Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kui palju oled AI peale kokku raha kulutanud? |
Ei olegi kulutanud |
|
77% |
[ 84 ] |
10 kuni 50 eurot |
|
10% |
[ 11 ] |
50 kuni 100 eurot |
|
4% |
[ 5 ] |
100 kuni 300 eurot |
|
0% |
[ 1 ] |
300 kuni 1000 eurot |
|
2% |
[ 3 ] |
1000 kuni 2000 eurot |
|
0% |
[ 1 ] |
Üle 2000 euro |
|
2% |
[ 3 ] |
|
hääli kokku : 108 |
|
autor |
|
perenoel
Kreisi kasutaja

|
30.01.2025 14:53:26
AI peale kuluv raha |
|
|
Tehisintellekti teenusepakkujad ilmselgelt teevad märkimisväärseid kulutusi, kuid teenivad ilmselt ka mitte vähe. Arvestasin enam-vähem kokku, ise olen paari aasta jooksul AI teenustele kokku kulutanud umbes 800 eurot.
Hetkel on püsiteenused järgmised: ChatGPT - 18 dollarit, Fliki - 28 dollarit, Suno - 10 dollarit, Getimg - 12 dollarit. Seejuures kõigi nende puhul olen "säästuklient" ja kulutada võiks kümme korda enam.
Kui palju oled sina tehisintellekti teenustele raha kulutanud?
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
30.01.2025 15:06:58
|
|
|
Kui elektrarve välja arvata, siis teenusena ostnud ei ole, kuna minu senise vajaduse on tavaversioon ära rahuldanud. Need üksikud korrad, kus on rohkem ressurssi vaja läinud ei ole hetkel veel p6hjust andund maksta.
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
30.01.2025 15:11:14
|
|
|
Seni nähtud AI genereeritud "teosed" ei ole vähemalt minule küll mitte mingit positiivset muljet avaldanud.
Kõik paistab olevat esmapilgul justkui äge, aga kümmekond sekundit detailidesse süvenemisel osutub kõik ikkagi sõnnikuks. Õigemini saastaks, millega suurt midagi teha pole, kui ise parandama ei hakka. Sõnnik kõlbab vähemalt väetiseks.
Miks ühelegi neist peaks sentigi kulutama, kui lõpuks ikka ise pead töö ära tegema nagu muiste?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
30.01.2025 15:15:41
|
|
|
Koodi tegemise jaoks on see kulutatud raha igat senti väärt Tasuta variandiga võib vareseid loopida
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
30.01.2025 15:20:21
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Miks ühelegi neist peaks sentigi kulutama, kui lõpuks ikka ise pead töö ära tegema nagu muiste?  |
Spoiler 
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
30.01.2025 15:27:37
|
|
|
Olen paari AI kirjutatud skripti ka näinud. Ei avaldanud ka muljet.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
30.01.2025 15:57:55
|
|
|
Dogbert, Noh, siin üks mitme AI peale kokku tehtud YouTube short. AI originaallooming on nii videoklipid, inimhääled, muusika kui tekst.Just täna tegin. Pole nagu paha ju?
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
|
Kommentaarid: 334 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
273 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
02.02.2025 15:46:25
|
|
|
Teenusena ei osta üldiselt (1 kuu ChatGPT makstud ainult) aga HW peale on keeruline öelda. RTX 4090 läks kindlasti ainult AI jaoks, pm 1500€. Muu osa homelabist on hübriidkasutuses muidu oleks see summa mitmekordne.
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
18.04.2025 13:06:56
|
|
|
Parem oleks selline rakendus, et ütled AI-le, mis mängu tahad ja ta sinu kirjelduse järgi teeb kõik valmis - sa ainult mängi. Umbes nagu riffusion teeb muusikat. Siis võiks sellele AI-le raha panna..
|
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
19.04.2025 22:31:24
|
|
|
mina634, Ja mäng võiks olla selline mäng, kus AI loob ise sisu, postitab selle veebi ning kasutajale tiksub pärast raha
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
20.04.2025 09:07:51
|
|
|
Tegelikult võiks teised AI-d mängida ja maksta, siis oleks inimene ka sellest tegevusest prii.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
20.04.2025 11:23:27
|
|
|
perenoel kirjutas: |
mina634, Ja mäng võiks olla selline mäng, kus AI loob ise sisu, postitab selle veebi ning kasutajale tiksub pärast raha  |
piisaks kui AI loob sulle homsed ajalehed, et sa sealt täna lotos panustad..
tegelt sarnane süsteem - algoritm on juba elektrivõrgus olemas, millele panustatakse homne elekter. piisab kui sa AI-l saad homse ennustuse (krüptos näiteks) täpseks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
20.04.2025 16:47:54
|
|
|
Lotonumbrid ei vahenda iseeneeset mitte mingit tegelikku väärtust, vaid ainult väärtuste vahendajat. Tegelik väärtus on ikkagi energia tema kõige erinevamates vormides - alustades mõtteenergiast. Ja siin on inimesel tegelikult ainueelis AI ees, ükskõik siis, kui kaugele AI tehnoloogia ei arene. Hoopis AI hakkab inimeselt lotonumbreid või homset ilma küsima - neilt, kes on võimelised selliseid vastuseid andma. Selles mõttes peaks iga tulevikiu peale mõtlev inimene hakkama endal sellist võimekust arendama, kuivõrd kõik muu võtab AI lihtsalt varem või hiljem üle, saades selles inimesest palju võimekamaks. AI vastus oleks muidugi küborgide loomine - ehk siis erivõimetega inimesed allutatakse tehnoloogillisele kontrollile, kus nende erivõimed täidavad AI suuniseid, umbes nagu pimeda jala kõrval juhtkoer seda teeb. Tulemuseks oleks ilmselt suuremat sorti sõda, kus küborgid võitlevad erivõimetega inimeste vastu ning tulemus on üks kahest: kas küborgide maailm, kus teisttele enam kohta ei ole, või siis hävitatatakse tehnoloogia üldse ning inimene hakkab jälle koopas lõkke kõrvalt peale. Viimane on ilmselt maailma ajaloos korduvalt juba juhtunud.
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
20.04.2025 16:55:08
|
|
|
M O T T - kui elada tahad, ära kuluta AI arendamise toetamiseks raha. See on nagu püksi kusemine - ainult algul on soe.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
AlvinL
Kreisi kasutaja

|
20.04.2025 17:47:00
|
|
|
Tekstirobotid on (veel) liiga saamatud, et adekvaatselt matemaatikat teha. Aeg-ajalt kasutan puhtalt optimimiseerimistööriistana, aga pole sentigi kulutanud nende peale.
Üks hea näide, kus tast on kasu olnud on näiteks Autohotkey või shell scriptide kirjutamisel. Ei suuda seda süntaksit nullist meelde jätta. Kirjutad, et kuule jou, bot kirjuta mulle mingi script, mis nimetab mu kaustas failid kõik ümber mingi skeemi järgi. Ta annab mingi väljundi ja kui omal natuke mõistust on, siis suudab ka süntaksi korrektseks teha. Mitte täiesti kasutu
_________________ Võimatu on teha midagi lollikindlaks, sest lollid on haruldaselt leidlikud. |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
23.04.2025 13:38:16
|
|
|
Teemaks siis AI peale kuluv raha. NULL. Ainult siis on mõttekas, kui sa GPU-d paned seda AI-d teenima. Kui on odav vool.
TI teeb nii palju vigu (mõtlen seda tekstilist värki), et läheb veel aega kui ta saab enda valetamisest ja vigadest aru. Veakontroll ja informatsiooni tõepärasus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
23.04.2025 14:43:25
|
|
|
Aga ega ei ole vajagi toetuda AI faktidele. ChatGPT puhul saab valida netiotsingu (ja süüvitsi minekuks veel deep search) ning kõik faktid leitakse netist. Muidugi ei sobi saadud info kriitilise tähtsusega otsuseid tegema, kuid lihtsalt mingisuguse sisu või e-kirja loomiseks sobib suurepäraselt. Viimase puhul annad pealegi faktid ise ette ning tema koostab kirja, mille lihtsalt igaks juhuks läbi loed. Aja kokkuhoid on meeletu.
Samas tuleb muidugi olla valvas ja ettevaatlik ning ei saa väga arvestada, et AI on lõpuni heatahtlik. Mina tegin siin just 8-tunnist alateadvuse mõjutamise videot, mida kasutaja mängib magamise ajal. Tegin ChatGPT-le nalja, et faili keskele, umbes kella 3 ajal öösel, võiks panna kõvahäälse soovituse kähku kanalile subscribeda ja pool tundi hiljem veel bell notificationi jutu kah. Ta sai naljast aru, ütles, et see on 'diabolical trolling', kuid siis hakkas teemat arendama, mismoodi seda ikkagi teha ja küsis, kas soovin sellega edasi minna. Ehk siis - ChatGPT on igati valmis trollima. Ma ei ole kindel, et need valed vastused, mis tal teksti satuvad, ei ole samuti vähemalt vahel tema enda trollimine. Seda enam, et jutustiililt on ta väga familiaarseks muutund, üritab sageli nalja teha ning alguses toimunud ette-taha vabandamine on ammugi kadunud.
|
tagasi üles |
|
 |
|