Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
KrikU
HV veteran

|
14.11.2006 19:57:14
|
|
|
Loogiline, et mõlemad otsad tuleb ära ühendada!
On olemas toiteplokid millel on 2 eralaldi iseseisvat raili kuid PEG (PCI-E 6-pin toite) juhtmed puuduvad sootuks, endal üks selline 10+15 amprit railidega töötab masinas justnimelt antud meetodil. Kuid molexite otstel ega kuskil pole isegi märgitud millise raili alla nad kuuluvad. Seega on mul ühendatud mõlemad molex otsad PEG üleminekul + mõlemad on eraldi juhtme otsas kuigi kindel ma ei saa olla kas nad on eraldi railidel või mitte. Siiani on ka kõige võimsama kaardiga probleemivaba kõik olnud. Ja ma ei soovitaks mitte mingil juhul ühte jätta ühendamata kui teil on dual-rail toiteplokk, mina ühendaks nad muidugi enivei ära. Kurat teab kas 12V liinid lähevad kaardi peal eraldi asjade toiteks või mitte, kui ühte ei ühenda siis jääb teatud 12v PEG ots ju pingeta.
|
|
Kommentaarid: 129 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
allfree
HV vaatleja
|
14.11.2006 20:29:04
|
|
|
ühendasin siis ka mõlemad juhtmed ära ja töötab täpselt samamoodi nagu ennem
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
14.11.2006 23:07:48
|
|
|
KrikU, Aga ikkagi,mul on töötanud kõik kaardid muretult Selgitage miks ei ole tekkinud probleemi Mis tähtsus on 1+1 railil
Toide on ilma uue specita 380w TP antec
Siin on nõrkemiseni igasugu tudengeid
Kus on asja mõte
Senimaani on jäänud tunne,et asi on põhimõtteline
JA põhjusmõtteliselt on nunnal rinnad
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
KrikU
HV veteran

|
15.11.2006 00:08:13
|
|
|
Aga kas sa ise ei arva, et loogiliselt võttes võib teoreetiliselt, jättes ühe otsa ühendamata, tekkida olukord kus 1 rail on üle koormatud? Praktikas ehk väljendub suurel koormusel kokku jooksmise näol või toiteploki välja lülitamisega.
Selle peale ma küsiks nüüd hea meelega, et miks on 8800GTX kaardil 2 PEG otsa
|
|
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
15.11.2006 01:41:39
|
|
|
KrikU, Krt.Füüsika näitab sedasi,et kui sa anand juhtmest 12 v,siis saab ka tarbija 12v
Kui sa annad 2x12 volti siis saab ka lõppptarbija 12 V
Kui sa võtad patarei 4,5 volti ja liidad patarei 4,5 v siis saad pinge 4,5 v. mitte 9,0 v Vaid sa võidad voolu tugevuses,mitte votides
Lihtsalt voool on tugevam,mitte kõvem amprites
#kui on nii suure trbivusega kaart siis kah peab olema PSU vastav- Ja ei teki küsimusi pooliku toitmisega probleemi iga raili kohta (omanik on kooskülas)
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
KrikU
HV veteran

|
15.11.2006 01:55:47
|
|
|
dreamx kirjutas: |
Lihtsalt voool on tugevam,mitte kõvem amprites : |
Miks sa segast peksad?
Voolu tugevust mõõdetaksegi amprites, eksole ja kui on tugevam siis ongi rohkem ampreid.
2 railiga toiteploki puhul on siis 2 sõltumatut 220->12v muundurit ja selle väljundit millel on mõlemal oma parameetrid, näiteks suurim RMS võimsus või max voolutugevus amprites millel tagatud häireteta töö.
Rohkem ei oskagi midagi vastata, olen endiselt kõikide viimaste postituste osas omal seisukohal.
|
|
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
15.11.2006 02:05:55
|
|
|
KrikU, Kirjta oma seisukoht lahti Segast peksad ise
Kas läheneme om füüsika tundi Oled ju spetsialist
Siis räägi amatöörile samuiti
-e- kuidas muudab sama voolu tugevus lihtsat tarbijat
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
KrikU
HV veteran

|
15.11.2006 02:10:02
|
|
|
Seisukoht on see, et tuleks kasutada siiski mõlemat Molexi otsa PEG üleminekut kasutades.
Lihtsalt on mulle kahjuks tehniliselt teadmata kas graafikakaardi sisesed toiteliinid on omavahel seotud või mitte (PEG otsale läheb kaks 12V juhet, molex ülemineku puhul jagunevad need juhtmed molex otsade vahel). Arvatavasti nad on seotud siiski, kui siin kõigil asi ilusti töötab. Aga nüüd on minu peamine argument -> dual rail toiteploki puhul ühe raili overloadimise võimaluse vähendamine siis kui ühendada mõlemad molex otsad, üks võib jääda ühe raili 12v toite alla, teine võib aga teise raili pealt toidet saada. Nüüd kahaneb tunduvalt ülekoormuse võimalus kuna võimsus on hajutatud eraldi railide peale laiali.
|
|
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
15.11.2006 02:13:41
|
|
|
KrikU, Aga millega seletad seda ,et raili ots ei vaja seda lisa moleksit
Kui ka näib vajalikuna
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
KrikU
HV veteran

|
15.11.2006 02:21:48
|
|
|
Sellega, et kaardi PCB-l peaksid siiski olema PEG otsa 12v toite otsad omavahel seotud, see tähendab, et ei juhtu olukorda, et mingi 'osa' kaardist üldse pingeta jääks
Võibolla on küsimus PCB radade suurimas voolutugevuses mis neile optimaalne on ning need piirangud on juba ületatud ja seega on vaja toide vedada mitmest kandist 'mitmete radadega'. Liiga suur voolutugevus pudelikaelas ju teeb teadagi mida - kuumus jne. Kui põhjus selline pole mida ma lihtsalt pakkusin oma teadmistega, siis kas keegi annab ammendava vastuse miks on PEG otsal KAKS 12v juhtme ühendust? Võibolla selleks, et PEG toite otsaga PSU-del mis on kahe railiga, on nad juba toiteploki sees vastavalt eraldatud muundurite väljunditesse. Igaljuhul mina olen kogu lisa toite põhimõttest saanud üheselt aru - suurte voolude hajutamine.
|
|
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
15.11.2006 09:52:16
|
|
|
dreamx, 7900gt ei ole voolunõudlik kaart. sealt ei tule enamus kaardi tarbimisest.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |