Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 489, 490, 491  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest?
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg
38%
 38%  [ 170 ]
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen
13%
 13%  [ 62 ]
Pole läbinud ajateenistust
47%
 47%  [ 212 ]
hääli kokku : 444

autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
dvd vader
HV Guru

liitunud: 26.09.2002




sõnum 10.04.2004 18:45:25 vasta tsitaadiga

tsitaat:

sellise eluga harjunud inimene peaks tagasi tööle ja kooli minema? mina küll ei viitsiks, kui nende asemel oleks

miks sa arvad, et sa oled viletsam kui tuhanded ajateenistuse läbinud mehed? kas sa arvad, et oled ainus, kes arvab, et ei suuda ajateenistusest tagasi tulles tsiviiliga uuesti kohaneda? selliseid on palju, suurem osa saab edukalt hakkama.

tsitaat:

küll aga räägin sellest, et tegu on kasutamata potentsiaaliga, mis niisama raisku läheb seal tiksudes ja ei tea mida oodates.

potentsiaal võib olla kasutamata, aga ta on vähemalt olemas. kui midagi juhtub ja potentsiaali ei ole, siis ei saa olukorda ka kuidagi lahendada. kui näiteks peaks tekkima mingi suur tulekahju, mida ainult päästeamet ei suuda piirata, ja see tulekahju liigub sinu maja poole juhuslikult ja ajateenijaid ei ole, siis jäävad su majast järele suitsevad varemed. kui ajateenijad on olemas, siis on üsna tõenäoline, et nad kaasatakse päästetöödesse kas metsa maha võtma vmt. ja tule levikut suudetakse piirata sel määral, et sinu vara jääb kahjustamata. selline juhtum võib olla üks kord kümne aasta jooksul, aga igatahes on potentsiaal selleks, et sinu vara ei häviks, olemas
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
arm2004
HV Guru
arm2004

liitunud: 20.05.2003




sõnum 10.04.2004 18:48:36 vasta tsitaadiga

laste kohapealt: mul õemees kutsuti väkke siis, kui esimene laps oli piisavalt vana. aga pole läinud ikka, sest vanusepiir tuli kätte. aga seda teevad ju väga paljud, et teevad miski(d) naise(d) paksuks ja ongi korras väega icon_confused.gif
btw, go Scart, go thumbs_up.gif

_________________
nooope!
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Scart
HV Guru
Scart

liitunud: 04.02.2002




sõnum 10.04.2004 19:07:16 vasta tsitaadiga

dvd_vader, seda loomulikult, kuid... kuid, ma läheks sõjaväkke täitsa hea meelega, kui mulle pakutakse päevakava, mis oleks kasvõi järgmine: äratus, pesu, söök, töö, lõuna, töö, õhtul natuke puhkust ja tubli treening jõusaalis või midagi sarnast, kasvõi tunnike -2 jalgpalli. kas praegune kord on selline? kuna ma ei tea, ei oska ka ise öelda, samuti ei unista ma mingist tööpatist vaid kohast, kus mu aeg oleks sisustatud tervist ja mõistust arendavate ja treenivate harjutustega, kus ma näeksin omaenda silmadega, et mundris mees on tõeline tegija, mitte joodik ja läbustaja... sellisest kohast tulles oleksid tõesti mees, praegu tulles oled vist selle hale vari
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Spott
HV Guru
Spott

liitunud: 08.10.2002




sõnum 10.04.2004 19:08:30 vasta tsitaadiga

Tänapäeva sõjad pole enam need, mis varem ja tänu sellele on hakanud muutuma ka sõjaväe otstarve. See on fakt. Ka hetkel on eesti julgeolekule tunduvalt suurem oht saada terrorirünnaku ohvriks, kui venemaa või mõne muu naabri kallaletungi ohvriks. Seda juba tänu eesti sõdurite Iraagis olemisele. Juhul, kui säärane asi peaks juhtuma on seda 3000 sõdurit + kaitseliit kohe kindlasti ja kiiresti vaja. Sest terrorirünakute ohvriks langevad üldjuhul tavainimesed. tarvis on kiiresti organiseerida päästetood, vajadusel läbi viia evakueerimised, hoida lihtsalt uudishimulike eemal, sisendada rahvasse kindlustunnet, et nad on siiski turvalises kohas (nii uskumatu kui see ka pole, sisendab vorm siiski usaldust, eriti inimeste seas, kes just suure shoki üle elanud) jne jne. Tööd kui palju ja kiirabi/politsei/päästeameti jõududest jääb siis väheseks. Eriti arvestades seda, et taolisi rünakuid ei teostata tavaliselt üksikult. Tunduvalt suurem efektiivsus on neid teha üle maa. Lennuk Radissoni, pommilaengud Narva Elektrijaamades, mingi jama kusagil mujal eestis.

Järgmine võimalus - looduskatastroof, taud või mõni muu suurõnnetus. Taas on kiiresti vaja suurt hulka inimesi, kes aitaksid taastada korra Ja need inimesed peavad olema kohe võtta ja nad peavad olema hästi organiseeritud ja mobiilsed - mis üle jääb - sõjavägi, ehk need kolmtuhat molutavat venda ...

Veel võimalus - Ida Virumaal haaravad mõnes asulas võimu enda kätte vene äärmuslased. Relvad pole neile probleem, see, et suur emake neid ei toeta - ka ei huvita. Selliseid äärmuslasi on küll ja küll, kes otsustavad, et nemad loovad nüüd uue ja parema korra. selliseks ettevõtmiseks piisab täiesti kahekümmnest kolmekümmnest hästi relvastatud äärmuslasest. Kuid nende mahasurumiseks ja tabamiseks kulub sadu ja sadu mehi. Piiramisrõnga organiseerimine, tsiviilisikute ohutusse kohta toimetamine, neile toitlustuse ja peavarju organiseerimine, lahinguluure, läbirääkimised, vahetustega valved jne. Taas jääb politsei vahenditest puudu.

Neid näiteid võib veel loetleda, kus eestil sõjaväge vaja läheb.
Sega, kui Eesti on otsustanud olla iseseisev ja suverääne riik, mis tagab oma kodanikele stabiilsuse ja korra on tal vaja ka sõjaväge. Ja kuna me ei ole nii rikkad, et pidada ülal sama suurt kontinenti palgasõjaväge peame kasutama ajateenistust. Muidugi on alati küsitav, et kui pikk jne see peab olema, kuid säärased vaidlused jäävad alatiseks. Olgem vähemalt rahul, et enam pole teenistus kaks aastat ja kusagil pärapõrgus, kus 12 kuud aastas on talv ja kogu ülejäänud aeg kevad. Seega jutud, et Eestil pole vaja sõjaväge, sest me nii kui nii ei suuda end kaitsta venelaste vastu on üks suur pläma. Me ei vaja sõjaväge ainult venelaste hirmutamiseks, vaid selleks, et olla RIIK.

Selline on minu arvamus, mis kindlasti paljude arvamustega ei ühti ...

_________________
Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks.
Kommentaarid: 162 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 0 :: 134
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
JOKKER666
HV veteran
JOKKER666

liitunud: 21.09.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.04.2004 19:11:32 vasta tsitaadiga

7 nädalat veel jäänud teenida pärnu patis
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
dvd vader
HV Guru

liitunud: 26.09.2002




sõnum 10.04.2004 19:20:00 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
dvd_vader, seda loomulikult, kuid... kuid, ma läheks sõjaväkke täitsa hea meelega, kui mulle pakutakse päevakava, mis oleks kasvõi järgmine: äratus, pesu, söök, töö, lõuna, töö, õhtul natuke puhkust ja tubli treening jõusaalis või midagi sarnast, kasvõi tunnike -2 jalgpalli. kas praegune kord on selline?

igas väeosas on täiesti kindel päevakord, kus on konkreetselt märgitud, mis kell mingi asi toimub ja kõik sinu nimetatud asjad on seal ilusasti olemas muuhulgas. peamine peedistamine noorteajal toimus laupäeviti, kui oli suurpuhastus ja tööpäevadel pärast kella viit, kui pidi hakkama "vaba aeg" - siis käis hullumeelne koristamine tavaliselt. muidu on päevakord "püha" ja naljalt väljaõppe ajal keegi koristama ei pane, pealegi on väljaõppe kavades tunnipealt kirjas, kui palju mingit asja tuleb ajateenijatele ajateenistuse jooksul õpetada. täiesti suvalisel hetkel võib kontroll peastaabist sisse lennata ja kontrollida, kas väljaõpe toimub plaani järgi. päevakorras on tavaliselt tööpäeviti hommikul kasarmu ja territooriumi koristus mingi pool tundi, mõnes väeosas ka õhtuti sama palju. aga jah, kõige vastikum muutuja on päevakorras "vaba aeg", sest siis tavaliselt viiest üheksani võib ajateenijatele igasugust s*tta välja mõelda, et nende vaba aega sisustada, sest teha pole mõnes väeosas vabal ajal suurt midagi (mõnes jällegi on)

sides kusjuures olid mingid vennad kes vabal ajal ainult jõusaalis elasidki...
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Caveman
HV veteran
Caveman

liitunud: 20.08.2003




sõnum 10.04.2004 20:30:29 vasta tsitaadiga

Scart, mul on tunne, et sa sooviksid koonduslaagrisse minna. icon_wink.gif
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 10 :: 41
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Scart
HV Guru
Scart

liitunud: 04.02.2002




sõnum 10.04.2004 20:46:16 vasta tsitaadiga

irwe, kas just seda icon_lol.gif

mulle ei meeldi lihtsalt mõttetu tegevus ja ajaraiskamine... kas tehakse või ei tehta, vahepealset varianti minu jaoks ei ole

jajah, tahtsin tõesti mõttetu kirjutada icon_smile.gif
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
frgp
HV vaatleja

liitunud: 06.01.2003




sõnum 10.04.2004 22:05:45 vasta tsitaadiga

Seda teemat lugedes jääb kuidagi mulje, et suurel osal tegelastest ei ole ajateenistuse vastu midagi, a la "pole seal hullu midagi" ja "seal saab sinust mees" või "saab palju kasulikke kogemusi" ning et "ei kahetse, et sai ära käidud" jne jne. Siinkohal tekib mul küsimus - miks siis mitte muuta ajateenistus vabatahtlikuks? Need vennad, keda ülal mainisin, võiksid siis minna ja teised, kes teisiti arvavad, võivad vabalt mitte minna. Kõik oleksid õnnelikud, nii riik kui ka kodanikud.
Kahtlemata see nii olekski, kui mitte poleks reaalsus see, et korraga ei taha keegi sinna enam minna "mõtetult aega raiskama". Millest see siis tuleb, et leidub nii palju selliseid tüüpe, kes teatavad et nende arvates on ajateenistus hoopis midagi muud kui ajaraiskamine?
Siit edasi mõeldes tuleb meelde üks koht Tom Sawyer juttudest(oli vist seal), kus Tom satub kokku ühtede "ärimeestega", kes mööda jõge sõites jõeäärsetes väikelinnades naljakaid etendusi korraldasid. Saabuti linna, kuulutati etendus välja ja kui esietendus kätte jõudis, siis tuldi naljakate riietega lavale ning tehti paar koomilist stseeni. Rahvas algul naeris. Kuid peagi mõistis, et see ongi kogu etendus ja rohkem nad oma raha eest ei saagi. Oli nurinat ja inimesed läksid pettunult oma kodudesse. Kuid selle asemel, et kõigile, keda esietendusel ei olnud, öelda, et tegemist on pettusega, kiideti hoopis etendust taevani. Seda selleks, et mitte ise lolliks tehtuna ja narridena paista. Nii siis läksidki ka teised paljukiidetud etendust vaatama ja langesid pettuse ohvriks. Kuid ka sarnaselt esimestele, ei rääkinud ka nemad sellest midagi järelejäänud linnarahvale. Korraldajad kraapisid piletiraha niikaua kokku, kuni petetute arv nii suureks läks, et üldsuse viha polnud võimalik enam vältida, siis lasid jalga ja suundusid jõge mööda edasi.
Analoogia on minu arvates kohati täitsa olemas. Inimesed käivad ära, arvavad, et on ilge porno, kuid et mitte teiste "meeste" seas endast hädavarese ja slangi muljet jätta, võtavad ajateenistust toetava seisukoha. Muidugi on iseküsimus, mis sellistest tegelastest arvata ning kes rohkem nn "mehed" on: need kes ütlevad mida arvavad või need kes lihtsalt püüavad võimalikult vähe välja hingata, et nendesse jääv õhk neid suuremaks muudaks, kui nad tegelikult on.

NB!Tegemist on minu isikliku seisukohaga, mis ei pretendeeri absoluutsele ega ka ühelegi teisele tõele(nii et pole mõtet oma trussikuid sõlme niheleda, kui keegi juhtumisi teisiti arvab).
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
libe
kvaliteetne mees
libe

liitunud: 04.11.2001




sõnum 10.04.2004 22:13:32 vasta tsitaadiga

JOKKER666 kirjutas:
7 nädalat veel jäänud teenida pärnu patis
ma kindlasti m2letan sind eriti kui laatsaretti oled sattunud icon_razz.gif - aga lihtsalt ei vea n2gu kokku icon_razz.gif
SCART - saalist kostis r2me naer
sa lihtsalt vaidled et saaks vaielda, ise praktilisi argumente omamata
ma nüüd ei tea kuidas koristamisega mujal on, aga oma ajateenistusest ei m2leta ma küll mingit suuremat koristamist, mis oleks muul ajal toimunud kui enne linnaloale minekut - ylej22nud koristamise tegid meil p2evnikud ja korrapidajad (yks naripaar)
kui nüüd tagasi m6elda siis meil oli ylej22nud 6 kuud ikka p2ris sisustatud v2ljaõpe ja usu mis sa tahad, aga sellest k6igest oli kasu, kui esineks vaid situatsioon kus tuleb vastavalt tegutseda
nö ajude nussimist mina praktiliselt ei m2rganud, kuigi aegajalt ajas n2rvi pysti küll - ehitajad olid veel eriti pöördes igasugu variantide peale - ei tea kas minu psyyhika on nii palju tugevam v6i olen kohanemisv6imelisem, aga pyydsin nautida seda parimat mis olukorrast v6tta sai ja sain hakkama
tsitaat:
ma läheks sõjaväkke sis, kui see oleks tõsine väljakutse minu vaimsele ja ka fyysilisele tervisele, kuid meil ta seda ju pole

sa peaksid minema pärnusse, mulle millegip2rast j2i tunne et see koht sobiks su n6udmistele - fyysilise tervise koha pealt kindlasti
k6ige praktilisemad olid sissilaagrid laagrid kus iga jagu oli eraldi ja pidi ise hakkama saama, anti vaid k2sud - k6ik plaanid tuli ise koostada - oleks vaid suvi olnud oleks asi veel lahedam olnud
kusagil tagalapataljonis veeta v6i vahis v6i sides on kindlasti palju nyrim kui jalav2es
p2rnus oli veel see teema et mehed kes l2ksid aspirantuuri ei saanud sealt suurt targemaks, kuna NAKis oli k6ik too juba l2bitud v2lja arvatud mingi tyhine teoreetiline osa
isegi noorteajal sattusime 4ks n2dalaks metsa

arvan et ilma s6jav2eta oled j22nud paljust ilma, seda sa ei pruugi ilma l2bimata m6ista, aga ootaksin su kommentaare peale s6jav2e l2bimist - soovitavalt pärnu üksikjalav2e (on ka teisi karmimaid kindlasti on)
ja mis sa r22kisid et p2rnus telkides? - me küll telkides ei maganud - selleks oli meil 180x180cm presentlapp nimega telkmantel
ja jutt kuidas 3000 pealine v2gi m6ne pommitusega tymaks tehakse - sa oled vist liialt bravehearti vaadanud, aga t2nap2eval enam ei rynnata pataljonide, brigaadide kaupa v6i suuremate yksustena
jagu on palju mobiilsem ja operatiivsem yksus kui ryhm, liigutakse ka pooljagude kaupa
kui moon otsa saab, siis sissiaktsioonide k2igus hangitakse moona ja relvi juurde - see ei tohiks probleem olla, meile n2idati ka reaalseid videosi, mida tsetseenid olid ise teinud, kus nad v6tsid m6ne mehega venelaste btr'i ja m6ned veokid maha, et vastase tegevust halvata - venelased oleks eestlastega t6en2oliselt sama h2das kui tsetseenidega
s6jav2ega on nii, et kui seal kohapeal kylmast valutad, tunned et see on m6ttetu, hiljem aga ei hinda konkreetset hetke, pigem tervikut, mis hõlmas seda hetke - tagantj2rele tarkus?

_________________
☠
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
daff
HV kasutaja
daff

liitunud: 31.10.2003




sõnum 10.04.2004 23:20:48 vasta tsitaadiga

Ei, sõjaväe aeg oli ikka tore aeg, ja ma pole mitte ainuke, kes seda arvab.
Linnalahing selle ala Eesti tippude käe all, vahelduseks tseremooniad ja Kadrioru vahtkond, metsalaagrid - väga tore aeg.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sigakoer
Kreisi kasutaja

liitunud: 23.01.2004




sõnum 10.04.2004 23:57:10 vasta tsitaadiga

frgp kirjutas:
Seda teemat lugedes jääb kuidagi mulje, et suurel osal tegelastest ei ole ajateenistuse vastu midagi, a la "pole seal hullu midagi" ja "seal saab sinust mees" või "saab palju kasulikke kogemusi" ning et "ei kahetse, et sai ära käidud" jne jne. Siinkohal tekib mul küsimus - miks siis mitte muuta ajateenistus vabatahtlikuks?


Sellega olen niipalju nõus, et võiks olla mingi selline väeosa (mitte ainult lahingukool), kuhu inimene vabatahtlikult aega saaks minna teenima eesmärgiga eriti professionaalset õpet saada ning kuhu suvalisi keeleoskamatuid, pätte jms troppe ei võetaks.

Minu meelest üks suurem probleem sõjaväes ongi see, et ajateenijaid ei usaldata. Ei usaldata sellepärast, et nende hulgas igasuguseid plokkaritest makaake leidub, kellel samas pole ka suurt midagi kaotada. Ülemused võtaks igasuguseid vahvaid asju ette, kui oleks minginegi kindlustunne et ajateenijad esimesel võimalusel kõike kättepuutuvat ära ei varastaks, esimesel võimalusel ennast täis ei jooks või nurka ei situks, või vähemalt eesti keelestki aru saaks. Kui oleks näha, et on koos kamp ühtlaselt entusiastlikke inimesi kes vabatahtlikult õppima tulnud on, saaks minu arvates palju paremat asja. Praegu on de facto nii, kaadrireamees või -kapral >>> ajateenijast nooremseersandist või aspirandist.

Võib-olla kasvõi tõesti sedasi, et kes lihtsalt tahavad teenistuse kiiresti kaelast ära saada, need pandaks 8 kuuks tagalasse tiksuma, lahingväeossa mindaks aga 11 kuuks ning igat matsi nendesse ei lastakski.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Jumbu
HV Guru
Jumbu

liitunud: 07.01.2002




sõnum 11.04.2004 00:18:58 vasta tsitaadiga

Keegi ehk veel mäletab, kuidas me põhjanaabritel asi korraldatud oli?
Midagi mu mäletamist m´ööda, et 8kuud on miinimum aga kui blabla, võib venida xx kuuni
Äkki mingite allohvide kursuste võrra pikenes vms? Või lausa ohvitseride kursused?

_________________
modepensionil
Kommentaarid: 86 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sigakoer
Kreisi kasutaja

liitunud: 23.01.2004




sõnum 11.04.2004 00:45:02 vasta tsitaadiga

Jumbu kirjutas:
Keegi ehk veel mäletab, kuidas me põhjanaabritel asi korraldatud oli?
Midagi mu mäletamist m´ööda, et 8kuud on miinimum aga kui blabla, võib venida xx kuuni
Äkki mingite allohvide kursuste võrra pikenes vms? Või lausa ohvitseride kursused?


http://www.mil.fi/asiointi/julkaisut/varusmieheksi2004/asevelvollisuusaika.dsp

Miinimum 6 kuud
spetsialistidele 9 kuud
allohvitseridele/reservohvitseridele 12 kuud
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lumm
HV vaatleja
lumm

liitunud: 08.11.2003




sõnum 11.04.2004 01:06:49 vasta tsitaadiga

daff kirjutas:
Ei, sõjaväe aeg oli ikka tore aeg, ja ma pole mitte ainuke, kes seda arvab.
Linnalahing selle ala Eesti tippude käe all, vahelduseks tseremooniad ja Kadrioru vahtkond, metsalaagrid - väga tore aeg.


Kas see oli nüüd irooniaga öeldud või mõtlesid sa seda tõsiselt? icon_eek.gif Mis seal kadriorus siis nii toredat oli?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
daff
HV kasutaja
daff

liitunud: 31.10.2003




sõnum 11.04.2004 09:43:58 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Kas see oli nüüd irooniaga öeldud või mõtlesid sa seda tõsiselt? Mis seal kadriorus siis nii toredat oli?


Ei, ma päris tõsiselt mõtlen seda. Kadriorust niipalju, et raske öelda, mis seal nii toredat oli, aga igatahes selline fancy värk on hea vaheldus sita sees roomamisele. Mõni vend õppis püksegi triikima tänu sellele icon_biggrin.gif (mina siiski oskasin enne).
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lempzz
HV kasutaja
lempzz

liitunud: 11.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.04.2004 11:44:02 vasta tsitaadiga

Kas on keegi HVlastest ka kaitseliidu liige? Ise olen siin vaikselt mõelnud, et võiks liituda- saaks vahepeal püssi lasta ja ka metsas konutada- ühesõnaga liikuda värskes õhus
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
j2nx
Kreisi kasutaja
j2nx

liitunud: 11.07.2003




sõnum 15.04.2004 13:41:50 vasta tsitaadiga

ise olen veel Noorkotkas icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
kaitseliidu allüksus, võrreldav kuidagi skautidega, paraku vist kaitseliitu ei astu, kugi vanus seda põhim
õtteliselt lubaks isegi.


viimati muutis j2nx 03.06.2011 00:31:54, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kalluee
HV vaatleja

liitunud: 07.01.2004




sõnum 15.04.2004 20:12:53 vasta tsitaadiga

Minu arust kui mõnda meest/naist huvitab kaitseliit ja kõik sellega seonduv, siis mina oma naise kogemustest julgen küll soovitada. Hea kui kuus on üks vaba nädalavahetus, ülejäänud on kogu aeg õppustega sisustatud. Seega päris hea vabaaja sisustaja, kui arvuti peaks ära tüütama/s**a keema ajama.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
j2nx
Kreisi kasutaja
j2nx

liitunud: 11.07.2003




sõnum 15.04.2004 21:38:32 vasta tsitaadiga

ma leian, et nn. kontoris istujatele, või niisama ainult arvutit kasutavatele inimestele kaitseliit suht kasulik.saad tihti ennast ligutamas käia, ja värsket õhku hingata.
enivei püsime parem topicus.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
TechZone
HV kasutaja
TechZone

liitunud: 15.05.2003




sõnum 16.04.2004 08:09:53 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kas on keegi HVlastest ka kaitseliidu liige? Ise olen siin vaikselt mõelnud, et võiks liituda- saaks vahepeal püssi lasta ja ka metsas konutada- ühesõnaga liikuda värskes õhus

mina olen kohe kohe kaitseliidus.. kuna see asi venib sinna liitumisega meil icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pennu
Kreisi kasutaja
pennu

liitunud: 23.11.2002




sõnum 16.04.2004 08:18:39 vasta tsitaadiga

läänemaa kaitseliidus pidid toredad ülemused olema, värske õhk ja beer_yum.gif...icon_smile.gif
Kommentaarid: 97 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
CoperniK
HV kasutaja

liitunud: 17.04.2003




sõnum 16.04.2004 12:18:39 vasta tsitaadiga

P3power kirjutas:
ma leian, et nn. kontoris istujatele, või niisama ainult arvutit kasutavatele inimestele kaitseliit suht kasulik.saad tihti ennast ligutamas käia, ja värsket õhku hingata.
enivei püsime parem topicus.


Kõik Kontorirotid-Kaitseliitu!!!!!!!
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
g-nome
Kreisi kasutaja
g-nome

liitunud: 07.11.2002




sõnum 16.04.2004 13:51:51 vasta tsitaadiga

öelge mõni veenev põhjus miks ma peaks minema? (24a. vana, mul on töökoht, naine toita, auto ja korteri liising ja teisi kohustusi) vabastust olen saanud kuni tänaseni tänu koolile.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
dvd vader
HV Guru

liitunud: 26.09.2002




sõnum 16.04.2004 16:01:15 vasta tsitaadiga

g-nome kirjutas:
öelge mõni veenev põhjus miks ma peaks minema? (24a. vana, mul on töökoht, naine toita, auto ja korteri liising ja teisi kohustusi)

saavutad respecti

näide:

praegu - 24a. vana, mul on töökoht, naine toita, auto ja korteri liising ja teisi kohustusi
pärast - 25a. vana, töökohta enam pole, naine läks ära, auto ja korteri võttis pank ära, kohustused jäid täitmata, aga ajateenistuses on käidud vähemalt (respect thumbs_up.gif )

(nali, naer jätta)

aga tegelikult - ega sa pole ainus, kellel sellised probleemid/asjad on ja kes on ajateenistuses käinud. võta vastu, mis sulle on ette nähtud ja ära virise. sitt päev, öeldakse selle peale, ja elu läheb edasi thumbs_up.gif
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 489, 490, 491  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.