Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mitu tolli on sinu peamine igapäevases kasutuses olev monitor? |
10-15" |
|
0% |
[ 3 ] |
15-20" |
|
2% |
[ 7 ] |
20-25" |
|
17% |
[ 53 ] |
25-30" |
|
41% |
[ 125 ] |
30-35" |
|
25% |
[ 77 ] |
35" või suurem |
|
12% |
[ 37 ] |
|
hääli kokku : 302 |
|
autor |
|
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
18.02.2016 10:12:03
|
|
|
Aru ma sellest ei saa mida k pärast ueemad arvutid 120+ Hz tahavad Q6600 vanemad arvutid ei vajanud enamat kui 60Hz sellest piisas.
Sai siis i7 muretsetud täiesti uus arvuti monitor jäi samaks ja kohe oli probleemid millest 60Hz oli liiga vähe.
see selleks sai siis benq2411z murtsetud sest motion blur on ikka rõve mis 60Hz peal tekib. Nüüd on probleem lahenenud pärast vastava monitori ostmist.
Ikka veider on see kogu asi. Lisaks veel gtx970 täiesti uus hw aga 60Hz peal on motion blur rõve panin selle gtx kaardi siis q6600 boxi siis seal oli blur ka kenasti olemas niikaua kui ma üldse uut rauda koininud olen siis see alla 120Hz suurt hakkama ei saa. Benq monitorile on vahemalt programm mis 60Hz ravib. Tänapäeva raud on üldse veider küll seal lag, küll see madal, stuttering nojaa. Nendest probleemidest küll üle saadud.
Kuid ühteist ikka jätab soovida.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
18.02.2016 15:03:09
|
|
|
Sezaro kirjutas: |
On 144hz üldse worth it? |
Olen hiljuti just mõtlema hakanud, et SMITE tahab ka tegelt üle 60Hz vist... enne S3 tulekut olin attack buffi juures jousti mapis ja pilt ei liigu selgelt, mäletan hästi võrdlust kunagi CRT aegadel enda oma ja naabri oma (mänguks oli CS 1.6)...
Ise muidugi ei taha IPS'ist allapoole minna ja hetkel IPS+>60Hz jne. maksab liiga palju. Üle 300 ei taha monitori eest maksta
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
18.02.2016 16:55:44
|
|
|
LCD eest, mis kestab 5+ aastat võiks vabalt üle 300€ maksta aga ühtegi head ei ole ju. Kõik need IPS 144MHz vms on rämeda backlight bleediga nagu näha. Ei viitsiks ka 800€ eest osta piletit @ garantii osakonna vahel jooksmiseks.
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
18.02.2016 17:26:22
|
|
|
praegune trend paistab olema kiirete va-de pealetulek. esimeste pääsukeste pealt vaadates ei tundugi halb variant olema.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
18.02.2016 17:45:25
|
|
|
5 aastat tagasi 5000kr (320€) maksnud HP ZR24W töötab endiselt väga hästi. On küll 60 Hz, jah.
_________________ Müüa igasugu asju
Saab 9-3 10-sendise alghinnaga oksjonil
Müüa LPG-seadmega Subaru |
|
Kommentaarid: 889 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
18.02.2016 18:11:21
|
|
|
angel, kuidas kellelgi... ise üle 300 maksta ei taha kuvari eest.. GPU sama jutt.. ülejäänud asjud maksku ~200 ja kokku tuleb juba üle mõistuse summa :p
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
18.02.2016 18:18:50
|
|
|
Mina võtsin 2411z TN paneeliga küll kui seadistasin silma järgi ja tundub üsna ok. 2411z sai valitud ka ,et 144Hz ja motion blur eemaldus
Ütlen kohe kes voolavat silmailu ja puhtaks pestud pildiga mänge taguda tahab ja IPS väga ei koti on see hea valik.
Vesse arvutitargas ka seda mudelit näha saab. Ok ma olen nõus heledama mustaga kuid üleüldiselt kasutamiseks milleks ta mõeldud on ok valik. Pole see vaatenurga probleem kaa nii hull. Enamasti istud ikka keskel.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
18.02.2016 18:43:59
|
|
|
rmc kirjutas: |
angel, kuidas kellelgi... ise üle 300 maksta ei taha kuvari eest.. GPU sama jutt.. ülejäänud asjud maksku ~200 ja kokku tuleb juba üle mõistuse summa :p |
Eks see oleneb sellest kes mida tahab ja milla peale kulutab. Endal silmad tähtsamad seega kui juba osta siis midagi väga asjaliku ja siis seda niikaua kasutada kuni otsad annab. Senine FP241W BenQ on hästi vastu pidanud. MVA paneel, 60Hz uimane nagu tigu (üleminek crt pealt oli kohe näha, et venib nagu tatt). ainult pilt hakkab aina rohkem sisse põlema. Natuke mingi taustapilt kauem ees on siis mõne päeva pärast on juba näha õrnalt hallil taustal kontuure taustapildist.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
18.02.2016 19:51:25
|
|
|
angel kirjutas: |
rmc kirjutas: |
angel, kuidas kellelgi... ise üle 300 maksta ei taha kuvari eest.. GPU sama jutt.. ülejäänud asjud maksku ~200 ja kokku tuleb juba üle mõistuse summa :p |
Eks see oleneb sellest kes mida tahab ja milla peale kulutab. Endal silmad tähtsamad seega kui juba osta siis midagi väga asjaliku ja siis seda niikaua kasutada kuni otsad annab. Senine FP241W BenQ on hästi vastu pidanud. MVA paneel, 60Hz uimane nagu tigu (üleminek crt pealt oli kohe näha, et venib nagu tatt). ainult pilt hakkab aina rohkem sisse põlema. Natuke mingi taustapilt kauem ees on siis mõne päeva pärast on juba näha õrnalt hallil taustal kontuure taustapildist.  |
Võib-olla capacitor vahetusega pikendaks eluea aasta - 2 ?
Mul kunagi oli LG 19 4:3 LCD 5ms kui aus olla siis crt pealt minnes oli ok ,aga vahe oli sees. Monitor suri sellesse ,et ma ei viitsinud kõike vahetada. Kui juba kondesid vahetatda siis juba kõik korraga. Ostes teise 4ms monitori 60hz hiljem sest midagi oli vaja no see oli äpard ei suutnud kuidagi harjuda. See oli ka kiire surm talle. Vast sobis vanemasse arvutisse. Kuid saatsin pikalt kui uue komplekti ostsin sest eyecandy puudus. Olude sunnil pidin oma präeguse võtma.
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
18.02.2016 20:21:48
|
|
|
Ega kondekate vahetamine ei aita ekraani aegluse ega burnin vastu. Kui juba pilt sisse põleb siis on ekraan oma aja ära elanud. Enamik seda burnin'i ei märkaks aga endal hallil taustal kenasti näha kuidas kohati jutid sees. Ükskord põles ajutiselt sisse ühe mängu shurtcut ikoon, mis alati deskil olemas on olnud
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
19.02.2016 13:30:36
|
|
|
Sain Delli U2715H oma kasutusse. Hea monitor, võib julgelt soovitada. Mängimisest ma midagi ei tea, kuid pilt on mõnusalt sile (väga õnnestunud anti-glare minu hinnangul) ja värvid peale mõnigast testpiltide abil settingute näppimist ilusad. Tüüpiliselt on out-of the box kontrast (tase 50) vale, rikub heleda otsa ära, tuleb testpildide abil natuke maha võtta seda. G ja B kanalid on ka veidike üle, kuid üldiselt värvid paistavad silmale ka lahjemaks foto- või kujunduskasutuseks piisavalt õiged. Taustavalgus on ka rahuldavalt ühtlane. Päris ehtsalt flicker-free ja pildi saab tõesti probleemivabalt piisavalt tumedaks keerata. Testide järgi Brightness 19-20 annab umbes 120 cd/m2 ja silma järgi on see ka mugav.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
troglodyte
Kreisi kasutaja

|
19.02.2016 17:38:41
|
|
|
Mul on praegu kolmas U2715H.. esimesel oli äärest näha taustvalguse LED-d (alguses ei osanud probleemi näha, kuid tagantjärgi on WTF tunne) ja mingi probleem DisplayPort sisendiga.
Teisel U2715H-l oli suht kole taustvalguse leke kahes nurgas ja üheskohas oli tolm ekraani taga.
Kolmanda monitoril oli esimest korda käima pannes suur ja imelik ebaühtlase valgusega ovaalne "sõõr" ekraanil, võttis sõnatuks kui seda nägin. Samas peale terve õhtut kasutamist kadus see ära ja pole enam tagasi tulnud. Kuna nüüd on pilt ilus ja piisavalt ühtlane pole pidanud vajalikuks uuesti garantiise viia. Max123 Delli garantiile küll selles mõttes 5+ et mingit kemplemist ei olnud, monitorid vahetati pikema jututa ära. Nende endapoolne kontroll võiks küll põhjalikum olla.
_________________ ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
20.02.2016 19:52:44
|
|
|
Niipalju kui ma netist uurinud olen siis väga kohe iga ajsja järgi poodi tormata pole mõtet. Tuleb osta selliseid tooteid millel netis puuduvad veidrad probleemid google on väga hea selleks. Googles näeb ära mis elektroonika sees jne.
Üks väga hea elektroonika test on kui kaabliotsa vastu arvuti korpust lasete kui sädeleb siis on monitor vigane. See on üpris hea test proovida.
Üsna head ülevaated on www.blurbusters.com
Üks hea test monitorile on www.testufo.com põhiliselt läheb vaja liikuvat photo testi millega saab kaablit testida kõik kaablid poes pole kuld.
DVI-DL kaabli tunneb ära kui kõik pinnid on ühendatud väga palju poes müüdavatel DVI kaabilet pole kõikede otsade taga juhet ja nii probleemid tekkivad. On ka fake DVI kaableid millel kasutatud hdmi kaablit no cm.
Isegi kilekotist näeb ära kui natuke näpuga suruda mõni pinn läheb otsiku sisse millel pole juhet taga.
Ma olen proovinud mõningaid DVI kaabled kuid ehtsat DVI kaablit pole näinud ilselt tellin netist ja ei hakka kohaliku turuga vaeva nägema. Kõigi 25 pinni taga peab olema juhe mitte 24 pinni. Seda võib vaidlustada kuid õigel kaablil on kõik pinnid ühendatud.
Kui kullatud otstega kuski seda mainitakse siis sellega ei tasu kaasa minna digi signaal ei vaja kullatud otsi. Palju tähtsam on varjestus.
Meie õhusleviv MPEG-4 TV signaal võib kenasti rikkuda ära pildi ilu. Ise seda sai kogetud tv kaablite ja antenni eemaldamise seina küljest antenni ja arvuti kaugus oli paar meetrit kuid antenn ja kaablid keerasid korralikult käkki.
HDMI kaablitest ei tea palju HDMI on digi signaal nagu ka DP kuid need ka ei vaja kullatud otsi mis on tegelikult värv aga kvaliteedi ja häire probleemid on ka nendel.
Tegelikult sellel jutul vist ei tulegi lõppu.
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
24.02.2016 00:05:37
|
|
|
Hetke seisuga, infot lugedes, ei ole vist ühtegi korraliku probleemivaba 100-144Hz Gsync, Freesync LCD ekraani millel poleks jadamisi jamasid kaelas? Ehk siis veatu pilt ja toimib ilma probleemideta ja ei esine color bending, backlight bleed või pixel Inversion efekti.
Iga lcd kohta mida leidnud olen on mingi jama kaelas paneeli tüübiga seoses.
Keegi omab ehk Dell S2716DG ekraani ja oskab selle kohta midagi tarka rääkida?
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
24.02.2016 04:04:56
|
|
|
angel, Jäi ka endal sama mulje lugedes arvamusi. Jama jama otsa. VA paneelid siiski annavad lootust, et asi paraneb.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
24.02.2016 13:14:43
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
angel, Jäi ka endal sama mulje lugedes arvamusi. Jama jama otsa. VA paneelid siiski annavad lootust, et asi paraneb. |
Millal on lootust nende VA paneelide osas? Keegi on uudistes ehk kaevanud ja oskab öelda? Ise leidsin, et Lenovo laseb mingisuguse välja aga kahjuks ainult 1080p, mis 27" peal on suht suurte pixlitega. BenQ omab mingit VA paneeli aga seegi 1080p ja suht kesine.
Keegi omab mõnda Dell vms Gsync TN paneeli ja on natuke kriitilisema, teravama silmaga võiks öelda kui juba see asi on. Selle Dell kohta kohati tundus, et kui seaded paika panna ja valida vähem kiirem mode siis täitsa OK pilt pidavat olema. 144Hz nagunii suht pointless kuna enamik mänge optimiseerimata ja ei saa eriti kergelt seda fps'i nõnda kõrget kätte.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
24.02.2016 18:26:39
|
|
|
Endal FS esialgne vaimustus üle läinud:P Võiks öelda, et 144Hz 75% ajast kasu vs 60Hz ja 25% ajast FS@60Hz vs 60Hz. Ehk kuni sync tehh pole arenenud vaataks rohkem 144Hz monitore...
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
dohc-48v12
Aeg maha 1p

|
25.02.2016 00:19:26
|
|
|
Sai ka soetatud NN 4K monitor, UHD pigem.
Smasungi U28D590D
Pigem ei kiida. Mängimine on suhteliselt võimatu, Isegi kui V-sync sisse lülitada poolitab monitor pilti (tearing) Kui võtta mingi programm või aknast kinni ja lohistada mööda töölauda siis tekib taha tume vari järgi, ja seda ka liikudes mängudes (ghost)>
_________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
Siga armastab muda, aga mudane siga armastab puhast aset!
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid! |
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
6 :: |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
25.02.2016 01:18:30
|
|
|
dohc-48v12 kirjutas: |
Smasungi U28D590D
Pigem ei kiida. Mängimine on suhteliselt võimatu, Isegi kui V-sync sisse lülitada poolitab monitor pilti (tearing) Kui võtta mingi programm või aknast kinni ja lohistada mööda töölauda siis tekib taha tume vari järgi, ja seda ka liikudes mängudes (ghost)> |
sELLISE RAHA eest ei tohiks ju puudusi olla
_________________ #Olen küberkiusamise vastu! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel^^
HV kasutaja

|
25.02.2016 01:22:16
|
|
|
oleks vaja monitor telekat omale, 24" või natukene suurem. Hinnapiir kuni 250 eurot, mida soovitate? mänge ei mängi, põhiliselt excel/cad programmid ja netis surfamise/töö tegemise jaoks
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
dohc-48v12
Aeg maha 1p

|
25.02.2016 02:15:53
|
|
|
El-Fuego,
Noo järelt turult 270€ jah nii ja naa hind. Aga kindlasti mitte ~450€ poest.
Eriti soovitan neil kodanikel eemale hoida kes tahavad ka sellega mängida, võrreldes minu pg278q öö ja päevaga ja isegi siis kui g-sync on mull vigane. Samas U28D590D sobib küll teiseks monitoriks aga kindlasti mitte CS-i või BF-ide mängimiseks.
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid! |
|
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
25.02.2016 03:59:43
|
|
|
El-Fuego,
Noo järelt turult 270€ jah nii ja naa hind. Aga kindlasti mitte ~450€ poest.
Eriti soovitan neil kodanikel eemale hoida kes tahavad ka sellega mängida, võrreldes minu pg278q öö ja päevaga ja isegi siis kui g-sync on mull vigane. Samas U28D590D sobib küll teiseks monitoriks aga kindlasti mitte CS-i või BF-ide mängimiseks. |
No see poehind on küll nali. Isegi IPS on odavam: http://www.hv.ee/products/Arvutikomponendid/Monitorid/528170/
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
25.02.2016 05:31:58
|
|
|
Smasungi U28D590D
Pigem ei kiida. Mängimine on suhteliselt võimatu, Isegi kui V-sync sisse lülitada poolitab monitor pilti (tearing) Kui võtta mingi programm või aknast kinni ja lohistada mööda töölauda siis tekib taha tume vari järgi, ja seda ka liikudes mängudes (ghost)> |
Mis kaabliga ühendatud? http://www.tomshardware.com/reviews/samsung-u28d590d-4k-ultra-hd-monitor,4033.html järgi on HDMI 30Hz peale piiratud. 1ms TN ei tohiks küll ghostida...
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
dohc-48v12
Aeg maha 1p

|
25.02.2016 08:37:36
|
|
|
tean et HDMI on 30 peale piiratud, ja sellepärast ka ei kasuta HDMI-d vai DP. ja 1,2 DP tuge
Aga igas tahes praegu selline kole pea valu et ei taha seda monitori käima ajada, loodan õhtuks olukord paranenud.
|
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |