Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 169, 170, 171 ... 308, 309, 310  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Cb4
HV Guru
Cb4

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 29.05.2016 11:00:45 vasta tsitaadiga

ccplazza, Ok. Sain sinust ennem vast valesti aru.

Passiivseid crossovereid olen ka ise ehitanud, ning nende tööpõhimõte on selge kuni elektronide liikumiseni välja icon_biggrin.gif
Elukutse ja amet selline.

Aga segane oli siis ressis regullimise põhimõte. thumbs_up.gif

Eile jändasin veel seadetega, et kõik läbi katsetada. Ja lõpuks jätsin ikkagi kõik enamvähem sinna kuhu Ress ise sättis ennast. Ainus millega ma rahul pole on see, et kui vaikselt ja nõ. keksmiselt kõvasti kuulan, siis kõik super. Bass, hea, keskmine kõrge, kajad, kõik väga hea(ainult siis Crossoveri ja mõne kõlari tugevuse muutsin ära). thumbs_up.gif
Lausa uskumatult heaks keeras mu peakõlarid lausa.
Aga, kui kuulata nüüd muusikat valjult, no ikka kõvasti, siis keerab peakõlarilt justkui bassi maha. Läheb selliseks imalaks kätte ära. "Pure" panna siis enam ei muuda ja saab pildi ees virvendama heliga. icon_lol.gif Kuid heli pole hea enam ja Sw tagant ära.
Üks variant on nii, et panin Stereo peale ja automaatse seadistuse (Audyssey) välja ja Ise EQ kõrva järgi paremaks. Aga no pole heli ikka see mis Automaatse häälestusega tuli.

Aga no valjult kuulan vb korra nädalas, kui sedagi ja no pean selle kehva kõlari heliga leppima icon_smile.gif

Aga tänud kõigile kes kaasa viitsisid mõelda! icon_smile.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ccplazza
HV kasutaja
ccplazza

sõnum 29.05.2016 13:29:57 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
Aga, kui kuulata nüüd muusikat valjult, no ikka kõvasti, siis keerab peakõlarilt justkui bassi maha. Läheb selliseks imalaks kätte ära. "Pure" panna siis enam ei muuda ja saab pildi ees virvendama heliga. icon_lol.gif

Tundub kui "Dynamic EQ" töö. Kui Dynamic EQ on näiteks 0dB, siis kogu volüümivahemik, mis jääb 0-st allapoole on mingisuguse bass boostiga. Mida lähemale sa volüümiga jõuad 0dB'le, seda rohkem tõmmatakse seda boosti maha, kuni 0dB juures ongi siis nö. neutraalne
Audyssey seadistatud, ilma boostita bass sul (kõrgeid tõmmatakse ka alla ma arvan).
Dynamic EQ töö seisneb selles, et inimesel oleks ka vaikselt kuulates piisavalt bassi ja kõrgeid. Filmide audio miksitakse üldiselt sihtides THX Reference levelit, resside puhul siis 0dB. Muusika jaoks on aga kõlblikum Dynamic EQ sättida hoopis 10-15dB peale,
sest siis ei ole bass madalamatel volüümidel liiga võimas.

Igastahes testi seda Dynamic EQ'd. Mida kõrgemaks selle dB ajad, seda vähemaks aetakse seda automaatset regullimist ressi poolt. (Bass läheb ka leebemaks/nõrgemaks)
Filmide puhul kasuta aga kindlasti 0dB.
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 30.05.2016 09:56:04 vasta tsitaadiga

"Dynamic EQ" korra vaatasin ka, kuid ei saanud hästi aru. Nüüd siis selge.

Ma ei suuda leida kohta kus ma saaks lihtsalt Bassi või kõrget muuta kui Audyssey sees on. Seega "Dynamic EQ" keerata - siis võta peakõlarilt viimase bassi ära. icon_biggrin.gif

Aga okey, katsetan.

Filmides on heli ikka super. Väga hea lihtsalt thumbs_up.gif

tagasi üles
ccplazza
HV kasutaja
ccplazza

sõnum 30.05.2016 18:57:08 vasta tsitaadiga

Ega jah, kui Audyssey sees on siis seal EQ'd muuta ei saa. Ainuke võimalus bassi lisada on supakast juurde keerata.
Õige neutraalne heli oleks valida Audyssey Flat ja Dynamic EQ off, aga see kõlab liiga "tavaline", vähemalt minu kõrvadele icon_biggrin.gif .
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 02.06.2016 19:47:11 vasta tsitaadiga

saatsin ühele väga kuulsale heliloojale küsimuse, kas mul läheb tema loomingu kuulamiseks vaja subwooferit või ei lähe. eks näis kas ja mida vastab. icon_razz.gif
tagasi üles
TT
HV Guru

sõnum 03.06.2016 05:43:39 vasta tsitaadiga

Pakun, et soovitab hoopis lives kuulata icon_smile.gif
Anti

sõnum 03.06.2016 08:02:06 vasta tsitaadiga

Soovitage kõlarikaableid. Pakendis kaasas ei olnud icon_neutral.gif
Kommentaarid: 314 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 4 :: 240
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 03.06.2016 08:06:37 vasta tsitaadiga

mis seal soovitada, käi ehituspoest läbi ja võta, 6mm2 peaks olema piisav icon_cool.gif
Anti

sõnum 03.06.2016 08:09:52 vasta tsitaadiga

eitea, äkki peaks midagi paremat vaatama, kui ehituspoe kõige odavam kaabel? Või pole vahet?
tagasi üles
TT
HV Guru

sõnum 03.06.2016 08:13:01 vasta tsitaadiga

Keegi kes füüsikas tugev võib teoreetilise protsendi välja arvutada? Endale hankisin esimestele ja keskmisele selle: https://www.noortehnik.ee/supra-classic-2x4-0-blue-kolarikaabel/
Näeb ilus välja ja häält teevad kõlarid ka hästi. Liiga suurt varandust kulutada ei tasu. Mis tehnikale kaablid üldse lähevad?

Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 03.06.2016 08:13:16 vasta tsitaadiga

kõige odavamat ära võta., see on 0.75mm2
Aga muidu pole vahet jahh. Mida rohklem vaske, seda paremini meloodia su kõrvus heliseb icon_lol.gif

Anti

sõnum 03.06.2016 08:20:01 vasta tsitaadiga

TT kirjutas:
Keegi kes füüsikas tugev võib teoreetilise protsendi välja arvutada? Endale hankisin esimestele ja keskmisele selle: https://www.noortehnik.ee/supra-classic-2x4-0-blue-kolarikaabel/
Näeb ilus välja ja häält teevad kõlarid ka hästi. Liiga suurt varandust kulutada ei tasu. Mis tehnikale kaablid üldse lähevad?
OK tänan.

monitor audio bronze2 ja denoni x1200w kompunnile on vaja. Bi-wiring ka mingit erinevust välja näitab võrreldes klassikalise ühendusviisiga või tasuks sellest mööda vaadata?
tagasi üles
dex
HV veteran
dex

sõnum 03.06.2016 08:21:13 vasta tsitaadiga

Siinsamas teemas seda kümneid kordi arutatud, aga kokkuvõte on, et kui Sa seda juba küsima pead, siis võid täitsa vabalt mööda vaadata.
Anti

sõnum 03.06.2016 08:22:24 vasta tsitaadiga

thumbs_up.gif
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 03.06.2016 08:36:37 vasta tsitaadiga

Anti, teoorias on kõik võimalik, praktikas sinu konfi puhul vahet pole.
https://www.audioholics.com/frequent-questions/the-difference-between-biamping-vs-biwiring
http://www.empiricalaudio.com/computer-audio/audio-faqs/bi-wiring-speaker-cables

Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 03.06.2016 08:36:51 vasta tsitaadiga

Füüsikaliselt on nii, et elektron liigub igas kaablis suhteliselt ühetmoodi, kui see on tehtud samast materjalist. Kiuline juhe paindub ja ei katke. See on esimen suur pluss.
Teisek on kiulisel peened traadis nõ. Selle suur eelis on aga see, et kõrge pinge/voolu sageduse korral liiguvad elektronid mööda kaabli väliseid kihte. Kiulisel on seda välis kihti peenete kiudude tõttu palju enam. Mingit müstilist vahet ei saa olla ülikalli kaabli ja tehniliselt korrektse kiulise kaabli vahel.

Võimsuse järgi on jämedus ja kõik. 4-6mm2 on 90% kõlaritest enam kui piisav juba.

Audiofiilid lähevad nüüd lolliks aga ma kuulan hoolega koos arvutuste ja elektrotehniliste seletustega seda icon_biggrin.gif

tagasi üles
hervor
HV kasutaja

sõnum 03.06.2016 09:29:25 vasta tsitaadiga

Kiulise kaabli puhul pinnaeffekti eelisest vast siiski rääkida ei saa, sest selleks peaks kiud üksteisest isoleeritud olema. Helisageduste puhul pole see niikuinii väga märkimisväärne.
tagasi üles
kureke
HV kasutaja

sõnum 03.06.2016 09:33:29 vasta tsitaadiga

Kaabli puhul piisab enamikul juhtudel 2,5 mm2. Kui mälu ei peta, siis isegi tsipa üle 10m võis sel juhul veel vajadusel pikkus olla.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 03.06.2016 11:12:53 vasta tsitaadiga

Anti kirjutas:
eitea, äkki peaks midagi paremat vaatama, kui ehituspoe kõige odavam kaabel? Või pole vahet?

raba need. Ma arvan, et ei kahetse icon_cool.gif http://www.elfafoorum.ee/threads/77097-Kvaliteetsed-j%C3%A4medad-k%C3%B5larikaablid-MIT-TERMINATOR-6-2-x-2.5m-150%E2%82%AC

marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 03.06.2016 11:29:34 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
Füüsikaliselt on nii, et elektron liigub igas kaablis suhteliselt ühetmoodi, kui see on tehtud samast materjalist. Kiuline juhe paindub ja ei katke. See on esimen suur pluss.
Teisek on kiulisel peened traadis nõ. Selle suur eelis on aga see, et kõrge pinge/voolu sageduse korral liiguvad elektronid mööda kaabli väliseid kihte. Kiulisel on seda välis kihti peenete kiudude tõttu palju enam. Mingit müstilist vahet ei saa olla ülikalli kaabli ja tehniliselt korrektse kiulise kaabli vahel.

Võimsuse järgi on jämedus ja kõik. 4-6mm2 on 90% kõlaritest enam kui piisav juba.

Audiofiilid lähevad nüüd lolliks aga ma kuulan hoolega koos arvutuste ja elektrotehniliste seletustega seda icon_biggrin.gif

Nagu juba eelpool toodud, et pinnaeffekt esineb kõrgetel sagedustel ning juhis tervikuna - kiuline juhe ning kõrgepinge ei puutu teemasse. Ehk pigem läheb elektrotehnik lolliks sellise jutu peale icon_cool.gif
Ise pole süviti läinud, aga mingi vist kaabli müügimehed kasutavad osade helitehnikaseadmete eripärasid, et kaablite vahe oleks ikkagi kuuldav. Lisaks loomulikult sugessiivne müügijutt. Ise usun, et küsimus on pigem enesetundes ja välimuses. Nagu näiteks ühe tootja pistikupesa - tavaline maksis ~40€, sama sisuga kullatud raami ja katteplaadiga maksis 250€. Või võtame käekellad, mida saad nii 30 kui 300 000 eest.

tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 03.06.2016 11:31:46 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
Anti kirjutas:

raba need. Ma arvan, et ei kahetse icon_cool.gif http://www.elfafoorum.ee/threads/77097-Kvaliteetsed-j%C3%A4medad-k%C3%B5larikaablid-MIT-TERMINATOR-6-2-x-2.5m-150%E2%82%AC
Huvitav et kasutaja terminator neid siinsamas HV's ka müüki pole pannud. Kardab et nime pärast äkki naerdakse välja. icon_lol.gif
terminator
HV Guru
terminator

sõnum 04.06.2016 05:32:08 vasta tsitaadiga

Ega nimi meest (ega kaablit) riku:) Lihtsalt ei raatsi siia üle 1 teema korraga teha-seepärast vaid 1 asi korraga müügis milleks hetkel vöimendi. Aga kaablid töesti korralikud thumbs_up.gif

Bladerunner muide läbi aegade mu lemmikfilm nii et peace icon_cool.gif Mul isegi plakat olemas.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mihkel7
Kreisi kasutaja

sõnum 05.06.2016 20:31:41 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
mihkel7 kirjutas:
Ideaalis peaks tõesti nii olema. Kuid minu ressiiver Denon AVR-X2000 paneb mikrofoniga häälestades riiulikõlarid suureks.

Sama siin, AVR-X1200 puhul, 5" elemendiga riiulikôlarid on tema jaoks suured.. icon_razz1.gif
Kas kasutad mingit appi Denoni juhtimisel ja siis millist. Ma olen proovinud mitmeid kuid ükski ei tööta korralikult.
Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 50
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 05.06.2016 20:37:46 vasta tsitaadiga

mihkel7 kirjutas:
Etz kirjutas:
mihkel7 kirjutas:
Ideaalis peaks tõesti nii olema. Kuid minu ressiiver Denon AVR-X2000 paneb mikrofoniga häälestades riiulikõlarid suureks.

Sama siin, AVR-X1200 puhul, 5" elemendiga riiulikôlarid on tema jaoks suured.. icon_razz1.gif
Kas kasutad mingit appi Denoni juhtimisel ja siis millist. Ma olen proovinud mitmeid kuid ükski ei tööta korralikult.

Seda kasutan: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dmholdings.DenonAVRRemote

Siiani on nagu toiminud, ehkki vanem meeldis mulle rohkem:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dmholdings.denonremoteapp

tagasi üles
mihkel7
Kreisi kasutaja

sõnum 05.06.2016 20:47:13 vasta tsitaadiga

Olen vanemat kasutanud ja mõnda veel. Aeg ajalt jooksevad kokku ja on üks jama. Proovin ka seda, tänu. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 50
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 169, 170, 171 ... 308, 309, 310  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.