Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Oculus Rift, HTC VIVE, PS VR ja teised virtual reality headsetid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 152, 153, 154 ... 176, 177, 178  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 08.04.2020 11:22:30 vasta tsitaadiga

Mul ka tellimus soolas paar nädalat juba ehk saab kiiremini.
Kommentaarid: 490 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 398
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
IceUul
Sinu Ema
IceUul

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.04.2020 11:41:29 vasta tsitaadiga

m8markus kirjutas:
IceUul kirjutas:
m8markus kirjutas:
Huvitav kuidas see õnnestus? nagu müüki tuli tellisin ära, esimene nädal oli 2 nädalate ooteaega ja nüüd ma ootan juba üle kuu, ooteaeg ei vähene pigem iga nädalaga kasvab ja enam ei osta ka seda junni, mingu peeti

Ilmselt tellisin enne sind, Valve märkis, et first order first get. Sa peaksid ka ilmselt enda oma varsti saama.
Ma tahtsin muidu osta ka seda Oculus Rift S, kuid kuna seda müügil polnud kuskil, siis just tuli Index uuesti müüki, saigi ära tellitud see. 2x kallim, aga veidi parem ka ma arvan.
Lisaks oli probleem ka, et mul tekis palju kodus istumise aega, seoses olukorraga ja oli vaja veidike füüsilist tegevust leida koju, mida VR ka pakub.

No ma tellisin ka kohe nagu nad avasid selle, algul oli 2 nädalat ja nüüd on iga nädal 3-8, vähemalt eile oli, täna juba "Ships in 4 to 6 weeks", aina paremaks läheb thumbs_up.gif

9. märts kell 19:00?
Kommentaarid: 213 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 184
tagasi üles
deagle
HV vaatleja

sõnum 09.04.2020 12:44:18 vasta tsitaadiga

See tellimuste esitamise aeg oli seal imeväike. Ise tellisin esimesel sekundil ja 12.03 pandi teele. Paljud ootavad siiamaani, kes 9ndal tellisid.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 09.04.2020 15:24:43 vasta tsitaadiga

deagle kirjutas:
See tellimuste esitamise aeg oli seal imeväike. Ise tellisin esimesel sekundil ja 12.03 pandi teele. Paljud ootavad siiamaani, kes 9ndal tellisid.

Ilmselt küll, need kes 19:01 tellisid, ootavad endiselt. Minu oma pandi teele alles 25.03
tagasi üles
Skyrim
HV vaatleja

sõnum 12.04.2020 15:39:02 VR ja youtube vasta tsitaadiga

Keegi selgitab mulle ära ehk.
Mul valve index nädal tagasi sain kätte. icon_smile.gif

nüüd tõmbasin youtube lahti, ming VR kanal. Ja see pilt on nagu elu halb. Niisama arvuti ekraanilt väga kena. Prillidega täis saast. Milles asi ? Pettus ?
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
mart88
HV kasutaja

sõnum 12.04.2020 17:34:32 Re: VR ja youtube vasta tsitaadiga

Skyrim kirjutas:

nüüd tõmbasin youtube lahti, ming VR kanal. Ja see pilt on nagu elu halb. Niisama arvuti ekraanilt väga kena. Prillidega täis saast. Milles asi ? Pettus ?

Mul on Pimax 4k prillid mingi mitu aastat tegelt olnud, viimased aastad ns seisnud.. ja tegelt ennast on ka pannud mõtlema, et miks nii vähe sellel teemal kriitikat on.. Minu silmis on see Vr pildi kvaliteet veel no niiii lapse kingades, et ma pm naeran näkku kui keegi ütleb, et on võimeline nendest filmi vaadata. Ärge näkku lööge kui Valve Index teisest klassist on, endal on kogemus, pimax 4k, Vive, Vive pro, Psvr.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 12.04.2020 17:44:47 Re: VR ja youtube vasta tsitaadiga

mart88 kirjutas:
Skyrim kirjutas:

Mul on Pimax 4k prillid mingi mitu aastat tegelt olnud, viimased aastad ns seisnud.. ja tegelt ennast on ka pannud mõtlema, et miks nii vähe sellel teemal kriitikat on.. Minu silmis on see Vr pildi kvaliteet veel no niiii lapse kingades, et ma pm naeran näkku kui keegi ütleb, et on võimeline nendest filmi vaadata. Ärge näkku lööge kui Valve Index teisest klassist on, endal on kogemus, pimax 4k, Vive, Vive pro, Psvr.

Filmide vaatamiseks ei kõlba need jah. Resolutsioon peaks olema kordades suurem, eriti videol. Alla 8k videot ei kannata üldse vaadata.
Kuna põhimõtteliselt need prillid zoomivad sul sisse, lisaks oleks hea, kui prillide enda reso ka kõrgem oleks, ilmselt selle Pimax Vision 8K X-ga kannatakse vaadata juba,
aga video ise peaks minimum 8k resoga olema siis.
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 12.04.2020 18:00:14 vasta tsitaadiga

palju kinos filmide reso on? ise küsin, ise vastan, hetkel projitseeritakse 2k ja 4k resoga filmid ekraanile vastavalt projektori võimekusele.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 12.04.2020 22:08:19 vasta tsitaadiga

Eks see on personaalne ka, kui kinni sa pixlites oled.
Ma ütleks küll, et minu jaoks on VR nautimiseks juba piisavalt küps.
Mitte, et ma ei kujutaks ette palju detailsemat ilusamat keskkonda, lihtsalt see kogemus kokku on piisavalt erinev, et see on seda väärt.
Eriti veel asjad, kus saab liikuda korralikult.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Vael
HV Guru

sõnum 13.04.2020 00:01:31 vasta tsitaadiga

Mängudel on AA, videotel mitte?
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 13.04.2020 08:12:05 vasta tsitaadiga

Vael kirjutas:
Mängudel on AA, videotel mitte?

AA soovitatakse üldse välja lülitada VRi puhul, samuti Depth Of Field.
tagasi üles
Skyrim
HV vaatleja

sõnum 13.04.2020 08:37:06 Re: VR ja youtube vasta tsitaadiga

mart88 kirjutas:
Skyrim kirjutas:

Tavaline video läbi Skybox VR pleieri näitab väga head pilti. Isegi need mille olen telefoniga teinud. Ja netiavarustest leitud VR videoklipid on ka head. Aga need Youtube kanalind ei kõlba kuskile. Sama lugu google earth´ga. Mängud enamus ikka hea vaadata. Eriti Half-Life Alyx.
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 13.04.2020 08:46:18 vasta tsitaadiga

Steam ikka indexit meile saadab või peab kuidagi postiga skeemitama hakkama?
tagasi üles
Skyrim
HV vaatleja

sõnum 13.04.2020 09:03:55 vasta tsitaadiga

pots4t4j4 kirjutas:

Saadab ilusti. tuleb koju kätte. Itella vahendas.
Kui pikk ooteaeg on ?
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 13.04.2020 09:14:45 vasta tsitaadiga

Skyrim kirjutas:
pots4t4j4 kirjutas:

Saadab ilusti. tuleb koju kätte. Itella vahendas.
Kui pikk ooteaeg on ?

Ei ma paar nädalat tagasi tellisin pole maksnudki veel.
tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 13.04.2020 09:15:37 vasta tsitaadiga

pots4t4j4 kirjutas:

Tuleb Hollandist mööda maad, läbi Saksamaa, Poola ja Baltimaade. Mul tuli 5 tööpäevaga kohale.
tagasi üles
aap14
Kreisi kasutaja
aap14

sõnum 20.04.2020 03:51:14 vasta tsitaadiga

Sai siis Elite Dangerous kah Valve Indexiga proovitud ja peab kahjuks ütlema, et lisaks LCD paneelide backlight bleedile on pilt udune ning heli Indexi enda klappidest ei ole üldse bassine, mis rikub kogu kosmose ja möirgavate spaceship mootorite kogemuse ära.
Lisaks sellele on värvid väga kehvad võrreldes Samsung QLED ekraaniga.

Kuna Index maksab 1000 euri, siis ma väga soovitaks oodata järgmist generatsiooni, mis pakuks paremaid värve ja kontrasti.
VR on kogemusena väga lahe aga hetkel on iga kord kui Indexi pähe panen tunne nagu oleks pildikvaliteedis tagasi 22 tolliste TN LCDde juures. icon_rolleyes.gif

IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 20.04.2020 09:53:41 vasta tsitaadiga

aap14 kirjutas:
Sai siis Elite Dangerous kah Valve Indexiga proovitud ja peab kahjuks ütlema, et lisaks LCD paneelide backlight bleedile on pilt udune ning heli Indexi enda klappidest ei ole üldse bassine, mis rikub kogu kosmose ja möirgavate spaceship mootorite kogemuse ära.
Lisaks sellele on värvid väga kehvad võrreldes Samsung QLED ekraaniga.

Kuna Index maksab 1000 euri, siis ma väga soovitaks oodata järgmist generatsiooni, mis pakuks paremaid värve ja kontrasti.
VR on kogemusena väga lahe aga hetkel on iga kord kui Indexi pähe panen tunne nagu oleks pildikvaliteedis tagasi 22 tolliste TN LCDde juures. icon_rolleyes.gif

Tegelikult, mitte järgmist, vaid üle järgmist.

Enne ilmselt ei ole mõtet, kui tulevad 8k OLED ekraanid ja videokaardid, mis neid jooksutada suudavad, eye tracking ja s.h. nende asukohtade teravustamine, mida vaatad

Praegune VR on nagu oleksid lühinägelik (kõik kaudsed asjad udused) ja vaataksid kogu maailma läbi akvalangi maski, millel on klaasil veel mingid täpid ka peal.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 20.04.2020 11:04:37 vasta tsitaadiga

mis siis praegu kõige parem headset oleks, pimaxi 5k xr (oled ja 1440p per silm)?
ma ausalt öeldes kardan, et eye tracking ja foveated rendering on korralikul kujul piisavalt keeruline, et 4k per silm võimeline masin või settingud on lähemas tulevikus parem lahendus.

tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 20.04.2020 11:29:52 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
mis siis praegu kõige parem headset oleks, pimaxi 5k xr (oled ja 1440p per silm)?
ma ausalt öeldes kardan, et eye tracking ja foveated rendering on korralikul kujul piisavalt keeruline, et 4k per silm võimeline masin või settingud on lähemas tulevikus parem lahendus.

Ma ütleks, et index on kindlasti parem, kui see Pimax 5k, index on ka sisuliselt 1440p per silm ja LCD ekraan on parem, kuna seal on 3x subpixelit, et siis tegelikult on pikslid pisemad, kui OLEDil.
Tähtsam on hoopis korralikud läätsed, mis ei tekitaks neid god ray (pimedas kiirgav) efekte ja et ei oleks moonutusi, iga osa pildist oleks selge ja puhas. Indexil on näiteks God Ray probleem, lisaks
see, et mingi läige on osades kohtades peal kus olema ei peaks.

Pigem oleks parem valik Pimax 8K X, vaadata mida HP reverb 2 toob või kui raha on, siis Varjo VR-2 Pro (mis võib öelda, on tõesti next gen VR).
https://varjo.com/products/vr-2-pro/
Põhimõtteliselt on sul täielik handtracking (sõrmede osas), pulte pole üldse vaja. Lisaks on sellel ka korralik eye tracking, et siis toimib nagu 16k ekraan, et teravustatakse ainult seda osa ekraanist,
mida silm parajasti vaatab ja samas ei vaja väga kõva riistvara, kuna tervet ekraani ei tehta korraga teravaks. Loodetavasti midagi taolist tuleb ka odava hinnaga kunagi ehk consumer versioon.

Praegu ongi probleem selles, et võiks olla nagu vähemalt 120fpsi/hzi ekraan, et oleks piisavalt sujuv, samas kui tahad teravat pilti ka, siis pole riistvara, mis sellist reso jooksutaks, seega ongi
lahendus eye tracking, jälgib mida su silm vaatab ja suurendab ainult selles kohas teravust/resolutsiooni.

Indexil on veel huvitav asi, et kui paned optionsist selle refresh rate paiga ja resolution valid auto, siis ta hakkab sul reso vähendama, et hoida stabiilset fpsi. Et siis tegelikult sujuvus on tähtsam,
kui pildi teravus.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 20.04.2020 11:51:10 vasta tsitaadiga

see oledi võrdlus on sul igal juhul jama. oledil on samamoodi subpikslid - 3-4tk.
pimaxi 8k on lcd.

ma pole seni 90hz takistusena tajunud. alati võiks sujuvam olla aga see on täiesti piisav.
oled vs lcd on muidugi vahe, ma peaksin oledi oluliselt paremaks, isegi madalama reso juures.

su viidatud varjo vr-2 pro on selles mõttes huvitav, et mis kuradi ekraan tal on? 1080p micro-oled combined with 1440x1600 amoled? üksteise taha on need paigutanud ja reso erinevused siluvad pilti?
eye tracking vajab omajagu softituge, sellega on lähiajal pigem kehvasti.

edit:
87 kraadi fov? icon_eek.gif

nii palju kui loetud, siis pimax paistab tänase põlvkonna eesliinis olema. sama ultraleapi hand tracking moodul on neile ju ka olemas.
selline mitte seamless lahendus ja kõvasti saab konfiga jukerdada aga lihtsalt paremat praegu väga pole.

tagasi üles
IceUul
Sinu Ema
IceUul

sõnum 20.04.2020 12:07:00 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
see oledi võrdlus on sul igal juhul jama. oledil on samamoodi subpikslid - 3-4tk.
pimaxi 8k on lcd.

edit:

Päris suur vahe on ikkagi sees ja nendel oledidel ei ole eraldi subpixeleid.
https://forums.oculusvr.com/community/discussion/74847/pimax-lcd-vs-oled
Olen ise oma silmaga seda vahet näinud, HTC Vive Pro vs Valve Index, mõlemal sama resoga erkaanid, aga Vive Prol on pikslid palju selgemalt välja joonistunud ja tekib SDE efekt.

87 kraadi fov on ilmselgelt liiga vähe, suurim miinus sellel Vario headsetil, lisaks on liiga madal Hz, 90hz on suht minimum, 120hz oleks ideaalne.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 20.04.2020 12:36:12 vasta tsitaadiga

IceUul, oledidel on eraldi subpikslid. täiesti kindlasti on, vähemalt sellest küljest on su jutt mööda.

edit:
aa, nüüd ma saan vist aru, mida sa öelda tahtsid - 5xr on pentile? siis on sellel vähem subpiksleid kui peaks ja reso on mõneti bs.

viimati muutis londiste 20.04.2020 12:43:49, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 241 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 215
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 20.04.2020 12:43:17 vasta tsitaadiga

IceUul kirjutas:
londiste kirjutas:
pimaxi 8k on lcd.

edit:

Päris suur vahe on ikkagi sees ja nendel oledidel ei ole eraldi subpixeleid.
https://forums.oculusvr.com/community/discussion/74847/pimax-lcd-vs-oled
Olen ise oma silmaga seda vahet näinud, HTC Vive Pro vs Valve Index, mõlemal sama resoga erkaanid, aga Vive Prol on pikslid palju selgemalt välja joonistunud ja tekib SDE efekt.

87 kraadi fov on ilmselgelt liiga vähe, suurim miinus sellel Vario headsetil, lisaks on liiga madal Hz, 90hz on suht minimum, 120hz oleks ideaalne.
ei tea mismoodi seda värvipilti siis oledil tehakse, kui su pixleid pole?
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
Wordmc9
HV Guru

sõnum 20.04.2020 12:48:56 vasta tsitaadiga

HarryPotter võlub icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 340 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 283
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Oculus Rift, HTC VIVE, PS VR ja teised virtual reality headsetid mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 152, 153, 154 ... 176, 177, 178  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.