Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
DVDRW
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
IndrekM80
HV kasutaja
|
12.04.2023 20:44:45
|
|
|
No need "active equalizer"-id on toredad kuid tasub mõelda, mis juhtub siis kui see hiina käkerdis feilib. Kui tavaline "ilma küttev" balansseerija peast soojaks läheb siis halvim, mis juhtuda saab on see, et tirib purgi 0V peale. Aga kui see voolu ühest purgist teise tõstev asjandus hulluks läheb võib maja maha ka põleda. Kuigi jah, vähe tõenäoline, et see suudab madalama pingega purgist liigutada voolu kõrgema pingega purki...
|
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
12.04.2023 20:51:43
|
|
|
Ise pole ka vaimustuses nendest aktiivbalanseerijatest. Kui sa seda juba vajad, siis on su aku järelikult si%&¤ ja tuleks parem teha anyway.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
13.04.2023 07:35:57
|
|
|
No ei tasu jamada aktiivsega kui just külmaga tõmbas aku paigast siis jah võid korraks putitadada aktiivsega kuid ka ise ei soovita kehva aku balanssimiseks igapäev kus on lekkivad elemendid. Kui lekib tuleb asendada ja aku teha sellistega mis elemente pidevalt saada. Muidu võib juhtuda samasuguseid ei leiagi. See ,et kõrgemapealt tõstab voolu madalma jaoks ei tasu uskuda seda nad ei tee kui just 200-300 eurone spetsiaalne device pole.
Mina soovitan akutööriista https://eu.nkon.nl/rechargeable/li-ion/18650-size/samsung-18650-inr18650-25r.html see 2600-3000 sonymurata on jama kui on 2p siis samsungid need ei lähe nii balannsist välja ilma õhkjahutusega laadijal ei soene laadides ka. Kuid sellegipoolest külmal ajal neid retsida ei tasu. 200tk võtad saad 2.39tk igati in parim akukeerajasse. Milwaukee ilma asjata samsungeid kasuta. Neid on teisi ka pigem sonymurata läheb paigast ei ole hea.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkus
HV kasutaja
|
13.04.2023 10:43:31
|
|
|
Dewaltil Punased LG HE2 täielik saast. On kindlasti kehvemaid celle aga no üle 3 a pole ükski aku kestnud
|
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
13.04.2023 16:21:35
|
|
|
Need sonymuratad võid külmaga alavolti tõmmata alla 0 kraadi parajad luftid kui saagi näevad. Endal tehtud rlektri ratta aku ka muratatest teine aasta läheb kuid alla 3.6v seerad kukuvad ära ei ole midagi head. Külmaga on parajad esko. Paigast pole läinud kuid ega 3000mah pole ka midagi kiita talvel ainult laegi kui poolepeale saab. -15c ilmaga siva tõmbab lohku.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
13.04.2023 17:36:37
|
|
|
Huvitav just need Sonymuratad (VTC4) valiti Marsil olevat helikopterit opereerima. Ja on töötanud seal väga edukalt ekstreemoludes.
Spoiler 
|
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
13.04.2023 19:22:29
|
|
|
jah nad toimivad kuid jahedam ilm ei meeldi. Ma ei ütleks murata halb on iga päev kottin neid kuid jah külma ei sallli ja alla 3.6v kehva. Ma olen nad ära õppinud kuidas käituda. Sisuliselt murata annab kuni 3.6v kõik välja. Kuigi on elmente mis toimetavad ka alla 3.5-3.6v edasi ilusti. Elektrivelo jaoks nad ikkagi jäävad kalliks.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 13.04.2023 19:24:07, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
13.04.2023 19:23:01
|
|
|
kuidas sa neid kotid?
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
13.04.2023 19:37:52
|
|
|
Kuidas lasen niikaua kuni indikaator vilgub laen vahet pole mis ilm on ka. Ka sõidan -20c ilmaga pidevalt on tulel kuid alati viin tuppa ei jäta garaazi. 13Ah on ülivähe kuid ongi igapäeva aku mida 3 päevatagant laen. Mis sealt 4p ikka tahta.Kui 1 aku soeneb toatemperatuuri võtan teise aku. Ei olnud muratad just parim valik sinna kuid anti hea hinnaga. Katsu kuskilt saada 2.90 eur tk vtc6 sead hinda näeb unes täna. Need olid nkonis.
|
tagasi üles |
|
 |
IndrekM80
HV kasutaja
|
13.04.2023 20:10:15
|
|
|
Ma kahtlustan, et te ise tapate oma 4P jms mänguasju lihtsalt vooluga, sestap ei elagi kaua.
Minu 14S23P aku (hallid panasonicud, 3200mAh 18650BD) sai kolm aastat vanaks ja mõõtmised näitavad:
2020.04 - 73,6Ah
2021.04 - 72,1Ah
2022.04 - 70,5Ah
2023.04 - 69,0Ah
Viimased kaks talve (okt->apr) on istunud ka off-gridis pidevalt ja (osalisi) tsükleid võib olla juba ~800...
Muidugi, ei tea mis tulevik toob , kuid hetkel on stabiilselt ~2% degradatsioon aastas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
13.04.2023 20:24:44
|
|
|
Mul ei ole ka kunagi ükski tuntud brändi element ilma põhjuseta "kanni" läinud. Kui läheb siis on alati olnud user (speci väline kasutus) või BMS error.
Isegi 10a seisnud elemendid on ikka nagu uued.
Mõni isegi kogemata 0V lastud. Mahutavus läks 15% vähemaks ja ikka töötavad edasi.
PF pakid 7a vanad ja ei ole mahutavuse vähenemist märkanud. BMSi ka pole ja endiselt balansis.
Üle 0,5C ei lase.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
13.04.2023 23:06:18
|
|
|
Minul on läinud bmse kanni mitte akusid veel MH1 aku ilmselt juba saab 3-4 aastat täpset aega ei teagi see 4p ilmselt ka juba 2-3 aastat ma ei tea mida peab tegema ,et täiesti känni läheks. Makita akud 6 aastat retsi saanud. 1 aku tõesti hingab viimaseid mahtuvus ainult kaob. Osad akud tehtud 2v saanud elementidest uuesti kokku nende vanus ka ilmselt pikk aeg ainult mahtuvus kaobki. 2v elemendid need kannatavad väiksemaid asju keeraja ainult saagi ei kannata. 1-2v elementidest vabalt võid teha led lampi seal kestavad igaviku. 1 asi mida tegelikult tuleks vältida ei tasu talvituma õue jätta. MH1 on säästu element. Kui võimalus on rohkem maksta ja tahtmist saab midagi advekaatsemat murekohad on ikkagi tavline aeg kus distantsi ei tule niipalju kui kui juba +17c väljas on hoopis teine minek. Ma sihilikult confisin kontrolleri -50 vähem poweri peale kuid kilomeetrid on ikkagi sama kas loksud 250w või 500w peal vahe on ainult ajas millal distansi läbid. Mingi 5km erinevus ainult distansil. 250W Veab natuke kaugemale kuid suurt vahet ei ole kilomeetrites. BMSi kohapealt kukkunud ära daly. JBD on olnud vähem probleemne kuid ka seegi jukerdama hakanud. Murekohad on akudel on ka klemmid need võival lihtsalt sädelema hakata ja kontakid kuluvad ja põlevad ära. 2019 ei olnud need ka piisavalt paksud korralikult venivad välja. XT pluge neid raipeid vaheta iga kahe aasta tagant. 1 asi mis aitab ,et ei põleks tavotti täis paksult muidu hakkavad oksudeeruma jä lähevatki kanni. Kui natukenegi kuskilt annab järgi põlevad kraatrid sisse DC vool see võtab metalli hästi. Joote kohad kanni ei lähe pigem igasugused pistikud kuskil vahel. Kui talve sõite harrastad siis me kõik teame mida teedele pannakse pidev niiskus jne mis see ka pistikutega teeb. Metall nämnäm.
|
tagasi üles |
|
 |
mella
HV kasutaja
|
15.04.2023 08:38:23
|
|
|
Mul just sellest talvest näide, kus 13s10p pakis 1 Samsung 29E element oli nii surnud, et tõmbas terve ühe sektsiooni paari kuuga 1V peale.
DVDRW kirjutas: |
Mul ei ole ka kunagi ükski tuntud brändi element ilma põhjuseta "kanni" läinud. Kui läheb siis on alati olnud user (speci väline kasutus) või BMS error.
Isegi 10a seisnud elemendid on ikka nagu uued.
Mõni isegi kogemata 0V lastud. Mahutavus läks 15% vähemaks ja ikka töötavad edasi.
PF pakid 7a vanad ja ei ole mahutavuse vähenemist märkanud. BMSi ka pole ja endiselt balansis.
Üle 0,5C ei lase. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja

|
15.04.2023 13:22:18
|
|
|
Ise pole ka vaimustuses nendest aktiivbalanseerijatest. Kui sa seda juba vajad, siis on su aku järelikult si%&¤ ja tuleks parem teha anyway. |
Nendele akutrelli akudele uute elementide ostmisel ma ei näe erilist pointi, kampaaniate ajal saab aegajalt tööriistadega suht soodsalt neid kaasa ja uute elementide hind pluss tööaeg nende vahetamiseks ja sealt välja urgitsemiseks ei motiveeri kuidagi. Praegu need kaks akut kui ise manuaalselt see element korra paari kolme kuu jooksul järgi laadida, siis paar kuud saab kasutada nagu iga teist korralikku akut ja sellises seisus on need olnud mitu aastat juba. Mul ka mõni dewalti rikkega aku kätte juhtunud, seal oli kahel akul, ilmselt siis tüüpviga, ühtedel nurgas asuvatel punktkeevitustel üks element lihtsalt lahti tulnud ja oli siis koormuse all selle teise, mis kenasti kinni oli, sellel mingi sisemise kaitsme ilmselt maha põletanud mõlemil akul, kuna elemendid olid katkestuses ja sisetakistus lõpmatu igas suunas. Seal tegin küll sellise pulli, et võtsin ühelt rikkega akult toimiva elemendi ja pistsin sinna teise aku katkestuses oleva elemendi asemele ja pm kahest ühe panin sedasi kokku, kuigi seal see üks element ilmselt pole päris sama kulumisastmega ja balansis seetõttu täielikult akupakk pole. Lisaks veel, seal see olemasolev keevituslint paganama paksust materjalist ja närisin seda nurgast veits, lint tundub olema puhas vask, selline suhteliselt paks ja vasest, minu mikrouuni trafost aretatud punktkeevitus igatahes seda korralikult kinni võtta ei tahtnud, kuigi kruttisin aja päris pikaks ja paugutasin korduvaid litakaid samadesse puntidesse sisse. Igatahes selle aku kinkisin ühele tuttavale ja ta kasutab seda suhteliselt vähe kodukasutuses ning mis sellest edasi saanud on ja kui balansis või mitte, selle kohta pole enam uurinud.
Mul selle soodsa hiinaka aktiivbalansseri skeemilahendust pole ja ma ei tea kas teoreetiliselt on seal võimalik tal mingi rikke korral kõrvalasuvat purki üle laadida, samas pean sellist riket suhteliselt ebatõenäoliseks. Kui skeemilahenduses oleks justkui ainult stepdown muundur seal, mis kõrgema pingega elemendist madalamasse saaks energiat suunata, siis ei oleks ka teoreetiliselt justkui sellist võimalust. Veidi ringi tuhlates leidsin veel ühe huvitava lahenduse, mille puhul poleks kindlasti mingit võimalust naaberelemendi ülelaadimiseks, niiöelda flying capacitor lahendus, ehk siis iga elemendiga on paralleelselt kondensaator, mida siis lülitusahelaga lihtsalt tõstetakse pidevalt kordamööda kahe elemendi vahel, kes suudab sellise lahenduse sisse end mõelda, saab tööpõhimõttele pihta ja pildi ette, et sedasi surutakse kõikide elementide pingeid keskmise pinge suunas ning paki kõrgeimast elemendi pingest ei saa kuidagi kõrvalelementi kõrgemat pinget misiganes rikke korral tekkida. Leidsin ka ebay-st mõne samal põhimõttel toimiva valmistoote, link ent need on palju kallimad ja kobakamad, ei mahuks kindlasti kuidagi olemasolevasse trelliaku korpusesse ära. Lisaks vaatasin et nendel vist see tühijooksuvool ka palju suurem. See step down/up või mis iganes induktiivpoolidel lahendus pisem ja võimalik, et mahuks olemasolevasse korpusesse ära, mingi alla kümne euri balansser ja paar juhtmejuppi sinna akuelementidele joota, seda viitsiksin nende tühjaks lekkivate elementidega trelliakudega ehk teha ja need kasutuskõlblikus uuesti saada. Hetkel tavalist 5S balansseerijat ebays nagu ei leidugi, kõik aktiivsed seal enamasti reas, keegi ehk kasutab mõnda ja kas on ka tavalisi balansseerijaid selliseid, millel tühijooksutarve sinna paarikümne mikroampri kanti nagu sellel aktiivsel ja mis suudaks ka pooltühja akuga balansseerimisega tegeleda, mitte ainult passida tavaolukorras tühja ja oodata oma 4,2V, millal siis mahasurumisega alustada? See viimane variant saast ja tule oma tööga kuigi hästi toime, kui seal 100% peal laadija otsas hoidmist pikalt ei harrasta.
E: Siin link miniatuurne soodne flying cap põhimõttel balansseerija, paraku tühijooksul tarbib veits liiga palju vist, ent 5Ah akupaki otsas kolm kuud peaks pidama, kasutust leiaks vast tihedamalt ikka, tellin selle ära millalgi vast ja vaatab mis teeb.
viimati muutis new1 15.04.2023 13:49:33, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
15.04.2023 13:53:20
|
|
|
Miks elemendid lekivad on ümbertootetud plastpudelist saadud materjal mis kihtide vahele keeratakse. Seda juhtub iga tootjaga. Kui bms oleks kannis siis terve aku on 0v kui element lekib siis 1 seeria 0v. Need on enim levinud kanni minekud. Kahel juhul pole tegija süü kumbagi pole ise teinud. Kui bmsi ise kokku laod ja elemendi kokku keerad kodus siis jah saab tegijat süüdistada.
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
15.04.2023 19:02:05
|
|
|
Oot aktiivbalanseerija akutrelli akul?! See pigem suurte majaakude teema.
No maeitea mina küll kuskilt Makita akusid mõistliku hinnaga ei saa (isegi vuffleid Hiinast mitte). Lisaks on nende probleem veel see, et neissse pole balaseerijat üldse sisse ehitatud. Teiseks puudub LVC kui tahad kasutada akut mujal (TS100 kolb vms) kui Makita tööriistades.
Olen kuulnud ka laadijate probleeme, et lambist ei lae jne. Lisaks on need laadijad ka kirve hinnaga. Viiendaks Makita originaalis vist pole 15 elemendiga varianti: Ketaslõikurile oleks see hea vastupidav (9Ah). Hiinast saab korpuse.
Ma teen Makita akudega nii, et panen oma elemendid ja BMSi. Ja custom mount + RC laadijaga laen neid. Siis ei pea muretsema kalliks minevate errorite pärast.
Originaalis on vaskriba jah aga 20€ keevitusaparaadiga võid nikliriba kihte laduda niipalju kui süda soovib.
BMS ~3€ https://www.aliexpress.com/item/1005002704388796.html?
Spoiler 
Spoiler 
|
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
15.04.2023 19:42:47
|
|
|
On küll 10 euri oli vist plaat koos ledidega ja ilma suur bms ja väikene 4-5 balanss otsaga siia ma neid postitama ei hakka. Osad on 15 euri ka 5s jaoks midagi suurt leiutama ei pea. See hiina nikkel on raud mina neid valmiskujul ei osta akutrelli.
laon ise kaks kihti ja korras. Need odavad makita akud on ainult numbrilised kokku tuleb ikkagi suur summa parem on nkonist 25r. Need odva nubritega akud on rauaga tehtud. Originaalis on vask plaat üle nikeldatud. Sellepärast ta õhuke tundub.
Kui laod puhast niklit 2x ei juhtu mittemidagi. Vead ise juhtmed ja korras. Samas neid ei tellita ka suurt sest omahind tuleb peaegu sama kui poest originaal osta. Mingi soodukaga saad odavamalt isegi originaali. Pekki nad lähevad ühtemoodi tavaliselt tehtud akut hakatakse retsima ja raha tagasi nõudma. Eraisikuna ma küll ei tee akudrellidesse kui küsib ütlen ära. Enamasti ongi firma tööd pidevalt. Firmal on 6 kuud garantii ja kogu lugu. Neid akutrellidesse väga ei tasu neid teha kui ainult ise omale. Paljud ütlevad nii kallis et poes maksab aku 30 euri ei tasu juu. Ainult neid akusid tasub teha mida hiinapoest saada pole sest originaal on veel kallim kui omahind. Saavad mudugi hullemat jama selle 30 eest sealt hiinast.
Ainus element mis tasub akutrelli on samsung teised retsitakse alavolti.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 15.04.2023 19:57:03, muudetud 2 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
15.04.2023 20:01:02
|
|
|
Kui puhta nikliriba hindu vaadata (~80€/kg). Siis arvestades takistust tuleb odavam nikeldatud raud (~30€/kg). Aga siis on lihtsalt rohkem tööd et rohkem üksteise peale laduda. Samas on neil ka parem keevitatavus, kuid puudub hea korrosioonikindlus.
Siiski pakile nikliriba rahakulu on nii väike, et sellepärast pole vast mõtet muretseda ja osta ikkagi puhasnikkel. Eeldades, et oskad vajaminevaid koguseid arvutada. Paralleelühendustele kasutada minimaalselt jne.
Spoiler 
Indrek oskad ehk öelda miks siin pildil niipalju vaske on paralleelühenduse puhul kasutatud?
Pudelikael tundub olevat need 2 serial ühendust. Ma paneks paralleeli ainult peene nikliriba ja series kõikidele vasejupi. Saaks kohe ~5x suurema voolu sama vasekulu juures.
Või ma saan midagi valesti aru?
Spoiler 
viimati muutis DVDRW 15.04.2023 20:05:21, muudetud 4 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
16.04.2023 08:52:08
|
|
|
80 eur on jah kilo seal üle saja meetri rullis kuid tuleb kasutada ka 2p nikklit sest lihtsamates akudes hoiad mõlemaga kokku. 2p nikkel on 140 eur kg. Väikese akuga palju tööd pole ka. Suurem aeg kulub aku lammutamisele.
Kuid jah makitadele ei tasu renoveerida neil on retsid riistad samade akudega relakad saag mis tõmbavad elemendid alavolti külmaga sellepärast nad ei kestagi paar aastat ja aamen. Need sony vtc on jama sinna. Ma lasin ühe aku külmaga seeriad 0v Oli seisnud aku õues ühe päeva miinuses, saag on rets. Saagi ma kasutan palju kuid mitte tihti aastapeale siiski jah paha asi on miinuskraadid. Teinekord on nii kui on külm siis saagimise ajal tundub nagu jõuaks veel lased edasi ja siis on laiali BMS ei jõua reageerida kui alavolti tõmbab või see bmsi tarkvara aeglane reageerima. 3 aastat vana aku võid saada külmaga 0v peale. Siiski samsungid on paremad kui sony vtc sinna. LG võid mõne minutiga seeriad ära retsida see ei kõlba kuhugi saega.
Vanemal akul hakkavad temperatuuri probleemid ja võid üsna siva kuumaks lasta kui juba tuliseks saad siis pikka pidu pole vanema akuga. Saag ja relakas on aku RIP. Kuid oluline vahe on kas uus aku või 4 aastat kasutuses olnud.
Ja mingit erilist vahet pole kas 2p 5ah samsungitega või vtc6 see 1Ah ei tunneta ka kui on vanem aku pigem viiene peab kauem vastu kui akul juba aastaid väga väike vahe on. On kuulda olnud need samsungid 3ah akudes peavad ennast paremini üleval kui need viiesed või kuuesed. Luhvti võid keerata ise nad kõik. Need kolme ah akud pidanud juba 6 aastat vastu kuid sain korra juba tuliseks ja mahtuvus oli ära kukkunud.
Peangi sebima mai kuus omale neid 25r vähemalt kahe aku jagu uus aku on ikkagi uus jaksu rohkem. Ma ei hakka omale vanadest ka tegema. Vanadel pole jaksu niipalju keerajaase üldiselt sobivad kuid kangema riistaga jääb vajaka.
Samsungitega akudel paljudega pole isegi tehase poolt balanseerijaidki. Enamuse sellistest akudest seerjad kõigil paigas mis renoveerida tulnud mis samsungitega tehtud. Isegi esimesed originaal makita akud olid ilma balanseerimiseta kõik olid samsungitega. Mis ainult juhtub 1 seera võib ära kukkuda kuid seda juhtub kõigiga. Siis kui hakkasid sony vtc elemente panema tekkis vajadus balanseerimise vastu ka. Kuid neid saab üsna kergelt saega 0v kui vanem aku siis on oht.
Samsungeid 25r saab ligikaudu 2,50tk 17 päeva veel 2 akut 50 eur ainult. vtc jääb liiga kallis sitemad on ka. Just sisemise takistuse pärast see tõuseb kui vanemaks jääb. Takistus nendel läheb pekki ka kui valesti hoiustad jätad pidevalt talvel autosse näiteks. Üsna siva saad akud laibaks.
|
tagasi üles |
|
 |
mella
HV kasutaja
|
16.04.2023 19:45:08
|
|
|
Ma ei tea, mida ma valesti teen, aga 0,15mm nikliriba autoaku pealt töötava keevitusega saan kenasti vastu elementi kinni, kuid vastu teist nikliriba mitte. Vahet pole, mitu laksu anda.
Originaalis on vaskriba jah aga 20€ keevitusaparaadiga võid nikliriba kihte laduda niipalju kui süda soovib.
|
|
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
16.04.2023 21:07:59
|
|
|
current on madal 4 pulssi vaja vähemalt teine kiht tahab suuremat laksu ,et läbi põletada kahest nikklist kihtide ladumine nii lilleline pole kui alguses tundub. Takistus on ka väiksem teisel kihil. Kui aparaat on lahja siis teist või kolmandat kihti ei saagi normaalselt kinni. Kui ei võta siis osta advekaatsem aparaat millega saad aega muuta ja currentit juurde keerata. 2 pulssi ei hakka võtma nikklit nikklile või jääb kehvalt kinni kui kasutad pikki juhtmeid sinna kõik see current kaob.
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
16.04.2023 22:24:00
|
|
|
Kõik on oluline. Juhtme paksus, Aku hetkvõimsus jne. Ossiga mõõtsin näiteks elektroodi otstes kukub pinge 15v pealt ~2V peale. Juhtmed hüppavad. FETid ja elektroodid lähevad kuumaks kui kiiresti lasta, seega ei julge jämedamaid juhtmeid ka panna.
0,15mm niklit lasta üksteise peale on piiri peal. Akuks on LG HE4 4S10P. 4S5P jäi nõrgaks. Aparaadil on 5 astet (pulsi pikkus). Nuppu all hoides saab valida. Piiksub 1-5x
Kui nikkel nikkliga kokku töötab, siis üksteise peale laskmise arv ei tohiks nagu piiratud olla. Proovisin 0,15mm 5x oli ok.
Muretum on võtta ehk 0,1mm riba siis. Kg hind on sel sama. Võib aidata ka 2 autoakut paralleelis. Või osta RC LiPo. Või kui akude ehitamisega elatist teenid, siis KWeld aparaat. Sellega pm saab isegi alumiiniumi külge lasta
Spoiler 
Spoiler 
Ühe laadimisega saab mitu 1000 punkti lasta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
17.04.2023 07:21:13
|
|
|
Kui 2 kihti saad juba kinni siis lao juba palju tahad. Posittivne ots võib jääda paremini kuna kuumeneb paremini kui juba ka negatiivsele saad laduda kihte siis korras. Kuid jah asjad lähevad kuumaks näppude vahel ja aparaat ise ka.
Endal on 600eurone aparaat võtab ka 0.20 0.30 kinni ventilaatoriga. Kui tahad saab ka elementi 2 auku sisse põletada. Elatist nende kahe näpu vahel pulkadega ei teeni liiga ajakulukas ootad millal jahtub. Ebamugav on ka. Kui paari tunniga ei suuda 10-50 euri teenida siis ei tasu jamada mänguasjadega. Nende akudega suurt palju ei teeni enamuse ajast aeg kulub lammutamisele kui uue kokkuladumisele. Keegi ei hakka ka sind tahtma kui liiga kallilt laod neid kokku. Isegi mitte firmad kuna sinna tuleb käive ja 30% otsa veel. üks kunde teeb facebookis ja nende pulkadega ja ainult rauga juu aparaat ei võta kinni nikklit väga säästupeale on väljas. Kahe aastaga on su raud roostes. Rauaga akud lähevad siva rooste kui niiskust saavad kuid 1 kiht laduda rauda on jama nagu neid tehakse.
viimati muutis XeStAiSy 17.04.2023 07:51:47, muudetud 5 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
|