Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Oculus Rift, HTC VIVE, PS VR ja teised virtual reality headsetid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 153, 154, 155 ... 176, 177, 178  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
IceUul
Sinu Ema
IceUul

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.04.2020 13:46:22 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
IceUul, oledidel on eraldi subpikslid. täiesti kindlasti on, vähemalt sellest küljest on su jutt mööda.

edit:
aa, nüüd ma saan vist aru, mida sa öelda tahtsid - 5xr on pentile? siis on sellel vähem subpiksleid kui peaks ja reso on mõneti bs.

Väljendasin ennast valesti jah, tahtsin öelda, et LCD-l on rohkem subpiksleid.
Kommentaarid: 213 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 184
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
m8markus
HV veteran
m8markus

sõnum 20.04.2020 13:55:56 vasta tsitaadiga

Ausalt öeldes ei julge isegi seda Pimaxi 8K Plusi osta, peale seda kui käisin 5k proovimas, see oli ikka täiesti jube, isegi valve index oli parema pildiga. Kui midagi proovida tahaks siis see Pimaxi 8K X, aga jumal teab millal see raalselt ka müüki jõuab ja hind on ikka täiega kirves...
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 20.04.2020 15:37:20 vasta tsitaadiga

IceUul kirjutas:
londiste kirjutas:
IceUul, oledidel on eraldi subpikslid. täiesti kindlasti on, vähemalt sellest küljest on su jutt mööda.

edit:
aa, nüüd ma saan vist aru, mida sa öelda tahtsid - 5xr on pentile? siis on sellel vähem subpiksleid kui peaks ja reso on mõneti bs.
Väljendasin ennast valesti jah, tahtsin öelda, et LCD-l on rohkem subpiksleid.
mitte lcd-l ei ole rohkem vaid pentime oled-idel, mida neis headsetides kasutatakse on vähem. põhimõte on umbe sama, mis lg võlts-4k paneelidel - iga piksli jaoks ei ole kõiki subpiksleid. kui mälu ei peta, siis pentile puhul on roheline subpiksel igas pikslis aga punane ja sinine on üle ühe.

m8markus kirjutas:
Ausalt öeldes ei julge isegi seda Pimaxi 8K Plusi osta, peale seda kui käisin 5k proovimas, see oli ikka täiesti jube, isegi valve index oli parema pildiga. Kui midagi proovida tahaks siis see Pimaxi 8K X, aga jumal teab millal see raalselt ka müüki jõuab ja hind on ikka täiega kirves...
pimaxi 8kx ja 8k+ on samad paneelid. vahe peaks olema sisendsignaali toes - 8k+ sööb 1440p signaali per silm aga 8kx sööb 2160p per silm (aga vist ainult 75hz, väiksemat resot süües saab sagedust rohkem).
tagasi üles
m8markus
HV veteran
m8markus

sõnum 21.04.2020 10:09:53 vasta tsitaadiga

8K X on 75Hz (native)/90Hz (upscale)
tagasi üles
aap14
Kreisi kasutaja
aap14

sõnum 21.04.2020 17:14:16 vasta tsitaadiga

aap14 kirjutas:
Sai siis Elite Dangerous kah Valve Indexiga proovitud ja peab kahjuks ütlema, et lisaks LCD paneelide backlight bleedile on pilt udune ning heli Indexi enda klappidest ei ole üldse bassine, mis rikub kogu kosmose ja möirgavate spaceship mootorite kogemuse ära.
Lisaks sellele on värvid väga kehvad võrreldes Samsung QLED ekraaniga.

Kuna Index maksab 1000 euri, siis ma väga soovitaks oodata järgmist generatsiooni, mis pakuks paremaid värve ja kontrasti.
VR on kogemusena väga lahe aga hetkel on iga kord kui Indexi pähe panen tunne nagu oleks pildikvaliteedis tagasi 22 tolliste TN LCDde juures. icon_rolleyes.gif

Võtan sõnad tagasi. Nähtavasti tiris Valve Index reso korralikult alla kui headseti 120Hz peale panin.
Kohe kui 90Hz peale tagasi läksin muutus pilt palju teravamaks thumbs_up.gif

Kui teil Valve Index on, siis võtke sätetes automaatne supersampling maha ja pange see 100-130% peale.
Kui in-game FPS tundub madal olevat, siis parem on in-game sätetega mässata kui kannatada selle all, et Steam VR automaatselt reso alla tirib, et Hz vastavat FPS-i saada.

m8markus
HV veteran
m8markus

sõnum 22.04.2020 09:19:02 vasta tsitaadiga

Kas must on must ED-s valvega?
tagasi üles
aap14
Kreisi kasutaja
aap14

sõnum 24.04.2020 11:02:26 vasta tsitaadiga

m8markus kirjutas:

Sa vist mõtled kas must on must Elite Dangerous-is Indexiga?
Backlight bleed on märgatav (brightnessi peab keerama 130% peale, et värvid liiga tuhmid ei oleks) aga põhiprobleem on FPS dogfightides ning asjaolu, et natukenegi kaugemal asuvad laevad on pmts udukogud.

Siiski on saadaval custom sätted ED-le. See vast parandaks udust, mida tekitab mängu enda anti-aliasing.

m8markus
HV veteran
m8markus

sõnum 25.04.2020 10:11:22 vasta tsitaadiga

aap14 kirjutas:
m8markus kirjutas:

Sa vist mõtled kas must on must Elite Dangerous-is Indexiga?
Backlight bleed on märgatav (brightnessi peab keerama 130% peale, et värvid liiga tuhmid ei oleks) aga põhiprobleem on FPS dogfightides ning asjaolu, et natukenegi kaugemal asuvad laevad on pmts udukogud.

Siiski on saadaval custom sätted ED-le. See vast parandaks udust, mida tekitab mängu enda anti-aliasing.

Ühesõnaga ei ole mõtet osta seda valve indexit selle mängu pärast?
tagasi üles
Killhoven
OC`er
Killhoven

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 25.04.2020 11:41:56 vasta tsitaadiga

m8markus kirjutas:
Ühesõnaga ei ole mõtet osta seda valve indexit selle mängu pärast?

Vastus sõltub inimesest, aga ise ma ei ostaks ühtegi üle tonnist vidinat ühe mängu pärast. Osta näiteks Oculus Rift cv1 koos sensorite ja Touch kontrolleritega seal 200-300€ kandis järelturult ja peaksid saama Alyxis väga sarnase elamuse kui Indeksiga thumbs_up.gif Ma pole ise küll Indeksit näppinud ja vaid võrdlevaid videoid vaadanud, aga mängu tegin läbi cv1-ga ning kogemus oli suurepärane. Keegi ei tea kuna midagi Alyxile samaväärset välja tuleb ja mis on selleks ajaks standardid VR seadmete turul. Tesite mängude puhul ilmselt veelgi vähem neil kahel vahet.

Ise kaalusin kah esimeseks VR seadmeks Indeksit, aga minu meelest ei ole Indeks lihtsalt oma raha väärt ehhki raha pole iseenesest probleem. Indeks ei ole minu arvates ka piisav samm edasi tehniliselt vs cv1, et plaaniksin edasi liikuda niiet ootan midagi uut ja paremat (eelkõige ootaks 4/8k ja OLED). Muidu kui peab uus asi olema poest, siis kes viitsib pidevalt jälgida neid müügikohti või redditit, siis näiteks Oculusel tuleb iga paari nädala järel sats uusi Rift S-e ja Queste müügis õige hinnaga (Oculuse ametlik pood küll Eestisse ei saada kuid on alternatiive). Väidetavalt on Oculus hakanud nüüd müüma ka refurbished cv1-sid üsna soodsalt. HTC peaks saatma ka Eestisse niiet veidi mugavam.

m8markus
HV veteran
m8markus

sõnum 25.04.2020 13:45:27 vasta tsitaadiga

Valvega saab vähemalt norm kontrollerid kaasa ja hiljem piisab Pimaxi peakomplekti ostmisest kui lõpuks 8k x müügile jõuab.

Indexit olen ma proovinud ka ja seda oculust kindlasti ei soovi.

Et laevad on udused mis natuke kaugemal jääb arusaamatuks? Üldjuhul ei näe neid ka tavaarvutil eriti kui need pisikesed junnid ringi tiirutavada...

Ja miks ei või ED pärast osta, seda sa ei tee läbi võib lõpmatuseni mängida ja kogu aeg läheb paremaks? See alyxs mind üldse ei morjenda
tagasi üles
Killhoven
OC`er
Killhoven

sõnum 25.04.2020 15:19:24 vasta tsitaadiga

Sa ilmselgelt ei ole proovinud Oculust kui räägid Oculusel ei ole "norm" kontrollereid. Touch on üks kiidetumaid kontrollereid ja kiidaks ka ise. Paras meistriteos arvestades välja tuleku aega.

Kui raha ja huvi on, siis lase aga käia. Räägime siin väga erinevast hinnaklassist: see Indeksi komplekt maksab poes pea 1.2k€ + siia juurde tuleb sul kunagi Pimaxi headset ilmselt hinnaga üle kilo ja tuleb loota see kooslus ei muutu kiiresti mõneti tehnoloogiliselt aegunuks mis on suur risk uue tehnoloogia puhul eriti (a la kõik juhtmevaba ja seest välja trackimine, eye tracking koos asukohtade teravustamisega jms) + võimalikud tarkvara/ühilduvusprobleemid + sul ei ole tõenäoliselt arvutit et jooksutada neid Pimaxi prille antud sageduse ja resolutsiooni peal. Lihtsalt Alyx on ainus asi praegu omaette "kõrgliigas" ja tasub kaaluda kas on mõtet nii uhket kompotti soetada kui just ei ole rikas entusiast.

Kasutaja36
HV vaatleja
Kasutaja36

sõnum 25.04.2020 15:39:45 vasta tsitaadiga

ED Riftiga ka väga hea kui just mingi ulme eeldusi pole. Muidugi kui headset, siis tasub ka juba mõelda HOTASe peale, oma controlleritega pole seal vist suurt midagi teha nii et pole vahet. Nõustun Rifti koha pealt: Controllerid töötavad muretult, kui vähegi natuke valgust toas on.

EDProfiler ka hea programm kui vahest tarvis VR/2D vahel kiiresti seadeid muuta.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
m8markus
HV veteran
m8markus

sõnum 25.04.2020 16:17:04 vasta tsitaadiga

Killhoven kirjutas:
Sa ilmselgelt ei ole proovinud Oculust kui räägid Oculusel ei ole "norm" kontrollereid. Touch on üks kiidetumaid kontrollereid ja kiidaks ka ise. Paras meistriteos arvestades välja tuleku aega.

Kui raha ja huvi on, siis lase aga käia. Räägime siin väga erinevast hinnaklassist: see Indeksi komplekt maksab poes pea 1.2k€ + siia juurde tuleb sul kunagi Pimaxi headset ilmselt hinnaga üle kilo ja tuleb loota see kooslus ei muutu kiiresti mõneti tehnoloogiliselt aegunuks mis on suur risk uue tehnoloogia puhul eriti (a la kõik juhtmevaba ja seest välja trackimine, eye tracking koos asukohtade teravustamisega jms) + võimalikud tarkvara/ühilduvusprobleemid + sul ei ole tõenäoliselt arvutit et jooksutada neid Pimaxi prille antud sageduse ja resolutsiooni peal. Lihtsalt Alyx on ainus asi praegu omaette "kõrgliigas" ja tasub kaaluda kas on mõtet nii uhket kompotti soetada kui just ei ole rikas entusiast.

Ma ei ole üldse rääkinud oculuse kontrolleritest icon_biggrin.gif Lihtsalt ütlesin, et saab norm kontrollerid kaasa ja juba ammu ootan seda pimaxi, arvuti on ka olemas, pole probleemi

lihtsalt steamis jõudis indexi järjekord lõpuks minuni ja nädal aega mõelda veel icon_biggrin.gif
tagasi üles
Killhoven
OC`er
Killhoven

sõnum 25.04.2020 16:52:12 vasta tsitaadiga

Norm kontrollerid tulevad jah, aga LCD (mitte OLED) ekraan paraku mis oleks minu jaoks kindel nõue seal hinnaklassis. Ainuüksi hinna poolest minu arvates ei sobi Index esimeseks VR seadmeks, sest puudub ülevaade kui sügavalt sa teemas oled peale esimesi päevi ja mis on saadaval tarkvara poolelt. Niiet mina moraalset tuge ostuplaanidele ei saa anda, aga ehk keegi teine icon_biggrin.gif

Kasutaja36 kirjutas:
Nõustun Rifti koha pealt: Controllerid töötavad muretult, kui vähegi natuke valgust toas on.

Huvitav, ma pole küll pimedas proovinud aga cv1 sensorid on ju IR lainepikkusel mis on nähatava valguse spektrist väljas ja seetõttu just ei tohiks vajada töötamiseks valgust. Sensorid ilmselt isegi filtreerivad välja nähatava osa spektrist.

Serio
HV kasutaja
Serio

sõnum 25.04.2020 17:08:16 vasta tsitaadiga

Pimax 5k+ ja ED. Tulin eelnevalt OLED ekraanide pealt
Esmane kogemus pimedas oli selline, et ei saanud aru, miks pilt on kuidagi udune. Pühkisin igatpidi aga kasu ei miskit. Ei osanud arvata, et LCD ja OLED vahe nii selgelt eristatavad on. Värvid ja eriti must on oluliselt paremad OLED ekraanil. Siin ei ole isegi mingit võimalust seda seadetega kuidagi parandada.
Pilt iseenesest on küllaltki terav ja hea aga pimedad kohad on hallid, mitte mustad.
Minu jaoks on järgmine LCD ekraaniga HMD välistatud
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
m8markus
HV veteran
m8markus

sõnum 25.04.2020 18:28:04 vasta tsitaadiga

No ma käisin testimas valvet ja siis peale seda kohe seda pimaxi 5k ja ma ei uskunud oma silmi kui vilets pilt selle 5k oli, võimalik on muidugi osta pimaxi 5k oled-ga...
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 25.04.2020 19:08:44 vasta tsitaadiga

Hmm mulle hakkab vaikselt tunduma, et ma vb ma ei telligi oma Indexit ära.
Täna on Quest, mis kaabliga ja kaablita teeb samu asju mis Rift S.
Controllerid on ok, pilt tundub, et on selline, et ühegi täna turul oleva seadme pealt mingit super upgrade-i ei oleks.
Vb siis peaks ootama sügist, kui uued videokaardid olemas ja ehk ka mõni HMD, mis suudaks mingi olulise upgrade-i pakkuda.

Muide, quest on üllatavalt mõnus, just see mugavus.
Saad asja pähe panna ja õues toimetada... + igast aktiivsed mängud on väga mugavad mängida.
Sai poolelgi naljaks ostetud, et vaataks ära ja müüks maha, aga nüüd tundub ,et pole asendada millegagi...

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Killhoven
OC`er
Killhoven

sõnum 25.04.2020 20:11:46 vasta tsitaadiga

Selle Questi juures on probleemiks soft mis veel beta staadiumis ja hetkel PC taga siiski samaväärset elamust ei saa. Alyxiga on näiteks probleeme paljudel. Kui aga softi pool kunagi korda saab kui saab, siis pole S-il tõesti suurt mõtet.
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 25.04.2020 22:23:34 vasta tsitaadiga

Njah, ma olen vist nii harjunud, et natuke on jebimist ning pole ennast lastknud häirida sellest.
Vahest peab Steamil boundry uuesti panema ja see setup on veidi tüütu, sest tracking pole ideaalne millegi pärast.
Mängu sees samas tracking so far ok olnud.

Seni olen kasutanud ALVR-iga.

Hästi väike latents on tunda, kui sellele tähelepanu pöörata. Alyx on nii aeglane mäng, et seal ole see häirib üldse.
Eile proovisin esimest korda Questi kaabliga ühendades Alyxit käima saada ning ei laadinud for some reason mängu ära. Paned load game ja siis hangus.
Go figure.

tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 25.04.2020 23:13:03 vasta tsitaadiga

see quest on ulmelise resoga ju? 1440 × 1600 per eye icon_eek.gif on üldse midagi paremat hetkel? pimaxi 5k whatever on ju tegelikult mingi kimmik...selles suhtes, et punkte on küll rohkem aga need on venitatud ilgelt laiali ka. ma ausalt öeldes ei saa isegi aru mis point sellel 200fovil olema peaks. okei, ta on "real human visioni" moodi ehk katab enamvähem kogu nähtava ala, aga olgem ausad kõik mis jääb väljapoole ~110-120 kraadi on tegelikult ikka lihtsalt mingi tajutav asi, mitte reaalselt midagi sellist kus miskit näed. ma tahaks, et mul on pigem 110 fov pilt, mis on terav ka serva pool, mitte et on 200fov ja ilgem massive reso aga 90% sellest on lihtsalt mõttetu udukogu icon_confused.gif
"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 26.04.2020 07:44:03 vasta tsitaadiga

ulme reso jah aga questi sde on jube ehk siis pole mingit kasu sellest.
Kommentaarid: 490 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 398
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 26.04.2020 11:45:31 vasta tsitaadiga

Kas questi SDE on märkimisväärse vahega vs:

1. Rift S?
2. Vive Pro?
3. Index?

Need youtube-i videod sellest ei anna väga head tunnetust...

Nt seda videot uskudes, siis pilt peaks Rift-Sist parem puhtalt kontrastsuse tõttu parem olema:
https://www.youtube.com/watch?v=XYW0EtOKq2w

tagasi üles
Avot
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.04.2020 20:20:14 vasta tsitaadiga

Hea et märkasin seda võrdlus videot: Oculus QUEST w/ LINK vs RIFT S vs Rift. Seega minu Rift jääb veel mind teenima icon_wink.gif

https://www.youtube.com/watch?v=kMNX0OSaJ0w&t=421s
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 1
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 26.04.2020 23:15:48 vasta tsitaadiga

Klapid, neile kes tunnevad, et äkki sisseehitatud heli on nigel:
https://www.kickstarter.com/projects/vrears/vr-ears

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 26.04.2020 23:48:44 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Klapid, neile kes tunnevad, et äkki sisseehitatud heli on nigel:
https://www.kickstarter.com/projects/vrears/vr-ears
mis nende point on? kõrvadest eemale hoidmine?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Oculus Rift, HTC VIVE, PS VR ja teised virtual reality headsetid mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 153, 154, 155 ... 176, 177, 178  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.