Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  AMD Navi arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 220, 221, 222 ... 261, 262, 263  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
heretic666
HV Guru
heretic666

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.01.2025 20:03:13 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:
Jah, kuid keegi ei osta AMD kaarte selle raha eest. 7900XTX ja XT müüginumbrid on masendavad.
Nüüd lasevad sama sita uues kuues välja? icon_biggrin.gif Et inimestel on nii lühike mälu?
Ma igaljuhul eelistaks rohkem VRAMi kui +15-20% paremat RT võimekust... kui seda sooviks, siis ostaks Nvidia kaarte.

https://wccftech.com/amd-radeon-rx-7900-xtx-beats-nvidia-geforce-rtx-4090-in-deepseeks-ai-inference-benchmark/

Ole mureta, kaovad need 7900 XTX ka varsti riiulitelt, küll mitte gamerite kasti.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 29.01.2025 20:33:28 vasta tsitaadiga

Ok, see on küll uudis!
Kommentaarid: 224 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 194
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 29.01.2025 20:35:31 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:
7900XTX ja XT müüginumbrid on masendavad.

Samamoodi on 4080 müüginumbrid masendavad. Põhjus on suures plaanis ikkagi ju selles, et 800-1200 hinnaklass on selline, et see kes seda jaksab osta võtab juba siis kõige kõigema ja ülejäänute hinnalagi on pigem seal 500 kanti.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 29.01.2025 20:49:26 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:
Jah, kuid keegi ei osta AMD kaarte selle raha eest. 7900XTX ja XT müüginumbrid on masendavad.
Nüüd lasevad sama sita uues kuues välja? icon_biggrin.gif Et inimestel on nii lühike mälu?
Ma igaljuhul eelistaks rohkem VRAMi kui +15-20% paremat RT võimekust... kui seda sooviks, siis ostaks Nvidia kaarte.

Minu nägemuse järgi oleks see miinumum perf, et säilitada praegune olukord ja üritada mingitki turuosa Nvidialt endale saada. Loomulikult on vaja ka konkurendist paremat hinda. Pakuks isegi , et oluliselt paremat hinda.
Alumises otsas on ju lisaks ka veel Intel, keda hinnaga ilmselt ei löö.
Ma ei välistaks alumises otsas lähiaastatel isegi mõnda Hiina üllatust. Hiinlased on sunnitud ise oma AI võimekust arendama ja see kandub kindlasti ka mingil moel GPU valdkonda.

tsitaat:
Me ei räägi hetkel sponsored mängudest. Kas AMD kaardiga on nendel mängudel kehvem pilt, mille alusel seda väidad?!

Ei räägi sponsored mängudest ? Kas mu väljend "mängul on AMD logo" on raskesti mõistetav ? Kui tähti närida ja üks õige variant välja jätta, siis ei rääkinud ma võibolla tõesti AMD/Nvidia sponsored mängudest.
Võibolla polegi sellel teemal praegu kõige parem aeg vaielda. Ootaks AMD esitluse ära. Vaataks mis neil näidata on.

Auron kirjutas:
Viilutaja kirjutas:
7900XTX ja XT müüginumbrid on masendavad.

Samamoodi on 4080 müüginumbrid masendavad. Põhjus on suures plaanis ikkagi ju selles, et 800-1200 hinnaklass on selline, et see kes seda jaksab osta võtab juba siis kõige kõigema ja ülejäänute hinnalagi on pigem seal 500 kanti.

Steami järgi on 4080 numbrid ikkagi paremad kui 7900XtX omad. Lisaks tuli ju veel 4080 Super mida on umbes sama palju müüdud. Vähemalt steami andmete järgi.

edit
7700 xt on ka lõpuks steami detsembri topi jõudnud.
tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 29.01.2025 21:05:26 vasta tsitaadiga

Suht harva Mindfactory jagab neid numbreid, aga viimati XTX müüs paremini kui 4080(Black friday nädal):
Spoiler Spoiler Spoiler

Võibolla nüüd tänu Hiina AI-le hakkavad eriti hästi müüma XTX icon_biggrin.gif

Huvitav kui AMD oleks teadnud, et Nvidia selle seeria kaardid on per core performance null arengut kas oleksid ka ikkagi high-end kaartidega välja tulnud...

viimati muutis Arx07 29.01.2025 21:07:17, muudetud 3 korda
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 29.01.2025 21:07:11 vasta tsitaadiga

Arx07 kirjutas:

Huvitav kui AMD oleks teadnud, et Nvidia selle seeria kaardid on per core performance null arengut kas oleksid ka ikkagi high-end kaartidega välja tulnud...

Kusjuures ma ise mõtlesin sama asja, et mis oleks kui aga seda me enam kunagi teada ei saa. Küll aga andis see AMD'le kinnituse, et toppida ulmeliselt watte kiipi juurde saab küll perfi aga sellega väga turgu ei võida. Innovatsiooni on vaja, kus ka efektiivsus on olemas progress. Selles osas esimene MCM katsetus ei olnud AMD jaoks piisavalt hea ja tegelt nüüd on aru saada ka miks nad otsivad paremat lahendust. Piir on ees ja nvidia pushib frame gen peale aga sellega on ka omad nüansid nagu selgus HUB ülevaatest. Selleks, et sellest kasu oleks kõige rohkem peaks native fps olema 100+

Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 29.01.2025 22:03:47 vasta tsitaadiga

SirAskAlot kirjutas:

tsitaat:
Me ei räägi hetkel sponsored mängudest. Kas AMD kaardiga on nendel mängudel kehvem pilt, mille alusel seda väidad?!

Ei räägi sponsored mängudest ? Kas mu väljend "mängul on AMD logo" on raskesti mõistetav ? Kui tähti närida ja üks õige variant välja jätta, siis ei rääkinud ma võibolla tõesti AMD/Nvidia sponsored mängudest.
Võibolla polegi sellel teemal praegu kõige parem aeg vaielda. Ootaks AMD esitluse ära. Vaataks mis neil näidata on.

Mind ei huvita see logo või sponsors või mingi muu asi, mis iganes sa sosserdasid? Talk plainly goddammit!
Sa ütlesid, et AMD'l kaartidega mängides on kehvem pilt! Mind huvitab see avaldus! Millest seda nii kindlalt väidad?
Kui mitu korda ma ühte ja sama küsimust küsima pean... icon_rolleyes.gif
tagasi üles
labidas
HV veteran
labidas

sõnum 29.01.2025 22:48:05 vasta tsitaadiga

Viilutaja, ju ta arvab, et DLSS annab parema pildi kui FSR ning AMD'ga on üsna tõenäoline, et lülitad RT'd koomale. Pole minu teada AMD'l Ray Reconstructionit näiteks. Vbl ka muud nüansid. See on jälle siuke "näe, minu riist on pikem" suhtumine. Tegelikult ei koge 99% mängudes mingit vahet.
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 29.01.2025 23:01:21 vasta tsitaadiga

Arx07 kirjutas:
ei ole null, suures plaanis ~5%.
ootame-vaatame, kuidas rdna4-l selles osas läheb.

kui vaatad gpu tooreid teraflopse, siis reaalne fps skaleerub sellega päris hästi kaasa. muude kaardi osade ülesanne on mitte ette jääda. rohkemate üksuste ladumisele on täna tootmise areng või õigemini selle puudumine kriipsu peale tõmmanud. shaderite endi kui selliste jõudlus on päris pikalt paigal tammunud. ega seal suurt midagi kiiremaks saagi teha, veidi advanced alu on nii selge asi ja mõlemad/kõik tootjad on neid väga palju lihvinud. suurim muudatus lähiajast on see dual-issue lugu, mida tänaseks mõlemad teevad aga selle kasuteguriga on nii ja naa. muu on töö haldamine ja mälusüsteem/cached. ja nende poolt saadav kasu on selline ühekohaline %.

aga teemast kõrvale kaldumisest tagasi tulles, miks sa arvad, et amdl ei ole üsna hea ettekujutus nvidia per core performance arengust? ma olen päris kindel, et see ei olnud neil teadmata. kiibi suurused ja sm hulk on pigem ka varakult teada. need, mida saab lõpuni muuta või üritada saladuses hoida on ikka sku taseme kraam - vanad head taktsagedused ja hind. võib-olla ka see, kui palju kivist enabled on.

tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 29.01.2025 23:02:16 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:
SirAskAlot kirjutas:

tsitaat:

Mind ei huvita see logo või sponsors või mingi muu asi, mis iganes sa sosserdasid? Talk plainly goddammit!
Sa ütlesid, et AMD'l kaartidega mängides on kehvem pilt! Mind huvitab see avaldus! Millest seda nii kindlalt väidad?
Kui mitu korda ma ühte ja sama küsimust küsima pean... icon_rolleyes.gif

tsitaat:
Oletame,et AMD turuosa veel kukub , siis võib paari aasta jooksul tekkida olukord kus tootjad keskenduvad PC peal ainult Nvidia tootdangule. Juba praegu on selline olukord , et AMD logo mängul tähendab tõenäoliselt viletsamat pildi kvaliteeti. Kui AMD sellele tähelepanu ei pööra , siis mingil hetkel ei taha mängutegijad nende logo oma mängus näha.

Lühidalt. Ma ei ole selles lauses väitnud , et AMD kaartidega mängides on kehvem pilt. Ma ei tea kuidas sa selle suutsid sealt välja lugeda.
"AMD logo mängul" ei ole kindlasti see väljend mis on sama mis "AMD kaartidega mängides ".

Kui kellegi mõni AI kuskil jookseb, siis laske AI-l talle seletada mis see lause võib tähendada. Ma ausalt öeldes ei viitsi vaielda.
tagasi üles
labidas
HV veteran
labidas

sõnum 29.01.2025 23:09:22 vasta tsitaadiga

SirAskAlot kirjutas:
... Juba praegu on selline olukord , et AMD logo mängul tähendab tõenäoliselt viletsamat pildi kvaliteeti. Kui AMD sellele tähelepanu ei pööra , siis mingil hetkel ei taha mängutegijad nende logo oma mängus näha.

SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 29.01.2025 23:15:33 vasta tsitaadiga

labidas kirjutas:
SirAskAlot kirjutas:
... Juba praegu on selline olukord , et AMD logo mängul tähendab tõenäoliselt viletsamat pildi kvaliteeti. Kui AMD sellele tähelepanu ei pööra , siis mingil hetkel ei taha mängutegijad nende logo oma mängus näha.

Kas sa oled labidas ?

Posid jumala eest. Lugege lause enne läbi kui vastate. Kus kuradi kohas ma olen rääkinud mis kaardiga mängitakse? See võib olla AMD oma , see võib olla Inteli oma,Nvidia oma isegi Voodo oma võiks olla.

Johhaidii
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 30.01.2025 01:23:14 vasta tsitaadiga

🫠 Tra... nagu... Ise ka saad oma mulast aru?
Seleta siis lahti, mida sa mõtlesid. Miks AMD logo kuskil mingil mängul tähendab kehvemat pildi kvaliteeti. Ja ära ütle, et siit ei saa lihtsat järeldust teha, et sa ei mõelnud AMD kaarte, mis seda kehvemat pilti teevad.

Ennem kui keegi viib jälle jutud DLSS vs FSR, siis seda ma juba eelmisel lehel väljendasid, et seal on jah vahe Nvidia kasuks. Küsisingi üle, et kas sa mõtlesid seda ja mitte tava rasteriga saadud pildi kvaliteeti. Ning kui mõtlesid rasterit, siis kuidas sa sellele järeldusele tulid.

.
tagasi üles
terric
HV kasutaja
terric

sõnum 30.01.2025 02:09:27 vasta tsitaadiga

Tõsisesse diskussiooni väike videoke https://www.youtube.com/watch?v=YaA9vCEc8Xk .
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
labidas
HV veteran
labidas

sõnum 30.01.2025 08:58:46 vasta tsitaadiga

Viilutaja, ta mõtleb siis, et kui mäng on AMD'ga koostöös tehtud, siis on tegu sitema tootega, kui oleks ainult nVidiaga koostööd tehtud. Absurdsus kuubis.

*Kas ma olen ainus, kes ei suuda seda Coreteksi mikrisse sosistamist-sülitamist kuulata? icon_redface.gif

Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 30.01.2025 09:42:37 vasta tsitaadiga

labidas kirjutas:
Viilutaja, ta mõtleb siis, et kui mäng on AMD'ga koostöös tehtud, siis on tegu sitema tootega, kui oleks ainult nVidiaga koostööd tehtud. Absurdsus kuubis.

*Kas ma olen ainus, kes ei suuda seda Coreteksi mikrisse sosistamist-sülitamist kuulata? icon_redface.gif

Kui ta seda selliselt mõtles, siis olekski võinud nii öelda, nagu sina tegid. Oleks saanud aru, hetkel tuli suht dementse inimese jutt.
tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 30.01.2025 11:25:52 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:
labidas kirjutas:

Kui ta seda selliselt mõtles, siis olekski võinud nii öelda, nagu sina tegid. Oleks saanud aru, hetkel tuli suht dementse inimese jutt.

Ära jaura.
Sa ei saa eestikeelse lause mõttest aru. Loed sealt välja midagi , mida ei ole öeldud ja kukud jumal teab mida sogama.
Väljend "näeb välja" võib vabalt olla ka kahe ,seinal oleva mängu plakati võrdlus.
Ma ei ole kunagi öelnud , et AMD kaartidega mängides on mõni mäng viletsam.
Samuti ei tähenda mängudest rääkides väljend: "näeb viletsam välja" automaatselt , et midagi on sitem.
Meenutame , et ka "näeb välja" ees oli sõna tõenäoliselt. Mis näitab, et ma ei rääkinud mingist lõplikust tõest ja viitab selgelt , et ma mõtlen ainult mingit osa mängudest.

Seega.
Ma saan aru , et kogu see jama pole seotud antud teemaga. Samas jätan ma omale õiguse vastata kui inimesed hakkavad mulle suhu panema sõnu , mida ma ei ole öelnud. Arvan , et ma olen selgitanud oma mõtteid piisavalt ja iga mõistlik inimene peaks antud hetkel arusaama mida ma mõtlesin. Igal inimesel on õigus oma arvamusele. Kui minu arvamus ei ühti mõne HV kasutaja arvamusega ei tähenda , et see seda et ta peab kohe tulema tüli norima ja trollima. Ma loodan , er antud vaidlus on lõpetatud. Ma loodan , et ka kodanikud Viilutaja ja Labidas saavad sellest aru.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 30.01.2025 11:43:59 vasta tsitaadiga

terric kirjutas:
Tõsisesse diskussiooni väike videoke https://www.youtube.com/watch?v=YaA9vCEc8Xk .
tl;dw?
diagonaalis läbi klikkides - amd ootas, et 5070ti on see, mis täna reaalselt on 5080 ja 5070 on see, mis täna reaalselt on 5070ti ja seadis nimed ja hinnad vastavalt?

tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 30.01.2025 12:11:03 vasta tsitaadiga

terric kirjutas:

Hea video. Ilmselt parim selgitus juhtunule.
Endal käis veel peast läbi võimalus, et AMD sai ülihea pakkumise AI kiipidele, kogu toodang läks sinna ja neil polnud midagi müüa. Samas oli selles mõttes liigapalju auke ja video idee on tunduvalt tõenäolisem.
Seletab ka seda ülisuurt auku 5080 ja 5090 vahel ja 4080-5080 väikest perfi kasvu.
tagasi üles
terric
HV kasutaja
terric

sõnum 30.01.2025 12:11:29 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
terric kirjutas:
tl;dw?
diagonaalis läbi klikkides - amd ootas, et 5070ti on see, mis täna reaalselt on 5080 ja 5070 on see, mis täna reaalselt on 5070ti ja seadis nimed ja hinnad vastavalt?

Ma sain ka nii videost aru.
AMD üritas midagi taolist nagu Athlon vs P4 aegadel oli markeeringu osas kasutusele võtta aga läks nihu (erinevate tootjate tooted aga "jõudlus" sama ja AMD siis hind oleks soodsam).
Oleks olnud rx 8800 või mis leketes alguses oli oleks saanud selle ilusti rx 8800 vs rtx 5080 panna ja samas hinnaklassis müüa (sihivad sinna 1k kanti jälle).
ot:
Jagas ka AMD PR osas soovitusi, et AMD keskenduks rohkem pikslite jõudluse promomisele mitte niiväga RT-le.

See hämamine ja venitamine viitab ikka kõik sellele, et soovitakse maksimaalne võimalik hind määrata.
Loota alla 800 euro eest "tugevat" (rx 7900 xtx / rtx 4080) kaarti saada vist pole enam võimalik.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
labidas
HV veteran
labidas

sõnum 30.01.2025 12:19:14 vasta tsitaadiga

SirAskAlot, Lugesin kõik su viimase 24h kommentaarid läbi. Viilutaja, küsimusele annad ainult mõnitavaid/alandavaid vastuseid
tsitaat:
"Kas mu väljend "mängul on AMD logo" on raskesti mõistetav ?", "Kui kellegi mõni AI kuskil jookseb, siis laske AI-l talle seletada mis see lause võib tähendada. Ma ausalt öeldes ei viitsi vaielda."
ja nüüd viimases kommis juba eitad oma kirjutatut ja teeb korralikku ajugümnastikat õigustamaks oma käitumist.
Mul on tunne, et sa ei saa ise ka aru, mida mõtled ja kirjutad ning sinuga ongi lihtsam mitte vaielda, vaid ignoreerida.

terric, lootus sureb viimsena. Aga ega vist. :/

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 30.01.2025 13:42:16 vasta tsitaadiga

terric kirjutas:
londiste kirjutas:
terric kirjutas:
tl;dw?
Ma sain ka nii videost aru.
AMD üritas midagi taolist nagu Athlon vs P4 aegadel oli markeeringu osas kasutusele võtta aga läks nihu (erinevate tootjate tooted aga "jõudlus" sama ja AMD siis hind oleks soodsam).
Oleks olnud rx 8800 või mis leketes alguses oli oleks saanud selle ilusti rx 8800 vs rtx 5080 panna ja samas hinnaklassis müüa (sihivad sinna 1k kanti jälle).
ot:
Jagas ka AMD PR osas soovitusi, et AMD keskenduks rohkem pikslite jõudluse promomisele mitte niiväga RT-le.
selles osas õigus, et nvidial on 5070 gb205 kivil samas kui 5070ti ja 5080 on gb203.

aga edasi on see mõttekäik ikkagi päris arusaamatu. amd eeldas, et nvidia viib 5070ti nimega kaardi hinna 999 rahani, et siis saab 9070xt-ga 899 juurde undercuttida?
ja ma ei suuda ka näha iseenesest probleemi miks x70 kaardiga ei võiks x80 vastu minna, kas see turunduslikult isegi ägedam ei oleks - a la näe meie mid-high segmendi kaart võistleb konkurendi highendiga?
kui 9070xt on 5080 jõudlustasemel, siis seda ka samamoodi esitletaks. ainult turunduseesmärgil nime nüüd 9080-ks muutmine oleks ikka väga-väga veider käik.

see taandub ikkagi hinnale, jõudlusele ja selle suhtele. täna kõik lekkiv näitab, et 9070xt jääb 5070ti kanti, võib-olla veidi kiiremaks. ja nvidia pani announcementiga jõudluspunktid ja hinnataseme ette.

tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 30.01.2025 14:16:32 vasta tsitaadiga

labidas kirjutas:
SirAskAlot, Lugesin kõik su viimase 24h kommentaarid läbi. Viilutaja, küsimusele annad ainult mõnitavaid/alandavaid vastuseid
tsitaat:
"Kas mu väljend "mängul on AMD logo" on raskesti mõistetav ?", "Kui kellegi mõni AI kuskil jookseb, siis laske AI-l talle seletada mis see lause võib tähendada. Ma ausalt öeldes ei viitsi vaielda."
ja nüüd viimases kommis juba eitad oma kirjutatut ja teeb korralikku ajugümnastikat õigustamaks oma käitumist.
Mul on tunne, et sa ei saa ise ka aru, mida mõtled ja kirjutad ning sinuga ongi lihtsam mitte vaielda, vaid ignoreerida.

terric, lootus sureb viimsena. Aga ega vist. :/

SirAskAlot ongi sellise ütlemisega, nagu keskmine eesti poliitik. Muliseb midagi ümmargust ja segast, ning kui soovid täpsustust- siis ise oled loll. Üldsegi keegi teine pani talle need sõnad suhu thumbs_up.gif

Ning paneme tähele, ta ei ole siiamaani täpsustanud mida ta mõtles sellega, et AMD logoga mängudel on kehvem pilt! icon_biggrin.gif
Et kuidas ma julgen üldse midagi küsida selgituseks.

Kust sellised inimesed tulevad? kopp.gif
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 30.01.2025 14:41:36 vasta tsitaadiga

No ma sain ka aru et ta pidas seal silmas et kui "meant to be played by AMD" logo vms vahib vastu kui mängu käima paned siis mängul pilt (graafika) nigelam, ent selle peale hakati näiliselt emotsionaalsemalt küsima kuidas AMD kaartidega mängudes saab mängul pilt kehvem olla.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
villu70
HV Guru
villu70

sõnum 30.01.2025 15:45:36 vasta tsitaadiga

Paistab, et minusugusele pühapäeva mängurile ei tule veel niipeagi midagi? EI AMD ega Nvidia/Intel poolelet.
Olen nõus max ~550€ GPU-kaardi alla panema, rohkem ma lihtsalt ei näe mõtet!
ot:
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 121
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  AMD Navi arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 220, 221, 222 ... 261, 262, 263  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.