Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Tele2 võtab interneti eest raha ilma, et mobiilset internetti telefonis üldse oleks võimalik kasutada. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
NATAS999
HV Guru

sõnum 21.09.2016 12:02:24 vasta tsitaadiga

Dogbert, ei sa vist ei saand aru, kui siuke jama tekitatakse, siis enne, kui üldse maksmist hakkad mainima, et kui nii ei tee, nagu mina ütlen, siis lähen teise opeka juurde üle. võiks põmst toimida küll, sest igal pool suht kus sul lepingud ja värgid on, pangad, telekom jne, need ikka kümne küünega üritavad tagasi hoida, et ikka ei läheks kuskile ära nende juurest.

ehk siis äkki hakkavad selle peale kõrvad liikuma ja ei peagi midagi maksma hakkama ja lõpuks saad ehk mingit nänni või kommi ka, et ikka kohe üldse ära ei tahaks minna enam.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pimekaru
HV vaatleja

sõnum 21.09.2016 12:19:34 vasta tsitaadiga

Soe soovitus kõigile, kes interneti üldse kasutada ei soovi - ärge kasutage 4G/LTE võrku.
LTE ongi mõeldud vaid data kasutamiseks ja seal on data sessioon alati püsti sõltumata sellest mis apn või interneti piiramine on telefonis häälestatud.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 21.09.2016 17:29:02 vasta tsitaadiga

pimekaru kirjutas:
Soe soovitus kõigile, kes interneti üldse kasutada ei soovi - ärge kasutage 4G/LTE võrku.
LTE ongi mõeldud vaid data kasutamiseks ja seal on data sessioon alati püsti sõltumata sellest mis apn või interneti piiramine on telefonis häälestatud.

4G väljalülitamine on tegelikult lausa kohustuslik sellisel juhul, sest ta on kõneteenusele segavaks faktoriks - iga kord peab kõne ajaks telefon 4G pealt 3G peale hüppama. Kõnede jaoks ei ole LTE-d üldse tarvis, vähemalt praegu veel mitte, kui VoLTE töötab väheste telefonide peal ja ühe operaatori võrgus ning ka neil saab alati kasutada 3G kõnet.
Aga kas kõik telefonid siis ise selle eest ei hoolitse, ilma kasutaja pealesundimiseta? Ei lähe 3G peale, kui mobiilne andmeside välja lülitada? Minu oma küll läheb. Nii et põhimõtteliselt ei ole mul vahet, kas ma valin eelistatud võrguks 3G või lülitan andmeside välja, telefon kukub igal juhul 3G peale, mitte ei jää 4G otsa mõttetult tolknema.

NATAS999, sellest on piisavalt juttu olnud meedias minu meelest - kui arved pole tasutud, siis mingit üleminekut (vähemalt mitte sinu endise numbriga) teise opeka juurde ei ole. Isegi kui vana numbriga üleminekut ei proovigi, vaid lähed teise opeka juurde lihtsalt uut lepingut tegema, ka siis võib juhtuda, et võlg eelmise opeka juures saab takistuseks.
Võlad on sellised asjad, et isegi kui sul on õigus ja raha on sinult välja petetud, siis pead sa võla ära maksma, muidu satud ise jamadesse. Näiteid on meediast jällegi läbi käinud piisavalt. Lihtsalt meie seadusandlus näeb ette, et kõik inimesed on korralikud ja viisakad, petiseid ei ole. Võlgnik peab võla ära maksma, isegi kui raha nõudja on ehtne petis ja korduvalt sama skeemi kasutanud ja kõik seda juba teavad. Pärast võla tasumist on inimesel muidugi õigus kohtu poole pöörduda ja kohtult tsiviilkorras õigust ja oma raha tagasi nõuda. Petised loomulikult ainult peeretavad selle peale ja elavad Eestis nagu kuninga kassid lolle seadusi enda kasuks pöörates ja kohtute aeglust ja jõuetust nautides.

Aga muidugi kui oled kõnekaardiga rahul, siis võid osta endale kuskilt putkast. Ka siis kui arved on tasumata.

tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.09.2016 21:22:33 vasta tsitaadiga

Alati aitab selline asi nagu kõnekaart. kuna mul ei ole sellist televonni mis oskaks netis käia, aga kui oleks ma võtaks tele2 mingi kõnekaardi ja las aga kulutab.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
NATAS999
HV Guru

sõnum 21.09.2016 22:44:11 vasta tsitaadiga

Dogbert, doh.gif no ei ole antud ajukäärusi mõnele. mis see arve maksmine või maksmata jätmine siia puutub? ma räägin sulle juba mitmendat korda seda, et oma murega lähed sinna sellise jutuga, et kui mõistlikult sinu tingimustele vastavalt probleemi ära ei lahendata, siis lähed teise operaatori juurde. selle jutu peale peaks müügimees või kes iganes pükstest välja võimlema, et sa jumala eest plehku ei paneks. arve maksmine või maksmata jätmine ei mahu mitte vähimalgi määral antud konteksti.

umbes sama, et grillil on vaja söed hõõguma ajada, "kas kellelgi tikke on?" ja siis hakkab keegi tark kõrvalt seletama, et liha on toores.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 22.09.2016 09:36:41 vasta tsitaadiga

Ma räägin sulle, et sind saadetakse su jutuga kukele, kui sa oma arvet nende tingimustele vastavalt ära ei maksa. Kui pöördud klienditeenindusse selle oma teise opeka juurde minemise jutuga, siis esimene asi mida kontrollitakse, on arvete maksmine. Kui on sul see viimane ebanormaalne arve maksmata, siis öeldakse et kuhugi sa ei lähe enne kui arve on makstud ja keegi ei hakka sinu pärast mingeid kükke tegema. Kas sina ise arvest rääkima hakkad või mitte, ei puutu üldse asjasse. Ma üritan seda sulle selgeks teha.

Point on selles, et kliendi juttu kuulama hakatakse heal juhul ainult siis kui see ebanormaalne arve on sul ära makstud. Mingi lahkumisega ähvardamine ei tööta, kui sul arve pole tasutud. Näiteid on piisavalt, et alles asja suure kella külge panemine ja televisiooni sekkumine toob kliendile sobiva lahenduse, st arve tühistamise vms. Ja ainult sellele ühele kliendile, kes televisiooni appi kutsus ja ainult sellel ühel korral. Ülejäänud kliendid saavad samamoodi kotti edasi.

Ma ei saa aru, millest sina aru ei saa, loenda oma ajukäärusid parem. icon_lol.gif

tagasi üles
MSharks
HV vaatleja

sõnum 11.10.2016 14:39:21 vasta tsitaadiga

Jälle üks case study. Andsime uuele töötajale töökõnede jaoks mingi vana numbri, mis eelnevalt aastaid lihtsalt riiulis seisis. Nüüd oh üllatust SIM kaart ehk number kuhu pole peale tellitud netiühendust on olnud arve järgi netis. Mul tekib küsimus kuidas ma saan tarbida teenust, mida ma tellinud ei ole ja selle peale esitatakse veel arve. Juriidiliselt on see ju koti pähe tõmbamine ehk lepingu rikkumine. Sellele apelleerides sai täna esinduses korralik avaldus vormistatud, millele lubati 10 päevaga vastus anda. Ma ei ole seda teenust tellinud ja seega mul puudub kohustus selle eest maksta.

Ma saadan ka tele2 arve, et ta viibis minu kodulehel 10 sekundit ja nüüd rakendus kodulehe tarbimistasu 1 euro sekundi kohta ja nimetan oma kodulehe terms & condition-i varjatud lehel font 4ga et ma pakun kodulehe viibimise "avatud" teenust. Tele2 ei pea sinna alla kirjutama - mina lihtsalt ütlen nii. icon_lol.gif

Vaatame, mis nad siis välja lahenduseks välja pakuvad.

RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 11.10.2016 17:52:31 vasta tsitaadiga

Kui sa selle numbriga liitusid oli kuskil hinnakiri et palju maksan 1MB jne. By default alati on internet lahti olnud ning mahupõhiselt hinnastatud. Seega ei saa öelda et sa pole seda tellinud.

Mingihetk tulid lihtsalt juurde paketid ja neti lisateenused vms mis tähendasid seda et su mahupõhine arvestus muudeti paketipõhiseks ehk asi muutus odavamaks. Siis kui nutitelefonid ilmusid.

Lihtsalt inimesed unustasid ära et nuputelefonide aegu oli meil ka kõigil paketis gprsi kasutamiseks nett avatud.

Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 11
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 11.10.2016 18:01:50 vasta tsitaadiga

Sestap tuleks uuele töötajale, kes netipaketti ei vaja see kinni keerata või veel parem lasta kasutada era-arve väljastamsit. Telias sai nii teha, Elisal on samuti mingi võimalus. Tele2-s puudub kogemus.
NATAS999
HV Guru

sõnum 11.10.2016 21:32:18 vasta tsitaadiga

ah ma sain aru, et sahtlis seisev sim kaart, mis ei olnud telefoniski, oli käind omapäi netis luuramas. aga see nutineti teema on juba nii vana halli pika habemega, et keegi kodanik ilus-tark-ja-osav digiajakirjanik oli osanud android telefoniga tekitada omale mitme tuhande eurose arve sellega, et ei taipand telefoni esmakäivitusel netpaketi küsimuse peale "ei" vastata, vaid klõpsis tuima näoga nexti. mingi htc algne variant oli vist kui õigesti mäletan. aasta võis olla umbes siis kui esimene samsungi galaxy telefon ilmus.

e: tänapäeval muidugi keerulisem selle moblanetiga ja androidiga, kuna viimane elab nagunii täiesti oma elu ja ka kinni keeratud netiga võib datat kasutada.

viimati muutis NATAS999 11.10.2016 21:41:16, muudetud 1 kord
tagasi üles
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.10.2016 21:39:55 vasta tsitaadiga

NATAS999, sinu ajakirjaniku jutt on peaaegu õige, aga 15 korda mööda.
Siis olid Eesti Kroonid.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 11.10.2016 21:43:26 vasta tsitaadiga

ThedEviL kirjutas:
NATAS999, sinu ajakirjaniku jutt on peaaegu õige, aga 15 korda mööda.
Siis olid Eesti Kroonid.
väga võimalik jah, tõesti ei pea enam järge, mis aastal tuli euro ja mis aastal n.ö. moodsad telefonid ilmuma hakkasid.
tagasi üles
VisaHinGG
HV kasutaja
VisaHinGG

sõnum 14.10.2016 17:09:17 vasta tsitaadiga

MSharks kirjutas:
Jälle üks case study. Andsime uuele töötajale töökõnede jaoks mingi vana numbri, mis eelnevalt aastaid lihtsalt riiulis seisis. Nüüd oh üllatust SIM kaart ehk number kuhu pole peale tellitud netiühendust on olnud arve järgi netis. Mul tekib küsimus kuidas ma saan tarbida teenust, mida ma tellinud ei ole ja selle peale esitatakse veel arve. Juriidiliselt on see ju koti pähe tõmbamine ehk lepingu rikkumine. Sellele apelleerides sai täna esinduses korralik avaldus vormistatud, millele lubati 10 päevaga vastus anda. Ma ei ole seda teenust tellinud ja seega mul puudub kohustus selle eest maksta.

Ma saadan ka tele2 arve, et ta viibis minu kodulehel 10 sekundit ja nüüd rakendus kodulehe tarbimistasu 1 euro sekundi kohta ja nimetan oma kodulehe terms & condition-i varjatud lehel font 4ga et ma pakun kodulehe viibimise "avatud" teenust. Tele2 ei pea sinna alla kirjutama - mina lihtsalt ütlen nii. icon_lol.gif

Vaatame, mis nad siis välja lahenduseks välja pakuvad.

Sry aga sa oled asjadest ikka ülivalesti aru saanud. Sa võid seal avalduse kirjutada jne ja võibolla tullakse ka vastu aga reaalsus on, et nemad ei ole midagi valesti teinud. Eelnevad postitused seletavad muidugi lahti, et miks arve.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
aht0
HV veteran

sõnum 17.10.2016 19:25:52 vasta tsitaadiga

VisaHinGG kirjutas:
ei viisi seda wall of texti lugeda aga miks te täpsemalt vingute? Samu asju juhtub igalpool aga nagu näha, siis operaatorid tulevad vastu, tühistavad arve ja lülitavad ka tasuta veel andmeside välja kui vaja.

saan aru kui öeldakse, et oma mure headaega aga siit loen välja hoopis midagi muud.

Seda tüüpi jamad on tele2'ga käinud üle 5 aasta. Kerge google ja näete ise.
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 71
tagasi üles
nunnu
Kreisi kasutaja
nunnu

sõnum 24.11.2016 20:00:28 vasta tsitaadiga

Tele2 arvele lisandus numbrile millel internetti tellitud pole ja telefonis on internet välja lülitatud 1,5 MB interneti eest juurde 26€. alates 6 oktoobrist kuni kuu lõpuni on nad müünud sellele numbrile iga päev ühe päevapileti. Tänks TELE2. Võtsin selle summa makstavalt arvelt maha. Jooksva kuu eest on juba tiksunud 24€.

Täna klenditeenindus väitis, et saabad interneti täiesti välja lülitada kui tasumene neile lisaks 6.90€ sellise teenuse eest icon_evil.gif

Nalja teete või? Praegu loen, et olete sellest teadlik aasta algusest aga kui kaks kuud tagasi lepingut sõlmisite ILMA INTERNETITA pakettidele siis jätsite selle mainmata. Ometi andsite meile 4G sim kaardid.

number
külaline

sõnum 24.11.2016 23:43:00 vasta tsitaadiga

...

viimati muutis number 01.04.2019 00:44:03, muudetud 1 kord
tagasi üles
p2ep
HV veteran

sõnum 27.11.2016 18:52:14 vasta tsitaadiga

Huvitav, kas netikasutusest päästab, kui pääsupunktiks panna miski suvaline jura ?
Ma kuu alguses panin. Nüüd vaatan iseteenindusest, et 6 korda netikasutust ja kokku 3 kB. Summa null. (see küll Telia kohta).
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 27.11.2016 19:13:53 vasta tsitaadiga

p2ep , pigem on mõistlikum kasutada võimalust internet kinni panna teenusepakkuja poolelt. Osadel rakendustel on vaatamata pääsupunkti rikkumisest asi hardcodetud. Midagi maksis Tele2-l, tõenäoliselt Telial ka.
p2ep
HV veteran

sõnum 27.11.2016 19:23:46 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
p2ep , pigem on mõistlikum kasutada võimalust internet kinni panna teenusepakkuja poolelt. Osadel rakendustel on vaatamata pääsupunkti rikkumisest asi hardcodetud. Midagi maksis Tele2-l, tõenäoliselt Telial ka.

Telia tahab vist 8 raha. Enivei, nädala pärast on näha, kas arvel on nullist erinev summa. Täna proovisin paarile lehele minna, ei leitud neid lehti.
Pääsupunktiks "ei.midagi" icon_smile.gif
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
nunnu
Kreisi kasutaja
nunnu

sõnum 30.11.2016 11:20:00 vasta tsitaadiga

Ütlen kohe välja, et teenusepakkuja poolne Interneti täielik välja lülitamine tähendaks seda, et sellega piiratakse ka võimalus osta 1 päeva pilet 1€ eest. Võib olla on seda 1 kord kuus vaja ja kuis ee võimalus puudub siis ... hambad eksole. Igatahes mina lülitasin 4G välja. See ikka pole normaalne, et päevapiletid "ostetakse" automaatselt klinti teavitamata.

TELE2 vastus antud teema kohta:
tsitaat:
Kuna avasime oktoobrikuust alates igakuist andmesidemahtu mittesisaldavatele pakettidele 4G teenuse, siis kajastusid Teie 1.11 arvel seekord interneti päevapiletid. Vabandame ebamugavuste pärast ning kompenseerime Teie 1.11 arvel seekord päevapiletid mahuga kuni 50KB. Päevapiletite vältimiseks tulevikus soovitame Teile aktiveerida internetiteenuse täieliku piirangu (6.99 €) või internetipaketi, täpsema info pakettide kohta leiate meie kodulehelt: https://tele2.ee/internet/internet-seadmes/internet-mobiilis.

3G on aegunud tehnoloogia ning Tele2 pakub kõiki oma internetiteenuseid edaspidi ainult kvaliteetses 4G võrgus. Oktoobrikuust alates on 4G teenus avatud ka kõikides igakuist andmesidemahtu mittesisaldavates pakettides, kus rakenduvad andmeside kasutamisel automaatsed päevapiletid.
Päevapiletid ei ole uus teenus, need on kasutusel juba aastaid ning nende tingimusi ei ole muudetud.

Tele2 on avanud interneti kasutamise võimaluse kõikidele oma klientidele alates liitumisest, kui kliendi poolt ei ole soovitud teisiti.

Päevapiletite tagasiarvestus kajastub järgmise kuu arvel.

Parimate soovidega
Tele2 teeninduskonsultant

endriko
HV vaatleja

sõnum 03.12.2016 01:55:24 Oktoobrist 4G võrku lülitamise viga tuleb Tele2 poolt tunnistada vasta tsitaadiga

Kui Tele2 ei saa ikka aru, et niimoodi alates oktoobrist internetti mittesoovivate klientide vägisi lülitamine 4G võrku toob kaasa jama, siis see asi peab jõudma ajakirjandusse suure kella külge. Siinset foorumit loeb murdosa klientidest ja "õied" hakkavad üllatuslike arvete näol alles ilmuma. Kui Tele2 on kliendile müünud telefoni, mille kasutusjuhend ütleb selgelt, mida teha mobiilse neti blokeerimiseks, kuid neti väljalülitamine ei lülita netti välja, siis on raske kliendile midagi ette heita. Klient ei pea teadma peensusi APN asemel suvanime kirjutamiseks või 3G lukustamiseks. Samuti on kliente, kes soovivad päevapiletit näiteks kord kuus ja ei taha püsivalt tasu eest operaatori poolselt netti blokeerida.

Mina soovitan kannatanutel koonduda ja tarbijakaitse ja/või ajakirjanduse (algatuseks näiteks geenius.ee) poole pöörduda.

nunnu kirjutas:
Ütlen kohe välja, et teenusepakkuja poolne Interneti täielik välja lülitamine tähendaks seda, et sellega piiratakse ka võimalus osta 1 päeva pilet 1€ eest. Võib olla on seda 1 kord kuus vaja ja kuis ee võimalus puudub siis ... hambad eksole. Igatahes mina lülitasin 4G välja. See ikka pole normaalne, et päevapiletid "ostetakse" automaatselt klinti teavitamata.

TELE2 vastus antud teema kohta:
tsitaat:
Kuna avasime oktoobrikuust alates igakuist andmesidemahtu mittesisaldavatele pakettidele 4G teenuse, siis kajastusid Teie 1.11 arvel seekord interneti päevapiletid. Vabandame ebamugavuste pärast ning kompenseerime Teie 1.11 arvel seekord päevapiletid mahuga kuni 50KB. Päevapiletite vältimiseks tulevikus soovitame Teile aktiveerida internetiteenuse täieliku piirangu (6.99 €) või internetipaketi, täpsema info pakettide kohta leiate meie kodulehelt: https://tele2.ee/internet/internet-seadmes/internet-mobiilis.

3G on aegunud tehnoloogia ning Tele2 pakub kõiki oma internetiteenuseid edaspidi ainult kvaliteetses 4G võrgus. Oktoobrikuust alates on 4G teenus avatud ka kõikides igakuist andmesidemahtu mittesisaldavates pakettides, kus rakenduvad andmeside kasutamisel automaatsed päevapiletid.
Päevapiletid ei ole uus teenus, need on kasutusel juba aastaid ning nende tingimusi ei ole muudetud.

Tele2 on avanud interneti kasutamise võimaluse kõikidele oma klientidele alates liitumisest, kui kliendi poolt ei ole soovitud teisiti.

Päevapiletite tagasiarvestus kajastub järgmise kuu arvel.

Parimate soovidega
Tele2 teeninduskonsultant
tagasi üles
medicopter
HV kasutaja
medicopter

sõnum 03.12.2016 02:33:22 vasta tsitaadiga

Mäsu oleks ka vaja sunnitud päevapiletite vastu kõnekaartidel sest isegi kui ainult 2 baiti midagi peaks võtma röövitakse kohe eur, kui tahan netti sis tellin ja kui ei sis ei. Midagi tuleb "füüsiliselt" ette võtta kui telekomid panevad näkku päevast päeva. Kaua võib.

Päevapilet peaks kehtima 24h mitte õhtu kl 12-ni

KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 05.12.2016 11:30:13 vasta tsitaadiga

medicopter kirjutas:

Oot praegu kui tellida päevapilet kell 23.45 siis kehtib 15 minutit ainult? icon_lol.gif
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 05.12.2016 18:57:45 vasta tsitaadiga

Päevapilet võiks üldse ainult valgel ajal kehtida. Öiseks ajaks ööpilet thumbs_up.gif.
tagasi üles
medicopter
HV kasutaja
medicopter

sõnum 05.12.2016 20:18:50 vasta tsitaadiga

KillFrenzy kirjutas:
medicopter kirjutas:

Oot praegu kui tellida päevapilet kell 23.45 siis kehtib 15 minutit ainult? icon_lol.gif

jah nii see on kahjuks.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Tele2 võtab interneti eest raha ilma, et mobiilset internetti telefonis üldse oleks võimalik kasutada. mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.