|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
degreal
HV veteran
|
22.01.2016 17:06:35
|
|
|
Mina arvan et ideaalse heli saavutamiseks tuleb kõrvad kinni panna ja teha tehniline mõõtmine elutoas. Kui mõõtmine näitab
1) Amplituud 20Hz...20kHz +/- 1dB
2) Faas 20Hz...20kHz +/- 1°
3) THD < 1%
4) Ruumikaja < 1ms
5) jne...
Siis tegu on ideaalse heliga ja kui muusikalugu halvasti kõlab siis stuudiomees ei saanud oma tööga hakkama. Aga kui stuudiomees on töö õigesti teinud aga ikka kõlab muusika juskui kehvasti siis peale mõnda kuud harjumist kõlavad kõik teised helisüsteemid täielikud kräpid.
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
22.01.2016 17:20:42
|
|
|
| ihvike kirjutas: |
| Anti112 kirjutas: |
| OK, kui inimesed ostavad endale kõlareid mitte oma kõrvade ja kuulmise järgi, vaid kuskil kellegi poolt kirja pandud "reeglite" järgi, siis pole enam tõesti arutelul enam mõtet... |
Jõudu siis terve maailma kõlarite kõrvuti läbikuulamisel. Sama soovitaks muidugi kogu tehnika kohta.
Kordan veelkord - kõlari kriteerium on vähemalt minu jaoks neutraalsus ja piisavad tehnilised parameetrid vastavalt vajadusele. Igasugu signatuure ja naerunägusid ja muhke ja muud jama saab vastavalt vajadusele lisada. Pluss siis muidugi on üks selline võimalus olemas - https://soundcloud.com/sonic-sense-pro-audio/sets/studio-monitors Objektiivsed puudused muidugi, kuid vähemalt minu hinnangul kaugelt parem meetod kõlareid võrrelda kui suvalises kohas suvalisel hetkel suvalise muusikaga kuulata ja siis arvata, et no käib küll, ostan mitmesaja- või tuhandelised asjad endale ära ilma igasuguste objektiivsete kriteeriumideta. Maailmavaate erinevus. Selle üle võib lõputult vaielda, mitte rääkida, et "siis pole arutelul mõtet". Oma seisukoha argumenteeritud kaitsmine on pool võitu. |
Ei tea miks ma peaksin kõiki kõlareid maailmas kuulama? Kui leian endale sobivad kõlarid, siis sellised ostangi. Jah, valikuga võib aega minna, aga samas on see valikuprotsess ka põnev.
Ma valin endale kõlarid mille heli minule meeldib ja seda ma teen ikka oma kõrvade järgi, mitte mingite mõõtmistulemuste või tähtsate tegelaste kirja pandud tõekspidamiste järgi.
Kui keegi teine tahab valikuid teha mingil muul moel, siis loomulikult on tal selleks õigus. Samas ei tasuks teistsuguse maailmavaatega valikuid tegevate isikute seisukohti kohe lolluseks ja mõttetuseks nimetada.
|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
22.01.2016 17:41:42
|
|
|
| igaüks vastavalt oma rikutusele...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
22.01.2016 17:50:45
|
|
|
Keskmisel eestlasel siia teemasse asja vist pole, tükk aega lugenud ja alla 1k€ setup on ikka ilge saast
Ma krooni ajal ca nii palju maksingi saasta eest....aga ise rahul
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
22.01.2016 18:59:57
|
|
|
Hea komplekt on jah siis kui esikõlarid 1000.- tükk, Sw 1000.-, resiiver 1000.-, tagakõlarid 1000.- paar ja keskõlar 500.-
Lihtne
Ega 1k eest ei ole tegelt saast. Saastad on need krdi arvuti komplektid oma plast kastidega. Ja sang raadiod (Klassikalised)
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
1 :: |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tankistlol
HV vaatleja
|
22.01.2016 19:04:33
|
|
|
Stuudiomonitoride mõnusaks ühendamiseks kodusesse süsteemi oleks vaja puldiga helitugevuse muutmist võimaldavat optilise sisendiga (eriti hea kui ka ühe analoogsisendiga) USB DACi.
Sellised asjad on olemas, aga reeglina liiga kallid. Kas keegi oskaks pakkuda, mis seade sellised kriteeriumid võimalikult odavalt täidab? Just puldiga helitugevuse ja sisendite muutmise võimalus on suht hädavajalik elutoasüsteemis. |
Kui kõlarid parajalt paika timmida (level ja dac-i level) kas siis ainult telku puldist enam ei piisa? või kust iganes heli välja tuleb...
Mingi hetk kui rohkem müdinat tahta siis võib ju dac-i levelit juurde keerata.
ma ise vähemalt kasutan oma yamaha HS5-si niimoodi PC taga, hs8s + päris oma dac ootavad palgapäeva, isegi mitut veel... :\
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
22.01.2016 19:24:34
|
|
|
| Cb4 kirjutas: |
Hea komplekt on jah siis kui esikõlarid 1000.- tükk, Sw 1000.-, resiiver 1000.-, tagakõlarid 1000.- paar ja keskõlar 500.-
Lihtne  |
Mina omast kogemusest ütleks pigem et tagakõlaritesse kogu eelarvest niipalju kulutada pole mõtet.
Pigem tagakõlarid 500€ paar ja ülejääv raha panustada keskkõlarisse.
Ideaalis võiks kõik kolm esimest kõlarit olla täpselt samad, enamasti pole see aga ruumipuudusel teostatav.
Esikõlarite helipilti kehvasti integreeruv keskkõlar on tihtipeale halvem variant kui üldse ilma keskkõlarita.
|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
22.01.2016 19:47:31
|
|
|
Cb4, ma pärast võin lisada oma setupi....hetkel koss hakkab
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tankistlol
HV vaatleja
|
22.01.2016 20:25:48
|
|
|
Jamo P404 kodukasutuseks mõeldud aktiivid. Kaks optilist pluss RCA-dega analoog sisendid olemas, lisaks ka pult helitugevuse reguleerimiseks ja sisendite valimiseks.
Letihind 399€ ja heli minusuguse muldkõrva jaoks kes veel lisaks igasugu lollusi usub isegi parem kui mõnel kallima hinnaklassi stuudiomonitoril. Oma suuruse kohta mängivad isegi bassiotsa üllatavalt hästi. Kellel sellest väheks jääb on ka subwoofri väljund olemas... |
Tihti nende odavama otsa aktiividega on see probleem, et mingid pininad ja sahinad sees - odavad komponendid sisse pandud ja kärab küll stiilis.
200€ eest saab ka M-Audio m32.1, kus on pult + sub + 2 sateliiti.
M-audio ? right? peaks olema ok? EI!
Täielik rämps, kõrged pinisevad nii, et mine hulluks kui midagi ei mängi siis subwoofer uriseb nagu ketikoer.
Õnneks stanford vahetas need mul HS5-te vastu (maksin juurde muidugi), mis on ikka täiesti kosmos heliga... ainuke asi stuudiokatega, et sitt mix on nüüd forever sitt mix
youtubes mingit jura kuulates kuuleb nendega isegi kogemata salvestus errorid ära, mida varem kõlarid lihtsalt välja ei mänginud...
tea kas see nüüd hea on aga selle eest hea muusika on nii kuradi hea, et anna otsad ja kuna arvutimängudes on nagunii koguaeg hea heli siis väga 5+ värk.
yamaha hs5-ed saab 340-ga
HS7 komplekti saab nende jamode eest ja HS7-ga vaat, et pole isegi enam sub-i vaja.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
22.01.2016 21:02:21
|
|
|
| Tankistlol kirjutas: |
...
Õnneks stanford vahetas need mul HS5-te vastu (maksin juurde muidugi), mis on ikka täiesti kosmos heliga... ainuke asi stuudiokatega, et sitt mix on nüüd forever sitt mix
youtubes mingit jura kuulates kuuleb nendega isegi kogemata salvestus errorid ära, mida varem kõlarid lihtsalt välja ei mänginud...
tea kas see nüüd hea on aga selle eest hea muusika on nii kuradi hea, et anna otsad ja kuna arvutimängudes on nagunii koguaeg hea heli siis väga 5+ värk.
yamaha hs5-ed saab 340-ga
HS7 komplekti saab nende jamode eest ja HS7-ga vaat, et pole isegi enam sub-i vaja. |
Ma odavate Koss the plug kõrvaklappidega ja int. PC helikaardiga, tegin kunagi audiotesti (sagedused, moonutused jms) oluliselt kõrgema skoori peale kui üle-eelmine stereokomplekt(~350€ võim ning ~350€ kõlarid).
Täiesti mõttetu soundiga klapid vs. "entry level" stereo. Järelikult puhtalt eristusvõime, ei anna väljaspool stuudiot mitte midagi.
Mis siis on Hi-Fi - see on see kõrvuni vajuv irve, kui kuulad muusikat ning sulle tundub mõni instrument "päris ja käegakatsutav".
Järgmine küsimus - mis muusika(s) olulisem on. Kuulasin ühest 10k€ peale küündivast süsteemist orkestrimuusikat aga samas naisvokaaliga pala võttis õlgu kehitama.
Enda eelmine süsteem oli(on) energilise bassi ja täpse lavapildiga. Uus on elulisema vokaaliga, muu kannatab. Mulle meeldib uuem.
Ehk hea süsteem on küllaltki subjektiivne mõiste ning THD ja +-dB numbrid on ainult eeldus aga mitte lõpp-punkt.
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
22.01.2016 21:58:38
|
|
|
| tsitaat: |
| Aktiivkõlari definitsioon tähendab kõlarit, millel on erinevad sagedusribad võimendatud eri võimenditega ja neis on kasutusel aktiivfilter. |
Selle definitsiooni mõtlesid küll ise välja. Aktiivkõlar tähendab kõlarit, mis sisaldab peale elementide ka võimendit. See, kas seal on või ei ole biamp ja aktiivne krossover, ei puhu mitte mingisugust pilli. Aktiivkõlarid pole mitte ainult stuudiomonitorid, neid on nii PA, kui stagemonitoridena, viimased ongi peamiselt aktiivid, passiivseid kohtab harva.
ress (krooni ajal suts üle 10k) 650.-
Sub 900.-
Kõlarid(krooni ajal ostetud ja läks ~10k) 640.-
Helikaart 100.- |
Kui ressiiverit üldse hakata soetama, siis tõepoolest antud hinnaklassis, alla selle on rämps. Tingimuseks on see, et sul on reaalselt nende tiluliludega miskit peale ka hakata ja sa ei ole audiofiil, vaid pigem kinoarmastaja. Hinna tõustes featuuride list suureneb, ressiiver hakkab tagant meenutama 36 kanaliga helipulti ja seal areng peatub ka, võid 2k maksta selle eest, paremaks midagi ei muutu. Supaka eest 900 maksta ? miks küll ? (st tegelt, milleks üldse supakas).
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
22.01.2016 23:04:01
|
|
|
| Aga miks peavad need just stuudiomonitorid olema? Kodukasutuseks mõeldud aktiivkõlareid on küll ja enam, ning nende ühendamiseks pole mingeid vahejuppe vaja. |
Korralikud kodukasutuseks mõeldud aktiivkõlarid pole üldse väga levinud ja need, mis päriselt tuleks kõne alla kui elutoa põhikõlarid on reeglina palju kallimad kui võrreldavad stuudiomonitorid.
Aktiivkõlari definitsioon tähendab kõlarit, millel on erinevad sagedusribad võimendatud eri võimenditega ja neis on kasutusel aktiivfilter.
Jamo P404 kodukasutuseks mõeldud aktiivid. Kaks optilist pluss RCA-dega analoog sisendid olemas, lisaks ka pult helitugevuse reguleerimiseks ja sisendite valimiseks.
Letihind 399€ ja heli minusuguse muldkõrva jaoks kes veel lisaks igasugu lollusi usub isegi parem kui mõnel kallima hinnaklassi stuudiomonitoril. Oma suuruse kohta mängivad isegi bassiotsa üllatavalt hästi. Kellel sellest väheks jääb on ka subwoofri väljund olemas... |
Need pole õiged aktiivkõlarid (need on n-ö powered speaker). Koos subwoofriga sobiks ehk elutuppa küll, kuid sama raha eest saab palju paremad stuudiomonitorid (+ vajaliku eelvõimu), mis tavakasutuses subwoofrit ei vaja.
| Noname kirjutas: |
| Ma pole kordagi öelnud, et stuudiod ei tee piisavalt valju häält ja pole öelnud, et stuudiod on täielikult välistatud. Loe korralikult ja tule üldistamisest rääkima. Ma rääkisin, et kõik monitorid ei pruugi sobida, näiteks kõlarid mille esitlussagedused algavad 65hz päris iga muusika või filmi jaoks ei ole kõige parem variant. Isiklikult võtaks 4-500 euri eest pigem võtaks värvilise heliga tannoy/wharfeldale low endid kui lineaarsed 65hz-X lineaarsed monitorid. |
Kust see 65 Hz tuli? LSR 308 on näiteks kirjade järgi alates 37 Hz ja neid kirju võib julgelt tõsisemalt võtta kui enamuse kodukõlarite andmeid. 4-500 eurised värvilised vaevalt sellega samal tasemel hakkama saavad ning eeldavad eraldi võimendi eest lisaks maksmist. |
Kust see tuli, et monitorid ei mängi piisavalt valjult ja kohe kindlasti ei sobi elutuppa?
| Markos kirjutas: |
Kui ressiiverit üldse hakata soetama, siis tõepoolest antud hinnaklassis, alla selle on rämps. Tingimuseks on see, et sul on reaalselt nende tiluliludega miskit peale ka hakata ja sa ei ole audiofiil, vaid pigem kinoarmastaja. Hinna tõustes featuuride list suureneb, ressiiver hakkab tagant meenutama 36 kanaliga helipulti ja seal areng peatub ka, võid 2k maksta selle eest, paremaks midagi ei muutu. Supaka eest 900 maksta ? miks küll ? (st tegelt, milleks üldse supakas). |
Sügavalt kahtlen, et 900 eest (uue) hea supaka saab. Pole midagi hullemat kui ebatäpne bassikõlar. Aga jah, ikkagi lõpuks jõuame sinna, et see tonn sinna tonn tänna jutt on täitsa mõttetu möga kui pole tonne pandud ruumi akustika parandamissse Sitas ruumis pole mingit mõtet 5k komplektil ja ongi kõik.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates
viimati muutis Noname 22.01.2016 23:09:53, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 372 loe/lisa |
   |
3 :: |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jt234
HV veteran

|
22.01.2016 23:07:25
|
|
|
Noname, A7X paariga proovitud. Minu elutuba ära ei täida. Peab helitugevuse praktiliselt ebameeldivalt valjuks keerama. Nearfieldid ei sobi 3-4 meetri pealt kuulamiseks.
_________________ Dima oli siin |
|
| Kommentaarid: 132 loe/lisa |
   |
124 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
22.01.2016 23:13:35
|
|
|
| jt234 kirjutas: |
| Noname, A7X paariga proovitud. Minu elutuba ära ei täida. Peab helitugevuse praktiliselt ebameeldivalt valjuks keerama. Nearfieldid ei sobi 3-4 meetri pealt kuulamiseks. |
Täitsa võimalik, aga see mingi reegel küll ei ole.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
22.01.2016 23:40:40
|
|
|
Markos,
Subwoofer on Svs PB2000
Kui see pole hea subwoofer siis mis on? Google annab vasteks tuhat kiitvat ülevaadet.
Miks nii võimas. Sest mu teleka tuba on 46m2 ja kino elamuse saamiseks oli see piisav.
Ning peakõlarid on nõrgad. Ning nende asendamine oleks 2k olnud.
Kuidas parandada toa akustikat?
Ma tegin nii et paigutasin kogu süsteemi igasse seina katseks. Et kuidas jääb. Kus on parim sw koht ja kuhu kajab muu heli hästi. Tuba on tühi. Kaks diivanit kõlarid ja teler ning laud. Üks vaip et kaja ära kaoks.
Tagumised on diivani kõrval pea kõrgusel ja efektikad diivani taga pea kõrgusel.
Tuba ise on kõrge kuid ühele poole madalamaks jooksev. Ristküliku kujuga.
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
22.01.2016 23:53:11
|
|
|
Tankistlol, ma arvan et vähegi targem inimene peaks teadma, et multimeediakõlarid, igasugused 2.1, 5.1 komplektid kus sateliidid on max ca 3", pole monitorid (mis sest, et tootjad neid just monitoridena reklaamivad) ja nende kvaliteedi kontrollimine on jäetud lõpptarbija teha. Puhas loterii.
Mul on olnud au proovida Greative selliseid komplekte. No tõepoolest, ärgu nemad kõlareid teha üritagu ja kui teevad siis ärgu kirjutagu oma nime peale. Teevad margi täis või kas nad sellest üldse hoolivad...
Kui tahaks endale surroundi siis peaksin hankima hulga ühe firma kaste: 1* S-DJ80X, 3* S-DJ60X, 4* S-DJ50X (näe, näe võtab shnitti Kenji Kawai kodustuudio pealt). Suuremaid ja paremaid esialgu ei tahaks.
Samas ühel kenal blondiinil on helikaardiks RME Ladyface ja "monitorideks" M-Audio Studiophile. Neid kisakaste on igal pool väljanaerdud. Ilmselt sel blondiinil on õnne olnud ja saanud komplekti, millel miksitud kraamiga usa edetabeleid vallutada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
pistyk
HV veteran

|
22.01.2016 23:57:18
|
|
|
Jama ikka kui inimesel on liiga hea kuulmine,mina olen oma ca 500 eurise tehnikaga(kasutatult) siga rahul.
_________________ parem varblane katusel,kui nuga neerus |
|
| Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
22.01.2016 23:58:34
|
|
|
| olavsu1 kirjutas: |
...
Samas ühel kenal blondiinil on helikaardiks RME Ladyface ja "monitorideks" M-Audio Studiophile. Neid kisakaste on igal pool väljanaerdud. Ilmselt sel blondiinil on õnne olnud ja saanud komplekti, millel miksitud kraamiga usa edetabeleid vallutada. |
116€ saab ühe keskpärase kesksageduselemendi, mitte 4 elementi, kastid, võimendi ning filtri.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
23.01.2016 00:08:08
|
|
|
| marcor1 kirjutas: |
| olavsu1 kirjutas: |
...
Samas ühel kenal blondiinil on helikaardiks RME Ladyface ja "monitorideks" M-Audio Studiophile. Neid kisakaste on igal pool väljanaerdud. Ilmselt sel blondiinil on õnne olnud ja saanud komplekti, millel miksitud kraamiga usa edetabeleid vallutada. |
116€ saab ühe keskpärase kesksageduselemendi, mitte 4 elementi, kastid, võimendi ning filtri.  |
noh jaekaubandusest tõesti aga masstootmises on hinnad üliodavad.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
23.01.2016 00:41:28
|
|
|
| Samas ühel kenal blondiinil on helikaardiks RME Ladyface ja "monitorideks" M-Audio Studiophile. Neid kisakaste on igal pool väljanaerdud. |
Mh ? Studiophile AV40 ? maybe, DX4, BX5, BX8 ja nende järglased on igati korralikud budget tooted.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
23.01.2016 01:15:50
|
|
|
| kui stagemonitoridena, viimased ongi peamiselt aktiivid, passiivseid kohtab harva. |
Korralikud kastid on väga tihti passiivsed. Meil populaarsed Martin LE1200/1500 ja L'Acoustics 115 näiteks. Neil firmadel läbi ajaloo muidugi enamus kõlareid ka passiivsed olnud. Mingid Audio Power Industries, Dynacord, K-Array, QSC, Turbosound jne saab ka aktiivsena. Mõni puit-, mõni plastikkastis. Kvaliteetsed võivad aga jah olla mõlemad - nii aktiivsed kui ka passiivsed.
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hyrax
HV vaatleja

|
23.01.2016 18:17:08
|
|
|
Päris huvitav lugemine oli viimased 3-4 lk. Natuke sallimatu suhtumine on inimestel teiste inimeste arvamustesse (mõlemal osapoolel). Kui küsitakse nõu, siis ma ikka kipun inimestele rääkima, et seadmed erinevad parameetriliselt ja objektiivselt on võimalik öelda, et mingid seadmed on paremad kui teised. AGA lõppude lõpuks pole see oluline vaid on kasutaja enda tunne olulisem. Kui meeldib siis meeldib, kui meeldi siis ei meeldi (aga kindlasti soovitan inimestel jälgida, et raha ei põletaks suvalistele lubadustele ja petturitele http://arstechnica.com/gadgets/2015/02/sony-will-sell-a-premium-sound-microsdxc-card-to-audiophiles-in-japan/).
Kuna ma ise tegelen muusikaga ja teaduses signaalitöötluse valdkonnaga siis ma ei taha üldse oma tehnika ja algallika valiku osas katseid teha. Seda sellepärast, et ma kardan, et igasuguste pimetestidega tuleb välja, et ma ei tee vahet nii palju asjadel nagu ma arvan (emotsionaalselt). Ignorantsuses on hea elada.
|
|
| Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
McCoy
HV kasutaja
|
23.01.2016 19:08:25
|
|
|
Plaanis ka LSR305 monitorid osta. Millist helikaarti juurde soovitate? Vaja oleks sellist millel volume nupp ja kõrvaklapi pesa, et ei peaks klappe eraldi arvuti taha ühendama. Ise leidsin et Scarlett 2i2 peaks sobima. On samas hinnaklassis midagi paremat või on üldse mõttekas odavam võtta (näiteks Lexicon Alpha)?
Mingeid teisi instrumente peale JBL-de taha ühendama ei hakka.
|
|
| Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
62 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
23.01.2016 19:33:20
|
|
|
| McCoy, mingeid tuleviku ambitsioone ka on? surround näiteks?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
McCoy
HV kasutaja
|
23.01.2016 20:15:42
|
|
|
| Hetkel küll sellist plaani ei ole. Esialgu piisaks kui saaks need kaks monitori taha ühendatud.
|
|
   |
62 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
| tagasi üles |
|
 |
McCoy
HV kasutaja
|
24.01.2016 00:22:09
|
|
|
| Tänud pakkumiste eest. Leidsin veel sellise asja nagu M-Audio M-Track II. Mida sellest arvate?
|
|
   |
62 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
24.01.2016 01:07:22
|
|
|
| McCoy kirjutas: |
Plaanis ka LSR305 monitorid osta. Millist helikaarti juurde soovitate? Vaja oleks sellist millel volume nupp ja kõrvaklapi pesa, et ei peaks klappe eraldi arvuti taha ühendama. Ise leidsin et Scarlett 2i2 peaks sobima. On samas hinnaklassis midagi paremat või on üldse mõttekas odavam võtta (näiteks Lexicon Alpha)?
Mingeid teisi instrumente peale JBL-de taha ühendama ei hakka. |
Scarlett on iseenesest hea ja mugav küll, aga kui sisendeid üldse ei kasuta (midagi ei salvesta), siis maksad mic eelvõimude eest ilmaasjata. Omal sama kooslus vahelduvalt RME kaardiga, aga mikserpult veel vahel.
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
24.01.2016 13:05:16
|
|
|
| McCoy kirjutas: |
| Tänud pakkumiste eest. Leidsin veel sellise asja nagu M-Audio M-Track II. Mida sellest arvate? |
Kuna m-audio draiverid kirjutab AVID. siis see võib olla rauasuhtes väga nõudlik.
Pealegi teevad nad draivei esmalt apple jaoks, windowsile tehakse draivereid halastusest.
//AVID ise ütles nii.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
25.01.2016 11:27:24
|
|
|
| marcor1 kirjutas: |
Ma odavate Koss the plug kõrvaklappidega ja int. PC helikaardiga, tegin kunagi audiotesti (sagedused, moonutused jms) oluliselt kõrgema skoori peale kui üle-eelmine stereokomplekt(~350€ võim ning ~350€ kõlarid).
Täiesti mõttetu soundiga klapid vs. "entry level" stereo. Järelikult puhtalt eristusvõime, ei anna väljaspool stuudiot mitte midagi.
Mis siis on Hi-Fi - see on see kõrvuni vajuv irve, kui kuulad muusikat ning sulle tundub mõni instrument "päris ja käegakatsutav".
Järgmine küsimus - mis muusika(s) olulisem on. Kuulasin ühest 10k€ peale küündivast süsteemist orkestrimuusikat aga samas naisvokaaliga pala võttis õlgu kehitama.
Enda eelmine süsteem oli(on) energilise bassi ja täpse lavapildiga. Uus on elulisema vokaaliga, muu kannatab. Mulle meeldib uuem.
Ehk hea süsteem on küllaltki subjektiivne mõiste ning THD ja +-dB numbrid on ainult eeldus aga mitte lõpp-punkt. |
Nõus. Kuigi eks see ole samas ka mõlema segu - nii "eristusvõime" kui ka "see kõrvuni vajuv irve, kui kuulad muusikat ning sulle tundub mõni instrument "päris ja käegakatsutav". Palju sõltub ka muusikast mida kuulatakse. Tänapäeva tümm-tümm võibki oma supparite ja 10.1 süsteemidega selle "päris ja käegakatsutava" tunde tekitada (a la mõnes kvaliteetses klubis või kontsertil). Samas panna see süsteem mingit progressiiv-rokki mängima või orkestrit, siis mnjah... Faktoreid on palju ning nõustun igati sellega, et: "Ehk hea süsteem on küllaltki subjektiivne mõiste ning THD ja +-dB numbrid on ainult eeldus aga mitte lõpp-punkt.". Enda puhul on see "kvaliteetse eristusvõime" ja "reaalsuse ja nö. käega katsutav tunne" suhe umbes 40/60.
Olen saanud kuulda nö. neutraalseid klappe ja monitore jne. omajagu kuid kui muusikat kuulates mingit naudingut ei saa, siis ei ole asjal mõtet.
See on ka üks põhjuseid miks naudin lamp-süsteeme natukene rohkem kui puhast digitaalset kiipidel põhinevat süsteemi. See minu subjektiivne arvamus ja ei ütle, et üks parem kui teine ja mida peaks eelistama. Heliteema on väga subjektiivne ja ei sõltu ainult tehnilistest näitajatest.
|
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
25.01.2016 13:30:53
|
|
|
Noname, on küll huvitavad artiklid aga kas miskeid uuemaid artikleid ka lugeda on? Mitte, et ma peaks sinu jagatud infot halvaks või aegunuks aga tegu lihtsalt ~15a vanade artiklitega. Vb. ei olegi miskit erilist muutunud aga tänapäeva pop-kultuur oma muusikaga on ilmselt nii mõndagi muutnud.
viimati muutis CoiL 25.01.2016 13:56:29, muudetud 1 kord |
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
25.01.2016 13:53:35
|
|
|
| CoiL kirjutas: |
| Noname, on küll huvitavad artiklid, aga kas miskeid uuemaid artikleid ka lugeda on? Mitte, et ma peaks sinu jagatud infot halvaks või aegunuks aga tegu lihtsalt ~15a vanade artiklitega. Vb. ei olegi miskit erilist muutunud aga tänapäeva pop-kultuur oma muusikaga on ilmselt nii mõndagi muutnud. |
ma olen selline fossiil, kes mäletab ka 15 aasta vanust "popp-kultuuri" ning paraku seis on sama - DJ Bobo, Happyman vs. tänased Sky+ artistid ning Elmari ööbikud. Üks p...opp kõik. Vahepeal käis loudness war ka üle.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
25.01.2016 14:44:49
|
|
|
| Noname, ehh. seal olid näiteks võetud väiksed monitorid, millel on võimendi valjuhäälditega samas kambris? Nii pole hea. Suuremad kastid on paremad, kus need asjad on eraldi kambrites.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
iFlop
Kreisi kasutaja

|
25.01.2016 16:10:45
|
|
|
Mis puutub nearfield stuudiomonitore, siis see peaks küll üldlevinud teadmine olema, et nende puhul peaks kuulaja kindlas kohas asuma.
Lisaks on seal kirjas, et portidega kõlaritel on miinused. Antud miinused peaksid ju samamoodi passiivsete kõlarite puhul kehtima?
Lõpuks mainitakse, et soojust eraldav võimendi pole hea. Mitmed uuemad monitorid kasutavad D-class võimendust, kus soojuseeraldus on tühine.
Kuna arvutikõlariteks on mul JBL LSR305, siis tootjapoolses promomaterjalidest jäi meelde Image Control Waveguide, kus väidetavalt on JBL selle probleemiga vähemalt mingil määral tegelenud. Samas enda kogemuse järgi võin küll öelda, et antud kõlaritel on selge sweetspot, kus heli on kõige parem. Mis puutub madalat otsa, siis alati saab subwooferi juurde lisada... Mis puutub soojuse eraldust siis kõlarid on käega tagant katusudes külmad ning speci järgi on seal kasutuses D klassi võimendus.
|
|
| Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
27.01.2016 01:04:29
|
|
|
| Oleks vaja välist helikaarti, soovitatavalt XLR phantom poweriga mikrofoni pesa , kuhu via TRS - XLR kaabliga lähevad jbl 305 kõlarid, peaks olema ka kõrvaklapivõim 3.5mm pesaga ja võimalus lihtsalt vahetada kõlarid to klapid, lexicon alpha jaoks on see liiga keeruline vist, mingit switchi oli vist liige keeruline teha või olen mina idioot ja ei saa aru kuidas asi peaks töötama.
|
|
| Kommentaarid: 493 loe/lisa |
   |
4 :: |
401 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
27.01.2016 11:30:37
|
|
|
| Steinberg UR22 äkki?
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
04.02.2016 02:52:21
|
|
|
pots4t4j4
Nii nagu mina aru saan. Istuvad lexicon alpha kõrvaklapid väljund liini küljes ja neid eraldi lülitada ei saagi.
Sinu puhul on võimalus monitorid välja lülitada kui klappidega kuulata tahad.
Steinbergi omadest rääkides..
Sellist ümberlülitust nagu tavatehnikal, lükkad klapid taha jäävad kõllid vait, ei ole. Ise pead kõlarid helikaardi nupust maha keerama.
täpsem jutt: http://download.steinberg.net/downloads_hardware/UR22/UR22_documentation/UR22_OperationManual_en.pdf
Parematel mitmekanaliga helikaartidel on eraldi kõrvaklapi võimendi(d) ja helikaardi mikserist valid missuguse liini peal kõrvaklapid istuvad. Odavatel kahe kanaliga kaartidel see võimalus puudub.
Spoiler 
| CoiL kirjutas: |
| Steinberg UR22 äkki? |
Algul ostab Lexicon Alpha. kuna see ei rahulda vajadusi, muretseb UR22 ja lexicon läheb müüki. Läeb paar aastat mööda siis ostab UR44, läheb veel paar aastat mööda ja ostab UR824 ning UR22 ja UR44 lähevad müüki.
Selle asemel, et kohe UR824 muretseda.
//mida odavam helikaart. seda rohkem koonerdatakse kasutusmugavusega
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
04.02.2016 21:23:42
|
|
|
Niipalju, kui mulle seda keskmise ja kallima otsa "tavatehnikat" kätte juhtunud on, siis mitte ühegi pole olnud seda featuuri, et klappide ühendamine main'i maha võtaks. Ikka peab käsitsi mutema.
P.S Tegin proovi ja söötsin Marantzi üle dlna DSD formaadiga, toimetas väga hästi, keskmiselt võttis stiim 8Mbit/s võrku. Kvaliteedivahet muidugi ei tunneta vs FLAC või ALAC.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
04.02.2016 21:54:19
|
|
|
Niipalju, kui mulle seda keskmise ja kallima otsa "tavatehnikat" kätte juhtunud on, siis mitte ühegi pole olnud seda featuuri, et klappide ühendamine main'i maha võtaks. Ikka peab käsitsi mutema.
|
on käsitsi ümberlülitatavaid ja on neid mis teevad seda automaatselt. kõrvaklapi pesa on varustatud lülititega, mis annavad süsteemile signaali, et kõlarid tuleb väljalülitada.
nohh platinum kõrvade arvates pidi DSD olema kordades parem kui FLAC ja WAVE ning stuudio masterlint üldse ongi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
09.02.2016 12:47:57
|
|
|
Ihvikesel pole mõtet ju helitehnikat võrrelda - tema jaoks on kõik CDP, DAC, võimendid, ressid sama heliga ... "kui just rikkis pole".
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
09.02.2016 13:43:15
|
|
|
| mähh, neid asju toodetakse eesmärgiga võimalikult hästi esitada konserveeritud heli. seega neil peab sama heli olema, kui just piraattoote või nõukogude 3xx, 4xx seadme otsa ei satu.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
11.02.2016 23:19:30
|
|
|
Oskab keegi mingeid mõistlikuid mikrofone soovitada ? Universaalsuse mõttes võiks USB pessa sobida, hetkel on klappide küljes miski odav zalmani junn, ja no kuidagi ajab asja ära aga jube taustamüra on ja muidu ka suht kohutav.
Mõtlesin AT2020 või AT2035 peale aga lihtsalt skype jms vahest kuskil mängus ringituiamiseks ja lolli möla ajamiseks on natuke kahtlane 150€ mikrofoni osta. Mingid blue yetid ja snowballid jms lauapeal istuvad punnid ka eriti ei kutsu ostma, võiks olla midagi mille saab link sellise jala külge ühendada.
Tähtis oleks just vähene taustamüra ja muidu puhas heli.
|
|
   |
401 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
12.02.2016 00:03:31
|
|
|
pots4t4j4, kuna helikaart sul juba on, siis vaata endale mõni normaalne dünaamiline mikker sinna külge, ca 50€ eest peaks juba täitsa enam-vähem riista saama, kui sa just Celine Dion pole ja laulma ei plaani hakata...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
12.02.2016 00:22:54
|
|
|
Lexicon alphal pole mingit phantom powerit ja seetõttu ei saa XLR otsaga AT mikreid osta, eelistaks üldse midagi mis lihtsalt USB otsa käib hea teinekord ka mujal kui usb helikaardi küljes kasutada.
Ja Celine Dion ma tõesti pole
viimati muutis pots4t4j4 12.02.2016 00:24:29, muudetud 1 kord |
|
   |
401 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
12.02.2016 00:25:30
|
|
|
| Jah, võta ikka SM58 ligi, siis on suunadiagramm ka kenasti paigas. Phantomit vajab vaid kondekas, milleks sulle see ?
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
12.02.2016 00:32:56
|
|
|
| Jah, võta ikka SM58 ligi, siis on suunadiagramm ka kenasti paigas. Phantomit vajab vaid kondekas, milleks sulle see ? |
Kui juba 58, siis b58 enamasti parem, kui SM.
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hyrax
HV vaatleja

|
12.02.2016 11:58:08
|
|
|
| Võib-olla on rumal soovitus, aga enne uue mikri ostu võid proovida windowsis recording devices-i alt tõmmata maha mikrofoni levelit ja vaadata äkki siis muutub normaalsemaks olukord.
|
|
| Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
12.02.2016 13:11:58
|
|
|
Need kõik juba läbi proovitud viskasin vana mikri minema ka, hetkel valin 3 mikrofoni vahel.
Blue snowball vs blue yeti vs at2020 usb+.
|
|
   |
401 |
|
| tagasi üles |
|