Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
NATAS999
HV Guru
|
21.09.2016 12:02:24
|
|
|
Dogbert, ei sa vist ei saand aru, kui siuke jama tekitatakse, siis enne, kui üldse maksmist hakkad mainima, et kui nii ei tee, nagu mina ütlen, siis lähen teise opeka juurde üle. võiks põmst toimida küll, sest igal pool suht kus sul lepingud ja värgid on, pangad, telekom jne, need ikka kümne küünega üritavad tagasi hoida, et ikka ei läheks kuskile ära nende juurest.
ehk siis äkki hakkavad selle peale kõrvad liikuma ja ei peagi midagi maksma hakkama ja lõpuks saad ehk mingit nänni või kommi ka, et ikka kohe üldse ära ei tahaks minna enam.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
pimekaru
HV vaatleja
|
21.09.2016 12:19:34
|
|
|
Soe soovitus kõigile, kes interneti üldse kasutada ei soovi - ärge kasutage 4G/LTE võrku.
LTE ongi mõeldud vaid data kasutamiseks ja seal on data sessioon alati püsti sõltumata sellest mis apn või interneti piiramine on telefonis häälestatud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.09.2016 17:29:02
|
|
|
pimekaru kirjutas: |
Soe soovitus kõigile, kes interneti üldse kasutada ei soovi - ärge kasutage 4G/LTE võrku.
LTE ongi mõeldud vaid data kasutamiseks ja seal on data sessioon alati püsti sõltumata sellest mis apn või interneti piiramine on telefonis häälestatud. |
4G väljalülitamine on tegelikult lausa kohustuslik sellisel juhul, sest ta on kõneteenusele segavaks faktoriks - iga kord peab kõne ajaks telefon 4G pealt 3G peale hüppama. Kõnede jaoks ei ole LTE-d üldse tarvis, vähemalt praegu veel mitte, kui VoLTE töötab väheste telefonide peal ja ühe operaatori võrgus ning ka neil saab alati kasutada 3G kõnet.
Aga kas kõik telefonid siis ise selle eest ei hoolitse, ilma kasutaja pealesundimiseta? Ei lähe 3G peale, kui mobiilne andmeside välja lülitada? Minu oma küll läheb. Nii et põhimõtteliselt ei ole mul vahet, kas ma valin eelistatud võrguks 3G või lülitan andmeside välja, telefon kukub igal juhul 3G peale, mitte ei jää 4G otsa mõttetult tolknema.
NATAS999, sellest on piisavalt juttu olnud meedias minu meelest - kui arved pole tasutud, siis mingit üleminekut (vähemalt mitte sinu endise numbriga) teise opeka juurde ei ole. Isegi kui vana numbriga üleminekut ei proovigi, vaid lähed teise opeka juurde lihtsalt uut lepingut tegema, ka siis võib juhtuda, et võlg eelmise opeka juures saab takistuseks.
Võlad on sellised asjad, et isegi kui sul on õigus ja raha on sinult välja petetud, siis pead sa võla ära maksma, muidu satud ise jamadesse. Näiteid on meediast jällegi läbi käinud piisavalt. Lihtsalt meie seadusandlus näeb ette, et kõik inimesed on korralikud ja viisakad, petiseid ei ole. Võlgnik peab võla ära maksma, isegi kui raha nõudja on ehtne petis ja korduvalt sama skeemi kasutanud ja kõik seda juba teavad. Pärast võla tasumist on inimesel muidugi õigus kohtu poole pöörduda ja kohtult tsiviilkorras õigust ja oma raha tagasi nõuda. Petised loomulikult ainult peeretavad selle peale ja elavad Eestis nagu kuninga kassid lolle seadusi enda kasuks pöörates ja kohtute aeglust ja jõuetust nautides.
Aga muidugi kui oled kõnekaardiga rahul, siis võid osta endale kuskilt putkast. Ka siis kui arved on tasumata.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
21.09.2016 21:22:33
|
|
|
Alati aitab selline asi nagu kõnekaart. kuna mul ei ole sellist televonni mis oskaks netis käia, aga kui oleks ma võtaks tele2 mingi kõnekaardi ja las aga kulutab.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
21.09.2016 22:44:11
|
|
|
Dogbert, no ei ole antud ajukäärusi mõnele. mis see arve maksmine või maksmata jätmine siia puutub? ma räägin sulle juba mitmendat korda seda, et oma murega lähed sinna sellise jutuga, et kui mõistlikult sinu tingimustele vastavalt probleemi ära ei lahendata, siis lähed teise operaatori juurde. selle jutu peale peaks müügimees või kes iganes pükstest välja võimlema, et sa jumala eest plehku ei paneks. arve maksmine või maksmata jätmine ei mahu mitte vähimalgi määral antud konteksti.
umbes sama, et grillil on vaja söed hõõguma ajada, "kas kellelgi tikke on?" ja siis hakkab keegi tark kõrvalt seletama, et liha on toores.
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
22.09.2016 09:36:41
|
|
|
Ma räägin sulle, et sind saadetakse su jutuga kukele, kui sa oma arvet nende tingimustele vastavalt ära ei maksa. Kui pöördud klienditeenindusse selle oma teise opeka juurde minemise jutuga, siis esimene asi mida kontrollitakse, on arvete maksmine. Kui on sul see viimane ebanormaalne arve maksmata, siis öeldakse et kuhugi sa ei lähe enne kui arve on makstud ja keegi ei hakka sinu pärast mingeid kükke tegema. Kas sina ise arvest rääkima hakkad või mitte, ei puutu üldse asjasse. Ma üritan seda sulle selgeks teha.
Point on selles, et kliendi juttu kuulama hakatakse heal juhul ainult siis kui see ebanormaalne arve on sul ära makstud. Mingi lahkumisega ähvardamine ei tööta, kui sul arve pole tasutud. Näiteid on piisavalt, et alles asja suure kella külge panemine ja televisiooni sekkumine toob kliendile sobiva lahenduse, st arve tühistamise vms. Ja ainult sellele ühele kliendile, kes televisiooni appi kutsus ja ainult sellel ühel korral. Ülejäänud kliendid saavad samamoodi kotti edasi.
Ma ei saa aru, millest sina aru ei saa, loenda oma ajukäärusid parem.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
MSharks
HV vaatleja
|
11.10.2016 14:39:21
|
|
|
Jälle üks case study. Andsime uuele töötajale töökõnede jaoks mingi vana numbri, mis eelnevalt aastaid lihtsalt riiulis seisis. Nüüd oh üllatust SIM kaart ehk number kuhu pole peale tellitud netiühendust on olnud arve järgi netis. Mul tekib küsimus kuidas ma saan tarbida teenust, mida ma tellinud ei ole ja selle peale esitatakse veel arve. Juriidiliselt on see ju koti pähe tõmbamine ehk lepingu rikkumine. Sellele apelleerides sai täna esinduses korralik avaldus vormistatud, millele lubati 10 päevaga vastus anda. Ma ei ole seda teenust tellinud ja seega mul puudub kohustus selle eest maksta.
Ma saadan ka tele2 arve, et ta viibis minu kodulehel 10 sekundit ja nüüd rakendus kodulehe tarbimistasu 1 euro sekundi kohta ja nimetan oma kodulehe terms & condition-i varjatud lehel font 4ga et ma pakun kodulehe viibimise "avatud" teenust. Tele2 ei pea sinna alla kirjutama - mina lihtsalt ütlen nii.
Vaatame, mis nad siis välja lahenduseks välja pakuvad.
_________________ Marketing Sharks - Internetiturundus |
|
tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
11.10.2016 17:52:31
|
|
|
Kui sa selle numbriga liitusid oli kuskil hinnakiri et palju maksan 1MB jne. By default alati on internet lahti olnud ning mahupõhiselt hinnastatud. Seega ei saa öelda et sa pole seda tellinud.
Mingihetk tulid lihtsalt juurde paketid ja neti lisateenused vms mis tähendasid seda et su mahupõhine arvestus muudeti paketipõhiseks ehk asi muutus odavamaks. Siis kui nutitelefonid ilmusid.
Lihtsalt inimesed unustasid ära et nuputelefonide aegu oli meil ka kõigil paketis gprsi kasutamiseks nett avatud.
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
11.10.2016 18:01:50
|
|
|
Sestap tuleks uuele töötajale, kes netipaketti ei vaja see kinni keerata või veel parem lasta kasutada era-arve väljastamsit. Telias sai nii teha, Elisal on samuti mingi võimalus. Tele2-s puudub kogemus.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
11.10.2016 21:32:18
|
|
|
ah ma sain aru, et sahtlis seisev sim kaart, mis ei olnud telefoniski, oli käind omapäi netis luuramas. aga see nutineti teema on juba nii vana halli pika habemega, et keegi kodanik ilus-tark-ja-osav digiajakirjanik oli osanud android telefoniga tekitada omale mitme tuhande eurose arve sellega, et ei taipand telefoni esmakäivitusel netpaketi küsimuse peale "ei" vastata, vaid klõpsis tuima näoga nexti. mingi htc algne variant oli vist kui õigesti mäletan. aasta võis olla umbes siis kui esimene samsungi galaxy telefon ilmus.
e: tänapäeval muidugi keerulisem selle moblanetiga ja androidiga, kuna viimane elab nagunii täiesti oma elu ja ka kinni keeratud netiga võib datat kasutada.
viimati muutis NATAS999 11.10.2016 21:41:16, muudetud 1 kord |
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
11.10.2016 21:39:55
|
|
|
NATAS999, sinu ajakirjaniku jutt on peaaegu õige, aga 15 korda mööda.
Siis olid Eesti Kroonid.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
11.10.2016 21:43:26
|
|
|
ThedEviL kirjutas: |
NATAS999, sinu ajakirjaniku jutt on peaaegu õige, aga 15 korda mööda.
Siis olid Eesti Kroonid. |
väga võimalik jah, tõesti ei pea enam järge, mis aastal tuli euro ja mis aastal n.ö. moodsad telefonid ilmuma hakkasid.
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
VisaHinGG
HV kasutaja

|
14.10.2016 17:09:17
|
|
|
MSharks kirjutas: |
Jälle üks case study. Andsime uuele töötajale töökõnede jaoks mingi vana numbri, mis eelnevalt aastaid lihtsalt riiulis seisis. Nüüd oh üllatust SIM kaart ehk number kuhu pole peale tellitud netiühendust on olnud arve järgi netis. Mul tekib küsimus kuidas ma saan tarbida teenust, mida ma tellinud ei ole ja selle peale esitatakse veel arve. Juriidiliselt on see ju koti pähe tõmbamine ehk lepingu rikkumine. Sellele apelleerides sai täna esinduses korralik avaldus vormistatud, millele lubati 10 päevaga vastus anda. Ma ei ole seda teenust tellinud ja seega mul puudub kohustus selle eest maksta.
Ma saadan ka tele2 arve, et ta viibis minu kodulehel 10 sekundit ja nüüd rakendus kodulehe tarbimistasu 1 euro sekundi kohta ja nimetan oma kodulehe terms & condition-i varjatud lehel font 4ga et ma pakun kodulehe viibimise "avatud" teenust. Tele2 ei pea sinna alla kirjutama - mina lihtsalt ütlen nii.
Vaatame, mis nad siis välja lahenduseks välja pakuvad. |
Sry aga sa oled asjadest ikka ülivalesti aru saanud. Sa võid seal avalduse kirjutada jne ja võibolla tullakse ka vastu aga reaalsus on, et nemad ei ole midagi valesti teinud. Eelnevad postitused seletavad muidugi lahti, et miks arve.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
aht0
HV veteran
|
17.10.2016 19:25:52
|
|
|
VisaHinGG kirjutas: |
ei viisi seda wall of texti lugeda aga miks te täpsemalt vingute? Samu asju juhtub igalpool aga nagu näha, siis operaatorid tulevad vastu, tühistavad arve ja lülitavad ka tasuta veel andmeside välja kui vaja.
saan aru kui öeldakse, et oma mure headaega aga siit loen välja hoopis midagi muud. |
Seda tüüpi jamad on tele2'ga käinud üle 5 aasta. Kerge google ja näete ise.
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
nunnu
Kreisi kasutaja

|
24.11.2016 20:00:28
|
|
|
Tele2 arvele lisandus numbrile millel internetti tellitud pole ja telefonis on internet välja lülitatud 1,5 MB interneti eest juurde 26€. alates 6 oktoobrist kuni kuu lõpuni on nad müünud sellele numbrile iga päev ühe päevapileti. Tänks TELE2. Võtsin selle summa makstavalt arvelt maha. Jooksva kuu eest on juba tiksunud 24€.
Täna klenditeenindus väitis, et saabad interneti täiesti välja lülitada kui tasumene neile lisaks 6.90€ sellise teenuse eest
Nalja teete või? Praegu loen, et olete sellest teadlik aasta algusest aga kui kaks kuud tagasi lepingut sõlmisite ILMA INTERNETITA pakettidele siis jätsite selle mainmata. Ometi andsite meile 4G sim kaardid.
_________________ Pooldan igareedeseid kondoomivastaseid ühiskogunemisi vabaduse väljakul. |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
24.11.2016 23:43:00
|
|
|
...
viimati muutis number 01.04.2019 00:44:03, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
27.11.2016 18:52:14
|
|
|
Huvitav, kas netikasutusest päästab, kui pääsupunktiks panna miski suvaline jura ?
Ma kuu alguses panin. Nüüd vaatan iseteenindusest, et 6 korda netikasutust ja kokku 3 kB. Summa null. (see küll Telia kohta).
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
27.11.2016 19:13:53
|
|
|
p2ep , pigem on mõistlikum kasutada võimalust internet kinni panna teenusepakkuja poolelt. Osadel rakendustel on vaatamata pääsupunkti rikkumisest asi hardcodetud. Midagi maksis Tele2-l, tõenäoliselt Telial ka.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
27.11.2016 19:23:46
|
|
|
Pailaps kirjutas: |
p2ep , pigem on mõistlikum kasutada võimalust internet kinni panna teenusepakkuja poolelt. Osadel rakendustel on vaatamata pääsupunkti rikkumisest asi hardcodetud. Midagi maksis Tele2-l, tõenäoliselt Telial ka. |
Telia tahab vist 8 raha. Enivei, nädala pärast on näha, kas arvel on nullist erinev summa. Täna proovisin paarile lehele minna, ei leitud neid lehti.
Pääsupunktiks "ei.midagi"
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
nunnu
Kreisi kasutaja

|
30.11.2016 11:20:00
|
|
|
Ütlen kohe välja, et teenusepakkuja poolne Interneti täielik välja lülitamine tähendaks seda, et sellega piiratakse ka võimalus osta 1 päeva pilet 1€ eest. Võib olla on seda 1 kord kuus vaja ja kuis ee võimalus puudub siis ... hambad eksole. Igatahes mina lülitasin 4G välja. See ikka pole normaalne, et päevapiletid "ostetakse" automaatselt klinti teavitamata.
TELE2 vastus antud teema kohta:
tsitaat: |
Kuna avasime oktoobrikuust alates igakuist andmesidemahtu mittesisaldavatele pakettidele 4G teenuse, siis kajastusid Teie 1.11 arvel seekord interneti päevapiletid. Vabandame ebamugavuste pärast ning kompenseerime Teie 1.11 arvel seekord päevapiletid mahuga kuni 50KB. Päevapiletite vältimiseks tulevikus soovitame Teile aktiveerida internetiteenuse täieliku piirangu (6.99 €) või internetipaketi, täpsema info pakettide kohta leiate meie kodulehelt: https://tele2.ee/internet/internet-seadmes/internet-mobiilis.
3G on aegunud tehnoloogia ning Tele2 pakub kõiki oma internetiteenuseid edaspidi ainult kvaliteetses 4G võrgus. Oktoobrikuust alates on 4G teenus avatud ka kõikides igakuist andmesidemahtu mittesisaldavates pakettides, kus rakenduvad andmeside kasutamisel automaatsed päevapiletid.
Päevapiletid ei ole uus teenus, need on kasutusel juba aastaid ning nende tingimusi ei ole muudetud.
Tele2 on avanud interneti kasutamise võimaluse kõikidele oma klientidele alates liitumisest, kui kliendi poolt ei ole soovitud teisiti.
Päevapiletite tagasiarvestus kajastub järgmise kuu arvel.
Parimate soovidega
Tele2 teeninduskonsultant |
_________________ Pooldan igareedeseid kondoomivastaseid ühiskogunemisi vabaduse väljakul. |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
endriko
HV vaatleja
|
03.12.2016 01:55:24
Oktoobrist 4G võrku lülitamise viga tuleb Tele2 poolt tunnistada |
|
|
Kui Tele2 ei saa ikka aru, et niimoodi alates oktoobrist internetti mittesoovivate klientide vägisi lülitamine 4G võrku toob kaasa jama, siis see asi peab jõudma ajakirjandusse suure kella külge. Siinset foorumit loeb murdosa klientidest ja "õied" hakkavad üllatuslike arvete näol alles ilmuma. Kui Tele2 on kliendile müünud telefoni, mille kasutusjuhend ütleb selgelt, mida teha mobiilse neti blokeerimiseks, kuid neti väljalülitamine ei lülita netti välja, siis on raske kliendile midagi ette heita. Klient ei pea teadma peensusi APN asemel suvanime kirjutamiseks või 3G lukustamiseks. Samuti on kliente, kes soovivad päevapiletit näiteks kord kuus ja ei taha püsivalt tasu eest operaatori poolselt netti blokeerida.
Mina soovitan kannatanutel koonduda ja tarbijakaitse ja/või ajakirjanduse (algatuseks näiteks geenius.ee) poole pöörduda.
nunnu kirjutas: |
Ütlen kohe välja, et teenusepakkuja poolne Interneti täielik välja lülitamine tähendaks seda, et sellega piiratakse ka võimalus osta 1 päeva pilet 1€ eest. Võib olla on seda 1 kord kuus vaja ja kuis ee võimalus puudub siis ... hambad eksole. Igatahes mina lülitasin 4G välja. See ikka pole normaalne, et päevapiletid "ostetakse" automaatselt klinti teavitamata.
TELE2 vastus antud teema kohta:
tsitaat: |
Kuna avasime oktoobrikuust alates igakuist andmesidemahtu mittesisaldavatele pakettidele 4G teenuse, siis kajastusid Teie 1.11 arvel seekord interneti päevapiletid. Vabandame ebamugavuste pärast ning kompenseerime Teie 1.11 arvel seekord päevapiletid mahuga kuni 50KB. Päevapiletite vältimiseks tulevikus soovitame Teile aktiveerida internetiteenuse täieliku piirangu (6.99 €) või internetipaketi, täpsema info pakettide kohta leiate meie kodulehelt: https://tele2.ee/internet/internet-seadmes/internet-mobiilis.
3G on aegunud tehnoloogia ning Tele2 pakub kõiki oma internetiteenuseid edaspidi ainult kvaliteetses 4G võrgus. Oktoobrikuust alates on 4G teenus avatud ka kõikides igakuist andmesidemahtu mittesisaldavates pakettides, kus rakenduvad andmeside kasutamisel automaatsed päevapiletid.
Päevapiletid ei ole uus teenus, need on kasutusel juba aastaid ning nende tingimusi ei ole muudetud.
Tele2 on avanud interneti kasutamise võimaluse kõikidele oma klientidele alates liitumisest, kui kliendi poolt ei ole soovitud teisiti.
Päevapiletite tagasiarvestus kajastub järgmise kuu arvel.
Parimate soovidega
Tele2 teeninduskonsultant |
|
|
|
tagasi üles |
|
 |
medicopter
HV kasutaja

|
03.12.2016 02:33:22
|
|
|
Mäsu oleks ka vaja sunnitud päevapiletite vastu kõnekaartidel sest isegi kui ainult 2 baiti midagi peaks võtma röövitakse kohe eur, kui tahan netti sis tellin ja kui ei sis ei. Midagi tuleb "füüsiliselt" ette võtta kui telekomid panevad näkku päevast päeva. Kaua võib.
Päevapilet peaks kehtima 24h mitte õhtu kl 12-ni
_________________ Skype alternatiiv tulevikus ja turvalisem ka lisaks |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
05.12.2016 11:30:13
|
|
|
medicopter kirjutas: |
Päevapilet peaks kehtima 24h mitte õhtu kl 12-ni |
Oot praegu kui tellida päevapilet kell 23.45 siis kehtib 15 minutit ainult?
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
05.12.2016 18:57:45
|
|
|
Päevapilet võiks üldse ainult valgel ajal kehtida. Öiseks ajaks ööpilet .
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|