praegune kellaaeg 26.06.2025 23:56:59
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest? |
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg |
|
38% |
[ 171 ] |
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen |
|
13% |
[ 62 ] |
Pole läbinud ajateenistust |
|
47% |
[ 212 ] |
|
hääli kokku : 445 |
|
autor |
|
Scart
HV Guru

|
10.04.2004 17:13:03
|
|
|
sigakoer kirjutas: |
Ehk saab huvitavamalt ka, aga keegi peab põrandat ka nühkima. |
kas selle jaoks mitte tsiviliseeritud maaiilmas ei kasutata kõrgelt makstud profesionaalseid koristajaid, kes löövad põranda niimoodi läikima, et ise kah usu?
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
10.04.2004 17:14:00
|
|
|
Scart kirjutas: |
kas selle jaoks mitte tsiviliseeritud maaiilmas ei kasutata kõrgelt makstud profesionaalseid koristajaid, kes löövad põranda niimoodi läikima, et ise kah usu? |
Sõjaväes kasarmute koristamiseks? Ütle mulle ka, kus täpselt.
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 :: |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
10.04.2004 17:14:31
|
|
|
Caveman kirjutas: |
kui siia yldse keegi tuleb, on selleks ylimalt hea väljaõppe ja motivatsiooniga killerid, kes teavad mida nad teevacd ja kelle jaoks mingi tola oma galiliga ei ole mitte kui keegi. |
Kust kohast nad selle motivatsiooni võtavad, kui Venemaa ei suuda neile palkagi maksta. Mis nemad selle eest saavad? Usu mind, kui venkud tulevad, siis on üks eesti ajateenija võrdne vähemalt kolme vene alamotiveeritud (tõenäoliselt ka -toitunud) rotiga.
Ma vean kihla, et kui Venemaa isegi meid endaga uuesti liidaks, oled sina, Scart, esimest seas, kes on juhtide taguosa lakkumas nagu muiste. |
selge, kui tyyp ei leia, et 2 kuud ymber baraki jooksu ja siis 6 kuud idiooditsemist ei ole normaalne, on ta kohe kaasajooksik? kuule mees, kui ei tea, ära räägi, teeme ikka selles järjekorras eksole?
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
10.04.2004 17:18:42
|
|
|
kas selle jaoks mitte tsiviliseeritud maaiilmas ei kasutata kõrgelt makstud profesionaalseid koristajaid, kes löövad põranda niimoodi läikima, et ise kah usu? |
Sõjaväes kasarmute koristamiseks? Ütle mulle ka, kus täpselt. |
pole mina veel näinud, et rangerid või delta operatoorid põrandat peseks, samas jah, neil on piisavalt taipu, et olla sõdurid, mitte põrandapesijad kuid eestimaal ei saaks ju seda rakendata, siinseid kommentaare lugedes ei ole see IQ tase piisavalt kõrge, et põhjendada põrandapesuks eraldi inimeste palkamist... vaikselt hakkab asi juba delfit meenutama
selle asemel, et hakata juurutama kitsa, spetsoskustega meeskonna teket, lastakse edasi nagu vanal heal vene ajal, ikka jooks ja põrandapesu
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
jesper
HV vaatleja
|
10.04.2004 17:22:26
|
|
|
tsitaat: |
pole mina veel näinud, et rangerid või delta operatoorid põrandat peseks, samas jah, neil on piisavalt taipu, et olla sõdurid, mitte põrandapesijad kuid eestimaal ei saaks ju seda rakendata, siinseid kommentaare lugedes ei ole see IQ tase piisavalt kõrge, et põhjendada põrandapesuks eraldi inimeste palkamist... vaikselt hakkab asi juba delfit meenutama
|
Ja sina oled kindlasti näinud kuidas need rangerid ja deltad elavad
|
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
10.04.2004 17:23:30
|
|
|
jesper kirjutas: |
|
Ja sina oled kindlasti näinud kuidas need rangerid ja deltad elavad  |
vabas maailmas on kombeks vaadata discoveryt
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
10.04.2004 17:26:02
|
|
|
Telepurgist ei näe reaalset maailma muide.
Heal juhul näeb minimaalsete moonutustega teatud nurga all tehtud saateid.
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
10.04.2004 17:29:01
|
|
|
Elof kirjutas: |
Telepurgist ei näe reaalset maailma muide.
Heal juhul näeb minimaalsete moonutustega teatud nurga all tehtud saateid. |
discovery on kõike muud kui moonutatud reaalsus
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
10.04.2004 17:29:04
|
|
|
vabas maailmas on kombeks vaadata discoveryt
|
kuule Scart, kas sa usud kõike, mida telekas näidatakse... loomulikult ei näidata kõike, alati on tegemist väikse potjomkini külaga. seda, mis tegelikult toimub, saad teada vaid siis kui ise läbi elad.
ja ära karda neid venelasi niiväga... miks sa tõesti arvad, et meie mehed neist millegi poolest viletsamad on? kas venelased ei jooksegi ümber kasarmu ja ei küüri põrandaid? niimoodi on ajateenijatega igal pool maailmas ja on ka edaspidi.
ja kui eestis peaks ajateenijate süsteem ära lõppema, kas sa kujutaksid ette, kui palju läheks see eesti riigile maksma? kas sa oleksid nõus maksumaksjana omast taskust kinni maksma kõik need vabatahtlikud sõjaväelased, keda on vaja rahuajal riigi minimaalse julgeoleku (mitte ainult sõjalise, vaid neid inimesi kasutatakse ka muudel juhtudel - suurõnnetused ja nende likvideerimine jne.) tagamiseks, kui kohustuslikku ajateenistust enam ei oleks? praegu peab maksma ainult ajateenijate ülalpidamise ja välajõppe, aga kui nende asemel oleks professionaalsed sõjaväelased, läheks palkadeks mitu korda rohkem maksumaksja raha. väikeriik ei tule sellise väljaminekuga toime, sellepärast on meil ka ajateenijate süsteem. kui sa mõtled välja, kust leida lisamiljardid, et ajateenijatest loobuda, siis palun.
viimati muutis dvd vader 10.04.2004 17:30:06, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Caveman
HV veteran

|
10.04.2004 17:29:35
|
|
|
kuule mees, kui ei tea, ära räägi, teeme ikka selles järjekorras eksole? |
Misasja sina siis kõik see aeg teinud oled?
Sa peaks ise ka oma sõnade järgi elama
selle asemel, et hakata juurutama kitsa, spetsoskustega meeskonna teket, lastakse edasi nagu vanal heal vene ajal, ikka jooks ja põrandapesu |
Arvad, et Venemaa on peale NSVL-i kokkuvarisemist Eestil eest ära arenenud, meie elame veel Nõukogude ajas ja nemad kusagil hüper-super heaoluühiskonnas? Edu sulle seljuhul.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
4 :: |
10 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
10.04.2004 17:32:26
|
|
|
lisamiljardid? ega me ei pea 50000 mehelist armeed omama, nagunii ei oleks ta sõjajõud, vaid lihtsalt märk sellest, et siinkandis on kah riiklus eksisteerimas... kui palju läheks siis maksma näiteks 3000 palgasõdurit koos moodsa relvastuse ja väljaõppega? olen kindel, et relvastuse ja väljaõppe eest hoolitseks meie nato liitlased, edasi jääks vaid palk ja ylalpidamine.. kas 3000 proffi söövad ja elavad miljardite eest? sellisel juhul lähen kagh proffiks, reaalses elus näeks sellisest söögist ja limusiinidest ainult und!
miks peaks olema venemaa arenenud, sealkandis ei arene vist midagi, mina kysin kõigest, miks eestimaa ei arene? meil on kõik ju selline hypergigaixtriim vägev, puha id-kaart ja ei tea mida iganes veel, ehk oleks aeg ka riigikaitse koha pealt korralik läbimurre sooritada?
viimati muutis Scart 10.04.2004 17:35:08, muudetud 1 kord |
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
10.04.2004 17:34:20
|
|
|
selle asemel, et hakata juurutama kitsa, spetsoskustega meeskonna teket, lastakse edasi nagu vanal heal vene ajal, ikka jooks ja põrandapesu |
Vean kihla, et need rangerid ja delta operaatorid pesevad ise oma põrandad, puhastavad ise omad relvad ning väljas olles laovad ise omad liivakotid, panevad üles omad telgid ja kaevavad ise omad peldikud, mitte ei transpordi endaga kaasa kõrgeltkvalifitseeritud teenreid.
Filmist, jah, midagi sellist ei näe. Ning näib et üks erinevus sõjaväes käinu ja mittekäinu vahel ongi see, et üks peab enda järel koristamist millekski madalaks.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
10.04.2004 17:35:59
|
|
|
lisamiljardid? ega me ei pea 50000 mehelist armeed omama, nagunii ei oleks ta sõjajõud, |
kui asendada ajateenijad professionaalsete sõjavälastega, siis 3000 teenistuses oleva ajateenija asemele sama paljude professionaalsete sõdurite palkadeks läheb umbes: 3000 sõdurit x 12 kuud x minimaalselt 6000 krooni kuus igaühele (minimaalselt! loomulikult olenevalt ametikohast ja auastmest rohkem) läheks riigile maksma vähemalt 2,2 miljardit krooni aastas. see on minimaalne summa, tegelik tuleks kindlasti suurem, sest kõik ei ole reamehed-kapralid, kes u. 6000 saavad
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
10.04.2004 17:39:11
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
lisamiljardid? ega me ei pea 50000 mehelist armeed omama, nagunii ei oleks ta sõjajõud, |
kui asendada ajateenijad professionaalsete sõjavälastega, siis 3000 teenistuses oleva ajateenija asemele sama paljude professionaalsete sõdurite palkadeks läheb umbes: 3000 sõdurit x 12 kuud x minimaalselt 6000 krooni kuus igaühele (minimaalselt! loomulikult olenevalt ametikohast ja auastmest rohkem) läheks riigile maksma vähemalt 2,2 miljardit krooni aastas. see on minimaalne summa |
Kusjuures nendest 3000 sõjaväelasest on sõjas teadagi kelle vastu vähem abi kui 100 tuhandest reservväelasest, isegi palju halvema väljaõppe juures.
viimati muutis sigakoer 10.04.2004 17:40:04, muudetud 1 kord |
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
10.04.2004 17:39:29
|
|
|
Vean kihla, et need rangerid ja delta operaatorid pesevad ise oma põrandad, puhastavad ise omad relvad ning väljas olles laovad ise omad liivakotid, panevad üles omad telgid ja kaevavad ise omad peldikud, mitte ei transpordi endaga kaasa kõrgeltkvalifitseeritud teenreid.
Filmist, jah, midagi sellist ei näe. Ning näib et üks erinevus sõjaväes käinu ja mittekäinu vahel ongi see, et üks peab enda järel koristamist millekski madalaks. |
kas ma olen öelnud, et ma ise ei korista oma tuba, ei pese oma nõud ja pesu? ma tahan kõigest teada, miks peab seda tegema 6 kuud nagu mingi idioot, selle asemel, et arendada oma fyysist, teadmisi ja oskusi võimalik sõja edukaks võitmiseks? kõik siinsed kommentaarid on olnud stiilis, et "aga nalja sai kah palju"... kas sõjaväe mõte on mõtetust tegevusest nalja otsimine, et see kuidagi yle elada? peaks ikka olema nagu huvitav ja hariv 8 kuud, mille ajal saab selgeks koostöö meeskonnana, käsuliini, teadmised strateegiast, aluse fyysilisele treeningule, juhul kui seda enne polnud, nii et iga mees oleks võitlusvõimeline yksus ka yksinda tegutsedes... või ei ole nii?
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
10.04.2004 17:46:39
|
|
|
kas ma olen öelnud, et ma ise ei korista oma tuba, ei pese oma nõud ja pesu? ma tahan kõigest teada, miks peab seda tegema 6 kuud nagu mingi idioot, selle asemel, et arendada oma fyysist, teadmisi ja oskusi võimalik sõja edukaks võitmiseks? kõik siinsed kommentaarid on olnud stiilis, et "aga nalja sai kah palju"... kas sõjaväe mõte on mõtetust tegevusest nalja otsimine, et see kuidagi yle elada? peaks ikka olema nagu huvitav ja hariv 8 kuud, mille ajal saab selgeks koostöö meeskonnana, käsuliini, teadmised strateegiast, aluse fyysilisele treeningule, juhul kui seda enne polnud, nii et iga mees oleks võitlusvõimeline yksus ka yksinda tegutsedes... või ei ole nii? |
Nagu ütlesin, keegi peab nood nõud ja põrandad ka pesema, ning igatahes ei palgata selleks teenreid.
Iga mees ei ole sõjas võitlusvõimeline üksus, mida on väga lihtne tõestada kasvõi üksi versus klanniga Counterstrike'i mängides. Oluline on õppida nimelt koos tegutsema, korda pidama ning pädevamate meeste käske täitma, mispärast nooreaeg ongi selline nagu ta on igal pool maailmas. Kui sa arvad et sa tõesti hallist massist tuusam ja pädevam oled ning strateegias käsi, võid vabalt allohvitseriks või ohvitseriks õppidagi ja seda tõestada.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
10.04.2004 17:55:26
|
|
|
see 2,2 miljardit läheks ainult palkadeks. arvesta sinna juurde ka varustus, mis ei ole üldse kohe odav.
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
10.04.2004 18:00:12
|
|
|
ma räägin praegu edasisest 6 kuust, mis järgneb noorteajale! huvitaval kombel leiab usa valitsus, et asi on just vastupidi ning tänu sellele eksisteerib ka Land Warrior pojekt... arvad, et sina tead paremini kui nemad seal yle lombi?
ma läheks sõjaväkke sis, kui see oleks tõsine väljakutse minu vaimsele ja ka fyysilisele tervisele, kuid meil ta seda ju pole, ilmselt kumbagi faktori jaoks, kõhtu ja kätekaid oskab igayks pumbata, arenenud treeningakava järgi oma keha tõeliselt vormi viimisest näeb sealne seltskond vist vaid und, mul on õnneks võimalik öelda, et elan sellise kava järgi ja nii hästi pole ma kunagi ennast tundnud, rääkimata ka paranenud väljanägemisest
ma kostaks selle ohvitseri jutu peale vaid seda, et ma ei näe selles piisavat väljakutset, et kannatada seda madalalaubalist tõmblemist koondnimetusega eesti armee... me ei ela enam suure ja toreda liidu liikmena, sõjavägi võiks ja peaks olema prestiine ettevõtmine, mille läbinul on ette näidata kogemused ja soov ja motivatsioon saada hakkama ykskõik millega, kas praegu sealt tulnuil on selline tunne? silma on jäänud fraas, et "tore, et läbi sai" ja "tagasi enam ei läheks"... kõlab kutsuvalt?
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
10.04.2004 18:10:59
|
|
|
Mis sa Scart tahad öelda, et USA valitsus annab 600 tuhat krooni maksva Land Warrior varustuse suvalisele mõni kuu teeninud matsile?
Professionaalsel tasemel on ka Eestis sõjavägi olemas suht prestiizsel tasemel (ROK, Scouts), isegi ajateenistuses on võimalus olemas kui huvi pakub (lahingukool+aspirantuur kuskil lahingväeosas), suurem jagu inimesi eelistab siiski 8 kuud lihtsalt ära tiksuda. Maitseasi.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
10.04.2004 18:13:24
|
|
|
Mis sa Scart tahad öelda, et USA valitsus annab 600 tuhat krooni maksva Land Warrior varustuse suvalisele mõni kuu teeninud matsile?
Professionaalsel tasemel on ka Eestis sõjavägi olemas suht prestiizsel tasemel (ROK, Scouts), isegi ajateenistuses on võimalus olemas kui huvi pakub (lahingukool+aspirantuur kuskil lahingväeosas), suurem jagu inimesi eelistab siiski 8 kuud lihtsalt ära tiksuda. Maitseasi. |
kas ma olen öelnud, et sealkandis on iga see igal vennal? oicw'd ei eksisteerigi veel, nii et rahune maha
vot just, ise ytlesid praegu väga hästi "ära tiksuda", kas see ongi sõjaväe mõte? minuteada tiksutakse oma aeg ära vanglas, kas sõjavägi on siis meil samal tasemel vanglaga?
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
10.04.2004 18:16:36
|
|
|
vot just, ise ytlesid praegu väga hästi "ära tiksuda", kas see ongi sõjaväe mõte? minuteada tiksutakse oma aeg ära vanglas, kas sõjavägi on siis meil samal tasemel vanglaga?
|
kiirabi ja päästeameti töötajad kah suurema osa ajast lihtsalt tiksuvad ja löövad aega surnuks, sulle teadmiseks... ajateenijatega on samamoodi - nad on selleks, et kui midagi ootamatut juhtub, siis on kohe käepärast võtta. kui mingi asi toimub, millele on vaja kiiresti reageerida ja ajateenijaid ei ole, siis võivad tagajärjed olla väga halvad. minu meelest on hulga kasulikum maksumaksjale, kui tiksuvad inimesed, kellele ei pea maksma palka, kui tiksuvad inimesed, kellele peab selle eest veel ka maksma.
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
10.04.2004 18:23:30
|
|
|
Mis teha, kui suurem jagu rahvast elukutselisteks sõjarditeks ei taha hakata, las siis tiksuvad omad kuud, on vähemalt selle võrra riigile ja rahvale abiks olnud.
OICWd on muide täiesti olemas küll, aga relv ise on LW süsteemi väike osa, palju olulisem on sidesüsteem et nii ülemustel kui ka sõduritel olukorrast lahinguväljal ülevaade on. Ilma informatsiooni, käskude ja käskude täitmiseta ei saa sõdur mitte midagi ära teha.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
10.04.2004 18:26:22
|
|
|
Mis teha, kui suurem jagu rahvast elukutselisteks sõjarditeks ei taha hakata, las siis tiksuvad omad kuud, on vähemalt selle võrra riigile ja rahvale abiks olnud.
OICWd on muide täiesti olemas küll, aga relv ise on LW süsteemi väike osa, palju olulisem on sidesüsteem et nii ülemustel kui ka sõduritel olukorrast lahinguväljal ülevaade on. Ilma informatsiooni, käskude ja käskude täitmiseta ei saa sõdur mitte midagi ära teha. |
hmm, kui sis ainult eksperimentaalstaadiumis? minuteada saab armee testimiseks esimesed alles 2007, võin eksida
kysimus: mismoodi toon ma eestimaale ja rahvale kasu, kui lihtsalt tiksun kusagil barakis? teen ma sellega tööd, maksan makse, pean peret ylal?
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
10.04.2004 18:33:28
|
|
|
kysimus: mismoodi toon ma eestimaale ja rahvale kasu, kui lihtsalt tiksun kusagil barakis? teen ma sellega tööd, maksan makse, pean peret ylal?
|
eestimaale ja rahvale tood kasu oma pideva valmisolekuga kriisi korral tegutseda. inimene, kes teeb tööd ja maksab makse võib seda ju teha, aga ta ei ole võimeline iga kell voodist välja hüppama ja kriisi lahendama minema. ja kui oleks võimaline, siis see võtab palju aega. see, et igas eestimaa nurgas on mõnisada meest, kes une pealt on suutelised minema mingit olukorda reguleerima, mida tsiviilisikud ei suuda reguleerida ja kellel on selleks vajalik varustus välja jagatud jne. on riigi seisukohalt väga oluline.
ja Scart, see on sinu õigus eesti kodakondsusest loobuda, mitte kedagi ei sunnita eesti kodakondsust omama. eesti kodakondsuse olemasolu eest tuleb aga paratamatult osadel kanda suuremat vastutust kui teistel - seda 8-11 kuulise ajateenistuse näol pideva valmisoleku tähe all. kui ei soovi, siis palun väga, loobu eesti kodakondsusest ja võta näiteks tonga kuningriigi oma. kui soovid aga osa saada eesti vabariigi kodaniku õigustest, siis pead selle eest ka maksma muudes väärtustes kui ainult raha. eesti kodakondsusest loobudes kaob sul ka ebameeldiv ajateenistuse kohustus.
(ja pereinimesi, kellel on ka lapsed, ajateenistusse ei võeta)
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
10.04.2004 18:38:08
|
|
|
kas selleks ei pea mitte 2 last olema, et mitte sõjaväkke võetud saada? ja ma ei räägi hetkel, et ma pole eestimaga rahul, ära astu ringkaitsesse sõjaväe eest, pole nagu eriti põhjust, sest asi pole lihtsalt seda väärt
küll aga räägin sellest, et tegu on kasutamata potentsiaaliga, mis niisama raisku läheb seal tiksudes ja ei tea mida oodates. ma ei keeruta, ma olen harjunud tööd tegema, ennast liigutama, parema meelega kaevaksin päev otsa kambaga kraavi, kui tiksuks niisama ja kykitaks talvel metsas, mina näen selles ajaraisku ja plaanimata tegutsemist, 3000 meest istuvad niisama ja lollitavad ja pesevad põrandat... kuidas sellise eluga harjunud inimene peaks tagasi tööle ja kooli minema? mina küll ei viitsiks, kui nende asemel oleks
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|