Ei viitsinud otsast lõpuni vaadata. Nii paju sain aru, et ikkagi oli 1 kõver pin socketis ja see põhjsutas siis probleeme prosedele.
Tekib küsimus, et mida need userid teevad oma plaatidega, ei saa praagiprotsent ka nii suur olla. Samas oli seal veel ikkagi midagi.
Link _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Panin eile AM5 protsessori sisse. No, ei ole võimalik valepidi panna kui nool on konkreetselt olemas.
Iseasi kui kaitsekate on varem eemaldatud. Ka siis on Asusel selgelt väike nool näha.
Pigem vast see kui koguaeg ei pane neid kokku siis võib käest kukkuda ja pinne rikkuda, mida siis ei märka.
Edit: Testisin kohe FCLK stabiilsust.
Lasin uusima biose peale, Load Optimized Defaults, EXPO1, SOC 1.2V, 2200 FCLK, save ja käivitasin MemTest86 pulgalt, sealt testisin 8. ja 13. teste.
2200 FCLK on stabiilne.
Spoiler
Täistest jookseb, esialgu okay...
Spoiler
Kõige hullemini vast ei läinud, emaplaadi ja protsessoriga. M.2 jõuab siis kannatab Windowsist testida. Midagi muud ei oc'inud seal esialgu. Pilti jooksutan igpu pealt.
Edit2:
Läbib kõik testid.
Spoiler
Spoiler
Saab hakata peale keerama.
viimati muutis busta 04.05.2025 14:27:24, muudetud 1 kord
Praaki juhtub olema ükskõik millise toote masstootmisel. Eks see on mingil määral loterii, et kellele ja millise iseloomuga praaktoode satub. Ise olen omanud erinevaid arvuteid (Mitte küll palju) alates 1999 lõpust ehk siis ca 26 aastat. Siiani olen kõik riistvaralised komponendid saanud nii komplekteeritult kui ka eraldi ostetuna ilma veata v.a viimane suurem ost ehk M2 NVMe 2TB ketas, mis juhtus olema selline, et mingil põhjusel kirjutas suurema osa available spare'st maha ja nüüd on ainult 4% tagavara kirjutusvaru. Minu järeldus on see, et vanasti tehti kvaliteetsemalt kõike. Iseäranis puudutab see olmeelektroonikat ja koduseadmeid ning elektrilisi tööriistu, mis on kõik enamjaolt muutunud "mänguasjadeks".
1 tuttav sai amazonist tutika plate, millel konkreetselt pooled pinnid maas. Ja me räägime siin paari pini painutamisest....
Kindel, et too polnud mitte mingi tagastus vms? Kahjustada saanud klienditagastuste uuesti uue pähe müümine on sealmail kombeks _________________ O: Low-profile pci bracket
Vael, Kindlasti tootmisliinil ei jäänud kellelegi silma ja pakendamisel, et pooled pinnid on kuskil x asendis normaalsusest
Lisaks mingid tootjad testivad ka enne üle QC misiganes pass.
Ma olen ikkagi arvamusel, et siin on mängus userite kala või mingi muu diil kuskilt refurbished jne. Küll aga olen oma IT kogemuse aegadest näinud neid pekki keeratud socketeid piisavalt, kus pinnid kõverad ning need on alati userilt tulnud. Seda, et emaplaadi tootmisest tulnud otse ja pakendist välja võetud pinnid kõverad ei näinud ma mitte kunagi. Jutt on siis emplaatide kogusest, mis minu alt läbi käis hinnanguliselt mitu tuhat aga raske hinnata tagantjärgi. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Even though AMD's AM5 platform is designed to support all features of DDR5 memory modules, including CUDIMMs, the company's existing Ryzen 7000 cannot work with CUDIMMs at all, whereas Ryzen 8000, and Ryzen 9000-series CPUs do not fully support such modules. Nonetheless, AMD's AMD's AM5 infrastructure has everything to support clock unbuffered memory modules, according to Sourabh Dhir, product management lead for gaming and workstations, who spoke to Digital Trends.
...
For now, Ryzen 7000-series processors are completely incompatible with CUDIMM memory modules: if installed, the system will fail to boot. By contrast, Ryzen 8000 and 9000 series CPUs can technically work with CUDIMMs, but only in a limited fallback configuration known as 'bypass mode', which ignores the clock driver chip on the module and, therefore, offers no advantage. This means that the system will start in DDR5-3200 mode and will require manual adjustment of the memory transfer rate, and therefore, there will be no performance guarantees. _________________ O: Low-profile pci bracket
Lasin mõned testid. Arctic III Pro on korralik performer.
Ei leia - FCLK2 (Infinity Fabric Clock2) seadet bioses ülesse. Seal on mitu varianti. Kas bios ei toeta või on vaja teha korralik reset. Sellega ülekiirendamise stabiilsusesse väga ei usu...
Max kellad on hetkel 5425 MHz...
Mälud "expo advanced" profiil ja seal mõni timing koomamale tõmmatud. Proovisin CL24 jooksutada, esialgu tulutult. Latentsus kehva, kuid see pidi alates teatud biose versiooniost sedasi olema.
Vanemate bios'tega expo profiilid ei tööta.
https://valid.x86.fr/979p8b https://valid.x86.fr/0z6348<-- Üks varasem test.
https://browser.geekbench.com/v6/cpu/12010638
Kas kellelgi pole AM5 peal probleeme kui integreeritud graafika on enabled prosel, eraldiseisva kaardi kõrval?
Mul on driver timeout error, hangumine, hall login screen. Juba teine win10 install. Ei viitsinud probleemile lahendust otsima hakata.
Panin lihtsalt integreeritud graafika disabled biosist ja probleeme pole enam. Selle puhul on see miinus, et device manageris jääb pci device(Code 28).
Mäletamist mööda sai vanasti i5 3570k peal ka disable pandud int gpule.
Esiteks igasugused software issues. Ja teiseks kui OC läks, siis vabastas ~2W sooja eralduselt.
Jah ei olnud teab mis suur nr aga kui küttekeha ikka mõttetult küljes tiksub ,siis milleks?
Tänan vastuste eest. Mõttetu sees hoida seda integreeritud graafikat kui eraldi kaart olemas.
Internet on täis seda driver timeout error teemat AM5 prosedega. Amd võiks tegeleda sellega.
Mul on siis vedanud. Pole seda kunagi välja lülitanud ja pole ka sellega seotud veateateid olnud.
Ilmselt on see väga spetsiifiline olukord, millal see tekib. _________________ Liitu Binance'ga Liitu Honey'ga
mul oli mõnda aega biosest sees, windowsist disabled. neid mänge leidus, mis loopisid veidraid erroreid. näiteks seoses vrami otsasaamisega juhuslikult samas kohas, mis igpu-le kasutada lubatud hulk (peast ei mäleta, kuhu see mul täpselt seadistatud oli). peale biosest disablemist kadusid need probleemid ära. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
B650 väidetavalt EOL. Laojäägid veel.
Vaatasin Geizhals'st, et B650 on saadaval 71 plaati vahemikus ~80-300.
B850 on saadaval 56 plaati vahemikus ~106-300. Seega plaatide valik väiksem ja madalamas otsas hind kõrgem.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.