praegune kellaaeg 27.01.2026 05:23:47
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Millega mängid? |
| Ainult konsooliga |
|
12% |
[ 51 ] |
| Rohkem konsooli kui PC-ga |
|
8% |
[ 35 ] |
| 50/50 |
|
6% |
[ 25 ] |
| Rohkem PC kui konsooliga |
|
15% |
[ 65 ] |
| Ainult PC-ga |
|
57% |
[ 239 ] |
|
| hääli kokku : 415 |
|
| autor |
|
BA79
Kreisi kasutaja
|
24.01.2026 20:08:36
|
|
|
Aeron, Ma arvan, et platvormi eelistus mängimise valikul sõltub rohkem elustiilist ja ka veendumustest. Teismelisena mängisin nt Sega-Mega Drive konsooli peal vanu mänge (8-bit kassettidel), aga kui esimese isikliku PC sain, siis algul veetsin aega Solitaire mängides, proovisin ka Unreal Tournament'i. . Nohjah Need For Speed Hot Pursuit tulid veidi hiljem, aga üldiselt ükski platvorm mulle külge ei hakanud.
Konsool vs PC tegelikult on umbes samas stiilis vaidlus nagu Samsung vs LG vs Philips (Kes mida eelistab vastavalt enda veendumustele). Sisuliselt mõttetu vaielda sest kõik ei saa ega peagi kõigile meeldima. Igal platvormil on omad plussid miinused, mida omakorda mõjutavad veel finantsilised võimalused. Nagu ma siin Teie kõigi arutelu olen lugenud siis tundub, et Subscription baasil mängimine on odavam, kui hakata eraldi ostma (Sain õigesti aru?).
|
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
24.01.2026 21:25:07
|
|
|
| tsitaat: |
Some 2025 US video game sales fun facts:
- 49% of PS5 and 66% of XBS hardware sales in 2025 did not include a physical media drive
- 13% of PS5 purchases in 2025 were of Pro models
- PlayStation Portal now has a 7% attach rate to PS5 hardware LTD
Source: Circana Retail Tracking Service |
| Well, the life-to-date Pro share of total PS5 is currently at 3%. But this will move up over time. It's tough to compare a lifetime PS4 number to a LTD PS5 number while it still has some prime selling years ahead of it. |
https://bsky.app/profile/matpiscatella.bsky.social/post/3mczzmditx227
Hardware - Nintendo Switch 2 remains the fastest selling video game hardware platform in tracked history. Unit sales of Nintendo Switch 2 are 35% ahead of PlayStation 4’s sales pace after 7 months in market.
...
Please note - this should read "fastest selling video game console hardware platform."
The Game Boy Advance is the fastest selling hardware platform overall in the US after 7 months in market.
Apologies for the error. |
https://bsky.app/profile/matpiscatella.bsky.social/post/3mczftrp2l22v
| PlayStation life cycle extension: Sony sees long-term PS5 lifecycle The PS6 launch is expected to be delayed by many expectations. |
link
_________________ MÜÜA: Xbox 360 E 250GB (UUS) |
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
25.01.2026 00:39:59
|
|
|
BA79, nagu ikka, plussid ja miinused ning oleneb mida osta ja mida tahata mängida.
Järgneb üsna kiire ja räpane kokkuvõte minu hetke tunnetusest, mis puhul mida võiks valida...
Spoiler 
Minu arvates, kõige bangim for buck asi on endiselt mingi kasutatud pc. Oma lapsele ostsin kokku ma ei mäleta kas 120 või 150 € eest 580rx'iga masina ning sellega teeb ka kooli asju ja mängib nii mis mühiseb.
Ei jää midagi mängimata, valikut on rohkem kui ta kunagi jõuab ära mängida, sest kogu minu steam library on talle kasutada.
Ükskõik milline konsool selle raha eest ei suuda pakkuda sortimenti/hinna/paindlikkuse mõttes konkurentsi.
Pole siiski kõik liblikad ja vikerkaared. Paar korda kuus kuulen nurinat, et jooksis Rocket League'i matchi ajal kokku, paar korda on ära kadunud net lambist.
Graafika pole nii kena kui minu enda masinal ja vb oleks ka ps4 või ps5 peal ning tal on 32" 4k ekraan. Aga samas ta ka ei oska küsida paremat, nii et suht ok.
Saime koos masina ehitada, lasin temal kokku panna. OSi küljes on Microsofti parental controls, mis millegi pärast lakkas töötamast natuke aega tagasi. Varem sain enda äpist anda talle ekraani aega, nähe äppide kasutamist ja brauseri ajalugu.
Ma olen kindel, et nt sarnase konsooliga neid restardi muresid ei oleks ja internet droppe ilmselt ka mitte.
Ilmselt oleks ka graafika natuke kenam. Samas, koolitööd jääksid konsooli peal tegemata ja parental controls ei oleks võrreldav (ilsmelt saab korda, kui w11 peale valin uuendada või siis peab midagi muud välja mõtlema, kui Linuxi kasuks otsustan.)
Kui vaadata gamepass gamingut, mis on konsoolil päris ok footing. Soetamise hind hea kui võrrelda uus vs uus. Visuaalid talutavad. Lihtne kasutada. Kui mängid ainult gamepassi mänge.
Kui hakkad aga mänge ostma ja võtad nt 2-3 mängu aastas juurde, siis keskmine hinnavahe on 25-30%. Oleneb ka kuidas veab, mõnede mängu puhul on hinnad üsna võrdsed, mõnede puhul jälle vahe 40-50%.
Diile on rohkem PC peal ja lihtsamini leitavad. Seega nt 60 € mängude puhul, vahe võtake konservatiivselt 15 € pc kasuks per mäng, aastas 3 mängu, 45 € ja koos gamepassi taxiga (mida pc peal ei ole) oledki umbes tasa konsooliga konsooli eluea lõpuks (miinus need mängud, mis odavaima gamepassiga konsoolidel saaks).
Kui sa üldse haldamisega hakkama ei saa või tegeleda ei viitsi, siis konsool on lihtsam. Kui natukegi on taipu või viitsimist, saad pc-st WAY rohkem kätte. Seda nii paindlikuse osas mängude jooksutamisel (fps vs visuaalid), kui ka mod'ide jnega, kuni selleni välja, et sul on actual töö/kooli vahend olemas.
Hangeldamisest ma ei viitsi rääkida. Konsooli peal peetakse normaalseks, PC peal tehtav, kui kontosid osta ja müüa. Kui see on eesmärk omaette, siis mõlemal platvormil saab. Tulevikus mõttes on ilmselt kontodega hangeldamine perspektiivikam, kuna füüsilisi mänge lihtsalt on nii vähe - ühekohaline protsent...
Kui ostad rohkem mänge, muutub võrreldav PC üha soodsamaks mängu hindade tõttu ja saad nt hoopis panustada parmasse rauda ning nautida paremad visuaale või suuremat fps, auto hdr, enb modid jne.
Kui su sõbrad kõik on ühe või teise platvormi peal, siis pead vaatma mida nad mängivad, sest x-platvorm toega mägnudel pole küll vahet (võid osta mida iganes), aga paljudel mängudel seda endiselt pole ja kui tahad sõpradega koos mängida, siis pead võib-olla sama platvormi valima.
Kui sul on tungiv vajadus mängida neid paari mängu, mis Sony konsoolide peal on või ajaliste eksklusiivide puhul PC peal ootamist nõuavad (loe: GTA ilmselt), siis pead ka konsooli võtma.
Kui sind huvitab emuleerimine, siis PC on suht unrivaled, kuigi xbox teeb ka ok tööd, aga minu arvates on suht pointless konsool in general ja MS can go f*ck itself in my book also.
Kui sa emuleerida ei taha, aga Nintendo stuff on oluline, siis pead ostma Switchi.
PS! Ei viiti hetkel värskeid raua hindu vaadata ning uurida, mida täpselt 1000 € pc maailmas saab. Ma arvan, et ps5 midagi paremat saab ikka.
PPS! Kuskil on mingi maailm, kus sa ostad kasutatud pc ja mängid ainult bargin bin mänge, siis ma arvan, et PC peal on sul WAY laiem valik, aga nagu ikka, rohkem peavalu.
PPPS: Kui moraalne kompass lubab, siis pc peal on võimalik eriti odavalt läbi saada, aga sellega kaasnevad muidugi omad ebamugavused/ohud.
_________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SirAskAlot
Kreisi kasutaja
|
25.01.2026 11:52:51
|
|
|
| BA79 kirjutas: |
Aeron, Ma arvan, et platvormi eelistus mängimise valikul sõltub rohkem elustiilist ja ka veendumustest. Teismelisena mängisin nt Sega-Mega Drive konsooli peal vanu mänge (8-bit kassettidel), aga kui esimese isikliku PC sain, siis algul veetsin aega Solitaire mängides, proovisin ka Unreal Tournament'i. . Nohjah Need For Speed Hot Pursuit tulid veidi hiljem, aga üldiselt ükski platvorm mulle külge ei hakanud.
Konsool vs PC tegelikult on umbes samas stiilis vaidlus nagu Samsung vs LG vs Philips (Kes mida eelistab vastavalt enda veendumustele). Sisuliselt mõttetu vaielda sest kõik ei saa ega peagi kõigile meeldima. Igal platvormil on omad plussid miinused, mida omakorda mõjutavad veel finantsilised võimalused. Nagu ma siin Teie kõigi arutelu olen lugenud siis tundub, et Subscription baasil mängimine on odavam, kui hakata eraldi ostma (Sain õigesti aru?). |
PC peal ei ole.
Kui sa mingit konkreetset uut mängu tahad mängida ja see juhtub kuskil subscritionis olema, siis 1-2 kuud on odavam.
Pikemas vaates
Epic annab mänge tasuta.
PC peal on tuhandeid mänge mis on tasuta. Mida saab mängida tasuta aga millele saa saad osta kosmeetikat. Mida sa saad mängida tausta investeerides mängu oma aega või raha.
Enamus uusi mänge on 6 kuud peale välja tulekut saadaval 30%-50% alega.
Vanmeaid mänge saab 5-10 euroga.
Iga zanri paremiku top25 on ilmselt aastaid tagasi välja lastud. Uusi mänge mis zanri lõikes top 25-te vääriksid võib igal aastal sõrmedel üles lugeda. Sisuliselt võid sa aastaid mängida ostes oma lemmiks zanri top 100 mänge aledelt 5-20 euroga.
See mäng mis sulle kõige rohkem meeldib. See eemaldatakse subscriptionit 1 päev peale seda kui sa ta oma arvutisse installid. (Murphy reegel)
|
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
25.01.2026 13:01:42
|
|
|
Subscriptioniga mängimine võib olla hea mõte alguses, kui sa oled platvormile uus ja tahad palju proovida, katsetada, leida oma žanr ja huvipakkuvad tiitlid. Lisaks on kasuks, kui seal leiduv on see mida sa mängida tahad.
Kui aga oled valikuga kursis ja reaalselt hakkad mängima vaid mõnda neist, siis tasub peale passida ja omale need osta ning tellimus tühistada. Maksta Netflixi stiilis sisu kinni, kui sa reaalselt mängid vaid mõnda neist, ei saa kuidagi öelda, et oleks mõistlik raha kasutamine.
Sisu seal ju tihti ei muutu, mõni tasuta mäng pilti ei muuda ja tihtipeale paremaid palasid seal ka pole või tulevad väga hilja.
Mul oli pleissi peal alguses tellimus, aga sahtel oli ikka plaate täis . Ühesõnaga subscription on mugavustoode mitte odavustoode. Aastate peale paned mängudeks sinna sadu eurosid ja päev peale subscriptioni lõppu pole sul ühtki neist.
viimati muutis lightbluefox 26.01.2026 08:54:45, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
26.01.2026 08:57:25
|
|
|
Vaatasn vahepeal, et mida siis 1000 € eest hetkel saab ja tundub et enamik youtubeereid ehitavad 9060 XT peale masina.
DF tegi siin võrdluse ka: https://www.youtube.com/watch?v=ABdiUclJ5eA
PS5 Prost tiba tummisem kogemus, ma ütleks tegelt,et ps5 pro hinda silmas pidades (hv-s hetkel ca 800) väga hea tulemus.
Iga kell võtaks PC enne sellise hinnavahe korral, kui just mingit kindlat põhjust pole PS pro poole vaadata. Tavaline PS on muidugi teine teema ja hinna mõttes palju mõistlikumas kohas, aga kaotab jälle perfis oluliselt.
_________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
26.01.2026 22:04:55
|
|
|
Eks see on üks nendest paljudest asjadest mille peale ei tuldud ilmselt enne kui see esines ja tagantjärgi muuta on keeruline, aga ma usun küll ,et sellist probleemi tulevikus vältida, kui tuleb suurem uus iteratsioon (dx, ur mis iganes), siis võetakse see nüanss arvesse ning ehitatakse süsteem, mis lahendab selle probleemi ära tase kõrgemalt. Selge on ju see, et täna, selle tõttu teevad paljud inimesed hulka lisatööd ja ikkagi pole resultaat fantastiline.
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|