Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
bladerunner
HV Guru
|
24.10.2017 10:25:31
|
|
|
Hiid, tahad midagi veidi musikaalsemat kui Denon/Yamaha, osta Onkyo. nt. midagi 6-seeriast.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
essb
HV kasutaja

|
24.10.2017 10:26:36
|
|
|
Kes enda süsteemi karmimaks tahab ajada ja huvi hea vinüülimängija, (phono)eelvõimendi ning A klassi stereovõimendi vastu, siis minu müügiteemadest leiab praegu mõne.
Hiid, Mul on üle üks Onkyo TX-NR809.
viimati muutis essb 24.10.2017 10:28:29, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
24.10.2017 10:56:25
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
võimendiga ressil on pre-out'i nähtud vaid subbari jaoks olevat. |
Mitte ainult...on erinevaid, ka selliseid millel on iga jumala kanali jaoks pre-out olemas.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
24.10.2017 11:14:17
|
|
|
Nagu nt. Denonil alates 3000 seeriast.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
kureke
HV kasutaja
|
24.10.2017 11:16:29
|
|
|
Paneks veidi puid alla teemale...
Enamik siin sõnavõtjaid paistab omavat küll selliseid riiulikõlareid, milledele on võimalik saada parem heli subwoofri abiga. Aga enamikel pole võimalik seda sinna õieti ühendada või pole korralikku supakat omanud ning mis kõige tavalisem supaka vastaste probleem: vale seadistus.
Subwooferist on kasu, kuid selle kasutamise oskusest jääb vajaka.
Või on Kenji Kawai kuulutatud ametlikuks seisukohaks kuna suvatses kunagi ühele eestlasele vastu kirjutada
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
24.10.2017 11:20:44
|
|
|
kureke kirjutas: |
Subwooferist on kasu, kuid selle kasutamise oskusest jääb vajaka. |
Subwooferil ja subwooferil on kah vahe...
Lisaks muusika jaoks, peaks ideaalis olema mitte 2.1 vaid siis juba 2.2 süsteem.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
essb
HV kasutaja

|
24.10.2017 11:30:52
|
|
|
Absoluutselt. Suur osa “endaarust” wooferi spetsialiste ja sõnavõtjaid tõepoolest ei ole kompetentsed sel teemal üldse sõna võtma. Võimsuse number karbil on parameeter mille järgi suur osa endale wooferit valib. Ühenduse viis ja seadistus ning ka õige asukoht on vaat et tähtsamadkinkui +/- 100W jõudu. Samuti kasti konfiguratsioon ja kokkusobivus/mängimine ülejäänud tehnikaga.
Kui me räägime nüüd tõsistest stereosüsteemidest kus mõlemal kanalil on eraldiseisev madal ots, siis ka selles osas on siin foorumis käputäis mehi kes “reaalselt” tea ad millest nad räägivad.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
24.10.2017 11:48:42
|
|
|
Ideaalis peaks olema ikka Double Bass Array. Vot sellega on hea kuulata. Sellega kuulates polegi enam sellist asja nagu "kumiseva bassiga lugu"
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
24.10.2017 11:51:14
|
|
|
Nojah, need käpikud võivad siis tõsiste huviliste teema teha.
Las siia jäävad asjaarmastajad. Mul endal pole kindlasti tuhandeid mingite süsteemide alla matta, seega jään siia temasse
Aga mis puutub ressiiverisse, milledele nagu ei peakski olema eelvõimendi väljundit igale kanalile siis pole need ütlejad ressiivereid lihtsalt väga palju näinud. Selleks ei pea isegi keskmisest laiatarbe hinnatasemest ülespoole vaatama, et Pre out väljundeid märgata,
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
1 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
essb
HV kasutaja

|
24.10.2017 12:07:07
|
|
|
jägaja, Miks sa isiklikult võtad? Asi lihtsalt selles, et ei ole mõtet rääkida asjadest kui puuduvad reaased kogemused ja teadmised. Asi ei ole tehnika hinnas, häid ja toimivaid asju saab ka mõistliku raha eest, kuid siin tulebki mängu “knowhow”. Olen olnud olukorras kus inimesel oli kodus lisaks muule väga kallile ka ca 5000€ hinnaga woofer ning tulemus oli alla igasugust arvestust - miks küll? Just seetõttu, et puudusid teadmised ja kogemused. Üle mõistuse jõuga, kumisev ja domineeriv madal ots küll kuskilt otsast hea einole. Siit tulebki just välja see, et senimaani kui seda reaalselt head kuulnud ei ole, siis kaasa rääkida ei oska ega polegi võimalik. Ja see ei käi ainult mitte wooferi ja bassi kohta, kuid see on hea osa mille puhul näiteid tuua.
Jah, wooferil ja wooferil on VÄGA suur vahe.
Pre out ja sub out on ikka kaks erinevat asja.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
kureke
HV kasutaja
|
24.10.2017 12:13:20
|
|
|
Õnneks kustus mu komm ära, las siis jääb...
Odavalt saab ka hea süsteemi teha. Kaht supakat on muidugi minimaalselt vaja.
jägaja kirjutas: |
Nojah, need käpikud võivad siis tõsiste huviliste teema teha.
Las siia jäävad asjaarmastajad. Mul endal pole kindlasti tuhandeid mingite süsteemide alla matta, seega jään siia temasse
Aga mis puutub ressiiverisse, milledele nagu ei peakski olema eelvõimendi väljundit igale kanalile siis pole need ütlejad ressiivereid lihtsalt väga palju näinud. Selleks ei pea isegi keskmisest laiatarbe hinnatasemest ülespoole vaatama, et Pre out väljundeid märgata, |
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
24.10.2017 12:15:36
|
|
|
Kui elevant on kõrvale astunud siis jah suudetakse ka hea süsteem sassi ajada.
Kuigi korraliku sw kumisemiseks peab ikka puha valesti selle seadistama.
Ise enesest ei tohiks raske olla, kui vähegi aru saad mis mida teeb.
Siin teemas on väga seinast seina mehed. Praktikud, teoreetiliselt, fännid ja audiofiilid.
Igal ühel oma arusaam.
Tõde selgub vaidluses!
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
24.10.2017 12:31:37
|
|
|
Minumeelest on vastupidi. Korralikust sw-st mittekumisevat heli välja saada on väga raske. Peaaegu võimatu.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
24.10.2017 12:36:48
|
|
|
ma müüsin oma kummiseja eile maha
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
3 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
24.10.2017 12:42:39
|
|
|
sub on ikkagi rohkem kino teema. norm valjusega norm mussi kuulates piisab ka täiesti 2x5,5" mid bassist. kunagi suure hurraaga sai 5.1 ehitatud. praeguseks on ikkagi tagumised tõstetud eesmiste peale, center välja visatud, ress sätitud 5ch stereo peale ja väga harva kui lülitan subi sisse. kusjuures kõlarid on ise ehitatud ja komplektina töötama, mitte ei ole mingine poe pläust, kus lõikesagedused on nii nagu jumal juhatab.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
24.10.2017 13:08:24
|
|
|
Kuidas sa saad hea sw kumisema? Seletus! Eeldusel et pea ja kõrvad on ühendatud.
Ning ma tahaks näha, kuidas sa suures ruumis saad 5,5" bassi valjukaga mõistliku alumise otsa!?
Kui on 15m2 tuba siis vb jah, kuid suuremas toas on see võimatu.
Mulle tegelikult tundub, et enamikel on meil helile väga erinevad nõuded ja eelistused.
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
24.10.2017 13:16:06
|
|
|
essb kirjutas: |
jägaja, Miks sa isiklikult võtad? |
Ei miskit isiklikku, lihtsalt rohkem õli..
essb kirjutas: |
Pre out ja sub out on ikka kaks erinevat asja. |
Ma nagu ei maininud subwooferi (pre)outi. Ikka kogu kanalite summa väljundeid pean silmas. 5.1; 6,1; 7.1 (7.2) jne. eelvõimu väljundeid ikka.
Cb4 kirjutas: |
Siin teemas on väga seinast seina mehed. Praktikud, teoreetiliselt, fännid ja audiofiilid.
Igal ühel oma arusaam.
Tõde selgub vaidluses!  |
Nii on.
Tõde küll ei selgu, kuid midagi sobivat oma tõekspidamistele leiab igaüks.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
essb
HV kasutaja

|
24.10.2017 13:47:48
|
|
|
Cb4 kirjutas: |
Kuidas sa saad hea sw kumisema? Seletus! Eeldusel et pea ja kõrvad on ühendatud.
Ning ma tahaks näha, kuidas sa suures ruumis saad 5,5" bassi valjukaga mõistliku alumise otsa!?
Kui on 15m2 tuba siis vb jah, kuid suuremas toas on see võimatu.
Mulle tegelikult tundub, et enamikel on meil helile väga erinevad nõuded ja eelistused. |
Vale woofer valel eesmärgil. Totaalselt vale asukoht, ruumi enda akustilised omadused, vale seadistus = totaalne õudus kuulata.
Muidugi on totaalselt erinevad nõuded kuid ~6,5” element, pigem ütleks et mitu - need õiges konfiguratsioonis (see tähendab õiges kastis, oige filtriosa ja piisava võimendusega) käivad ikka üllatavalt madalale.
Kui huvi on, siis mõne aja pärast on uus tehnika kohal ja võid läbi astuda, kuulame üle. Võrdluseks saab sinna kõrvale veel muid asju oanna (2x 8” bassi elementidega isendeid ja muudki.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
24.10.2017 13:50:04
|
|
|
Cb4, suuremas toas on nagunii juba kino- või kontserdiheli, ehk siis mingist kvaliteedist ja nautimisest väga juttu pole.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
essb
HV kasutaja

|
24.10.2017 15:08:29
|
|
|
NATAS999 kirjutas: |
Cb4, suuremas toas on nagunii juba kino- või kontserdiheli, ehk siis mingist kvaliteedist ja nautimisest väga juttu pole. |
Kõik oleneb ka ruumi akustikast ja olemusest. Juba enne tahtsin öelda, et mis see “suur” üldse tähendab? Ärge unustage, et suur ja hea kõlar tahab reeglina enda ümber õhku ka saada, juba see paneb paika mingid ruumi nõuded. 50 ruutu ruumis 2x 6,5” wooferitega “head” kõlarid küll eraldiseisva wooferi tuge ei vaja.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
24.10.2017 15:34:57
|
|
|
Mul kahjuks pole olnud Au selliseid kuulata omal.
Olid korra kasutuses/laenuks ühed auhinnatud Sony kõlarid. Heli super, kuid veidi jõuetu. Vaikselt kuulamiseks sobisid ideaalselt.
Suur on 50m2
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
24.10.2017 15:58:10
|
|
|
50 ruutu ruumi saab 6.5 elemendiga "bassi täis" vaid väga alatuid trikke kasutades, ja see tulemus ehk bass on sõna otseses mõttes sitt sel juhul! ning tegelikult ei ole ruum teps mitte bassi täis
väga oleneb muidugi, mida seal 50rm ruumis saavutada tahetakse. tavaliselt kui teen mingi kuulamiskoha siis see on umbes suurusega 2.5x3 kuni max 5x6 ala sees. sellest suuremaks minna on täiesti mõttetu juba. eks üldiselt muidugi 4x6.5" elemendipindala on juba päris arvestatav tõesti...samas siis peavad kõik need 4 elementi ikkagi olema suutelised ka võrdlemisi suureks lineaarseks võnkeks (mida ei tasu segamini ajada mehaanilise xmax'ga).
aga need mehed siin, kes räägivad sw kumisemisest...kahjuks pole te kunagi näinud ega kuulnud ühtegi HEAD subi, mis oleks ÕIGESTI peakõlaritega intergreeritud. aga pole hullu, saate oma stereopaariga ka kuulatud
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
TT
HV Guru
|
24.10.2017 16:16:45
|
|
|
Loen ja imestan . Kindlasti on korralik stereo oma kohal suure osa muusikastiilidega, kuid näiteks elektrooniline, trip-hop, drum and bass jne lausa karjuvad subwoofri järgi . Nõustun väitega, et see helipildi "üheks sulatamine" on paras teadus . Pusin ise oma 5.2(muusikat kuulates loomulikult 2.2) setiga. Olen kuulanud 2.2 komplekti mis korralikult ruumiga ja omavahel harmooniasse aetud. No paremat soundi pole kuulnud . Subwoofriga saab sutsu asukohaga juurde mängida, samas kõlaritega on paigutus tihti piiratum. Kellel sub kumiseb või lihtsalt boomy sound välja tuleb tasuks suts tuunida veel.
_________________ Things ThaT You own end up Owning you! |
|
Kommentaarid: 304 loe/lisa |
   |
2 :: |
268 |
|
tagasi üles |
|
 |
essb
HV kasutaja

|
24.10.2017 17:20:57
|
|
|
Wiltz, 2x 6,5” wooferitega “heade” kõlarite puhul pidasingi silmas, et 2 per tükk, kõlaripaari kohta siis juba neli. On elemente mis käivad ja jaksavad ning on kastitüüpe mis need imeliselt kõlama ja käituma panevad. 50 ruutu üldpinnaga euum küll probleemiks ei ole.
TT, Sinu viidatud muusikastiilides on ka kõike muud kui bass. Domineeriv woofer rikub nagu asja ära, ma ei ütle et peaks kellraadioga kuulama, kuid hea kõlar mängib otsast lõpuni ära selle mida vaja. Korralik põrandakõlar raputab ka korralikult.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|