Just as we were about to hit the “go live” button we’ve been told that the Sapphire – the best performing, most innovative of our four cards (Nitro+) – is going to have a street price of £699 and there are plenty of cards in stock.
Suht sama pointless kaardid kui nVidia 5070/5080. Seda selles mõttes, et hind krõbe aga ei tee ju mitte midagi müstilist. Pmst on midrange 800.- eurise hinna eest. Ja see hind on selline praegune asi - kui peaks kaart vähegi menukaks osutuma siis näete seda hinda nagu oma kõrvu.
Ehk siis lihtsustame asja - kes neid selles mõttes ostma peaks, et...
Need kel olemas kaardid nagu 3080Ti, 3090, 4070Ti jne. ei ole ju erilist uuenduse pointi - saad keskmiselt +10fps selle eest, et käid 800.- euri välja. Ei isuta nagu samamoodi ei isuta 5070'Ti ega 5080 isegi kui saaks MSRP hinnaga. Hind on kallis, edasiminek sisuliselt selline, et ei tunne isegi.
Rabossudele pole midagi - neil kas 5090, 4090 või 7900XTX masinas.
Tava pereinimesed kellel koolijüts tahaks ka mõnda mängu toksida ei osta keegi 800.- euri kaarti - pigem loodetakse kogu kompott saada sellise raha eest.
Jahh, teoreetiliselt on sedasi, et kui tulla mingi kuradi 1080 kanti kaardipealt ja teise ringi 3080Ti'd, 3090 enam ei liigu 400-450.- euri eest siis jahh on valik eeldusel, et hind peale launchi kosmosesse ei söösta. Aga see ongi sisuliselt aint nö. üks segment inimesi - mingit meeletut turuosa muutust sellest ei tule.
Mul olid ikka lootused kõrged selle generatsiooni osas aga reaalsus on see, et kuna mängin suht harva siis 6800xt on endiselt piisavalt hea.
9070xt on ikkagi kõigest low-mid class GPU ehk siis natuke kangem kui entry level, hind on aga nagu keksklassi kaardil võiks olla.
Mul olid ikka lootused kõrged selle generatsiooni osas aga reaalsus on see, et kuna mängin suht harva siis 6800xt on endiselt piisavalt hea.
9070xt on ikkagi kõigest low-mid class GPU ehk siis natuke kangem kui entry level, hind on aga nagu keksklassi kaardil võiks olla.
Siin testides kohati kõrgel kohal, et ikkagi sõltub mängust, asi tarkvaras kinni, fsr4 saadi see ml/ai asi ka paremini jooksma, et kui hind enamvähen norm siis igati ok kaardid.
holy shit. see irvitamine, et kui amd ka kõik fake framesid tööle saab tuleb täielik omaksvõtt, pidi olema nali, eks? _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Tüüp müüs nvidia aktsiad maha ja ostis XTX selle eest
Aga hea video tegelt. Eri nurga alt võtab. Ka mälu hulk osades mängudes on ikkagi oluline, ületades 16gb.
https://www.youtube.com/watch?v=sHasJzZGLR4 _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
einoh, kui tõepoolest ~700-720 rahaga tuleb lausa mitu erinevat mudelit müüki ja tõesti reaalselt ka saadavust on nendel siis ma ei tea...mida ohitakse??? ja see on SOOMES seejuures, mitte isegi kuskil johhaidii hispaanias või uk's. soome on sama hea kui eestist letist praktiliselt - ja võib ehk isegi arvata ning eeldada siis, et eestiski tulevad samasugused hinnad.
sai siin oletatud, et MADALAIM hind tuleb kuskile 900 kanti ja võibolla parimal juhul natuke alla. ja kui kaart tuli välja 600se msrp'ga (mis on juba iseenesest päris soodne tegelikult) ning päriselt eestist on võimalik ka kõigest umbes soti jagu sellest kõrgema hinnaga osta siis lausa paradiis ju. natuke nagu raske uskuda isegi, et kuidas see üldse täpsemalt võimalik saab olla. soome käibekas on 25%.
odavaimad konkurendi kaardid olid 900 ja neid tegelikkuses sisuliselt osta polnud võimalik. nii mõnigi naljamees müüs või müüb vist siiani veel neid esimesena ära ostetud 5070ti'sid marketpleissis ~1200'ga soodsaim poes on nüüd 1000euri, aga neid tõenäoliselt ei jätku ka kauaks sest skalbid jälle ostavad kokku ning panevad 1200ga müüki. seega reaalselt saab 30% odavamalt sama hea kaardi AMD'lt ja ei ole enam ka mingit suurt dlss/fsr vahet ning isegi RT on suhteliselt adekvaatne. ma nagu ausalt öeldes ei oska isegi ette kujutada, mida AMD siin oleks saanud veel paremini teha üldse? välja arvatud ehk selles osas, et vähe varem oleksid võinud müüki panna...a'la päev peale 5070ti'd vms. aga arvestades nvidia tsirkust siis selles tegelikult vahet ei ole lõpuks
üsna arusaamatud reaktsioonid siin teemas paljudel ühesõnaga. ma pakun, et need lähevad vabalt kaubaks nagu soojad saiad. ja nimetada sellise performance'ga kaarti low-mid tieriks nagu keegi siin mainis...no vabandage väga aga mine arene väheke. sinu 6800xt on sellisel juhul integrated gpu? nii reaalsusest irdunud ei saa olla. sisuliselt eksisteerib vaid 3 kaarti maailmas, mis on päriselt kiiremad hetkel 9070XT'st. Ja nendest kolmest kaks on sellised, mida mitte ükski tavainimene mitte kunagi ei osta ja isegi ei mõtle selle peale, et võiks osta. 5090 hinnaga a'la 4k...of course Seega sisuliselt nmetada low-mid tier kaardiks midagi, millest kuidagi tajutavalt kiirem on ÜKS reaalselt kuidagimoodi realistliku hinnaklassi kaart? no braavo _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
$600msrp tähendabki 25.5% käibega 700€. natukene varuks ja korrektsiooni ja 720€ peakski olema see õige msrp soomes. eestis samamoodi sinna 700-720€ auku. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Kusjuures Saksamaalt on mugavam tellida kui Soomest minu arust, nad saadavad paljud otse siia ikkagi. Soomes peab kellegi juurde kantima selle ja siis temaga koju ootama seda kaarti. _________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/
muidu ma olen nõus - Adrenaline tarkvara on ikka täielik kõhulahtisus. läägib, ei salvesta mu OC settinguid ja on üldiselt väga arutu menüü ülesehitus võrreldes nVidia kontrollpaneeliga (mitte GeForce Experience). läks eile kogu soft maha ja läks ainult driver koos Afterburneriga tagasi peale. lisaks proovisin Sapphire Trixx-i, no see on vapsee ära nuditud mingiks uhkemaks GPU-Z variatsiooniks, ei saanud sellega mingit OC-d teha nagu vanasti. vähemalt ei pea installima kui tahta seda RGB riba käitumist muuta _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms)
Saadavus paistab üldiselt päris hea ka Euroopas. Kui välja arvata mõned spetsiifilised mudelid. Kindlasti meil tuleb, kui unobtanium 50 seeria oli samuti esimesel päeval müügis.
Hinnad ma arvan peaks olema üsna Soome omadega võrreldavad. Võibolla käibemaksu võrra isegi väiksemad, sest seal on 25,5% ja meil on kuni 01.07 veel 22%.
Puudu on veel need:
Acer RX 9070 XT NITRO
AsRock RX 9070 XT STEEL LEGEND
AsRock RX 9070 XT STEEL LEGEND DARK
PowerColor RX 9070 XT Hellhound Spectral White
PowerColor RX 9070 XT Red Devil Spectral White
XFX RX 9070 XT MERCURY MAGNETIC AIR
XFX RX 9070 XT MERCURY MAGNETIC AIR WHITE
XFX RX 9070 XT MERCURY WHITE
XFX RX 9070 XT QUICK SILVER
XFX RX 9070 XT QUICK SILVER ESPORT
XFX RX 9070 XT QUICK SILVER WHITE
XFX RX 9070 XT QUICK SILVER WHITE MAGNETIC AIR
XFX RX 9070 XT SWIFT
XFX RX 9070 XT SWIFT WHITE
Mida seniste hindade põhjal järeldada?
Reaper kui dual-slot on oodatult üks odavamaid mudeleid.
Ootamatu on see, et Prime OC on sama odav. Kui 3x8 pin paika peab on see odavaim mudel mis omab 3x8. Selgusetuks jääb mille arvelt siin koonerdatud on. Jahutus võibolla pole hea?
Sapphire mudelid on kõik ~10€ sees k.a Nitro mis on üllatav, sest varasema info põhjal võis selle hinda ootata kõrgeimate sekka. Võibolla ka esimeste hindade anomaalia ja Pure/Pulse peaksid tegelikult olema 720€ nagu Reaper/Prime?
810€ hinda need kindlasti väärt ei ole. Nitro+ on konkurentsis oma 819€ hinnaga.
Taichi, Mercury, Hellhound ja Gaming OC mahuvad samuti ~10€ sisse, mis paneb mind arvama, et Hellhound ja Gaming OC on siin ülehinnatud nende hindade juures, kuna Taichi ja Mercury on tippmudelid.
Pole loogiline, et Hellhound ja Gaming OC sama palju maksaksid. Seega arvan, et ka need kaks peaks olema 720€, mitte ~820€.
Alates 860€ pealt kus asub Red Devil lähevad hinnavahed juba palju suuremaks. Ma ei tea senimaani mida Red Devil Limited Edition teistmoodi teeb, et selle eest 40 lisaks küsitakse.
Elite on tippmudeli kohta mitte kõige halvema hinnaga, aga Nitro+ on sama hea ja odavam.
TUF on absurdse hinnaga. Vähemalt jimms.fi lehel küsib asus 9070 TUF eest ~XT hinda ja 9070 XT eest ~5070Ti hinda. See on arusaamatu, sest Prime on üle 200€ odavam sama XT kiibi eest.
Ma ei näe, et TUF midagi nii erilist teeks, et oleks väärt 200 rohkem, kui Prime.
Sellised mõtted siis.
Ootame veel hindu. Ma arvan, et 720€ kanti tulevad kaardid on MSRP ($599) mudelid ja neid peaks seal rohkem olema kui ainult Reaper/Prime. Pure/Pulse/Hellhound/Gaming OC lisaks ja hakkab juba looma
viimati muutis Tomorrow 06.03.2025 12:25:07, muudetud 2 korda
Prime 9070XT on vist plastikust käkk ja ei ole vist kõige vaiksem ma usun. võrrelda Nitro mudeliga millel on fäänsi metallist õunakast pmst ümber ehitatud _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms)
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.