Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
pots4t4j4
HV Guru
|
08.04.2020 11:22:30
|
|
|
Mul ka tellimus soolas paar nädalat juba ehk saab kiiremini.
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
09.04.2020 11:41:29
|
|
|
m8markus kirjutas: |
IceUul kirjutas: |
m8markus kirjutas: |
Huvitav kuidas see õnnestus? nagu müüki tuli tellisin ära, esimene nädal oli 2 nädalate ooteaega ja nüüd ma ootan juba üle kuu, ooteaeg ei vähene pigem iga nädalaga kasvab ja enam ei osta ka seda junni, mingu peeti |
Ilmselt tellisin enne sind, Valve märkis, et first order first get. Sa peaksid ka ilmselt enda oma varsti saama.
Ma tahtsin muidu osta ka seda Oculus Rift S, kuid kuna seda müügil polnud kuskil, siis just tuli Index uuesti müüki, saigi ära tellitud see. 2x kallim, aga veidi parem ka ma arvan.
Lisaks oli probleem ka, et mul tekis palju kodus istumise aega, seoses olukorraga ja oli vaja veidike füüsilist tegevust leida koju, mida VR ka pakub. |
No ma tellisin ka kohe nagu nad avasid selle, algul oli 2 nädalat ja nüüd on iga nädal 3-8, vähemalt eile oli, täna juba "Ships in 4 to 6 weeks", aina paremaks läheb  |
9. märts kell 19:00?
|
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
1 :: |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
deagle
HV vaatleja
|
09.04.2020 12:44:18
|
|
|
See tellimuste esitamise aeg oli seal imeväike. Ise tellisin esimesel sekundil ja 12.03 pandi teele. Paljud ootavad siiamaani, kes 9ndal tellisid.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
0 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
09.04.2020 15:24:43
|
|
|
deagle kirjutas: |
See tellimuste esitamise aeg oli seal imeväike. Ise tellisin esimesel sekundil ja 12.03 pandi teele. Paljud ootavad siiamaani, kes 9ndal tellisid. |
Ilmselt küll, need kes 19:01 tellisid, ootavad endiselt. Minu oma pandi teele alles 25.03
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
Skyrim
HV vaatleja
|
12.04.2020 15:39:02
VR ja youtube |
|
|
Keegi selgitab mulle ära ehk.
Mul valve index nädal tagasi sain kätte.
nüüd tõmbasin youtube lahti, ming VR kanal. Ja see pilt on nagu elu halb. Niisama arvuti ekraanilt väga kena. Prillidega täis saast. Milles asi ? Pettus ?
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
mart88
HV kasutaja
|
12.04.2020 17:34:32
Re: VR ja youtube |
|
|
Skyrim kirjutas: |
nüüd tõmbasin youtube lahti, ming VR kanal. Ja see pilt on nagu elu halb. Niisama arvuti ekraanilt väga kena. Prillidega täis saast. Milles asi ? Pettus ? |
Mul on Pimax 4k prillid mingi mitu aastat tegelt olnud, viimased aastad ns seisnud.. ja tegelt ennast on ka pannud mõtlema, et miks nii vähe sellel teemal kriitikat on.. Minu silmis on see Vr pildi kvaliteet veel no niiii lapse kingades, et ma pm naeran näkku kui keegi ütleb, et on võimeline nendest filmi vaadata. Ärge näkku lööge kui Valve Index teisest klassist on, endal on kogemus, pimax 4k, Vive, Vive pro, Psvr.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
12.04.2020 17:44:47
|
|
mart88 kirjutas: |
nüüd tõmbasin youtube lahti, ming VR kanal. Ja see pilt on nagu elu halb. Niisama arvuti ekraanilt väga kena. Prillidega täis saast. Milles asi ? Pettus ? |
Mul on Pimax 4k prillid mingi mitu aastat tegelt olnud, viimased aastad ns seisnud.. ja tegelt ennast on ka pannud mõtlema, et miks nii vähe sellel teemal kriitikat on.. Minu silmis on see Vr pildi kvaliteet veel no niiii lapse kingades, et ma pm naeran näkku kui keegi ütleb, et on võimeline nendest filmi vaadata. Ärge näkku lööge kui Valve Index teisest klassist on, endal on kogemus, pimax 4k, Vive, Vive pro, Psvr. |
Filmide vaatamiseks ei kõlba need jah. Resolutsioon peaks olema kordades suurem, eriti videol. Alla 8k videot ei kannata üldse vaadata.
Kuna põhimõtteliselt need prillid zoomivad sul sisse, lisaks oleks hea, kui prillide enda reso ka kõrgem oleks, ilmselt selle Pimax Vision 8K X-ga kannatakse vaadata juba,
aga video ise peaks minimum 8k resoga olema siis.
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
12.04.2020 18:00:14
|
|
|
palju kinos filmide reso on? ise küsin, ise vastan, hetkel projitseeritakse 2k ja 4k resoga filmid ekraanile vastavalt projektori võimekusele.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
12.04.2020 22:08:19
|
|
|
Eks see on personaalne ka, kui kinni sa pixlites oled.
Ma ütleks küll, et minu jaoks on VR nautimiseks juba piisavalt küps.
Mitte, et ma ei kujutaks ette palju detailsemat ilusamat keskkonda, lihtsalt see kogemus kokku on piisavalt erinev, et see on seda väärt.
Eriti veel asjad, kus saab liikuda korralikult.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
13.04.2020 00:01:31
|
|
|
Mängudel on AA, videotel mitte?
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
13.04.2020 08:12:05
|
|
|
Vael kirjutas: |
Mängudel on AA, videotel mitte? |
AA soovitatakse üldse välja lülitada VRi puhul, samuti Depth Of Field.
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
Skyrim
HV vaatleja
|
13.04.2020 08:37:06
|
|
mart88 kirjutas: |
Mul on Pimax 4k prillid mingi mitu aastat tegelt olnud, viimased aastad ns seisnud.. ja tegelt ennast on ka pannud mõtlema, et miks nii vähe sellel teemal kriitikat on.. Minu silmis on see Vr pildi kvaliteet veel no niiii lapse kingades, et ma pm naeran näkku kui keegi ütleb, et on võimeline nendest filmi vaadata. Ärge näkku lööge kui Valve Index teisest klassist on, endal on kogemus, pimax 4k, Vive, Vive pro, Psvr. |
Tavaline video läbi Skybox VR pleieri näitab väga head pilti. Isegi need mille olen telefoniga teinud. Ja netiavarustest leitud VR videoklipid on ka head. Aga need Youtube kanalind ei kõlba kuskile. Sama lugu google earth´ga. Mängud enamus ikka hea vaadata. Eriti Half-Life Alyx.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
13.04.2020 08:46:18
|
|
|
Steam ikka indexit meile saadab või peab kuidagi postiga skeemitama hakkama?
|
|
   |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
Skyrim
HV vaatleja
|
13.04.2020 09:03:55
|
|
|
pots4t4j4 kirjutas: |
Steam ikka indexit meile saadab või peab kuidagi postiga skeemitama hakkama? |
Saadab ilusti. tuleb koju kätte. Itella vahendas.
Kui pikk ooteaeg on ?
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
13.04.2020 09:14:45
|
|
|
Saadab ilusti. tuleb koju kätte. Itella vahendas.
Kui pikk ooteaeg on ? |
Ei ma paar nädalat tagasi tellisin pole maksnudki veel.
|
|
   |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
13.04.2020 09:15:37
|
|
|
Tuleb Hollandist mööda maad, läbi Saksamaa, Poola ja Baltimaade. Mul tuli 5 tööpäevaga kohale.
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
aap14
Kreisi kasutaja

|
20.04.2020 03:51:14
|
|
|
Sai siis Elite Dangerous kah Valve Indexiga proovitud ja peab kahjuks ütlema, et lisaks LCD paneelide backlight bleedile on pilt udune ning heli Indexi enda klappidest ei ole üldse bassine, mis rikub kogu kosmose ja möirgavate spaceship mootorite kogemuse ära.
Lisaks sellele on värvid väga kehvad võrreldes Samsung QLED ekraaniga.
Kuna Index maksab 1000 euri, siis ma väga soovitaks oodata järgmist generatsiooni, mis pakuks paremaid värve ja kontrasti.
VR on kogemusena väga lahe aga hetkel on iga kord kui Indexi pähe panen tunne nagu oleks pildikvaliteedis tagasi 22 tolliste TN LCDde juures.
_________________ Slow is smooth and smooth is fast |
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
20.04.2020 09:53:41
|
|
|
aap14 kirjutas: |
Sai siis Elite Dangerous kah Valve Indexiga proovitud ja peab kahjuks ütlema, et lisaks LCD paneelide backlight bleedile on pilt udune ning heli Indexi enda klappidest ei ole üldse bassine, mis rikub kogu kosmose ja möirgavate spaceship mootorite kogemuse ära.
Lisaks sellele on värvid väga kehvad võrreldes Samsung QLED ekraaniga.
Kuna Index maksab 1000 euri, siis ma väga soovitaks oodata järgmist generatsiooni, mis pakuks paremaid värve ja kontrasti.
VR on kogemusena väga lahe aga hetkel on iga kord kui Indexi pähe panen tunne nagu oleks pildikvaliteedis tagasi 22 tolliste TN LCDde juures.  |
Tegelikult, mitte järgmist, vaid üle järgmist.
Enne ilmselt ei ole mõtet, kui tulevad 8k OLED ekraanid ja videokaardid, mis neid jooksutada suudavad, eye tracking ja s.h. nende asukohtade teravustamine, mida vaatad
Praegune VR on nagu oleksid lühinägelik (kõik kaudsed asjad udused) ja vaataksid kogu maailma läbi akvalangi maski, millel on klaasil veel mingid täpid ka peal.
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
20.04.2020 11:04:37
|
|
|
mis siis praegu kõige parem headset oleks, pimaxi 5k xr (oled ja 1440p per silm)?
ma ausalt öeldes kardan, et eye tracking ja foveated rendering on korralikul kujul piisavalt keeruline, et 4k per silm võimeline masin või settingud on lähemas tulevikus parem lahendus.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
20.04.2020 11:29:52
|
|
|
londiste kirjutas: |
mis siis praegu kõige parem headset oleks, pimaxi 5k xr (oled ja 1440p per silm)?
ma ausalt öeldes kardan, et eye tracking ja foveated rendering on korralikul kujul piisavalt keeruline, et 4k per silm võimeline masin või settingud on lähemas tulevikus parem lahendus. |
Ma ütleks, et index on kindlasti parem, kui see Pimax 5k, index on ka sisuliselt 1440p per silm ja LCD ekraan on parem, kuna seal on 3x subpixelit, et siis tegelikult on pikslid pisemad, kui OLEDil.
Tähtsam on hoopis korralikud läätsed, mis ei tekitaks neid god ray (pimedas kiirgav) efekte ja et ei oleks moonutusi, iga osa pildist oleks selge ja puhas. Indexil on näiteks God Ray probleem, lisaks
see, et mingi läige on osades kohtades peal kus olema ei peaks.
Pigem oleks parem valik Pimax 8K X, vaadata mida HP reverb 2 toob või kui raha on, siis Varjo VR-2 Pro (mis võib öelda, on tõesti next gen VR).
https://varjo.com/products/vr-2-pro/
Põhimõtteliselt on sul täielik handtracking (sõrmede osas), pulte pole üldse vaja. Lisaks on sellel ka korralik eye tracking, et siis toimib nagu 16k ekraan, et teravustatakse ainult seda osa ekraanist,
mida silm parajasti vaatab ja samas ei vaja väga kõva riistvara, kuna tervet ekraani ei tehta korraga teravaks. Loodetavasti midagi taolist tuleb ka odava hinnaga kunagi ehk consumer versioon.
Praegu ongi probleem selles, et võiks olla nagu vähemalt 120fpsi/hzi ekraan, et oleks piisavalt sujuv, samas kui tahad teravat pilti ka, siis pole riistvara, mis sellist reso jooksutaks, seega ongi
lahendus eye tracking, jälgib mida su silm vaatab ja suurendab ainult selles kohas teravust/resolutsiooni.
Indexil on veel huvitav asi, et kui paned optionsist selle refresh rate paiga ja resolution valid auto, siis ta hakkab sul reso vähendama, et hoida stabiilset fpsi. Et siis tegelikult sujuvus on tähtsam,
kui pildi teravus.
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
20.04.2020 11:51:10
|
|
|
see oledi võrdlus on sul igal juhul jama. oledil on samamoodi subpikslid - 3-4tk.
pimaxi 8k on lcd.
ma pole seni 90hz takistusena tajunud. alati võiks sujuvam olla aga see on täiesti piisav.
oled vs lcd on muidugi vahe, ma peaksin oledi oluliselt paremaks, isegi madalama reso juures.
su viidatud varjo vr-2 pro on selles mõttes huvitav, et mis kuradi ekraan tal on? 1080p micro-oled combined with 1440x1600 amoled? üksteise taha on need paigutanud ja reso erinevused siluvad pilti?
eye tracking vajab omajagu softituge, sellega on lähiajal pigem kehvasti.
edit:
87 kraadi fov?
nii palju kui loetud, siis pimax paistab tänase põlvkonna eesliinis olema. sama ultraleapi hand tracking moodul on neile ju ka olemas.
selline mitte seamless lahendus ja kõvasti saab konfiga jukerdada aga lihtsalt paremat praegu väga pole.
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
20.04.2020 12:07:00
|
|
|
see oledi võrdlus on sul igal juhul jama. oledil on samamoodi subpikslid - 3-4tk.
pimaxi 8k on lcd.
edit:
87 kraadi fov?
|
Päris suur vahe on ikkagi sees ja nendel oledidel ei ole eraldi subpixeleid.
https://forums.oculusvr.com/community/discussion/74847/pimax-lcd-vs-oled
Olen ise oma silmaga seda vahet näinud, HTC Vive Pro vs Valve Index, mõlemal sama resoga erkaanid, aga Vive Prol on pikslid palju selgemalt välja joonistunud ja tekib SDE efekt.
87 kraadi fov on ilmselgelt liiga vähe, suurim miinus sellel Vario headsetil, lisaks on liiga madal Hz, 90hz on suht minimum, 120hz oleks ideaalne.
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
20.04.2020 12:36:12
|
|
|
IceUul, oledidel on eraldi subpikslid. täiesti kindlasti on, vähemalt sellest küljest on su jutt mööda.
edit:
aa, nüüd ma saan vist aru, mida sa öelda tahtsid - 5xr on pentile? siis on sellel vähem subpiksleid kui peaks ja reso on mõneti bs.
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 20.04.2020 12:43:49, muudetud 1 kord |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
20.04.2020 12:43:17
|
|
|
IceUul kirjutas: |
pimaxi 8k on lcd.
edit:
87 kraadi fov?
|
Päris suur vahe on ikkagi sees ja nendel oledidel ei ole eraldi subpixeleid.
https://forums.oculusvr.com/community/discussion/74847/pimax-lcd-vs-oled
Olen ise oma silmaga seda vahet näinud, HTC Vive Pro vs Valve Index, mõlemal sama resoga erkaanid, aga Vive Prol on pikslid palju selgemalt välja joonistunud ja tekib SDE efekt.
87 kraadi fov on ilmselgelt liiga vähe, suurim miinus sellel Vario headsetil, lisaks on liiga madal Hz, 90hz on suht minimum, 120hz oleks ideaalne. |
ei tea mismoodi seda värvipilti siis oledil tehakse, kui su pixleid pole?
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|