Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
WäntWõll
make.believe

|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
2 :: |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
maichal16
HV vaatleja
|
30.01.2016 16:01:09
|
|
|
"Spetsialist" ei ole puruloll, "spetsialist" teab, et suvalise kasutaja jaoks on mingisugune 15 eurine Super Power Lightning Force 500W täpselt sama palju viiesaja vatine toiteallikas kui iga teine. Mis sest, et reaalsuses on tegemist mingi pooltühja karbiga, mis 200 vatise koormuse peale ilutulestiku korraldab.
Ehk siis kui aru ei saa, mil viisil üks toiteplokk töötab ja mismoodi see võimsus kokku arvutatakse või kuidas seda praktikas rakendatakse, on tõepoolest vast mõistlik võtta plokk jõhkra varuga. Hea näitena vedeleb mul siin riiulis üks Corsair CX500 "viiesaja vatine" junn. "Kvaliteetne toode" ja "tuntud firma", onju. Aga veidi lähemalt spetsifikatsioonidega tutvudes tuleb välja, et antud isendi ainumas 12V liin on 34 amprit. Seega praktikas on tegemist hoopis neljasaja vatise plokiga, kui just ei plaani mingit Pentium 3 süsteemi sellega toita.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
smurfar
Kreisi kasutaja

|
30.01.2016 16:59:15
|
|
|
Minu profiilikast võtab pistikust OCCT+Furmarki lastes 350-360w. Jääb just sinna kõige magusamasse vahemikku.. Ja ma ei ütleks, et võtab väga palju voolu
Iseenesest saaksin ideaalselt hakkama ka 450W toiteplokiga, seega kui hakata ütlema, et alla 600W ei tasu osta siis jah..
Oleneb arvuti rauast, aga saab hakkama küll.
_________________ Parandan lõhutud küttepuid. Hind kokkuleppel |
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
Avot
Lõuapoolik

|
30.01.2016 17:21:24
|
|
|
smurfar kirjutasid: "Iseenesest saaksin ideaalselt hakkama ka 450W toiteplokiga, seega kui hakata ütlema, et alla 600W ei tasu osta siis jah.."
Endal sinul on kasutusel 650W toitteplok, küsimus miks?. Seega ära siis soovita ka teistele väiksemat toitteplokki osta, arvesse võttes , et tulevikus vahetatakse videokaarte jne. Soovitan ikka natukene kaugemale vaadata kui käsil olevat hetke. Muidugi mingi 1200W külge "monteerimine", ilma mingi erilise põhjuseta on juba kergelt öeldes liialdamine.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
smurfar
Kreisi kasutaja

|
30.01.2016 18:23:13
|
|
|
ot: |
Avot, päriselt ka nagu w
Jäta oma trollimine.. 1 loll jõuab rohkem küsida, kui 100 tarka vastata |
pots4t4j4, ei-ei, see ei kõlba- pole 600 watine
|
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
Avot
Lõuapoolik

|
30.01.2016 19:24:15
|
|
|
Olge ettevaatlikud, enda teadmiste ylehindamisel on ka tagajärjed!
https://www.youtube.com/watch?v=f6snWfd1v7M
Nii et soovitan 2 x asja kaaluda toiteploki kvaliteedi ja Wattide osas ja pöörduge spetsialistide poole!
viimati muutis Avot 30.01.2016 19:45:07, muudetud 3 korda |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
30.01.2016 19:25:25
|
|
|
maichal16, jap Corsair odav-keskklass nagu mainisin, võta üht ja viska teist. RMx(RM oli ka Corsairi rahalüps) seeriast hakkab vaikselt looma.
WäntWõll, veel häid soovitusi? Käisin Eestis saadaolevaid toiteplokke läbi ja RMi jäi silma just vaiksuse osas, isegi Seasonic Silent Snow on lärmakam. Üritab Silent Base 800 kasti vaiksemat süsteemi kokku panna, seepärast mulle dB numbrid tähtsad just . See Leadex Platinum paistab küll korralik, 1.4x 100£ teeb kusagil 150-160€+ Post? Platinum kohta pole paha, samas ise alla 850W ei vaata enam, CF võimalust ei taha päris välistada...
Seal 650-1KW juures on ~400w arvuti juppide tarbimise juures efektiivsus kõigil enam-vähem sama(Gold sertiga vähemalt) ning puhkeolekus samuti, nii et suurt erinevust pole kas võtta 650 või 1KW, suuremate juures kaotab effektiivsuses täisvõimsusel 1 GPU kasutades.
Nii et pigem tasub varuga võtta, eriti arvestades et sealt 400W juures hakkavad PSU-de "turbiinid" ka tööle, mõnel isegi lärmavad 50dB juures täiskoormusel(kuumas kastis, ehk korpuses alumise asetusega toitekad peaksid jahedamat õhku saama peale ning ka vähem lärmama?). Ehk kui täiskoormust vältida, siis võiks nagu vaiksemat kooslust loota. Mõnede ventilaatorid seatud täiskiirustele ka puhkeolekus, neil ei päästa ka varu jätmine võimsustarbesse. Erand kinnitab reeglit, aga vaevalt kõik hakkavad Seasonicu 520W fanless Platinumi ostma, mis pooltel juhtudel moodustaks 50% arvuti eelarvest...
1 põhjus veel varu jätta, on "puhtama voolu" saamine, seal 70% juures hakkab toiteploki poolt väljastatava voolu kõikumine rohkem pihta(loomulikult va. osad Gold&Plat. seeriad jälle...).
Minu 2 kopikat
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Avot
Lõuapoolik

|
30.01.2016 19:32:27
|
|
|
Vael. + 1
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
30.01.2016 19:39:25
|
|
|
Igasugu jama juhtub, võib Platinum seerial valed juhtmed jõuga taha "väänata" ja pauku teha. Samas r9 295x2 lasi ka 1kW Plat toitekaid õhku, kuigu TDP järgi oleks pidanud võimsust ülegi jääma...
Praegu jäi üldsegi teema algataja soovitus tähelepanuta;)
Samas jäi tal ka minimata, et mis see "keskklassi" GPU tal tulema pidi juurde? Keskklass on seal GTX 960\70, mille kogu süsteemi voolutarve jääb, sinna 250-300W piirkonda ülevaadete järgi, kaardil endal kusagil 125W. GTX 980 Ti, mis minu arvates on ikka üle keskklassi(kallim tavakasutuseks on ainult 2xGPU ja Titanid), on TDP 2x sama palju, ehk PSU valimisel tuleks ka vastavalt arvestada tarbitava võimsusega. Ehk kesklassi GPU jaoks oleks 500W paras, üle selle enam mitte. Toiteploki soovitusi küsites võiks täpsemalt märkida, mis see "keskklass" on, teeb olukorra lihtsamaks;)
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Avot
Lõuapoolik

|
30.01.2016 20:08:33
|
|
|
Vael. Mina ei räägi mingist lyhisest ja muu jama tekitamisest tänu lolljusele. Tahan siin teieni tuua, et kuulaksite tootja soovitust ja selleks on uutemate videokaartide puhul 600W. Minu soovitus oli, et ka see 600 Watine toittplokk peab kvalitetne olema! Muidu juhtub nii m6nelegi, kellel kogemust ei ole just nii nagu selles videos! Ja kahju ei pruugi olla vaid toitteploki kaotamine, vaid ka emaplaadi, videokaardi jne. riknemine! Sellisel juhul aeg, mille jooksul remonditakse tasuta ei kata teie kahjusi, kuna olette tänu oma rumalusele kasutanud väiksema W määraga toitteplokki!
Alla 600W toitteplokk ei k6lba mänguritele! Vähemalt on n6rgema toitteploki ostmine äärmine loljus praegu ja homset silmas pidades! Miks peab nii elementaarse ja selge asja juures yldse mingit vaidlust tekitama? Täiesti apsurd!
https://www.youtube.com/watch?v=-Sy5k-1Lgz0
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
maichal16
HV vaatleja
|
30.01.2016 20:15:11
|
|
|
Avot kirjutas: |
Vael. Mina ei räägi mingist lyhisest ja muu jama tekitamisest tänu lolljusele. Tahan siin teieni tuua, et kuulaksite tootja soovitust ja selleks on uutemate videokaartide puhul 600W. Minu soovitus oli, et ka see 600 Watine toittplokk peab kvalitetne olema! Muidu juhtub nii m6nelegi, kellel kogemust ei ole just nii nagu selles videos! Ja kahju ei pruugi olla vaid toitteploki kaotamine, vaid ka emaplaadi, videokaardi jne. riknemine!
Alla 600W toitteplokk ei k6lba mänguritele! Vähemalt on n6rgema toitteploki ostmine äärmine loljus praegu ja homset silmas pidades!
https://www.youtube.com/watch?v=-Sy5k-1Lgz0 |
Kuule, palun jäta järele juba. Ei ole sellist määratlust nagu 'uuemad' videokaardid, mis tahavad 600W toiteplokki. On erinevad videokaardid, igaüks neist oma kindla voolutarbega. Toiteploki võimsus ei ole mingi kvaliteedinäitaja! Ega ka tootja nimi. Selle sinu EVGA asemel võtaks ma iga kell Seasonic S12 II 520W, eeldusel, et süsteem ei tarbi üle 350W täiskoormusel.
Toiteploki võib võtta varuga erinevatel põhjustel, aga see ei tähenda, et kõigil seda vaja on. Koormuse all 300W tarbega arvuti ei vaja tingimata 600W toiteplokki! Suvalise i5 ja GTX970 kombinatsiooniga süsteem võtabki enam vähem täpselt sinna auku ja sellega võib juba piisavalt 'mängur' olla. "Homset silmas pidades" on äärmiselt suur tõenäosus, et komponentide voolutarve väheneb, mitte ei suurene, selles suunas kõik tootjad praegu töötavad.
Ei ole olemas mingit ühe puuga nõuet toiteploki võimsusele. Kui inimesel kogemust ei ole, siis ei pea soovitama mingit lambinumbrit (600W), vaid selgitama välja, mis on konkreetse süsteemi vajadus ja isiku nõudmised näiteks mürataseme, efektiivsuse jm osas.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Avot
Lõuapoolik

|
30.01.2016 20:25:45
|
|
|
maichal16. Loe minu tekst m6ttega uuesti läbi. Ega peaga vastu seina joosta ei ole m6tet! Kas sina ei kavatse kunagi videokaarti vahetada jne? Lyhidalt osta täpselt selline kui 6igeks pead, pea asi et nii ei juhtuks :
https://www.youtube.com/watch?v=f6snWfd1v7M
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
maichal16
HV vaatleja
|
30.01.2016 20:28:39
|
|
|
Vabandust, aga raske on "mõttega lugeda" nii lolli juttu. Ükski emaplaat ega videokaart ei "rikne", kui keegi kasutab liiga väikse võimsusega toiteplokki. Iga vähegi kvaliteetsem toode lülitab ennast üle koormamisel lihtsalt välja midagi kahjustamata, olgu ta siis 200W või 2000W. Mingid juutuubi videod suvaliste säästujuustude plahvatustest ei puutu isegi mitte teemasse.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Avot
Lõuapoolik

|
30.01.2016 20:47:54
|
|
|
maichal16. Kui minu jutt loll tundub, v6ta yhendus arvuti elukutseliste parandajate/spetsialistidega ja kysi mida ja millal toiteplokid on rikkunud läbip6lemisega! L6petan selles teemas m6ttetu vaidluse/vestluse lausega: " Tark 6pib teiste vigadest ja kuulab endast targemaid, loll saab kirikus ka peksa!"
smurfar. Tee silmad lahti, muide suvel tulemas juba uus p6lvkond videokaarte, vaevalt et nende W tarve kukub.
http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-980-ti/specifications
viimati muutis Avot 30.01.2016 20:57:33, muudetud 2 korda |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
smurfar
Kreisi kasutaja

|
30.01.2016 20:52:24
|
|
|
Hmm.. Proovisin ka kui täpselt nn psu kalkulaatorid tarbivusi välja pakuvad, ja üsnagi samu numbreid pakkus, mis ma mõõtes sain..
Ja ma ei näe kusagil, et soovitatakse 600W
Leht ise siis: http://outervision.com/power-supply-calculator
|
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
maichal16
HV vaatleja
|
30.01.2016 21:00:58
|
|
|
maichal16. Kui minu jutt loll tundub, v6ta yhendus arvuti elukutseliste parandajate/spetsialistidega ja kysi mida ja millal toiteplokid on rikkunud läbip6lemisega! L6petan selles teemas m6ttetu vaidluse/vestluse lausega: " Tark 6pib teiste vigadest ja kuulab endast targemaid, loll saab kirikus ka peksa!"  |
Jääb mulje, et äkki sul tasub kirikust eemale hoida?
Taaskord lihtsalt selgituseks (kuigi kohale ilmselt ei jõua nagunii) - toiteploki läbipõlemise tõenäosus ei ole kuskilt otsast võrdelises seoses selle võimsusega ja selle, mida üks surev toiteplokk endaga kaasa võtab määrab antud isendi ülepinge-/koormuskaitse. Viimase kvaliteeti ei garanteeri ei suurem võimsus ega ka tootja nimi. Tasub lihtsalt teada, mida sa ostad ja miks.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Avot
Lõuapoolik

|
30.01.2016 21:37:28
|
|
|
maichal16. Teen erandi ja kysin. Milline on sinu pc ja toitteplokk. Loodan et julged need andmed avaldada?
Tahtsin veel ka kysida kas oled kunagi kuulnud "alam66dulise" toitteploki kuumenemisest ja sellest tulenevaid nähtusi? Mis sa arvad, mis juhtub kui mingi "aparaat" teeb 100% v6imsusega pidevalt tööd?
Sinule yks väike näide isegi siit HV foorumist, kus toitteploki riknemine viis endaga kaasa pool arvutit: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=628897
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
maichal16
HV vaatleja
|
30.01.2016 22:06:01
|
|
|
Sorri, trolli toitmisest hakkab juba piisama. Ükski toiteplokk ei tee pidevalt 100% tööd, kui seda just 24/7 koormustestidega ei piinata või muul otstarbel ei kasutata (bitcoin mining vms). Sinu toodud teemas pole mainitud ei toiteploki mudelit, vanust, võimsusest jm rääkimata. Jah, toiteplokid surevad. Ei, peamine põhjus ei ole liiga madal võimsus. Ei, 500W-550W (näiteks) ei ole 350W tarbivale süsteemile "alamõõduline".
Mõõda oma süsteemi voolutarve üle ja näita reaalselt inimestele, kuidas see mingis asendis isegi 600W lähedale jõuab. Lõpeta see raiumine mingitest müstilistest "spetsialistidest". Toiteplokk ja arvutikomponendid on reaalselt mõõdetavate parameetritega elektroonika, mitte mingi hookuspookus.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
30.01.2016 22:21:24
|
|
|
Auron kirjutasid: "Seega see sulle sattunu ei ole mingi ainumas tõde". Selle sinu lause lugemise järgi, rohkem sõnu pole vaja! Vabanda kui sinu "väärikus" sai mingil arusaamatul põhjusel haiget, ning tulemusena segast peksad. |
Uba selles kuidas sa suutsid vaimustutda, et vahi aga värki kuidas madala koormuse juure paneb vendi seisma ja on vaikus justnagu see oleks ainult selle tootja müstiline featuur - reaalsus on see, et samat asja teevad veel mitme teise tootja plokid - corsair, seasonic jne. mis muudes näitajates on aga kvaliteetsemad.
Mina poisikestega enam ei vaidle, pole lihtsalt mõtet, ega ka põhjust. Kui sa igavusest siin jahud, soovitan tööle minna, või millegi kasulikuga tegeleda. Olen oma selge soovituse välja öelnud ja asi sellega selge. "aamen" |
See on hea, et poisike olen - muidu ise tunnen end vahest oma 34 eluaastaga ikka peris vanana Nagu ma ütlesin siis su soovitus ei huvita eriti kedagi, sest kõlbliku soovituse andmiseks peaksid sa olema antud valdkonnas erinevate tootjate toodanguga tuttav ja olema suuteline neid adekvaatselt võrdlema - sul aga on lihtsalt üks toode mis - ülla ülla teeb seda milleks ta on mõeldud ehk töötab.
Ytle minusugusele lollile, miks sa oled enda arvutile 1200W toitteploki külge monteerinud. Küsimusele ei pea vastama, kuna asi on niigi selge... |
Ei ole sul midagi selge härra omaarust selgeltnägija Põhjus on äärmiselt lihtne, nimelt kunagi sai SLI tarbeks sellisest poest nagu arvutikeskus tellitud omale 850W corsairi HX seeria toitekas - kui vaatamata lubadustele ei suudetud seda mulle kahe nädala jooksul toimetada kuna oli laost otsa saanud siis pakuti sama hinnaga antud toiteplokki mis tooaeg oli poes oluliselt kallim.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Avot
Lõuapoolik

|
30.01.2016 23:12:05
|
|
|
maichal16. Kus viibib sinu arvuti inf. Minu pc inf. on siin:
ASUS P8P67-M PRO
Intel Core i7-2600 CPU @ 3,40 GHz
RAM 16,00Gt
GTX 980 Ti (ASUS)
256GB SSD
2TB HDD
EVGA 650W Supernova G2, 100%modulr, 80 Plus Gold.
Auron. Kardan, et ei pea sinult luba kysima, kui oma soovitust/arvamust tahan välja öelda! Teiseks ei ole soovitanud midagi valesti ja jälginud samas tootjate soovitusi (videokaardid jne). Silmas pidades mängimiseks m6eldud arvutieid. See, et julgen soovitada oma kogemuste ja endast targemate n6uannete p6hjal kavliteetset ja minimaalset 600W v6imusega toitteplokki (yksk6ik millise tuntud ja kvaliteetse firma oma) ei tohiks sind kohe mitte häirida? K6ik algas sellest, et inime kysis ja mina vastasin, kusjuures soovitasin veel targematelt yle kysida! Mida soovitasin valesti? Mis värk on? Kui sinu eesmärk on lihtsalt norida, siis jäta palun vastamata.
Kui siin leidub veel isehakanud "pc teadlasi", kes arvavad, et uue toitteploki ostmisel minimi soovitus 600W toitteplokk on liiga võimas kaasaegsele, mängimiseks m6eldud arvutile, siis soovitan teha uus teema ja kysige seal yle, vaadake mida teile vastatakse!
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
30.01.2016 23:19:35
|
|
|
600W Chiifu toidab vabalt ära. Mida seal peenutseda. 56.-
Selles hinnas tõesti pole mõtet võtta 500W, sest hinnavahe nii väike.
Lisaks selle W arvuga on ikka natuke trikitamist st. mõni vanakooli 1 ahelaga 520W võib olla ka samaväärne.
>100.- kulutades võtaks aga siis midagi 750+
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
sw00ch
HV kasutaja
|
30.01.2016 23:53:19
|
|
|
Vb keegi veel viitsib nõu anda, suht segadust tekitab see jutt siin
Oletame, et kestaks on http://cougargaming.com/products/cases/qbx/ ja sees on i5-6400 + jahutus, SSD samsung EVO 256GB + hdd 2.5" ~1-2TB + paar venti + tulevikus ehk esialgu kuni 150eur maksev video.
Millist toidet soovitate? (mulle soovitati http://faun.ee/chieftec-sfx-psu-350w-80plus-gold. Kas see veab süsteemi välja või tasuks miskit muud vaadata?
Vael kirjutas: |
Praegu jäi üldsegi teema algataja soovitus tähelepanuta;)
Samas jäi tal ka minimata, et mis see "keskklassi" GPU tal tulema pidi juurde? Keskklass on seal GTX 960\70, mille kogu süsteemi voolutarve jääb, sinna 250-300W piirkonda ülevaadete järgi, kaardil endal kusagil 125W. GTX 980 Ti, mis minu arvates on ikka üle keskklassi(kallim tavakasutuseks on ainult 2xGPU ja Titanid), on TDP 2x sama palju, ehk PSU valimisel tuleks ka vastavalt arvestada tarbitava võimsusega. Ehk kesklassi GPU jaoks oleks 500W paras, üle selle enam mitte. Toiteploki soovitusi küsites võiks täpsemalt märkida, mis see "keskklass" on, teeb olukorra lihtsamaks;) |
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
31.01.2016 00:47:27
|
|
|
Kuna see on Gold plokk , siis ilusti. 150 eur viska 10nekas otsa ja osta GTX 950. R9 370 on 10% nõrgem ja mitte odavam.
Kui tunned, et soovid soodsamat kaarti, siis tänu GTX 950 tulekule on GTX 750ti soodsamaks muutunud.
Igaljuhul saad oma väljatoodud plokiga hakkama. Silverstone Strider 600W on su ainus valik, kui soovid väikese ülekellamise teha.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
Avot
Lõuapoolik

|
31.01.2016 01:02:11
|
|
|
sw00ch. Ei soovita enam midagi, kuna minu soovituse juba tead. Mina soovitan v6tta arvesse, et suvel/sygisel tulevad turule uue p6lvkonna videokaardid ja k6igi gtx 900 sarja videokaartide hinnad kukuvad.
Seega nagu öeldakse, syyjes kasvab isu ja kui millalgi oled uut videokaarti ostmas, leijad ennast uuesti olukorras, millal pead m6tlema, kas toitteplokk ikka piisab uuema videokaardi puhul ja pead arvesse v6tma uute videokaartide tootja soovitused (W). Seega ...
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|