Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 207, 208, 209
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 35 ]
50/50
5%
 5%  [ 24 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 65 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 239 ]
hääli kokku : 414

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 28.11.2025 12:07:29 vasta tsitaadiga

Jah, sest see "füüsiline kola" tagab mulle mugavama mänguelamuse, sest mänguväliste asjadega ei ole tahtmist jännata. Hullult võtab ruumi küll /s icon_lol.gif

bugbrake, jutt käib PS3/360 emulaatoritest, kus asi on väga kaugel sellest, et kõik toimiks out-of-box probleemideta, nagu konsoolil.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 28.11.2025 12:11:32 vasta tsitaadiga

Eks siin on prioriteetide küsimus puhtalt, mingis mõttes ei ole õiget vastust.
Kui sa oled selline inimene, kellele põhimõtteliselt väike tinkering on vastumeelne, siis sinu lahednus on osta füüsiliste kaste kokku, osta füüsilist meediat, otsida vanu mänge marketplace-idest, neid tellija ja nende järgi oodata, sest see on kokkuvõttes sulle väheb ebameeldiv.
Teistpidi, kui sa ei taha omale elutuppa rohkem kaste, ei tahame oma riiulitesse diske, sul ei ole midagi selle vastu, et mõnikord mõne mängu peale veidi aega kulutada, et ta töötaks (tihti paremini kui native versioon), siis sinu jaoks on vähem ebameedliv see tegevus.

Minu jaoks on lihtsalt kummaline, kuidas üritatakse luua pilti nagu füüsiline on kuidagi pidi objektiivselt parem reaalsus.
Eriti veel minu arvates olukorras, kus tihtipeale on emuleerimisel tugevad eelised kas pildiilus või FPSis.
Spoiler Spoiler Spoiler

Eks suuresti taandub see mängudele mida mängida tahad.
Kui sinu mängud on kenasti emuleeritavad, siis füüsiline konsool ei paku olulisi eeliseid.
Kui sulle juhuslikult just need vähesed mängud meeldivad, mis ei ole VEEL korralikult emuleeritud, siis on vaja füüsilise teed minna.

Also, ühel päeval sinu konsool või plaat sureb. See on fakt.
Emulatsioon elab edasi.

viimati muutis Aeron 28.11.2025 12:18:59, muudetud 4 korda
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
bugbrake
HV kasutaja

sõnum 28.11.2025 12:16:28 vasta tsitaadiga

SKG aga see on võimalik ja läheb aja jooksul kindlasti paremaks. Kui ma tahan mõnda vana DOS'i mängu mängida siis ma ei pea ju selleks ilmtingimata ka sama vana arvuti vaatama koos floppy'dega (ZX pectrum oma helikasettidega jne.).
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 28.11.2025 12:46:51 vasta tsitaadiga

Aeron, ma arvan, et kui ma olen mingi asja ostnud, siis see võiks toimida. Mitte nii, et ma pean tomimiseks veel ise vaeva nägema. Saan aru, et kui netist pira mänge tõmmata, neid tasuta saades, siis käibki selline tegevus asja juurde.
See, et midagi saab PC peal emuleerida, ei tähenda, et see parem välja näeks või paremini jookseks. Venitades vana madalate tekstuuridega mängu kõrgele resolutsioonile teeb selle kohati päris koledaks ja tekib igasugu artifakte. Allolev video on üks väike näide sellest.

Link

Aeron kirjutas:
Also, ühel päeval sinu konsool või plaat sureb. See on fakt.
Emulatsioon elab edasi.

Kõik tehnika sureb kunagi, sh arvutid. Kui sureb, teen korda või võtan järgmise, mis seal ikka.
Mul on siiani 90-ndate lõpus ja 00 alguses ise kirjutatud kõige rämpsumad K-arvutisalongist ostetud PLATINUM ja Olivetti CD toorikud alles ja loetavad. Ei juhtu minu eluajal. Pseudoprobleem.

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 28.11.2025 16:48:54 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
See, et midagi saab PC peal emuleerida, ei tähenda, et see parem välja näeks või paremini jookseks. Venitades vana madalate tekstuuridega mängu kõrgele resolutsioonile teeb selle kohati päris koledaks ja tekib igasugu artifakte. Allolev video on üks väike näide sellest.

Spoiler Spoiler Spoiler
kas video juures võime sellest alustada, et seal on 750 raha maksev scaler ps2 pool võrdluseks?

edit:
diagonaalis läbi klikkides kui emuleerimise juures kurta vaja, siis liiga suure reso ja/või valikuste patchide üle. märkimist vast väärib, et ilma nendeta on ka võimalik ja mälu järgi ka vaikimisi valik icon_smile.gif
retrotinki shadereid või vähemalt üsna samasuguseid peaks emulaatoris olema ka lihtne peale keerata.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 28.11.2025 16:53:40 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
SKG kirjutas:
Aeron, ma arvan, et kui ma olen mingi asja ostnud, siis see võiks toimida. Mitte nii, et ma pean tomimiseks veel ise vaeva nägema. Saan aru, et kui netist pira mänge tõmmata, neid tasuta saades, siis käibki selline tegevus asja juurde.

Spoiler Spoiler Spoiler
kas video juures võime sellest alustada, et seal on 750 raha maksev scaler ps2 pool võrdluseks?

edit:
diagonaalis läbi klikkides kui emuleerimise juures kurta vaja, siis liiga suure reso ja/või valikuste patchide üle. märkimist vast väärib, et ilma nendeta on ka võimalik ja mälu järgi ka vaikimisi valik icon_smile.gif
retrotinki shadereid või vähemalt üsna samasuguseid peaks emulaatoris olema ka lihtne peale keerata.

Retrotink mingit ime korda ei saada, nii et seda pole vaja absoluutselt arvestada. Point on see, et vanade mängude "suureks venitamine" ei pruugi alati paremat tulemust anda, vastupidi. Emuleerimise käigus võivad tekkida uued graafikaprobleemid, mida originaalis pole. Aga noh, kui originaaliga kogemus puudub, siis võibki mulje jääda, et nii peabki olema, ignorance is a bliss.

Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 28.11.2025 17:48:09 vasta tsitaadiga

SKG, Justnimelt emuleerides mõnes mängus "VÕIB" mingi graafiline glitch olla - tihtipeale on konkreetse mängu glithi jaoks ka linnuke millega seda pole. Samas muidugi seda ei mainita, et PCX2 peal näevad PS2 mängud välja nagu PS3 mängud. Omanud nii PS1/2/3/N64 jne. ja tänaseks ammu mängin kõiki tollaseod mänge emulaatoriga , sest seda udust, värisevat, murduvat pilti mis originaalis oli ei kannataks välja.

Lihtsalt huvist, et kas oeld üldse mõne emulaatori korralikult seadistanud ja sellega neid mänge mängind või "faktid" pärinevad kuskilt netist otsitust kus niikaua otsid kuni leiad kellegi kelle arvamus enda omaga lõpuks ühtib?
Kommentaarid: 154 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 131
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 28.11.2025 18:04:46 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Samas muidugi seda ei mainita, et PCX2 peal näevad PS2 mängud välja nagu PS3 mängud.

Sellist jama ei tasu ikka ajada icon_lol.gif Kui sa seal ise manuaalselt tekstuuri pakke välja ei vaheta, siis kindlasti mitte. Aga siis pole tegu enam originaalmänguga.
Auron kirjutas:
Lihtsalt huvist, et kas oeld üldse mõne emulaatori korralikult seadistanud ja sellega neid mänge mängind või "faktid" pärinevad kuskilt netist otsitust kus niikaua otsid kuni leiad kellegi kelle arvamus enda omaga lõpuks ühtib?

Olen siia korduvalt praktilisi näiteid postitanud, vähe sellest, et siin väideti et asi pidavat out-of-box töötama kõigi mängudega. Igasugu "korralikud seadistamised" on esmalt maha vaikitud. Reaalsus on midagi muud.

londiste kirjutas:
xenia on mu üsna piiratud ja igavat kataloogi seni out-of-box täiesti muretult mänginud.

Aeron kirjutas:
...ühe korra ettevalmistatud pc koos xenia ja RPCS3-ga ning kõik mängud oled ühe korra play vajutamise kaugusel

Arvan, et sellised väited loovad olukorrast ebareaalse pildi ega võta arvesse erinevaid riist- ja tarkvara konfiguratsioone. Tore, et toimis, aga mõnel teisel PC-l ei pruugi, sest videokaart on teine, Windows on teine, draiveriversioon on teine. Liiga palju muutujaid. Midagi pole ganateeritud. Seda omakorda "tihendi probleemiks" kutsuda on teisisõnu pea liiva alla panek.

Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 28.11.2025 18:12:47 vasta tsitaadiga

SKG, kommeneetriks siis ka seda:
tsitaat:

SKG kirjutas:
[Sellist jama ei tasu ikka ajada icon_lol.gif Kui sa seal ise manuaalselt tekstuuri pakke välja ei vaheta, siis kindlasti mitte. Aga siis pole tegu enam originaalmänguga.

Teeme nii, et räägime reaalsest kogemusest. Muul juhu lon su jutt nagu mingi EKRE mehe oma kes teab, et tuulikud tekitavad vähki, sest ta kuskilt netist luges kuidas keegi nii ütles. Mingeid pakke ei pea vahetama ja ma ka ei viitsiks. Piisab upscalest ja kõiksugu tarkadest viguritest nagu geometry correction jne. mis igasugu udusese, värisemise jne ära võtavad + ei ole tunnet, et mäng jookseb 15fps ja läägab. Sa ise ikka vaatasid oma videot või?
SKG kirjutas:
Olen siia korduvalt praktilisi näiteid postitanud, vähe sellest, et siin väideti et asi pidavat out-of-box töötama kõigi mängudega. Igasugu "korralikud seadistamised" on esmalt maha vaikitud. Reaalsus on midagi muud.

Loomulikult alguses seadistad asja paika ja valid optsioonid mis meelepärased. Kui tahad saad ka sellist värisevat udukogu mängida nagu originaalis. Jällegi see hirmus paha valikuvõimalus mis elu nii keerulsieks teeb icon_cool.gif
SKG kirjutas:
Arvan, et sellised väited loovad olukorrast ebareaalse pildi ega võta arvesse erinevaid riist- ja tarkvara konfiguratsioone. Tore, et toimis, aga mõnel teisel PC-l ei pruugi, sest videokaart on teine, Windows on teine, draiveriversioon on teine. Liiga palju muutujaid. Midagi pole ganateeritud. Seda omakorda "tihendi probleemiks" kutsuda on teisisõnu pea liiva alla panek.
Whataboutism omas mahlas "ei pruugi, aga äkki tuleb püksi" jne. kopp.gif

Räägi asjadest mida "TEAD" mitte mida tahad arvata.
Kommentaarid: 154 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 131
tagasi üles
bugbrake
HV kasutaja

sõnum 28.11.2025 18:17:46 vasta tsitaadiga

SKG, ma arvan, et oled kuulnud sellisest retro mängude masinast. Kuhu see liigitub? Siiani üks parimaid konsool/arvuti kui retro mängude vastu väga suur huvi on.
Või on ikka see originaal kast ikka üle kõige icon_rolleyes.gif
https://en.wikipedia.org/wiki/MiSTer
https://ultimatemister.com/
Muidugi sinu jaoks võib probleem olla rohkem see, et seal on väga palju seadistamis võimalusi.

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 28.11.2025 18:32:53 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Teeme nii, et räägime reaalsest kogemusest. Muul juhu lon su jutt nagu mingi EKRE mehe oma kes teab, et tuulikud tekitavad vähki, sest ta kuskilt netist luges kuidas keegi nii ütles. Mingeid pakke ei pea vahetama ja ma ka ei viitsiks. Piisab upscalest ja kõiksugu tarkadest viguritest nagu geometry correction jne. mis igasugu udusese, värisemise jne ära võtavad + ei ole tunnet, et mäng jookseb 15fps ja läägab. Sa ise ikka vaatasid oma videot või?

Need loetletud asjad ei vii visuaalset taset PS2 pealt PS3 peale.
Auron kirjutas:
Loomulikult alguses seadistad asja paika ja valid optsioonid mis meelepärased. Kui tahad saad ka sellist värisevat udukogu mängida nagu originaalis. Jällegi see hirmus paha valikuvõimalus mis elu nii keerulsieks teeb icon_cool.gif

Whataboutism omas mahlas "ei pruugi, aga äkki tuleb püksi" jne.

Räägi asjadest mida "TEAD" mitte mida tahad arvata.

Reaalne praktiline kogemus, mis need müüdid ümber lükkas. Siis hakkas jutt mingist "seadistamisest" kui alguses pidi kõik vaikimisi lust ja lillepidu olema icon_lol.gif

bugbrake, olen siia sarnaseid tooteid eelnevalt korduvalt postitanud. Pole tarkvaraline emuleerimine.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11558157#11558157

Link

Keda emuleerimine huvitab, siis on võimalik teiste konsoolide emuleerimine Series konsoolidel:

Link

Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 29.11.2025 00:05:24 vasta tsitaadiga

Ma ei tea mehed, aga mulle hakkab vaikselt tunduma, et SKG tegelikult ei ole eriti emuleerinud midagi... just me?
Also, ma seisan selle lause taga:
Aeron kirjutas:
...ühe korra ettevalmistatud pc koos xenia ja RPCS3-ga ning kõik mängud oled ühe korra play vajutamise kaugusel

Jah, iga mängu jaoks teed ühe korra esmase seadistuse ja edaspidi on vägagi tihti parem kogemus kui originaalil.
Also, keegi ei käsi sul originaal renderingu muuta võid ka as is jooksutada.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 29.11.2025 00:11:25 vasta tsitaadiga

Naaseme algsete väidete juurde - kui iga mäng vajab eraldi seadistamist, siis on see kaugel muretust out-of-box kogemusest. "Kõikidest" mängudest rääkimata.
"Ettevalmistamine", "korralikult seadistamine" ei ole "muretu" ega "out of box".

Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 29.11.2025 00:52:32 vasta tsitaadiga

Võrdleme siis seda esmast seadistamist:
Otsi mäng, osta mäng, oota mängu, mängi. Ajakulg - paar päeva.
Lae rom alla, kuluta 5-10 min per mäng, et alguses sätted üle vaadata (asi mida sa mingi hetk harjud tegema ja ei võta sinu jaoks aega), mängi.
Peale seda su mäng enemasti jookseb kiiremini, laeb kiiremini, näeb parem või võrdväärne välja.

Also, puikled meelega kõrvale väitest, et sa pole vist eriti midagi elus emuleerinud?

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 29.11.2025 01:11:23 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Otsi mäng, osta mäng, oota mängu, mängi. Ajakulg - paar päeva.
Lae rom alla, kuluta 5-10 min per mäng, et alguses sätted üle vaadata (asi mida sa mingi hetk harjud tegema ja ei võta sinu jaoks aega), mängi.

Kõige esmane seadistamine: osta arvutijupid, pane kokku, installi OS, looda, et see kooslus toimib, installi emulaator clown.gif
Aeron kirjutas:
Peale seda su mäng enemasti jookseb kiiremini, laeb kiiremini, näeb parem või võrdväärne välja.

Also, puikled meelega kõrvale väitest, et sa pole vist eriti midagi elus emuleerinud?

Jätsid välja variandid: 1) ei käivitu üldse; 2) ei toimi 100% nagu originaal.
Muuhulgas mitte et poleks selle teema jaoks siin spetsiaalselt 360 ja PS3 emuleerimise praktilisi näiteid toonud, oma enda arvutiga doh.gif

Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 29.11.2025 03:43:42 vasta tsitaadiga

Õnneks teen ma seda iga õige mitme aasta tagant, aga füüsilise meedia puhul iga plaadiga.
Sul on õigus, sest ma saan enne vaadata, kas toimib või mitte nimekirjast ning tõesti, väga tihti toimib paremini kui originaal, seega see pole minu jaoks plussiks, et see jookseb @ 30fps nagu originaal.
See viimane ei vastanud mu küsimusele...

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 29.11.2025 03:49:18 vasta tsitaadiga

Mis see "nimekiri" loeb kui on kirjas, et mäng peaks toimima, kuid reaalselt nö. out of box emulaatoril tööle ei saa. Reaalne praktiline näide.
Janis
HV Guru

sõnum 29.11.2025 07:46:01 vasta tsitaadiga

Saa aru, see ongi out of the box toimimine, enne lihtsalt pead nimekirjast vaatama kas töötab icon_lol.gif icon_lol.gif
Kommentaarid: 206 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 172
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 207, 208, 209
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.