Neid hullumeelseid refresh rate-e ei ole mitte kellelegi vaja. See on mingi uue ajastu marketing strateegija nüüd mingi kindla parameetriga võidu joosta.
Iga normaalne inimene tõstab mängudes pigem graafika kvaliteeti niipalju, et mäng veel mängitav oleks kui et teeb järeleandmisi ja maksimeerib kaadrisagedust.
Ei olnud kaua aega tagasi kui konsoolid veel 30fps pilti näitasid.
Variable Refresh Rate
Variable Overdrive
12b Color Accuracy
Ultra-Low Motion Blur
Low Latency HDR
Reflex Analyzer
Pulsar
& more to come
Kõige kasulikum neist oleks Variable Overdrive. Tootjad ise seda praktiliselt kunagi ei vaevu ise lisama, seega kui see on scaleri poolt juba vaikimisi olemas, siis see oleks hea.
TL;DR on see, et Nvidia on lõpuks jõudnud sinna kus AMD oli siis kui Freesync välja tuli.
Head aega mitusada eurot maksvad kallid G-Sync moodulid millel oli aktiivjahutus pluss ainult paar porti ja needki vanad.
Tomorrow, sa lause varem just mainisid, et variable overdrive pole scalerites eriti thing. gsyncil on see algusest peale olemas olnud. "head aega moodulid" on olnud juba alates gsync compatible announcementist mis oli 5 aastat tagasi. scalerite kallal abiks on nad ennegi olnud, nüüd mitte-nvidia scaleriga päris gsynciks nimetamine on semantika/urundus.
-Koppel- kirjutas:
Neid hullumeelseid refresh rate-e ei ole mitte kellelegi vaja. See on mingi uue ajastu marketing strateegija nüüd mingi kindla parameetriga võidu joosta.
Iga normaalne inimene tõstab mängudes pigem graafika kvaliteeti niipalju, et mäng veel mängitav oleks kui et teeb järeleandmisi ja maksimeerib kaadrisagedust.
Ei olnud kaua aega tagasi kui konsoolid veel 30fps pilti näitasid.
competitive mängurid? seal on ka tehniline aspekt, et lcd-dega kuskilt sealt 144-st edasi ei olnud väga mõtet minna, paneeli enda reageerimisajad liiga suured ja overdrivel omad piirid. täna kui neid nalju tehakse oled paneelidel, siis neil on reaktsiooniaeg palju väiksem ja saab mõistlikult töötavaid high refresh rate asju teha.
mängudes saavutatav fps ja fps vs fidelity on veidi eraldi vaidlus. konsoolidel on 30fps siiani tihti, pc-l on aga aastakümneid alla 60 jamaks loetud ning mida rohkem seda parem. jah, ühel hetkel on raud piiriks, prosed ja diminishing returns aga see ei tee rohkema sujuvuse poole sihtimist mõttetuks. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
tänasel päeval ei pea enam IPS olema, väga head värvid ja kontrast...ning samuti ka piisavalt kõrge hz on ka VA paneelidel.
aga soovitan konkreetselt ise otsida ja googeldada mudeleid (koos testiga), millel oleks ka näiteks võimalikult väike input lag ja pikslikiirus (testitult! mitte tootja "reklaami" põhjal). ilma selleta on see "kõrge hz" sul täiesti pointless ja monitor tegelikult ikkagi mängimiseks väga ei sobi. _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
VA paneelidel on juba ammu väga head värvid ja kontrast. Küll aga on probleem see, et kiiresti liikuvatel objektidel on "sabad" taga.
Väidetavalt mõne mudeli puhul on sellest üle saadud: "Most VA monitors are affected by this, but there are several very fast models that don’t have this issue, such as Samsung’s Odyssey G9, Neo G9 and G7 curved gaming displays and the KTC M27T20."
https://www.displayninja.com/what-is-va-smearing/
Tehniliselt see ei kao vaid integreeritakse otse Mediateki scalerisse. Loodetavasti ilma ühilduvusprobleemideta nende jaoks kes kasutavad AMD kaarte.
Vahe on selles, et monitoris pole enam üle 200€ maksvat aktiivjahutusega ASIC'ut. Muidugi scalerid maksvad kah raha aga kaugeltki mitte nii palju ja need on passiivjahutatud.
G-Sync mooduli eelised olid niigi olematuks kahananud: veidi vähem VRR flicker'it, veidi parem HDR ja EOTF ja suurim pluss Variable Overdrive - vähemealt LCD peal. OLED peal pole seda vaja.
Miinused aga olid samad mis varem: kõrgem hind, aktiivjahutus ja aja jooksul ka aegunud pordid - eriti HDMI 2.0
Minul on veel kasutuses 8 aastat vana ASUS PG279Q millel esimese põlvkonna G-Sync moodul. Kui ma kasutaks selle monitoriga AMD kaarti, siis kaotaksin VRR.
Õnneks ma ei ole tearimise osas eriti tundlik ja ootan kuni uued OLED monitorid saavad DP 2.1 ja HDMI 2.1 pordid koos ideaalselt native RGB pikslistruktuuriga. Siis saan upgrade teha.
Praegused on lähedal, aga mitte veel päris seal kus ma tahaksin.
PG27AQDP käes, esmamuljeid võrreldes PG27AQDM isendiga.
Text clarity kindlasti nüüd fixed. HDR tundus silma järgi samuti eredam peak brightness.
Mängides korraks 300 fps väristada siis "tundus parem" aga kirjutaksin selle juba platseebo alla. Pean conf sätetega natuke veel mängima et proovida 450+ fps.
Olen kasutanud aastate jooksuk 2.5k eurost 4k 144hz monitori, mitmeid erinevaid g9 monitore (2gen neo jne), lugematu hulk lg (ka tippklassi sub 700 eur monitore), proovida saanud ka nö viimast oled monitori ja aasta otsa istunud lg oled cx peal.
miks see paneel uskumatult hea on? või lööb see pixel density lihtsalt?
Olen nüüd mõned päevad kasutanud seda AOC Q24G2A/BK monitori ja ühtegi halba sõna pole öelda. Pixel density on võrreldav kunagi kasutatud ROG Swift PG27UQ monitoriga.
Loomulikult pole antud monitoril igasuguseid "kellasid ja vilesid" küljes ning hud pole nö gaming oma aga pilt on super. Veel tahaksin ära mainida ka selle, et MBR on boost sätetel täiesti kasutatav erinevalt oluliselt kallimatest gaming monitoridest.
Tavaseades kasutan ka overdrive high peal ja täitsa ok on. Mõne teise monitoriga võrreldes on overdrive isegi mediumi peal päris õudne.
Kellele 24" 1440p monitor meelt mööda on siis kindel soovitus. Neid levib vähe.
Minu meelest on monitori jalg kehva disainiga kuna jääb laua peal ette.
Loomulikult võiks paneel olla 240hz ja "päris" hdriga aga käib ka 165 hz. 1440p peal max seadetes ilmselt ei jooksuta 4090 ka 240 fps AAA mänge välja. Ise ostsin puhtalt huvi pärast ja suuruse valisin sellepärast, et mängin fps-e ning üle 24" läheb ekraan juba suureks.
aff, Mul on fps'is hakanud meeldima võimalikult pikk horisontaali laius. Sedasi ei pea hiirega sitsima ja on võimalik mõlemat poolt korraga jälgida.
Ei saa sellest postitusest hästi aru. 24" peal mingit x reso kasutades saada uw nurk? Olen kasutanud kahte 32:9 monitori ja nende pealt öeldes küll fps gaming väga hea ei olnud. Muidugi kui mingit üksikmängu toksida siis on see üle prahi.
Ehk seletad mis see horisontaali laius tähendab , fov ? Seda minu teada paljudes online mängudes muuta eriti ei saa , vähemalt nii , et see mingi eelise annaks, pigem ikka suurendab kaugust ja venitab nurgad suureks.
aff, Mul on 34" 3440x1440 ja 27" 2560x1440 monitorid, siis 3440x1440 on fps'ks mugavam kasutadada. Pilti ei moonuta.
Edit: 24" 1440 jääb mulle muus asjus kribuks, pelamiseks oleks uw'na okay. Ei tea, kas selliseid liigub.... 34" 3440x1440 vaatan meetri pealt või rohkem.
Mõlemal piksli suurus samasse auku mis eemalt vaadates peaks ok olema ca 0.269 x 0.269 mm
Philipsil tundub tummine "Delli jalg olema" mis mulle meeldis.
Võiks neist kumbki ok monitor olla ? Mu jaoks oluline, et silmadele ei hakkaks kui kaua arvuti ees olla. Pelaja eriti pole, vbla vahel, seega sellele ma rõhku väga ei pane, ilmselt iga tänapäeva monitor veab harva mängija vajaduse välja.
Ise vaatan selle pilguga, et virtuaalmasin ja brauser mahuks ilusti kõrvuti ära, kahju ainult, et 1600 pikslit kõrgus pole. Mul hetkel 30" 2560x1600 (piksel ca 0.2524mm), ei tahaks 1440 piksli kõrgusele üle minna.
Igaksjuhuks see link ka, aga seda teavad vist enamus... hea piksli suurust vaadata https://www.sven.de/dpi/
Ma ise omanud 27" 2560x1440, no ei kannatanud olla kaua netis jms värk, kiri oli liialt kribu mu jaoks. 27" 2560x1440 vs 30" 2560x1600 vahe täiesti tuntav, viimane pole kribukirjaga kui laua taga istudes nats kaugemalt vaatad. _________________ Win ISO'd ja uuendused Artiklid jagatud
Miks mitte UHD (3840 x 2160)? 32" või 38".
43" puhul peab hakkama juba pead pöörama. _________________ Müüa igasugu asju
Saab 9-3 10-sendise alghinnaga oksjonil
Müüa LPG-seadmega Subaru
Longero, Ei pea olema. Need, on sul head mõtted, olen selles suunas varem mõelnud. Ja, tõenäoliselt lähengi sarnast või von Wu pakutud teed.
Seda peale GPU vahetust. Siis hakkan uue monitori peale tõsisemalt mõtlema.
Eenda monitorid jooksevad OC@154hz, mis on nende maksimum. Sealt alla ei taha minna.
Läpaka 240hz'ga sai maitse silma. Hetkel kasutan ka "custom scailingut" ja osad asjad on ikka päris mööda.
UHD (3840 x 2160) 38", tundub huvitav. Hertse napib vist kõigil?
Miks mitte UHD (3840 x 2160)? 32" või 38".
43" puhul peab hakkama juba pead pöörama.
von Wu, kui isegi 43" 3840x2160 (piksel ca 0.247mm) on selline nibin nabin (pigem ei) mu jaoks siis nende väiksematega pole midagi teha mu meelest.
Ma scalingu värki ei poolda, alati võib juhtuda, et näit mõne proge error'i aknas olev kiri jookseb "aknast välja" st ainult osa kirja jääb näha. Olen nii aru saanud, et aken on progetud kindla suurusega ja scalingu puhul võib minna paratamatult osa kirja kaotsi.
Ei oska kaasa rääkida, aga jäi selline video näppu "Don’t Buy an Ultrawide Gaming Monitor - Here’s Why" https://www.youtube.com/watch?v=LtSPoPurXfI
Vbla harjumatu kuid korra proovisin oma 30" 2560x1600 monitoril mängida, polnud nugav, silmad nagu ei suutnud haarata kogu tervikpilti mis nängude puhul kasuks tuleb... võibolla olin liig lähedal monitorile (laua taga). _________________ Win ISO'd ja uuendused Artiklid jagatud
Longero, "Don’t Buy an Ultrawide Gaming Monitor - Here’s Why", kõik populaarsemad kommentaarid väidavad seal vastupidist
Ei saa tööl videot vaadata, aga minu jaoks ultra wide alati nobrainer olnud... on vähe mänge, kus see extra vaatenurk ei lisa positiivseid omadusi(strateegia mängud võivad erand olla). Enda vana ultra wide monitori andsin naisele töö jaoks ja ta ka kiidab, et raamatupidamises super sellega tööd teha.
Inimese silmavaade on ka nö ultra wide, mu jaoks igati loomulikum kui monitor vastab sellele. Esimese UW sellepärast ligi võtsingi, et shooterites isutas laiemalt näha - vähem hiirega nühkimist(ingame peaga vehkimist).
Ideaalis võiks küll olla 38 tolline 3840 x 1600, aga pole raatsinud kuna selle jaoks ka vihast GPU vaja, võibolla kui raatsin RTX 5080 osta siis võib edasi mõelda
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.