Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  nVidia Blackwell (GB202/GB203/GB205/GB206/GB207) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 65, 66, 67
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 21.01.2026 18:57:47 vasta tsitaadiga

Arx07, mis sa seda framecappi nüüd maha kiskusid, see on nii või teisti igas mängus va. mingi cs mõistlik? icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 132
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Arx07
HV veteran
Arx07

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 21.01.2026 18:59:36 vasta tsitaadiga

Auron, c4v6-le ei sobinud fps cap icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 21.01.2026 19:01:38 vasta tsitaadiga

Arx07 kirjutas:
Auron, c4v6-le ei sobinud fps cap icon_biggrin.gif

mis sa nüüd ainult tema pärast. mul endal ka 180FPS cap peal sest monitoril siuke piir peal. nahh ta küpsetab mul rohkem neid kaadreid icon_biggrin.gif

Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 21.01.2026 19:14:02 vasta tsitaadiga

caramis, mhm, mul küll 175hz monitor ja hoian 170 peal capi. Soovitatakse natuke alla monitori hz fps cap panna kui freesync/g-sync kasutad, muidu pendeldab freesync rangest välja.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 21.01.2026 19:26:01 vasta tsitaadiga

Kas cap ja undervolt ei peaks mitte teistpidi toimima. Enne undervolt max perfilt ja siis kui juba undervolt paigas siis ka vajaduspõhiselt cap.
See on muidugi õige, et cap peab olema 3-5fps alla monitori enda piiri just selle pendeldamise põhjusel. Ise olen alati -5 pannud sellel põhjusel.

Mitte küll kõigis mängudes. Enamasti ainult väga kergetes mängudes kus kaart niikuinii vaevu töötab ja 500 fps kuvamine midagi juurde ei anna.
Samas kui on esport mäng ja vaja madalat input lagi, siis lasen tearida maksimumil mida kaart suudab.

Pigem on uuemates mängudes see nonissue, kuna olemasolevatel graafikasätetel (tavaliselt high, ultra/epic on mõttetu) ei suuda kaart niikuinii üle monitori Hz kuvada (mul on 200Hz monitor).
Seega pole vaja ka cap seada.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
c4v6
HV veteran
c4v6

sõnum 21.01.2026 19:37:15 vasta tsitaadiga

caramis kirjutas:
c4v6 kirjutas:
kuidagi kasutu test tundub muidu või nag...

ei ole ju. sama perf, 25% väiksem voolutarve.

Nii, käivitad järgmise mängu, hakkad jälle timmima? Selles olukorras millest mina ja nüüd juba mõned veel räägivad oli piiratud ju millegi muu poolt.

Nagu kujuta ette. Künnad traktoriga põldu, sul on mingi neljahõlmaline pöördader taga aga minna annad mingi 450hp Valtraga. Lülitad pooled silkud välja koos kütusega, et vähem kütust võtaks, sest jõudu on küll selle neljahõlamise jaoks. Nüüd lähed käid staabis ära, võtad 8se järgi, veits nagu oled kuses ju nende poolte silindritega siis?

tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 21.01.2026 19:58:50 vasta tsitaadiga

c4v6, mu viimaseid benche vaatasid? Undervolt seadetel on perf parem kui stockis.
Mul 2800mhz@875mV on olnud 10+ kuud 24/7 seade. Juhul kui oleks isegi mingi eriti vänge mäng, kus oleks perfi juurde vaja siis ma jooksutaks ikka selle sama seadega, sest täiesti max overclock annab max 5% juurde.
Paljud jooksutavad näiteks 3100mhz@975mV, aga endal pole vajadust kuna fps capi saavutan mängudes ära.

Auron, proovisin ka 70% PL siis 170 fps capiga ära. Fps sisuliselt sama(margin of error), aga 70%PL tarbib 246W, 875mV tarbib 208W.
Soovitan selle ära proovida ja veenduda, et ma sitta ei aja:
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1jaz2yq/5090fe_undervolt_guide_better_than_stock_at_450w/

viimati muutis Arx07 21.01.2026 20:08:52, muudetud 2 korda
tagasi üles
c4v6
HV veteran
c4v6

sõnum 21.01.2026 19:59:38 vasta tsitaadiga

No kui see tõesti siis töötab teie jaoks. Mina, et mitte nii kallist kaardist mingit lossi saada teeks nii, et mis iganes benchidega laseks full peeneks teda järjest ja undervoltiks kuni crashib, veits tagasi ja peaks hea olema.
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 22.01.2026 02:11:33 vasta tsitaadiga

c4v6 kirjutas:
caramis kirjutas:
c4v6 kirjutas:
kuidagi kasutu test tundub muidu või nag...

ei ole ju. sama perf, 25% väiksem voolutarve.

Nii, käivitad järgmise mängu, hakkad jälle timmima? Selles olukorras millest mina ja nüüd juba mõned veel räägivad oli piiratud ju millegi muu poolt.

Nagu kujuta ette. Künnad traktoriga põldu, sul on mingi neljahõlmaline pöördader taga aga minna annad mingi 450hp Valtraga. Lülitad pooled silkud välja koos kütusega, et vähem kütust võtaks, sest jõudu on küll selle neljahõlamise jaoks. Nüüd lähed käid staabis ära, võtad 8se järgi, veits nagu oled kuses ju nende poolte silindritega siis?

sa ajad sellist juttu nagu oleks eile sündinud. vsync peale ja asi tahe või siis global FPS limit.
miks peaks üldse 450hp Valtra neljahõlmalisega kündma ja milline Valtra on 450hp? minuteada lagi on 400 või nõks üle 400hp neil ja sellise massi juures võib vabalt kasutada sügavkobestit või raskekultivaatorit töölaiusega 4-5 meetrit, kündmise jaoks klassikalise 5-6 hõlma puhul piisab 300 hobusest ja selle töölaius on kuni 0.5m hõlma kohta. paraku moodsamad masinad millel on astmevaba kast, ei reageeri ka nn. chiptuningule ehk kütusetabeli muudatustele. võid peale keerata, aga kast juhib mootorit ja sitemal juhul libistab lihtsalt läbi need lisajõud ehk siis niisama kärsatab toru siniseks, aga reaalselt vahet ei ole. sa astusid põllumajandustehnika argumendiga veits vale inimese otsa vist icon_biggrin.gif
parem näide olnuks see, et kui senine John Deere R8285 suutis vedada nipanapa ainult 9meetrist külvikut, siis pärast jõu pealekeeramist kasvas võibolla kütusekulu 10-15%, jõudu saadi juurde 20%, aga tootlikkus kasvas tänu 9 meetri pealt 12 meetri peale kolimisega 30% ning omakorda suurem punker tähendab harvemaid täitmisi mis veel suurendavad ühes tunnis külvatavaid hektareid.

niiet, ära jonni ja las see FPS limit olla. ei anna see 200 kaadri juures enam midagi juurde.

c4v6
HV veteran
c4v6

sõnum 22.01.2026 10:18:20 vasta tsitaadiga

Soovmõtlemine on tugev omadus
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 22.01.2026 12:59:02 vasta tsitaadiga

c4v6 kirjutas:
Soovmõtlemine on tugev omadus

midaiganes, ausõna icon_biggrin.gif tabeli point oli näidata ainsa muutuva faktorina voolutarvet ja sa tuled jaurama, et miks 5080 nii lahjalt käib. no misasja icon_biggrin.gif

c4v6
HV veteran
c4v6

sõnum 22.01.2026 17:25:56 vasta tsitaadiga

Ma tahaksin lihtsalt näha adekvaatset võrdlust kus see nuditud voldiga kaart, mida nuditi olukorras kus kaart ei olnud full peene töötab olukorras kus ta läheb full peeneks, mis iganes mäng mis oskaks selle kaardi 100% tööle panna ja siis näha FPS'i ning siis tehase seades kus ta võtabki mingi 350w mis iganes ja seda fpsi.

See võib ju jauramine olla aga minu arust saaks siis näha kas on mingi loss ka või see undervolt töötab. Praegu ta töötab mingis spetsiifilises olukorras ju sedasi, ma ei saa aru mille üle vaielda üldse?

Energia ei teki ega kao vaid kandub ühelt kehalt teisele. Undervolt on tore asi ja sellest ongi tihti abi aga ma näen esimest korda kuidas seda tehakse olukorras kus kaardi potentsiaali ei kasutata ära, selles olukorras on võimatu hinnata kas kaardi undervolt on stabiilne või palju ta nüüd kehvemini töötab seal kus ta oleks täismahus kasutuses. Mõistan ka seda, et konkreetselt selles mängus ja olukorras võtab ta nüüd väga palju vähem voolu aga olles päris palju tehnikat peeneks lasknud, siis ma ei suuda uskuda, et see kaart nüüd samamoodi on võimeline perfoormima nagu ette nähtud on.

tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 22.01.2026 18:04:35 vasta tsitaadiga

Arx07 kirjutas:
caramis, mhm, mul küll 175hz monitor ja hoian 170 peal capi. Soovitatakse natuke alla monitori hz fps cap panna kui freesync/g-sync kasutad, muidu pendeldab freesync rangest välja.
thumbs_up.gif
c4v6 kirjutas:

Ei hakka. Nvidia äppis paned global seaded ehk rakendusb kõigis mängudes automaastelt (kui just mängusiseselt ise teisiti ei määra) mida ongi mõistlik teha ehk siis G-sync sees, V-sync sees ja fps cap mõned kaadrid alla molli max värskendusagerduse, sest kui kaader jookseb üle siis lülib g-sync välja ja tekib input lag. Pole pointi, et edasi tagasi pendeldab.
Arx07 kirjutas:
Auron, proovisin ka 70% PL siis 170 fps capiga ära. Fps sisuliselt sama(margin of error), aga 70%PL tarbib 246W, 875mV tarbib 208W.
Soovitan selle ära proovida ja veenduda, et ma sitta ei aja:
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1jaz2yq/5090fe_undervolt_guide_better_than_stock_at_450w/

Ega ma ei pretendeerigi ülimale tõele. Lihtsalt mu point oli, et ka power limitit alla kakkudes saab kaardi kõvasti vähem voolu tarbima nii et perf samahästi mis ei kannata - lisaks power limitiga on välistatud, et mingis situatsioonis ebastabiilseks muutub. Lisaks paari klõpsuga tehtav. Loomulikult undervolt peenhäälestuse vastu ei saa aga peenhäälestus on ka üsna aeganõudev, sest lihtsalt mõned korrad benchi kräunutades veel ei tea kas nüüd on 100% stabiilne või mõnes teises pelas paneb pange. Ehk siis igakord mingit timespys'd jne. jooksutada kuia 5mW võrra muudad on ajakulukas.

Lasin vähe Cyberpunk benche - 4K ja kõik jutud max a'la path tracing jne. ja igasugu DLSS off ehk siis kaart elu juust icon_lol.gif 2900Mhz@940mW - tarbimine kõlkus seal 430-450W vahel. Kuna pidin liikuma minema siis ei olnud aega tsekkida kui madalaks kannatab voldi ajada aga ega eriti mingit ruumi olla tohiks. Power limit 70% tarbimine kõlkus 400W ümber ja average fps oli 3 võrra kehvem. Loomulikult on 70% overkill ja niihulluks ei pea minema. Samas kui kaasaegsestes pelades kasutad DLSS quality ja näiteks framegen 2x (mis on imho mõistlik kui just pole sel hetkel bugine), framecapi'i jne. siis kaart võibki seal 55C peal tiksuda vendid@500rpm.

Lihtsalt mu point ja ka c4v6, mõte oli selles, et kui üldse uurida kuihea silikooni loterii on sattund siis puhtalt sellise testi mõttes kaarti ära ei piiraks vaid kaart ikka tehase max kellad ja siis vaadata kuikõvasti tarbimist alla saab. Kui teha igapäeva setup ehk siis framecap jne. siis kama kaks mis meetodit keegi kasutab - peaasi, et tulemusega rahul thumbs_up.gif
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 132
tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 23.01.2026 08:05:57 vasta tsitaadiga

No Steel Nomad koormab kaarti 100% ulatuses, nagu ennist ütlesin siis seal mu 875mV seade teeb 500 punni ära stock seadele. 900mV seade 600 punni. Üks tarbib 51W ja teine ~35W vähem.
Lihtsalt nii kõrge voldiga nagu stockis on kaart ei suuda kõrget clocki hoida - powerlimit tuleb vastu. 875mV-ga hoiab stabiilset clocki kõrgemal - sealt tulebki see perfi võit. Madalast voldist tuleb energia võit - winwin.
Kallimatel mudelitel nii madala voldiga ei pruugi stocki perfi ületada, kuna neil defaultis on core/voltage curve kõrgem. Aga 950mV peal kindlasti saab juba stockist parema tulemuse, kui optimaalse uplifti välja timmib(v.a kui powerlimit üle 360W).
Samuti erandiks võib olla ilmselt mingi vänge ray-tracing/path-tracing, kus RT cored jäävad bottleneckiks ja cuda cored alakoormatud - sel juhul piisavalt powerheadroomi ka stockis clocki üles suruda.
Tundub, et ka path tracingu puhul siiski undervolt annab perfi eelise:
Spoiler Spoiler Spoiler

Paar RTX 5090 Vanguard näidet ka:
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 23.01.2026 08:53:12 vasta tsitaadiga

see kõik on individuaalne. suurema osa kaartide puhul võib undervoltimine anda eelist, kõigi puhul mitte. osade puhul on see eelis suurem, osade puhul väiksem.

selline mõiste nagu under/overvolting on tänaseks üldse kaotanud pea täielikult mõtte ja tähenduse ehk seda terminit ei ole tegelikult enam ammu mingit suurt pointi kasutada. seda seetõttu, et nö. default pinge on anyway täna üsnagi tähtsusetu väärtus. undervoltimine "tuli moodi" krüpto ajal peamiselt, algselt sai kõik alguse overvoldist ja see kõik sai alguse saada seetõttu, et varem oli chippidel fixed ette antud tööpinge, mis oli kõigil kaartidel üks ja sama, kui mu mälu ei peta siis enamasti isegi erinevate tootjate kaartidel oli ta sama ning seda kuidagi dünaamiliselt ei muudetud (hljem tekkisid idle state'd ja sellised asjad, aga need olid ka siiski fixed väärtused). rohkem "kella" sai kivist siiski kätte seda pinget tõstes, olgugi, et voolutarve ja ka temp seetõttu tõusis. tänased gpu'd on arhitektuuriliselt juba nii palju muutunud ja teistsugused, et nüüd käib kõik dünaamiliselt, sealhulgas kivi pinge ja klokk.
ühesõnaga, panedki need pinged lihtsalt nii paika, nagu ühe konkreetse kaardi puhul kõige optimaalsem tundub. sõltuvalt sellest, milline jahutus konkreetsel kaardil on jne

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
c4v6
HV veteran
c4v6

sõnum 23.01.2026 10:16:48 vasta tsitaadiga

Kuulge ma tõmban nüüd täiesti uupi siia. Mingit HV discordi kanalit ei ole? Seal oleks palju mugavam vaielda ja foorum jääks puhtamaks.
tagasi üles
busta
HV veteran
busta

sõnum 23.01.2026 11:39:03 vasta tsitaadiga

Selles on nüansse palju ja eelistused erinenad. Endale meeldib fpse e-sport stiilis pelada ja elektrit ei loe. Võitjaks jääb see, kes näeb vastast varem.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
c4v6
HV veteran
c4v6

sõnum 23.01.2026 17:31:42 vasta tsitaadiga

busta kirjutas:
Selles on nüansse palju ja eelistused erinenad. Endale meeldib fpse e-sport stiilis pelada ja elektrit ei loe. Võitjaks jääb see, kes näeb vastast varem.

Eks mingit single playerit võib ju toksida nende sünkide ja piirangutega, osaliselt on ju silmale parem küll kui ta gramm alla monitori refresh rate on aga jah, kui e-spordist rääkida siis võib ära unustada mingid vsync või muud piiramised, heaks läheb teises äärmuses, kui on ikka väga palju FPS'i, see toob madala otsa üles.

Ise timmisin mingi aeg nii, ma peast ei mäleta palju 5080 võtab sellises olukorras, saan vaadata millalgi

tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 23.01.2026 18:08:06 vasta tsitaadiga

c4v6, madal ots läheb ainult statistiliselt üles kuna see low1%, 0,1% jne on arvutuslik kogu frame counti pealt, mis on oluliselt kõrgem kui pole fps capi... reaalsed halvad framed jäävad täpselt samaks.
Aga eks kõrge fpsiga see eelis jääb, et uus kaader jõuab pilti kiiremini ja latency parem, aga see erinevus on max paar millisekundit... ilmselt CSis paljudele vajalik.
tagasi üles
c4v6
HV veteran
c4v6

sõnum 23.01.2026 18:29:57 vasta tsitaadiga

Ma ei nõustu sellega, sest ma olen aidanud inimesi kellel on ämbriga FPSi aga 0.1 ja 1 on väga halvad, sest neil põhjustab mingi asi ulmelist sutterit kohati.
Olen legit selle sama pubgi peal neid tõmbeid teinud sadades.

Minu kogemus on selline, et väga hästi seadistatud ja peeneks lastud süsteem 250 avg fps'iga võib palju mängitavam olla kui mingi 450fps masin kus 0.1 on hapu..
Näiteks kui mälusid teha, siis tihti avg FPS ei tõuse aga 0.1 ja 1% tõusedvad julmalt.

viimati muutis c4v6 23.01.2026 18:33:10, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 64 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
darud
HV kasutaja
darud

sõnum 23.01.2026 18:31:23 vasta tsitaadiga

Mul ei ole 50xx seeria, aga mu 3080 kaart on käinud ja käib 68%power limit'ga. Mängudes nn arusaadavat vahet pole näinud 2k juures, aga voolutarve on 352W vs 255W.
Huvipärast lasin SteelNomadi läbi 100% vs 68% poweriga .

NB! 5070Ti ootab karbis paigaldamist icon_smile.gif
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 44
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 23.01.2026 21:22:46 vasta tsitaadiga

Noh jah, 40 vs 45 on samas ikka tegelikult päris märkimisväärne erinevus ka. Isiklikult nii palju pigem kunagi "ära ei kingiks", no välja arvutud ehk juhul kui fpsi on lihtsalt nii palju, et seda pole nii palju vaja icon_biggrin.gif Või kui mängimist on tõesti hirmsates tundides...
Peaks huvi pärast ise ka proovima sama võrdlust 3080'ga. Kuigi eks reaalselt toob voolutarvet alla pigem ikkagi madalam volt. Power limitiga saab jäiga seina ette panna max fps'le, madalama voldiga on lootust saada pea sama või kohati isegi paremat fpsi, samas arvestatavalt väiksema voolutarbega.

c4v6, mis mõttes mälusid teha? mida sa silmas pead, kaardi mälu klokkimist?

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
c4v6
HV veteran
c4v6

sõnum 24.01.2026 02:05:15 vasta tsitaadiga

RAM, DDR. Seal on julmalt FPSi peidus ning ma olen seda korduvalt faktiliselt ning füüsiliselt, olen ka siia mingit datat jaganud. Ma ei ole siiani suutnud DDR5 maailmaga põhjalikult tutvuda kuid DDR4 maailmas olen tunnistanud olukorda kus AVG 170fps muutub 250+ fps asjaks kui mälud peeneks lasta, mäludes peitub palju rohkem jõudu kui enamus arvab või aru saab. Mu HW boti profiilist peaks leidma häid tõmbeid. Ma olen ikkagi DDR4 mäludega nii LN kui ka DDR5 maailma jala ukse vahelepannud korduvalt.
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 24.01.2026 15:10:18 vasta tsitaadiga

eks see perf võib seal mõnel juhul peidus olla jah, aga siiski ainult nendel juhtudel kui konkreetselt see (mälu läbilase, kiirus) jääb parasjagu pudelikaelaks. päris niisama juhuslikult 170st 250 ikka ei tee, kui näiteks ei videokaart ega cpu jõudlus seda välja ei vea. aga eks tõsi on, et optimeerimata ja väga hästi optimeeritud mälu kiirusevahe võib olla muljetavaldav
tagasi üles
c4v6
HV veteran
c4v6

sõnum 24.01.2026 15:56:16 vasta tsitaadiga

Mälude läbilaske võime puudutab üldiselt vähe asja. Peeneks lastud B-die DDR4 tuulutab mängudes ilmselt enamust DDR5 mälu mille bandwitch on ju kosmos. Kui mälud peeneks lasta, siis ju tänu sellele muutub prose töö. Päeva lõpuks tahad sa süsteemilatentsust saada alla ning seda, et prose peaks mäludega vähem vaeva nägema.
Ma tegin just hwbotis 14600KFiga DDR4jadega 7zipis ennast DDR5 ja LN meeste rajooni. Sagedus loeb aga see loeb palju rohkem kuidas neid kontrollitakse päeva lõpuks.

Muidugi kui on selline mäng mis istub kaardi otsas piirajas, siis pole vahet, ilmselt ka 4790K ja ddr3 perfoormivad (vähemalt minu kogemuste põhjal) seal sarnselt kuid olukorras kus kaardil on minna ning prose ise on piirajas, sealt on võimalik mäludega rängalt võtta.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  nVidia Blackwell (GB202/GB203/GB205/GB206/GB207) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 65, 66, 67
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.