mõte ongi selles, et need kõik saavad pinge samast kohast. et teha kindlaks, mis see pinge peab olema võetakse nimekiri kõigist pingetest, mida erinevad asjad küsivad (p-cored, e-core grupid, ring, võib-olla midagi veel) ja sealt maksimaalne number saab olemagi pinge, mis sisse läheb. seesama näide, et kui üks p-core tahab 6.0ghz saavutamiseks selle 1.5v saada, siis see saadetakse kõigisse nimetatud asjadesse. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
edit:
see ei ole lihtne ega ühtne teema. igal tootmisprotsessi variandil on veidi erinev pingevahemik, millega see töötab. lisaks sõltub see ka sellest mis ja kuidas kiibis loogika tehtud on.
järgnev on võrdlemisi üldine jutt. eks praktikas ei ole see mitte nii lihtne, neid mõjusid ja faktoreid ole igal pool rohkem ja tuleb arvestada ka näiteks minimaalse pinge ja efektiivsusega.
näiteks need tsmc tavalised vs p tootmisprotsessi variatsioonid - p on väiksema transistoritihedusega, mille üks (peamiseid) mõjusid on, et sinna kannatab rohkem voolu sisse pumbata ja seega kõrgemaid takte saavutada.
samamoodi sõltub asi ka konkreetse prose disainist. paigutades asju vähem tihedalt ringi kannatavad need tihti ühe efektina jällegi rohkem voolu sisse lasta.
nende vahel on ka loogikalülituste disaini lugu, kus saab kulutada rohkem transistoreid lülituse peale sama eesmärgi jaoks.
suures plaanis mida väiksemaks läheb tootmisprotsess, seda väiksem on maksimaalne soovitatav pinge.
selle taga on lihtsalt kuumus, elektronide migratsioon ja muud sarnased vahvad efektid, mis lähevad seda hullemaks mida väiksemad vahed on transistorite ja nende komponentide vahel.
vahemik ei ole rauast vaid tootmisprotsessil või selle variatsioonil on mingi vahemik rusikareeglina ette antud aga iga konkreetse kiibi puhul tehakse analüüs - simulatsioonid, testimine jms - milliseid pingeid võiks sinna sisse ajada.
kõrgema otsa mõttes just selles vaates, et liigne pinge kivi ära ei tapaks. või ei tapaks ettenähtud eluea vältel.
ja taas, need ei ole rauast numbrid, varieeruvad päris märgatavalt isenditi ja lõpptulemus on statistika harjutus.
konkreetsete vahemike näiteid ei ole väga lihtne leida ja pikalt ei viitsi otsida, aga paar näidet:
- wiki ütleb, et intel 4 peaks olema mõeldud töötama vahemikus 0.65v kuni 1.3v.
- kui ryzenid vist 5000 seerias hakkasid boostimiseks prosedesse 1.4+v sisse ajama, siis oli seal juttu sellest, et tsmc n7 maksimaalne soovitatud pinge on kirjade järgi 1.35v _________________ - londiste
kõrgema otsa mõttes just selles vaates, et liigne pinge kivi ära ei tapaks. või ei tapaks ettenähtud eluea vältel.
Palju Intelil tänapäeval prosedele ettenähtud/oletatav eluiga on ? See oleneb ilmselt küll 1000-st pisasjast, aga äkki on nad mingi numbri välja hõiganud?
londiste, pole pikka aega prosesid näppinud kuna AMD puhul syurt võitu üldiselt ei saa +x3d nüüd.
Aga vanasti oli miljon erinevat seadistus: alates pingereghlaatorist, mis tahtiski vcore +0.2V ja lõpetades RAMle söödetavaga ehk RAM pinge/2~0.75V.
Küsimus ongi, et kas l3c/ring on mõeldud töötama kusagil alumis3s vahemikus, mis juhul 1.5V tähendaks kiiret lõppu ränile, või vcore lähedasel pingel, mis juhul ajutine 1.5V ei tohiks suurema mõõduga L3 ju midagi teha, tegemist juttude järgi loogikaga, mis tootmisprotsessiga ei skaleeru väiksemaks eriti...
1. Juhul oleks ikka Inteli poolse suure möödalaskmise/vaatamisega, kui 1.05 asemel näiteks 1.5v peale lastaks. Pmst tahtmiku tarbija eksitamine, mida ma isegi Intelilt ei ootaks.
2. Oleks ikkagi viga kusagil mujal.
kui sa vaatasid mu videoga posti, siis see ongi der8aueri teooria. ja kasutab prosemudelite (ilmselt max) vid jaoks ka igori andmeid
ma arvan, et der8auer enam-vähem ikka teab kuidas pinged neis prosedes töötavad. see, et kõik cored ja ring vcore peal töötab oli ausalt öeldes mulle küll üllatus - vähemalt mingitel prosedel oli llc/ring eraldi pingega. _________________ - londiste
tl;dw
lisaks eelnevatele asjadele või ka osana ka nende juurpõhjusest väidetavalt vaskrajad (või täpsemalt läbiviigud) tootmisvea tulemusel oksüdeeruvad.
gn on saatnud/saadab põned prosed analüüsiga tegelevale ettevõttele, et kindlaks teha, kas leitakse oksüdeerinud viike.
lekkinud dokumentides on välja käidud ka:
- tootmisaja vahemik märts 2023 kuni aprill 2024, mis on selles mõttes huvitav, et kas intel on probleemi üles leidnud ja uuemal ajal midagi teinud?
- failure rate 10-25%, see on partnerite jälgitav ja intel on lekete kohaselt jaganud pealtnäha vastukäivat infot kuigi ühel puhul ka 10% oksüdeerimise probleemi failure rate nõustunud. _________________ - londiste
Väga huvitav oleks näha nende jõudlust mängudes. Eriti mängudes mis e-tuumadega midagi teha ei oska või üritavad ainult e-tuumi kasutada. Küllap varsti mõni testija saab oma küüned taha sellisele.
Need siis DIY ei hakata müüma. Ainult OEM. Ajastus on muidugi kummaline pidades silmas 13th ja 14th gen probleeme kus üks lahendustest on e-tuumade kinnikeeramine. _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
July 2024 Update on Instability Reports on Intel Core 13th and 14th Gen Desktop Processors Intel
tsitaat:
Based on extensive analysis of Intel Core 13th/14th Gen desktop processors returned to us due to instability issues, we have determined that elevated operating voltage is causing instability issues in some 13th/14th Gen desktop processors. Our analysis of returned processors confirms that the elevated operating voltage is stemming from a microcode algorithm resulting in incorrect voltage requests to the processor.
Intel is delivering a microcode patch which addresses the root cause of exposure to elevated voltages. We are continuing validation to ensure that scenarios of instability reported to Intel regarding its Core 13th/14th Gen desktop processors are addressed. Intel is currently targeting mid-August for patch release to partners following full validation.
Intel is committed to making this right with our customers, and we continue asking any customers currently experiencing instability issues on their Intel Core 13th/14th Gen desktop processors reach out to Intel Customer Support for further assistance.
Great question and everyone is asking it in one way or another.
**Short answer:** We can confirm there was a via Oxidation manufacturing issue (addressed back in 2023) but it is not related to the instability issue.
**Long answer:** We can confirm that the via Oxidation manufacturing issue affected some early Intel Core 13th Gen desktop processors. However, the issue was root caused and addressed with manufacturing improvements and screens in 2023. We have also looked at it from the instability reports on Intel Core 13th Gen desktop processors and the analysis to-date has determined that only a small number of instability reports can be connected to the manufacturing issue.
For the Instability issue, we are delivering a microcode patch which addresses exposure to elevated voltages which is a key element of the Instability issue. We are currently validating the microcode patch to ensure the instability issues for 13th/14th Gen are addressed.
õhus olev küsimus on, et mis see lahendus praktikas kasutajatele tähendab. kas prosed vähendatud pingega neid suuri boost takte näidata suudavad või mitte.
seda, et ebapiisav toitepinge neid "out of vram" vigasid põhjustab, võin ka oma kogemusest kinnitada... aga mitte 13/14gen inteli prose pealt _________________ - londiste
Ei ole ainult desktop kivid nagu Intel väidab. See liigse voolu teema on kah enam kui kaheldav. Esiteks see peaks tähendama, et kõik emaplaadid k.a serveri ja joodetud kividega laptop emaplaadid annavad rohkem voolu kui peaks. See tundub kahtlane. Eriti arvestades seda, et serveri plaatidel oli niigi konservatiivsed sätted seatud.
Teiseks kas tõesti läks pool aastat Intelil, et jõuda selle järelduseni, et liigne vool on probleemiks? Probleem ei ole uus. Esimesed juhtumid tekkisid juba 2022 aasta lõpus ja 2023 aasta jooksul tekis neid veel hulganisti peale. See aasta liikus teema juba mainstreami.
Ühtlasi Intel kinnitas oksüdeerumise probleemi aga ma ei mõista miks me sellest alles nüüd kuuleme läbi Inteli kinnituse? Kui oli teatud partiidel probleem oksüdeerumisega, siis miks ei tehtud recalli nendele prosedele?
Ja kui see väidetav fix nüüd järgmine kuu tuleb, siis mis on selle tagajärjed jõudlusele?
Loodetavasti see praegune statement tähendab ka seda, et vigane prose võetakse ilma kobinata RMA'sse ja antakse asemele samaväärne uus.
Kogu see jama hakkab juba Nvidia bumpgate mõõtmeid võtma. Ajalootund:
Spoiler
The Nvidia Bumpgate controversy refers to a significant issue that emerged around 2008 involving defective Nvidia graphics processing units (GPUs). These defects were primarily associated with the materials and manufacturing processes used in the GPUs, leading to widespread failures in laptops and other devices. Here are the key aspects of the controversy:
### 1. **Defective GPUs**
The problem was linked to a specific packaging material used in the GPUs. The solder bumps, which connect the GPU die to the package substrate, were prone to cracking under heat and stress. This was exacerbated by thermal cycling (repeated heating and cooling) which is common in laptop usage.
### 2. **Affected Devices**
The defective GPUs were used in a range of laptops from major manufacturers, including Dell, HP, Apple, and others. Users began reporting issues such as graphical artifacts, system crashes, and complete device failures.
### 3. **Nvidia’s Response**
Initially, Nvidia was slow to acknowledge the extent of the problem. However, as the issue became more widespread, Nvidia took some responsibility and set aside a substantial sum of money (around $200 million) to cover warranty claims and repairs.
### 4. **Legal and Financial Repercussions**
The controversy led to several class-action lawsuits against Nvidia and the affected laptop manufacturers. These lawsuits alleged that both Nvidia and the manufacturers knew about the defects but continued to sell the affected products without adequately informing consumers.
### 5. **Settlement and Compensation**
Eventually, Nvidia and the manufacturers reached settlements with affected consumers. These settlements typically involved extending warranties, offering free repairs, and in some cases, providing replacement devices.
### 6. **Impact on Reputation**
The Bumpgate controversy significantly impacted Nvidia's reputation. It highlighted the challenges of maintaining quality control in complex semiconductor manufacturing processes and underscored the importance of transparent communication with consumers when defects are discovered.
### 7. **Technical Specifics**
The issue was traced back to the high-lead solder bumps used in the GPUs, which were less reliable under the thermal stresses of laptop operation compared to more resilient materials like eutectic solder.
The Bumpgate controversy remains a notable example of the complexities and risks involved in high-tech manufacturing, as well as the potential consequences when these risks are not managed effectively.
Update: Intel has provided Digital Trends with the following statement about CPU instability affecting mobile processors:
“Intel is aware of a small number of instability reports on Intel Core 13th/14th Gen mobile processors. Based on our in-depth analysis of the reported Intel Core 13th/14th Gen desktop processor instability issues, Intel has determined that mobile products are not exposed to the same issue. The symptoms being reported on 13th/14th Gen mobile systems – including system hangs and crashes – are common symptoms stemming from a broad range of potential software and hardware issues. As always, if users are experiencing issues with their Intel-powered laptops we encourage them to reach out to the system manufacturer for further assistance.”
Teiseks kas tõesti läks pool aastat Intelil, et jõuda selle järelduseni, et liigne vool on probleemiks? Probleem ei ole uus. Esimesed juhtumid tekkisid juba 2022 aasta lõpus ja 2023 aasta jooksul tekis neid veel hulganisti peale. See aasta liikus teema juba mainstreami.
Ühtlasi Intel kinnitas oksüdeerumise probleemi aga ma ei mõista miks me sellest alles nüüd kuuleme läbi Inteli kinnituse? Kui oli teatud partiidel probleem oksüdeerumisega, siis miks ei tehtud recalli nendele prosedele?
Mina olen ka nii aru saanud ja see on ka loogiline oksüdeerumise põhjus seni, miks see probleem on teatud partiidega tundub sõltumata kas oli serveri prose, läpaka või desktopi. Lisaks GN kogub just neid probleemsete cpu'de koode (tootmise aeg), et selle pealt kokku panna järelduse. Praegu viitab vägisi sinna, et Inteli tootmises oli mingi aeg väga suur osakaal praaki ja nad üritavad sellest kuidagi välja tulla. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Vead sagenevad aja möödudes, kuidas peaks see 2a hilhem välja tulev "fix" kõik need miljonid prosed imeväel parandama nüüd? Eriti veel kui igasugu sarnaseid fixe on juba käsitsi katsetatud?
Ja läpakate OEMid vaadaku ise kuidas hakkama saavad?
Mitu videot järjest välja tulnud teemal hiljuti, tundub nagu PR kaitse kui päris põhjendus.
Eks paistab..
alderon gamesi koha pealt oleks huvitav teada, milline nende mänguserverite prosekasutus on.
midagi, mis ajab proset kõrgetele taktidele, võiks pakkuda. _________________ - londiste
alderon gamesi koha pealt oleks huvitav teada, milline nende mänguserverite prosekasutus on.
midagi, mis ajab proset kõrgetele taktidele, võiks pakkuda.
Steve ütleb otse välja, et kogu tema kärjääri ajaloos seda kanalit tehes on see suurim Inteli bläkk üldse. See viis kuidas infot on kas tahtlikult või ei Intel eksitanud isegi oma äripartnereid info jagamise osas.
Link _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
oeh, video meediumina võiks juba ära surra. ma ei viitsi pool tundi videot vaadata.
inteli avalduse ja selle oksüdeerumise punkti eraldi mainimise järgi tundub, et ebastabiilsuse ja pinge probleem pigem ei ole otseses seoses oksüdeerumise looga. _________________ - londiste
Kõik juutuuberid ja influenserid - marss londistet tühistama!
londiste kirjutas:
inteli avalduse ja selle oksüdeerumise punkti eraldi mainimise järgi tundub, et ebastabiilsuse ja pinge probleem pigem ei ole otseses seoses oksüdeerumise looga.
Ma ei ole Steve'i esialgset videot oksüdeerumise kohta vaadanud, aga fakt, et Intel ei ole avalikkust varasemalt, ilma mõjukate juutuuberite videoteta, teavitanud, et 2023 oli neil mingi tootmispraak, ei jäta head muljet _________________ M: MSI B660M MORTAR M: Dell RTX 2060 O: AM5 ITX emaplaat
Kõik juutuuberid ja influenserid - marss londistet tühistama!
vabalt, eks ma olengi lupjunud ludiit. pole see kas esimene kord mul seda arvamust avaldada.
sama sisu teksti kujul oleks omandatav oluliselt kiiremini. hästi toimetatuna väga palju kiiremini aga isegi täpselt sama jutt teksti kujul oleks diagonaalis loetav, keskendudes olulistele osadele. video puhul sama asja teha on keerulisem või aega nõudvam.
1dumbpcuser kirjutas:
londiste kirjutas:
inteli avalduse ja selle oksüdeerumise punkti eraldi mainimise järgi tundub, et ebastabiilsuse ja pinge probleem pigem ei ole otseses seoses oksüdeerumise looga.
Ma ei ole Steve'i esialgset videot oksüdeerumise kohta vaadanud, aga fakt, et Intel ei ole avalikkust varasemalt, ilma mõjukate juutuuberite videoteta, teavitanud, et 2023 oli neil mingi tootmispraak, ei jäta head muljet
alati võiks probleemide korral kiiremini ja rohkem infot jagada aga - nagu ma ka eespool kirjutasin - praegusel juhul rakenduvad millegi tunnistamisele juriidilised ja kindlasti mingid rahalised tagajärjed. kui ei ole täpselt teada, milles on probleem, kuidas ja millal see saab lahenduse jne, siis on kahjumlik pidevalt infot jagada. nii et hoidumine kuni asjad selged on kahjuks asjade loogiline käik.
teine asi, mis mulle tundub aga täit lugu keegi peale inteli pigem ei tea ongi, et kas need ebastabiilsuse probleemid ja oksüdeerumisest tulenevad feilimised on seotud või mitte ja millisel määral.
- ebastabiilsus suuremas osas nähtu ja loetu põhjal paistab kaduvat kui vähendada töösagedust. ja asjad viitavad sellele, et kõrgematel kelladel ja kõrgematel pingetel läheb midagi valesti.
- kõrgemate pingetega on kindlasti seotud aeglasema või kiirema degradeerumise võimalus, mis võib aga ei pruugi olla seotud oksüdeerumise looga.
- oksüdeerumise lugu tundub, et on tootmisdefekt. ja praegu tundub, et see toimub üle kogu tooteseeria ehk eraldi ebastabiilsuse jamast. arvata võib, et intel üritas seda hariliku rma protsessi pealt hallata aga kuna asi suure kella küljes, siis enam ei õnnestunud.
miks ma seda inteli avalduse kontekstis välja toon - sest nende kommunikatsioon üritab seda nii näidata. on ebastabiilsus, seondub pingetega, firmwares pingete leidmise koha pealt tuleb fix. ja siis juurde eraldi küsimuse vastusena kinnitati et oksüdeerumise probleem oli (ja ainult seda, et oli). _________________ - londiste
oeh, video meediumina võiks juba ära surra. ma ei viitsi pool tundi videot vaadata.
Antud seeria küll pole teksti kujul aga mitmed ülevaated on neil ilusti enda lehel teksti kujul olemas:
https://gamersnexus.net/
Mis Intelisse puutub, siis nende avalduses on vastukäiv info oksüdeerumise kohta:
1. ...but it is not related to instability issue.
2. ...only a small umber of instability reports can be connected to the manufacturing issue.
nii ja naa. krdi huvitav oleks teada, kui täpselt nad seda ise teavad.
kui need on eraldi probleemid - eriti kui mõlemad on laialt levinud - siis nende koos esinemise tõenäosus on päris suur. isegi kui seal ei ole põhjuslikku seost.
tähenärimise mõttes instability issue ja instability reports võivad ka olla erinevad asjad. tootmisdefekt põhjustab kindlasti ebastabiilsust aga pigem mitte samasugust kui see takti-pinge lugu _________________ - londiste
Intel mängib sõnademängu puht ärilise ja juriidilise asja pärast. Nad ei saa tunnistada, et jah teadsime probleemist juba 2022 või 2023 (kuigi 2023 alguses teadsid probleemist juba Taiwanis osad tegelased). See on ka eht ameerikalik käitumine, et mitte anda oma partneritele tasuta padruneid kohtu jaoks nende vastu.
Mina ei imesta üldse selle üle, et Intel ei räägi ausalt ja räägib endale vastu. Seda saab vist igaüks aru juba, et nad ei soovigi ausalt rääkida, sest nendele on see kahjulik.
Pigem kogu see saaga saab lõpu selliselt, kas mõni suurem äriettevõte, kes kahjusid kannatas ka Inteli kohtusse kaevavad või pigistavad silmad kinni. On ju teada, et on meeletud rahalised ressursid maetud sinna arvates, et viga oli nende endi tootel või teenusel ja mitte Inteli prosedes.
Inteli jaoks on see köömes, kui saabki halva maigu mingiks ajaks kuni uus toode tuleb turule ja siis unustatakse ära. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Zonerman, niisiis oksüdeerumine on "normaalne" nähtus. Aga kuna Intel "küpsetas" ka Idle olekus prosesid, siis kiirendas see märgatavalt protsessi.
Kui 90% prosesid võivad praegu veel näida korras, siis tulevikus võivad ka need alt vedada. Kuna Inteli "fix" parandab küll pingereguleerimist, aga kahju on juba tehtud...
Ehk siis Intel üritab hoida probleemi kalevi all piisavalt kaua, et hiljem väita, et nemad ei tea midagi, 2a garantiist möödas ja vaadake ise.
GN küll ütles, et nad ainult ei soovita Intelit, aga paistab, et kõik ülevaated peaks üldse võrdlusesse mitte lisamagi Inteli 13 ja 14 põlvkonda, sest kõik paistavad senise info põhjal juba pöördumatult kahjustatud olevat.
Praaki toodet pole mõtet nagu võrdlustabelitesse lisada...
Põhiprobleem oksüdeerumine, aga Intel suurendas veel kordades mikrokoodiga andes pinget peale ning nüüd ei taha kumbagi viga omaks võtta.
Vael, Jap nii ongi. Kusjuures YT kommentaariumites loodetakse selle microcode fixi peale. Natuke seal sai arutletud mingi tüübiga, tundus vist usakas, kes ei saaanud aru probleemist ja väitis, et ainult voltide pärast on probleem ja microcode fix parandab
Sellised need Inteli fännid tunduvad olevat mis teha las usuvad ja loodavad siis sellele.
Kusjuures mingi video oli sellest, kuidas Intel viimased paar aastat on meeletult kaotanud kasumit ja nende võlad on ka hüppeliselt kasvanud just peale 2022 aastat. Suured investeeringud ja mitmed on edasi lükatud või canceldatud osades Euroopa riikides plaanitud tehased või lisa investeeringud. Seis on ikka päris hull neil. Top 10 CPU enim müüdud prosed oli 9 AMD ja ainult 1 Inteli oma Jaapanis ja mujal. Nii hull ei olnud isegi AMD bulldooseri ajal. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Mjah. Eks tootmisprotsessis läks mõni kemikaal kuppama.
Sest kui oleks lihtsalt ülevoldi probleem oleks see "firmware" välja lastud suht kähku, miski 2 kuud pole vaja mediteerida.
Murelik 13900k omanik
ot:
PS. Ja kui ARK lugeda siis seal 13gen pdf viidatakse, et protsessori sisesed pingeregulaatorid või lihtsamini üteldes toiteahelad on 12gen sarnased.
Aga ega seal miskeid bloksekeeme pole seega see vaid oletus.
Kui Intel RMAd ka ei austa, siis ei julgegi hetkel soovitada.
Läpakaostjale sai ka AMD soovitatud, pole mingi väike draiveri jama ka millele hiljemalt mõne kuu pärast paik välja tuleks...
Millal aktsia vabalangust oodata? :p üle 30% kadund juba aastaga...
Chipmaker Intel says it is cutting 15% of its huge workforce — about 15,000 jobs — as it tries to turn its business around to compete with more successful rivals like Nvidia and AMD.
In a memo to staff, Intel Corp. CEO Pat Gelsinger said Thursday the company plans to save $10 billion in 2025.
Nagu ma juba mitu postitust eeldasin, et kohtukeiss USA's on tõenäoline. Lisaks majandustulemused on üsna pekkis ning üldine seis tehnoloogiasektoris samuti languses.
2024 aasta lõpuks tõmmatakse veelgi koomale, ehk see ei ole veel lõplik. Kuni 2026 aastani plaanitakse igalt pool kokku hoida sealhulgas töötajaid järjest vähendada.
Reducing Operating Expenses: The company will streamline its operations and meaningfully cut spending and headcount, reducing non-GAAP R&D and marketing, general and administrative (MG&A) to approximately $20 billion in 2024 and approximately $17.5 billion in 2025, with further reductions expected in 2026. Intel expects to reduce headcount by greater than 15% with the majority completed by the end of 2024. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Ma sügavalt naersin, hea et ma miski ei joonud samal ajal. Extended warranty aga loosiratas, kas sinu cpu läheb selle alla või ei otsustavad nemad _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Intel ju ametlikult kommunikeeris välja et nad otsivad võimalikult lihtsat moodust et valideerida kas protsessor on kahjustada saanud või mitte, teeb asja lihtsamaks. Päris "RNG mode" Intel vaevalt teeb oma valideerimistes.
Minu silmis inteli suurim häda antud teemal on olnud see et väga pikka aega on oldud vait sel teemal, need kes stabiilsusprobleemide all kannatanud võib hing üsna täis minna (ja seda põhjusega).
Õnneks avalik meelepaha Inteli pihta piisavalt tugev olnud et ka AMDl lõi põhja alt ja üritab korralikku reliisi teha oma uuel seerial.
* On kaudseid tõendeid, et Intel teadis probleemist juba 2022 aastal sest juba siis hakati vaikselt microcode uuendustega VID jne timmima.
* Oksüdeerumise probleem võis esineda isegi veel selle aasta Aprillis, mitte polnud parandatud millalgi 2023 (kuna täpselt?) nagu Intel väidab.
* Tagasiulatuvalt on vaikselt muudetud pressiteadete sõnastust endale sobivamaks.
* Erinevad vastused samadele küsimustele erinevatelt inimestelt.
* r/intel subreddit modede huvide konflikt eemaldades legitiimseid küsimusi ja kriitikat Inteli aadressil, aga jättes alles anti-AMD postid.
* Kummalised töötajate hüvede kärped olukorras kus niigi juba koondatakasse aasta lõpuks kuni 20000 inimest.
Ei hakka siia panema MLID videot, kuna see oli väike klipp seal tervest videost aga tõi hästi välja võrdluse 2014 vs 2024 Intel vs AMD.
2014 oli Inteli kasum umbes 13.8 miljardit ja 107k töötajat. AMD'l umbes umbes 1.44 miljardit ja alla 10k töötaja. ~9x suurem kasum ja 11x rohkem töötajaid.
2024 oli Inteli kasum umbes 12.8 miljardit ja 125k töötajat. AMD'l umbes 5.8 miljardit ja 26k töötajat. ~2x suurem kasum ja 5x rohkem töötajaid.
Ei saa olla 5x rohkem inimesi vs AMD teenides samal ajal ainult topelt rohkem kasumit vs AMD. See ei ole jätkusuutlik.
hehe, selle video juures tahaks välja tuua, et gn on veidi shady oma infojagamisega. kes vaatas lähemalt seda viimast lõiku, kus puget kogemust tsiteeriti?
Everything I’ve shown you so far is our raw number of failures, but what matters most is failure rate percentages. Let’s look at total failure rates in the context of multiple generations and with comparison to AMD Ryzen CPUs.
You can see that in context, the Intel Core 13th and 14th Gen processors do have an elevated failure rate but not at a show-stopper level. The concern for the future reliability of those CPUs is much more the issue at hand, rather than the failure rates we are seeing today. If it is true that the 14th Gen CPUs will continue to have increasing failures over time, this could end up being a much bigger problem as time goes by and is something we will, of course, be keeping a close eye on. 14th Gen isn’t as rock solid as Intel’s 10th or 12th Gen processors, but at least for us, it isn’t yet at critical levels.
Based on the failure rate data we currently have, it is interesting to see that 14th Gen is still nowhere near the failure rates of the Intel Core 11th Gen processors back in 2021 and also substantially lower than AMD Ryzen 5000 (both in terms of shop and field failures) or Ryzen 7000 (in terms of shop failures, if not field). We aren’t including AMD here to try to deflect from the issues Intel is currently experiencing but rather to put into context why we have not yet adjusted our Intel vs. AMD strategy in our workstations.
kaks punkti pikemast loost selle juurde:
- puget kasutab inteli pool 10 põlvkonnast alates ainult xx700k ja xx900k mudeleid.
- aga, nad jooksutavad neid ka eriti voolutarbe seadete osas inteli spec või soovituste järgi. _________________ - londiste
Intel ju ametlikult kommunikeeris välja et nad otsivad võimalikult lihtsat moodust et valideerida kas protsessor on kahjustada saanud või mitte, teeb asja lihtsamaks. Päris "RNG mode" Intel vaevalt teeb oma valideerimistes.
Minu silmis inteli suurim häda antud teemal on olnud see et väga pikka aega on oldud vait sel teemal, need kes stabiilsusprobleemide all kannatanud võib hing üsna täis minna (ja seda põhjusega).
Õnneks avalik meelepaha Inteli pihta piisavalt tugev olnud et ka AMDl lõi põhja alt ja üritab korralikku reliisi teha oma uuel seerial.
Mida siin valideerida üldse?
Intelit ostavad, eriti i9 suured fännboyd, kellel raha jalaga segada. Vb protsendist protsent viitsib RMAga jebida, et süsteemi ümber ehitada, aga ikkagi.
Suured firmad, kes hulgi tagasi saadavad, neile on tähtsam serverite ülecalolek, mitte, et 100k kaupa rauda tagasi saata ja uusi oodatq, samal ajal kui N pangad maas on... Kõlab tobedalt?
Ülejäänd rahvas teab, et prosad PC juures kõige töökindlam osa, ja kui kuul2vadki, et "protsessor" töötab, siis see on sünonüüm "korpusega". Nad vaevalt ka hakkavad jändama ilma asjata RMAga, lihtsalt et paar sotta tagasi saada, samal ajal kui arvuti kasutult seisab laual või teeninduses.
Kes siis üle jääb? Inimesed kes on hädas, kõik sada muud nippi läbi proovind, Nvidia ka CPUd süüdlaseks kirjutand ja Intel hakkav alles nüüd "valideerimisprotsessi" koostama.
Ühesõnaga, Intel lubab 2x garantiid, aga samas 5 järgmist aastat koostab " valideermisprotsessj", üritavad lihtsalt aega võita ja hämada.
Lahendagu RMAd ära ja oleks kõigil suud lukus, hetkel hakkab lumepall veerema ja YT vedadel hea klikke teenida...
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.