Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 232, 233, 234
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 35 ]
50/50
6%
 6%  [ 25 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 65 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 239 ]
hääli kokku : 415

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
BA79
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 24.01.2026 20:08:36 vasta tsitaadiga

Aeron, Ma arvan, et platvormi eelistus mängimise valikul sõltub rohkem elustiilist ja ka veendumustest. Teismelisena mängisin nt Sega-Mega Drive konsooli peal vanu mänge (8-bit kassettidel), aga kui esimese isikliku PC sain, siis algul veetsin aega Solitaire mängides, proovisin ka Unreal Tournament'i. icon_lol.gif . Nohjah Need For Speed Hot Pursuit tulid veidi hiljem, aga üldiselt ükski platvorm mulle külge ei hakanud.
Konsool vs PC tegelikult on umbes samas stiilis vaidlus nagu Samsung vs LG vs Philips (Kes mida eelistab vastavalt enda veendumustele). Sisuliselt mõttetu vaielda sest kõik ei saa ega peagi kõigile meeldima. Igal platvormil on omad plussid miinused, mida omakorda mõjutavad veel finantsilised võimalused. Nagu ma siin Teie kõigi arutelu olen lugenud siis tundub, et Subscription baasil mängimine on odavam, kui hakata eraldi ostma (Sain õigesti aru?).
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 24.01.2026 21:25:07 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Some 2025 US video game sales fun facts:

- 49% of PS5 and 66% of XBS hardware sales in 2025 did not include a physical media drive
- 13% of PS5 purchases in 2025 were of Pro models
- PlayStation Portal now has a 7% attach rate to PS5 hardware LTD

Source: Circana Retail Tracking Service

tsitaat:
Well, the life-to-date Pro share of total PS5 is currently at 3%. But this will move up over time. It's tough to compare a lifetime PS4 number to a LTD PS5 number while it still has some prime selling years ahead of it.

https://bsky.app/profile/matpiscatella.bsky.social/post/3mczzmditx227

tsitaat:
Hardware - Nintendo Switch 2 remains the fastest selling video game hardware platform in tracked history. Unit sales of Nintendo Switch 2 are 35% ahead of PlayStation 4’s sales pace after 7 months in market.
...
Please note - this should read "fastest selling video game console hardware platform."

The Game Boy Advance is the fastest selling hardware platform overall in the US after 7 months in market.

Apologies for the error.

https://bsky.app/profile/matpiscatella.bsky.social/post/3mczftrp2l22v

tsitaat:
PlayStation life cycle extension: Sony sees long-term PS5 lifecycle The PS6 launch is expected to be delayed by many expectations.

link
thumbs_up.gif

Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 25.01.2026 00:39:59 vasta tsitaadiga

BA79, nagu ikka, plussid ja miinused ning oleneb mida osta ja mida tahata mängida.
Järgneb üsna kiire ja räpane kokkuvõte minu hetke tunnetusest, mis puhul mida võiks valida...
Spoiler Spoiler Spoiler

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 25.01.2026 11:52:51 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
Aeron, Ma arvan, et platvormi eelistus mängimise valikul sõltub rohkem elustiilist ja ka veendumustest. Teismelisena mängisin nt Sega-Mega Drive konsooli peal vanu mänge (8-bit kassettidel), aga kui esimese isikliku PC sain, siis algul veetsin aega Solitaire mängides, proovisin ka Unreal Tournament'i. icon_lol.gif . Nohjah Need For Speed Hot Pursuit tulid veidi hiljem, aga üldiselt ükski platvorm mulle külge ei hakanud.
Konsool vs PC tegelikult on umbes samas stiilis vaidlus nagu Samsung vs LG vs Philips (Kes mida eelistab vastavalt enda veendumustele). Sisuliselt mõttetu vaielda sest kõik ei saa ega peagi kõigile meeldima. Igal platvormil on omad plussid miinused, mida omakorda mõjutavad veel finantsilised võimalused. Nagu ma siin Teie kõigi arutelu olen lugenud siis tundub, et Subscription baasil mängimine on odavam, kui hakata eraldi ostma (Sain õigesti aru?).

PC peal ei ole.
Kui sa mingit konkreetset uut mängu tahad mängida ja see juhtub kuskil subscritionis olema, siis 1-2 kuud on odavam.
Pikemas vaates
Epic annab mänge tasuta.
PC peal on tuhandeid mänge mis on tasuta. Mida saab mängida tasuta aga millele saa saad osta kosmeetikat. Mida sa saad mängida tausta investeerides mängu oma aega või raha.
Enamus uusi mänge on 6 kuud peale välja tulekut saadaval 30%-50% alega.
Vanmeaid mänge saab 5-10 euroga.
Iga zanri paremiku top25 on ilmselt aastaid tagasi välja lastud. Uusi mänge mis zanri lõikes top 25-te vääriksid võib igal aastal sõrmedel üles lugeda. Sisuliselt võid sa aastaid mängida ostes oma lemmiks zanri top 100 mänge aledelt 5-20 euroga.
See mäng mis sulle kõige rohkem meeldib. See eemaldatakse subscriptionit 1 päev peale seda kui sa ta oma arvutisse installid. (Murphy reegel)
tagasi üles
lightbluefox
HV Guru

sõnum 25.01.2026 13:01:42 vasta tsitaadiga

Subscriptioniga mängimine võib olla hea mõte alguses, kui sa oled platvormile uus ja tahad palju proovida, katsetada, leida oma žanr ja huvipakkuvad tiitlid. Lisaks on kasuks, kui seal leiduv on see mida sa mängida tahad.
Kui aga oled valikuga kursis ja reaalselt hakkad mängima vaid mõnda neist, siis tasub peale passida ja omale need osta ning tellimus tühistada. Maksta Netflixi stiilis sisu kinni, kui sa reaalselt mängid vaid mõnda neist, ei saa kuidagi öelda, et oleks mõistlik raha kasutamine.
Sisu seal ju tihti ei muutu, mõni tasuta mäng pilti ei muuda ja tihtipeale paremaid palasid seal ka pole või tulevad väga hilja.

Mul oli pleissi peal alguses tellimus, aga sahtel oli ikka plaate täis icon_biggrin.gif. Ühesõnaga subscription on mugavustoode mitte odavustoode. Aastate peale paned mängudeks sinna sadu eurosid ja päev peale subscriptioni lõppu pole sul ühtki neist.

viimati muutis lightbluefox 26.01.2026 08:54:45, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 26.01.2026 08:57:25 vasta tsitaadiga

Vaatasn vahepeal, et mida siis 1000 € eest hetkel saab ja tundub et enamik youtubeereid ehitavad 9060 XT peale masina.
DF tegi siin võrdluse ka: https://www.youtube.com/watch?v=ABdiUclJ5eA
PS5 Prost tiba tummisem kogemus, ma ütleks tegelt,et ps5 pro hinda silmas pidades (hv-s hetkel ca 800) väga hea tulemus.
Iga kell võtaks PC enne sellise hinnavahe korral, kui just mingit kindlat põhjust pole PS pro poole vaadata. Tavaline PS on muidugi teine teema ja hinna mõttes palju mõistlikumas kohas, aga kaotab jälle perfis oluliselt.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.01.2026 21:47:06 vasta tsitaadiga

Link

Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 26.01.2026 22:04:55 vasta tsitaadiga

Eks see on üks nendest paljudest asjadest mille peale ei tuldud ilmselt enne kui see esines ja tagantjärgi muuta on keeruline, aga ma usun küll ,et sellist probleemi tulevikus vältida, kui tuleb suurem uus iteratsioon (dx, ur mis iganes), siis võetakse see nüanss arvesse ning ehitatakse süsteem, mis lahendab selle probleemi ära tase kõrgemalt. Selge on ju see, et täna, selle tõttu teevad paljud inimesed hulka lisatööd ja ikkagi pole resultaat fantastiline.
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 27.01.2026 14:35:58 vasta tsitaadiga

Kommentaarid: 207 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 173
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 27.01.2026 14:51:48 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler
tl;dw on see, et konsool on fikseeritud riistvara ja tarkvaraga süsteem. ilmselt on seal lisaks tegeletud sellega, et shaderite kompileerimise külg ei muutuks.
pc-l on isegi toetatud gpu põlvkondi 3-4 kummaltki suurelt tootjalt pluss kõik vanem raud või muud tootjad a la intel. lisaks erinevad windowsid ning kohati paistab, et ka draiveriversioonid tähendavad shaerite uuesti kompileerimist, et tegemist oleks optimaalse tulemusega.
otseselt head lahendust ei olegi. mängutootja erinevaid kompileeritud shaderikomplekte variante piisavalt kaasa panna ei taha ja vast ka ei suuda, pealegi jätaks see muud ikkagi kõrvale ja tähendaks ikkagi mingi kompileerimislahenduse tegemist - miks siis üldse eelkompileerima hakata, aeg, vaev ja kettaruum ning allalaadimismaht. kuskil tuleb neid kompileerida, õnneks on palju nüüd mängu käivitamise algul kompileerima suundunud.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 232, 233, 234
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.