Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kaua oled WoT-i mänginud? Täpsusta teemas. |
12-10a |
|
40% |
[ 24 ] |
10-8a |
|
18% |
[ 11 ] |
8-6a |
|
11% |
[ 7 ] |
6-4a |
|
8% |
[ 5 ] |
4-2a |
|
5% |
[ 3 ] |
Vähem kui 2a |
|
16% |
[ 10 ] |
|
hääli kokku : 60 |
|
autor |
|
DamienDK
HV kasutaja
|
28.02.2016 14:37:45
|
|
|
damn.. pents jõudis ette.
Ma võin tagantjärgi tarkusena öelda, et ma olen lihtsalt lihtlabane noob, kes ei teadnud, et xvm minimum väärtus on 5%.
Tegelikult ei ole ju vahet, kas reaalne võimalus võis olla 1%, 5% või 0.1%. Sa ei saa lihtsalt väita, et statistiliselt ei oleks tohtinud võita. Selleks olekski pidanud võiduvõimalus olema ümmargune 0. Vahet ei ole isegi, kuidas seda lõppkokkuvõttes arvutatakse, 0 see ikkagi olla ei saa.
Sama hästi võiks ju väita, et pokkeris ei tohiks royal flushi kätte tulla, kuid 0.0032% tõenäosusega (kiire googeldamise tulemus) seda siiski juhtub.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
28.02.2016 15:27:37
|
|
|
Küps ehk ratsionaalne inimene teeb selliseid nö praktilisi otsuseid.
Näiteks statistiline tõenäosus on praktiline, kuna arvata võib, et kui keegi noolemängus on olnud tänaseni meister, siis eks ta ole ka edasi. Paljudel elujuhtumitel on õige valik usaldada seda ratsionaalset tõenäosuse liiki.
Lisaks statistilisele ajaloole vaatab matemaatika ka geomeetriliselt asju, näiteks kui geomeetrilisel pinnal on pool musta värvi ja pool valget, siis pinna sisse visatud nool satub pooltel juhtudel ehk 50% tõenäosusega musta värvi peale. Aga see geomeetriline tõenäosus ei arvesta võistleja vilumust, seega on ebapraktiline ja elukauge.
Seilkejad võtavad riske ja teevad ebapraktilisi otsuseid ja vahel võidavad.
Näiteks võib meister pühapäeviti alati kaotada, kuna siis on pohmell, teistel päevadel on maailma meister. Sellistel asjaoludel olev tõenäosus on ka vahel riskijatel kasutusel.
Matemaatiline nn klassikaline tõenäosus ütleb, et ruletis peale 10 järjestikuse punase numbri tuleku, ei tule 11-ndal korral kindlasti must number, vaid on 50-50% asi edasi.
Noh ja siis konstrueeritakse mitmesuguseid muid tõenäosusi edasi. Näiteks IT-valdkonnas ja matemaatikas on nn andmekaevandus selline asi, et tegeletakse andmete uurimisega nii, et üritatakse leida mingi muster/seaduspära nende seest. Näiteks leitakse, et kehtib seos, et kaupa X ostetakse rohkem kui sinna antakse nö tasuta kauba peale boonuskaup Y. Sellise valemi leiab andmekaevur üles ja seejärel saab teha taas uue tõenäosuse liigi, et vot inimkäitumise psühholoogilise tõenäosuse põhjal ostavad isikud seda ja toda sellistel tingimustel tõenäosemalt kui muidu.
Ses mõttes on neid tõenäosuse liike igasuguseid ja millisele toetuda antud hetkel on üsna loterii küsimus.
Üldiselt ise leian, et igasugused Windows8 jm WoT-i võidukoefitsendid ja statistika on üldiselt asi, mida ratsionaalne küps inimene peaks arvestama ja usaldama. Aga kui see WoT-i statistika teinekord ei anna ootuspärast tulemust, no siis oli tegu sel harval korral muude mõjuteguritega, näiteks siis esines see pohmellitõenäosus, mitte statistiline tõenäosus, või oli arvutivõrk umbes kaotajatel halb sel hetkel, jne.
Et noh, ma ei leia, et windows8 vm koefitsient oleks 100% alati puhas tõde, aga enamasti suuresti ta ikka peab paika. Ja intelligentse ajuga olen ikka arvestab sellist tõde.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marx112
HV kasutaja
|
28.02.2016 15:36:54
|
|
|
Kas nii saab näiteks teha, et ma ostan näiteks IS6 omale. Panen sinna sisse näiteks IS7 mehed, treenin ümber ja siis peaks saama neid IS6 mehi igale vene rasketankile sisse panna? Või ma peangi hakkama nagu nullist neid mehi ikka treenima IS6 peal, mis on juba tankis olemas, et saaks neid teistesse vene tankidesse panna? Või ma olen valesti aru saanud, et sinna sisse saab ainult teiste tankide mehi tõsta? Mitte, et IS6 mehi teistesse panna?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
28.02.2016 15:42:24
|
|
|
Ma küsiks seonduva küsimuse eelmise küsijaga.
Et mis siis juhtub, kui premium tanki sees koolitada meeskonnal eriskille välja (näiteks Reparation 100%, Kamuflaash 100%) ja siis panna see meeskond teise tanki. Et kas siis säilivad need eriskillid või mitte? Saan aru, et teise tanki panned üldskillid meeskonnal on kohe madalad, aga kas eriskillid jäävad neile alles ikka ja hakkavad toimima taas peagi?
Või et millise skeemiga saaks koolitada efektiivselt eriskille välja ja panna siis uude tanki meeskond üle?
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrez3d
HV veteran

|
28.02.2016 15:47:09
|
|
|
Marx112 kirjutas: |
Kas nii saab näiteks teha, et ma ostan näiteks IS6 omale. Panen sinna sisse näiteks IS7 mehed, treenin ümber ja siis peaks saama neid IS6 mehi igale vene rasketankile sisse panna? Või ma peangi hakkama nagu nullist neid mehi ikka treenima IS6 peal, mis on juba tankis olemas, et saaks neid teistesse vene tankidesse panna? Või ma olen valesti aru saanud, et sinna sisse saab ainult teiste tankide mehi tõsta? Mitte, et IS6 mehi teistesse panna? |
IS6 peal saad treenida kõikide vene heavy tankide meeskondi. Lihtsalt tõstad nad tankile ja midagi treenima ei pea. Minul näiteks on IS6 peal IS4 meeskond.
viimati muutis andrez3d 28.02.2016 15:49:12, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel468
HV kasutaja
|
28.02.2016 15:47:12
|
|
|
Kui sa ostad näiteks IS-6 siis sa saad kõikide vene rasketankide meeskondasid sinna sisse panna ja neid treenida. Üldskillid jäävad ka 100% peale ning saad lisaoskusi treenida paremini kuna prem tankidel areneb meeskond 50% suurema tõhususega.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marx112
HV kasutaja
|
28.02.2016 15:47:59
|
|
|
Ma saan sellest aru et, tavalise tanki meeeskonda saab panna prem tanki kui on samast riigist ja sama tüüp ja kõik skillid jne säilivad. Et saab nagu hästi mehi treenida. Aga kas prem tanki mehi saab tõsta ümber tavalisse tanki ja skillid jne säilivad? Mul endal pole sellist võimalust, et seda proovida. Mul type59 ja jag88, aga kumbagi samaliini ma pole arendanud.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrez3d
HV veteran

|
28.02.2016 15:53:21
|
|
|
Marx112 kirjutas: |
Ma saan sellest aru et, tavalise tanki meeeskonda saab panna prem tanki kui on samast riigist ja sama tüüp ja kõik skillid jne säilivad. Et saab nagu hästi mehi treenida. Aga kas prem tanki mehi saab tõsta ümber tavalisse tanki ja skillid jne säilivad? Mul endal pole sellist võimalust, et seda proovida. Mul type59 ja jag88, aga kumbagi samaliini ma pole arendanud. |
Loomulikult saab, perkid ja skillid jäävad alles.
|
|
   |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
28.02.2016 15:57:55
|
|
|
mirko28 kirjutas: |
Või et millise skeemiga saaks koolitada efektiivselt eriskille välja ja panna siis uude tanki meeskond üle? |
Et see olekski vast lühidaselt minu küsimus siis.
Et mis moodi saab kõige hõlpsamalt tekitada meeskonnale palju eriskille ja siis paigaldada need oskuslikud meeskonnaliikmed ümber teistesse standard tankidesse.
Mul on vaikselt premium Tier 3-4-5 tankidega eriskillid välja arenemas tankidel ja mõtlen, et kunagi ma ilmselt loobun Tier 3-4-5 tankidega mängimsiest ja siis oleks ju hea tõsta kõik need erioskustega liikmed üle Tier 9-10 tankidesse.
andrez3d kirjutas: |
Loomulikult saab, perkid ja skillid jäävad alles. |
1. Kas eriskillid jäävad alles ka siis kui tõstan oma UK Heavy Tier 5 Excelsior-i meeskonna üle UK Tier 10 Heavy FV215b tanki?
2. -//-. kui tõstan UK kergetanki Tier X?
3. -//-. kui tõstan mitte UK vaid vene rasketanki Tier X?
4. -//-. kui tõstan mitte UK vaid vene kergetanki Tier X?
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel468
HV kasutaja
|
28.02.2016 16:08:29
|
|
|
Üldoskus ei jää 100% peale kui sa prem tanki crew tõstad tavalisse tanki.
Mirkole nii palju, et sa saad tõsta sama rahvuse tankide vahel meeskondasid ringi kuid näiteks hiina meeskonda ei saa sa vene tankidesse panna. KUi sa mõtlesid midagi muud siis ignore it.
Saad tõsta ka oma tier 5 crew tier 10 tanki aga see tuleks sellisel juhul ümber treenida selle tier10 tankile sobivaks muidu kaotad just üldoskuses sõltuvalt sellest millisesse tankitüüpi sa oled meeskonda ümber paigutamas.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tcih
HV kasutaja
|
28.02.2016 16:12:31
|
|
|
Loodan, et te ei aja nüüd midagi sassi. Sellist asja nagu prem tanki meeskond ei tohiks üldse eksisteeridagi. Prem tankis kasutatakse ainult teiste tankide meeskondi. Kui mingi vea tõttu on sul näiteks spets IS6 meeskond, siis seda sa enam kuhugi ümber treenimata ei tõsta.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
28.02.2016 16:19:19
|
|
|
Tanel468 kirjutas: |
Saad tõsta ka oma tier 5 crew tier 10 tanki aga see tuleks sellisel juhul ümber treenida selle tier10 tankile sobivaks muidu kaotad just üldoskuses sõltuvalt sellest millisesse tankitüüpi sa oled meeskonda ümber paigutamas. |
Ok. Aga need eriskillid/perkid jäävad ikkagi alles ja ära neid ei kustutata ümbertõstmisel sama rahvuse ja sama tankitüübi piires eksole?
Et praegu mul premium UK Tier 5 heavy crew omab igaüks mingi 79% Repatration oskust, nagu ühel eelmisel pildil näitasin, oletame, et varsti siis on 100% ehk eriskill olemas. Et kui nüüd tõstan selle meeskonna üle UK Tier X heavy tanki, siis üldoskused jah vähenevad ajutiselt, kuid eriskill Reparation jääb alles ja hakkab peagi taas toimima eksole?
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel468
HV kasutaja
|
28.02.2016 16:28:15
|
|
|
jah Mirko, loe veel ericku guide,s eal on sellekohane sektsioon olemas täitsa ja youtubes leiab ka arutult videosid crew skillide ja ümbertõstmise kohta
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
28.02.2016 16:34:54
|
|
|
Ok, asi selgem.
Aga tekkis lisaküsimus, et kas hea oleks siis omada iga rahvuseigast tankitüübist ühte madalama Tier-i premium tanki, mida siis kasutada nagu koolimajana, et selle sees koolitad meeskonna perk'id välja ja tõstad meeskonna siis sama rahvuse ja sama tankitüüpitier-i tanki selle meeskonna?
Mulle tundub, et oleks hea skeem.
Näiteks oletame, et hakkan peagi harjutama Tier 6 UK rasketankiga, siis ostan selle tanki välja esmalt ja seejärel oleks hea panna sinna sisse premium koolitustanki meeskond kohe ja koolitustanki panna siis uus meeskond, keda ehk ka vaja läheb peagi.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel468
HV kasutaja
|
28.02.2016 18:00:27
|
|
|
Sa saad ilma treenimata ümber tõsta meeskondasid, seega sul pole vaja kahte erinevat meeskonda. Ehk sul on vaja meeskonda ainult sellele põhitankile ja siis kui soovid prem tankiga mängida liigutad lihtsalt selle põhitanki meeskonna prem tanki ja voila.
Kurat see mäng ma ütlen, ma ei ole ju banaani Iq-ga aga millegipärast mulle tundub, et kui ma kaarti vaatan siis ma ei saa lihtsalt aru mis seal toimub, siis ei saa ma veel aru miks ma ei oska valida olukordasid kus olla ründav või kaitsev ja üleüldse miks on kõigi torud alati minule suunatud isegi kui ma pisikese otsa oma turretist välja pistan. Just lõpetasin sessiooni Tiger I-ga mis kukutas mu keskmist dami kõvasti, winrate jäi 25% juurde ja keskmine wn8 860ga
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
28.02.2016 21:43:35
|
|
|
Siin on minu hinnangul parim artikkel, mis illustreerib algajale selgelt, kus on weak spot'id:
http://worldoftanks.eu/en/news/pc-browser/academy/tank-academy-weak-spots/
Nagu näete, siis artiklis on head pildid, mis näitavad piltidel väljatooduna esi- ja tagaratast, lisaks ülemist luuki, esipaneeli nupukesi/luuke ja esiosa alaosa.
Seda kõike mainiti siin mulle ka eespool verbaalselt, aga artikli pluss on, et on hea visuaalne.
Seetõttu minu tagasisideline hinnang on, et on hea artikkel.
Aga urusaadavalt tuleks ajapikku kõik tankid eraldi üle uurida Weak Spottide osas.
Ise ütleksin, et WoT on päris huvitav mäng, meeldib. Mulle meeldib selle muusika üsna rohkelt. Samuti meeldib, et saab tunnetada nö meeskonnatööd, et igaüks annab oma panuse ühise eesmärgi nimel. Sellist teamwork tunnet tänapäeval ei saagi eriti päris töökohtadel, eriti riigiametis veel. Seetõttu on see mäng hea. Erinevad mürsud ja tankid on hea heliga, taustamuusika ka hea. Ka chat on huvitav, kuna seal kaotajad nutavad alati "gold noob" ja siis saab neile seletada, et olge siis ka gold noob, siis ei kaota enam, jne.
Huvitav hiljutine kogemus on, et vastase mürsud lendavad ikka suht aeglaselt, 1-2 sekundit? Selle aja jooksul võid mürsu poole vaadates/zuumides eemale liikuda üsna edukalt. Minu jaoks huvitav avastus.
Ega enam Tankionline'i ma küll lahti ei tee, kuigi too oli ka huvitav, kuna seal oli veel rohkem võimalusi mängusiseseks trollimsieks jne. Näiteks oli ikka tõesti lõbus teise tanki peal istuda ja ega ta midagi teha ei saanud kui ei osanud. Sai mineerida ära kogu lipu ümbruse, teha huvitavaid vigurhüppeid, blokeerida teisi tanke kinni, et nad liikuda ei saaks, tulistada tiimikaaslasi jpm lahedat.
WoT-is on natuke vähem selliseid lahedaid Fun võimalusi. Aga ühtteist siiski on.
Näiteks mulle endale mäe all on pähe katapulteerutud mäe otsast. Kiitsin koheselt teostajat, tõesti ilus hüpe oli.
Seetõttu soovitan kõikidel algajatel vaikselt uurida mängu ja nautida- hea mäng on.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
indu
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Valvejoodik
HV veteran

|
28.02.2016 22:30:38
|
|
|
Näed, siin on sulle mitmeks nädalaks uurimist- kõikide tankide mudelid ja nõrgad kohad visuaalselt olemas:
http://tanks.gg/wot/list
Klõpsa tankil, vali 3D model ja näed ära mis on tugevad ja mis on nõrgad kohad.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
1 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrez3d
HV veteran

|
28.02.2016 22:47:11
|
|
|
indu kirjutas: |
Täna kohtasin andrez3d sugulast |
Indu sa oled väga õnnelik tankist, sest ma vähemalt kahel korral näinud kuidas conqueror gun carriage sind suht maha võtnud. Ma ise nimetan seda artyt "that was close", sest temaga ei ole võimalik sinna lasta kuhu sihid. Täiesti mõttetu arty...
Täna üks huvitav mäng.
Spoiler 
|
|
   |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel468
HV kasutaja
|
28.02.2016 23:26:35
|
|
|
Täielik loomaaed, isegi ace ei saanud
Vaatasin veel järgi, et jõudsin täna 18 lahingut teha ja neist 5 võitsin
Spoiler 
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marx112
HV kasutaja
|
29.02.2016 00:15:15
|
|
|
Võtan arti kohapealt sõnad tagasi praegu. Arendasin 203mm toru ära S51-el ja nüüd on päris nauditav mängida.Splash on päris suur et päris pihtagi polegi vaja saada. Aga muidugi, et aritit mängida, selleks on vaja midagi närida ja kõvasti õlli . Tuli ace tanker isegi ära. Tagasi ostsin üldse selle põhimõttega, et neid missioone teha. Kahe päevaga kõik missionid tehtud. Nüüd light tankiga pooleni mis on ikka ilge kepp. Ace tanker tuli ka ära.
Võit
Karjala
S-51
Kogemused:1 610 Krediiti 55 304
Lahingu saavutused Suurekaliibrine, Meisterlaskur, Gore medal, Valdamise märk: „Tankiäss“
Repairs: -1 330
Ammunition: -11 460
Total: 42 514 WN8: 5 654 (100)
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
29.02.2016 01:27:32
|
|
|
Muidu lisaksin mõtlemisainet eelneva statistika juurde järgneva näitega.
Võtame ruletilaua, kus on pooled numbris punased ja pooled mustad.
Kui genereerida juhuslikul viisil ütleme 1000 ruleti arvu, siis on selline tulemus:
1. punaseid ja musti esineb statistiliselt võrdselt. Punase saamise statistiline tõenäosus on ca 50%.
2. järjestikust 11 punast esineb üliharva, näiteks 1 kord ainult nende 1000 kohta. 11 järjestikuse punase saamise tõenäosus on väga väike, ca 1% või vähem.
Siis kui nüüd võtta olukord, et järjest on tulnud 10 punast numbrit ja küsida, et mis tõenäosusega tuleb taas 11'nda numbrine punane?
Siis eelneva statistilise tõenäosuse järgi (punkt 2) on tõenäosus 1%, st et vaevalt, et tuleb taas punane, kuna statistiline ajalugu näitab, et selliseid pikki punase numbrite kordumisi esineb väga harva.
Aga tavaline klassikaline tõenäosus ütleb, et punase taas tulemine 11nda arvuna on 50-50, sama tõenäone kui ka musta tulemine.
Seega on nagu 2 konkureerivat tõenäosuse liiki, kumba valida, ühe puhul on tõenäosus 50% ja teise puhul 1%.
Ja ega ei tea öelda, millist tõenäosuse liiki valida otsuse tegemisel.
See näide siis võiks panna mõtlema, et statistik Win8 ennustab oma nurga all võidutulemust. Aga on ka konkureerivaid muid variante asja vaadata. Näiteks võib vaadata nii, et olenemata Win8 väärtusest on teie tiimi võidu tõenäosus 50%. Võib ka muud moodi vaadelda. Seega on see tõenäosusteoorija ja statistika jms ebatäpne teadus, asjad on suhtelised ja komplitseeritud.
Ise arvan, et mingi eeldusoletuse saab nendest windows8 jt statistikutest ikka teha, aga ei maksa neid ka liiga tähtsaks pidama hakata.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
rändur_000
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
29.02.2016 10:21:16
|
|
|
Olen tähele pannud, et peamine värk, miks kõrge win chance ja wn8-ga tiim kaotab, on see, et jäetakse üks flank täiesti tühjaks. Mingil arusaamatul ja müstilisel põhjusel.
Kipun juba järeldama selle põhjal, et mängus kehtib üsna tugev karjaefekt olenemata wn8 või muust mängija headusest. Joostakse sinna, kuhu juba osa ees minema paneb.
_________________ www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
|
|
Kommentaarid: 1192 loe/lisa |
   |
884 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
29.02.2016 10:22:28
|
|
|
Ma olen sirvinud win8 juba varem ja jään edasi oma arvamuse juurde, kuna põhjendasin oma arvamuse ära.
Kuna sa pole põhjendanud milles loogikaviga seisneb, siis soovitaks uuesti lugeda või pehjendada oma seisukohta.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|