Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mis rehvid suveks alla lähevad? |
Uued suverehvid |
|
22% |
[ 14 ] |
Paar hooaega sõidetud suverehvid |
|
63% |
[ 39 ] |
Viimase piirini sõidetud suvekad, suve lõpus utiliseerimisse |
|
3% |
[ 2 ] |
Lamellrehvid |
|
9% |
[ 6 ] |
|
hääli kokku : 61 |
|
autor |
|
Auron
HV Guru

|
25.07.2025 17:19:38
|
|
|
630 kirjutas: |
Just, sest sa oled ju liikluses üksi oma normi pilliga. Seda mõistus ei võta, et 120 pealt pidama saada on tiba raskem kui 90 pealt. Kui mõni laps vms ette hüppab.
Aga no peaasi, et pill oleks norm ja vajutada saaks. Krdi riik rsk ja mendid, mõõdavad kiirust ainult. |
Pidama saamine oleneb eelkõige autost kui reageerimine ja pidurdamine juhi poolt on sama ehk siis sigulliga sa kindlasti ei saa 90 pealt samahästi pidama kui lambo 120 pealt. Zigulle meil enam samahästi mis pole aga piirangud on samad mis tollal. Siis kui mingi tola tahab enesetappu teha ja järsult ette hüppab ei ole niikuinii kiirusest enam mõjutatud kuna juht ei jõua niikuinii teha midagi.
Kuradi tüütud on sellised inimesed kes jauravad, et "aga seadus on selline...". Seadused pole kuskilt taevast kõikvõimsa jumala poolt alla visatud mis vaidlustamisele ei kuulu vaid ikka inimeste tehtud ja kui on loll teinud lolli seaduse või vana seadus jääb ajale jalgu siis on kriitika põhjendatud.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
25.07.2025 17:20:15
|
|
|
Seadused ja reeglid on idiootidele, kes ilma hakkama ei saaks. Mõistusega inimene oskab ilma nende seadustegagi täpselt samamoodi käituda
|
|
Kommentaarid: 206 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
25.07.2025 17:44:56
|
|
|
Täna sõitis üks kiirabiauto vastu, vilgutas kaugelt tuledega. Ninal olid nii võimsad prožektorid, et isegi ereda päikesega oli näha.
_________________ Müüa igasugu asju
Saab 9-3 oksjonil |
|
Kommentaarid: 889 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
630
HV kasutaja
|
25.07.2025 17:59:47
|
|
|
Auron kirjutas: |
Just, sest sa oled ju liikluses üksi oma normi pilliga. Seda mõistus ei võta, et 120 pealt pidama saada on tiba raskem kui 90 pealt. Kui mõni laps vms ette hüppab.
Aga no peaasi, et pill oleks norm ja vajutada saaks. Krdi riik rsk ja mendid, mõõdavad kiirust ainult. |
Pidama saamine oleneb eelkõige autost kui reageerimine ja pidurdamine juhi poolt on sama ehk siis sigulliga sa kindlasti ei saa 90 pealt samahästi pidama kui lambo 120 pealt. Zigulle meil enam samahästi mis pole aga piirangud on samad mis tollal. Siis kui mingi tola tahab enesetappu teha ja järsult ette hüppab ei ole niikuinii kiirusest enam mõjutatud kuna juht ei jõua niikuinii teha midagi.
Kuradi tüütud on sellised inimesed kes jauravad, et "aga seadus on selline...". Seadused pole kuskilt taevast kõikvõimsa jumala poolt alla visatud mis vaidlustamisele ei kuulu vaid ikka inimeste tehtud ja kui on loll teinud lolli seaduse või vana seadus jääb ajale jalgu siis on kriitika põhjendatud. |
Õlemehike on võimas ...krdi zigull ja lambo yeah right. Laps ei taha enesetappu teha, ta on lihtsalt kogenematu, rumal. Loom samamoodi.
Kui sulle seadus ei meeldi või kord - keegi ei käse siin olla.
Sina ei otsusta, kas seadust peaks järgima või mitte.
Kui seadus on loll või ajale jalgunäänud - küll selleks on võimalusi muuta - kasuta neid.
Elades EV's, pead järgima siinseid seaduseid. Loll või mitte. Kui ei meeldi - kasuta võimalusi nende muutmiseks. Või jumala eest - kritiseerimiseks. See ei anna sulle kustkilt otsast õigust neid rikkuda.
Praegu on pigem ikka seis, kus "mul on pill, ma vajutan" suhtumist on liiga palju. Ehk ei ole näha, et seadus on puudulik. Ikka IQ on.
Ja see ajavõit on imaginaarne. Trt-Tln, 120 vs 90 ...10min saad, kui sedagi. Ilmselt mitte. Ei saa niikuinii 120 panna ju. Iga kaamera juures
paned blokki nagu idioot ...+möödasõidud, mõned ohtlikud. Paari minuti nimel.
Ja veelkord - teema oli trahvid. Sa ei saa trahvi kui seadust ei riku. Thats it. Ei ole keeruline - ma olen 25+a roolis olnud, nädalas tuleb kahjuks 1000+ km - 0 trahvi. Jah, ma teen
ka möödasõite kui keegi on 80ga ees - ei ma ei pea kaamera ees pidurdama, sest ma rikun seadust. Ei ole keeruline.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
25.07.2025 18:05:06
|
|
|
Kõigil on õigus seadust rikkuda, selle pärast karistused välja mõeldud ongi
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
25.07.2025 18:13:04
|
|
|
Linnas kiiruse ületamise eest peaks palju rangemalt karistama, maanteel imo täitsa mõttetu teema, palju meil Tallinn-Tartu peal hukkunuid on?
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
25.07.2025 18:15:48
|
|
|
Palju linnas on?
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
630
HV kasutaja
|
25.07.2025 18:24:44
|
|
|
Janis kirjutas: |
Kõigil on õigus seadust rikkuda, selle pärast karistused välja mõeldud ongi |
Nõus. Aga siis ei peaks vinguma karistuste üle ka kui see on teadlik tegevus. Sellest see arutelu ju alguse sai, et karistus ei meeldi.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
25.07.2025 18:25:56
|
|
|
Jabur on üldse mingit waze laadset asja kasutada kui kihutad ja seadust rikud. Pigem võta karistus vastu kui vahele jääd mitte ära ole tuss
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
25.07.2025 18:28:49
|
|
|
Õlemehike on võimas ...krdi zigull ja lambo yeah right. Laps ei taha enesetappu teha, ta on lihtsalt kogenematu, rumal. Loom samamoodi. |
Enamus õnnetusi juhtub inimestega olukorras kus kiirust ei ületata ja ka purjus ei olda. Ei pea võtma Lambot näiteks aga see aitab välja tuua pointi, et tänapäevane auto pole see mis auto 40 aastat tagasi.
Kui sulle seadus ei meeldi või kord - keegi ei käse siin olla. |
See kui sina oled igasuguse perse truu lakkuja kes võtnud seisukoha, et kui mingi ametnik tegi asja või seaduse siis see on kindlasti perfekte ja tuleb aint kaasa kiita siis see on sinu asi. Samuti seisukoht, et kui sulle miski ei sobi siis tõmbad saba jalge vahele ja lähed minema. Mina vaatan asjale sedasi, et kui mulle miski ei meeldi on mul kodanikuna õigus kaasa rääkida ja ka kriitikat teha. Isegi kui keegi kiirust ei ületa siis ikka satub vahest laps või metsaloom auto ette ja juhtub ka õnnetus. Õnnetus ise juba ongi olemuselt see kus halvad asjaolud langesid kokku. Ehk siis selleks, et kõik saaks elada ja toimetada tehakse mingi kesktee - sinna keskteesse kuulub ka mingisugune loomulik kadu ehk siis "aeg ajalt juhtub ka parima tahtmise kiuste"
Sina ei otsusta, kas seadust peaks järgima või mitte. |
Ei, seda ma ei otsustagi aga ma otsustan seda kas ma lollust kritiseerin või mitte.
Elades EV's, pead järgima siinseid seaduseid. Loll või mitte. Kui ei meeldi - kasuta võimalusi nende muutmiseks. Või jumala eest - kritiseerimiseks. See ei anna sulle kustkilt otsast õigust neid rikkuda. |
Jahud tähtsalt mingist õlgmehikesest ja siis tuled mind süüdistama seaduse rikkumises? Kas ma kuskil ütlesin, et mind seadus ei koti ja teen mis tahan? Seda aga saab iga lapski aru, et on debiilne teha mingit nõiajahti kohtades kus pikk hea nähtavusega sirge ehk koht kus võimalik teha möödasõitu ehk seal kus manöövri tegemine kõige ohutum. Juba kadund Lepikson ütles, et möödasõidu tegijate kottimine on idiootne.
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
25.07.2025 18:33:16
|
|
|
Kus on need kohad kus nõiajahti tehakse?
Sõidan 4000+km kuus umbes ja no ma pole küll näinud sellist asja juba ammu. Ainukesed kohad, mis endale kõige rohkem silma jäänud on jõelähtme aeglane ala ja kinza ees linnas - täiesti okei on seal püüda ja võikski iga päev toimuda see.
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Look Right
Anna vin

|
25.07.2025 18:42:00
|
|
|
Kui kihutajaid karistatakse, siis võiks ju trahvida neid 90' alas 70ga sõitjaid ka teiste jaoks ohtliku olukorra tekitamiseks. Kui ikka ei taha, ei saa v auto katki, siis ära takista teisi.
_________________ Ehitusprojektid ja konstruktiivsed lahendused HV kasutajatele soodsamalt
M: Zafira A/Astra G põhjakaitse - 30€ |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
630
HV kasutaja
|
25.07.2025 18:58:21
|
|
|
Auron kirjutas: |
Õlemehike on võimas ...krdi zigull ja lambo yeah right. Laps ei taha enesetappu teha, ta on lihtsalt kogenematu, rumal. Loom samamoodi. |
Enamus õnnetusi juhtub inimestega olukorras kus kiirust ei ületata ja ka purjus ei olda. Ei pea võtma Lambot näiteks aga see aitab välja tuua pointi, et tänapäevane auto pole see mis auto 40 aastat tagasi.
Kui sulle seadus ei meeldi või kord - keegi ei käse siin olla. |
See kui sina oled igasuguse perse truu lakkuja kes võtnud seisukoha, et kui mingi ametnik tegi asja või seaduse siis see on kindlasti perfekte ja tuleb aint kaasa kiita siis see on sinu asi. Samuti seisukoht, et kui sulle miski ei sobi siis tõmbad saba jalge vahele ja lähed minema. Mina vaatan asjale sedasi, et kui mulle miski ei meeldi on mul kodanikuna õigus kaasa rääkida ja ka kriitikat teha. Isegi kui keegi kiirust ei ületa siis ikka satub vahest laps või metsaloom auto ette ja juhtub ka õnnetus. Õnnetus ise juba ongi olemuselt see kus halvad asjaolud langesid kokku. Ehk siis selleks, et kõik saaks elada ja toimetada tehakse mingi kesktee - sinna keskteesse kuulub ka mingisugune loomulik kadu ehk siis "aeg ajalt juhtub ka parima tahtmise kiuste"
Sina ei otsusta, kas seadust peaks järgima või mitte. |
Ei, seda ma ei otsustagi aga ma otsustan seda kas ma lollust kritiseerin või mitte.
Elades EV's, pead järgima siinseid seaduseid. Loll või mitte. Kui ei meeldi - kasuta võimalusi nende muutmiseks. Või jumala eest - kritiseerimiseks. See ei anna sulle kustkilt otsast õigust neid rikkuda. |
Jahud tähtsalt mingist õlgmehikesest ja siis tuled mind süüdistama seaduse rikkumises? Kas ma kuskil ütlesin, et mind seadus ei koti ja teen mis tahan? Seda aga saab iga lapski aru, et on debiilne teha mingit nõiajahti kohtades kus pikk hea nähtavusega sirge ehk koht kus võimalik teha möödasõitu ehk seal kus manöövri tegemine kõige ohutum. Juba kadund Lepikson ütles, et möödasõidu tegijate kottimine on idiootne. |
Ise mõtlesid põhjused välja? Transpordiamet ütleb, et top põhjus surmaga lõppenud õnnetustes on kiirus. Teisel kohal "olukorra hindamine", kolmas alko. Ei saa aru, millest sa räägid.
Ja muidugi, ad hominem, tallalakkuja, perfektne jne. Johhaidii.
Kritiseeri palju tahad, päris ausalt. Vingu ja hala jne. Aga - Eestis kehtivad Eesti Vabariigi seadused. Thats it. Kui ei meeldi, siis ei meeldi - jällegi, vingu ja hala niipalju kui tahad.
Aga - kui seadust rikud - järgneb karistus - deal with it. Ja see rikkumine on su enda otsus.
Ei süüdista ma sind kuskil seaduse rikkumises. Quoted läksid sassi ilmselt. Seaduse rikkumine oli see tüüp, kes arvas, et "kui pill on norm, peaks ikka 110-120ga laskma".
Kogu see teema on absurd. Seaduse rikkumine on vaba valik ja halada selle üle, et järgneb karistus - on lihtsalt rumal. Tahtsid rikkuda siis ongi karistus ja nii on.
Minu poolest võiks neljakordistada ka trahve....ei ole mingeid nõiajahte ega kellegi spetsiaalset kottimist. Järgi seadust ja pole probleemi.
Ja siin enne toodud näide "80ga jokutab" - sellisest saab täiesti normaalselt mööda seaduslikult ka, probleem on see, et ka 90-ga sõitjaid peetakse "jokutajateks" ja
neist on vaja ka mööda saada.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
25.07.2025 19:01:57
|
|
|
Ja siin enne toodud näide "80ga jokutab" - sellisest saab täiesti normaalselt mööda seaduslikult ka, probleem on see, et ka 90-ga sõitjaid peetakse "jokutajateks" ja
|
See paberi peal tundub jah ilus aga päris elus see nii paraku pole. Möödasõitja oskustega ja auto võimekusega puudub siin seos.
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
25.07.2025 19:48:03
|
|
|
Kus on need kohad kus nõiajahti tehakse? |
Juba 10+a (alates Mäosse 2+2 tekkimisest tegelikult) on ju teada, et seal on ülitihti patrull. Kõige mõttetum koht, mida turvata.
Nüüd uue lõigu valmides istuvad radariga Anna juures silla peal ja Kükital võetakse maha.
|
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
25.07.2025 19:54:56
|
|
|
No kui 10-15 üle pole maha võetud, siis ei saa ka mingist nõiajahist rääkida
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
25.07.2025 20:43:38
|
|
|
ot: |
Rääkides täna kiirusest ja liiklusohtlikest olukordadest. Sõitsin täna Võrru. Mingil hetkel jõudsin ühe kolonni lõppu. Venisime mingi 55-70 vahel 90 alas. Mõtlesin, et mida hekki, kes see pidur on? Mööda ka ei saanud, kuna käänuline tee ja pidevalt tuli autosid vastu. Lõpuks 10 minutit hiljem sain mööda. Kolonni ees mopeedauto, milles keegi emand kahe käega kramplikult rooli küljes ja nina esiklaasis. Lisaks sõitis keskjoone lähedal, et jumala eest poleks võimalik mööda sõita. |
|
|
Kommentaarid: 733 loe/lisa |
   |
554 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
25.07.2025 20:46:37
|
|
|
Saamatu juht kui sellistest mööda ei saa, vii load kohe tagasi
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
25.07.2025 20:53:23
|
|
|
Kolonnis istud siis ei saagi mööda.. ja Sina pole saamatu vaid eespool olijad on.
Kuhu need ostetud load tagasi viima peab? Mopeedipeldikul polegi lube.
viimati muutis Winterwind 25.07.2025 20:54:31, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
25.07.2025 20:53:35
|
|
|
Saamatu juht kui sellistest mööda ei saa, vii load kohe tagasi  |
Käänulisel teel kolonnist mööda saamiseks on autol rattaid natuke paljuvõitu. Kaherattalisega vast õnnestuks nii, et see ülemäära ohtlik pole.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
25.07.2025 20:54:53
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Saamatu juht kui sellistest mööda ei saa, vii load kohe tagasi  |
Käänulisel teel kolonnist mööda saamiseks on autol rattaid natuke paljuvõitu. Kaherattalisega vast õnnestuks nii, et see ülemäära ohtlik pole. |
Tõesti või? Siin üks numbritega kasutaja ütles et tegelikult saab mööda küll ju
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
25.07.2025 23:23:51
|
|
|
Ise mõtlesid põhjused välja? Transpordiamet ütleb... |
Ma ei viitsi pikalt sel teemal vaielda. Ma ütlen lihtsalt seda, et minu igapäevane töö on liikluskeemide ja projektide koostamine nii maanteedele kui linnadesse ja üldjuhul ma näen kuidas TRAM' i udupeente laudade taga olevatel ametnikel pole õrna aimu ka mitte kuidas konkreetsetes liiklussõlmedes asi tegelikult käib - rääkimata sellest kuidas neil on 0 teadmist EVS ' st.
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sekeldaja
HV vaatleja
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
25.07.2025 23:47:54
|
|
|
Saab lausa tungrauana kasutada?
Spoiler 
Seal on isegi kuulikindlad ekraanikaitsed
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 733 loe/lisa |
   |
554 |
|
tagasi üles |
|
 |
rocky-b
Kreisi kasutaja

|
26.07.2025 10:56:01
|
|
|
Renka kirjutas: |
avrn kirjutas: |
Pole ju ülegabariit. |
Ei ole või?
Sõiduritta ära ei mahu, heeder on sabas 12 meetrit +kombain ise.
Mis siis veel ülegabariitne on, kui see pole?
Muidugi on vaja põllumehel oma tehnikaga liikuda ja nalja pärast seda ei tehta.
Ja just sellepärast on ka kooskõlastused vajalikud.
Kasvõi näiteks sellepärast, et kusagile kitsasse kohta kaks sellist kombaini vastamisi ei satuks, ei saa kumbki edasi ega tagasi. |
Päris absurd
Ma ei näe, et see oleks päris probleem mida sa siin lahendada üritad.
Kui pikalt ette peaks kooskõlastust taotlema? Kas selle jaoks peaks mingisuguse iseteenindusliku platvormi arendama? Kes järelvalvet teostab? Kes selle halduse kinni maksab? Lisame hunniku kulusid riigi eelarvesse juurde, et lahendada olematut probleemi? Sellist bürokraatiat on meil vähem vaja mitte rohkem. |
Kaks nädalat kindlasti, sest KOV või Transpordiamet peab kooskõlastust menetlema 5 tööpäeva ja siis võib-olla õnnetu põllumees saab loa teel sõita. Ja kui üks kord mingile päevale saabki loa, siis õues vihma sajab ja kombainiga pole midagi teha.
Ilus unelm Eesti bürokraatiamasinast - sellest saama peab Eesti Nokia.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|