Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
olavsu1
külaline
|
27.03.2016 12:15:35
|
|
|
Etz, selliseid jah google leiab aga see pole päri sarnane tollega mis linnahallis nähtud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
27.03.2016 12:52:11
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
Etz, selliseid jah google leiab aga see pole päri sarnane tollega mis linnahallis nähtud. |
Siseehitus on neil kõigil sarnane AFAIK...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
27.03.2016 14:50:42
|
|
|
Etz, noo siis sa pole linnahallis käinud või kui oledki, siis ei mäleta mis seal olid.
neil wooferitel, mida mina mäletan oli ruuporid samasugused nagu praegustel tweeteritel. ainult selle vahega, et neljakandilise ruupori külje pikkus esiservas oli ca 1,5 m. lehtri sügavus oli ligi meeter. lehtri tagumine auk oli umbes 100 x 400 mm vertikaalne pilu. Niipalju kui mäletan siis äärmistel püstakutel sai natuke tagumist külge piiluda. mingi ovaalne raudjunn oli tikkpoltidega lehtriotsa kinnitõmmatud.
võis see olla ilmatu jurakas ribbonwoofer?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
28.03.2016 13:57:54
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
Etz, noo siis sa pole linnahallis käinud või kui oledki, siis ei mäleta mis seal olid.
neil wooferitel, mida mina mäletan oli ruuporid samasugused nagu praegustel tweeteritel. ainult selle vahega, et neljakandilise ruupori külje pikkus esiservas oli ca 1,5 m. lehtri sügavus oli ligi meeter. lehtri tagumine auk oli umbes 100 x 400 mm vertikaalne pilu. Niipalju kui mäletan siis äärmistel püstakutel sai natuke tagumist külge piiluda. mingi ovaalne raudjunn oli tikkpoltidega lehtriotsa kinnitõmmatud.
võis see olla ilmatu jurakas ribbonwoofer? |
Ennevanasti koosnes enamus PA-sid sellistest ruuporkastidest, kui mõtleme ikka sama asja. Kui õigesti mäletan, võis kesk ja madal ots tulla isegi samasugustest kastidest läbi krossoveri. Vbolla olid erinevad valjukad lihtsalt sees. Olenes muidugi võimalustest. Otsi mõni 80-ndate lavapilt... Omal kaks sellist vineerikolakat kusagil kuuri all.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
28.03.2016 14:07:01
|
|
|
Mul oli kunagi au kasutada Estrada 101-e koos sina kuuluva võimu ja puldiga. Lahedad elukad on.
Sõral oli miski kahe 15" elemendiga PA komplekt. Paraku polnud sinna õiget võimu. Nime ei mäleta. Sinised kunstnahaga kaetud kastid olid.
15a tagasi sai külapidusi tehtud nendega.
Need 20 ruuduses toas tekitas täitsa põneva tunde.
Peaks omale hankima miskid vanakooli PA-d. Suve õhtul ei pea toakõlareid välja viima ja neid seal vägistama siis.
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
1 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
28.03.2016 14:24:44
|
|
|
bladerunner kirjutas: |
ufo56, ~200-250€ kasutatud stereovõim + 100-150€ DAC PC ja võimu vahele nt? |
Mingeid konkreetseid näiteid toob äkki keegi
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
28.03.2016 14:58:32
|
|
|
Cb4 kirjutas: |
Mul oli kunagi au kasutada Estrada 101-e koos sina kuuluva võimu ja puldiga. Lahedad elukad on.
Sõral oli miski kahe 15" elemendiga PA komplekt. Paraku polnud sinna õiget võimu. Nime ei mäleta. Sinised kunstnahaga kaetud kastid olid.
15a tagasi sai külapidusi tehtud nendega.
Need 20 ruuduses toas tekitas täitsa põneva tunde.
Peaks omale hankima miskid vanakooli PA-d. Suve õhtul ei pea toakõlareid välja viima ja neid seal vägistama siis.  |
Ma võin oma PA komplekti pakkuda.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
28.03.2016 15:14:49
|
|
|
Markos, kuni 100.-
Mõtlen pigem selliseid kärakaid, mida kannatab talevel kuuris hoida. Suvel hoiaks katuse alla ja vajadusel saaks mängima panna.
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
28.03.2016 15:27:00
|
|
|
Mõtlen pigem selliseid kärakaid, mida kannatab talevel kuuris hoida.
|
see eeldab, et kõikidel avadel on tihedad terasvõred ees. muidu teevad rotid pesa sisse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
28.03.2016 15:34:25
|
|
|
Pole rotte. Paar hiirt vahel on aga need igalepoole ka pesa teha ei jõua.
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
pistyk
HV veteran

|
29.03.2016 16:17:27
|
|
|
4+1 jälle
_________________ parem varblane katusel,kui nuga neerus |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
dex
HV veteran

|
31.03.2016 10:39:57
|
|
|
Kuidagi vaikseks on teema jäänud. Hiid, kas said aknad ja vahelihase värisema?
_________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami... |
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
31.03.2016 11:10:08
|
|
|
pistyk, MIllega tegu?
Hiid vist loobus.
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
31.03.2016 12:15:00
|
|
|
Ma ei viitsi jahh tõmmelda rohkem. Vedelevad hetkel niisama. Hakkan otsast tasapisi ebavajaliku realiseerima.
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 657 loe/lisa |
   |
3 :: |
509 |
|
tagasi üles |
|
 |
pistyk
HV veteran

|
31.03.2016 19:43:42
|
|
|
pistyk, MIllega tegu?
Hiid vist loobus.  |
Olavi Räsänen 310 HI
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sokimeez
HV kasutaja
|
02.04.2016 20:07:00
|
|
|
Oleks küsimus teile tarkadele. Nimelt oman vana head AV-710 helikaarti mis on envy HT-S kiibiga. Windows 7 all, sai ilusti tööle tagumiste kanalite high sample rate, windows 10-ga enam mitte. (driverite kala)
netist otsides leidsin PRODIGY 5.1/7.1 LTM driverid mis lubavad kasutada WASAPI mode-i. See siis hakkas kõik ilusti tööle foobariga, ning panin 24 bit outputiks (kuna envy HT-S toetab 24-bit / 192 kHz)
Kuulates siis cd-lt ripitud wav faili, 16 bit/44.1khz tuli erinevus tõesti esile kui kasutada windows direct sound mode või WASAPI mode. kuulasin sennheiser HD 650 klapiddega.
Ja küsimus ongi, et kas selline directsoundi vahetus WASAPI vastu annab ka reaalselt efekti, või on see platseebo efekt? (peab ju parem olema kui kasutan teoreetiliselt paremat reziimi)
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
02.04.2016 23:51:20
|
|
|
Sokimeez, directsound on mängude asjandus. WASAPI kõlbab studiossegi kui asiot võtta pole.
kui ise sisemiste kaartidega mässasin, siis WASAPI oli ainus, millega värk (DAW) töötas soovitud suunas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pistyk
HV veteran

|
03.04.2016 00:52:41
|
|
|
pistyk, MIllega tegu?
|
Tegelt olen kimbatuses,.Alguses olid Audio Prod ees ja OR-id taga,esimesed mängisid liiga üle.tagumsed liiga vaikselt,panin 8 oomised OR-id ette ja 4 oomised Audio Prod taha..järgmine probleem,kuigi esimesesed on natuke ligemal,siis ikkagi on tagumisi rohkem kuulda. Ja muusikat kuulates pole ka varasemast erilisemalt elamust väga olnud. Järgmine nädal proovin nii,et panen Audio Prod OR-ide otsa,arvuti kõrvale,vaatame mis häält siis teeb
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
03.04.2016 00:56:30
|
|
|
Ma mõtlesin ka, et kui 2+2 kasutada, siis peaks need üksteise otsa virutama.
See tundub loogilisem, ei aja väljuvat muusikat omavahel ''sassi''
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 657 loe/lisa |
   |
3 :: |
509 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
03.04.2016 11:50:03
|
|
|
pistyk kirjutas: |
pistyk, MIllega tegu?
|
Tegelt olen kimbatuses,.Alguses olid Audio Prod ees ja OR-id taga,esimesed mängisid liiga üle.tagumsed liiga vaikselt,panin 8 oomised OR-id ette ja 4 oomised Audio Prod taha..järgmine probleem,kuigi esimesesed on natuke ligemal,siis ikkagi on tagumisi rohkem kuulda. Ja muusikat kuulates pole ka varasemast erilisemalt elamust väga olnud. Järgmine nädal proovin nii,et panen Audio Prod OR-ide otsa,arvuti kõrvale,vaatame mis häält siis teeb |
Kui ootad 4.0 süsteemilt elamust siis peaks ilmselt signaal tulema vastavalt (surround) salvestiselt, läbi heliprose ning 4.0 võimendi. Vastasel korral on segiläbi ruumipeegeldused, erinevade kõalarielementide sageduskarad, resoneerimised/sumbumised. Kolmekäiguline lõuna, kõik koos supipotis ... püreestatult.
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
pistyk
HV veteran

|
03.04.2016 17:20:25
|
|
|
marcor1 kirjutas: |
pistyk kirjutas: |
pistyk, MIllega tegu?
|
Tegelt olen kimbatuses,.Alguses olid Audio Prod ees ja OR-id taga,esimesed mängisid liiga üle.tagumsed liiga vaikselt,panin 8 oomised OR-id ette ja 4 oomised Audio Prod taha..järgmine probleem,kuigi esimesesed on natuke ligemal,siis ikkagi on tagumisi rohkem kuulda. Ja muusikat kuulates pole ka varasemast erilisemalt elamust väga olnud. Järgmine nädal proovin nii,et panen Audio Prod OR-ide otsa,arvuti kõrvale,vaatame mis häält siis teeb |
Kui ootad 4.0 süsteemilt elamust siis peaks ilmselt signaal tulema vastavalt (surround) salvestiselt, läbi heliprose ning 4.0 võimendi. Vastasel korral on segiläbi ruumipeegeldused, erinevade kõalarielementide sageduskarad, resoneerimised/sumbumised. Kolmekäiguline lõuna, kõik koos supipotis ... püreestatult. |
Varem olen kasutanud sama süsteemi,siis olid kõik kõlarid 4 oomised ja asi oli paigas,siis oli kõik ok.Praegu lihtsalt ühed mängivad vaiksemalt.Kõlarite kaugusega ka eriti mängida ei saa,sest tuba on nii väike
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
03.04.2016 19:00:07
|
|
|
tsitaat: |
Kui ootad 4.0 süsteemilt elamust siis peaks ilmselt signaal tulema vastavalt (surround) salvestiselt, läbi heliprose ning 4.0 võimendi. |
Ei pea ilmtingimata, võib kasutada pseudo-surround protsessorit. Mul on kusagil paar sellist vedelemas: http://lexiconpro.com/en/products/mx400 Surroundi otseselt teha ei ole proovinud, aga idee poolest peaks võimaldama.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
04.04.2016 08:08:53
|
|
|
marcor1, ehh, tegelikult juba noodikiri määrab ära, kas konkreetse noodijärgi esitatav muusika peab rindkeret tampima või ei pea.
https://en.wikipedia.org/wiki/Dynamics_(music)
//ma olen korra ühelt pedantlikult orkestrandilt sõimata saanud heliteoste liiga vaikselt kuulamise eest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
hervor
HV kasutaja
|
04.04.2016 08:43:25
|
|
|
Kui panna paralleeli 4 ja 8 oomised kõlarid, siis füüsikaseadustest tulenevalt mängivadki 8-oomised 2x väiksema võimsusega.
Jadamisi ühendatuna mängivad võrdselt, aga siis saab kätte kõigest kolmandiku võimendi võimsusest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|