|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
| autor |
|
Cb4
HV Guru

|
29.05.2016 11:00:45
|
|
|
ccplazza, Ok. Sain sinust ennem vast valesti aru.
Passiivseid crossovereid olen ka ise ehitanud, ning nende tööpõhimõte on selge kuni elektronide liikumiseni välja
Elukutse ja amet selline.
Aga segane oli siis ressis regullimise põhimõte.
Eile jändasin veel seadetega, et kõik läbi katsetada. Ja lõpuks jätsin ikkagi kõik enamvähem sinna kuhu Ress ise sättis ennast. Ainus millega ma rahul pole on see, et kui vaikselt ja nõ. keksmiselt kõvasti kuulan, siis kõik super. Bass, hea, keskmine kõrge, kajad, kõik väga hea(ainult siis Crossoveri ja mõne kõlari tugevuse muutsin ära).
Lausa uskumatult heaks keeras mu peakõlarid lausa.
Aga, kui kuulata nüüd muusikat valjult, no ikka kõvasti, siis keerab peakõlarilt justkui bassi maha. Läheb selliseks imalaks kätte ära. "Pure" panna siis enam ei muuda ja saab pildi ees virvendama heliga. Kuid heli pole hea enam ja Sw tagant ära.
Üks variant on nii, et panin Stereo peale ja automaatse seadistuse (Audyssey) välja ja Ise EQ kõrva järgi paremaks. Aga no pole heli ikka see mis Automaatse häälestusega tuli.
Aga no valjult kuulan vb korra nädalas, kui sedagi ja no pean selle kehva kõlari heliga leppima
Aga tänud kõigile kes kaasa viitsisid mõelda!
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ccplazza
HV kasutaja

|
29.05.2016 13:29:57
|
|
|
| Cb4 kirjutas: |
Aga, kui kuulata nüüd muusikat valjult, no ikka kõvasti, siis keerab peakõlarilt justkui bassi maha. Läheb selliseks imalaks kätte ära. "Pure" panna siis enam ei muuda ja saab pildi ees virvendama heliga. |
Tundub kui "Dynamic EQ" töö. Kui Dynamic EQ on näiteks 0dB, siis kogu volüümivahemik, mis jääb 0-st allapoole on mingisuguse bass boostiga. Mida lähemale sa volüümiga jõuad 0dB'le, seda rohkem tõmmatakse seda boosti maha, kuni 0dB juures ongi siis nö. neutraalne
Audyssey seadistatud, ilma boostita bass sul (kõrgeid tõmmatakse ka alla ma arvan).
Dynamic EQ töö seisneb selles, et inimesel oleks ka vaikselt kuulates piisavalt bassi ja kõrgeid. Filmide audio miksitakse üldiselt sihtides THX Reference levelit, resside puhul siis 0dB. Muusika jaoks on aga kõlblikum Dynamic EQ sättida hoopis 10-15dB peale,
sest siis ei ole bass madalamatel volüümidel liiga võimas.
Igastahes testi seda Dynamic EQ'd. Mida kõrgemaks selle dB ajad, seda vähemaks aetakse seda automaatset regullimist ressi poolt. (Bass läheb ka leebemaks/nõrgemaks)
Filmide puhul kasuta aga kindlasti 0dB.
|
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
30.05.2016 09:56:04
|
|
|
"Dynamic EQ" korra vaatasin ka, kuid ei saanud hästi aru. Nüüd siis selge.
Ma ei suuda leida kohta kus ma saaks lihtsalt Bassi või kõrget muuta kui Audyssey sees on. Seega "Dynamic EQ" keerata - siis võta peakõlarilt viimase bassi ära.
Aga okey, katsetan.
Filmides on heli ikka super. Väga hea lihtsalt
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ccplazza
HV kasutaja

|
30.05.2016 18:57:08
|
|
|
Ega jah, kui Audyssey sees on siis seal EQ'd muuta ei saa. Ainuke võimalus bassi lisada on supakast juurde keerata.
Õige neutraalne heli oleks valida Audyssey Flat ja Dynamic EQ off, aga see kõlab liiga "tavaline", vähemalt minu kõrvadele .
|
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
02.06.2016 19:47:11
|
|
|
saatsin ühele väga kuulsale heliloojale küsimuse, kas mul läheb tema loomingu kuulamiseks vaja subwooferit või ei lähe. eks näis kas ja mida vastab.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
TT
HV Guru
|
03.06.2016 05:43:39
|
|
|
Pakun, et soovitab hoopis lives kuulata
_________________ Things ThaT You own end up Owning you! |
|
| Kommentaarid: 309 loe/lisa |
   |
2 :: |
273 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
03.06.2016 08:02:06
|
|
|
Soovitage kõlarikaableid. Pakendis kaasas ei olnud
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
4 :: |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
03.06.2016 08:06:37
|
|
|
mis seal soovitada, käi ehituspoest läbi ja võta, 6mm2 peaks olema piisav
_________________ Hapud viinamarjad |
|
| Kommentaarid: 660 loe/lisa |
   |
3 :: |
510 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
03.06.2016 08:09:52
|
|
|
| eitea, äkki peaks midagi paremat vaatama, kui ehituspoe kõige odavam kaabel? Või pole vahet?
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
TT
HV Guru
|
03.06.2016 08:13:01
|
|
|
Keegi kes füüsikas tugev võib teoreetilise protsendi välja arvutada? Endale hankisin esimestele ja keskmisele selle: https://www.noortehnik.ee/supra-classic-2x4-0-blue-kolarikaabel/
Näeb ilus välja ja häält teevad kõlarid ka hästi. Liiga suurt varandust kulutada ei tasu. Mis tehnikale kaablid üldse lähevad?
_________________ Things ThaT You own end up Owning you! |
|
| Kommentaarid: 309 loe/lisa |
   |
2 :: |
273 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
03.06.2016 08:13:16
|
|
|
kõige odavamat ära võta., see on 0.75mm2
Aga muidu pole vahet jahh. Mida rohklem vaske, seda paremini meloodia su kõrvus heliseb
_________________ Hapud viinamarjad |
|
   |
510 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
03.06.2016 08:20:01
|
|
|
| TT kirjutas: |
Keegi kes füüsikas tugev võib teoreetilise protsendi välja arvutada? Endale hankisin esimestele ja keskmisele selle: https://www.noortehnik.ee/supra-classic-2x4-0-blue-kolarikaabel/
Näeb ilus välja ja häält teevad kõlarid ka hästi. Liiga suurt varandust kulutada ei tasu. Mis tehnikale kaablid üldse lähevad? |
OK tänan.
monitor audio bronze2 ja denoni x1200w kompunnile on vaja. Bi-wiring ka mingit erinevust välja näitab võrreldes klassikalise ühendusviisiga või tasuks sellest mööda vaadata?
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dex
HV veteran

|
03.06.2016 08:21:13
|
|
|
Siinsamas teemas seda kümneid kordi arutatud, aga kokkuvõte on, et kui Sa seda juba küsima pead, siis võid täitsa vabalt mööda vaadata.
_________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami... |
|
| Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
03.06.2016 08:36:51
|
|
|
Füüsikaliselt on nii, et elektron liigub igas kaablis suhteliselt ühetmoodi, kui see on tehtud samast materjalist. Kiuline juhe paindub ja ei katke. See on esimen suur pluss.
Teisek on kiulisel peened traadis nõ. Selle suur eelis on aga see, et kõrge pinge/voolu sageduse korral liiguvad elektronid mööda kaabli väliseid kihte. Kiulisel on seda välis kihti peenete kiudude tõttu palju enam. Mingit müstilist vahet ei saa olla ülikalli kaabli ja tehniliselt korrektse kiulise kaabli vahel.
Võimsuse järgi on jämedus ja kõik. 4-6mm2 on 90% kõlaritest enam kui piisav juba.
Audiofiilid lähevad nüüd lolliks aga ma kuulan hoolega koos arvutuste ja elektrotehniliste seletustega seda
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hervor
HV kasutaja
|
03.06.2016 09:29:25
|
|
|
| Kiulise kaabli puhul pinnaeffekti eelisest vast siiski rääkida ei saa, sest selleks peaks kiud üksteisest isoleeritud olema. Helisageduste puhul pole see niikuinii väga märkimisväärne.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
kureke
HV kasutaja
|
03.06.2016 09:33:29
|
|
|
| Kaabli puhul piisab enamikul juhtudel 2,5 mm2. Kui mälu ei peta, siis isegi tsipa üle 10m võis sel juhul veel vajadusel pikkus olla.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
|
   |
510 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
03.06.2016 11:29:34
|
|
|
| Cb4 kirjutas: |
Füüsikaliselt on nii, et elektron liigub igas kaablis suhteliselt ühetmoodi, kui see on tehtud samast materjalist. Kiuline juhe paindub ja ei katke. See on esimen suur pluss.
Teisek on kiulisel peened traadis nõ. Selle suur eelis on aga see, et kõrge pinge/voolu sageduse korral liiguvad elektronid mööda kaabli väliseid kihte. Kiulisel on seda välis kihti peenete kiudude tõttu palju enam. Mingit müstilist vahet ei saa olla ülikalli kaabli ja tehniliselt korrektse kiulise kaabli vahel.
Võimsuse järgi on jämedus ja kõik. 4-6mm2 on 90% kõlaritest enam kui piisav juba.
Audiofiilid lähevad nüüd lolliks aga ma kuulan hoolega koos arvutuste ja elektrotehniliste seletustega seda  |
Nagu juba eelpool toodud, et pinnaeffekt esineb kõrgetel sagedustel ning juhis tervikuna - kiuline juhe ning kõrgepinge ei puutu teemasse. Ehk pigem läheb elektrotehnik lolliks sellise jutu peale
Ise pole süviti läinud, aga mingi vist kaabli müügimehed kasutavad osade helitehnikaseadmete eripärasid, et kaablite vahe oleks ikkagi kuuldav. Lisaks loomulikult sugessiivne müügijutt. Ise usun, et küsimus on pigem enesetundes ja välimuses. Nagu näiteks ühe tootja pistikupesa - tavaline maksis ~40€, sama sisuga kullatud raami ja katteplaadiga maksis 250€. Või võtame käekellad, mida saad nii 30 kui 300 000 eest.
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
| Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
03.06.2016 11:31:46
|
|
|
Huvitav et kasutaja terminator neid siinsamas HV's ka müüki pole pannud. Kardab et nime pärast äkki naerdakse välja.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
terminator
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 494 loe/lisa |
   |
19 :: |
6 :: |
373 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mihkel7
Kreisi kasutaja
|
05.06.2016 20:31:41
|
|
|
| Etz kirjutas: |
| mihkel7 kirjutas: |
| Ideaalis peaks tõesti nii olema. Kuid minu ressiiver Denon AVR-X2000 paneb mikrofoniga häälestades riiulikõlarid suureks. |
Sama siin, AVR-X1200 puhul, 5" elemendiga riiulikôlarid on tema jaoks suured..  |
Kas kasutad mingit appi Denoni juhtimisel ja siis millist. Ma olen proovinud mitmeid kuid ükski ei tööta korralikult.
|
|
| Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 232 loe/lisa |
   |
195 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mihkel7
Kreisi kasutaja
|
05.06.2016 20:47:13
|
|
|
Olen vanemat kasutanud ja mõnda veel. Aeg ajalt jooksevad kokku ja on üks jama. Proovin ka seda, tänu.
|
|
| Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
| tagasi üles |
|