|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Millega mängid? |
| Ainult konsooliga |
|
12% |
[ 51 ] |
| Rohkem konsooli kui PC-ga |
|
8% |
[ 35 ] |
| 50/50 |
|
5% |
[ 24 ] |
| Rohkem PC kui konsooliga |
|
15% |
[ 65 ] |
| Ainult PC-ga |
|
57% |
[ 239 ] |
|
| hääli kokku : 414 |
|
| autor |
|
Janis
HV Guru
|
19.12.2025 11:49:36
|
|
|
| Aeron kirjutas: |
Kust sa võtad selle õiguse hakata minu kogemust või neid mänge prügiks sildistama? Kelleks sa ennast pead? |
Kus ma sinu kogemust siin sildistatsin? Ma siin teemas vaatangi spetsjomm sinu pärast asju oma mätta otsast, muidu ikka üritan teistega arvestada
|
|
| Kommentaarid: 206 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
5 :: |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
19.12.2025 12:13:48
|
|
|
HPN, point proven. ty!
Janis, olen avatud sellele, et tõlgendan sind valesti. See ülevoolav negatiivsus on viiskalt öeldes olnud üllatav.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
0 :: |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
19.12.2025 12:17:22
|
|
|
| Mina olen igati positiivne konsoolide osas. Aastatepikkune kogemus PCga selles vallas on jätnud negatiivse mulje.
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
19.12.2025 12:27:23
|
|
|
Sul on täielik õigus oma arvamusele ja võimalusele oma elus teha täpselt neid valikuid, mis sind õnnelikuks teevad.
AGA, selle asemel, et meid siin solgiga üle valada, võiksid võtta hetke ja oma väiteid sisuliselt selgitada.
Ma kuulen sind, sinu arvates on need 530 tasuta mängu, prügi. Ok, aga see tekitab suure küsimuse, et kuidas sa siis defineerid prügi? Mis teeb need mängud prügiks?
Mis on siis sinu arvates hea mäng? Kas asjaolu, et sinu jaoks on see prügi (ei ole ju välistatud, kui selgitused on mõistlikud ja personaalsed) tähendab see ka, et teiste jaoks on prügi?
Kas on mõistlik midagi sildistada prügiks, mis vb teistele on väärtuslik? kas poleks kenam lihtsalt öelda, et tulenevalt minu eelistustest ei pakuks see sortiment mulle väärtust?
Kas poleks mõistlikum astuda korra enda maailmast välja ning vaadata neid 530 mängu kui nähtust, millel on laiem mõju kui sina üksi ja selle üle arutleda hoopis?
Kas sa suudad seda? Kas sinu arvates kümneid 80+ rated suurepäraseid mänge tasuta mängimise võimalus saab olla miinuseks ühele platvormile?
Kui jah, siis millega sa seda põhjendad? Millised on alternatiivid, mis ei ole prügi?
Mind näiteks väga huvitaks, et kui 530 tasuta mängu, millest suur osa on väga kvaliteetsed on prügi, siis mis see hea asi on, millest ma pole aru saanud?
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
19.12.2025 12:29:35
|
|
|
Kle ma ei vaata kunagi mingeid ratinguid, ole normaalne, mind ei huvita kas asi teistele meeldib, see peab mulle meeldima.
Prügi on asi siis kui seda vaja pole, mis siis palju see väärt on. Kui on tasuta asi, siis on eriti lihtne seda silti külge kleepida.
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
19.12.2025 13:01:22
|
|
|
Sa vist oled vales teemas siis ma kardan.
See teema siin on Konsoolid vs PC, mitte "mis Janise arvates hea või halb on"...
Ma saan aru, egost välja tulla on keeruline, aga proovi...
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
19.12.2025 13:03:09
|
|
|
Jah, see on konsoolid vs pc ja ma olen otsustanud valida konsooli poole ja siin seda teema esindada. Täpselt samamoodi ajad sa oma arvamust siin, täiesti legit VS teema praegu
Või kas sulle ei sobi mu valikud?
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
19.12.2025 13:16:48
|
|
|
Hea Jaanis, sa oled oma asja ajamisest valesti aru saanud mulle tundub.
Mina tõin esile, et Epic on toonud PC mägnijatele 530+ tasuta suures osas head mängu ning minu meelest see on üks suur pluss.
Fakt on see, et see on juhtunud ja fakt on see, et need mängud on vähemalt mingil määral tõestatult (metaskoorid) kvaliteetsed.
Mulle meeldiks mõelda ka, et fakt on see, et head asja rohkem on parem, kuigi mõistan, kuidas selle lause üle saaks nuriseda.
Sina ei vastanud konsooli, kui platvormi positsioonilt, vaid hakkasid lihtsalt halvustama ja oma isiklikku seisukohta selgitama.
See ei puutu asja. Sest sa ei räägi konsoolist kui platvormist ega tegele sisulise argumenteerimise või alternatiivide pakkumisega.
Seega see jutt on kõik üleliigne, ebavajalik ja lisaks sellele emotsionaalselt ning intellektuaalselt kurnav, sest ta on põhjendamatult negatiivne ning sulle peab veel tagantjärgi selgitama ka, miks see nii on, mis on väitav ning ma olen kindel, kas teistele igav lugeda, sest sa ei panusta teema arengusse oma sõnavõttudega.
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
19.12.2025 13:20:50
|
|
|
No see on sinu seisukoht. Päris õrnake kui halvustamist tundsid.
Seal võib ka miljon kolmesajase skooriga mängu olla, kui ma sealt midagi sobivat ei leia, siis ma ütlengi et mõttetu ja sitt Ma ei muuda oma meelt selle pärast, et sinu isiklik arvamus on midagi muud.
Ja see pole ka sinu jaoks ju 530 mängu tasuta vaid 50-75 kuna sa ju teisi pole mänginud.
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
19.12.2025 13:27:57
|
|
|
Janis, oeh....
No proovime siis veel korra.
1. See ei ole minu seisukoht, selle teema nimi on konsoolid vs pc ja selle point on platvormide tasandil (mitte indiviidi) asjadest rääkida (ja minu algne väide oli, et EPIC on PC-le palju väärtust toonud)
2. See võib kas või kõik olla mõetu sitt sinu jaoks, aga see ei muuda asjaolu ,et seal on väga suur kogus mänge, mis on gaming classics või lihtsalt head mängud ning SINU ISIKLIK ARVAMUS EI PUUTU ASJA, SEST ME RÄÄGIME PLATVORMIST ja ÜLDSUSEST ning nendest saab rääkida läbi üldistamise ja statistika, mitte isikliku arvamuse.
3. Need on minu jaoks 530 mängu tasuta, sest ma saan iga kell võtta üksõik millise nendest 530st mängust ja neid mängida. Sama loogika järgi, kui sul on riiulist 530 mängu ja sa oled mänginud 5, siis sul on 5 mängu ja kõik muu on saast või pole olemas. WTF?
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
19.12.2025 13:29:09
|
|
|
Minu loogika järgi ma ei panegi endale riiulisse asju mida ma ei vaja.
Ja playstation plusiga on rohkem tasuta mänge. Tasuta selle pärast, et plus on olemas niikuinii
Ja toode, mis on mõeldud kasutajale ja meelelahtuseks peabki olema hinnatud kasutajate isiklikel eelistustel ja hinnangutel mitte mingi exceli tabeli järgi.
viimati muutis Janis 19.12.2025 13:31:01, muudetud 1 kord |
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
19.12.2025 13:30:59
|
|
|
Mina mina mina mina.... zzz....
PS plus ei ole tasuta.
| Janis kirjutas: |
| Ja toode, mis on mõeldud kasutajale ja meelelahtuseks peabki olema hinnatud kasutajate isiklikel eelistustel ja hinnangutel mitte mingi exceli tabeli järgi. |
Sellise loogika järgi ei saaks ühegi meelelahtus toodet (film, mäng, muusika) hinnata kuidagi, sest kõik on ainult subjektiivne.
See on pädev paraku ainult indiviidi seisukohast, kui me hindame asju, siis me agregeerime nende erinevaid kvaliteete kokku ja võrdleme vastava valdkonna keskmistega ning anname üldise hinnangu toote kvaliteedile. Selle eesmärk ei ole mitte sulle kui indiviidile asja maha müüa, vaid selle eesmärk on anda nii objektiivselt kui võimalik edasi seda, et kas mäng on tehtud kvaliteetselt ja sellest tuletub see, et kvaliteetselt tehtud mängud meeldivad statistiliselt rohkematele inimestele. Seda saab kontrollida tagantjärgi vaadates kõige mõjukamaid/suuremaid mänge, mis reeglina on ka heade metaskooridega.
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 19.12.2025 13:36:01, muudetud 1 kord |
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
19.12.2025 13:31:57
|
|
|
| Aeron kirjutas: |
PS plus ei ole tasuta. |
Ei ole aga ega ma ju seda nende mängude eesmärgil ei teinud. See et mängud ka veel seal juures on, on ju boonus, tasuta.
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
19.12.2025 13:37:42
|
|
|
See, et sa konsoolidel pead MP eest eradli maskma on lihsalt üks konsoolide miinus ja ei puutu antud juhul otseselt asja.
Saad ka PC peal gamepassi võtta ja siis võib need just kui välja taandada valemist, aga EPIC on täiesti omaette ja tasuta asi.
Sama moodi saad sa konsooli peal ilma gamepassita olla ning seda seisu peaksidki siis võrdlema EPICuga.
Ehk siis kui sul on konsool ilma gamepassita vs pc ilma gamepassita, siis pc puhul saad epicust kamaluga tasuta stuffi. konsooli puhul mitte.
Samuti selles olukorras ei saa sa konsooli peal MP-d mängida. PC peal, no probs.
viimati muutis Aeron 19.12.2025 13:39:17, muudetud 1 kord |
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
19.12.2025 13:38:36
|
|
|
A mängud on ikka ju niisama kaasas inimesele kellele pole need peamine eesmärk selle teenuse kasutamisel
Ja need omadused ei tee PCd paremaks.
viimati muutis Janis 19.12.2025 13:40:36, muudetud 1 kord |
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
19.12.2025 13:46:08
|
|
|
Janis, sorry, ma ei jaksa täna rohkem sinu küündimatusega tegeleda...
Kui sa ei suuda aru saada, kuidas asju võrrelda, miks stistikat kasutada jne vaatamata sellele, et seda on siin selgitatud ja lahti kirjutatud juba õige mitu korda, siis kahju küll.
SKG, tore, ära lae alla. Ei muuda asjaolu, et EPIC annab iga nädal ühe mängu ära ja aastas on 52 mängu. Koos jõulu buumiga kokku 60+ mängu. Mõnikord on pakid ka (2-3 mängu)... ja seda kõike mitte 40 eur eest, vaid 0.
Ma ei saa aru, miks see vestlus olemas üldse on.
See peaks välja nägema tegelikkuses nii.
- Epic on pakkunud PC kasutajatele 530 mängu, millest arvestatav osa on suurepärased.
- Jah. See on päris hea küll.
The End.
viimati muutis Aeron 19.12.2025 13:47:51, muudetud 1 kord |
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
19.12.2025 13:46:49
|
|
|
Ainuke asi, kuidas seda võrrelda saab, ongi isiklik eelistus
Muidu ainult sinu maailmas PC olekski olemas, milleks need konsooli tootjad üldse vaeva näevad kui sinu arvutused näitavad PC on neist parem? Sonyl pole üldse mõtet konsoole edasi toota kuna mingi Eesti tüüp ütleb, et mõttetu ja kallis ja ei tasu ära. Või on siis tarbijad niivõrd lollid? Ma pigem arvan, et asi on isiklikus eelistuses
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
19.12.2025 13:50:15
|
|
|
| Ma võin ise anda kui sa enam ei postita siis
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
19.12.2025 14:08:05
|
|
|
Siin on ka artikkel, millele viidatakse: https://www.gamefile.news/p/november-2025-console-sales-drop-black-ops-7
See on päris rets.
| tsitaat: |
Microsoft, Sony, and Nintendo all sold fewer consoles in the U.S. this November than in November 2024, according to sales tracking firm Circana, which published a bleak market update today.
Spending on gaming hardware for the month totaled $695 million, a 27% drop from the November 2024 total of $949 million.
It was the worst dollar amount for a November since 2005, Circana said.
The amount of actual consoles sold during the key holiday shopping month was even worse: the 1.6 million unit total amounted to the lowest reported by Circana (formerly NPD) since 1995’s 1.4 million
Xbox Series unit sales were down over 70% compared to last November.
PS5 down over 40%…
|
AI suht keerab kärgu kogu tehnoloogia sektorile. Kõik investeeringud lähevad andmekeskuste peale, et rohkem AI-d toota.
Kõik elektroonika läheb hinnas üles järgmine aasta ilmselt sh telefonid, arvutid etc.
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
19.12.2025 14:55:35
|
|
|
Nende tasuta mängudega kipub enamasti nii olema, et ega uusi ju keegi tasuta ei jaga ja need, mis jagatakse, on olnud võimalus varem juba läbi mängida. Aga hea kui keegi nende hulgast omale vajalikku leiab.
_________________ MÜÜA: PlayStation 3 Slim 160GB (UUS) |
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|