Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 97, 98, 99  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis
0% (piraattarkvara puudub)
6%
 6%  [ 118 ]
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid)
10%
 10%  [ 192 ]
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse)
11%
 11%  [ 208 ]
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid)
36%
 36%  [ 660 ]
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub)
33%
 33%  [ 606 ]
hääli kokku : 1784

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Atti
HV kasutaja
Atti

sõnum 19.05.2004 22:05:39 vasta tsitaadiga

Mr.T.Y.Y.T kirjutas:
Minu arvates miks inimesed rohkem windowsit kasutavad:
- Windows on vanem kui linux, kui oleks linux windowsi ennem olnud, siis ta oleks sama populaarne, kui praegu windows..
- 90% icon_question.gif programmidest ainult töötavad windowsil...

Kuule meez, Xwindows kui selline on olemas alates 1971 aastast, MS Windows 1.0 ( Dos 5.0 all jooksev aplikatsioon) valmis 1986 aastal. See, et linux alles 1991 aastal oma tasuta kraami välja tõi ei puutu asjasse. X oli ja jääb X iks. Kui keegi suudaks mingi jama reklaamiks kulutada sama palju pappi kui MS siis kasutataks seda. Eestis on MS nii levinud sellepärast, et seda oli omal ajal nii lihtne igal lollil piraatida.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
haipija
HV kasutaja
haipija

sõnum 19.05.2004 23:36:23 vasta tsitaadiga

no kurat Ix. sa ajad ikka täielikku jama suust välja... kas sa kurat tahad mulle öelda et sul on legaalne kõik we?. ma ei usuks seda isegi siis kui sa oma ma ei tea mille nimel vannuksid.
Linuxi poole pealt nii palju et pole olnud aega teda eriti proovida, suvel vaatab, orgunnib kuskilt midagi.
aga jah esiteks win lööb linuxit reklaamiga. linuxil pole ju sellist kampaaniat taga... teine oleks et windowsil on rohkem progesid, kuigi enamus windowsi asju saab linuxi all tööle, emuleerides windowsi keskkonda vms.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
dragut
HV kasutaja
dragut

sõnum 20.05.2004 00:07:00 vasta tsitaadiga

Mingi Linux vs. Windows vaidluse derivaat tekkimas? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 20.05.2004 00:16:38 vasta tsitaadiga

Atti kirjutas:

Eestis on MS nii levinud sellepärast, et seda oli omal ajal nii lihtne igal lollil piraatida.

seda on siiamaani lihtne piraatida icon_wink.gif

Renka
HV Guru
Renka

sõnum 20.05.2004 09:10:22 vasta tsitaadiga

Aga Mac OS X?

Seda on veel lihtsam installida ja kasutada kui Wini. Masina hind on ainult jube kallis aga oma (napi) kogemuse põhjal võin öelda, et kui võimalust on siis kolin Mac'i peale üle. Seal on hea muretu elu. Tarkvara on ka suhtkoht palju saada, mängud tehakse üldiselt ka Mac OSi peale (samamoodi ka Linuxile).

tomson
HV veteran
tomson

sõnum 20.05.2004 13:25:53 vasta tsitaadiga

pelmeen kirjutas:
Ix kirjutas:

pelmeen kirjutas:
Mingi materiaalse eseme vargus teeb omanikule otsest kahju, aga programmi piramine ei too kaasa otsest kahju, vaid jätab firmal veidi raha saamata

seda lauset ma isegi ei kommenteeri, mine arene natuke ja siis tule tagasi

No kui sa ei suuda seda kommenteerida...

loomulikult, ma suudan seda kommenteerida. sa oled mingi lammas või? kui sa jätad firmale maksmata asja eest, mille eest sa peaks maksma siis firma saab otsest kahju, kuigi see on väike, kuid siiski ning kui sinusuguseid totakaid, kes oma piramise vaesuse kaela ajavad siis kahju juba suur ning vägagi otsene.

mida sa järgmiseks väita üritad? näiteks, et maksupettus pole vargus, et riigil jääb lihtsalt natuke raha saamata, et riik ei saa sellest otsest kahju? tead, Eesti riik nii ei arva.

nimeta piramist kuidas tahad, kuid see on ja jääb varguseks.

http://www.bsa.ee/ kirjutas:
Tarkvarapiraatlus on vargus. Paraku aga meie ühiskonnas assotsieerub inimestele sõna "vargus" reeglina millegi ära võtmisega ning seetõttu ei peeta vaimse väärtuse omandamist varguseks. Seejuures kiputakse unustama aga asjaolu, et isik, kes on arvutiprogrammi loonud, on kulutanud selleks tohutult aega ja vahendeid ning seega omab põhjendatud huvi programmi kasutamise eest saadava tulu osas. Õigluse aspektist vaadatuna ei ole ju mõeldav, et üks isik rakendab tohutul hulgal ressursse programmi loomiseks ja teine, tehes ainult minimaalseid kulutusi (seadmed + andmekandjad), võtab enesele suure osa tegelikult programmi autorile kuuluvast kasumist. Selline tegevus on otseselt suunatud autori varaliste õiguste vastu.

nii et...
Ix kirjutas:
...mine arene natuke ja siis tule tagasi
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 28
tagasi üles
tomson
HV veteran
tomson

sõnum 20.05.2004 13:33:12 vasta tsitaadiga

haipija kirjutas:
no kurat Ix. sa ajad ikka täielikku jama suust välja... kas sa kurat tahad mulle öelda et sul on legaalne kõik we?. ma ei usuks seda isegi siis kui sa oma ma ei tea mille nimel vannuksid.
Linuxi poole pealt nii palju et pole olnud aega teda eriti proovida, suvel vaatab, orgunnib kuskilt midagi.

me räägime piraat tarkvarast ning jah, mul on kõik tarkvara legaalne... 100%. loomulikult on mul masinas mõned mp3'd ja filmid, kuid see teema käsitleb tarkvara

Linux'i jaoks pole piraat tarkvara võttagi, ainult üks Suse on üleval da*****is, kuid ma ei kasuta seda, sest kogu Suse mulle ei meeldi
tagasi üles
blas
Kreisi kasutaja
blas

sõnum 20.05.2004 13:37:47 vasta tsitaadiga

bsa propaganda võid veega alla lasta.
ja mida sa karjud tarkvarast ja mp3-dest neid eristades? 1 intellektuaalne omand kõik.

Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.05.2004 13:42:22 vasta tsitaadiga

Kuule Ix ütle kas see toob tarkvara tootjale kasumit kui inimene toodet niikuinii ei osta? Pealegi on hinnad üüratu suured ja põhjus on ainult selles,et miski mölakas tahab peale mingi huinjaa valmitegemist kohe multimiljonäriks sellepealt saada ja oksa laiali ajada.See on paras palk ahnitsemise eest.

Ix kirjutas:
mida sa järgmiseks väita üritad? näiteks, et maksupettus pole vargus, et riigil jääb lihtsalt natuke raha saamata, et riik ei saa sellest otsest kahju? tead, Eesti riik nii ei arva.

Keda see kottima peaks ,et riik nii ei arva?Riik iseenesest pole ju mingi elusolend kes arvab ja tunneb ja mõtleb.Aga loomulikult riigiisad nii ei arva sest kui makse ei laeku,siis pole ju midagi oma tasku toppida ja mille eest siis end rasvaseks süüa ja soojal maal puhkamas käia?Samahästi võiks sulle seadusega maksu peale panna,et sa pead selle eest maksma ,et üldse eksisteerid ja kui midagi kobised,et "see on sinu õiguste rikkumine" siis paotaks ka mokaotsast ,et riik nii ei arva ja maksa raibe icon_lol.gif
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
Wilts
HV veteran

sõnum 20.05.2004 13:53:49 vasta tsitaadiga

tra mis siin häbeneda 100% pira... ja freewaret ei kasuta sest see on üldjuhul kehvem kui tasuline ja mida sa 2700EEK palgaga ikka omale lubada võid icon_lol.gif
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 20.05.2004 13:57:40 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Pealegi on hinnad üüratu suured ja põhjus on ainult selles,et miski mölakas tahab peale mingi huinjaa valmitegemist kohe multimiljonäriks sellepealt saada ja oksa laiali ajada.See on paras palk ahnitsemise eest.

Kui ei taha, ära osta. Kõrge hind ei anna õigust varastamiseks. Piramisega teed kõigile kahju, niiet sellise madalalaubalise teooria võid endale jätta.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 20.05.2004 14:12:07 vasta tsitaadiga

no9 kirjutas:
tsitaat:

Pealegi on hinnad üüratu suured ja põhjus on ainult selles,et miski mölakas tahab peale mingi huinjaa valmitegemist kohe multimiljonäriks sellepealt saada ja oksa laiali ajada.See on paras palk ahnitsemise eest.

Kui ei taha, ära osta. Kõrge hind ei anna õigust varastamiseks. Piramisega teed kõigile kahju, niiet sellise madalalaubalise teooria võid endale jätta.

Ega ma ei osta jah asju mida ma ei taha icon_razz.gif Seda on ju räägitud palju,et müügu odavamalt ja inimesed ostavad ka.Niikaua kui tahetakse nahka nülgida,niikaua tahetakse ka kõrvale viilida.
tagasi üles
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 20.05.2004 14:19:25 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ega ma ei osta jah asju mida ma ei taha Seda on ju räägitud palju,et müügu odavamalt ja inimesed ostavad ka.Niikaua kui tahetakse nahka nülgida,niikaua tahetakse ka kõrvale viilida.

Kes siis vabatahtlikult odavalt müüb? Ikka peab konkurentsi olema, siis on ka teenus/kaup kvaliteetsem. Sellepärast peabki rohkem opensource, kui suurimat tasulise tarkvara konkurenti, toetama. Madalalaubalised piravad ja ei saa arugi, et nad ise tarkvaratootjat toetavad.
Su viimane lause vastab küll tõele, aga see kehtib ainult ühel suunal - tasulise tarkvara turul. Kui aga tõmmata mänguväljakut laiemaks, ka vabavara turule, siis tulevad uued võimalused ja tihedam konkurents. Rohkem võimalusi ühesõnaga.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
dragut
HV kasutaja
dragut

sõnum 20.05.2004 14:44:45 vasta tsitaadiga

Esiteks mõned manitsussõnad - asi kipub kangesti emotsionaalseks lahmimiseks minema. Modedele see asi teinekord ei meeldi.

Hinnad hindadeks - tõepoolest ostetaks legaalset tarkvara kergekäelisemalt kui see odavam oleks. Aga nagu juba eelpool mainiti, saavad ka tootjad suts vähem kasumit ja seda nad ei taha. mis paneb mind kohati kahtlema, kas see piraatlus tegelikult on nii suur probleem nagu seda väidetakse? See ju soodustab tegelikult tarkvara populaarsust. mis te arvate, kas photshop oleks nii pop kui sellest pira versioone ei liiguks?`Mina kahtlen selles,

Teine asi on see, et võikeste asjade tegemiseks soovitatakse kasutada mõnda hirmkallist profi tarkvara. Näiteks oleks vaja pilti väiksemaks teha ja kindlastileidub paar tarkpead, kes leiavad, et photoshop on selleks ainuõige programm ja et teiste programmidega seda teha ei saa. No ja kasutaja kes sellist äärmiselt "asjalikku" nõu on saanud logib ennast datanetti ja tõmbab endale viimase photoshopi ja otsib sellele seriali ja siis hakkab uurima, kuidas pilte väiksemaks teha. Samas kui võiks võtta näiteks mõne pisikese tasuta programmikese (irfanview) ja teha need pildid väikseks ära.

Mis ma öelda tahan - piraatlus ei ole vältimatu - lihtsalt tuleb endale aru anda, mida teha on vaja ja mis asi selleks sobib. Mina näiteks ei kasuta enam ammu MS Officit, sest minu arvates on see liiga keeruline ja kõik need ägedad võimalused mis sinna sisse on ehitatud - ma ei kasuta neid mitte kunagi. miks mul peab siis see office olema? Ma saan oma esseed, lõputööd, esitlused ja diagrammid/plokkskeemid kõik OOo-ga tehtud ja olgem ausad - OOo Draw on igasuguste plokkskeemide joonistamise koha pealt ikka väga mõnus thumbs_up.gif ja üldse tundub, et OOo-ga saab lihtsad asjad lihtsamini tehtud kui MS Officiga [promo] beer_yum.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Revage
HV veteran
Keelatud avatar

sõnum 20.05.2004 14:51:36 vasta tsitaadiga

krt eestlane peab vaatma kuidas vorsti leiva pääle saada , mitte ostma 2k officeid icon_neutral.gif
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 10 :: 52
tagasi üles
tomson
HV veteran
tomson

sõnum 20.05.2004 15:26:37 vasta tsitaadiga

Revage kirjutas:
krt eestlane peab vaatma kuidas vorsti leiva pääle saada , mitte ostma 2k officeid

OpenOffice.org on jätkuvalt tasuta ning üllatus, üllatus, seda ka Windows'i jaoks

Auron kirjutas:
Kuule Ix ütle kas see toob tarkvara tootjale kasumit kui inimene toodet niikuinii ei osta?

piramine (loe: varastamine) toob kasu või?

Auron kirjutas:
Ix kirjutas:

Keda see kottima peaks ,et riik nii ei arva? ...

sellise jutu peale ütleks, et kasutaja Auron on potentsiaalne pettur, äri nagu teha ei tahaks sellise mehega, vabandust, pubekaga
tagasi üles
Fredu
HV veteran
Fredu

sõnum 20.05.2004 16:19:48 vasta tsitaadiga

Aga muidu 12k eest arvutid jaksasid kõik osta? Ja mõnel pirajal ka kallimadki. Mul pole riginaal winni, kuigi raha ka saaks selle ostuks. Põhimõtteliselt ma olen VARAS ja niikaua kui ma seda 1kiloga ei saa, ma seda ei osta ka.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 23
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 20.05.2004 17:19:01 vasta tsitaadiga

Ix kirjutas:
Auron kirjutas:
Kuule Ix ütle kas see toob tarkvara tootjale kasumit kui inimene toodet niikuinii ei osta?

piramine (loe: varastamine) toob kasu või?

Oleks võinud mu küsimusele vastusega vastata,mitte küsimusega aga ,et vastata ,siis ütlen ,et piramine ei too tarkvaratootjale kasu,samuti ei too ostmata toode,niiet kui lõpptulemus sama on ,milleks siis tõmmelda?

Auron kirjutas:
Ix kirjutas:

Keda see kottima peaks ,et riik nii ei arva? ...sellise jutu peale ütleks, et kasutaja Auron on potentsiaalne pettur, äri nagu teha ei tahaks sellise mehega, vabandust, pubekaga

ROFL@potentsiaalne pettur icon_lol.gif Kusjuures sinu rasvase per*e tõmbaks heameelega lohku sellise ülbe suhtumise eest.Võtad seda teemat kuidagi väga isiklikult justkui sinu tööks oleks neid pirajaid kinni nabida ja see nagu ,et ei õnnestu hästi.Kuigi sügavele per*epugemise eest oled ise soojale kohale saanud(mida näitab ka ülbe ja mittearusaav suhtumine vaesematesse inimestesse),siis oma kobakäpsuse eest kanni on sellegipoolest paha ülemustelt saada. icon_wink.gif

PS:oleks võinud nagu aru saada,et teema käis sellest miks piratakse,mitte kas see on hea ja õige.
tagasi üles
haipija
HV kasutaja
haipija

sõnum 20.05.2004 19:40:38 vasta tsitaadiga

tsitaat:

no9 kirjutas :
Kes siis vabatahtlikult odavalt müüb? Ikka peab konkurentsi olema, siis on ka teenus/kaup kvaliteetsem. Sellepärast peabki rohkem opensource, kui suurimat tasulise tarkvara konkurenti, toetama. Madalalaubalised piravad ja ei saa arugi, et nad ise tarkvaratootjat toetavad.

no krt meez. see kes myyb vabatahtlikult odavamalt on tark mees. see on ju ammu kõigile(tarkadele!!!) selge et odavamat kaupa ostetakse rohkem. näide, lähed poodi ja kumma sa võtad kui on võrdsed asjad, kas 10 kroonise piimapaki või 6 kroonise piimapaki(pole reaalsed hinnad! lihtsalt näide!)
samas Ix tao endale pähe, winni sa laed netist ja sellega vahele jäämise võimalused n praktiliselt olematud aga piimapakki põue toppides oled tõesti varas. ja seda et sa eristad mp3esid ja filme tarkvarast... vale tegu!!!!!
see on täpselt sama piramine! või tahad öelda et ei ole?!!!
mees mine parem koju, poe nurka ja mõtle enne kui ytled midagi siin. mõtle elu yle j2rele. kui ma elan 1600.- eekuga kuus. kas ma siis ostan endale 2k winni?! VAEVALT!!!

tsitaat:

Auron kirjutas :
ROFL@potentsiaalne pettur Kusjuures sinu rasvase per*e tõmbaks heameelega lohku sellise ülbe suhtumise eest.Võtad seda teemat kuidagi väga isiklikult justkui sinu tööks oleks neid pirajaid kinni nabida ja see nagu ,et ei õnnestu hästi.Kuigi sügavele per*epugemise eest oled ise soojale kohale saanud(mida näitab ka ülbe ja mittearusaav suhtumine vaesematesse inimestesse),siis oma kobakäpsuse eest kanni on sellegipoolest paha ülemustelt saada.

PS:oleks võinud nagu aru saada,et teema käis sellest miks piratakse,mitte kas see on hea ja õige.

kle lähme kohe ja tõmbame... icon_razz.gificon_wink.gificon_razz.gificon_wink.gif

tagasi üles
Max Powers

sõnum 20.05.2004 19:45:31 vasta tsitaadiga

Fredu kirjutas:
Aga muidu 12k eest arvutid jaksasid kõik osta? Ja mõnel pirajal ka kallimadki. Mul pole riginaal winni, kuigi raha ka saaks selle ostuks. Põhimõtteliselt ma olen VARAS ja niikaua kui ma seda 1kiloga ei saa, ma seda ei osta ka.

1 kiloga?
Hetkel win ju sisuliselt saadaval sama hinnaga. Kuskil 1300 peaks OEM poes maksma
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
pelmeen
HV kasutaja

sõnum 20.05.2004 20:16:58 vasta tsitaadiga

Ix, mina ei ole lammas, aga tundub, et sina oled, BSA lammas veel. Noppid postidest välja mingid lõigud, aga nende mõtete(väidete) selgitusi kas ei loe või ei saa neist aru. Lambaga ühendab sind ka täielik majanduse mittemõistmine. Seleta ära, kuidas jääb firmal minu piraatluse tõttu otsene tulu saamata, kui ma seda toodet niikuinii EI ostaks nende pakutava hinnnaga.
Fredu
HV veteran
Fredu

sõnum 20.05.2004 20:21:07 vasta tsitaadiga

ttt kirjutas:
Fredu kirjutas:

1 kiloga?
Hetkel win ju sisuliselt saadaval sama hinnaga. Kuskil 1300 peaks OEM poes maksma

Just, kiloga. Kuna ta ei maksa kilo, siis ei osta kah...
tagasi üles
cochrane
HV vaatleja
cochrane

sõnum 21.05.2004 11:43:26 vasta tsitaadiga

dragut kirjutas:
Hinnad hindadeks - tõepoolest ostetaks legaalset tarkvara kergekäelisemalt kui see odavam oleks. Aga nagu juba eelpool mainiti, saavad ka tootjad suts vähem kasumit ja seda nad ei taha. mis paneb mind kohati kahtlema, kas see piraatlus tegelikult on nii suur probleem nagu seda väidetakse? See ju soodustab tegelikult tarkvara populaarsust. mis te arvate, kas photshop oleks nii pop kui sellest pira versioone ei liiguks?`Mina kahtlen selles

Seda võin kinnitada, mul näiteks mitmed mängud, mis alguses pirad olnud ja väga meeldinud on nüüd originaalid.
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 21.05.2004 11:55:06 vasta tsitaadiga

Mängude kohta võiks ka seda öelda,et kuna kuskilt saidilt review'd lugedes ikka täit pilti asjast ei saa,siis peaks nagu mängima seda.Välismaal on kohti kus ostad mängu ja kui see sulle ei sobi,siis võid selle 2'he päeva jooksul tagastada.Meil ei maksa sellisest variandist muidugi mitte unistadagi.
tagasi üles
Fredu
HV veteran
Fredu

sõnum 21.05.2004 12:35:27 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Mängude kohta võiks ka seda öelda,et kuna kuskilt saidilt review'd lugedes ikka täit pilti asjast ei saa,siis peaks nagu mängima seda.Välismaal on kohti kus ostad mängu ja kui see sulle ei sobi,siis võid selle 2'he päeva jooksul tagastada.Meil ei maksa sellisest variandist muidugi mitte unistadagi.

Aga kuidas nad tõsetavad, et sa mängu oma arvutist oled maha laksnud? Või loodavad, et sa nii loll ja ilma plaadita ei saa mängu tööle?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 97, 98, 99  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.