vigurvänt, Ega mõju jah, kui suurem osa tarbimisest loobuks, samas ellujäämise võtmes poogen sellest globaalsest majandusest. Elab rasked ajad üle, kui saab jälle emotsioonoste teha. OT, sest tegemist droonidega, aga sellegipoolest toon näiteks selle, et USA loobus Hiina droonide impordikeelust. USA drooniturg on põhjatu ning ilmselgelt nii saamata jäävad tollimaksud kui ka ilmselt maaletoojate kiun ning kisa äri kokkukukkumise pärast avaldab mõju. Kui igas valdkonnas turg ära kukub sh ka sülearvutite ning konsoolide osas (raju IT-seadmete ja komponentide hinnatõus ilmselt vähendab müügikäivet) siis hakkavad ka tootjad selle peale reageerima. Eks jääme ootama millal asi maha rahuneb ja hinnad tagasi mõistlikkuse piiridesse tulevad. Võib-olla mitte samale tasemele nagu enne AI buumi algust, ent tubli 30-40% praegusest või eeldatavast hinnatipust võiks ikka allapoole tulla.
Esimesed paar kuud saate Steam Machine'i ebays scalperite käest 2k € eest osta.
Ei usu hästi. Scalperid kahmavad asju millele on ette teada, et tekib tohutu nõudlus ja alternatiivi pole. Steambox pole selline asi, sest lootes, et hind läheb megalt üles siis tekib olukord kus samahästi võib samaväärse PC osta ja 2k eest saab küll tahtmise korral täiesti asise masina - lihtsalt mitte selles mõttes, et 4K, 100+fps, ultra sätted jne. Oleks tavahind miski 399.- siis saaks veel aru, et on kust näpistada aga antud juhul mitte. Eks mõni küll proovib aga ei näe, et oleks suurt võita ja risk jääb suureks.
Teiseks see, et isegi kiviall elanud lapsevanem teab playstationit kindlasti, sest niikarm kui see ka ei ole siis tänane 40-50 aastane on see kelle teismeas oli juba playstation kui selline olemas. Kes natukenegi mängimise poolega kokku puutund see teab kindlasti ka XBOX'i kuid steam on tundmatum teema. Kui kodus PC olemas siis teatakse vast niipalju, et laps luninud kuda võiks steam kontole rahhi kanda aga nendel sellest SB'st suva kuna PC olemas. Nö. uuel tootel end sisse süüa turgu on alati raske, sest teised ennast korralikult sisse seadnud ees keda teatakse tuntakse.
Egas tegelt me selles mõttes ka niipalju arutame selleüle kuna tegu on natuke sellise müstilise masinaga millepuhul paljudel tekib suur küsimärk, et milles uba on? Sesmõttes kui oleks mingi siuke idee, et balansis PC mänge mängiv masin hästi odavalt siis ma saaks hästi aru eesmärgist - nagu konsool aga saad kõik PC kola mis ever tehtud. Konsoolide puhul saab rääkida, et kuna riistavara on kõigil samadel konsoolidel üks siis seal saab mänge kõvasti optimeerida mis selle masina puhul ei pea paika kuna PC peladel on endal sätted sees mida krutid nii kuidas rahakott on luband riistavara soetada. Kas siis selle masina jaoks tehakse mängudele mingid preoptimized SB settingud ja kasutaja ei pea heeblite vedamisega pead vaevama. Noh pmst nagu praegu võtad nvidia äpi lahti ja see teab hästi mis riistvara sul on ja saad panna optimaalsed sätted ühe vajutusega.
mis osas tegu müstilise masinaga on? prebuilt midrange mängumasin. steamos on steam decki pealt tuntud suurus ja huvi korral saab vähemalt amd apudega süsteemides seda täiesti valutult ise ka juba praegu kasutada.
mul on üks mini-pc 680m igpuga lastele mängimiseks teleka küljes ja siin teemaski on läbi käinud, et mõnelgi teisel sarnaseid asju kasutuses. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
....
kuid steam on tundmatum teema. Kui kodus PC olemas siis teatakse vast niipalju, et ...
Kasutajate arvu järgi ja see kuidas Valve Steam'i kaudu teenib ei saa küll öelda, et see tundmatu teema on
Sama võiks öelda ka siis et Netflix ja Spotify on tundmatu teema. _________________ Alati teadke, et kuulujutte mõtlevad välja vihkajad, levitavad lollid, aga usuvad idioodid.
Mis puutub SB'sse, siis ma arvan, et Steam ei ole kindlasti tundmatu, aga mingi vaimne tõke PC ja elutoa ning casual gamingu vahel on klindlasti veel. Casuali all pean ma silmas just seda, et see suhtumine, et PC on keerulisem ja nõuab rohkem kasutajalt, millega keegi tegeleda ei viitsi, on veel alles.
Selle pärast on ka minu arvates väga oluline, kuidas Valve oma seadet turundama hakkab ning kuidas ta oskab seda aspekti adresseerida.
PC takistuseks on alati olnud keerukus ja hind. Ma ei tea kumb olulisem argument on, aga mõlemaga tuleb tegeleda.
PC probleem ajalooliselt on olnud, et PC-i taga ei ole kunagi seisnud keegi konkreetne. Ei ole ühte platvormi, ei ole ühtset sõnumit, mida keegi strateegilisest edastaks. Selle pärast oli tähtis ka, et PC "etteotsa" tekiks vähemalt üks tegija, kes on vaieldamatult suurem, kui ükski konsool individuaalselt. See on teinud PC-st leading platvormi tootjatele, sest sest sul on üks piisalt suur turg mida adresseerida, mis on lihtne ning see omakorda tähendab, et PC peal on rohkem häid mänge, mis on toodetud just PC-d silmas pidades, mis omakorda tähendab, et mängijatele on PC atraktiivsem.
Valve on täna tõusnud sellesse positsiooni ja selles positsioonis on ainuke loogiline asi, mida teha, selle platvormi eest ka aktviiselt kõneleda. Kuna PC varemalt oli virr-varr erinevatest tootjatest ning kvaliteedist, siis selle eest kõneleda oli riskantne, sest sa ei saa tagada "pc gaming experience'i" mingit taset, aga nüüd, kui Valve'il on oma kuubik, siis nad saavad seda kõike teha.
Mina ootaks - ja see on sügavalt isiklik arvamus - et Valve tegeleks oma boksi müügiga sarnaselt konsooli platvormidele. Kasutaks SB müügiks avalikku reklaami, tegeleks inimeste harimise ja hoiakute kujundamisega. Adresseeriks nii hinda läbi TCO, kui ka lihtsust ja ka use case'i elutoa kasutuses. Selle pärast ootaks ma ka, et valve'il oleks pakkuda oma kasti juurde wireless hiir ja klaviatuur, mis annaks garanteeritult low latency kogemuse. Kogu mindset selle osas, mis PC võib olla on kujundatav selle lükkega.
Selle pärast on ka eriti kahju, et raua hind just hetkel teeb seda mida ta teeb, sest hetkel veel on odavaid konsoole mõnda aega saada (kuni varusid on, siis tuleb uus price hike), aga odavat PC-d eriti mitte ning valve'i enda kuubiku hind ka tõuseb. Samas, vb selle ebakindluse ajastul just hea marketida sõnumit, et sul ei ole kuutasusid, on odavamad mängud ning kokkuvõttes TCO on ikka parem, aga see on PALJU keerulisem asi mida edukalt müüa, kui entry barrier on kõrgem. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
mis osas tegu müstilise masinaga on? prebuilt midrange mängumasin.
Justnimelt prebuilt entry level mängumasin mille analoogi saab ka kasvõi arvutitargast 800-900 hinnavahemikus osta. Vähem uhkemast kohast saaks kindlasti sama raha eest parema. Seal pealoleval SteamOS'il on siis pointi kui asjad jookseks vähemalt 20% paremini kui ekvivalentse windoozer pc peal.
londiste kirjutas:
mul on üks mini-pc 680m igpuga lastele mängimiseks teleka küljes ja siin teemaski on läbi käinud, et mõnelgi teisel sarnaseid asju kasutuses.
See oled sina kes arvutiteemas mitukend aastat ise sees olnud ja seetõttu sellist asja oskab valida või ise ehitada, et temast ka tolku oleks.
bugbrake kirjutas:
Kasutajate arvu järgi ja see kuidas Valve Steam'i kaudu teenib ei saa küll öelda, et see tundmatu teema on
Sama võiks öelda ka siis et Netflix ja Spotify on tundmatu teema.
Küsimus oli pigem inimeste kohta kes võiks SB huvilised olla. Point being that kui küsida suvalise inimese käest kes ise mängumaailmaga kursis pole, et kas ta teab playstationit või steami siis olen 100% kindel, et kaalukauss oleks playstationi poole sitaks kaldu. Ehk just seesama küss, et kellele see masin mõeldud on, sest 84% steami kasutajatest on 20-50 aastased - alla 20 aastaseid on alla 10%. Ehk siis kes need kõik sellest hulgast üle jäävad kes seda soetada võiks?
Aeron, PC-mängur, kes asja ise üles ehitab, on valdkonna entusiast ja arvuti tuunimine ning komplekteerimine on hobi. Iseasi muidugi, et see on nüüd kallis lõbu ja hobi.
Konsool on neile, kes ei viitsi sellega tegeleda või ei tunne huvi selle vastu, "et uurida mis karul kõhus on" või tahavad, et oleks n.ö nupust käima plug&play kasutusvalmis.
Kui ma tahaks mängida, siis teeksin seda ikka PC pealt, sest see on universaalne ja praktiline meelelahutuskeskkond: Voogedastus, multimeedia, suhtlemine läbi sotsmeedia jne. Konsooliga seda nii mugavalt ei tee.
Kui spetsiifiliselt läheneda, et SteamOS ise installida vast tundub keeruline siis tegelikult see nii ei ole. Windows PC-mängudega veel lihtsam, osta mäng või sõlmi "subscription", installi ja mängi palju jaksad.
mul on üks mini-pc 680m igpuga lastele mängimiseks teleka küljes ja siin teemaski on läbi käinud, et mõnelgi teisel sarnaseid asju kasutuses.
See oled sina kes arvutiteemas mitukend aastat ise sees olnud ja seetõttu sellist asja oskab valida või ise ehitada, et temast ka tolku oleks.
tegelikult ei ole sellega midagi ehitanud.
ostsin karbi, mälupulgad ja ssd, panin need kokku (oleks saanud ka koos osta aga noh, kallis oli).
steamos pidi tõesti ise installima, aga seal ei teinud midagi peale image usb-le kirjutamise ja re-image device - https://help.steampowered.com/en/faqs/view/65B4-2AA3-5F37-4227 . kogu alguses käima panemise protsess oli väga kasutajasõbralik.
valve karbi puhul pole steamosiga millegi tegemine üldse küsimus.
edasi olen seal nokitsenud seadete kallal ainult nii palju, et lastele steam locked down oleks, kõik.
Auron kirjutas:
londiste kirjutas:
mis osas tegu müstilise masinaga on? prebuilt midrange mängumasin.
Justnimelt prebuilt entry level mängumasin mille analoogi saab ka kasvõi arvutitargast 800-900 hinnavahemikus osta. Vähem uhkemast kohast saaks kindlasti sama raha eest parema. Seal pealoleval SteamOS'il on siis pointi kui asjad jookseks vähemalt 20% paremini kui ekvivalentse windoozer pc peal.
sul on väga veidrad kriteeriumid. miks see peaks paremini jooksma? saad karbi, millel on steamos poolt täielik tugi (ning osad rauafeatuurid nagu näiteks cec), mis saab olema optimization target ja mis kõigi eelduste kohaselt ei ole ülemäära kallis. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Mehed, mul on tunne (pardon the arrogance), aga paljud just kui ei mõista steam machine'i pointi.
Unustame ära kõik entusiastid ja hobiehitajad, unustame ära võrreldavad konfid ja 20% perfi. See kõik peaks/võiks olla ebaoluline.
Steam machine'i point peaks olema, et see on PC, mis on konsool.
Sa vajutad nuppu ja kõik töötab ja sind kind of ei huvita, mis seal sees on või kuidas see töötab või mis iganes.
Sa valid Stamist mängu, vajutad install ning Steam pakib mänguga kaasa optimaalsed sätted, et see normaalselt jookseb, ilma, et samidagi leiutama peaks.
Hinda ei ole vaja võrrelda mitte entry level pc-ga, vaid konsooliga, sest entry level pc peal on windows ja sa pead olema sellega natuke rohkem hands on.
Steam osi point on, et sa ei pea olema hands on, aga sul on pc ikkagi.
Seega fcuk complexity, fcuk sätete peenhäälestamine, fcuk windows, fcuk viirused. Anna mulle odavad mägnud ja 0 monty fee lihtsusega millega vanaema saaks hakkama.
Also, parental controls oleks welcome ja hinnatase, mis võimaldab seda pakkuda 3-5 aasta raames konsooliga vähemalt samal hinnatasemel.
HL3 aitaks ka.
Also, entusiastid nagu enamik siin, ma arvan, et pigem ei osta seda, sest ehitamine on fun ja ilmselt saaks sarnase raha eest midagi sarnast, seega unless sulle just steam machine konkreetselt ei meeldi, siis pole selles entusiasti jaoks nagu midagi nii erilist. Ma arvan, et entusiast ostab pigem natuke suurema kasti, kuhu mahub tummisem video kaart sisse ja millel on ehitamise funi ka. Mina konkreetselt, ootan, et Nvidia soft oleks nii heas kohas ja out of the box toetatud , et migrada ja seam machine per ce on kind of ebaoluline või siis oluline osa sellest on steam os oma reliiside ja arengutega ning palju palju huvitvam on Frame. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.