Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  AI peale kuluv raha märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kui palju oled AI peale kokku raha kulutanud?
Ei olegi kulutanud
77%
 77%  [ 84 ]
10 kuni 50 eurot
10%
 10%  [ 11 ]
50 kuni 100 eurot
4%
 4%  [ 5 ]
100 kuni 300 eurot
0%
 0%  [ 1 ]
300 kuni 1000 eurot
2%
 2%  [ 3 ]
1000 kuni 2000 eurot
0%
 0%  [ 1 ]
Üle 2000 euro
2%
 2%  [ 3 ]
hääli kokku : 108

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 30.01.2025 14:53:26 AI peale kuluv raha vasta tsitaadiga

Tehisintellekti teenusepakkujad ilmselgelt teevad märkimisväärseid kulutusi, kuid teenivad ilmselt ka mitte vähe. Arvestasin enam-vähem kokku, ise olen paari aasta jooksul AI teenustele kokku kulutanud umbes 800 eurot.
Hetkel on püsiteenused järgmised: ChatGPT - 18 dollarit, Fliki - 28 dollarit, Suno - 10 dollarit, Getimg - 12 dollarit. Seejuures kõigi nende puhul olen "säästuklient" ja kulutada võiks kümme korda enam.
Kui palju oled sina tehisintellekti teenustele raha kulutanud?

degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 30.01.2025 15:06:58 vasta tsitaadiga

Kui elektrarve välja arvata, siis teenusena ostnud ei ole, kuna minu senise vajaduse on tavaversioon ära rahuldanud. Need üksikud korrad, kus on rohkem ressurssi vaja läinud ei ole hetkel veel p6hjust andund maksta.
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 30.01.2025 15:11:14 vasta tsitaadiga

Seni nähtud AI genereeritud "teosed" ei ole vähemalt minule küll mitte mingit positiivset muljet avaldanud.

Kõik paistab olevat esmapilgul justkui äge, aga kümmekond sekundit detailidesse süvenemisel osutub kõik ikkagi sõnnikuks. Õigemini saastaks, millega suurt midagi teha pole, kui ise parandama ei hakka. Sõnnik kõlbab vähemalt väetiseks.

Miks ühelegi neist peaks sentigi kulutama, kui lõpuks ikka ise pead töö ära tegema nagu muiste? icon_rolleyes.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Janis
HV Guru

sõnum 30.01.2025 15:15:41 vasta tsitaadiga

Koodi tegemise jaoks on see kulutatud raha igat senti väärt thumbs_up.gif Tasuta variandiga võib vareseid loopida
Kommentaarid: 204 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 170
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.01.2025 15:20:21 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Miks ühelegi neist peaks sentigi kulutama, kui lõpuks ikka ise pead töö ära tegema nagu muiste? icon_rolleyes.gif

Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 30.01.2025 15:27:37 vasta tsitaadiga

Olen paari AI kirjutatud skripti ka näinud. Ei avaldanud ka muljet.
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 30.01.2025 15:57:55 vasta tsitaadiga

Dogbert, Noh, siin üks mitme AI peale kokku tehtud YouTube short. AI originaallooming on nii videoklipid, inimhääled, muusika kui tekst.Just täna tegin. Pole nagu paha ju?
Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 30.01.2025 16:20:28 vasta tsitaadiga

20eur kuu, gemini.

Variant mis teeb ka pilte ise

laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 02.02.2025 15:20:41 vasta tsitaadiga

AI valetas paar mul müügis olnud envy x360 t mängupillideks ja osteti selle jutu peale ära. läheb see vaimustus üle õige varsti..
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 02.02.2025 15:46:25 vasta tsitaadiga

Teenusena ei osta üldiselt (1 kuu ChatGPT makstud ainult) aga HW peale on keeruline öelda. RTX 4090 läks kindlasti ainult AI jaoks, pm 1500€. Muu osa homelabist on hübriidkasutuses muidu oleks see summa mitmekordne.
Kommentaarid: 116 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 101
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 18.04.2025 13:06:56 vasta tsitaadiga

Parem oleks selline rakendus, et ütled AI-le, mis mängu tahad ja ta sinu kirjelduse järgi teeb kõik valmis - sa ainult mängi. Umbes nagu riffusion teeb muusikat. Siis võiks sellele AI-le raha panna..
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 19.04.2025 22:31:24 vasta tsitaadiga

mina634, Ja mäng võiks olla selline mäng, kus AI loob ise sisu, postitab selle veebi ning kasutajale tiksub pärast raha icon_smile.gif
A.S.
HV Guru

sõnum 20.04.2025 09:07:51 vasta tsitaadiga

Tegelikult võiks teised AI-d mängida ja maksta, siis oleks inimene ka sellest tegevusest prii.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 20.04.2025 11:23:27 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
mina634, Ja mäng võiks olla selline mäng, kus AI loob ise sisu, postitab selle veebi ning kasutajale tiksub pärast raha icon_smile.gif

piisaks kui AI loob sulle homsed ajalehed, et sa sealt täna lotos panustad..
tegelt sarnane süsteem - algoritm on juba elektrivõrgus olemas, millele panustatakse homne elekter. piisab kui sa AI-l saad homse ennustuse (krüptos näiteks) täpseks.
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 20.04.2025 16:47:54 vasta tsitaadiga

Lotonumbrid ei vahenda iseeneeset mitte mingit tegelikku väärtust, vaid ainult väärtuste vahendajat. Tegelik väärtus on ikkagi energia tema kõige erinevamates vormides - alustades mõtteenergiast. Ja siin on inimesel tegelikult ainueelis AI ees, ükskõik siis, kui kaugele AI tehnoloogia ei arene. Hoopis AI hakkab inimeselt lotonumbreid või homset ilma küsima - neilt, kes on võimelised selliseid vastuseid andma. Selles mõttes peaks iga tulevikiu peale mõtlev inimene hakkama endal sellist võimekust arendama, kuivõrd kõik muu võtab AI lihtsalt varem või hiljem üle, saades selles inimesest palju võimekamaks. AI vastus oleks muidugi küborgide loomine - ehk siis erivõimetega inimesed allutatakse tehnoloogillisele kontrollile, kus nende erivõimed täidavad AI suuniseid, umbes nagu pimeda jala kõrval juhtkoer seda teeb. Tulemuseks oleks ilmselt suuremat sorti sõda, kus küborgid võitlevad erivõimetega inimeste vastu ning tulemus on üks kahest: kas küborgide maailm, kus teisttele enam kohta ei ole, või siis hävitatatakse tehnoloogia üldse ning inimene hakkab jälle koopas lõkke kõrvalt peale. Viimane on ilmselt maailma ajaloos korduvalt juba juhtunud.
rex
HV Guru
rex

sõnum 20.04.2025 16:55:08 vasta tsitaadiga

M O T T - kui elada tahad, ära kuluta AI arendamise toetamiseks raha. See on nagu püksi kusemine - ainult algul on soe.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
AlvinL
Kreisi kasutaja
AlvinL

sõnum 20.04.2025 17:47:00 vasta tsitaadiga

Tekstirobotid on (veel) liiga saamatud, et adekvaatselt matemaatikat teha. Aeg-ajalt kasutan puhtalt optimimiseerimistööriistana, aga pole sentigi kulutanud nende peale.

Üks hea näide, kus tast on kasu olnud on näiteks Autohotkey või shell scriptide kirjutamisel. Ei suuda seda süntaksit nullist meelde jätta. Kirjutad, et kuule jou, bot kirjuta mulle mingi script, mis nimetab mu kaustas failid kõik ümber mingi skeemi järgi. Ta annab mingi väljundi ja kui omal natuke mõistust on, siis suudab ka süntaksi korrektseks teha. Mitte täiesti kasutu beer_yum.gif

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 23.04.2025 13:38:16 vasta tsitaadiga

Teemaks siis AI peale kuluv raha. NULL. Ainult siis on mõttekas, kui sa GPU-d paned seda AI-d teenima. Kui on odav vool.
TI teeb nii palju vigu (mõtlen seda tekstilist värki), et läheb veel aega kui ta saab enda valetamisest ja vigadest aru. Veakontroll ja informatsiooni tõepärasus.
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 23.04.2025 14:43:25 vasta tsitaadiga

Aga ega ei ole vajagi toetuda AI faktidele. ChatGPT puhul saab valida netiotsingu (ja süüvitsi minekuks veel deep search) ning kõik faktid leitakse netist. Muidugi ei sobi saadud info kriitilise tähtsusega otsuseid tegema, kuid lihtsalt mingisuguse sisu või e-kirja loomiseks sobib suurepäraselt. Viimase puhul annad pealegi faktid ise ette ning tema koostab kirja, mille lihtsalt igaks juhuks läbi loed. Aja kokkuhoid on meeletu.
Samas tuleb muidugi olla valvas ja ettevaatlik ning ei saa väga arvestada, et AI on lõpuni heatahtlik. Mina tegin siin just 8-tunnist alateadvuse mõjutamise videot, mida kasutaja mängib magamise ajal. Tegin ChatGPT-le nalja, et faili keskele, umbes kella 3 ajal öösel, võiks panna kõvahäälse soovituse kähku kanalile subscribeda ja pool tundi hiljem veel bell notificationi jutu kah. Ta sai naljast aru, ütles, et see on 'diabolical trolling', kuid siis hakkas teemat arendama, mismoodi seda ikkagi teha ja küsis, kas soovin sellega edasi minna. Ehk siis - ChatGPT on igati valmis trollima. Ma ei ole kindel, et need valed vastused, mis tal teksti satuvad, ei ole samuti vähemalt vahel tema enda trollimine. Seda enam, et jutustiililt on ta väga familiaarseks muutund, üritab sageli nalja teha ning alguses toimunud ette-taha vabandamine on ammugi kadunud.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  AI peale kuluv raha
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.