Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mitu tolli on sinu peamine igapäevases kasutuses olev monitor? |
10-15" |
|
0% |
[ 3 ] |
15-20" |
|
2% |
[ 7 ] |
20-25" |
|
17% |
[ 53 ] |
25-30" |
|
41% |
[ 124 ] |
30-35" |
|
25% |
[ 77 ] |
35" või suurem |
|
12% |
[ 37 ] |
|
hääli kokku : 301 |
|
autor |
|
Bssldr
HV kasutaja
|
16.12.2024 18:27:54
|
|
|
Zonerman kirjutas: |
Bssldr, enne ostu läpaka kohta taustauuringu tegid googledades? A la reddit ka kas on probleeme. Ma isegi tegin enda tööläpaka valikul taustauuringu, et mida ma valisin uueks sellel aastal. Isegi kui ma ise ei maksa, siis just ekraani ja vaiksus jne näitajad on olulised. Nii sai päris mitmeid läpakad kõrvale jäetud probleemide tõttu. Üldiselt 500-700 ringis läpakatelt midagi head loota ei ole mõtet.Ongi selline odavama otsa ekraan ka mille kvaliteet kõigub. Siin ei aita ka sinu enda hinnang, kahtlen kas mingi ekspert suudab veenda ära, et defektiga on. Sisuliselt tähendaks vaidlust tootjaga, sest tarbijakaitse sellise asjaga vaevalt tegeleb sisuliselt. |
Konkreetse mudeli kohta midagi negatiivset ei leidnud. Odavamate Lenovo Legionite kohta oli leida backlight bleedi probleeme. Muidu, Ideapad Pro puhul peaks kvaliteet olema ikkagi parem - minu jaoks maksis see uuena 1499 EUR (hetkel saab 1299 EUR soodushinnaga).
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
aff
Kreisi kasutaja
|
19.12.2024 21:13:37
|
|
|
Kellel Asus XG27AQDMG siis võin jagada antud monitorile hardware unboxed kalibreeritud icc ja seadeid. Päris kena pildi saab. Nende Patreoni tellides leiab sealt kõikide nende poolt ülevaate saanud monitoride (204) kalibreeritud seaded.
Loomulikult on iga paneel erinev aga ise olen väga rahul, et ei pidanud vaeva nägema ja silmal ilus vaadata.
Kes Asus XG27AQDMG monitorile soovib võin jagada, PM. Teiste monitoridega leiate ehk ise ka selle 5 euri ja toetate kanalit.
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
19.12.2024 21:19:20
|
|
|
Enne kui raha kulutama hakkan, kas Asus ROG Swift PG38UQ monitorile on?
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
aff
Kreisi kasutaja
|
19.12.2024 21:32:28
|
|
|
von Wu kirjutas: |
Enne kui raha kulutama hakkan, kas Asus ROG Swift PG38UQ monitorile on? |
Edaspidi selliste küsimuste vältimiseks panen
https://www.upload.ee/files/17533577/monitorid.txt.html
Need siis OSD settingud, ICC on google drivega neil üles laetud ja seda nimekirja ma siia postitama ei hakka.
Ise sain igatahes meeldiva üllatuse osaliseks.
Edit: Panin uue lingi, tuli eelnevalt mingite dosbox seadete ja muu mudruga.
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
20.12.2024 11:45:08
|
|
|
Mida ma selle ICC profiili paigaldamisega võidan? Ma päris täpselt ei saa aru kuidas see asi toimib.
Monitoril on erinevad reziimid, näiteks Standard / Game / Photo / Vivid / Creator... jms.
Minu Alienware AW3423DWF tuli koos kalibreerimise raportiga, mis käis profiili "Creator" kohta... et see on see kõige õigem ja täpsem reziim.
Teistes reziimides võib pilt olla mulle meelepärasem, kirkam, kontrastsem või just pastelsem.... aga sellisel juhul ei ole ta ju enam täpne.
Kui ma kõikidele nendele reziimidele teen kalibreerimise.... kas siis need kõik reziimid hakkavad täpselt ühesugused välja nägema?
Ma olen enda monitori hoidnudki tavaliselt selles "Creator" reziimis, sest teistes on punane värv liiga radioaktiivne ja rohi liiga roheline. Internet ka räägib, et see "Out of the box" calibration on väga hea ja ei ole mõtet midagi jamada rohkem.
Igatahes jäi mulle selline mulje, et see on selline nokk-kinni-saba-lahti teema. Kui programmid, mis on "color managed" näiteks Photoshop, Lightroom, siis nendes on värvid ühtemoodi ja arvestavad selle ICC profiiliga... tavaline veebi sirvimine jällegi mitte.
Kuna see teema läks keeruliseks ära, siis ma ei teinudki midagi.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
20.12.2024 12:10:47
|
|
|
-Koppel- kirjutas: |
Kui ma kõikidele nendele reziimidele teen kalibreerimise.... kas siis need kõik reziimid hakkavad täpselt ühesugused välja nägema? |
kui saad teha - jah.
enamasti osadele reziimidele ei saa, seesama creator näiteks. või on vähem seadistamisvõimalusi. see varieerub.
icc profiil ja kalibreerimine on kaks eri asja ka
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
20.12.2024 13:23:10
|
|
|
londiste kirjutas: |
icc profiil ja kalibreerimine on kaks eri asja ka  |
Kas on? Kas ei ole nii, et monitoril palutakse näidata standard värvi.... kalibreerimise tööriist "fotosilm" mõõdab monitoril kuvatavat värvi. Värvide erinevusest tekitatakse ICC profiil, mis need erinevused kompenseerib.
Programm nagu Photoshop oskab siis värvid enne monitoril kuvamist lasta läbi selle ICC profiili nagu filtri, mis tagab, et monitorilt vastu vaatav värv on see, mis ta peab olema.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
cabbage
HV kasutaja

|
20.12.2024 13:30:31
|
|
|
Kas kalibreerimist saab üldse teha mudeli baasil päris? Kas kalibreerimine ei ole mitte iga isendi kohta erinev? Kindlasti mudelid kus samad kontrollerid ja paneelid kasutses on see täpsem. Aga kas keegi teab ka kui täpne ja kui suur see variatsioon võib olla sama mudeli baasil või on see tõesti 1:1? Arvestades kui erinevad on back-light bleed monitoridel siis kardaks, et kalibreerimisega sama teema.
-Koppel-, kontekstis ongi tehtud kalibreerimine tõenäoliselt tehases siis ei ole mõtet küll rikkuda seda miskise "harju kesmisega" minu silmis. Aga eks see ongi kallimate toodete erand ja eelis.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
20.12.2024 13:46:02
|
|
|
-Koppel- kirjutas: |
Kas on? Kas ei ole nii, et monitoril palutakse näidata standard värvi.... kalibreerimise tööriist "fotosilm" mõõdab monitoril kuvatavat värvi. Värvide erinevusest tekitatakse ICC profiil, mis need erinevused kompenseerib.
Programm nagu Photoshop oskab siis värvid enne monitoril kuvamist lasta läbi selle ICC profiili nagu filtri, mis tagab, et monitorilt vastu vaatav värv on see, mis ta peab olema. |
jah, kõik õige. aga kuvarid kipuvad erinema mitte ainult mudeliti vaid ka isenditi
icc profiil on parem kui ilma. aga sellel puudub kontrollmehanism, et kas selle tulemusena tegelikult ka õiged värvid saad.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
22.12.2024 03:38:30
|
|
|
Mul on igapäevaseks kasutuseks mingi vanem monitor, 10+ aastat kindlasti vana, 23 tolli vist ja fullhd, iseenesest justkui ei kurda millegi üle ja ajab asja ära, ent tekkis selline mõte, et kas mingid uuemad tänapäevased on silmadele ka kuidagi paremad? Sellel siin taustavalgus ilmselt tavaliste torudega, mitte LED taustavalgus. See toode peaks olema nagu siin lingil https://www.lg.com/uk/monitors/tv-monitor/m2362dp-pz/ . Kui otseselt nagu ei kurda millegi üle ja silmale pole ka siiani justkui hakanud, kas siis oleks pointi värskendada mingisuguse tänapäevasema vastu?
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
22.12.2024 13:41:40
|
|
|
Pilditeravus võiks tänastel IPS paneelidel ikka veidi parem olla + muidugi vilkumisvabad. Eks see ole ka individuaalne kes kuidas seda tajub.
Su viidatud LG on üldse TN paneeliga...
Osta foorumist kasvõi mõni kasutatud Dell Ultrasharp seeria monitor.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
22.12.2024 16:34:49
|
|
|
Arvad, et silmadele võiks parem olla see monitor välja vahetada? Arvutasin umbkaudu, et mitu tundi ööpäevas keskeltläbi ekraani vahin ja noh, nii 8 tundi tuleb kokkuvõttes ära. Otseselt nagu ei kurda midagi hetkel ka selle moluga, ent eks vanus tuleb peale ja prille vms küll ei tahaks tulevikus kandma hakata seetõttu, et kehvem monitor seda varem võiks esile kutsuda. Et siis Dell Ultrasharp mingisugune seesugust nimetust kandev asjandus võiks märkimisväärselt parem olla? Või missugune toode oleks hetkel see niiöelda tipp silmade heaolu arvestades? Üle 23 tolli poleks väga suuremat vast vaja.
E: GPT soovitas seda https://www.hind.ee/p/dell-u2723qe/ , aga tundub vähe krõbe hind, kas oleks ülereageerimine tavaliseks netis surfamise monitoriks?
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
23.12.2024 15:09:53
|
|
|
IPS on silmadele kindlasti parem aga 400+ selle peale kulutada tundub IMHO küll totter.
Nagu ütlesin, osta kasutatud monitor, vajadusel saad selle alati 10-20€ odavamalt maha müüa kui pilt tõesti ei sobi. Odavam lõbu kui 400+ sellele kulutada...
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
24.12.2024 01:02:09
|
|
|
Milline ultrawide hetkel pädev on, üle 400-500 kulutada ei taha aga kui midagi hiiglama vägevat on 560€ siis see ei ole probleemiks kui selliseks.
Nõgus, sirge ei ole mureks olen kasutanud mõlemaid. Suurus, mida suurem seda uhkem aga alla 34" ei ole vist pointi.
Pilt võiks olla hea ja 480Hz taga ei aja, pole vist ühtegi mängu käima pannud paar aastat. OLED on vist seal kuskil 700€ juures aga pigem eelistaks mingit LED-ilist.
Tööl kasutan ThinkVision T34w ja väga uriseda ei ole nagu. 1440 reso on ka meeltmööda ja muud "kõrgust" ei otsi.
Infot liiga palju liikvel, sooviks nõuannet kes neid asju igapäevaselt vast rohkem jälgib.
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
2 :: |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
KoldK
HV veteran

|
25.12.2024 16:42:57
|
|
|
Mida HV seltskond sellisest monitorist arvab nagu Dell G3223Q?
Kas selle raha eest saab gaminguks miskit paremat või mitte?
4K, 144Hz, Fast IPS, flat 32" screen
|
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
30.12.2024 21:05:17
|
|
|
Hea kommentaar nende tulevase webos monitori kohta:"we don't need monitors with webOS, we need TVs without it......."
_________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86 |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
02.01.2025 18:25:47
|
|
|
Reso osas mnjah aga ekraani suurus täitsa ok. Väiksemat ei tahakski. Selle jaoks peab vist iga uue põlvkonna halo nvidia kaardi ostma, muidu tuleb sätteid alla lasta mingi aja pärast. Üsna hea pixlite tihenduse arv OLED osas (123.49 PPI) sellise suurusega ning nõudlus GPU'le reso osas.
VESA kinnitas uue standardi. https://videocardz.com/press-release/vesa-introduces-adaptive-sync-1-1a-standard-with-new-dual-mode-for-gaming-monitors
Asjad veel kirjumaks ajada, veel logosid paneelide müüjatel lisada reklaamidele
Selle asemel, et mingi mõistlik korralik standard teha kaabli ühenduse ja kiiruse osas.
_________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cheetah
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
84 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
06.01.2025 22:53:44
|
|
|
low loss? oehhh...
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
07.01.2025 13:10:21
|
|
|
see at least 2m on kahtlane sõnastus seal.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |