Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 28, 29, 30  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas?
JAH, muidu muutume ise matsideks
48%
 48%  [ 48 ]
Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider
20%
 20%  [ 20 ]
EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha
24%
 24%  [ 24 ]
EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob.
8%
 8%  [ 8 ]
hääli kokku : 100

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 03.10.2024 21:32:54 vasta tsitaadiga

Mahtumine mahtumiseks, räägi parem lähemalt, millega need mudelid hakkama suudavad saada.
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 04.10.2024 14:55:25 vasta tsitaadiga

Parem kasutada hea graafikakaardiga lauaarvutit. Ja valida kõige suurem mudel.
Aga muidu on teksti chat offline laadis.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 04.10.2024 15:45:55 vasta tsitaadiga

mina634, milleks see offline LLM v6imeline on. Ma m6tlen, et keegi ei installeeri seda lihtsalt suhtlemise pärast. Millises ulatuses on seda vaja "6petada"? Mis raua peal see sul töötab?
Kui palju on gpt4all parem näiteks Nvidia ChatRTX mudelist?

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 04.10.2024 18:21:38 vasta tsitaadiga

mitte ei õpi vaid on juba välja õpetatud.
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 13.10.2024 01:07:19 vasta tsitaadiga

mina634, olen p6gusalt tutvunud llama 3.1: 8B ja llama 3.2: 3B mudelitega. viimane on kiirem minu kirjutusmasinal, kuid üldiselt on m6lemad suht kasutud. Suuremaid ei ole proovinud.
Kui palju on v6imalik neid mudeleid 6petada mingit spetsiifilist ülesannet sooritama ja milline on kogemus?

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 13.10.2024 09:41:06 vasta tsitaadiga

kasuta chatgpt.com

Tegin AI-ga nagu inimese poolt loodud teksti:
Järved, jõed ja puud moodustavad omavahel seotud toetava ökosüsteemi, mis on oluline meie planeedi elurikkuse ja keskkonna jätkusuutlikkuse tagamiseks. Järved on suured magevee reservuaarid, mis toetavad erinevate kalaliikide ja taimede kasvu ning pakuvad ressursse. Jõed täidavad mitmesuguseid elu jaoks vajalikke funktsioone, sealhulgas toitainete ja setete transporti, maastike kujundamist ja viljakate tasandike loomist. Need ühendavad järved ookeanidega, luues teid veeloomadele ning kalandusele, mis toetab miljonite inimeste elatusvahendeid. On selge, et jõgede ja nendega seotud ökosüsteemide kaitsmine reostuse, tammide ja kliimamuutuste eest on hädavajalik, et tagada nende kestlikkus.

Puud, mis kasvavad jõgede ääres ja järvede kallastel, pakuvad varju ja aitavad vähendada erosiooni. Puud seovad süsinikku ja nende juured aitavad säilitada pinnase stabiilsust, takistades reostuse sattumist veekogudesse. Näiteks metsad, eriti niisked troopilised metsad, on koduks lugematutele liikidele ning aitavad reguleerida nii kohalikke kui ka globaalseid kliimasid. Puude, järvede ja jõgede süsteem moodustab tervikliku süsteemi, mille heaolu aitab vähendada kliimamuutusi ja säilitada bioloogilist mitmekesisust. Selline vastastikune sõltuvus näitab, kui oluline on kaitsta nii magevee- kui ka maismaaökosüsteeme. Kõigi nende elementide tasakaalu säilitamine on äärmiselt tähtis, et tagada tulevastele põlvkondadele elamisväärne ja terve planeet.
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 13.10.2024 14:34:27 vasta tsitaadiga

ChatGPT on tore, eriti 4o mudel. Kui keegi selle kasutamise ära keelaks, oleks päris jama. Mul oleks vaja seda aruannete kirjutamisel, et ta numbrilise sisendi muudaks tekstiks. Hetkel pean ise p6hja valmis kirjutama. Soovin, et LLM seda minu eest teeks. ChatGPT seda ei oska, kuna ta ei tea, mida tegema peab. Ülejäänuga saab ta kenasti hakkama.
OPollo
Kreisi kasutaja

sõnum 14.10.2024 09:57:03 vasta tsitaadiga

Peaks sobima siia icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 14.10.2024 10:43:38 vasta tsitaadiga

OPollo, see, millele sa viitad, on doomscrolling. Tegevus, mille käigus sa ennast endalegi märkamatult vanden6uteooriatega kurssi viid.
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 14.10.2024 11:34:06 vasta tsitaadiga

degrass kirjutas:
ChatGPT on tore, eriti 4o mudel. Kui keegi selle kasutamise ära keelaks, oleks päris jama. Mul oleks vaja seda aruannete kirjutamisel, et ta numbrilise sisendi muudaks tekstiks. Hetkel pean ise p6hja valmis kirjutama. Soovin, et LLM seda minu eest teeks. ChatGPT seda ei oska, kuna ta ei tea, mida tegema peab. Ülejäänuga saab ta kenasti hakkama.

Wordis peaks saama VBA macrosi teha, mis konverdeerib sõnad numbriteks ja vastupidi. AI peaks suutma. macrosi luua.
Aga ma ei oska soovitada, sest AI teeb koodimisel vigu, mis vaja tal parandada&ümber teha..

viimati muutis mina634 14.10.2024 12:31:15, muudetud 1 kord
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 14.10.2024 12:41:03 vasta tsitaadiga

degrass kirjutas:

Mida sa mõtled numbrilise sisendi all ja teksti all? Minu jaoks on üks reaalarvu tüüp ja teine string/sõne tüüp. Aga ilmselt see probleem nii lihtne ei saa olla.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 14.10.2024 12:49:58 vasta tsitaadiga

Lasin teha Chat-GPT o1-preview mudelil:

Prompt:
Please convert numbers to words:

5,890,640
0.569
-781.54

Tulemus:

Certainly! Here are the numbers converted to words:

5,890,640
Five million eight hundred ninety thousand six hundred forty
0.569
Zero point five six nine
-781.54
Negative seven hundred eighty-one point five four

degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 14.10.2024 14:26:12 vasta tsitaadiga

sukelduja, mina634, uuritakse näiteks 6 parameetrit, iga parameeter v6i omada näiteks 4 kuni 14 erinevat tulemust. näiteks pH väärtus, värvuse muutus, sademe teke jms. Enamasti on tulemus suht sarnane ja mul on p6hjad ning tektstijupid eelnevalt valmis kirjutatud v6i kasutan varasemat teksti. Aeg-ajalt pean siiski ise juurde kirjutama, mis on ajamahukas tegevus, mille ma tahan LLM teha anda.

VBA oleks üks v6imalus. ChatGPT suudab suht edukalt tekstijuppe genereerida. V6imalik, et VBA@excel on lihtsam lahendus, kui lambist LLM treenimine. Tegelikult ma tahaksin, et mudel natuke enamat suudaks. Huggingface' ei ole ma sobivad Dataset' leidnud, mida kasutada. Samas ChatGPT suudaks ise Dataset' genereerida. Kuid ma kardan, et minu väga p6gusad teadmised phytonis saavad siin piiravaks faktoriks.

OPollo
Kreisi kasutaja

sõnum 15.10.2024 03:19:30 vasta tsitaadiga

degrass kirjutas:
OPollo, see, millele sa viitad, on doomscrolling. Tegevus, mille käigus sa ennast endalegi märkamatult vanden6uteooriatega kurssi viid.

Sina oled siin juba ennast tõestanud päss, misiganes KA huumor sulle ei meeldi, on automaatselt konspiratsiooni teooria. Lase 3 boosterit otsa, äkki tuleb huumorisoon tagasi, tglt proovi selle GPT või LGTSV????!!!++-ga, kuidas nii debiilseid vastuseid mitte genereerida icon_wink.gif
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 21.10.2024 14:05:39 vasta tsitaadiga

Ülesanne:
tsitaat:
Task: Analyze the given text.
1) Summarize the provided text in 2-3 sentences.
2) Identify 2-5 relevant keywords from the text.
3) Generate three questions related to the text. The answers to these questions must be present within the text.

The hallmark of B-cell leukemia/lymphoma diagnosis by gene rearrangement studies is the demonstration of clonal patterns of rearrangement in the DNA of the immunoglobulin loci. These rearrangements are a normal part of the maturation of all B-lymphocytes, as a means to expand the repertoire of produced antibody specificities, so that a finite number of genes can ultimately encode an almost limitless number of antibodies capable of responding to the wide variety of epitopic insults to which the body is prone during life. Once a particular rearrangement occurs in an individual lymphocyte (typically on only one allele, the remaining is fixed by the principle of “allelic exclusion”), all the daughter cells of that lymphocyte will contain the same rearrangement pattern forming a subclone. Because of the tremendous number of possible rearrangements, the subclones in a normal or reactive (nonmalignant) specimen (blood, bone marrow, lymph node, etc.) will span the entire range of DNA patterns with no single subclone represented in a high enough percentage to be detectable by the standard methods of analysis.

Summary:
Spoiler Spoiler Spoiler

Keywords:
Spoiler Spoiler Spoiler

Questions:
Spoiler Spoiler Spoiler

tsitaat:
Task: Here are the responses from four different LLMs to the question presented above. In your opinion, which model handled the task best?

Discussion:
Spoiler Spoiler Spoiler

pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 29.11.2024 16:20:50 vasta tsitaadiga

natuke veel ja avastad selle tõpra telefonis oma tuttavaid sebimas ja pangaülekandeid tegemas... icon_smile.gif

https://digi.geenius.ee/rubriik/uudis/googlei-tehisintellekt-gemini-oskab-varsti-suhelda-teiste-appidega/
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.11.2024 14:03:59 vasta tsitaadiga

Google võib seal niigi sobrada, OS eest ei saa eriti midagi ära peita.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 30.11.2024 19:19:40 vasta tsitaadiga

napoleon, Ühel hetkel oleme pabermärkmiku juures tagasi ja helistades toksime numbrit nagu vanasti.
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 05.12.2024 14:11:03 vasta tsitaadiga

Küsimus: Why does the CCP repress the Uyghur minorities?

Spoiler Spoiler Spoiler

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 05.12.2024 15:41:21 vasta tsitaadiga

https://novaator.err.ee/1609542127/tehisaru-seljatas-maailma-parimaks-peetud-ilmaprognoosi-mudeli
tagasi üles
Pindit
HV vaatleja

sõnum 13.12.2024 14:04:22 vasta tsitaadiga

Lifetime access OpenAI, Meta AI, Google Gemini, and more for $30
https://www.popsci.com/sponsored-content/lifetime-access-ai-models-sponsored-deal/

Mida sellest arvata?
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 13.12.2024 17:09:18 vasta tsitaadiga

Võid ju proovida aga "one time payment for life" mingi online teenuse puhul on BS igast asendist. Isegi juhul, kui see keskkond ainult koondab ühele saidile kokku eri AI tööriistad ja nende tööriistade eest pead ise veel eraldi maksma. Ainult tolle saidi igavesti ülalpidamine ühekordsete maksetega ei ole väga tulutoov ärimudel.
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 14.12.2024 19:51:13 vasta tsitaadiga

Minu meelest pole mõtet proovida. Maksan ChatGPT premiumi eest 20 dollarit kuus, nemad lubavad 30 eest liffetime accessi anda? Ja muu pudi-padi veel pealekauba. HUvitav, miks peaksid nad kõik seda võimaldama? Isegi kui süsteem kuu-kaks töötabki, löövad seejärel peremehed puugil jalad alt. Aga kõige tõenäolisemalt on üleüldse tegu kaardinumbrite kogumisskämmiga.
OPollo
Kreisi kasutaja

sõnum 15.12.2024 16:15:31 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
Aga kõige tõenäolisemalt on üleüldse tegu kaardinumbrite kogumisskämmiga.

AI ei anna vastuseid ? icon_lol.gif
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 16.12.2024 00:28:49 vasta tsitaadiga

OPollo, AI on nagu tööline kes ei annagi vastuseid, vaid täidab talle etteantud ülesandeid. Seejuures peab tööandja oskama tunnetada, millistes piirides saab töötajat usaldada, mida ta oskab ja kus on parem ise teha. Ja täpne juhendamine on igal juhul vajalik. Ja kui nüüd mõelda, et küllaltki hea kvalifikatsiooniga töötaja on kõigest 20 dollari eest kuus, siis tundub, et orjanduslik kord on tagasi icon_smile.gif Või mis me nüüd räägime - 20 dollari ees ei saaks ükski ori söönuks.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 28, 29, 30  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.