Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
RustyZ
HV Guru

|
12.01.2017 16:50:25
|
|
|
indrekp kirjutas: |
Margus kirjutas: |
Jälle hakkab antenni teema. Seda antenni ei taha mina küll endale pähe määrida. Mul pole signaaliga ühtegi probleemi ja antenn on toas. Signaali kvaliteet on exellent sellel sagedusel ja purk jutti 20 päeva üleval olnud kuniks voolukatkestus tuli.
Inimese murest oli selget näha ,et ühest päevast alates läks katki. Ilmselt tehti kuskil muudatus antenni puhul võtaks purk teisi maste. Juba antenn kui ise katusel ajab ihukarvad püsti. Mina küll äikesele sööta riputa kuskile.
Korra juba ise uue ruuteri, digiboxi ja arvuti muretsenud ja söödaks äikesele oli vasepaar ja võrgukaabel. |
Antenni vajadus on ainult ühel juhul, kui ühest lähimatest tugijaamadest on kas 1800 või 2600 sagedus ning toa antenn seda kätte ei saa.
Alles väliantenniga võid kurta, et Telia tugijaam on ülekoormatud ja aeglane.
Fakt on see, et exellent on enamikel toas 800Mhz ning kuna väliantennita seadmed enamasti sellel istuvad, on see õhtuti suure koormuse all.
On ka neid kellel tugijaam ligidal ning toas kõrgemad sagedused kuid signaalitugevus jätab soovida, nii võibolla sagedusel kiirust on aga ruuter saab ikkagi signaali müra suhte tõttu kätte hüpleva kiiruse.
Olukordi on mitmeid aga võid minna oma ruuteri ja telefoniga keldrisse ja kiruda, et Telia mast on koomas, nii ei saa mina vähemalt siit adekvaatset infot.
Varasemalt sai mainitud, et kui räägid probleemist, lisa, mis ruuter, kas väliantenn ja mis on sagedus ning signaali ja signaali müra suhe ruuteris. Kui neid numbreid ei leia või ei tea, siis on ilmselt kohe tehniku abi vaja ja puhtalt probleemi rääkimisest ei aita.
4G antenn äikest ei karda, eriti, et seda ei pea katuseharjale kõge kõrgemasse punkti panema. Vastavalt olukorrale maja otsa või räästa alla tugijaama suunda, sellest piisab. |
Kui sa lisad antenni lootusega see 1800 kätte saata siis on see suht tühi lootus. See, et antenn on ei tähenda, et ta 800 asemel 1800 võtma hakkab. Kui sa just ei mõtle omale välja sellist antenni, mis ainult ühte sagedusvahemiku püüab...
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
12.01.2017 17:27:06
|
|
|
Ma ei tea kasutan hiina jupsikut zyxelil ühes augus teist auku kasutan see mis modemiga kaasas mõlemad on vähe nurga all siis 1800 sagadus minu piirkonnas ongi saada. Ma usun kui zyxsel panna pikenduse otsa leiab ilusti sobiva koha seinapeal kus signaal hea suva asukohad ei kõlba toas. See on kättevõtmise asi kui halada näed ei tööta.
RSRP RSRQ SINR PLMN MIMO Support Band List
-79 -7 27 24801 1T2R GSM 850/GSM 900/GSM 1800/GSM 1900/WCDMA 900/WCDMA 2100/LTE 1800+/LTE 2600/LTE 900/LTE 800 DD/LTE TD 2300 |
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 12.01.2017 18:03:44, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
12.01.2017 17:57:36
|
|
|
Ruuter HUAWEI LTE CPE E5172, isetehtud antenn katusel. Ping 19, Download 45,12 ja Upload 23,39 Mbps. Või ei ole veel tipptund?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.01.2017 18:10:16
|
|
|
Ma ei tea kasutan hiina jupsikut zyxelil ühes augus teist auku kasutan see mis modemiga kaasas mõlemad on vähe nurga all siis 1800 sagadus minu piirkonnas ongi saada. Ma usun kui zyxsel panna pikenduse otsa leiab ilusti sobiva koha seinapeal kus signaal hea suva asukohad ei kõlba toas. See on kättevõtmise asi kui halada näed ei tööta. |
Tunnista üles miks Põhikooli füüsikatundidest ja laboritest poppi panid.
Muidu teaksid kahte lihtsat asja:
1. kvaliteetne ja kiire signaal on ainult kõrgel taevas - saatja läheduses.
2. antenn peab olema nii hea, kvaliteetne ja ka õige ehitusega, et kätte saada see signaal mis on kõrgel taevas, saatja läheduses.
Tegin sulle ka kena pildi mis näitab selgelt, et kvaliteetse signaali saad kätte ainult paraboolantenniga, teised antennitüübid ei saa kätte seda signaali mis on saatja juures.
Punane on siis tugev signaal ning parabool.
Plaatantenn aga nõrguke, et saab kätte kõige nõrgema ning kõige kehvema kvaliteediga signaali.
Ja paraboolantennid on maailmas järjest enam kasutatav antennitüüp ning on kordi odavam kui see mõttetu plaatantenn:
1. valmis-parabool:
2. isetehtud paraboolantenn - see antenn on võitnud kaks vaidlust, ühe Elisaga ja teise EMTiga ning mõlemal juhul lõppes asi sellega, et nii EMT kui Elisa paigaldasid lisasaatjad.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
12.01.2017 19:44:58
|
|
|
RustyZ kirjutas: |
Jälle hakkab antenni teema. Seda antenni ei taha mina küll endale pähe määrida. Mul pole signaaliga ühtegi probleemi ja antenn on toas. Signaali kvaliteet on exellent sellel sagedusel ja purk jutti 20 päeva üleval olnud kuniks voolukatkestus tuli.
Inimese murest oli selget näha ,et ühest päevast alates läks katki. Ilmselt tehti kuskil muudatus antenni puhul võtaks purk teisi maste. Juba antenn kui ise katusel ajab ihukarvad püsti. Mina küll äikesele sööta riputa kuskile.
Korra juba ise uue ruuteri, digiboxi ja arvuti muretsenud ja söödaks äikesele oli vasepaar ja võrgukaabel. |
Antenni vajadus on ainult ühel juhul, kui ühest lähimatest tugijaamadest on kas 1800 või 2600 sagedus ning toa antenn seda kätte ei saa.
Fakt on see, et exellent on enamikel toas 800Mhz ning kuna väliantennita seadmed enamasti sellel istuvad, on see õhtuti suure koormuse all.
On ka neid kellel tugijaam ligidal ning toas kõrgemad sagedused kuid signaalitugevus jätab soovida, nii võibolla sagedusel kiirust on aga ruuter saab ikkagi signaali müra suhte tõttu kätte hüpleva kiiruse.
Olukordi on mitmeid aga võid minna oma ruuteri ja telefoniga keldrisse ja kiruda, et Telia mast on koomas, nii ei saa mina vähemalt siit adekvaatset infot.
Varasemalt sai mainitud, et kui räägid probleemist, lisa, mis ruuter, kas väliantenn ja mis on sagedus ning signaali ja signaali müra suhe ruuteris. Kui neid numbreid ei leia või ei tea, siis on ilmselt kohe tehniku abi vaja ja puhtalt probleemi rääkimisest ei aita.
4G antenn äikest ei karda, eriti, et seda ei pea katuseharjale kõge kõrgemasse punkti panema. Vastavalt olukorrale maja otsa või räästa alla tugijaama suunda, sellest piisab. |
Kui sa lisad antenni lootusega see 1800 kätte saata siis on see suht tühi lootus. See, et antenn on ei tähenda, et ta 800 asemel 1800 võtma hakkab. Kui sa just ei mõtle omale välja sellist antenni, mis ainult ühte sagedusvahemiku püüab... |
Toa antenni panen lootuses 800 kätte saada, väliantenniga saan tõenäoliselt kätte kõik mis tugijaamas olemas on. (vahel on seal ainult 800 kui hajaasustus ja vähe kasutajaid, vahel on seal ainult 1800 või 2600 kui tiheasustus, vahel kõik kolm kui koormused suured, igal juhul on see kõrgeim ja parim sagedus kasutaja jaoks) Ruuter ja Tugijaam lepivad siis kokku milline neist on piisava tugevusega ja millisel on kõige rohkem kiiruse ressurssi pakkuda.
Tõsi kõik see ei tähenda, et mingis orus, tihniku taga üle küngaste signaal levib aga alati tuleb püüda leida parimat.
Iga kord kui kliendile ruuterit ja antenni paigaldan paigaldan kõigepealt ruuteri ja digiboksi teleri kõrvale toa antenniga, katsetan ära kui pekkis kõik on ja siis panen väliantenni ja mõõdan üle nii signaalid kui kiirused, kõik korras.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
guidop
HV kasutaja
|
12.01.2017 20:34:35
4g |
|
|
tsitaat: |
Mul on see teenus olnud juba üle aasta ja kiirustega oli korras kuni hilissügiseni. Kuna elan kohe suvilarajooni kõrval kartsin, et probleemid võivad tekkida just suvekuudel. Ühel ilusal päeval langes allalaadimiskiirus niiumbes 4 korda ja on selliseks jäänud tänaseni. Väga raske on mulle selgeks teha, et selline asi pole tekkinud mingil muul põhjusel kui julmast ratsimisest. |
No ei saa vaiki olla, aga täpselt sama asi. Võtsin täna ühendust Teliaga, eks siis näib. Rakvere külje all.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
12.01.2017 20:38:20
Re: 4g |
|
|
guidop kirjutas: |
Mul on see teenus olnud juba üle aasta ja kiirustega oli korras kuni hilissügiseni. Kuna elan kohe suvilarajooni kõrval kartsin, et probleemid võivad tekkida just suvekuudel. Ühel ilusal päeval langes allalaadimiskiirus niiumbes 4 korda ja on selliseks jäänud tänaseni. Väga raske on mulle selgeks teha, et selline asi pole tekkinud mingil muul põhjusel kui julmast ratsimisest. |
No ei saa vaiki olla, aga täpselt sama asi. Võtsin täna ühendust Teliaga, eks siis näib. Rakvere külje all. |
Jah, üle aasta oli 800Mhz üle koormamata, siis koormati üle, kiirus kukkus. Samal ajal lisas Telia võibolla masti 1800 ja 2600 sagedusi aga sinu ruuter toa antenniga ei saa signaali kätte. (samas sa ei kirjeldanud kas on antenn või mis mastile see suunatud on, panid ise või käis tehnik paigaldamas.) Aga ehk toob kõne ja tehnik asjasse lahenduse või selguse.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
guidop
HV kasutaja
|
12.01.2017 20:49:32
|
|
|
guidop kirjutas:
tsitaat:
Mul on see teenus olnud juba üle aasta ja kiirustega oli korras kuni hilissügiseni. Kuna elan kohe suvilarajooni kõrval kartsin, et probleemid võivad tekkida just suvekuudel. Ühel ilusal päeval langes allalaadimiskiirus niiumbes 4 korda ja on selliseks jäänud tänaseni. Väga raske on mulle selgeks teha, et selline asi pole tekkinud mingil muul põhjusel kui julmast ratsimisest.
No ei saa vaiki olla, aga täpselt sama asi. Võtsin täna ühendust Teliaga, eks siis näib. Rakvere külje all.
Jah, üle aasta oli 800Mhz üle koormamata, siis koormati üle, kiirus kukkus. Samal ajal lisas Telia võibolla masti 1800 ja 2600 sagedusi aga sinu ruuter toa antenniga ei saa signaali kätte. (samas sa ei kirjeldanud kas on antenn või mis mastile see suunatud on, panid ise või käis tehnik paigaldamas.) Aga ehk toob kõne ja tehnik asjasse lahenduse või selguse. |
Paigaldas tehnik ja on koos antenniga.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
12.01.2017 20:52:54
|
|
|
RustyZ kirjutas: |
Kui sa lisad antenni lootusega see 1800 kätte saata siis on see suht tühi lootus. See, et antenn on ei tähenda, et ta 800 asemel 1800 võtma hakkab. Kui sa just ei mõtle omale välja sellist antenni, mis ainult ühte sagedusvahemiku püüab... |
Toa antenni panen lootuses 800 kätte saada, väliantenniga saan tõenäoliselt kätte kõik mis tugijaamas olemas on. (vahel on seal ainult 800 kui hajaasustus ja vähe kasutajaid, vahel on seal ainult 1800 või 2600 kui tiheasustus, vahel kõik kolm kui koormused suured, igal juhul on see kõrgeim ja parim sagedus kasutaja jaoks) Ruuter ja Tugijaam lepivad siis kokku milline neist on piisava tugevusega ja millisel on kõige rohkem kiiruse ressurssi pakkuda.
Tõsi kõik see ei tähenda, et mingis orus, tihniku taga üle küngaste signaal levib aga alati tuleb püüda leida parimat.
Iga kord kui kliendile ruuterit ja antenni paigaldan paigaldan kõigepealt ruuteri ja digiboksi teleri kõrvale toa antenniga, katsetan ära kui pekkis kõik on ja siis panen väliantenni ja mõõdan üle nii signaalid kui kiirused, kõik korras. |
Sa elad ikka üsna korralikus muinasjutumaailmas.
Tahanteada, jah, kindlasti sinu pärast paigaldati lisasaatjad. Tehke indrekuga oma seiklusjutte maalt, ja merelt klubi vms
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
12.01.2017 21:23:58
|
|
|
RustyZ, palun selgita, kasutus ja paigalduskogemus igapäevaselt 4G ruuterite ja antennidega.
Kas saab kuidagi paremini kui täna need alternatiivsed teenusepakkujad, kes viskavad ruuteri ja heal juhul antenni kliendile pihku ja siis klient maadleb nendega ise, enamasti edutult.
Selgita miks ei peaks ruuter ja väliantenn tugijaamast kõrgemaid sagedusi saama.
Miks on see unistuste maailm, mida peaks paremini tegema?
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
12.01.2017 21:55:14
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
no 4G lukusta ära, sagedust ära lukusta |
sel ei saagi sagedust lukustada juu.
Kuda sa aru saad, et ta sul 1800 küljes on?
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
3 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
12.01.2017 22:08:04
|
|
|
Hiid kirjutas: |
Kuda sa aru saad, et ta sul 1800 küljes on?  |
Pane 1 linnuke juurde, siis tekib valikuid juurde. Hetkel pole käepärast, aga keegi ehk jagab screenshoti
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
13.01.2017 12:08:05
|
|
|
RustyZ, palun selgita, kasutus ja paigalduskogemus igapäevaselt 4G ruuterite ja antennidega.
Kas saab kuidagi paremini kui täna need alternatiivsed teenusepakkujad, kes viskavad ruuteri ja heal juhul antenni kliendile pihku ja siis klient maadleb nendega ise, enamasti edutult.
Selgita miks ei peaks ruuter ja väliantenn tugijaamast kõrgemaid sagedusi saama.
Miks on see unistuste maailm, mida peaks paremini tegema? |
sinu jutust jäi mulje, et kui mastis on 1800 olemas siis antenniga saab selle kaugelt kindlasti kätte. Reaalsus on see, et võid endiselt oma 800ga edasi istuda ja lihtsalt selle sama signaali tugevus paraneb. Ja ilmselt istudki. Garanteerida küll ei saa, et 1800 kätte saad sealt. Paigalduskogemus sul võib ju olla, aga reaalne statistika, et kui kindlalt klient sinna kõrgemasse vahemikku saab ja kui hästi sinna püsima jääb sul puudub. Enamasti on antenni vaja ikkagi neil kes elavad niigi leviala piiri peal. Lubada siin, et antenniga saab 1800 kätte on unistuste maailmas elamine. Paremini peaksid minu arvates tegema seda, et lõpetama oma propaganda.
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
13.01.2017 12:18:18
|
|
|
RustyZ, garanteerida muidugi ei saa, et 1800 kätte saab, juba 100 meetrit paksu kuusemetsa võib selle püüdmise keeruliseks muuta kui ei taha hoovi peale just nii pikka masti püsti panna, et otsenähtavus tekiks. Samas selle vastu ei saa vaielda, et välise antenniga on oluliselt suurem tõenäosus kõrgem sagedus kinni püüda.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
13.01.2017 12:35:42
|
|
|
napoleon kirjutas: |
RustyZ, garanteerida muidugi ei saa, et 1800 kätte saab, juba 100 meetrit paksu kuusemetsa võib selle püüdmise keeruliseks muuta kui ei taha hoovi peale just nii pikka masti püsti panna, et otsenähtavus tekiks. Samas selle vastu ei saa vaielda, et välise antenniga on oluliselt suurem tõenäosus kõrgem sagedus kinni püüda. |
tõenäosus on muidug suurem, aga üks mees siin räägib pm juttu, et "võta antenn, saad 1800 ja ongi kõik korras", kui asi lühidalt kokku võtta. SAMAS, kui sa ka saad selle 1800 kätte ei pruugi see antenni abil sul selle sageduse otsas pidevalt istuda. ja tõenäoliselt ei istugi. Üldiselt ülekoormuse vastu antenniga ei võitle.
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
13.01.2017 15:19:38
|
|
|
Vaatasin tahanteada pilte ning üritasin internetist midagi sellel teemal leida - väga neid valikuid ei olegi. Tundub, et 4G andmesideks kasutatav parabool ei ole väga levinud toode.
Supikausi juurde tulles:
- miks see töötab? kas pea fookuses ei peaks olema?
- kas kuskil on seda asja lahti ka seletatud?
Veel edasi vaadates:
- kas kellelgi on kogemust vana sat-ipanni 4G antennina kasutamises?
_________________ AHV ei tea, mis AHV teeb |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
13.01.2017 18:08:02
|
|
|
Kauss töötab selleks, et signaali jaoks on see peegel ehk püüab suurem ala pealt signaali kinni ning suunab väiksema peale. Umbes sama efekt, et päikesepaistelise ilmaga saab luubiga lõket süüdata. Mida paremini fookusese saada, seda parem muidugi.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
13.01.2017 19:27:33
|
|
|
Supikausi geomeetria ei ole üldjuhul selline enamasti, et see väga efektiivselt kiiri koondaks. Eks erandeid kindlasti on.
Kõige suurem abi kausist võib olla tugevas häireväljas, varjestab valest suunast saabuvad häirivad signaalid.
Satellittelevisiooni vastuvõtuks mõeldud antenniga on asjad tunduvalt lihtsamad. Korras antennil on fookuspunkt teada. Samasse kohta, kuhu käib LNB, paigaldad oma 4G kiirguri ja ongi nn. "tuumapann" valmis.
Nende tuumapannide kasutamist ei tohiks siiski propageerida, seda enam teenusepakkuja masti pihta. Kiirgusvõimsus võib kergesti ületada lubatud piiri ja kui see kellelegi probleeme tekitab, teeb TJA elu üsna kiirelt "huvitavaks".
Eesti tingimustes suure tõenäosusega tõeline overkill. Või kui, siis miski 10-15 km ja kaugema masti püüdmiseks.
Korralik yagi(või logo)-antenn on tegelikult täiesti OK. Kui vaja end konkreetse masti konkreetse sektori külge haakida. Need Telioni pakutavad paneelikad on omadustelt kehvemad, kui korralik yagi.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
xheix1712
HV Guru

|
13.01.2017 23:10:04
|
|
|
Kas kusagil on kaart et näha mis mastid ümbruskonnas mis sagedust kannavad või ongi lihtsam viis antenn külge panna ja sigbaalitugevuse järgi hakata suunda määrama?
|
|
Kommentaarid: 194 loe/lisa |
   |
174 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
13.01.2017 23:21:29
|
|
|
Cellmapper omad on olemas.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaidon
HV vaatleja
|
14.01.2017 07:53:13
|
|
|
Tundub, et minu kiiruseprobleemi aitas lahendada võrgureset Telia kodulehelt. Suured tänud kõigie kes aitasid kaasa mõelda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
sutekas
HV vaatleja

|
14.01.2017 22:33:53
|
|
|
Praegu on siis 4G internetiga asi sealmaal et kui õhtul tahad telekat vaadata läbi selle ühenduse siis see on praktiliselt võimatu, kiirus kukub 2-3mbit peale, ainuke lahendus on ruuter sundida 3G võrku kuna see vist ei ole nii korrmatud.
Ei aita 4G puhul välisantenn, sageduse fikseerimine ega mitte miski ja see jutt kehtib kõigi kolme operaatori kohta. Läheb samamoodi nagu kõuga tundub.
Päeval näitab telefon 4G+ võrgus kiiruseks 200+mbit millest peale kella viite õhtul saab 2mbit.
Ainuke asi mis peaaegu alati lubatud kiirust näitab on upload ja seda kõigi operaatorite puhul.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
15.01.2017 21:20:57
|
|
|
Hiid kirjutas: |
Kuda sa aru saad, et ta sul 1800 küljes on?  |
Pane 1 linnuke juurde, siis tekib valikuid juurde. Hetkel pole käepärast, aga keegi ehk jagab screenshoti |
UP
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
3 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kapitan
Kaevur

|
15.01.2017 22:52:25
|
|
|
Pärnu kesklinn
Selliseid droppe enne pole olnud. Viimased paar nädalat jukerdab. Kõik sätted vaikimisi peal. Peab vist liidese lahti lööma ja sagedusi nokkima veits?
EDIT: Lugesin paar lehte tagasi ja tundub, et paljudel see jamps viimasel ajal. Nüüd siis ongi kuni 20mb käes 20mb asemel.
EDIT2: Sundisin 1800 peale ja tulemus palju parem.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
16.01.2017 10:45:06
|
|
|
Mul on jõuludest saati jama, nüüd uuel aastal on joonistunud selge muster, kus tööpäeviti on internet püsti aga nädalavahetuseti pidev katkemine ja eile ca 16 korda restartisin ruuterit, et internetti tagasi saada, aitab ka netipulga korraks eemaldamine ruuteri küljest aga seda ebamugavam teha kui restarti. Mu kooslusel see häda, et mingil põhjusel, kui ühendus halveneb või katkeb siis ise tagasi tulla ei oska, ka neid sagedusi ei näe ja ei oska kuskilt näppida, isegi 4G võimalust ei ole seadetes, kuigi on 4G leping ja reaalselt 4G kiirused ka sisse jooksevad ja LTE ühendust näitab ka, kuni katkemiseni
Ruuteriks TP-Link TL-WDR3600, tarkvaraks FunnelWeb 2014-04-14 / LuCI Trunk (svn-r9964) ja netipulgaks ruuteri USB pesas 'huawei E3272'
Eelmise aasta veebruarist kuni jõuluni toimis kooslus probleemivabalt, kui üksikud katkestused välja arvata, aga jõulust tänaseni on üks ikalduste rada.
Arvatavalt nädalalõpuks võtan Elisa ja Tele2 prooviks kõrvale, ja kui neist midagi stabiilsemat välja pigistab tuleb Telia saata varupingile ootama.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|