praegune kellaaeg 15.06.2025 22:31:57
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
crackpot
HV kasutaja

|
04.04.2016 23:41:15
|
|
|
RustyZ kirjutas: |
Ma mõtlesin nii et mina võtan laenu aga koos maksame tagasi. Ja äpi kaudu saad valida kellega koos laenu tagasi maksad. Selle eest pakub laenu algne võtja "koosmaksjale" mingeid teenuseid. Igaüks saab filtreerida kas ta tahab laenu jagada mehega, naisega või grupiviisiliselt. Kõik on jokk sest me ju jagame laenu ja selle ajal veedame sõbralikult koos aega.
Edit: ära valesti aru saa, ma valiksin naisi ikka, see oli näide. |
Ahaa, et Sõle prostid ja linna narkarid saavad laenu võtta ja kliendid tagasimaksjateks määrata?
Asjal on jumet kui sul on andmebaas inimestest, kes on nõus maksma millegi eest, et see välja ei tuleks ... vanasti oli selle nimi väljapressimine, aga läbi äpi oleks see kindlasti innovaatiline, väga noobel tegevus ja riigi poolt soodustatud.
/me läheb tuttavate patte üles kirjutama ja lihtsalt moditavat äppi otsima (liiga loll, et ise otsast lõpuni valmis toksida; liiga vaene, et tellida ... taksojuht ikkagi)
_________________ I´m so uber this... |
|
tagasi üles |
|
 |
zyps
Kreisi kasutaja
|
05.04.2016 00:49:38
|
|
|
Elukas - ma lihtsalt igaks juhuks kirjutan, et ärimudeli pivotid on päris tavalised tänapäeval. Ma ei tea, mis notariaalsed lepingud Taxifyl taksojuhtide ja taksofirmadega olid, kuid startupinduses on väga normaalne, et alustatakse mänguasjatootjana ja siis saadakse aru, et tegelik väärtus peitub mänguasjade taaskäitlemises (vt nt Android - fotokaamerate soft ja praegu, Paypal - alguses tegeles pihuarvitite vaheliste maksetega). Kui Taxify määratles end alguses taksojagamisäpina ja hiljem võeti juurde ka nn erasõitjad, siis tegemist on pivotiga, ehk neile ilmselt tundus äriliselt mõistlik nii teha. Tegemist on siiski ettevõttega ja ettevõtte eesmärk on tavaliselt elus püsida, väärtust kasvatada ja võimalusel ka kasumit teenida. Ju siis tegijat nägid, et vana mudel ei vii enam edasi. Ja eks inimesed "hääletasid" ka ohtra Uberi kasutamisega, et ollakse valmis erajuhtidega sõitma (püüdsin EBSCO-st leida kasvõi ühte teaduslikku uuringut, mis näitaks, et inimesed on erajuhtidega vähem rahul kui taksodega, aga ei suutnud seda leida; täitsa võimalik, et neid siiski leidub; ma tahaks vältida argumente: "minul oli halb kogemus taksoga" või "minule ei meeldinud erajuhiga sõita"). Aga kokkuvõtvalt: Kui tegemist oli lepingurikkumisega, siis on lahendus väga lihtne; kui aga tegemist on eetilise probleemiga, siis ma ei oska aidata
elukas kirjutas: |
Siinkohal on paslik näidata ka kiituskirja, millega taksojuhid taxifyd vastu tänasid:
 |
Ma loodan, et see on nali? See kiri, ma mõtlen.
Igaks juhuks mainin, et magan tihti reisil viibides piraathotellis (loe: Airbnb) ja sõidan piraattaksoga (Uber), olen ka piraattööriistu laenutanud (Zilok).
_________________ Hertwill
How to Choose a Niche for Dropshipping?
Simple Steps: Launching Your First Online Store |
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukas
Kreisi kasutaja

|
05.04.2016 02:22:47
|
|
|
zyps kirjutas: |
Elukas - ma lihtsalt igaks juhuks kirjutan, et ärimudeli pivotid on päris tavalised tänapäeval. Ma ei tea, mis notariaalsed lepingud Taxifyl taksojuhtide ja taksofirmadega olid, kuid startupinduses on väga normaalne, et alustatakse mänguasjatootjana ja siis saadakse aru, et tegelik väärtus peitub mänguasjade taaskäitlemises (vt nt Android - fotokaamerate soft ja praegu, Paypal - alguses tegeles pihuarvitite vaheliste maksetega). Kui Taxify määratles end alguses taksojagamisäpina ja hiljem võeti juurde ka nn erasõitjad, siis tegemist on pivotiga, ehk neile ilmselt tundus äriliselt mõistlik nii teha. Tegemist on siiski ettevõttega ja ettevõtte eesmärk on tavaliselt elus püsida, väärtust kasvatada ja võimalusel ka kasumit teenida. Ju siis tegijat nägid, et vana mudel ei vii enam edasi. Ja eks inimesed "hääletasid" ka ohtra Uberi kasutamisega, et ollakse valmis erajuhtidega sõitma (püüdsin EBSCO-st leida kasvõi ühte teaduslikku uuringut, mis näitaks, et inimesed on erajuhtidega vähem rahul kui taksodega, aga ei suutnud seda leida; täitsa võimalik, et neid siiski leidub; ma tahaks vältida argumente: "minul oli halb kogemus taksoga" või "minule ei meeldinud erajuhiga sõita"). Aga kokkuvõtvalt: Kui tegemist oli lepingurikkumisega, siis on lahendus väga lihtne; kui aga tegemist on eetilise probleemiga, siis ma ei oska aidata
Ma loodan, et see on nali? See kiri, ma mõtlen.
Igaks juhuks mainin, et magan tihti reisil viibides piraathotellis (loe: Airbnb) ja sõidan piraattaksoga (Uber), olen ka piraattööriistu laenutanud (Zilok). |
Taksojuhtide kiri ei ole nali, kõik mis kirjas on sulatõsi ja kollektiivselt kirja pandud.
Ma ei ootagi et kliendid oleksid tasulise sõitjateveo telgitagustega kursis või neist hooliks. Probleemiks on hetkel kujunenud olukord, kus ausat korralikku taksojuhti , kes maksab riigimakse, taksoga seonduvaid lisakulusid, varustab end vajalike lubadega ja täidab seadusi, sisuliselt karistatakse selle eest, sest piraattaksodel pole vaja selliste asjade pärast muretseda.
_________________ Hoiatan kasutaja "Harmoonia" eest. Tont müüs graafikakaardi, "unustades" kuulutuses mainida et oli seal ise asju ümber tinutanud.
Kui see läks katki siis ajas lolli juttu, oma kehva töö eest vastutamata. Pädevas remondikohas tuvastati et tema tinutatud graafikaprotsessor on lahti. |
|
Kommentaarid: 150 loe/lisa |
   |
2 :: |
131 |
|
tagasi üles |
|
 |
jkddp
HV veteran

|
05.04.2016 12:08:10
|
|
|
napoleon kirjutas: |
see screenshotil näidatud lahendus oleks ka lahendus, kui saaks korraga mitu kategooriat valida ja siis valida ise kaardilt sobiv auto.
Muide, väga paljud programmid(äpp on ka olemuselt programm) omavad võimalust kasutajaliidest seadistada. Miks teie ei saa nii teha, et default võib ju ollagi ekraanil ainult üks suur nupp telli takso, kuid seadistusest saab seda muuta mis infot ja millise detailsusega kuvatakse. |
see oleks perfektne lahendus. igaüks sorteerib oma Master tahtmised ise ära, et kas tahad tipptunnil istuda ummikus ja raha tiksub või saada kiiresti ühistranspordi rajalt sinna kuhu vaja.
vsjoo.
muu valik kõik-eco-tavaline-lux võiks alles järgmisena tulla
_________________ Kui vaja joonistada/saagida/hööveldada midagi, võib alati küsida  |
|
Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
05.04.2016 12:51:26
|
|
|
See eco-tavaline-lux ja mis iganes valikud - meeletult segane/liiga palju valikuid.
Kui ma tahan peale pubituuri koju saada siis mind huvitab reeglina lähim takso mis aktsepteerib mu jaoks sobivat maksevahendit (reeglina kaart aga mõistliku juhi puhul võib ju ka peatuse automaadi juures teha), kui ma tahan kainelt kuhugi kiirelt saada (tipptund) siis huvitab mind eelkõige takso (ühissõiduki rajad!) ja kui ma tahan öösel/varahommikul lennukile minna huvitab mind, et kell X on transport ukse ees ja valmis liikuma (tööalase reisi puhul annab ka raamatupidamisele sobiva kviitungi).
Olgu, viimane on ericase ja puhtalt isiklikust kogemusest eelistaks võimalust mitu tundi varem sõiduk ette tellida (tänasel päeval peab tõdema, et Tallinnas on vaid kaks usaldusväärset teenusepakkujat kes seda nii alati suudavad tagada).
Kuna takso vs. tolle teise hinnastamine on erinev (ühel on km hind ja aeglasel sõidul seisutasu ning teisel jookseb kogu aeg km+ajatasu) siis too eco/tavaline/lux tegelikult ei anna mitte mingit hinna ülevaadet (ehk, et on sisuliselt kasutu kategoriseerimine).
Nii, et elementaarne valik oleks - taksod ja mitte-taksod, sisse-välja valik (mitte üks või teine). Hinna võib ju enne kinnitamist kuvada (nagu aegade alguses oli, praegust äppi pole enam kasutanud, segane ülesehitus), kuid reaalselt see niiväga oluline pole (liigun Tallinna piires).
Edit: mtakso räägib siin kuidas halvad juhid eemaldatakse ja seeläbi teenuse kvaliteet paraneb... Aga mis saab halbadest klientidest? Mis on kasutajate keskmine hinne juhtide poolt (eeldaks, et alla 4.8 klient sõitma ei pääse)? Ja kuidas taxify tagab juhi turvalisuse ning ohutuse?
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
crackpot
HV kasutaja

|
05.04.2016 17:13:17
|
|
|
Ühinen ref küsimusega - kas halbu kliente ka eemaldatakse või mida te nendega teete? Ta saab SIM kaardi osta ja uue kasutajakonto teha?
Ses osas nt oleks kohustuslik pangakaardiga sidumine mõistlik, klient on tuvastatav kui ta mingi käkiga hakkama saab.
Teine asi võiks see olla, et juht tohiks keelduda alla teatava reitingu (4?) kliendist, ilma, et see tema tööde aktsepteerimise protsenti mõjutaks. Samas ei ole see Taxify ärihuvidega kooskõlas, nii et palju küsitud.
Kui mina panin kliendile 1, koos selgitusega "vägivaldne," siis Taxifylt ma tagasisidet ei saanud. Kas nad kliendiga rääkisid - ei tea.
Meilidele on nad küll suht nobedalt vastanud, 2 korda, mis ma neile kirjutasin.
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
05.04.2016 18:36:38
|
|
|
crackpot kirjutas: |
Ühinen ref küsimusega - kas halbu kliente ka eemaldatakse või mida te nendega teete? Ta saab SIM kaardi osta ja uue kasutajakonto teha?
Ses osas nt oleks kohustuslik pangakaardiga sidumine mõistlik, klient on tuvastatav kui ta mingi käkiga hakkama saab.
|
See huvitaks mindki. Aga vot seda kohustuslikku pangakaardiga sidumist ei poolda, ei meeldi mulle see variant et keegi võib ise minu krediitkaardilt võtta niipalju kui tema arvates võlgu olen. ID kaart on ju Eestis kohustuslik ja ID kaardi või mobiili ID abil on isik üheselt tuvastatav. Või kui mõni tõesti ei oma ID kaarti või ei oska seda elektrooniliselt kasutada, siis isiku tuvastamise teenust pakuvad ka pangad.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
inca
HV Guru

|
05.04.2016 18:56:48
|
|
|
mtakso kirjutas: |
Tundub samuti oluline muudatus algsest "ainult taksod ja taksofirmad" kontseptsioonist ja avalikust kommunikatsioonist.
Mida Elukas sellest muudatusest arvab? |
Elukas käis seepeale kohvil Taxigos, koos paari kolleegiga Taksojuhtide Kolleegiumist. Sisust me HV foorumi säästame, aga oli pikk ja põnev arutelu, asju sai selgemaks ja saime ka targemaks:)
|
Kuskilt on lugeda, mis selgemaks sai?
_________________ KASS |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
ponx
HV kasutaja
|
06.04.2016 09:03:42
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Taneli pakutud filter oleks siiski mõistlikum. Kliendil võib olla tellimisel väga erinevaid kriteeriume:
- saada kõige soodsam auto, vahet pole kas takso või kokkuleppevedu
- saada suur ja mugav auto
- saada kõige lähem takso, vahet pole kas eco, tavaline või lux
- saada see kes kõige kiiremini kohale jõuab, vahet pole ms kategooria
jne.
See screenshotil näidatud lahendus oleks ka lahendus, kui saaks korraga mitu kategooriat valida ja siis valida ise kaardilt sobiv auto.
Muide, väga paljud programmid(äpp on ka olemuselt programm) omavad võimalust kasutajaliidest seadistada. Miks teie ei saa nii teha, et default võib ju ollagi ekraanil ainult üks suur nupp telli takso, kuid seadistusest saab seda muuta mis infot ja millise detailsusega kuvatakse. |
Natuke üle võlli ei lähe need soovid?
-naine roolis
-homo roolis
-ainult volvod
-ainult saabid
-rulaga kutt võiks järgi tulla
Äkki oleks neid nuppe ka vaja?
Julgen arvata, et 99% reisijatest soovivad saada kiiresti koju ja 3-4 arvaja jaoks ei ole vajadus oma tegemisi "üle disainida"
Skin on UBER-i pealt varastatud
_________________ «Kui sa lähed teadmise suunas, jätad sa maha need uuestisünnid. Sa ei saa enam kellekski ega millekski.» |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.04.2016 09:36:10
|
|
|
Selleks ajaks, kui filtrite valimisega ühele poole jõuad ja hakkad mingeid taksosid ekraanil nägema, on mul kõne taksofirmasse tehtud ja takso kohal
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
1 :: |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
rocki
Kreisi kasutaja

|
06.04.2016 09:43:06
|
|
|
Mina tahaks kaariku valikut ka! Suviti, ikkagi cabrio takso;)
Aga tegelikult ka mind hakkas see valikute asi huvitama, et palju siis neid kliente on, kes kallimat taksot eelistavad esimesena? enamus tahab as cheap & fast as possible. Ehk valikute mõistlikkuses peab ka koguaeg äpi looja küsima endalt: miks? Lahe on vaadata konnatiigi äpitootjaid kaklemas mingi disaini valiku peale, aga mitte ei tegele sisu ja kvaliteegiga.
Betamaxiga nõus, telefonitsi "kiisule" helistades olen juba kodus, kui valikute hunnikusse ära eksin.
_________________ Asju saab kah teisiti teha! |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
arcar
HV vaatleja
|
06.04.2016 12:11:21
|
|
|
Kes valida ei suuda salvestage minu number,olen nn.hobi taksojuht ja sõidan ainult reede ja laupäev ,sest mulle meeldib joodikuid ja kurbasi prouasi vedada,sõidu lõpetan ennem kella nelja hommikul,sest peale seda on ainult loomad liikvel autoks on Mercedes S-klass Lang ehk premium klass ! NB ! kasutan ka bussiridasi
saate alati kvaliteetse teenuse kvaliteetse autoga ! Tasu äpi alusel !
_________________ www.arcar.eu 56291000 Allar. Odavad rendiautod al.5 euri päev. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
06.04.2016 16:49:30
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Selleks ajaks, kui filtrite valimisega ühele poole jõuad ja hakkad mingeid taksosid ekraanil nägema, on mul kõne taksofirmasse tehtud ja takso kohal  |
Kui eelistused pidevalt ei muutu, siis viisakalt disainitud äpp jätab filtrid meelde ehk neid ei pea iga kord näppima.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
crackpot
HV kasutaja

|
06.04.2016 16:57:00
|
|
|
arcar kirjutas: |
Kes valida ei suuda salvestage minu number,olen nn.hobi taksojuht ja sõidan ainult reede ja laupäev ,sest mulle meeldib joodikuid ja kurbasi prouasi vedada,sõidu lõpetan ennem kella nelja hommikul,sest peale seda on ainult loomad liikvel autoks on Mercedes S-klass Lang ehk premium klass ! NB ! kasutan ka bussiridasi
saate alati kvaliteetse teenuse kvaliteetse autoga ! Tasu äpi alusel ! |
Palun minge oma palatisse tagasi. Ravimid on kapi nurgal.
R ja L enne nelja hommikul on tõesti mõttekas mööda bussiradu purjetada. Aga sel ajal tuleb ka Kadrioru ja Kalamaja ühesuunalistel tihti autosid vastu, nii et ei imesta enam millegi üle.
|
tagasi üles |
|
 |
zyps
Kreisi kasutaja
|
06.04.2016 17:37:33
|
|
|
Taksojuhtide kiri ei ole nali, kõik mis kirjas on sulatõsi ja kollektiivselt kirja pandud. |
Andestust, see "kiri" lihtsalt tundus selline solvunute meeleheitel kirjutis, kus palju kirjavigu ja faktid on segamini emotsioonidest kantud (mõnel juhul) demagoogiliste väidetega.
Ma ei ootagi et kliendid oleksid tasulise sõitjateveo telgitagustega kursis või neist hooliks. |
Muidugi inimesed hoolivad. Vähemalt need inimesed, kes kasutavad taolist transpordiviisi. Ja olen ise üks neist ning püüan aru saada, milles kogu probleem on.
Praegu näib, et tehti vahva firma Taxify, kes pidi taksojuhtide poolt olema ja Uberi vastu, kuid siis avastas Taxify, et pelgalt taksojuhtidest ei piisa, et asi äriliselt ära tasuks ning ilmselt saadi ka aru, et tulevikus selline amet nagu taksojuht kaob suuresti ära. Lisaks tegid ka ilmselt mõne uuringu või uurisid Uberi kohta tehtud survey'sid ja avastasid, et klient on piraadiga (sic!) sama rahul kui professionaalse taksojuhiga. Johtuvalt sellest otsustati taksode kõrvale ka piraadid võtta. Selle peale aga solvusid taksojuhid, sest nemad peavad jube palju bürokraatlikke toiminguid tegema, aga suvaline Toomas istub autosse ja sõidab ning klient on sõiduga sama rahul kui professionaalse taksojuhi autos istudes. Eelkõige on taksod ja taksofirmad pahased aga Taxify peale sellepärast, et Andrus pidi ainult nende sõber olema, kuid nüüd on ka Toomase sõber, kuigi Andrus lubas, et ta Toomase sõbraks ei hakka. Ja tegelik süüdlane on aeglane riigipoolne tegevus n-ö taksoseaduse vabaks laskmisel. Kas ma sain enam-vähem õigesti asjast aru?
Probleemiks on hetkel kujunenud olukord, kus ausat korralikku taksojuhti , kes maksab riigimakse, taksoga seonduvaid lisakulusid, varustab end vajalike lubadega ja täidab seadusi, sisuliselt karistatakse selle eest, sest piraattaksodel pole vaja selliste asjade pärast muretseda. |
Kas neid seadusi on tegelikult vaja? Kas leidub mõni objektiivne uuring, mis näitaks, et klient on taksosõiduga rohkem rahul kui piraadiga sõites?
_________________ Hertwill
How to Choose a Niche for Dropshipping?
Simple Steps: Launching Your First Online Store |
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukas
Kreisi kasutaja

|
06.04.2016 18:36:48
|
|
|
arcar kirjutas: |
saate alati kvaliteetse teenuse kvaliteetse autoga ! Tasu äpi alusel ! |
Nojah, eks sellel on põhjus miks kriminaalid päris taksojuhiks ei pääse. http://www.pealinn.ee/koik-uudised/balti-jaama-vaikeettevotja-moisteti-vangi-kokaiiniari-eest-n154279 https://www.riigiteataja.ee/kohtulahendid/fail.html?id=167506534
Soovitan Uberi ja Taxify jutule minna, nad saavad sulle kliente muretseda
Aga teeks nii, et hoiaks selle koha reklaamist puhtana, aitäh
Äppide kasutamisega taksomeetrina, ma ei pea silmas kasutaja arcar'i, käivad linnapeal jutud, et nii taxify omad, taksomaffia omad, kui ka 2in1 võivad nutifonis kliendile tööle panna suvalise google playst tõmmatud taksomeetriäpi, mis siis mõõdab sellised numbrid ette "nagu vaja".
zyps kirjutas: |
Ma ei ootagi et kliendid oleksid tasulise sõitjateveo telgitagustega kursis või neist hooliks. |
Muidugi inimesed hoolivad. Vähemalt need inimesed, kes kasutavad taolist transpordiviisi. Ja olen ise üks neist ning püüan aru saada, milles kogu probleem on.
Praegu näib, et tehti vahva firma Taxify, kes pidi taksojuhtide poolt olema ja Uberi vastu, kuid siis avastas Taxify, et pelgalt taksojuhtidest ei piisa, et asi äriliselt ära tasuks ning ilmselt saadi ka aru, et tulevikus selline amet nagu taksojuht kaob suuresti ära. Lisaks tegid ka ilmselt mõne uuringu või uurisid Uberi kohta tehtud survey'sid ja avastasid, et klient on piraadiga (sic!) sama rahul kui professionaalse taksojuhiga. Johtuvalt sellest otsustati taksode kõrvale ka piraadid võtta. Selle peale aga solvusid taksojuhid, sest nemad peavad jube palju bürokraatlikke toiminguid tegema, aga suvaline Toomas istub autosse ja sõidab ning klient on sõiduga sama rahul kui professionaalse taksojuhi autos istudes. Eelkõige on taksod ja taksofirmad pahased aga Taxify peale sellepärast, et Andrus pidi ainult nende sõber olema, kuid nüüd on ka Toomase sõber, kuigi Andrus lubas, et ta Toomase sõbraks ei hakka. Ja tegelik süüdlane on aeglane riigipoolne tegevus n-ö taksoseaduse vabaks laskmisel. Kas ma sain enam-vähem õigesti asjast aru?
Probleemiks on hetkel kujunenud olukord, kus ausat korralikku taksojuhti , kes maksab riigimakse, taksoga seonduvaid lisakulusid, varustab end vajalike lubadega ja täidab seadusi, sisuliselt karistatakse selle eest, sest piraattaksodel pole vaja selliste asjade pärast muretseda. |
Kas neid seadusi on tegelikult vaja? Kas leidub mõni objektiivne uuring, mis näitaks, et klient on taksosõiduga rohkem rahul kui piraadiga sõites? |
Aitäh sulle
Taksojuhtide põhjused olid seal kirjas.
Siin mõnel taksofirmal, kellega taxify alustas, kasutades neid ka äpi testimiseks ja kliendibaasi saamiseks, on põhjust pahane olla, kuna hoolimata lubadustest, ei arendatud dipetsheriäppi nii kaugele et oleks võimalik olnud loobuda dispetsherist, kaasnevast tehnikast ja kuludest sellega seoses. Taxify tõstis ootamatult kõvasti töö hindu, pannes sellega firmad kahvlisse, maksma pidi nii dispetsherite eest kui ka äpi eest, samas olid kliendid juba ära harjutatud äppi kasutama.
Teine põhjus on muidugi selles, et taxify on konkurent, kes kasutab ka alatuid ja ebaeetilisi võtteid.
Takso ja piraattakso vahest rääkides - kui sama inimene sama autoga sõidab plafooni all taksot või illegaalselt taksot, siis ilmselt on kvaliteet ikka sama, lihtsalt piraatjuhil jääb rohkem raha kätte. Tõsi, taksonduse kvaliteet on olnud kõikuv ja ma ei põe põrmugi mingite kahekordse hinnaga pätitaksode pärast või taksomaffia pärast. Küll aga võetakse praeguse olukorraga kahvlisse just see silmapaistmatu, korralik kvaliteetne taksojuht. Ja üsna palju on selles süüdi ka riik loomulikult, lubades rahulikult uberfyl seadusi rikkuda.
inca kirjutas: |
Kuskilt on lugeda, mis selgemaks sai? |
Lühidalt mis siin huvitada võib:
Taxigos hetkel selline järjekord kliendil, et näitab eespool autosid kes kauem oodanud on. Tulevikus lisatakse sellele kvaliteedi-algoritm, niiet paremaid näidatakse eespool.
Tuleb ka hinnangu andmine, kui sõiduga oli hästi, siis ja kui polnud siis saab lähemalt kirjutada, mis valesti.
Tulemas ka äpimakse. Ja tulemas ka sõidu orienteeruva hinna näitamine, mis piraatide puhul võtab arvesse ka nende pidevalt töötavat ajatariifi.
Ning saab lemmiktaksode listi teha.
Q takso teeb ka oma äppi
Ei mäleta kas sellest siin kirjutatud, aga taksofirmad tegid üle kivide ja kändude taksoettevõtjate liidu, on plaane ja midagi ka reaalselt toimub.
_________________ Hoiatan kasutaja "Harmoonia" eest. Tont müüs graafikakaardi, "unustades" kuulutuses mainida et oli seal ise asju ümber tinutanud.
Kui see läks katki siis ajas lolli juttu, oma kehva töö eest vastutamata. Pädevas remondikohas tuvastati et tema tinutatud graafikaprotsessor on lahti. |
|
Kommentaarid: 150 loe/lisa |
   |
131 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
06.04.2016 21:48:01
|
|
|
Q takso teeb ka oma äppi
|
Kas seal saab juhte sorteerida avariide ja liikluseekskirjade rikkumiste järgi? Et tahaks teravaid elamusi saada siis võtad kõige enim karistatud juhi näiteks jne Noh ekstreemsport või nii - ekstreemtaksosõit.
Või olen ma ainuke kellele Q taksod alatasa mingite lolluste ja avariidega silma jäävad?
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
06.04.2016 22:14:25
|
|
|
Renka kirjutas: |
Q takso teeb ka oma äppi
|
Kas seal saab juhte sorteerida avariide ja liikluseekskirjade rikkumiste järgi? Et tahaks teravaid elamusi saada siis võtad kõige enim karistatud juhi näiteks jne Noh ekstreemsport või nii - ekstreemtaksosõit.
Või olen ma ainuke kellele Q taksod alatasa mingite lolluste ja avariidega silma jäävad?  |
Ei ole. Jäävad jah.
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
chesm6mmi
HV Guru

|
06.04.2016 22:14:29
|
|
|
Euro takso treib ka omal äppi vaikselt nagu ma aru saanud...
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
06.04.2016 22:39:27
|
|
|
...Tulemas ka äpimakse... |
Siis muutuks Taxigo ehk ka reaalselt kasutatavaks ja leiaks tee ka minu telefoni.
Täiesti arusaamatuks jääb mulle, mis nende taksofirmade juhtidel peas toimub, kui nad usuvad et kliendid reaalselt soovivad kasutada ainult ühe taksofirmaga toimivat äppi...
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
06.04.2016 22:43:14
|
|
|
Hah, tuleb omalgi meelde, kus sõitsin öösel Q taksoga koju, oli vist mingi toyota. Jõudsin kohale, klaarisime rahaasjad, astusin minema, taksojuht jäi ümber keerama, ja tagurdas sirgelt vastu naabermaja suurt põllukivi, stange ragises ja praksus mis hirmus ja autol seelik kõikus, juhil ainult vandesõnad suul, rendiauto vms jne.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
07.04.2016 02:26:22
|
|
|
Teema kipub siin tihti nii minema, et kas uberi juht on parem-halvem kui litsensiga juht. Mina usun et vahet pole. Aga litsensita juht, on ebaseaduslik juht (täna).
Ok, selle litsentsi nõude võiks tühistada (sest see on täna väga mõttetu), aga muid riigimakse uberi juhid ei maksa ju. Noh kui tahavad siis maksavad, aga kui ei taha, siis maksuameti "karvane käsi", nendeni väga ei ulatu ka. Teoorias on äpipõhine takso tellimine väga ok. Õige suund. Ja mu pärast võiks autoga vedu pakkuda igasugu ansud. Mul ei ole ja ei olegi mingit usku, et litsents teeks taksojuhi muidujuhist paremaks. Kunagi ammu, näiteks 1985a. (ma ei tea kuidas siis see taksoelu käis), olid juhid nagu rallisõitjad. Eriti hullud olevat olnud lenskas. Aga tänasel päeval ei saa keegi hullu panna. Ja nüüd, näiteks elektri taksos, sõidavad mingid tibid, kes olekskui eile load saanud (äkki saidki).
|
|
Kommentaarid: 312 loe/lisa |
   |
266 |
|
tagasi üles |
|
 |
cooop
HV vaatleja
|
07.04.2016 03:40:39
jep |
|
|
Mingisugune litsents või luba ei taga mitte mingisugust kvaliteeti.. seda eelkõnelejatele taksojuhtidele!!! Olen Teie arvates piraat ehk rendiauto aga Teie passatid või tojootad võiks minu arust põlema panna.. Sõidan kalli ja uue autoga ja krt ära tule ütlema, et ma sitta teenust pakun, minu auto remont aastas on tunduvalt kallim kui sinu auto üldse maksab!!! Kas juba vaikselt ära ei leierda ennast siin see pidev ohkimine.. ela üle ja mine oma eluga edasi või jää jalgu ja ela oma frustratsiooni mujal välja.. Tõsiselt haletsusväärsed tohlakad
|
|
tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
07.04.2016 04:05:50
Re: jep |
|
|
cooop kirjutas: |
Mingisugune litsents või luba ei taga mitte mingisugust kvaliteeti.. seda eelkõnelejatele taksojuhtidele!!! Olen Teie arvates piraat ehk rendiauto aga Teie passatid või tojootad võiks minu arust põlema panna.. Sõidan kalli ja uue autoga ja krt ära tule ütlema, et ma sitta teenust pakun, minu auto remont aastas on tunduvalt kallim kui sinu auto üldse maksab!!! Kas juba vaikselt ära ei leierda ennast siin see pidev ohkimine.. ela üle ja mine oma eluga edasi või jää jalgu ja ela oma frustratsiooni mujal välja.. Tõsiselt haletsusväärsed tohlakad |
Kõik on puhtalt rahas! Tänane ametlik taksojuht peab ostma litsentsi, omama autos kaardimakse ja printeri teenust jmi. Näiteks eestikeele oskuse nõue.
Uberis on sest värgist jummala pohl. Ei kaardimakset ega tshekiprinterit, ei pea keelt oskama, ega viisakalt riides olema. Makse maksad ka nii nagu tuju või tunne hetkel on. Mingi riiklik uber võiks olla. Maksud läheks kohe otse elektrooniliselt maksuametisse ära, ja mis jääb, on teenusepakkuja palk. Teenuse pakkumiseks regad end nagu praegu uberisse või taxifise, mingid nõuded peavad ikka olema täidetud, ja siis voilaa, anna aga lappa!
|
|
Kommentaarid: 312 loe/lisa |
   |
266 |
|
tagasi üles |
|
 |
crackpot
HV kasutaja

|
07.04.2016 08:37:01
Re: jep |
|
|
cooop kirjutas: |
Mingisugune litsents või luba ei taga mitte mingisugust kvaliteeti.. seda eelkõnelejatele taksojuhtidele!!! Olen Teie arvates piraat ehk rendiauto aga Teie passatid või tojootad võiks minu arust põlema panna.. Sõidan kalli ja uue autoga ja krt ära tule ütlema, et ma sitta teenust pakun, minu auto remont aastas on tunduvalt kallim kui sinu auto üldse maksab!!! Kas juba vaikselt ära ei leierda ennast siin see pidev ohkimine.. ela üle ja mine oma eluga edasi või jää jalgu ja ela oma frustratsiooni mujal välja.. Tõsiselt haletsusväärsed tohlakad |
Kui sa just troll ei ole, siis miks sa oma kallist autot lõhud?
Loodan, et sõidad üksikud sõidud nädalas, vastasel juhul vahetad sa oma kalli auto tulevikuväärtuse tänase näilise raha vastu.
Kulutad remondile enam kui 7000 aastas? Teades kui kaua kulub, et selline summa klientidelt kokku korjata + lisandub pidev kütuse ja tööde kulu - sul on ääretult imelik hobi. Vaese puhul öeldaks, et ta on loll, rikaste puhul, kes kalleid autosid trööbata saavad, on tegemist lihtsalt ektstsentrikuga.
Ja tegelikult taksoveoluba annab küll.
Probleem on nendes juhtides, keda taksofirmad tööle võtavad, need ei saa ise mingit luba. Ka siin mainitud Q omad, seal on üksikud taksoveoluba omavad juhid.
Seda uut TLV teenindajakaarti ei saa neist kindlasti üle poolte. Kas ja milliselt nad edasi sõidavad, ei oska öelda, ilmselt kuidagi sõidavad.
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|