Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis |
0% (piraattarkvara puudub) |
|
6% |
[ 118 ] |
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid) |
|
10% |
[ 192 ] |
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse) |
|
11% |
[ 208 ] |
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid) |
|
36% |
[ 660 ] |
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub) |
|
33% |
[ 606 ] |
|
hääli kokku : 1784 |
|
autor |
|
Renka
HV Guru

|
19.05.2004 00:39:08
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
kas mängu tootja tuleb mul Win'i olemasolu kontrollima?  |
ega kaabel tv pakkuja teleka olemasolu ka ei tule kontrollima ... teda see ei huvita. Nagu mängutootjaid ei huvita Wini olemasolu. See on sinu probleem.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
19.05.2004 00:47:55
|
|
|
vat sinna tahtsingi jõuda, et kui see mulle äärmiselt vajalik on ja ma seda osta ei jõua, siis hakkangi pirama
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
0 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
19.05.2004 01:28:37
|
|
|
vat sinna tahtsingi jõuda, et kui see mulle äärmiselt vajalik on ja ma seda osta ei jõua, siis hakkangi pirama  |
ja lähed varastad teleka?
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
19.05.2004 07:13:17
|
|
|
olen ma loll, või paned sa oma teleka jutuga väga teemast mööda?
ja üks asi on asi pihta panna ja tekitada sellega selle omanikule kahju, teine asi on see asi pihta panna ilma omanikule otseselt kulutusi põhjustamata.
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
19.05.2004 07:58:41
|
|
|
olen ma loll, või paned sa oma teleka jutuga väga teemast mööda?
ja üks asi on asi pihta panna ja tekitada sellega selle omanikule kahju, teine asi on see asi pihta panna ilma omanikule otseselt kulutusi põhjustamata. |
... omanikule võib-olla mitte, kuid softijupi loojale küll ...
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
19.05.2004 13:59:58
|
|
|
Kirjutan asjast ka oma nägemuse.Sellest ajast saati mil piraatlus rohkem levima hakkas kuni tänaseni on olnud jutud,et tänu piraatlusele ei ole mängutootjatel varsti enam mõtet mänge teha,tarkvarafirmadel uut tarkvara välja töötada,ning ka muusikud jätavad muusika tegemise.Tegelikult on asjad ju ainult edasi arenenud.Kindlasti teenitakse kõvasti vähem kasumit aga ikkagi sitaks kasumit.Ega ise ka ju pille kotti ei paneks kui 100 miljoni asemel "ainult" 50 miljonit puhast kasumit teeniks või kuidas. Tegelikult on piraatlus kõige suurem seal kus on vaesus ja kui poleks neid piraate,siis need vaesed inimesed ei ostaks ka seda originaali.Arvestatav on ainult see hulk inimesi kes piraadi puudumisel tõesti originaali ostaks aga neid on ju suht vähe.Ehk siis võtta näiteks selline mäng nagu painkiller,kui asi saada piraadina,siis see omale muretsetakse ja mängitakse,kui asi oleks saada ainult orikana miski 750eegu eest,siis ei ostaks seesama inimene seda niikuinii,niiet selle inimese raha jääb tootjal nii või teisiti saamata.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
19.05.2004 14:39:34
|
|
|
softijupi loojal jääb lihtsalt raha saamata. aga kui ma näiteks pirada ei saa, siis ma seda ostma ikka ei lähe, sest, ülla-ülla, raha pole
lasku oma hinnad normaalsele tasemele, siis võibolla väheneks ka piraatlus.
selline kasuahnus ajab ikka närvi küll - mängu välja töötamiseks kulub ütleme, et 1 miljon dollarit, aga vanad raiped on hinnad nii lakke ajanud, et saavad 50 milli kasu ja sellest ka veel ei piisa
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
19.05.2004 14:48:27
|
|
|
tsitaat: |
selline kasuahnus ajab ikka närvi küll - mängu välja töötamiseks kulub ütleme, et 1 miljon dollarit, aga vanad raiped on hinnad nii lakke ajanud, et saavad 50 milli kasu ja sellest ka veel ei piisa
|
Laias laastus ongi see nii :
- Firmad hoiavad hinnad kõrgel ning saavad vähese hulga ostjate käest suure kasumi
- Hoides hinnad madalal ostab neid programme rohkem inimesi ent firmade kasum väheneb
Ent tahetakse saada suurt kasumit ning suurt ostjaskonda.
"See on saavutatav" - kui kõigil inimestel on (sama)palju raha !
Need hinnad on üldjuhul väljaarvestatud juba selle eeldusega, et ostjaskond jääb väiksemaks kui kasutajate hulk, seda kindlasti vähemalt Microsofti väljalastavate OS'de puhul.
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
cochrane
HV vaatleja

|
19.05.2004 15:05:26
|
|
|
Üks väike link, kes veel lugenud pole.
http://www.delfi.ee/news/arvutiuudised/arvomagi/article.php?id=7814695
Muidu ju võiks ehk tõesti Linuxit katsetada, aga sellised probleemid takistavad seda kindlasti. Pealegi kasutavad peres peale minu (ma võib-olla saaksin linuxiga hakkama) ka teised arvutit.
Eriti huvitav:
Vaevalt usutav on ka, et tavakasutaja hakkab Nvidia draiveri installeerimiseks Linuxi kernelit ümber kompileerima, nagu ühes kommentaaris soovitati ("lühidalt aga on lugu nii, et tuleb kerneli confis REGPARM ja 4KSTACKS ära keelata ja kernel yle kompiilida" tavakasutaja jaoks on see täielik hiina keel). Kas kujutate ette, et videokaardi draiveri installeerimiseks oleks vaja Windowsi tuum ümber kompileerida? Arvutimängude ja videokaartide tootjad oleksid sel juhul juba ammu pankrotis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
19.05.2004 16:24:46
|
|
|
tsitaat: |
("lühidalt aga on lugu nii, et tuleb kerneli confis REGPARM ja 4KSTACKS ära keelata ja kernel yle kompiilida" tavakasutaja jaoks on see täielik hiina keel)
|
See pull on alates 2.6.5 kernelist, niiet kui kõige uuemat kernelit tarvis pole, pole probleemi.
Kõik pirajad võiks oma halamise asemel opensource opsyse ja muid progesid kasutada, siis hakkaks sealmaal ka asjad kiiremini arenema ju... Saaks native-linux mängud ilusti poest kätte või isegi tasuta sortsust kokku lasta.
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomson
HV veteran

|
19.05.2004 17:59:12
|
|
|
vat sinna tahtsingi jõuda, et kui see mulle äärmiselt vajalik on ja ma seda osta ei jõua, siis hakkangi pirama  |
muudame lauset natuke, kuid jätame mõtte samaks:
"vat sinna tahtsingi jõuda, et kui Mercedes Benz S 500 mulle äärmiselt vajalik on ja ma seda osta ei jõua siis varastan selle"
Teine nõme vabandus, mis siin veel välja tulnud on Linux keerulisus. Mis rahvas arvab, et kui ma oma esimese arvuti sain siis esimese asjana lasin ma Windows'i maha ja hakkasin Linux'it installima text-mode's ja siis kohe kompileerisin kernelit? Sitta see oli nii... ma ei osanud Win 98 Startup disk'iga isegi partitsioone teha. Praegu ma ainult Linux'it kasutangi, nii et väited a la "See on keeruline, ma ei saa hakkama" näitavad ainult inimese tahtmatust midagi muud peale Win'i kasutada. Samuti ei tasu arvata, et ma ainuke oma peres olen, kes arvutit kasutab, teised pereliikmed kasutavad ka ning Linux ei ole neile mingi probleem, neile isegi meeldib Linux. Keegi ei käse Debian Woody'st minna üle Debian Unstable peale. Graafiliste tööriistadega ja installeritega distributsioone on küllaga. Fedora Core, Conectiva, Turbolinux, Mandrake, Suse, ma tean juba 5'te ning need on ka tasuta saadaval. Väike erand on Turbolinux, millel tasuta on ainult versioonid üks number tagasi
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
pelmeen
HV kasutaja
|
19.05.2004 18:15:39
|
|
|
Ix kirjutas: |
"vat sinna tahtsingi jõuda, et kui Mercedes Benz S 500 mulle äärmiselt vajalik on ja ma seda osta ei jõua siis varastan selle"
|
Mõte ei jää samaks. Mingi materiaalse eseme vargus teeb omanikule otsest kahju, aga programmi piramine ei too kaasa otsest kahju, vaid jätab firmal veidi raha saamata (kui sedagi, sest enamik pirajaid ei ostaks programmi ka siis, kui selle piraatluse teel saamine oleks võimatu. Kui on hea programm, siis saavad firmad hoopis tasuta reklaami oma tootele). Piraatlust ei saa otseselt võrrelda esemete vargusega.
_________________ http://www.hot.ee/eestiomadjobud |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
19.05.2004 18:37:25
|
|
|
Ix, oled sa loll või mängid sa lolli?
kuidas saab võrrelda piramist S mersu vargusega?
a kas te i fännid siin ei arva nii, et kui Linux oleks tõesti nii ilus ja tore ja hea, nagu väidate, et siis oleks M$ ammu pankrotti lastud ja SUSE rules the world? miks siis ikkagi inimesed on Win'i peal?
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
19.05.2004 18:42:36
|
|
|
mnjah, linux on tore asi küll, aga väited ala ei jookse kokku on alusetud. ma üritasin mingi def media playeriga mp3 faili avada, panges. järgmine kord sama asi.
eino, linux võib olla algajale keeruline, aga kui ära õpid siis on kõik oma käe järgi ja ilus ka. aga win peksab linuxit oma kergusega. ja nii see jääb...
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
6 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomson
HV veteran

|
19.05.2004 18:52:49
|
|
|
Mercedes Benz S 500 oli lihtsalt näide... sa võid sinna hambahari ka asemele panna kui sa tahad.
Kui sa kasutad midagi ja ei maksa selle eest, kuigi peaksid siis on see vargus. Sa võid ju nimetada seda kuidagi muud moodi kui sa tahad. Kui sa lähed poodi ja võtad sealt saiakese, pistad tasku ja kõnnid minema siis see on vargus ning piramine ei erine sellest mitte kuidagi. Sa võid ju sisestada endale, et sina pole midagi valesti teinud, et sul lihtsalt pole muud võimalust, kuid see pole nii. sul on võimalus kasutada Linux'it.
Saa siiski ühest aru. Ma väidan, et Linux on ilus, tore ja hea, KUID ma pole öelnud, et Linux on mega-püss ja Windows pasakäkk. Asi siiski pole selles, kas Windows on hea ja Linux sitt või vice-versa vaid hoopis selles, et Linux kui alternatiiv on olemas ja vaesus ei pane kedagi pirama
pelmeen kirjutas: |
Mingi materiaalse eseme vargus teeb omanikule otsest kahju, aga programmi piramine ei too kaasa otsest kahju, vaid jätab firmal veidi raha saamata |
seda lauset ma isegi ei kommenteeri, mine arene natuke ja siis tule tagasi
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
megaerts
HV vaatleja
|
19.05.2004 18:56:00
|
|
|
Teine nõme vabandus, mis siin veel välja tulnud on Linux keerulisus. Mis rahvas arvab, et kui ma oma esimese arvuti sain siis esimese asjana lasin ma Windows'i maha ja hakkasin Linux'it installima text-mode's ja siis kohe kompileerisin kernelit? Sitta see oli nii... ma ei osanud Win 98 Startup disk'iga isegi partitsioone teha. Praegu ma ainult Linux'it kasutangi, nii et väited a la "See on keeruline, ma ei saa hakkama" näitavad ainult inimese tahtmatust midagi muud peale Win'i kasutada. Samuti ei tasu arvata, et ma ainuke oma peres olen, kes arvutit kasutab, teised pereliikmed kasutavad ka ning Linux ei ole neile mingi probleem, neile isegi meeldib Linux. Keegi ei käse Debian Woody'st minna üle Debian Unstable peale. Graafiliste tööriistadega ja installeritega distributsioone on küllaga. Fedora Core, Conectiva, Turbolinux, Mandrake, Suse, ma tean juba 5'te ning need on ka tasuta saadaval. Väike erand on Turbolinux, millel tasuta on ainult versioonid üks number tagasi |
"vat sinna tahtsingi jõuda, et kui Mercedes Benz S 500 mulle äärmiselt vajalik on ja ma seda osta ei jõua siis kopeerin selle"
Omanikule jääks auto alles, sina saaksid tasuta auto ja MB saaks natuke vähem tulu.
------------------------------
49 374,25 Eek
Eestiloto Royal60
viimati muutis megaerts 19.05.2004 18:57:02, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
19.05.2004 18:56:51
|
|
|
aga piramine ei piirdu ainult Win'i piramisega
on ju väga palju programme, mänge jakuratteabmida veel, mida piratakse.
ja Win'i litsentsitasu on näiteks Photoshop'i litsentsi kõrval nohu...
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
19.05.2004 19:07:50
|
|
|
aga piramine ei piirdu ainult Win'i piramisega
on ju väga palju programme, mänge jakuratteabmida veel, mida piratakse.
ja Win'i litsentsitasu on näiteks Photoshop'i litsentsi kõrval nohu... |
Ja siis? Kui raha pole, siis ei saa programmi kah, nii lihtne see ongi ju. Vabavara puhul on teised lood...
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
borru
HV veteran

|
19.05.2004 19:18:17
|
|
|
alustasin windowsiga... igasugused viirused ja lisad... yle viskas.. avastasin Linuxi Live CD (Linux ilma installeerimatta)... muutus tüütuks CD vuhin... intalleerisin ühe distro kõvakettale.. nüüd kasutan linuxit... olen rahul.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
19.05.2004 19:33:35
|
|
|
no9 kirjutas: |
Kui raha pole, siis ei saa programmi kah, nii lihtne see ongi ju.
|
heh, ega ikka ole küll.
kui vaja, saab kõike ka tasuta
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
borru
HV veteran

|
19.05.2004 19:34:38
|
|
|
no9 kirjutas: |
Kui raha pole, siis ei saa programmi kah, nii lihtne see ongi ju.
|
heh, ega ikka ole küll.
kui vaja, saab kõike ka tasuta  |
paistab, et paljud ei tea seda
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
throt
HV kasutaja

|
19.05.2004 21:10:32
|
|
|
põhjus miks win'i massiliselt kasutatakse, on reklaam... paljud isegi ei tea, et on ka teisi op süsteeme... kõige rohkem levinud tarkvara on win ja sellega on kõik kokku puutunud ja arvavad, et linux jube raske, aga viimasel ajal on linux peaaegu võrdne windowsiga ja tavakasutaja jaoks pole põhimõtteliselt vahet, kas ta teeb oma asjad winis või linuxis... inimene harjub kõigega ja see et asi siba teise nimega on ning teises kohas asub ei muuda ju asja
edid: ah jah, see photoshop i palju kallim hind - ega seda programmi ju ei kasuta kah nii palju inimesi kui wini
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
19.05.2004 21:34:26
|
|
|
Minu arvates miks inimesed rohkem windowsit kasutavad:
- Windows on vanem kui linux, kui oleks linux windowsi ennem olnud, siis ta oleks sama populaarne, kui praegu windows..
- 90% programmidest ainult töötavad windowsil...
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
19.05.2004 21:38:16
|
|
|
just täna lugesin delfist, et Mandrake10 all peab nVidia driveri kasutamiseks kernel'is midad nokkima ja kompileerima jne.
ja see on tavakasutajale way liiga keeruline asi
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
pelmeen
HV kasutaja
|
19.05.2004 21:43:16
|
|
|
pelmeen kirjutas: |
Mingi materiaalse eseme vargus teeb omanikule otsest kahju, aga programmi piramine ei too kaasa otsest kahju, vaid jätab firmal veidi raha saamata |
seda lauset ma isegi ei kommenteeri, mine arene natuke ja siis tule tagasi |
No kui sa ei suuda seda kommenteerida, siis pole see minu areng, milles küsimus on. Sa võrdled suhteliselt võrdlematuid asju, loe Megaertsi võrdlust, saad ehk asjast aru. Mõtle veidi, vestle antud teemal mõne targema inimesega ja siis hakkad asjast ehk lõpuks isegi aru saama.
_________________ http://www.hot.ee/eestiomadjobud |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|