Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad veel pankade paroolikaarte? |
Jah |
|
28% |
[ 48 ] |
Ei, kasutan peamiselt ID-kaarti |
|
36% |
[ 62 ] |
Ei, kasutan peamiselt Mobiil-ID autentimist |
|
30% |
[ 52 ] |
Ei, kasutan peamiselt PIN-kalkulaatorit |
|
3% |
[ 6 ] |
Ei kasuta üldse e-teenuseid |
|
0% |
[ 0 ] |
|
hääli kokku : 168 |
|
autor |
|
ufo56
HV Guru

|
17.11.2014 02:04:40
|
|
|
mID ja id kaart kasutuses. Kuigi 99% juhtudest kasutan ikka mID vaid. ID kaart vedeleb nagunii pidevalt hetkel kasutuses oleva jope taskus.
Viimati kasutasin id kaarti hvs autentiks.
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
17.11.2014 03:07:36
|
|
|
tsitaat: |
pool aastat peale uue ID kaardi saamist lakkas see töötamas
|
halb õnn lihtsalt, muu on üks suur ving. Ei maksa tervet last seetõttu koos pesuveega ära visata.
Näiteks mul on aegade algusest, aastast 2002 teine või kolmas ID-kaart, kasutan vägagi aktiivselt ja pole veel midagi ära koolenud.
Üksikjuhtumi põhjal hakata kedagi süüdistama ja mingit pikka tiraadi vaevuma kirjutama on arulage.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 466 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vondur
Kreisi kasutaja

|
17.11.2014 05:48:26
|
|
|
Tanel kirjutas: |
pool aastat peale uue ID kaardi saamist lakkas see töötamas
|
halb õnn lihtsalt, muu on üks suur ving. Ei maksa tervet last seetõttu koos pesuveega ära visata.
Näiteks mul on aegade algusest, aastast 2002 teine või kolmas ID-kaart, kasutan vägagi aktiivselt ja pole veel midagi ära koolenud.
Üksikjuhtumi põhjal hakata kedagi süüdistama ja mingit pikka tiraadi vaevuma kirjutama on arulage.  |
Keda ma süüdistan?
Vingud ju sina, et keegi veel kasutab teenuseid, mida isiklikult sinul enam vaja ei lähe!
Sina tahtsid teada miks kasutatakse veel arhailisi audentimisvõimalusi, mina kirjutasin oma kogemustest.
Minu posti mõte oli see, et on väga vale suhtumine sul, kui arvad, et kui sinul pole vaja, siis pole kellelegi vaja...
Sa ei saanud ikka aru ja ajad oma joru edasi. Minul kestis eelmine ID kaart samuti 5 aastat, kasutasin teda aktiivselt ja kõik oli korras.
Õpi lugema ja aru saama. Keegi pole pesuveega midagi ära visanud, lihtsalt uue ID kaardi järgi lähen siis, kui vanal ja vigasel aeg täis saab.
Praegune ID kaart on ju kehtiv, ainult kiip ei toimi, miks ma pean teda vahetama hakkama, kui ma saan oma asjad aetud alternatiivsete vahenditega mida sina ajaloo prügikasti saata tahad. Kasutan neid võimalusi, mis sinule ei kõlba, aga minule kõlbavad, ongi kõik.
Ma seletasin sulle, et on hea, kui on olemas varuvõimalused... mida sina sellest välja lugesid, on juba sinu isiklik fantaasia.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
17.11.2014 06:17:39
|
|
|
Vondur, point taken, eelnev postitus jättis lihtsalt natuke teise mulje
Ega minul endal polegi otseselt sooja ega külma sellest, kas inimene vahetab vigase ID-kaardi välja või mitte, lihtsalt et ilma ID-autentimiseta läheb elu tunduvalt ebamugavamaks, mitmed teenused jäävad tarbimata, eriti väikeettevõtjana.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
17.11.2014 08:42:31
|
|
|
Nagu näete, vahet pole kas kasutatakse paroolikaarti, ID-kaarti või mobiil-ID kõiki saab neid mitte omanik kasutada kui kaart ja paroolid on tema käes omaniku tahtest hoolimata, ei tuvasta neist ükski kas õige omanik ikka seda teenust kasutab, ID-kaardiga saab aga ka vara kantida õige omaniku nimelt teisele, selle teema puhul siis käis jutt kallite autote ümber vormistamisest ID-kaardi abil ilma omaniku kuhugi kohale tulemata.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
maakas1
HV kasutaja

|
17.11.2014 10:29:32
|
|
|
Kalkulaator muidugi. Kunagi 6 aastat tagasi küsiti 200EEK ja pole tühjaks saanud.
Keylogger ei aita, sest iga kood genereeritakse uuesti.
Võõra inimese kätte sattumine ka ei muuda, sest kasutaja/püsiparool/kalkulaatori parool tuleb välja peksta.
Kaarti on nigel pidevalt rahakotist välja võtta ja arvuti taha unustada. Eriti vinge on neil, kes peavad AIP kaudu oma toimetusi ajama ja sinna oma dokustaadi unustavad.
Allkirju annan kaardiga paar korda aastas, aga ega see mind öösiti voodis vähkrema ei paneks, kui need ka andmata jääks.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Delta
HV Guru

|
17.11.2014 10:41:22
|
|
|
Paroolikaart pole üldse paha variant, nagunii on see ära kohitsetud oma 200 eurose päevalimiidiga. Pigem tasuks küsida, palju neid juhtumeid on, kus paroolikaardi nö "ebaturvalisus" on realiseerunud. Pole üheski selleteemalises artiklis vastavat statistikat näinud. Oleks neid juhtmeid palju, küll siis toodaks ka numbreid välja
_________________ airgun.planet.ee - õhkrelvad ja taskulambid
Salva kindlustus = probleemid
M: Käekell |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
17.11.2014 12:01:19
|
|
|
Mu esimene ID kaart andis suht ruttu otsad. Järgmised töötanud laitmatult.
Ma enam ei mäleta millal seda viimati üldse kasutasin, 99,9% juhtudest on mobiil-id kasutuses.
Parim investeering 64 sendi eest kuus või on see nüüdseks ümardatud 1€ peale
Kui üldse vinguda, siis vinguks ID kaardi maksumuse üle.
Kusagil lehes kirjutati see ka lahti, meelde jäi, et suurim kulu oli palgakulu selle kaardi tegemise juures.
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
17.11.2014 12:03:14
|
|
|
suurim kulu oli palgakulu selle kaardi tegemise juures.
|
aga nii ongi. Lisaks kogu PKI infrastruktuur jne
See süsteem ei püsi üleval iseenesest, selle haldamiseks ja arendamiseks on vaja inimesi.
Ja mitte suvalisi inimesi, vaid kõrge kvalifikatsiooniga spetsialiste.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
17.11.2014 18:30:40
|
|
|
Kasutan paroolikaarti sest liigun palju ja paljudel arvutitel/tahvlitel/mobiilidel pole ID kaardi kasutamise võimalust. Mobiili ID-d kasutada ei saa, sest pole oma telefoninumbri omanik
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
17.11.2014 18:40:40
|
|
|
Sahib kirjutas: |
Tanel kirjutas: |
Mis jama?
Helkuri mitte-kandmise eest pimedal ajal saad trahvi, isikutunnistuse mitte-omamise eest mitte.
|
Istu autorooli isikutunnistust omamata ja vaatame edasi.
Tegelikult peab ta ka jalgsi kulgedes kaasas olema, aga praktika kohaselt kohe trahvi ei tehta. Peetakse kinni isiku tuvastamiseks ee paariks aastaks. |
vabalt võib olla. Eriti kui oled auto B-kaardil kirjas. Neile on tähtis isikukood, kui see olemas, vaatavad kohe kas lõust klapib neil olevaga. Kui tahta, siis jah võivad hakata küsima ja uurima jne. oleneb mida taga aetakse. On olnud ka juhtumeid kus isegi auto dokumente ei küsita (ei olnud auto omanik ega ka kaardil kirjas).
ID kaart istub 24/7 lugejas, kui miskit vaja login remotega ja teen vajalikud toimetused ära. Eelmisel kaardil hakkas see kiip sealt pesast väljas käima ja selleks et seda enam väga ei juhtuks, hoian kogu aeg lugejas. Eelmisega oli alati tükk pusimist ja teinekord 20x sättimist enne kui seda loksuvad kiibikest lugema hakkas Lõpuks sai 10 aastat täis ja kaart sel aastal esimest korda välja vahetatud. Üldiselt seetõttu üritan juhilube isikutuvastuseks kaasas siiski kanda
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
17.11.2014 18:47:21
|
|
|
SurfData, mul on selleks digi-ID
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=470357
Võimalik, et 4 aastat tagasi 1. oktoobril sain selle esimesena kätte
Ülimugav Juhiluba on sahtlis ja ID-kaart on rahakoti vahel, seda võib ka muudeks autentimistoiminguteks vaja minna.
Stsenaarium: ID-kaart on näiteks rahakoti vahel koguaeg (juhiloa asenduseks, tavaliseks tuvastamiseks, kliendikaardiks jne) - rahakott kaob ära vms.
Uue ID-kaardi tegemine kestab 1-2 nädalat. Digi-ID kaart aga kogu aeg kodus kindlas kohas olemas, saad panka siseneda ja makseid teha nagu ID-kaardiga. |
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
jannp
HV kasutaja

|
18.11.2014 14:14:28
|
|
|
See jama lõppeb siis ära, kui järjest rohkem asutused ei kasuta enam pangalingi teenust (kus kasutaja saab teenusesse sisse logida pangaparooli kaardiga) ja sama suure tõuke peavad andma pangad ise kui keeravad tehingu max laeks 50 eurot. Lisaks on kaheldav, kas riigiasutus saab ikka usaldada eraõiguslikku asutust isiku tuvastamisel või on see riigi ja isiku omavaheline suhe ning omavaheline tõendamiskoormus.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
18.11.2014 15:01:28
|
|
|
Vastasin jah. Põhjus lihtne, no ei ole alati ID kaardi lugejat käepärast, aga paroolikaart on alati rahakoti vahel kaasas.
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
2 :: |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
18.11.2014 15:19:27
|
|
|
Pole isegi teada, kuhu mu paroolikaart aastate eest peitu puges.
ID kaart või Mobiil-ID on pea alati ikka käepärast.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
18.11.2014 15:44:34
|
|
|
ot: Niisama ei pea kellelegi (k.a. politseile) oma dokumente andma et nad sinu isikusamasust saaksid tuvastada.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
18.11.2014 15:55:12
|
|
|
Noname kirjutas: |
Kasutan paroolikaarti sest liigun palju ja paljudel arvutitel/tahvlitel/mobiilidel pole ID kaardi kasutamise võimalust. Mobiili ID-d kasutada ei saa, sest pole oma telefoninumbri omanik  |
Ma pole ka oma mobiilinumbri omanik aga ikkagi on mobiilID minu nimel ja arve tuleb ka mulle.
|
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
18.11.2014 18:59:16
|
|
|
PCman, sama ka siin.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
18.11.2014 19:12:15
|
|
|
Suuremate maksete tegemiseks kasutan ID kaarti.
Muidu paroolikaarti millest on pilt tehtud telefoni. Ei kõla ehk kuigi turvaliselt. Sama kiire ja mugav. Kasutajatunnus ja psüparool on peas.
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
18.11.2014 19:14:42
|
|
|
digweed kirjutas: |
Suuremate maksete tegemiseks kasutan ID kaarti.
Muidu paroolikaarti millest on pilt tehtud telefoni. Ei kõla ehk kuigi turvaliselt. Sama kiire ja mugav. Kasutajatunnus ja psüparool on peas. |
Ei ole ju vahet mis kujul sul see paroolikaart on kui lisaks on veel 2 kombinatsiooni. Trüki need paroolid kasvõi t-särgile. Ebaturvaline on ta siis kui oled kellelegi teisele veel oma kasutajanime ja parooli teada andnud ning tal on ligipääs paroolikaardi andmetele.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
18.11.2014 19:23:37
|
|
|
Super AMOLED, küll aga, kui "reklaamid" välja, et kannad kaasas paroolikaarti, on pätil sind lihtsam kaardistada ja mingil hetkel näpud sahtli vahele panna kasutajatunnuse teadasaamiseks. See käib absoluutselt kõikide autentimisvahendite kohta, n.ö relvaähvardusel saab teoreetiliselt kõike teha.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
18.11.2014 19:26:46
|
|
|
Tanel, kui juba teatakse, et Sul on selline kogus raha, mida tasub näppe sahtli vahele pannes välja nõuda, pole enam vahet, mis kujul see raha on või kas selle kätte saamiseks on vaja paroolikaardi või šeifi koode...
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
2 :: |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scott
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
24.11.2016 11:24:50
|
|
|
Üks põhjus miks paroolikaarte kasutan on just, et piisab keskmisest brauserist ja ei ole vaja mingeid erilisi installe. Tihti pean kasutama võõraid arvuteid, kus kõik õigused on kinni keeratud.
Saksas sain sealses arvutis kasutajana oma maksed paroolikaardiga tehtud, seal ei tulnud kõne allagi, et suurettevõtja üldse lubaks mingit id kaarti oma arvutis kasutada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|