Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Draqula
HV Guru
|
17.08.2020 18:21:22
|
|
|
miga kirjutas: |
Tomorrow kirjutas: |
miga, Alusta elementaarsest: kas pealt või eeslaetav. Esimene siis kui ruumi vähe aga valik ka hulga kitsam. Kas eraldiseisev või integreeritav.
Üks mida kindlasti saan soovitada on invertermootor mis peaks tagama madalama müratasememe ja pikema eluea.
Vältida tasuks kõige odavamaid. Lisaks järgi energia ja veekulu efektiivsust. Paremate numbrite saavutamiseks (eeldusel, et tootja flat out ei valeta) peavad ka paremad komponendid olema: A+++ jne.
Kaks eraldi vs kõik ühes seadme osas ei oska kaasa rääkida aga loogiliselt võttes kui sul ruumi on, siis kaks eraldi peaks olema parem, sest need kõik ühes seadmed ei pruugi parimat tulemust anda. |
Ma
mingil põhjusel kipun ise ka vaikselt selles suunas kaldu, et võtta kuivati eraldi ja panna nad tornina üksteise peale.
LG on siin teemas nagu läbivalt esile tõstetud. Vaatama, mis nende tipumudelid endast kujutavad. Invertermootor kindlasti, alla selle ei hakka kaalumagi  |
Eraldi masinad on seni olnud minu eelistus kuna:
- Samal ajal kui kuivati kuivatab, saab pesumasin juba uut täit pesta - mida suurem pere seda olulisem see võimalus
- Loogiliselt võiks 2 eraldi masinat ka kauem kesta võrreldes ühega mis saab sellevõrra suuremat koormust
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
30.08.2020 15:55:37
|
|
|
Eestlaetavat ja eraldiseisevsvat pesumasinat (mitte 2in1) vaja, mis peseks (sh. ka ei lärmaks megalt) ja kestaks.
Mingit tippmudelit selles otstarbes taga ei aja, pigem bang for bucki, ent mõistuse piires, kus kvaliteet ei kannata.
Soovitusi?
LG F2WN4S6N0 ja Electrolux EW6F428W hakkasid silma.
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
31.08.2020 10:33:29
|
|
|
kestavad need odavad kah. ostsin kodumasinatest kõige odavama atlandi 4 aastat tagasi. igapäevaselt saab valu. korra tuli trumli vahelt läbi jalutanud sokki püüda torustikust. maksis 185 äkki letil.. midagi sai alla kah. nelja tatika ja oma vahepealse töökoormusega sai vahepeal 2 masinatäit päevas pestud.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 18 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
31.08.2020 11:47:36
|
|
|
rmc kirjutas: |
Eestlaetavat ja eraldiseisevsvat pesumasinat (mitte 2in1) vaja, mis peseks (sh. ka ei lärmaks megalt) ja kestaks.
Mingit tippmudelit selles otstarbes taga ei aja, pigem bang for bucki, ent mõistuse piires, kus kvaliteet ei kannata.
Soovitusi?
LG F2WN4S6N0 ja Electrolux EW6F428W hakkasid silma. |
Odavama otsa Miele (800-900€)?
V6imalusel v6ta trummli valgustiga mudel
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
31.08.2020 16:25:16
|
|
|
rmc, Pigem juba LG. Endal on Electrolux (kallim kui lingil välja toodud aga pealtlaetav) ja 1000+ pöörde juures muutub häälekaks isegi kui on korralikult looditud ja pole liiga tühi või täis trummel.
Lisaks tekkis alguses mure, et luuk äkki ei sulgu korralikult, sest hakkas raskemalt käima. Õnneks see ei osutunud tõeks aga veidi hirmu põhjustas küll.
Lisaks võimalusel vaata ikka invertermootoriga. LG vist nimetab seda direct drive. Minu oma on samuti inverter. Muidugi müra osas see ei aita eriti kui RPM liiiga kõrgeks pushitud.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
31.08.2020 18:30:54
|
|
|
Inverter võib ka ilma direct drive'ta olla.
Direct drive on invertermootor otse trumlivõlli otsas.
Kui ikka vedu ja pöörded peal on, siis pole nii väga vaikne enam midagi,
aga palju vaiksem küll kui harjade ja rihmülekandega masinad.
Õde ostis hiljuti Electroluxi pesumasina ja kuivati. Oli hädas, et masin ei taha isegi pesu loputamiseks vett kasutada. Koonerdab veega nii jubedalt, et pesuvahendit välja ei loputagi, ükskõik kui vähe seda doseerid.
LG-ga nagu seda häda pole märganud, eriti kui lisaloputust kasutada.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
31.08.2020 18:37:56
|
|
|
Dogbert, Kasutan alati lisaloputust. See veesäästu asi on ainult siis kui default programme kasutada. Kui valida nt puuvilla programm aga tõmmata aeg miinimumi siis on näha ka, et veesäästu eco tase kukub 3 pealt 1 peale. Pole mõtet 4 tundi kedrata asju, et vett säästa. Saab ka 2 tunniga hakkama. Kokkuvõttes on see masinale kah parem, sest tööaeg on lühem.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
31.08.2020 18:59:42
|
|
|
degrass, 800-900€ jääb selleks otstarbeks hinnaklassist välja.
Tomorrow, mõlemad ongi inverteriga.
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
01.09.2020 15:57:27
|
|
|
Oskab keegi öelda, mis erinevus on LG F4DN408S0 ja LG F4DN409S0 vahel? Esimesel max kogus 8kg ja teisel 9kg, aga trummel on sama suur ja kõik muud näitajad ka samad nagu oleks tegu sama masinaga.
Sama küsimus LG F4DN408S0 ja LG F4DT408AIDD kohta. Ei leia mingit erinevust.
_________________ Uued Lenovo sülearvutid: www.lenovoarvutid.ee
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com |
|
Kommentaarid: 842 loe/lisa |
   |
1 :: |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
M00t
HV Guru

|
01.09.2020 17:19:37
|
|
|
VR53 kirjutas: |
Oskab keegi öelda, mis erinevus on LG F4DN408S0 ja LG F4DN409S0 vahel? Esimesel max kogus 8kg ja teisel 9kg, aga trummel on sama suur ja kõik muud näitajad ka samad nagu oleks tegu sama masinaga. |
Aastane veetarve, elektritarve ja pesu- ja kuivatusaeg on 8kg mudeli kasuks..
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
02.09.2020 00:55:10
|
|
|
M00t kirjutas: |
VR53 kirjutas: |
Oskab keegi öelda, mis erinevus on LG F4DN408S0 ja LG F4DN409S0 vahel? Esimesel max kogus 8kg ja teisel 9kg, aga trummel on sama suur ja kõik muud näitajad ka samad nagu oleks tegu sama masinaga. |
Aastane veetarve, elektritarve ja pesu- ja kuivatusaeg on 8kg mudeli kasuks.. |
Need on sellised teoreetilised numbrid, erinevuseks neid ei loeks. Samuti, kui 9kg masinasse panna samapalju pesu kui 8kg masinasse, siis oleks väga suure tõenäosusega mõlema masina vee- ja energiakulu sama.
_________________ Uued Lenovo sülearvutid: www.lenovoarvutid.ee
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com |
|
Kommentaarid: 842 loe/lisa |
   |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
02.09.2020 13:36:27
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Dogbert, Kasutan alati lisaloputust. See veesäästu asi on ainult siis kui default programme kasutada. Kui valida nt puuvilla programm aga tõmmata aeg miinimumi siis on näha ka, et veesäästu eco tase kukub 3 pealt 1 peale. Pole mõtet 4 tundi kedrata asju, et vett säästa. Saab ka 2 tunniga hakkama. Kokkuvõttes on see masinale kah parem, sest tööaeg on lühem. |
Aitäh soovituse eest, annan selle õele edasi, kui räägime järgmine kord.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
04.09.2020 20:15:30
|
|
|
Kellelgi uuemate Boschi või AEG masinatega kogemusi ? Kumba eelistada ? huvitaks veel wifi / äpp - on sellest erilist kasu ka ?
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
infect
Kreisi kasutaja

|
07.09.2020 10:41:30
|
|
|
RassK kirjutas: |
Kellelgi uuemate Boschi või AEG masinatega kogemusi ? Kumba eelistada ? huvitaks veel wifi / äpp - on sellest erilist kasu ka ? |
Oskan rääkida kaasa. AEG L6SE47SE pesumasin. Ostetud kevadel, kohe oli probleem vibratsiooniga. Käis tehnik ja nüüd ootab paagi vms vahetust. Ehk defektne.
Tehnik 16+ aastat kogemust, rääkisime juttu. Lihtne vastus LG. Miele ei ole oma hinda kindlasti väärt, Bosch on täitsa norm, aga võtaks hinna ja kvaliteedi osas LG.
AEG ja Electroluxidel lähevad isegi laagrid ja asjad, mis kunagi ei läinud üldse masinatel.
AEG pesurežiimid on üsna mõttetud naise arvates. Sellist kiiremat, tavalist 1h pesu näiteks pole. A la lapseriided, mis käivad anyways koguaeg ja ei peaks 2,5h seal loputama.
Sisustasin kevadel oma uusarendust tehnikaga (köök, telekas jne), siis hetkel pesumasin ainukene kahetsus. Võib-olla natukene arvamus paraneb pärast müra/vibratsiooni korda tegemist,
sest ostsin vaiksuse pärast just selle mudeli, kuid jah, väldiks AEG oma.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
07.09.2020 11:45:48
|
|
|
Kellelgi uuemate Boschi või AEG masinatega kogemusi ? Kumba eelistada ? huvitaks veel wifi / äpp - on sellest erilist kasu ka ? |
Ise rahul Boschi pesumasina ja kuivatiga, mingi Series 8 mõlemad isendid. Wifi appist kasu siis kui remotely oled ja näed lihtsalt kaugel programm oma pesudega jõudnud on. Alguses äge asi proovida aga hiljem vähemalt endal unustuste hõlma vajunud.
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
1x1
HV vaatleja

|
08.09.2020 12:59:52
|
|
|
infect kirjutas: |
Oskan rääkida kaasa. AEG L6SE47SE pesumasin. Ostetud kevadel, kohe oli probleem vibratsiooniga. Käis tehnik ja nüüd ootab paagi vms vahetust. Ehk defektne.
Tehnik 16+ aastat kogemust, rääkisime juttu. Lihtne vastus LG. Miele ei ole oma hinda kindlasti väärt, Bosch on täitsa norm, aga võtaks hinna ja kvaliteedi osas LG.
AEG ja Electroluxidel lähevad isegi laagrid ja asjad, mis kunagi ei läinud üldse masinatel.
AEG pesurežiimid on üsna mõttetud naise arvates. Sellist kiiremat, tavalist 1h pesu näiteks pole. A la lapseriided, mis käivad anyways koguaeg ja ei peaks 2,5h seal loputama.
Sisustasin kevadel oma uusarendust tehnikaga (köök, telekas jne), siis hetkel pesumasin ainukene kahetsus. Võib-olla natukene arvamus paraneb pärast müra/vibratsiooni korda tegemist,
sest ostsin vaiksuse pärast just selle mudeli, kuid jah, väldiks AEG oma. |
mina arvan, et miele on igati oma hinda väärt, sest masinad kestavad neil 15-20 aastat vähemalt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
08.09.2020 13:20:29
|
|
|
Vanasti kestis electrolux ka 20 aastat, alles viskasime ühe välja......tänapäeval saada masin, mis kestab sama kaua on kui jackpot
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
08.09.2020 13:55:06
|
|
|
Mul on Bosch 10 aastat kestnud. On see tänapäevane või vanakooli masin?
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
08.09.2020 14:10:56
|
|
|
somnambuul kirjutas: |
Mul on Bosch 10 aastat kestnud. On see tänapäevane või vanakooli masin? |
See pigem juba tänapäevane. Eks paista palju mu bosch kestab, eelmine electrolux 10 aasta juubelit ei näinud
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
09.09.2020 21:14:48
|
|
|
Küsin.
Mul 1a vana lg pesumasin-kuivati kuivatab viimasel ajal halvasti.
Üldse ei viitsi seda garantiise viia, kas on midagi sellist mida tasuks teha või vaadata ise?
Tube cleaningut tegin 2x ja alt filtri tegin tühjaks.
_________________ Skoda octavia 2016a universal/manu/diisel https://www.auto24.ee/soidukid/4194929 |
|
Kommentaarid: 334 loe/lisa |
   |
273 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
10.09.2020 10:11:25
|
|
|
Kas oskab keegi öelda, mis erinevus on neil kahel LG pesumasinal?
LG kodukal võrdlusse pannes ei suutnud erinevust peale mudelinumbri tuvastada.
Sama asi välja antud järgmise aastakäigu mudelina?
F4WN809S2
vs
F4WN609S1
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
maty
Kreisi kasutaja
|
10.09.2020 11:51:09
|
|
|
Tundub küll sama, ainuke erinevus võrdluses on seeria V600 vs V800
|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
10.09.2020 13:36:08
|
|
|
Wusses kirjutas: |
Küsin.
Mul 1a vana lg pesumasin-kuivati kuivatab viimasel ajal halvasti.
Üldse ei viitsi seda garantiise viia, kas on midagi sellist mida tasuks teha või vaadata ise?
Tube cleaningut tegin 2x ja alt filtri tegin tühjaks. |
Ei tea täpselt. Võid vaadata ukseava ülemise serva taga olevat ava tihendis, kust kuivatusel sooja õhku pesu peale puhutakse. Ma panin tähele, et sinna ava servadesse kummitihendi külge kipub riidetolm kinni kleepuma. Oletan, et kui trumlipesu harva teha, siis võib seda sinna ka rohkem koguneda aja jooksul ja arvestades selle ava piklikku ja kitsast kuju, siis võib ta pikkamööda "kinni kasvada".
Ma teen trumlipesu iga 1-2 nädala tagant, et riidetolmu-pusade haakumist pestavate riiete külge ja froteerätikute sisse vähendada, küllap see mingil määral uhub ka seda ava puhtamaks. Sellegipoolest puhastasin seda nii umbes pool aastat tagasi käsitsi, sest avastasin sealt avast millimeetri-paari paksuse "vildi", millest pesu sisse aeg-ajalt tükke pudenes pesemise ajal.
Vaata üle igaks juhuks.
Millist kuivatusrežiimi sa muidu kasutad tavaliselt? Kas seda ökoreziimi ka kasutad, mis vett ei tarvita? Ma puhtalt oletan, et veega kuivatusel pihustatakse masinasse veeauru kondensaatorisse jahutusvett, mis sealt riidetolmu lahti uhab sellega mingil määral. Ma kindel ei ole, sest pole seda kunagi lahti kruvinud, aga oletan, sest see oleks mõistlik konstruktsiooniline lahendus ja kuivatuse ajal on seda kuulda. Ainult toaõhku jahutuseks kasutades jääb riidetolm kondensaatorisse.
Ma niipalju olen masinat lahti võtnud pealt, et selle katteplaadi võtsin maha ja nägin mis seal sees on. Diagonaalis üle paagi on plekist lame õhukanal, milles masina tagakülje pool peaks asuma kondensaator - õhu jahutamise kanal veeauru kogumiseks ja uksepool peaks olema küttekeha õhu soojendamiseks.
Kui midagi uurima ja lahti kruvima hakata iseseisvalt, siis mina alustaks selle uurimisest.
Leidsin YT videod natuke teistsuguse ja vanema mudeli puhastamisest, aga minu omal on see kaadervärk seal pealtnäha üsna sarnane:
1. osa: https://www.youtube.com/watch?v=lA07FcQZORQ
2. ja tähtsam osa: https://www.youtube.com/watch?v=ji-bH3BH58U
(päris korraliku tropi kougib välja sealt)
Videost jäi mulje, et mul oli õigus kondensaatorisse (sinna püstisesse õhukanalisse) vee pihustamise osas. Üsna tõenäoliselt aitab see riidetolmu maha, alla paaki uhada mingil määral. Kui vett ei kasuta kuivatamisel, siis jääb riidetolmu sinna rohkem püsima.
Küllap trumlipesu ajal üritatakse ka seda kanalit puhtaks uhada, aga kui tolmukiht on juba piisavalt paksuks muutunud, siis vaevalt sellest abi on.
Minu masin on praeguseks vanem, aga ei ole kuivatamisega probleemi. Ökorežiimi ei ole kordagi proovinud ja nagu ma märkisin, trumlipesu teen kord 1-2 nädala kohta.
Puhastanud olen peamiselt pumbafiltrit. Ükskord jõudis nii umbe minna, et jättis vee masinasse.
Ja kord olen lahti võtnud veepihustit uksetihendi sees. See oli ka riidetolmu ja pabertaskurätist tekkinud paberimassiga ummistunud koos selle külge mineva vooliku suudmeosaga u 5 cm pikkuselt.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
17.09.2020 15:13:57
|
|
|
Minu õhuke Electrolux on natuke rohkem kui aastaga jõudnud olukorda, kus vähemalt 2/3 juhtudest peab luuki enne 3 korda sulgema, enne kui ta nõusse jääb, et see kinni on.
Kas keegi teab, millest see viga?
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |