praegune kellaaeg 09.11.2025 16:52:47
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
c4v6
HV veteran

|
08.11.2025 13:56:38
|
|
|
| Magic kirjutas: |
| See läbivalt ju nii olnud, et siis algsed seaded tagasi. |
Ma näiteks ei saa sellest eelnevast postitusest jällegi aru, et seal mingid seaded juba deafultis peale on lükatud? Mul ei ole elades sedasi olnud Adrenalinega, täiesti deafultis tiksub kui ära installida.
_________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/ |
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
08.11.2025 14:34:06
|
|
|
| IBOX4REAL kirjutas: |
Põhilised tähelepanekud AMD Adrenaline softist:
1. Mingi rägastik segastest AMD featuritest mis on defaultis juba peale lükatud. Ainuke asi mis seal vajalik tundub on FSR4.
2. Pidevalt custom fan curve või uv sätted kadunud pärast restarti. Zero RPM mode ei tööta custom fan curvega.
3. Muudab protsessori OC lambist. Mul oli biosis pandud sätte paika, Adrenaline arvas, et võib need enda nägemuse järgi ära muuta.
4. Veidrad perfi probleemid out of the box. Lõpuks jõudsin selleni, et vaja kõik featurid maha keerata.
Linux + LACT või Windows + Afterburner, kõik stabiilne.
Olen testinud kahte erinevat masinat, üks 9060XT/9070XT ja mõlemas on alati samad probleemid olnud Adrenaliniga. |
1. Ma pole küll viimasel ajal vaadanud mida default sätted teevad, aga Mai kuus üle tüki aja AMD peale kolisin, siis küll ei mäleta, et vaikimisi oleks terve rida sätteid olnud sisse lülitatud. Segast ei tohiks eriti midagi olla. Iga sätte juures on küsimärk mis lühidalt selle olemust selgitab. Ideaalselt võiks seal tulevikus olla juures mingi video preview mis visuaalselt näitab mida see säte teeb. Muidugi eeldusel, et kasutaja saab selle preview välja lülitada.
2. Seda ei oska kommenteerida. Mul on eraldi vendid mis kaarti jahutavad ja need saavad oma kontrolli emaplaadilt, mitte kaardilt. UV sätted kadunud see tähendab, et UV on ebastabiilne ja default on taastatud. Notifications all peaks selle kohta teade olema (kahjuks mitte timestampiga nagu ma eespool välja tõin). Eespool kirjeldatud teise kasutaja poolset sätete kadumist pärast voolukatkestust või crashi ei oska kommenteerida, sest mul jookseb UPS-i pealt ja crashe pole olnud.
3. See ei saa kuidagi võimalik olla, kui Ryzen Master pole lisaks paigaldatud. Adrenalis pole isegi (vähemalt 5000 seeria Ryzeniga) isegi mingeid CPU OC nuppe. Keegi 7000, 8000 ja 9000 seeria omanikest võiks kommenteerida kas neil tõesti laseb (näiteks iGPU) sätteid Adrenalist muuta?
4. Milles need perfi probleemid seisnesid? madal fps? ebaühtlane frametime? pildikvaliteet?
Kuidas Adrenalin üldse peale lastud?
On need kaks masinat nullist AMD kaartidega või on seal varem Nvidia olnud?
On käsitsi installitud või on Windows Update ise paigaldanud Adrenalin?
Nvidia pealt tulles märkasin ühte olulist erinevust uue draiveri installimisel.
Nvidia puhul võis uue draiveriga vana julmalt üle lasta. Probleeme ei olnud.
AMD puhul see ei toimi ja viib olukordadeni, kus mitmed kriitilised featuurid kas ei toimi või on totaalselt katki a'la graafikakiirendus brauseris ja Adrenalin ise.
Seega AMD puhul peab alati eksisteeriva uninstallima enne uue paigaldamist. Seni on draiveri enda uninstallist piisanud, aga kes on eriti paranoilised kasutavad ilmselt DDU programmi.
DDU on ka kohustuslik kasutada kui minna Nvidia pealt AMD peale ilma Windowsi taaspaigalduseta. Seda mitte tehes on tulemuseks anomaaliad AMD peal.
Windows Update on samuti üks valupunkt. Mingil põhjusel tahab see lolli järjekindlusega peale lasta mingit oma versiooni Adrenalinist.
Ja kuigi see on pealtnäha sama mis AMD lehelt alla laetav, siis seal on erinevusi. Näiteks uuenduste olemasolu selles versioonis kontrollida ei lase. Eeldatavasti seetõttu, et uuendamise käib läbi WU.
Lahenduseks on Windowsi sätetest WU draiveriinstallide keelamine.
Kummaline on see, et Nvidia puhul mul kunagi ei üritanud WU mingeid oma draivereid paigaldada.
|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
c4v6
HV veteran

|
08.11.2025 14:50:54
|
|
|
Ma täpset järge ei pea aga nvidiaga ka ei toimi enam nii, et lased lihtsalt uued driverid, mingit jampsi on palju. Mulle tundub, et see tuli 50 seeriaga aga ehk ma ei mäleta lihtsal seiklusi 40 ajast.
Ühesõnaga kui sul on 30 seeria arvutis, viskad 50 sisse, siis esiteks jookseb ta sul lihtsalt windowsi pealt ja teiseks kui sa siis ilma DDU'ta lihtsalt 50 seeria asjad peale lased, siis ei pruugi see hästi lõppeda täpselt nagu ka AMD puhul.
Siis veel selline tähelepanek, et minul ei ole windows jällegi elades ise adrenaliini üldse peale lasknudki, ainult driver, on see reaalne üldse, et ta hakkab third party software enda peaga peale laskma? Ma lihtsalt mõtlen, et ma oleksin seda kindlalt märganud nende aastate ja koguste peale kus ma puhta windowsi olen pannud AMD kaardiga, alati on lihtsalt driver tulnud. Ma kuidagi mõtlen, et samahästi võiks siis windows ju inteli puhul mingeid inteli softe peale lükata või AMD puhul ryzen master mida kindlalt ei juhtu. Või no see nimekiri võiks lõputu olla.
Ma usun, et need custom fan curved on ka seatud sellega, et driver crashis üldsegi ebastabiilse UV pärast, meenub midagi RX500 ja krüpto aegadest.
Adrenaline puhul lisaks FSR4le üksikmängudes võib abiks olla render scale kasutamine ja low input lag. Nii mõnedki kasutavad seda enchanced sync teemat aga mina ei ole aru saanud, et seal midagi tolku oleks. Kuna minu suur osa enamus mängu üldse PUBG, siis ma ei kasuta ise mitte midagi ja mängin native rasteris nii palju kui tuleb, sellepärast ma nagu teangi ka seda, et kui adrenaliin peale lasta, siis vähemalt minul ei ole kindlasti kunagi ühtegi lisafeatuuri olnud sisselülitatud. Ehk peale installi toimus mingi klikk seal mängu seadete peale? Seal on deafultis ju need mingid valikud, et Performance, Hpx või mis iganes jne.
WU on mul nvidiga kõikide teiste seeriate puhul kui 50 alati driverid ise peale lasknud. 50 seeria puhul mitte kunagi. Ma ei ole nüüd jälginud ka täpselt, see võib ajas muutunud olla.
|
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
08.11.2025 14:58:25
|
|
|
c4v6, Täitsa reaalne jah. Foorumis on seda teemat varemgi tõstatatud. Vähemalt nüüd on WU kaudu paigaldatav võrdlemisi uus versioon.
Win10 aegadel üritas mingit iidset versiooni peale lasta.
20 seeria Nvidiaga veel kuni 570 draiveri versioonini polnud probleeme üle lasta ilma vana eemaldamata.
50 seeriat ja 580 draiverit ei oska kommenteerida.
|
|
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
IBOX4REAL
Kreisi kasutaja

|
08.11.2025 19:23:12
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
1. Ma pole küll viimasel ajal vaadanud mida default sätted teevad, aga Mai kuus üle tüki aja AMD peale kolisin, siis küll ei mäleta, et vaikimisi oleks terve rida sätteid olnud sisse lülitatud. Segast ei tohiks eriti midagi olla. Iga sätte juures on küsimärk mis lühidalt selle olemust selgitab. Ideaalselt võiks seal tulevikus olla juures mingi video preview mis visuaalselt näitab mida see säte teeb. Muidugi eeldusel, et kasutaja saab selle preview välja lülitada.
|
Radeon boost, radeon chill, radeon anti lag, radeon enhanced sync, ffs. Hulk mingeid featureid mille kohta ei tea kas nad teevad midagi paremaks või halvemaks. Ja osa neist oli Adrenalines by default peale lükatud mis tekitasid microstuttereid.
2. Seda ei oska kommenteerida. Mul on eraldi vendid mis kaarti jahutavad ja need saavad oma kontrolli emaplaadilt, mitte kaardilt. UV sätted kadunud see tähendab, et UV on ebastabiilne ja default on taastatud. Notifications all peaks selle kohta teade olema (kahjuks mitte timestampiga nagu ma eespool välja tõin). Eespool kirjeldatud teise kasutaja poolset sätete kadumist pärast voolukatkestust või crashi ei oska kommenteerida, sest mul jookseb UPS-i pealt ja crashe pole olnud.
|
Need sätted kadusid ka siis ära kui polnud isegi UV peal. Ja see polnud isegi mingi agressiivne UV. OCCT, 3DMark jms stresstestid kõik passisid. Lisaks on mul ka sama UV Afterburneriga ja ei ole probleeme.
3. See ei saa kuidagi võimalik olla, kui Ryzen Master pole lisaks paigaldatud. Adrenalis pole isegi (vähemalt 5000 seeria Ryzeniga) isegi mingeid CPU OC nuppe. Keegi 7000, 8000 ja 9000 seeria omanikest võiks kommenteerida kas neil tõesti laseb (näiteks iGPU) sätteid Adrenalist muuta?
|
Ryzen Masterit ma ise teadlikult ei paigaldanud kui see just mingi muu driveriga taustal kaasa ei tulnud. Vähemalt ma ei näinud seda appside all kuskil.
Aga see et Adrenaline CPU sätteid salaja muudab pole uus asi.
https://www.techpowerup.com/forums/threads/report-amd-radeon-software-could-alter-cpu-settings-quietly.293607/
| 4. Milles need perfi probleemid seisnesid? madal fps? ebaühtlane frametime? pildikvaliteet? |
Ebaütlane frametime.
Kuidas Adrenalin üldse peale lastud?
On need kaks masinat nullist AMD kaartidega või on seal varem Nvidiaolnud?
On käsitsi installitud või on Windows Update ise paigaldanud Adrenalin?
hte olulist erinevust uue draiveri installimisel.
Nvidia puhul võis uue draiveriga vana julmalt üle lasta. Probleeme ei olnud.
AMD puhul see ei toimi ja viib olukordadeni, kus mitmed kriitilised featuurid kas ei toimi või on totaalselt katki a'la graafikakiirendus brauseris ja Adrenalin ise.
Seega AMD puhul peab alati eksisteeriva uninstallima enne uue paigaldamist. Seni on draiveri enda uninstallist piisanud, aga kes on eriti paranoilised kasutavad ilmselt DDU programmi.
DDU on ka kohustuslik kasutada kui minna Nvidia pealt AMD peale ilma Windowsi taaspaigalduseta. Seda mitte tehes on tulemuseks anomaaliad AMD peal.
Windows Update on samuti üks valupunkt. Mingil põhjusel tahab see lolli järjekindlusega peale lasta mingit oma versiooni Adrenalinist.
Ja kuigi see on pealtnäha sama mis AMD lehelt alla laetav, siis seal on erinevusi. Näiteks uuenduste olemasolu selles versioonis kontrollida ei lase. Eeldatavasti seetõttu, et uuendamise käib läbi WU.
Lahenduseks on Windowsi sätetest WU draiveriinstallide keelamine.
Kummaline on see, et Nvidia puhul mul kunagi ei üritanud WU mingeid oma draivereid paigaldada. |
OS ketas on liikunud eri masinate vahel. Kunagi oli nvidia seal installitud. Kõik sai DDU korralikult puhastatud enne kui üldse uut driverit hakkasin paigaldama. Jällegi, see pole mu esimene rodeo, ma olen 20a jooksul erinevaid AMD/NVIDIA/INTEL kaste kokku ladunud ja olen üldiselt kursis protsessidega, mis uue süsteemi kokkupanemise juurde käivad.
Lõpetuseks lihtsalt niipalju, et mul pole seda Adrenaline vaja. Kui ma custom fan curve'i ja veidi UV ei tahaks teha siis saaks ka ilma Afterburnerita.
Ma ei taha seda juudi jõulupuud, kus on meeletult mingeid featureid mis lisavad segadust, bloati ja ebastabiilsust kuid mille väärtus on suht olematu.
|
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Foxxx
HV veteran

|
08.11.2025 23:33:16
|
|
|
| IBOX4REAL, Nende featurite kohta ju küsib soft alguses, kas sa tahad neid, kui kõigele jah panna, siis muidugi lülitab sisse. Seal on kohe ka valik, et skip vms ja siis ei lülita ise midagi sisse.
|
|
| Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
08.11.2025 23:38:15
|
|
|
Vb sul microstutteerid selle radeon live vms või siis äkki metrics taustal?
Mul millegagi oli vahepeal stutter vist metrics kui panin taustal jooksma. Defaultis igatahes minu teada ta ei jookse. Mul pole mingeid stuttereid olnud üheski mängus, kui on ainult ardenalin peal. Nii kui ma muid asju panen jooksma taustal, siis võivad tekkida microstutterid ja need pole radeoniga üldse seotud. Näiteks POE2 on mingid hinna check pluginad, mida saab mängus kasutada ja nendega on mul alati micro stutterid. Mõned veel kolmanda osapoole soft. Seega tõenäoliselt on sul ka sama teema vaata üle.
Juudi jõulupuu on ka nvidia soft. Mõlemad võtsid suuna rohkem featuure toppida oma softi sisse, lihtsalt konkurents on selline. Kui AMD ei lisaks, siis vinguvad kõik, et sakib ja midagi pole tal.
_________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA |
|
| Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
IBOX4REAL
Kreisi kasutaja

|
09.11.2025 01:18:57
|
|
|
| Foxxx kirjutas: |
| IBOX4REAL, Nende featurite kohta ju küsib soft alguses, kas sa tahad neid, kui kõigele jah panna, siis muidugi lülitab sisse. Seal on kohe ka valik, et skip vms ja siis ei lülita ise midagi sisse. |
Need peakski kõik defaultis välja lülitatud olema. Kuidas kasitaja peaks teadma kas see vajalik on või mitte.
|
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
c4v6
HV veteran

|
09.11.2025 04:28:25
|
|
|
Foxxx ilmselt pani täppi miks ma ei tea midagi nendest asjadest aga näiteks IBOX4REAL teab.
Kuid ma küsiks hoopis teise küsimuse. Milles väljendub microstutter? mitu MS või kuhu dropib framerate, time jne?
|
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
09.11.2025 09:50:40
|
|
|
IBOX4REAL, Afterburner ju niipalju nüüd toetab 9000 seeria kaarte, et UV saab ka sealt määrata. Fan curve vist kah.
Ainuke mida sealt ei saa on VRAM Default/Fast Timing ja mängupõhised profiilid.
|
|
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
09.11.2025 12:25:52
|
|
|
tagantjärgi tarkusena tuleb öelda, et otsus osta 5070 asemel 9070 XT väärib endale mõne õlle väljategemist
suurepärane kaart selle raha eest, ei mäletagi, millal viimati punase leeri gpu masinas oli
väike undervolt ja fps cap mängudes 120 peale - vaikus ka majas, isegi minu mudeliga, mille jahutus õhukesevõitu
esimestel päevadel adrenalin pakkis ennast lambist kokku paaril korral, midagi ära ei resettinud, tuli lihtsalt uuesti käima panna, kuid nüüd pole seda enam olnud, ei viitsi kaevata ka milles asi oli
edit: 3x8 toide on üllatav 317 W kaardi puhul, samas mängudes olen näinud 330+ W piike
_________________ !! |
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
1 :: |
251 |
|
| tagasi üles |
|
 |
caramis
HV Guru

|
09.11.2025 13:01:48
|
|
|
| IBOX4REAL kirjutas: |
| Foxxx kirjutas: |
| IBOX4REAL, Nende featurite kohta ju küsib soft alguses, kas sa tahad neid, kui kõigele jah panna, siis muidugi lülitab sisse. Seal on kohe ka valik, et skip vms ja siis ei lülita ise midagi sisse. |
Need peakski kõik defaultis välja lülitatud olema. Kuidas kasitaja peaks teadma kas see vajalik on või mitte. |
lihtsam on installida siis ainult driver, ilma selle control-panel p*sata
_________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x430mm ühe detaili kohta, materjalid nagu fiibriga täidetud PLA, PETG, ABS/ASA, nailon, polükarbonaat. |
|
| Kommentaarid: 170 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
09.11.2025 14:22:42
|
|
|
| renx09 kirjutas: |
tagantjärgi tarkusena tuleb öelda, et otsus osta 5070 asemel 9070 XT väärib endale mõne õlle väljategemist
suurepärane kaart selle raha eest, ei mäletagi, millal viimati punase leeri gpu masinas oli
väike undervolt ja fps cap mängudes 120 peale - vaikus ka majas, isegi minu mudeliga, mille jahutus õhukesevõitu
esimestel päevadel adrenalin pakkis ennast lambist kokku paaril korral, midagi ära ei resettinud, tuli lihtsalt uuesti käima panna, kuid nüüd pole seda enam olnud, ei viitsi kaevata ka milles asi oli
edit: 3x8 toide on üllatav 317 W kaardi puhul, samas mängudes olen näinud 330+ W piike |
Pole kah nagu kahetsema veel pidanud. Kui millegi üle viriseda, siis selle üle, et vanades DX11 mängudes ei ole perf uplift nii suur kui uutes DX12 mängudes.
Samas vanad mängud üldiselt jooksevad sadades kaadrites niikuinii seega see kas see on 120fps või 150fps ei mängi suurt rolli. Samas AMD DX11 draiver nii hea pole, kui Nvidia oma.
3x8pin on potentsiaalselt seetõttu, et peak (paar ms) võib visata üle 500W. Ma ei tea kuidas 2x8pin sellega hakkama saab. Ma eeldan, et seal hetkeliselt ületakse kaabli ettenähtud 150W spec.
Mis näitab jällegi kui suure varuga 8pin oli ehitatud. Uus lollakas 12pin ei saa isegi oma rated 300-600W piires hakkama ilma sulamata. Peakidest ei maksa rääkidagi.
|
|
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
09.11.2025 14:50:14
|
|
|
Ma nii pikalt AMD peal olnud,et ei teagi kas lükkab ise midagi sisse vüi mitte.
Aga installi ajal küsib jah kas soovid Hyperx ja Record jms peale panna, mul löheb kõik skip. Kui nüüd record tahtsin kasutada, siis lisasin mooduli eraldi juurde.
Cräshind on viimaste aastate jooksul 2-3 korda, stabiilne olnud.
Samas ei ole UV ja CPUga möngunud, default säte ja töötab.
Installi ajal saab valida Factory Install ja Keep Config.
Aastaid töötanud, DDUd ei mäletagi enam et eksisteerib.
Viimasel ajal kui Nvidia uute draiverite ja UE5 mängudega foorumid Cräsh reporte täis olid siis mu AMD masin pole üheski mängus pange pannud
Näiteks The Finals jooksus paljudel kokku, lüpetasid müngumise kuuks, mul küik tibens tobens.
Chill- see võis "microstutter" pühjustada, tümbab FPS alla kui hiirega ringi ei vehi. Müeldud FPS QTE mängude jaoks, kus vüib vabal 60FPS tinsuda kui vaheklippe vahtida. Saab kasutada ka FPS cap asemel- paned 119/120FPS ja pole teisi progesid vajagi.
Antilag on sees pidevalt, märgatav münes mängus erinevus. 9070ga peaks veel Antilag+ ka olema?
Nagu aru saan siis nvida teeb rohkem isetegevust. Äpis peab mingeid cache limiite muutmta ja optimised settinguid välja lülitama- väga palju cräshe nii lüpetatud, ehk selles osas "võta üht ja viska teist" pigem...
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|