PC Perspective contacted some internal sources at motherboard manufacturers to determine whether this behavior—especially that of the overclocked card—would be an issue. The site learned that while the traces on the board likely wouldn't be affected, the pins and connectors on lower-cost motherboards might be harmed over time by sustained operation under the highest loads from the overclocked card.
Ehk siis kaevandamine ilma lisatoitega extendereid kasutamata.
kõik siiani tehtud testid on mängudest...
eeldusel, et amd on oma power limiti normaalselt tööle saanud (eeldada võiks, fiji kaartidel töötas), siis ei ole kaevandamise koormus suurem kui mängimise oma. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Ehk siis tuleb nagu keevitusaparaadile sarnane kiri peale panna et pärast iga 60min mängimist pea pausi 10 minutit _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
PC Perspective artikkel ja "ühe venna" maha põlenud emaplaat... Tõesti raudsed tõestused, mille üle lehekülgede kaupa udu ajada.
Mõni mees siin on mulli puhumise lausa hingeasjaks võtnud.
Nagu keegi eespool juba tabavalt ütles, "prouad, rahunege maha, isegi saunajuttudel peab mingi alus olema, muidu on nad lihtsalt turueide tasemel kõlakad".
Kuigi siin üks üritab luua pilti tuhandetest artiklitest ja miljonitest maha põlenud emaplaatidest, pole peale pcper kirjutise ja mingi suvalise venna tõenditeta väite mitte midagi...
Huvitav, miks mõni on selle kõlaka levitamise endale lausa ametiülesandeks võtnud ja miks ta juhuslikult on nVidia fanboy?
Kusjuures ma olen selle jutuvada tõttu küll kõvasti pessuka toiteahela kohapealt targemaks saanud. Selles mõttes tänud kuid võiks tõesti äkki püsida Polarise lainel, eks...
Conclusion
Leave the RX 480’s fan profile alone. It works fine for the card at stock clocks in gaming workloads. If you overclock or run power viruses like Furmark your mileage may vary.
If you want the best performance the RX 480 can offer without overclocking, bump the PowerTune limit to +10%. If efficiency is your goal consider setting your PowerTune limit to -20%. You’ll lose about 5% in terms of raw performance, but the decrease in power consumption is greater proportionally than the performance hit
võinuks siis mingi taktiorientiiri ka panna sinna tabelisse kirja.
optimaalne -20% power limit ja 1120mhz võrrelduna 0% power limiti ja 1266mhz.
-146mhz ja -30w on vaid 5% jõudluskadu. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Pidades silmas jõudlust ja maksumust on FHD reso jaoks RX480 täna konkurentsitult parim kaart. Suurema reso jaoks jah on priskema hinnalipuga kaardid täiesti omal kohal.
Ma natuke trollisin, aga lihtsalt probleeme kahtlaselt palju punastega. Roheliste kaardid nats overkill fhd jaoks tõesti _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Yeah IR3578B can split the power from 50/50 to 70/30. That's why we have programmable controllers that support all of these things along with voltage control
Neid "kahjustatud" emaplaate on ilmselt juba kordades rohkem kui müüdud Polariseid... Ja muidugi... kõik AMD fännboyd said üleöö rikkaks ja tormasid 1080 kaarte ostma... juba läheb päris lõbusaks kätte see show!
RX480 on jah väike fopaa AMD jaoks. Peab nüüd ootama lihtsalt custom PCB kaardid ära ja siis vaatama, kuidas on lood voolutarbe ja ülekiirendamisvõimega...
Ise-enesest peab AMD väide VR jaoks tehtud kaardist enam-vähem paika - Vive'i mängud tunduvad olema kehvemini optimiseeritud kui Rifti omad, mis said enamuses sinna soovitusliku 90fps kanti:
ATX pistikust tuleb ainult 2 klemmi. Standard lubab 7A per klemm ehk 168W kokku. Ilmselt kallimatel emaplaatidel ja toitekatel on rohkem kulda, mis võimaldab suuremat voolu aga nelja kaarti ei pane arvutisse kohe kuidagi ilma et midagi maha põleks.
Omal jala sai kah üks ATX pistik emaplaadi külge sulatatud kui liiga palju HD5970 kaarte sai arvutisse pistetud. Kollased +12v toite juhtmed värvusid kuumusest pruuniks.
Luckily the power distribution balance can be altered.
Working on it and I'll should have further info available after w1zzard from TPU has tested my fix.
Seotud siis IR3578B võimekusega muuta voolutarbe jaotust 50/50 pealt 70/30.
Seoses ühe teise probleemiga jootsin ma lihtsalt ühe vrm driveri maha ja koormusbalanss muutus vastavalt. Kui enne oli 3+2 faasi siis järgi jäi 3+1. Voolutarve muutus samamoodi aga kaart jäi ilusti tööle. Nii et kes garantiist ei hooli siis on see üks variant. Lihtsam on muidugi tripi videos toodud lahendus.
Ma arvan et AMD poisid olid seekord 6pini piirangus samamoodi kinni ja siis oligi loogiline kõik võrdselt jagada. Aga tekkis selline küsimus et kui 6pini vsense ei kasutata kas siis läheb kaart ilma lisatoiteta ka käima? See oleks suht kiire pesa häving. _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Ma arvan et AMD poisid olid seekord 6pini piirangus samamoodi kinni ja siis oligi loogiline kõik võrdselt jagada. Aga tekkis selline küsimus et kui 6pini vsense ei kasutata kas siis läheb kaart ilma lisatoiteta ka käima? See oleks suht kiire pesa häving.
Ma vaatasin selle overclocking livestreami algusest lõpuni läbi, mis siin eelmisel lehel lingiti. Seal see tüüp mainis, et amd on selle kaardi pcb miskipärast nii teinud, et see peaks kuni 250w läbi 6-pin'i laskma, kuigi ametlikult 6-pin toetab ainult 75W. Aga siis hiljem ta oli segaduses, et pool kaarti on nagu pci-e'sse suunatud ja teine pool 6-pin'i, vägisi pooleks, mälu ja asjad läbisegi. Keegi vist ei tea mida amd selle reference kaardiga küll mõtles.
EDIT: aga video lõpupoole ta jootis mingid ühendused vms kinni, et vägisi enamus läbi 6-pin'i läheks. vms
Ta lühistas mõlemast suunast tulevad 12V otsad nii et rohkem voolu võetakse sealt kus on väiksem takistus ja reeglina on see 6pin. Aga kui see ühendamata jääb siis on pekkis. _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Huvitav jah, pidi kellegi näpukas olema kuna isegi nende 500W 2xGPU kaart 295x2 võttis PCI-e siinilt ainult 33W max:P
CF teema ka huvitav, pole varem 4-kaardi süsteemidega otseselt kokku puutunud. Paistab, et ATX-spec pole mõelnud ka sellele või kui on siis, et "ah nagunii 2xCF max tavakasutajatel, hoiame 2 juhtme pealt 0.05.- raha kokku".
"connect the 4-pin EZ_PLUG power plugs to ensure sufficient power when you install
multiple graphics cards."
Ei ole siiani leidnud SLI\CF kasutuses emaplaadilt tarbitava voolu tabeleid. Millegipärast on tunne, et DX12 tulekuga muutub asi veel hullemaks, kuna hetkel töötlevad kaardid üle ühe kaadri, ehk mingi aeg võivad käed rüpes istuda. SFR kasutuselevõtuga võib olukord veel pingelisemaks muutuda. Ootaks, et mõni leht teeb kokkuvõtte olukorrast ning tooks kitsaskohad välja...
Homseks lubati vastust AMD poolt, RX 480 omanikel põhjust uus draiver installida, ise igaksjuhuks ei torma, vb midagi muud kahe silma vahele kiiruga jäänud;)
Pesa peaks aru saama ja automaatne shutdown ülekoormuse vastu.
Kahjuks ei saa, ära proovitud. Kui power riserile anda voolu teisest toitekast ja pinged vähegi erinevad siis põleb kõige nõrgem lüli maha, õnneks on see riseri pcb ühendusklemm. _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Hawaii oli ka uus kiip ja läks 290\X, Vega RX 490\X tuleb, ei oleks midagi imestada. Samas miks mitte kõpitsetud Fiji koos HBM-i ja ülekellamisvõimalusega RX 490\X ning Vega RX Fury X... võimalusi unistamiseks on:P
AMD tipp oli kindlasti kehva müügiga seega sealt hullu uuendust loota vist ei tasu. Pigem arvaks mingit protsessi täiustamist ja CF lahendusele rõhumist.
Kuulasin AdoredTV videost ühte visiooni ja mulle täitsa meeldib see mõte. Crossfire läheb hingusele ja asemele tuleb multi-gpu ja tõeline paralleeltöötlus. Substraadi peal on mitu väikest GPU-d koos HBM mäludega. Kuna GPU on väike siis yield väga suur ja hind seetõttu väga odav.
Sain eile siis ASUS RX480 kätte. Karbis polnud peale kaardi ja paari paberilipaka midagi.
Esimene suurem jama oli draiveritega, Win 8.1 jaoks tuli häkkida W7 ja W8.1 draiverite failidest kokku kahest üks. GOOD JOB AMD
Muidu kõik jooksis kenasti peale seda, ETH-d kaevates stock kelladel oli 24 MH ja läks 78-80c reference jahutiga fan 50-55%. Voolu võtab 120-150w, vahest peakis ka rohkem. Ootan kuni PCI-E slot põlema läheb
Väga huvitav arutelu käib. Konsensus paistab siiani olevat, et ülalviidet YT (mis on mõnel inimesel nüüd ainus ja põhjapanev tõestus AMD mittestandardsest riistvarast) kus kaarti füüsiliselt moditi ja väideti, et AMD on PCIe 6pin pesa modinud saavutamaks oma eesmärki - ei pea paika. Huvitavat infot PCI-SIGi varasalvest ka, inimestel on juurdepääs paywalli taha.
Probleem paistab olevat valedes Pstatedes (liiga kõrge volt, mis võib küll tuleneda liig-konservatiivsest biosisättest või viimasehetke taktitõstmisest) või vooluahela vales konfis (50/50 PEG/PCIe vs 30/70 PEG/PCIe). Mõlemad need on tarkvaraliselt parandatavad.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.