Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  7900gt küsimus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
KrikU
HV veteran
KrikU

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.11.2006 19:57:14 vasta tsitaadiga

Loogiline, et mõlemad otsad tuleb ära ühendada! icon_eek.gif icon_evil.gif

On olemas toiteplokid millel on 2 eralaldi iseseisvat raili kuid PEG (PCI-E 6-pin toite) juhtmed puuduvad sootuks, endal üks selline 10+15 amprit railidega töötab masinas justnimelt antud meetodil. Kuid molexite otstel ega kuskil pole isegi märgitud millise raili alla nad kuuluvad. Seega on mul ühendatud mõlemad molex otsad PEG üleminekul + mõlemad on eraldi juhtme otsas kuigi kindel ma ei saa olla kas nad on eraldi railidel või mitte. Siiani on ka kõige võimsama kaardiga probleemivaba kõik olnud. Ja ma ei soovitaks mitte mingil juhul ühte jätta ühendamata kui teil on dual-rail toiteplokk, mina ühendaks nad muidugi enivei ära. Kurat teab kas 12V liinid lähevad kaardi peal eraldi asjade toiteks või mitte, kui ühte ei ühenda siis jääb teatud 12v PEG ots ju pingeta.
Kommentaarid: 129 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
allfree
HV vaatleja

sõnum 14.11.2006 20:29:04 vasta tsitaadiga

ühendasin siis ka mõlemad juhtmed ära ja töötab täpselt samamoodi nagu ennem icon_razz.gif
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 14.11.2006 23:07:48 vasta tsitaadiga

KrikU, Aga ikkagi,mul on töötanud kõik kaardid muretult thumbs_up.gif Selgitage miks ei ole tekkinud probleemi thumbs_up.gif Mis tähtsus on 1+1 railil icon_eek.gif
Toide on ilma uue specita 380w TP antec icon_confused.gif
Siin on nõrkemiseni igasugu tudengeid icon_lol.gif
Kus on asja mõte icon_neutral.gif
Senimaani on jäänud tunne,et asi on põhimõtteline icon_exclaim.gif

JA põhjusmõtteliselt on nunnal rinnad beer_yum.gif
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
KrikU
HV veteran
KrikU

sõnum 15.11.2006 00:08:13 vasta tsitaadiga

Aga kas sa ise ei arva, et loogiliselt võttes võib teoreetiliselt, jättes ühe otsa ühendamata, tekkida olukord kus 1 rail on üle koormatud? Praktikas ehk väljendub suurel koormusel kokku jooksmise näol või toiteploki välja lülitamisega.

Selle peale ma küsiks nüüd hea meelega, et miks on 8800GTX kaardil 2 PEG otsa icon_biggrin.gif
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 15.11.2006 01:41:39 vasta tsitaadiga

KrikU, Krt.Füüsika näitab sedasi,et kui sa anand juhtmest 12 v,siis saab ka tarbija 12v icon_idea.gif
Kui sa annad 2x12 volti siis saab ka lõppptarbija 12 V
Kui sa võtad patarei 4,5 volti ja liidad patarei 4,5 v siis saad pinge 4,5 v. mitte 9,0 v icon_neutral.gif Vaid sa võidad voolu tugevuses,mitte votides thumbs_up.gif
Lihtsalt voool on tugevam,mitte kõvem amprites icon_idea.gif
#kui on nii suure trbivusega kaart siis kah peab olema PSU vastav- Ja ei teki küsimusi pooliku toitmisega probleemi iga raili kohta icon_idea.gif (omanik on kooskülas) icon_idea.gif
tagasi üles
KrikU
HV veteran
KrikU

sõnum 15.11.2006 01:55:47 vasta tsitaadiga

dreamx kirjutas:

Lihtsalt voool on tugevam,mitte kõvem amprites icon_idea.gif :

Miks sa segast peksad? icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Voolu tugevust mõõdetaksegi amprites, eksole ja kui on tugevam siis ongi rohkem ampreid.
2 railiga toiteploki puhul on siis 2 sõltumatut 220->12v muundurit ja selle väljundit millel on mõlemal oma parameetrid, näiteks suurim RMS võimsus või max voolutugevus amprites millel tagatud häireteta töö.

Rohkem ei oskagi midagi vastata, olen endiselt kõikide viimaste postituste osas omal seisukohal.
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 15.11.2006 02:05:55 vasta tsitaadiga

KrikU, Kirjta oma seisukoht lahti thumbs_up.gif Segast peksad ise icon_idea.gif
Kas läheneme om füüsika tundi icon_biggrin.gif Oled ju spetsialist icon_wink.gif
Siis räägi amatöörile samuiti icon_rolleyes.gif
-e- kuidas muudab sama voolu tugevus lihtsat tarbijat icon_question.gif
tagasi üles
KrikU
HV veteran
KrikU

sõnum 15.11.2006 02:10:02 vasta tsitaadiga

Seisukoht on see, et tuleks kasutada siiski mõlemat Molexi otsa PEG üleminekut kasutades.

Lihtsalt on mulle kahjuks tehniliselt teadmata kas graafikakaardi sisesed toiteliinid on omavahel seotud või mitte (PEG otsale läheb kaks 12V juhet, molex ülemineku puhul jagunevad need juhtmed molex otsade vahel). Arvatavasti nad on seotud siiski, kui siin kõigil asi ilusti töötab. Aga nüüd on minu peamine argument -> dual rail toiteploki puhul ühe raili overloadimise võimaluse vähendamine siis kui ühendada mõlemad molex otsad, üks võib jääda ühe raili 12v toite alla, teine võib aga teise raili pealt toidet saada. Nüüd kahaneb tunduvalt ülekoormuse võimalus kuna võimsus on hajutatud eraldi railide peale laiali.
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 15.11.2006 02:13:41 vasta tsitaadiga

KrikU, Aga millega seletad seda ,et raili ots ei vaja seda lisa moleksit thumbs_up.gif
Kui ka näib vajalikuna icon_question.gif
tagasi üles
KrikU
HV veteran
KrikU

sõnum 15.11.2006 02:21:48 vasta tsitaadiga

Sellega, et kaardi PCB-l peaksid siiski olema PEG otsa 12v toite otsad omavahel seotud, see tähendab, et ei juhtu olukorda, et mingi 'osa' kaardist üldse pingeta jääks icon_lol.gif
Võibolla on küsimus PCB radade suurimas voolutugevuses mis neile optimaalne on ning need piirangud on juba ületatud ja seega on vaja toide vedada mitmest kandist 'mitmete radadega'. Liiga suur voolutugevus pudelikaelas ju teeb teadagi mida - kuumus jne. Kui põhjus selline pole mida ma lihtsalt pakkusin oma teadmistega, siis kas keegi annab ammendava vastuse miks on PEG otsal KAKS 12v juhtme ühendust? Võibolla selleks, et PEG toite otsaga PSU-del mis on kahe railiga, on nad juba toiteploki sees vastavalt eraldatud muundurite väljunditesse. Igaljuhul mina olen kogu lisa toite põhimõttest saanud üheselt aru - suurte voolude hajutamine.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 15.11.2006 09:52:16 vasta tsitaadiga

dreamx, 7900gt ei ole voolunõudlik kaart. sealt ei tule enamus kaardi tarbimisest.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  7900gt küsimus mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.