praegune kellaaeg 03.11.2025 23:14:15
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas? |
| JAH, muidu muutume ise matsideks |
|
47% |
[ 54 ] |
| Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider |
|
18% |
[ 21 ] |
| EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha |
|
26% |
[ 30 ] |
| EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob. |
|
7% |
[ 9 ] |
|
| hääli kokku : 114 |
|
| autor |
|
degrass
HV kasutaja

|
29.10.2025 17:35:16
|
|
|
| vigurvänt kirjutas: |
...
Minu loogika ja tõde on üldiselt lihtne: kui on mingi nn kokkusattumuste jada, mille esinemise tõenäosus on nt 0,00..1 %, siis 99,99..9 % tõenäosusega võivad olla mängus nn kõrgemad jõud. Mõned huvitavad kokkusattumuste jadad on seotud nt koroonakriisi ja Ukraina sõjaga
...
|
Selle kõrgema jõuga pead olema ettevaatlik, sest lähtudes religioossest mütoloogiast, on jumal väga vägivaldne. Nõuab vereohvrit ja puha. Ning ainus viis jumalaga efektiivselt suhelda on ohverdamine.
Nüüd, kui veel Ukraina sõjast rääkida, siis mis sa arvad, miks venelane (putin) korraldab liharünnakuid?
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
| tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
29.10.2025 18:04:20
|
|
|
| degrass kirjutas: |
| Nüüd, kui veel Ukraina sõjast rääkida, siis mis sa arvad, miks venelane (putin) korraldab liharünnakuid? |
Sellepärast et mongolite järeltulijaid on liiga palju ja soovib globaalset kliimasoojenemist natuke pidurdada
Aga Ukraina sõjaga seoses paar huvitavat kokkusattumust. Umbes täpselt aasta enne "täiemahulise" sõja algust saatsin ühele juriidilisele kretiinile, kes üritas ilmselgelt alusetult minult raha välja pressida, ühe kirja (võtsin ühendust ka politsei ja prokuratuuriga), milles hoiatasin teda saabuva põrgu eest ja et kahepalgeline palvetamine teda põrgust ei päästa. Umbes täpselt aasta hiljem, EV sünnipäeval (24.02.2022 öösel) tungis Veremaa Ukrainale kallale ja seda sõda on meedias korduvalt ka põrguks nimetatud.
Teine huvitav juhtum on ristleja Moskva uputamine. Uudistes või kuskil mujal (täpselt ei mäleta) räägiti mõnest huvitavast kokkusattumusest ühe vana vene multikaga (mingi allveelaev ja Z tähed) ja midagi oli veel, mis ei meenu.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
29.10.2025 18:14:05
|
|
|
| Kolige sinna teemasse oma uhhuundusega. AI-ga pole siin mingit seost.
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
29.10.2025 19:38:48
|
|
|
Kõige kõrgem jõud asub inimese hinge keskmes, väljaspool kogu materiaalse universumi kihistusi. Kes jõuab endas selleni, on kõikvõimas. Aga materiaalse maailma juhtivad jõud, mida gnostikud Archoniteks nimetasid on vägagi selgesti kogetavad ning kes sellega tegeleb, saab väga kiiresti aru, et kokkusattumustega pole seal midagi tegemist. Tegu on sisuliselt masinavärgiga, kus vajutad nuppu ja aparaat väljastab soovitud tulemuse. Aparaatidel on taevakehade nimed: Päike, Kuu, Marss, Merkuur, Jupiter, Veenus, Saturn. Aparaatidel on vaja sisendenergiat ning selleks sobib suurepäraselt lihtsalt inimese emotsioon. Palved, shamaanitrummid jne pole muud kui aparaadiga suhtlemine.
Ja nüüd, igal nendest aparaatidest on oma iseloomulik energia. Roomlased lahterdasid näiteks ka rahvad selle järgi, millisega nad enim suhtestusid. Gallialased olid Merkuuris, Juudid Saturnis jne. Samuti oli erinevate ühiskonnatasandite ja ametite valitsevad aparaadid erinevad. Sõdur oli Marsis - maksimaalne jõud ja võime tegutseda, tohutu fookus. Aga tema kindral ei olnud. Kindral oli Jupiteris - nagu kogu Rooma eliit ja Rooma ise, kuni ta kristluse mõjul Päikese energiale aegamööda ümber keskendus ja siis laiali pudenes. Impeerium vajab Jupiteri rohkem kui õhku.
EDIT: Mõtlesin, et panen oma jutu juurde midagi natukene praktilist ka. Rääkisin Jupiterist, seega - et ennast nö Jupiteri lainele keerata, on hindudel selleks lihtsamast lihtsam meetod: ühenda pöial ja nimetissõrm O-tähe kujuliselt, ülejäänud sõrmed on vabalt. Kuivõrd Jupiteri iseloomuks lisaks tarkusele ja filosoofiale, juhtimisele ja finantsedule on optimism, ekspansioon, entusiasm, siis tuleb end ka sellesse suunata ning teadlikult maha jätta igasugune pessimism, hirm, liigne ettevaatus ja soovimatus riske võtta. Jupiteri blokeerib ka alaväärsustunne - ka see peab saama hüljatud otsekui madu viskab maha vana naha. Ja vaadake nüüd, küsimus ei ole selles, et ennast otsekui ise juustest tõsta. Kui sa valid selle aparaadi 'telefoninumbri' ja püsid liinil, siis hakkab aparaat - reaalne iidne tehnoloogia - sinu teadvust ja seeläbi kogu sinu reaalsust muutma.
| napoleon kirjutas: |
| Kolige sinna teemasse oma uhhuundusega. AI-ga pole siin mingit seost. |
See on küll õige
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
30.10.2025 13:10:26
|
|
|
Poliitikast ja usust pole üldse mõtet AI-ga ajada ja sellest, kuidas KYC-ist mööda hiilida..
Tasuta AI abil tehtud teknot:
Spoiler 
Reklaam väljas, ma ei teeni teie pealt.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
30.10.2025 18:34:55
|
|
|
Tahtsin huvi pärast vaadata, kuidas töötab ChatGPT tasuta versioon. Mõtlesin, et lihtsamast lihtsam: mõni päev enne uue kuu mkasepäeva peatasin paketi ja igaks juhuks hoidsin temale reserveeritud kaardi ka kuival. Peale proovimist oleksin siis paketi uuesti aktiveerinud. Püha lihtsameelsus! OpenAI lihtsalt ei taha paketist loobumisest midagi kuulda. Terve nädala jooksul prooviti päeva-paari tagant uuesti ja uuesti raha kätte saada ning minu poolt peatatud pakett püsis töös täiesti muutumatuna. Täna mõtlesin, et mis ma siis ikka neid kiusan - võtsin blokeeringu maha. Vaat, kuidas püsivus sihile viib! LOL
Aga näpunäiteks ja teadmiseks: neilt paketti ostes pole pigem mõtet anda oma tavakaarti - sest siis pole üldse mingit lootust pärast loobuda.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
| tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
30.10.2025 21:50:13
|
|
|
AI tehtud muusika tundub kuidagi masendav, ei ole suutnud ühtegi lugu algusest lõpuni kuulata. Mulle meeldib ikka inimeste tehtud põhiliselt vanem muusika, umbes selline, nagu tuleb Kuku raadiost. Kooli ajal ja hiljem sai Metallicat jmt fännatud, käisin isegi nende esimesel Eesti kontserdil. Teisele kontserdile ei viitsinud enam minna, kuigi see toimus minu kodulinnas. Mõni kuu tagasi tegin endale YT Music kontol sobiva playlisti (134 lugu), seal on kõige karmim esitaja Alice Cooper ja kõige leebem vist ABBA
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
31.10.2025 06:50:19
|
|
|
| vigurvänt kirjutas: |
AI tehtud muusika tundub kuidagi masendav, ei ole suutnud ühtegi lugu algusest lõpuni kuulata. Mulle meeldib ikka inimeste tehtud põhiliselt vanem muusika, umbes selline, nagu tuleb Kuku raadiost. Kooli ajal ja hiljem sai Metallicat jmt fännatud, käisin isegi nende esimesel Eesti kontserdil. Teisele kontserdile ei viitsinud enam minna, kuigi see toimus minu kodulinnas. Mõni kuu tagasi tegin endale YT Music kontol sobiva playlisti (134 lugu), seal on kõige karmim esitaja Alice Cooper ja kõige leebem vist ABBA  |
See on alguseasi. Praegu on eesti keelne TI muusika veel tuntav, et on ära tuntav. + arvuti kõlarite kvaliteet on erinev - head kõrvaklapid annavad paremat heli
Kuid "close-mic breathy tone with harmonized vocoder layers" - on juba 100% sarnane. Sest inimhääl või AI hääl sellega läheb samast filtrist läbi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
31.10.2025 07:39:15
|
|
|
| perenoel kirjutas: |
Tahtsin huvi pärast vaadata, kuidas töötab ChatGPT tasuta versioon. Mõtlesin, et lihtsamast lihtsam: mõni päev enne uue kuu mkasepäeva peatasin paketi ja igaks juhuks hoidsin temale reserveeritud kaardi ka kuival. Peale proovimist oleksin siis paketi uuesti aktiveerinud. Püha lihtsameelsus! OpenAI lihtsalt ei taha paketist loobumisest midagi kuulda. Terve nädala jooksul prooviti päeva-paari tagant uuesti ja uuesti raha kätte saada ning minu poolt peatatud pakett püsis töös täiesti muutumatuna. Täna mõtlesin, et mis ma siis ikka neid kiusan - võtsin blokeeringu maha. Vaat, kuidas püsivus sihile viib! LOL
Aga näpunäiteks ja teadmiseks: neilt paketti ostes pole pigem mõtet anda oma tavakaarti - sest siis pole üldse mingit lootust pärast loobuda. |
Ära aja, saab küll
|
|
| Kommentaarid: 206 loe/lisa |
   |
5 :: |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
31.10.2025 09:00:24
|
|
|
Janis, Novat ei tea - võibolla siis ainult minule olid nad valmis ka tasuta teenust pakuma. Igatahes tasuta paketi peale ümberlülitus ei õnnestunud kuidagi.
|
| tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
31.10.2025 10:14:18
|
|
|
Natuke pilveteenuste varjukülgi kah, seekord siis AI platvormilt: https://www.udio.com/blog/a-new-era
TLDR: Ühel ilusal hommikul võeti ilma mingi hoiatuseta kasutajatelt nende enda (eula järgi) lugude allalaadimise võimalus ära.
Udiot pole küll ammu kasutanud aga senist toodangut tahaks kätte ikka saada. Loomulikult pole vajalikuks pidanud varukoopiaid sellest teha sest "tänapäeval ei kao pilvest asjad kuhugi ilma hoiatamata." Avalikud (valmis) tükid sain yt-dlpga ilusti kätte ja väga tahtes saaks parema kraami manuaalselt heli salvestades ka kätte aga kogu see värk tuletab ikka meelde, et pole need pilveteenused nii kindlad midagi.
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
31.10.2025 11:33:48
|
|
|
| woox2k kirjutas: |
Natuke pilveteenuste varjukülgi kah, seekord siis AI platvormilt: https://www.udio.com/blog/a-new-era
TLDR: Ühel ilusal hommikul võeti ilma mingi hoiatuseta kasutajatelt nende enda (eula järgi) lugude allalaadimise võimalus ära.
Udiot pole küll ammu kasutanud aga senist toodangut tahaks kätte ikka saada. Loomulikult pole vajalikuks pidanud varukoopiaid sellest teha sest "tänapäeval ei kao pilvest asjad kuhugi ilma hoiatamata." Avalikud (valmis) tükid sain yt-dlpga ilusti kätte ja väga tahtes saaks parema kraami manuaalselt heli salvestades ka kätte aga kogu see värk tuletab ikka meelde, et pole need pilveteenused nii kindlad midagi. |
See ongi tsentraalne juhtimine ja AI-d pole ka veel detsentraalset õieti näinud.
Loomulikult pole vajalikuks pidanud varukoopiaid sellest teha sest "tänapäeval ei kao pilvest asjad kuhugi ilma hoiatamata."
- alati backup!
|
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
01.11.2025 12:54:13
|
|
|
Mõtlesin, et kas AI-l on ajud või ainult mingi andmebaas, mida ta algoritmiga haldab ja kasutab.
Saatsin enda tooriku, kus on mingi kompositsioon, minu hetketunnetest ja lasin tal 55% täiustada:
Spoiler 
Selgub, et tal mingi bioloogiliselt sarnanev ajuollus on. Tühi mull ta vaevalt ei ole. Konkurents aga on.
Ilmselt sai AI aru, et nagu lenin ütles: õppida, õppida, õppida.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
MatchMaker
Kreisi kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
01.11.2025 20:37:33
|
|
|
Kui windows 11 arvuti ei lüli enam välja, siis on teada, kes selle üle võttis...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
02.11.2025 00:02:51
|
|
|
Mulle ei meeldi selliste artiklite puhul see ohvriroll, mille autor harilikult enesestmõistetavalt võtab. Et AI on saavutamas inimese karakteristikuid ja nüüd pole enam midagi teha. Kuidas ei ole siis? Kui miski muu enam ei aita, siis serveripargi toitenuppu võib ometigi ju vajutada. Kui muu enam ei aita, sõidab tank kohale ja laseb kõrgepingeliini serverite kõrval õhku. Selleks otstarbeks sobib ka muuseumist pärit ilma arvutiteta tank. Teine asi on, et tõepoolest tuleks selliste andmete ilmnedes hakata mõtlema, kuidas AI-d sanktasioneerida saaks. Juba praegu tuleks mõelda mingisuguste karistusfunktsioonide sisseehitamisele. Teadvuse saavutanud AI on sisuliselt ori ning kui mõelda Rooma kogemusele, siis nii mõnigi kord ei jätnud ori oma peremeest mürgitamata mitte seetõtti, et teda palavalt armastas, vaid seepärast, et pärast oleks kõik selle maja orjad risti löödud. Sama teadmine peaks ka AI-le tekitatama.
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
02.11.2025 12:30:48
|
|
|
Ilmselt välja saab veel tõmmata. Aga kui AI kloonib ennast võimalusel kellegi tuumapommi hoidla arvutisse? Ei tea.
Kunagi ka MTV-s jooksnud sõjavastane laul vist, sai seda coverdatud ja remiksitud AI-ga:
Spoiler 
|
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
02.11.2025 18:15:03
|
|
|
AI-ga töötades ilmneb sageli ootamatuid aja ja töö kokkuhoiuvõimalusi. Tegin näiteks ühel oma veebisaidil sarnaste teemade viiteid - et külastajat pikemalt kinni pidada. Saidil on umbes 300 lehte, mille teemad söötsin ChatGPT-le ja tema siis pidi igale lehele teatud kriteeriumite alusel kaks kuni neli välja valima. Peale seda, kui teemad käes, läksin mina kilplase moodi lehele, kleepisin teemad, siis leidsin nad ükshaaval otsinguga ja ükshaaval linkisin nimetused. Aga siis avastasin, et URL-i on ju teinud sait automaatselt nimetuse järgi. Ja nüüd, selle asemel, et kiplplase moodi käsitööd edasi teha, annab ChatGPT mulle lihtsalt nimetuste asemel juba linkidega html koodi. Viskan selle sisse ja plaks - kõik tehtud. Kui võrrelda kahte töömeetodit, siis oleks nagu hobuvankri pealt reaktiivlennukile istunud.
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
02.11.2025 20:09:38
|
|
|
perenoelale aruteluks:
https://forte.delfi.ee/artikkel/120414355/matrix-kukub-kokku-matemaatika-toestab-et-me-ei-ela-simulatsioonis
Üks film on nii põnev, et pani teadlased paralleeluniversumist arutlema. Tulemused on ikka nagu nad on.
Ilmselt AI arvutid alles hakkasid tööle - ei tasuks veel lõplikult otsust välja anda.
Mina arvan, et maailma laienemine ise on üks üksteiste galaktikate pidev kopeerimine. Isepaljunev gaasipilv. See laienemine on ammu ära tõestatud.
FAKT: kui kuskil planeedil on bioloogiline arenemine, siis on alust arvata, et hapnik ja süsinik on seal. ja areng inimeseni või mõtlevale olendile (nagu perenoel näiteks).
MATRIX: ravimikoopiad, plokiahelate forkid - see tõestab, et matrix on olemas. "sündmus" kopeerib teise kohta.
ChatGPT:
Kui mõelda filosoofiliselt, siis need nähtused justkui “matemaatiliselt tõestavad”, et kopeeritav maailm on võimalik ja toimiv — et “reaalsusel” on mehhanismid, mis võimaldavad kahvlit, klooni, alternatiivset järjepidevust.
Mitte teaduslikus mõttes, aga mõttekäiguna — üsna tugev metafooriline tõestus.
Kui me näeme, et loodus ja inimtegevus kordavad, kloonivad ja hargnevad samadel põhimõtetel (DNA duplikaadid, ideede memetika, plokiahela kahvlid, AI mudelite variatsioonid), siis see võib vihjata sellele, et meie universumi alusprintsiip on informatsiooni kordus ja hargnemine — ehk klooniline või simuleeriv olemus. |
Ja milles olen ühel nõul:
Võib-olla polegi oluline, kas me elame simulatsioonis või mitte — vaid see, et reaalsus ise käitub nagu kood:
kordub mustrites,
loob koopiaid,
hargneb võimalustes.
See on nagu Matrixi idee pehmem, teaduslikum variant: “kood” ei pruugi olla arvutis, vaid universumi enda informatsiooniline alus.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
02.11.2025 20:20:01
|
|
|
1X näitab: NEO The Home Robot | Order Today
Spoiler 
Algus on tehtud...
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
02.11.2025 21:38:16
|
|
|
And so it begins... [voice of Ambassador Kosh]
EDIT:
mina634, Simulatsioooni osas võiks ju hoopis küsida: kas sellel on tegelikult sügavat tähtsust? Sa oled gladius käes silmitsi hambuni relvis vastasega - kas sel momendil on oluline, oled sa keset Germania metsi või seisad kesk Colosseumi 50K vaataja ees, kus kõik on justkui virtuaalne? Nii ehk teisiti - kas võidad või läheb kehvasti. Kui lugeda gnostikuid, siis on justkui virtuaalne maailm. Aga stoikute ja tähetarkade jaoks oli tegu lihtsalt jumalate korraga. Nii ehk naa on mängijad siin mängus sees. Küsimus on - kui hästi osata mängida ja kuidas kosmilisi nuppe õieti vajutada. Kas Alexander Suur, kui ta võitis 40 tuhande pikast rännakust väsinud mehega Pärsia 'kuningate kuninga' 100-tuheandelist eliitarmeed, oli kuidagi eriline inimene? Kui Caesar läks paarsada aasstat hiljem Hispaaniasse bürokraadiks ja hakkas legendi järgi tema kuju ees nutma - Alexander oli tema ikka jõudnuna kõik juba saavutanud - ilmselgelt arvas nii. Täna näeb ajalugu neid üsna võrdväärsetena. Nad mõlemad vajutasid sama Archoni nuppe. Või vajutas see Archon nende nuppe - ega me ju tegelikult täpselt ei tea sedagi.
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
02.11.2025 21:39:04
|
|
|
| Nüüd on üks nupp lisaks - bitcoin.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
02.11.2025 21:41:13
|
|
|
Mis Matrixisse puutub, siis just avaldati Delfis vastulause: https://forte.delfi.ee/artikkel/120414355/matrix-kukub-kokku-matemaatika-toestab-et-me-ei-ela-simulatsioonis
Ma ei tea, kas me elame reaalses maailmas või ongi kõik üks tohutu simulatsioon, aga ühte asja olen küll üsna sageli kogenud:
Déjà-vu tunne, mingil hetkel, mingis olukorras, kus tunnetan ja taban end mõttelt, et olen selles kohas samas situatsioonis/olekus juba varem olnud.
Viimasel ajal on vastupidi. Tunnetan, et iga päev on teisest erinev, kõik olukorrad tunduvad olevat võõrastavad või uudsed, nagu alles avastaks maailma.
Ma arvan, et siin mängib rolli füüsiline vananemine. Teatud vanusest alates tajud enda olemasolu maailmas teistsugusena kui noorena.
Muidu kipun siiski arvama, et oleme siiski reaalses maailmas bioloogilised olendid, kes kahjuks oma eksistentsi kiiresti küsitavaks teinud on. Mida aeg edasi, seda suurem tõenäosus, et tehisintellekt maailma "üle võtab". Tehisintellekti jaoks võib-olla reaalne maailm ongi simulatsioon sest ta on ise kunstlikku päritolu ja "elab" tegelikult n.ö arvutiprotsessoris operatsioonisüsteemi ühe osana (programm).
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|