Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Intel või Amd? (Uudised, testid, arutelu) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 173, 174, 175  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
xtro
HV veteran
xtro

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 19.05.2004 14:24:17 vasta tsitaadiga

tegelt pole ka enam kumagi fan, enamus propleeme on pohjustatud kehvast tarkvarast\emaplaadist\toitest\dumuserlusest.
olen tegelenud molemate masinatega ja molemaid prosesid saab stapiilselt toole panna kui muud jupid normaalsed votta.
temp,joudlus hind un muutuvad asjad ja nagu vanasona utleb et loll saab kirikus ka peksa icon_razz.gif .
narvidele kaib lihtsalt inteliventade uleolev suhtumine a la raagi mis saa raagid amd on inteliga voreldes umargune 0 (koolis riistvara oppetaja selline et kui julked tunnis amd-d mainida voi isegi vihiata et intelitega on ka jamasid siis jargmine too kindel kaks), amd mehed aga kippuvad tohutult inffi andma mis tegelikult kordu ja kui seda analuusida ja korduv tekst eemaldada siis pole see amd + kulgede hulk ultse nii tohutu. olen ise olnud algselt inteli fann p166mmx@225mhz oli vaga stabiilne mida ei saanud oelda mu k6-2 kohta (300@350) ja ka joudluse vahe oli vaiksem kui voiks arvata samas p166 too lopes peale vendi eemaldamist karsamisega,amdl unustasin aga peale paari olle vendi uhendata ja motlesin tukk aega miks masin sigaaeglane on.
aga tegelt on molemal firmal taieliku saasta kui ka vaga tosiseid prosesid turul ja tulemused testides erinevad selleparast et amd kasutab naiteks 3d now kasustiku mida intelil pole, intel aga isse2ja 3 kasustikke mida minu amd2500+ igatahes ei toeta (uuemate kohta kahjuks ei tea) peale erinevate kasustike on vahe veel selles et intel venitas prose piplini venitas et metsikuid megahertse kate saada arendas amd edsi prose cori ja saavutas selle et amd tegi 1 takti kohta 9 operatsiooni inteli 6 vastu. selletotu klokus kul amd vahem kuid samas iga amd megaherts kasvatas joudlust 1/3 rohkem kui inteli oma. kuna jutt juba suht pikk ja ei teagi kas keegi viitsib lugeta siis lopetan. utleks veel et enamuselt on propleem arvutitaga istujas voi firmas kes on suutnud hea amd/inteli prose panna saasta masina kulge. kui ma milleski eksisin (parandake, sest alati tasub ka teise inimese arvamus ja kogemused ara kuulata selleasemel et aint enda arvamust peale suruda) siis vabandan ja loodan et jaame sopradeks edasi.+ propleemid a la helikaart ei toota selleparast et mul inteli/amd prose voiks valja jate sest see parim naide et koik inimesed pole arengult paris samal tasemel 8)
Kommentaarid: 453 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 343
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
xtro
HV veteran
xtro

sõnum 19.05.2004 14:31:17 vasta tsitaadiga

auron konfi utlen sulle ka varsti pean meelde tuletama kuna ma konfin teinekord nadalas 5-6 arvutit siis koike muidugi meelespidada ei joua. athlon 2500+ ja p4 2ghz pole jah vortsed sest amd megahertsidelt aeglasem ja intel ka kallim ju icon_lol.gif ok nali
tegelt sa ilmselt norm vend ja tabad poindi ara
icon_biggrin.gif
tagasi üles
Atti
HV kasutaja
Atti

sõnum 19.05.2004 14:39:41 vasta tsitaadiga

Mõlemad on head omas kohas. 32 bit süsteemis on Intel hea, vaikne ja piisavalt kiire. AMD hetkel ainuke kättesaadav 64 bit prose. Inteli P4 MS Windowsi all hea käiata. AMD 64 näit GENTOO linuxi all Piltide vai millegi muu uure töötlemiseks mega. Pilditöötlus proge GIMP2 all Windu XP (P4 2,4HT 1G RAM) 100MB TIF pildi suurendamine 3x võtab aega u 1,5 min. AMD 64 3200+(2GHZ 512 MB RAM Gentoo 64 bit linux KDE 3.2) täpselt sama protseduur sama pildiga 28 sek. Üsna veenev vahe.
AMD 64 on ka peris jahe, kui kompilaatoritega ei koorma siis 2 kraadi soojem korpuse sisetemperatuurist. Tvaline P4 HT ( mitte prescot) kah talutav st. tühikäigul u 30 - 35 kraadi.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
flipmode
HV vaatleja
flipmode

sõnum 19.05.2004 17:22:53 vasta tsitaadiga

Ikka AMD .... kui valida kas AMD Duron või Intel Celeron siis ikka Duron ... endal oli ja tuttaval oli 1.8Ghz Cellu ja mul 900 Mhz Duron ... ostsin selle Raua tn. mingist poest , aga tuttav ostis selle array-st 8000.- kasti eest icon_smile.gif ei mõistnud mina seda hinda icon_smile.gif

tagasi üles
jaanx
HV veteran
jaanx

sõnum 19.05.2004 20:02:21 vasta tsitaadiga

Igatahes AMD thumbs_up.gif . Mul isegi telefoni peal AMD kleeps icon_biggrin.gif thumbs_up.gif
Kommentaarid: 149 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 140
tagasi üles
amd2500
HV kasutaja
amd2500

sõnum 19.05.2004 21:19:11 vasta tsitaadiga

Atti kirjutas:
süsteemis on Intel hea, vaikne ja piisavalt kiire. .
kle ma ei teadnudki et firma Intel on low db icon_razz1.gif beer_yum.gif aga sinu eelenev jutt thumbs_up.gif linuxis pidi jah a64 siga kiire olema beer_yum.gif
tagasi üles
tools
HV veteran
tools

sõnum 21.05.2004 21:01:02 vasta tsitaadiga

AMD icon_wink.gif
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 95
tagasi üles
siLc
HV Guru

sõnum 21.05.2004 22:31:01 vasta tsitaadiga

AMD all da way thumbs_up.gif
Kommentaarid: 197 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 186
tagasi üles
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 21.05.2004 22:40:44 vasta tsitaadiga

AMD - thumbs_up.gif

Kuid kui keegi tasuta Inteli annaks- ei ütleks ka sellest ära
Kommentaarid: 135 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 123
tagasi üles
haipija
HV kasutaja
haipija

sõnum 22.05.2004 17:12:20 vasta tsitaadiga

jaanx kirjutas:
Igatahes AMD thumbs_up.gif . Mul isegi telefoni peal AMD kleeps icon_biggrin.gif thumbs_up.gif

respect icon_wink.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
geek
HV kasutaja

sõnum 24.05.2004 13:32:13 vasta tsitaadiga

Ra* kirjutas:
AMD - thumbs_up.gif

Intel Itanium 2 1,50 GHz 6MB L3 cache, 128-bit wide 400 MHz Bus
kas isegi selliset asjast ytleksid ära,kui tasuta saaks icon_question.gif
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 41
tagasi üles
Fredu
HV veteran
Fredu

sõnum 24.05.2004 14:42:15 vasta tsitaadiga

geek kirjutas:
Ra* kirjutas:
AMD - thumbs_up.gif

Intel Itanium 2 1,50 GHz 6MB L3 cache, 128-bit wide 400 MHz Bus
kas isegi selliset asjast ytleksid ära,kui tasuta saaks icon_question.gif

Said valesti ära, Ra* just ei ütleks ära intelist...ja sellest ilmselt never.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 23
tagasi üles
233MMX
Kreisi kasutaja

sõnum 24.05.2004 18:34:46 vasta tsitaadiga

AMD all the way .

ei kujutaks ette kui oleks pidanud ostma mingi inteli prose endale arvutisse , oleks vist kallimaks läind ? icon_lol.gif .

amd paneb intelist üle oma odavuselt ja klokkavuselt . ja sellekohapealt et AMd kuumem on , grrrrrr , ma ei saa aru üldse kust selline jutt võeti ? saan aru et vanemad amd prosed olid/on kuumemad aga praegu on hoopis sellised seisud et kohati jalutab vastu selline arvuti kus amd prose(barton3200+) on jahedam kui inteli oma(2,4Ghz HT). olen kuulnud ka sellist juttu et AMD prosed pannakse inteli prosede praakidestt kokku icon_eek.gif . no ma ei saa aru kust inimesed sellised teadmised saavad . see oleks umbes sama kui ma ütleksin et ladad tehakse bemmide praakidest icon_confused.gif .

ei ole vihame inteli peale või midagi sellist aga arvan et amd prosed on ikka paremad ja odavamad aga inimesed ei taha seda uskuda lihtsalt icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif

EDIT : mul ka telefoni peal AMD AthlonXP kleepekas thumbs_up.gif
Kommentaarid: 79 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 64
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

sõnum 24.05.2004 18:40:12 vasta tsitaadiga

233MMX, link kus näidatud, et P4 klokkub vähem kui AXP icon_question.gif
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 24.05.2004 19:11:58 vasta tsitaadiga

233MMX kirjutas:
amd paneb intelist üle oma odavuselt ja klokkavuselt

Nuh ei ütleks ,et high end AMD prosed nüüd nii hirm odavad on.FX53 anyone.Low ja medium prosede kohapealt on jah AMD odavam+veel see,et AMD emmed ei maksa ka sellist hingehinda.Klokkavuselt ei ole mõtet sõna võtta,sest suurema osa inimeste ehk siis tavakasutajate jaoks ei oma klokkavus mingit tähendust.Järgmine komplekt saab endal ka kindlalt AMD olem,niiet ärge keegi mind AA'ks(anti-amd)pidage icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 132
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 24.05.2004 19:14:12 vasta tsitaadiga

keegi siin kunagi seletas, et 1MHz AMD takti tõusu = 3MHz Inteli takti tõusu (et sama jõudluse annaks).
Intel klokkub võibolla raw MHz poolest rohkem, kuid kasutegur on ikka AMD'l suurem...

Auron
HV Guru
Auron

sõnum 24.05.2004 19:23:20 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
keegi siin kunagi seletas, et 1MHz AMD takti tõusu = 3MHz Inteli takti tõusu (et sama jõudluse annaks).

icon_eek.gif ...et nagu 1Ghz AMD on samahea kui 3Ghz intel ve? icon_razz1.gif
tagasi üles
donRamses
HV veteran
donRamses

sõnum 24.05.2004 19:26:19 vasta tsitaadiga

takti tõusust räägiti, mitte 1AMDHz=3IntelHz
tagasi üles
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 24.05.2004 22:02:01 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
Intel klokkub võibolla raw MHz poolest rohkem, kuid kasutegur on ikka AMD'l suurem...

Kust selline lamba jutt tuleb üldse? Mis see taktsagedus näitab? Sinu arvamust sellest kuidas üks suurfirma peaks oma proset disainima? icon_biggrin.gif
Eriti hea on veel see, et intelil on väga suur turg ka teiste prosearhitektuuride seas, niiet kogemusest ja teadmistest vast puudu ei tule.

Ja mis jõudlusest sa jaurad? Käsustik ja pipeline pikkus ja muud sellised nipet-näpet asjad on ju erinevad. Proovi P4'le optimiseeritud koodi athloni peal jooksutada, vaata mis vahe tuleb. icon_eek.gif
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 24.05.2004 23:19:21 vasta tsitaadiga

no9, kui sa inimese moodi rääkida ei oska, siis võid minu poolest kohe praegu süttida ja zone foorumisse tagasi kolida icon_evil.gif
ma polegi väitnud, et ma tean prose ehitusest põhjalikult vmt, lihtsalt on meelde jäänud, mida üks siinsetest foorumlastest (sinust pädevam kusjuures) on öelnud icon_idea.gif
oligi see teema, et Intel läks pipeline pikendamise teed, et saavutada max takt, AMD aga arendas miskit muud seal (kurat mina seda tean, mida täpselt icon_razz1.gif ).
et siis ühe taktiga näitab AMD 1/3 jagu suuremat jõudlust, kui Intel...

233MMX
Kreisi kasutaja

sõnum 25.05.2004 00:24:50 vasta tsitaadiga

no9 kirjutas:
arm2004 kirjutas:

Kust selline lamba jutt tuleb üldse? Mis see taktsagedus näitab? Sinu arvamust sellest kuidas üks suurfirma peaks oma proset disainima? icon_biggrin.gif
Eriti hea on veel see, et intelil on väga suur turg ka teiste prosearhitektuuride seas, niiet kogemusest ja teadmistest vast puudu ei tule.

Ja mis jõudlusest sa jaurad? Käsustik ja pipeline pikkus ja muud sellised nipet-näpet asjad on ju erinevad. Proovi P4'le optimiseeritud koodi athloni peal jooksutada, vaata mis vahe tuleb. icon_eek.gif

no kui sa ütled et intelil kogemustest ja teadmistest puudust ei tule siis miks tehakse nii kalleid prosesi ? mis need sisaldavad mingit kulda ve ?
Kommentaarid: 79 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 64
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 25.05.2004 07:56:14 vasta tsitaadiga

Kalleid prosesid tehakse sellepärast,et inimesed neid ostavad.
tagasi üles
xtro
HV veteran
xtro

sõnum 25.05.2004 09:12:18 vasta tsitaadiga

krt ma ei vaitnud et 1amdmhz=3inteli mhz vaid et amd tegi 1 takti kohta 9 operatsiooni ja intel 6 seega mitte 1=3 vaid 2=3 ja seda ainult operatsiooni takti kohta, pealegi on intel praeguseks selle *vea* parandanud. icon_razz.gif
tagasi üles
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 25.05.2004 10:00:44 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
no9, kui sa inimese moodi rääkida ei oska, siis võid minu poolest kohe praegu süttida ja zone foorumisse tagasi kolida icon_evil.gif
ma polegi väitnud, et ma tean prose ehitusest põhjalikult vmt, lihtsalt on meelde jäänud, mida üks siinsetest foorumlastest (sinust pädevam kusjuures) on öelnud icon_idea.gif
oligi see teema, et Intel läks pipeline pikendamise teed, et saavutada max takt, AMD aga arendas miskit muud seal (kurat mina seda tean, mida täpselt icon_razz1.gif ).
et siis ühe taktiga näitab AMD 1/3 jagu suuremat jõudlust, kui Intel...

Ma eeldasin, et sa tahtsid sellega midagi öelda ka, ju ma siis eksisin. See lamba jutt ei käi kohe mitte sinu kohta, kui sa seda mõtlesid. Pigem nende kohta, kes inteli plaanidest rohkem teavad kui intel ise.
Ikkagi jään selle juurde, et takt/jõudlus suhe on suht mõttetu, kuna mõlemad tootjad on erineva taktika valinud...
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
xtro
HV veteran
xtro

sõnum 25.05.2004 10:17:33 vasta tsitaadiga

praeguseks on toesti veits mottetuks see mhz-ide vark muutund ja olulisemaid asju mida vaadata aga samas ei tea enamus inimesi sellestki midagi icon_confused.gif , uli tahtis on ka veel see et inimeset saaksid aru et suur vahemalu (2mb icon_eek.gif thumbs_up.gif irw) ei tahenda seda et see kohe prosest looma teeks (pole vist vaja meenutada k6 millel vahemalu 1mb ja joudlus icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif ) loeb ka see kuidas vahemalu algoritm on tehtud sest paljud prosed ei oska enda vahemalu maksimaalselt ara kasutada ja prose hind tanu suurele vahemalule kallis aga joudlus pole kull eriti parem. vaiksed asjad loevad koik sest palju vaikseid asju annab kokku terviku.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Intel või Amd? (Uudised, testid, arutelu) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 173, 174, 175  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.