Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  AMD Navi arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 175, 176, 177 ... 262, 263, 264  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 14.01.2023 14:11:30 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Katki on ikka mäng ise. See pole AMD süü, et CDPR devid iga reliisiga ämbreid kolistavad. Konsoolide RT võib sinu meelest olla veerand sellest mida Nvidia võimaldab aga maksab ka murdosa sellest mida Nvidia oma kaartide eest küsib. Rääkimata sellest, et konsoolide install base on tunduvalt suurem kui Nvidia dGPU oma.

Mis asi seal täpselt katki on, oskad äkki lähemalt rääkida? Witcher 3 NG on by far kõige suurema võimekuse ja efektidega RT, mis on mängu pandud. Aga eks Digital Foundry pikslilugejad ju ei lähe korda, kui AMD'i bännerit vaja lehvitada mängudega nagu Resident Evil Village, kus RT on kaasa pandud selleks, et silt oleks karbil.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 14.01.2023 14:12:52 vasta tsitaadiga

labidas kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler
keegi sarnast efektiivsuskõverat on 7900xt(x) kohta ka kuskil näinud?
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 14.01.2023 14:24:17 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
Nvidia vaatamata oma AI haipimisele omab ainult 25% edu 4090 näol 7900 XTX ees ja 4080 jms osas ei suuda sedagi hoida.

Kui mitu freimi 7900XTX täpselt saabki Witcher 3 Next Genis RTXiga? Thought so.

Kle, selle uue remasteri vigu tunnistasid isegi game dev'd!
Nad ei ole siiani suutnud seda normaalselt toimima saada. Ära siin nüüd AMD'd küll süüdista!

Cyberpunkis oli ka alguses Nvidial kõva edumaa, nii rasteris kui RT's. Nüüd on see mäng rasteris sobilikum just AMD'le.
RT on suht pointless nagunii hetkel, kui ei taha just mingeid fake fram'e sisselülitada. icon_lol.gif

80% kaardiomanikke, kellel on RT võimekusega kaart ei kasuta RT'd- see peaks kõik ütlema hetkel RT olukorra kohta. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 225 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 195
tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 14.01.2023 15:46:25 vasta tsitaadiga

Selle Witcher 3 RT näitena toomine on päris halb, minu 3080 kukkus konkreetselt kummuli selle RTXi peale icon_biggrin.gif ja sorry, ma olen liiga vaene, et osta 2k+ kaarte.
Ainuke RT mäng mida ma päriselt olen nüüd 1.5 aasta jooksul veidi toksinud on Control.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
labidas
HV veteran
labidas

sõnum 14.01.2023 16:07:43 vasta tsitaadiga

m8markus, Tsiteerides sind: "Ma isegi ei viitsi seda jura vaatama hakata...". Kui ise ei oska normaalselt suhelda, saad vastu sama suhtumise.

londiste, Oleks väga huvitav vaadata. See võiks isegi tavaline test reviewides olla. Ainus, kes midagi sellelaadset testinud on:
Spoiler Spoiler Spoiler

Winterwind
One
Winterwind

sõnum 14.01.2023 16:33:03 vasta tsitaadiga

Witcher 3 on 7a vana mäng, mitusada korda seda juba selle ajaga läbi mängitud on ka?
Sama huvitav nagu pingviinide paraad, eitedel uued kleidid seljas aga muu kõik ikka sama.
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Vael
HV Guru

sõnum 14.01.2023 17:05:10 vasta tsitaadiga

Winterwind, midagi paremat pole asemele ka treitud;) Ühel tüübil kulus näiteks 6a, et Witcheri igast lause ehituse muudatusest analüüs teha, ehk avastamisrõõmu veel jagub.

Aga point on selles, et näiteks RoT kannatadin 45 Fps ära, isegi 30FPS alad, sest mäng nägi nii hea välja, et sätetes järgi anda.
Hetkel W3 1440p peal 120FPS kõik põhjas, RTGI ON ja FSR2 ON oleks ilusti seal 55-70FPS vahel, et SP mängus graafikat nautida, aga mida pole seda pole. ainult katki tegi mängu.
Ja see Next Gen update 80% ulatuses üldse modderite töö, lisaks katkine RT dx12 päts, milles TAA denoiser kasutuses, mis kogu pilti pastaks määrib.
Ja pealegi ei mängi mingit rolli kas kasutada 10 kiire asemel 8, 5 või 3. See et nvidia mingi oma featuure põhja keeras on Hairworks jälle, 2,5k buurusid see küll väärt pole. Võta ette Marty Mcfly RTGI ja seal näeb täpselt ära kui suure effekti kiirte arv ja pikkus jms sätted annavad ja kui meeletu mõttetu perfi kadu sellega kaasneb..

Siiani ainus RT efekt mis vaimustust tekitanud on ikka BFV kampaania RTGI sees ja siis UE 5.1 Fortnites, aga need kõik jooksevad iga raua peal, ka Inteli GPUd.

Keegi üldse mäletab, et kunagi tuli välja SAO, 3D Voodo graphics accelerator jms? Sellega tõsteti GPU hind 2x? Paar põlvkonda läks mööda ja olukord normaliseerus. Ma saan aru, et 2.5k kaardi alla pannud ja vaja näidata, et sest mingit kasu ka. Aga aeg on sealmaal kus igal k kaardil on võimekus olemas juba ja aeg RTX early adoptor tax maksmine lõpetada...
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 14.01.2023 17:23:57 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Katki on ikka mäng ise. See pole AMD süü, et CDPR devid iga reliisiga ämbreid kolistavad. Konsoolide RT võib sinu meelest olla veerand sellest mida Nvidia võimaldab aga maksab ka murdosa sellest mida Nvidia oma kaartide eest küsib. Rääkimata sellest, et konsoolide install base on tunduvalt suurem kui Nvidia dGPU oma.

Mis asi seal täpselt katki on, oskad äkki lähemalt rääkida? Witcher 3 NG on by far kõige suurema võimekuse ja efektidega RT, mis on mängu pandud. Aga eks Digital Foundry pikslilugejad ju ei lähe korda, kui AMD'i bännerit vaja lehvitada mängudega nagu Resident Evil Village, kus RT on kaasa pandud selleks, et silt oleks karbil.

Ära mängi lolli. Sa tead täpselt mis seal katki on. RT üksi ei muuda mängu välimust paremaks. Selle uuendusega on lisatud palju muud mis ei ole RT.
See ei tähenda, et jõudlus oleks aksepteeritav.
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
m8markus
HV veteran
m8markus

sõnum 14.01.2023 18:04:25 vasta tsitaadiga

[quote="labidas"]m8markus, Tsiteerides sind: "Ma isegi ei viitsi seda jura vaatama hakata...". Kui ise ei oska normaalselt suhelda, saad vastu sama suhtumise.

Kas see oli sinu tehtud video, et sa plõksid siin midagi, kuidas see sind nagu puudatas? Labidas on labidas, pole midagi teha krt
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 14.01.2023 18:57:41 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:

Nad ei ole siiani suutnud seda normaalselt toimima saada. Ära siin nüüd AMD'd küll süüdista!

Mäng jookseb nagu siidi ja näeb välja põlvkond parem mis iganes mängust mis hetkel väljas, Fortnite kaasa arvatud. Aga eks jaurame edasi.

Foxxx kirjutas:
Selle Witcher 3 RT näitena toomine on päris halb, minu 3080 kukkus konkreetselt kummuli selle RTXi peale icon_biggrin.gif ja sorry, ma olen liiga vaene, et osta 2k+ kaarte.
Ainuke RT mäng mida ma päriselt olen nüüd 1.5 aasta jooksul veidi toksinud on Control.

Jah, sest see upgrade on ehitatud kestma aastaid tänasest. Mitte ükski mäng peale Witcher 3 NG ei paku hetkel sellist feature seti ja võimekust ega hakka ka lähiajal pakkuma, kuni järgmiste suurte PC-centric väljalaseteni. Konsoolides istub AMDi suursaavutus, mis teeb RT'd kusagil 3050'e tasemel ehk sinna ka see RT võimekus keskmiselt jääb, kuni mid-gen refreshid välja tulevad.
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 14.01.2023 19:45:26 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Viilutaja kirjutas:

Mäng jookseb nagu siidi ja näeb välja põlvkond parem mis iganes mängust mis hetkel väljas, Fortnite kaasa arvatud. Aga eks jaurame edasi.

icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Witcher 3, mis on üle määritud RT'ga on sinu arvates kõige ilusam mäng, mis hetkel väljas ja jookseb nagu siidi?! icon_biggrin.gif
Kui kellelgi oli veel kahtlus, et Scart ajab suust välja ainult paska, siis loodan et ka need saavad lõpuks aru mis tegelasega tegu siin HV's!

Isegi RTX4080 saab napilt 60 fpsi kätte 1440p ja 4k ei ole mängitav!
Scart: "jookseb nagu siid" icon_lol.gif icon_lol.gif Tra ma ei või...
Spoiler Spoiler Spoiler

Võrdluseks 10x ilusamad mängud ja paar kuud vanad mängud, ka RT'ga. Mis jooksevad väga hästi ja seda mõlema tootja rauaga.

Plaque Tale Requiem
Spoiler Spoiler Spoiler

Callisto Project
Spoiler Spoiler Spoiler

Kogu testi video, 54 mängu
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 225 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 195
tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 14.01.2023 19:56:23 vasta tsitaadiga

Scart, Kas kuskil seal on mingi selge loogika ka miks DX11 vs DX12 on väga tugevalt DX12 kahjuks kaldu? Viide on võetud sealt samast Digital Foundry videost. Minu teadmiste kohaselt peaks olema 3080 ka igati DX12 100% toetav kaart.
See mäng on veits lappav hetkel, proovisin nii PC peal PS5 peal ja mõlema puhul on lõpptulemus sama. Korraks oli tore vaadata RT efekte, aga mängitavuse seisukohast läheb sellega täpselt nagu peaaegu kõikide RT-d toetavate mängudega, lähevad need efektid välja kaotus ei ole just meeletu. Antud mängu puhul ka see, et DX12 versioon on veits katki. DF videos ei suutnud ta igatahes mingi vahet visuaalselt tuvastada DX12 ja DX11 vahel.

Ma usun RT-sse oluliselt rohkem kui hakkavad tulema mängud mis on algusest peale disainitud RT efektne kasutama, hetkel tundub see selline pigem juurdepoogitud funktsionaalsus mille performance hit ei õigusta 9-l juhul 10st selle kasutamist.
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 14.01.2023 20:09:05 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:
Witcher 3, mis on üle määritud RT'ga on sinu arvates kõige ilusam mäng, mis hetkel väljas ja jookseb nagu siidi?! icon_biggrin.gif

Pole nagu ühtegi issuet 4090'ga näinud ja FPS on seal ~80-100 kandis G9 native resol. Aga eks kui ise pole asja proovinudki kõik põhjas sätetel + HDR, mida paremad kuvarid/telerid võimaldavad, eks siis ongi raske mõista mida täpselt see upgrade endast kujutab. Ilmselt läheb veel paar aastat aega, kuni üldsuseni jõuab arusaamine, et RT pole on ja off, vaid kiirte arv on see, mis loeb. Anname aega, pole hullu.
tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 14.01.2023 20:20:52 vasta tsitaadiga

Scart, Ma saan aru, et Sa pead kuidagi õigustama, miks 4090 on hea kaart ja ma olen täitsa seda meelt, et kindlasti on, minu rahakotile üle mõistuse kallis, aga siiski kahtlemata hea, aga vaata faktidele otsa. Witcher 3 Complete ei ole hea näide hästi jooksvast mängust.
Väljavõte Eurogamerist:

DX11 version looks identical to the DX12 version with no RT enabled, so I think it's fine to compare the two on equivalent settings. In a busy Novigrad scene, DX11 offers a 45 percent improvement to performance compared to DX12 - and remember that's without RT enabled.

https://www.eurogamer.net/digitalfoundry-2022-the-witcher-3s-next-gen-upgrade-is-beautiful-on-pc-but-performance-is-not-good-enough

Ilmselgelt on midagi DX12 versiooniga perses, kui puhtalt DX11 peale vahetades nii suured käärid on.[/i]
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 14.01.2023 22:32:28 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Viilutaja kirjutas:

Pole nagu ühtegi issuet 4090'ga näinud ja FPS on seal ~80-100 kandis G9 native resol. Aga eks kui ise pole asja proovinudki kõik põhjas sätetel + HDR, mida paremad kuvarid/telerid võimaldavad, eks siis ongi raske mõista mida täpselt see upgrade endast kujutab. Ilmselt läheb veel paar aastat aega, kuni üldsuseni jõuab arusaamine, et RT pole on ja off, vaid kiirte arv on see, mis loeb. Anname aega, pole hullu.

Iroonia on muidugi selles, et W3NG ongi sätted on/off kus mingit granulaarsust ei pakuta. Ehk siis on ja massive perf hit või siis off. Modderite tehtud modid lubavad inimlikult RT jooksutada.
DF oma viimases good PC ports vms videos just mainis seda, et peaks olema granulaarne nagu nt Spider-Man mängus kus on väga head RT sätted.
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 15.01.2023 00:51:16 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Modderite tehtud modid lubavad inimlikult RT jooksutada.

Jah, pool kiirte tracingut keeratakse maha lihtsalt. Epic modding right there. Mis muidugi ei tähenda, et nett poleks täis bottide poolt kokku tambitud artikleid nagu "This modder fixed Witcher 3 and you will not believe how!"
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 15.01.2023 01:05:17 vasta tsitaadiga

Scart, Kui CDPR seda ise sätetes pakuks, siis poleks mode vajagi icon_idea.gif
tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 15.01.2023 01:51:32 vasta tsitaadiga

Mul nagu jääb pisut arusaamatuks, et Scart, Sa nagu tahakski, et ray tracing jääks niššitooteks mis jookseb ainult sisuliselt 2000 eurot+ maksvate kaartide peal normaalselt?
Seadete skaleerimine on minu hinnangul igati mõistlik tegevus. Kui allapoole 4090 ei ole võimalik RT-d sisuliselt kasutada, siis pointi seda üldse on teha? Sama hästi võiks panna Varjud on/off nuppuga icon_biggrin.gif ei tundu nagu reaalne
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 15.01.2023 02:12:22 vasta tsitaadiga

Foxxx kirjutas:
Mul nagu jääb pisut arusaamatuks, et Scart, Sa nagu tahakski, et ray tracing jääks niššitooteks mis jookseb ainult sisuliselt 2000 eurot+ maksvate kaartide peal normaalselt?
Seadete skaleerimine on minu hinnangul igati mõistlik tegevus. Kui allapoole 4090 ei ole võimalik RT-d sisuliselt kasutada, siis pointi seda üldse on teha? Sama hästi võiks panna Varjud on/off nuppuga icon_biggrin.gif ei tundu nagu reaalne

Minugipoolest, config optionid peaks kindlasti olema. Aga natuke hale on lugeda tüüpide hala, kuidas "mäng ei jookse", kui keskmine alternatiiv on AMD olematu RT peale konsoolidele targeted kräpp. Kui mängul on AMD'i plagu ees ja targeted nende rauale, siis on selge, mis sealt ulemas on: RT kui selline on mängus olematu.
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 15.01.2023 02:25:47 vasta tsitaadiga

Ma ei saa aru pointist, miks sa endlsielt siia teemasse kirjutad? Kas sellised postitused peaks kedagi mingil moel panema uskuma, et kohe peaks kiirustama poodi ja 4090 ostma? Nagu ise ka aru saad kui pointless see on. Ainus mida siit näha on puhas trollimine ja ära panemine. No sellega ei saa sa kunagi ühtegi HV'st sinuga nõustuma. Pigem vastupidi.
ViskeRelv
HV Guru
ViskeRelv

sõnum 15.01.2023 03:54:41 vasta tsitaadiga

Scart, palun vajuta siia
Kommentaarid: 187 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 167
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 15.01.2023 11:25:00 vasta tsitaadiga

Minu arust on muljetavaldav, kuidas endiselt te külalolli postitustele reageerite, teda tsiteerite. Pange ignore peale, las poiss elab ennast välja, vähemalt ei lähe vargaks.
Kommentaarid: 182 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 146
tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 15.01.2023 11:27:20 vasta tsitaadiga

ViskeRelv, tänud lingi eest, 5 minti mähkisin, et leida mis moodi asi taastada icon_lol.gif

Keegi oskab midagi Pulse mudelist arvata? Radika ülesehitust vaadata(puhas alumiinium junn ilma vapor chamberita) võib ta isegi kehvem olla kui MBA/REF ilmselt?
Hetkel Pulse XTX saadaval, õrnalt kaalun kas XT välja vahetada, samas väga ei raatsi ka icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
ppg
HV Guru
ppg

sõnum 15.01.2023 12:00:32 vasta tsitaadiga

XFX Speedster MERC310 AMD Radeon™ RX 7900XTX Black Gaming Graphics Card 24GB GDDR6, AMD RDNA™ 3 (RX-79XMERCB9)

1,568.31

XFX Speedster MERC310 AMD Radeon™ RX 7900XT Gaming Graphics Card - 20GB GDDR6 - AMD RDNA™ 3(RX-79TMERCU9)

€1,029.00

Ma ei saa aru miks nii raju hinnavahe on... Pidi olema 100 hinnavahe mitte 540e... mis pole kindlasti õigustatud

Spoiler Spoiler Spoiler

Siin on pisut odavam
Kommentaarid: 171 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 5 :: 138
tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 15.01.2023 13:08:27 vasta tsitaadiga

Scart, Mina ei saa eelmise generatsiooni enda arust suht kõrge kaardiga ühte ainust RT efekti sisse lülitada ilma, et FPS kukuks alla 60 ja seda koos DLSSiga, samal ajal kui ultra+ jookseb ilusti ka ilma DLSSi kasutamata. Ma kardan, et viga on ikkagi mängus. Handpickitud mängude põhjal hakata järeldusi tegema ei ole just kõige mõistlikum, samahästi võiks küsida RDR2 põhjal, et mis sellel 4090l viga on, et 1080p resol saab isegi 7xxx seeria käest üle ja 4k-s on võit on ikka väga äärivääri, arvestades, et kaart maksab kaks korda rohkem ku 7900XTX

Mängud on mõeldud mängimiseks, kui RT-ga saab Witcher 3e mängida käputäis inimesi, siis see ei ole hästi optimeeritud mäng. Aastast aastasse mind üllatab kuidas eriti just PC leeris ja eriti need, kes on tuhandeid eurosid ladunud oma PC alla õigustatakse mingit risu, mis on katki ja ei ole korrektselt optimeeritud ja millel puuduvad skaleerimisevõimalused. Tuua välja, et oo, see on tulevik ja seda saab alles mängida 10 aasta pärast midrange peal, siis no okei, siis me saame Witcher 3 NG arvestade kui tech demo, millel pole reaalse maailmaga suurt midagi pistmist, sest reaalses maailmas ei mängi RT-ga seda statistiliselt mitte keegi.

Kurb uudis on see, et 10 aasta pärast ei koti see mäng mitte kedagi, nagu ei koti mitte kedagi täna Crysis, sest mingi elemendid võivad ajast ju ees olla, aga suures pildis mäng vananeb, ma olen uuesti käinud proovimas nii Crysist kui Crysis remasterit, viimane kusjuures samuti paneb mu profiili rigi väga tugevalt tööd tegema ja jõudlus ei ole hea täisgraafikal, aga see mäng mõjub vanana, nii visuaalselt kui mehhaanikalt.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  AMD Navi arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 175, 176, 177 ... 262, 263, 264  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.