tõstsin infinity fabricu kella 2033Mhz peale ja latentsus paranes õige veidi, 82..83ns peale. kunagi Buildzoidi videost on see number meelde jäänud. 2100 bootis, aga pani pange. proovin tootja QVL tabelist timinguid ja pingeid, mälud ise peaksid olema need https://arvutitark.ee/en/pc-components/memory-ram/patriot-memory-viper-venom-pvv532g640c32k-memory-module-32-g-1270665
need timingud mis seal kirjas, on CL, tRCD, tRP ja tRAS? ma CPUZ-ist lugesin maha praegu ja base speedi ja timingutega see järjekord nagu klapib. ja mis veel, pinge 1.25..1.3V ainult XMP profiilide järgi. mem controller jääb ikka 1.4?
edit: mälud 1.3v, memcontroller auto ehk veits üle 1.4v, mälud endiselt 4800Mhz, infinity fabric 2033 ja mälu nimetatud timingud 30-30-30-70, latentsus 74.4ns. vaatan mida memory test näitab _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms)
caramis, Miks need mälud sul seal 4800 peal jooksevad? 6400 CL32 kit ju nagu näha teeb CL30.
6400 enamus prosesi ei tee aga 6000 peaks ikka saama. Kui see toimib ja erroreid ei pillu, siis võib proovida kas 6200'ga ülesse tuleb.
No ta ju seda räägibki, et 6000 pealt tuli erroreid, hakkasin kahtlustama seda kui tal siin klokk veidralt käitus minu hinnangul.
Ma ei kujuta ette muidugi mis kangisid peremees seal veel tõmmanud on, EXPOS ei tohiks erroreid tulla.
Ma ilmselt tõmbaks mälud uuelt lehelt lihtsalt EXPO sisse ja vaataks mis siis toimub ja mõtleks edasi. Osad emaplaadid kui palju asju näppida ei suuda enam overaidida pärast seadeid kui näiteks expo sisse panna vms. Mul mingi gigabutti plaadiga oli korra nii hull, et pidin üldse biose üle flashima, et uuesti reepeale saada, muidu oli palju anomaaliaid. (Ka peale deafulti tegemist)
45 kraadi mälutempi tundub palju ka minu arust. 10 võiks allpool olla vms. Samas üldsus peab seda tavaliselt normaaleks. Minul on lollitama hakanud seal kandis kui veidi peale on keeratud asju. DDR5 on temperatuuritundlikum kui DDR4
See on veider, et sul mälud 1.3v pealt käivad muidugi. 1.4-1.45 peaks olema. _________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/
Kas need mälud on emaplaadi QVL'is olemas? Mina näiteks ei ostnud endale suvaliselt mälusid vaid emplaadi QVL alusel valisin välja. Pole probleeme olnud EXPO'ga ega ka enda timmitud seadetega. Latency 85.2ns on jah natuke liiga palju. Samas alla 60ns oleks liiga optimistlik loota, kui just ei joppa. Enamus on siiski seal 65-70ns vahel ja see täitsa ok igapäevaseks.
See on üsna hea video, mis tegelt loeb mälude puhul CL ja madalal resol, kus CPU teeb suurema osa tööst
No ta ju seda räägibki, et 6000 pealt tuli erroreid, hakkasin kahtlustama seda kui tal siin klokk veidralt käitus minu hinnangul.
Ma ei kujuta ette muidugi mis kangisid peremees seal veel tõmmanud on, EXPOS ei tohiks erroreid tulla.
Ma ilmselt tõmbaks mälud uuelt lehelt lihtsalt EXPO sisse ja vaataks mis siis toimub ja mõtleks edasi. Osad emaplaadid kui palju asju näppida ei suuda enam overaidida pärast seadeid kui näiteks expo sisse panna vms. Mul mingi gigabutti plaadiga oli korra nii hull, et pidin üldse biose üle flashima, et uuesti reepeale saada, muidu oli palju anomaaliaid. (Ka peale deafulti tegemist)
45 kraadi mälutempi tundub palju ka minu arust. 10 võiks allpool olla vms. Samas üldsus peab seda tavaliselt normaaleks. Minul on lollitama hakanud seal kandis kui veidi peale on keeratud asju. DDR5 on temperatuuritundlikum kui DDR4
See on veider, et sul mälud 1.3v pealt käivad muidugi. 1.4-1.45 peaks olema.
EXPO/XMP defaultis teeb nõnda, et lampi BSOD. kas idles või koormuse all, kunagi ei tea. vahest ei boodi windowsigi. proovisin ka peale BIOSi uuendust, ei ühtegi muud seadet. täna võtan mõned tunnid asja süvenemiseks. võibolla lihtsalt sitt juhus ja mälud ei saa läbi emaplaadiga
Zonerman kirjutas:
Kas need mälud on emaplaadi QVL'is olemas? Mina näiteks ei ostnud endale suvaliselt mälusid vaid emplaadi QVL alusel valisin välja. Pole probleeme olnud EXPO'ga ega ka enda timmitud seadetega. Latency 85.2ns on jah natuke liiga palju. Samas alla 60ns oleks liiga optimistlik loota, kui just ei joppa. Enamus on siiski seal 65-70ns vahel ja see täitsa ok igapäevaseks.
See on üsna hea video, mis tegelt loeb mälude puhul CL ja madalal resol, kus CPU teeb suurema osa tööst
ei ole seda mobo seal listis. senimaani on lihtsalt väga jopanud selle suvalise ostmisega kuni nüüd siis ei jopanud eks ma nillin seda sub-70 skoori isegi, palju pole enam õnneks jäänud _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms)
tõstsin infinity fabricu kella 2033Mhz peale ja latentsus paranes õige veidi, 82..83ns peale. kunagi Buildzoidi videost on see number meelde jäänud.
Hiljem ta avastab, et see oli tema Asrock plate ühe BIOS versiooni kala, et 2033 FCLK säte overclockis ka miskit muud parameetrit ning seda infot ignoreerida. Seda polnud eelnevatel ega järgnevatel BIOS versioonidel.
No pane expo ja vaata kas saab kontrolleri ja/või mälu volti veidi tõsta ja vaata mis siis teeb?
Lisaks kas sul on see treenimine sees, et kui käima paned on AM5 plaadile omaselt tükk aega eeter pime? Kui see maha võetud on, siis ta ei pruugi neid ära treenida.
Lisaks võid kohe käsitsi ka sagedust alla tõmmata 6000 peale. _________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/
Mul oli ka nii, et lambihetkedel pani bsod-i ja erinevad errorid olid. Mälud QVL listis ei olnud. Aga viimase biosiga enam pole jamanud, memtesti tegi ka läbi ilma vigadeta kui Expo enabled oli.
Liiga madal Soc volt võib ka stabiilsust mõjutada.
nii. kuna veepumbal tahho kutu, siis selle pidin ka ära muutma, aga panin Tweaked versiooni peale, 6000MHz 36-36-36-75 1.35v ja kõik muu stockis. 66ns. memory training on sees, selle õppisin kohe alguses ära kui AM5 peale kolisin
Evil kirjutas:
Mul oli ka nii, et lambihetkedel pani bsod-i ja erinevad errorid olid. Mälud QVL listis ei olnud. Aga viimase biosiga enam pole jamanud, memtesti tegi ka läbi ilma vigadeta kui Expo enabled oli.
palju see olema peab? tahan prose tagasi 5.5 peale pumbata, tundus maru vägev _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
nii. kuna veepumbal tahho kutu, siis selle pidin ka ära muutma, aga panin Tweaked versiooni peale, 6000MHz 36-36-36-75 1.35v ja kõik muu stockis. 66ns. memory training on sees, selle õppisin kohe alguses ära kui AM5 peale kolisin
Evil kirjutas:
palju see olema peab? tahan prose tagasi 5.5 peale pumbata, tundus maru vägev
Ma tahtsin seda madalal hoida nagu 5800x-iga hoidsin 1,1v peal aga nägin, et 9900x-i puhul muutis ebastabiilsemaks. Hwinfot uskuda, siis Expo enabled ja näppimata siis laseb 1,2v läbi. Soc volt pidi mõjutama ka mälu oc-d üsna palju kui õieti mäletan.
Väga hulluks ei tasuks sellega muidugi minna. Soovitan testida nii madalamat kui kõrgemat.
lugesin ka BIOSis tooltippi, et aitab RAM OC-ga. kui stock prose kiirusel oli see 1.28V, siis peale prose OC-d kukkus selle alla 1.1V ja POST ka feilis. nokitsesin veits, ehitasin kiirelt ventikaprofiilid ja asjad üles sellesse BIOSi profiili ja liigutasin prose asjad kaasa mida teadsin et mis toimisid. praegu kirjutan siin, et latency kukkus praeguse seisuga 64ns peale. päris hea, ütleme nii
teen kohe Cinebenchi ka ja panen kuvatõmmise, et mis seis on asjadel, temperatuuridel ja värkidel kui saan veidi prosel pinget kas tagasi või 50MHz veel juurde keerata ehk siis 5.5GHz veits alla 1.3v või siis 5.55GHz 1.3v peal
edit:vdroopi vaja veidi kohendada. surub rohkem koormuse all peale kui vaja, muu tundub hea
Spoiler
edit2: lol https://valid.x86.fr/ttxies kõige madalam latency mis sain viie katse jooksul oli 63.7ns. suured tänud suunamise eest. aa, Infinity Fabricut pole veel käperdanud. tegelen hiljem, rohkem ei viitsi praegu _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
viimati muutis caramis 05.03.2025 12:59:40, muudetud 1 kord
jah. automaailmas öeldakse selle kohta, et enne oli vaevalthingav _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
Normaalne, et keegi veel viitsib seda vanakooli stiilis all core oc-d teha.
Multithreadingus on all core oc ikkagi võitja. Isegi CO ja negative annab kõrgema tempi loadi all.
Mul lähevad mälud memtestis 53c.
Normaalne, et keegi veel viitsib seda vanakooli stiilis all core oc-d teha.
Multithreadingus on all core oc ikkagi võitja. Isegi CO ja negative annab kõrgema tempi loadi all.
Mul lähevad mälud memtestis 53c.
singlis ka kiirem. CPU-Z järgi üks tuum stockis umbes 730 ja https://valid.x86.fr/ttxies seades veidi rohkem ainus ohver on voolutarve. kui PBO ei oleks selle idiootse 200Mhz limiidiga, siis ilmselt kellaksin ikkagi tollega KUIGI single core piiras ta ikkagi 5150Mhz peale kuigi all-core koormuse all tegi PBO 5.35GHz
edit: tänane cold boot feilis POSTi. nikerdasin siin erinevate mälunäitajate ja pingetega ja väga vaevaline on 68ns pealt allapoole saamine. eilsest 63ns-st võin und näha hetkeseisuga, aga teen reseti uuesti ja vaatan mis siis teeb. timingud 32-35-35-70 ja hetkel veel testin Infinity Fabricut, et palju see annab kuigi 2000 vs 2100 väga erinevust ei ole _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
Oot aga kus siis 9900X3D ülevaade jäi Või selle launch homme?
AMD ei saatnud 9900X3D'd revieweritele, sama meenub oli ka 7900X3D kohta. Ainult kuue X3D cache tuumaga ei sära see eriti gaming taskides, et seda väga reklaamida. Suhteliselt kalli hinna tõttu ilmselt kõige mõttetum CPU AMD lineupis praegu. _________________ LLM gang be like: Bro do you even RAG
Gaming only siis tundub see 9950X3D üsna mõttetu isegi kui ilma lisacacheta chiplet disableda BIOS otsas, parem 9800X3D
Aga see on ju loogiline? Miks peaks gaming only jaoks ostma veelgi rohkemate tuumadega, kui perf sisuliselt ei muutu ju sellega mängudes. Muus osas on arhitektuur sama, lihtsalt tuumasid rohkem, mida kasutada muudeks tegevusteks. Lisaks on kallim ka.
Sama oli ka varasemad seeriad. Ma kahtlen, et edaspidi see muutub, mis iganes on järgmine gen AMD'lt. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Vaidlete siis asjade üle mis on aastaid juba selged olnud. Kui oled puhtalt mängur siis loomulikult 9800X3D. Kui ainult productivity, siis 9950X ja kui mõlemat vaja max perfiga, siis 9950X3D.
Nende ülevaadete uudis on see, et AMD on lahendanud Dual-CCD probleemid mängudes.
9950X3D erinevalt näiteks 7950X3D ei jää kordagi märgatavalt alla *800X3D mudelile mängudes.
Ei ole mingit äkitset -25% ära kukkumist.
Tegelikult ma vaidleks, et hoopis tavaline X mudel on mõttetuks muutunud. See launchis $649 MSRP juures. 9950X3D on $700 MSRP aga TPU tabeli järgi Application testides 0,5% kiirem isegi, ehk funktsionaalselt sama v. a märgatavalt parem gaming perf.
Kui AMD tahab järgmine põlvkond tavalisele X mudelile mingi mõtte anda, siis oleks mõistlik tolle cache hoopis vähendada ja viia see täielikult üle c (compact) tuumadele ja suurendada selle arvelt tuumade arvu.
Isegi X ja X3D kellad on samad. Selle põlvkonnaga on lahendatud temperatuuri limitatsioon X3D mudelitel, kellade defitsiit vs X mudel ja ka X3D Dual-CCD defitsiit mängudes.
X mudeli ainus eelis on veidi madalam hind ja see on ka kõik. Mingeid muid eeliseid see enam ei oma.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.