Huvitav trend on tekkinud. Tootjad on vaikselt väljastamas Inteli C232 kiibistikuga emaplaate mis on suunatud mänguritele aga söövad Xeon proset ja toetavad ECC veakontrolliga mälusid.
Xeon eelis i7 ees on see, et erinevalt i7-st ei maksa mängurid 40€ kuni 100€ peale integreeritud graafika eest. Xeoni enamus mudelitel see nimelt puudub ja hind on kah vastavalt 40-100€ odavam pakkudes samas ikkagi 4c/8t proset mis muus osas on i7-ga peaaegu võrdne. Kellad on veidi madalamad, aga kui BCLK OC toimib, siis ei tohiks see probleem olla ja max stabiilne OC jääb ikka iga isendi taha.
I7 5 ja 6 seeria pole välja tulnud võimsaid mobiilse platformi prosesid. Kas üldse tulebki? CPU bench andmetel I7 6700K on nõrgem ja energia tarve suurem kui
I7 4790K? Mobiilsel platformil viimased extrem seeria prosed olid 4 seeria, 5-bdal pole siiani, nüüd juba 6 väljas.
CPU bench andmetel I7 6700K on nõrgem ja energia tarve suurem kui
I7 4790K?
Ei tea kust need andmed pärinevad aga ma olen mõlemad prosed testinud ja 6700k perf on u.5-15%(olenevalt testist ja isendist) parem kui 4790k samal taktil...
m.2 tõelise kasutamise jaoks (950 pro jms väga kiired kettad) vaata ainult päris high-endi. pci-e x4 on see märksõna. kõik, kus ei täpsustata või on 10Gbit, on pci-e x2.
parim on suhteline määratlus, kui peale storage muid nõudeid pole, vali välimuse järgi
m.2 ütleb, et h97/z97. kui (palju) klokkida tahad, siis kindlasti z97 ja sihtida korralikumat vooluahelat.
prosele peale mineva jahutuse ja kasti mahutavuse järgi vaata cpu socketi asetust - et mälu või gpu-d ära ei blokiks.
asuse h97i-plus on endal. hea plaat, üks üsna vähestest h97 ja m.2 (kuigi 10gbit). aastake tagasi kui ma ostsin oli hind küll oluliselt inimlikum.
edit:
päris huvitav, s1150 platendus paistab surema hakkama, uus põlv peal. kui eelmine aasta otsisin, mäletaks nagu rohkem valikut aga praegu enam ei ole.
kaasa arvatud see m.2 kiiruse märkus. HV listist pea kõigil on x2 ja seega moot point.
ainukene, millel paistab kiirem m.2 olema on asus vii impact ja ega selle plaadiga valesti minna saa. olen küll üsna kindel, et sa seda omale ostma ei hakka
edit:
NATAS999, typo. seal pidi olema z muidugi, mitte h. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 05.01.2016 20:00:31, muudetud 2 korda
Supermicrol ainukesena hetkel HT tuge pakkuvad emaplaadid, mis OC non-K Skylake prosesid? Teiste tootjate omad kaotavad HT ja instruktsioone ära? Tomsis oli uudis.
Non-Z emaplaadid, mis OC non-k prosasid välja hõigatud. Ainult, et mobo tootjate raudvara häkk keerab HT kinni ning võib ka muid "kalasid" esineda. Välja arvatud SuperMicro, kes osavam chipseti häkkimisel.
Non-Z emaplaadid, mis OC non-k prosasid välja hõigatud. Ainult, et mobo tootjate raudvara häkk keerab HT kinni ning võib ka muid "kalasid" esineda. Välja arvatud SuperMicro, kes osavam chipseti häkkimisel.
No see kas kasutada Z170 kiibistikku või mitte pole nii suur probleem. Hinnavahe Z170 vs H170 pole nii üüratu. Pigem siis võtta Z170 plate ja non-K mudel. Siis ei tohiks mingeid kalasid olla.
Keegi vajab spetsiifilise rakenduse jaoks võimalikult kiiret tuuma.
Milleks inimesed oma K seeria CPUsid OCvad, ikka selleks, et avg 69 fps 72 peale lükata. Või siis CSGOs 290fps asemel 330 saada.
Serverilahendustes piisavalt selliseid rakendusi mis tahaksid VEEL kiiremat singlethread CPUd. Ainuke vahe tavakasutajaga võrreldes on see, et tolle ühelõimse rakenduse taga võib kogu ülejäänud lahendus oodata. Seega siis 30% kiirem CPU on meeletu võit.
S1366 peal oli sarnaste lahenduste jaoks näiteks X5698 (kui ma ei eksi siis hinnaga ~$20000)
Kui palju 4690k ülesse lähevad, mul teeb stabiilselt 4.2 mhz.Mängisin natuke voldiga ka 4.4mhz 1.290 polnud enam stabiilne,päevas korra viskab sinist.Lihtsalt huvi pärast tahaks teada kui kõrgele läheks.Veidi nõu kuluks ära.
Ahjaa jahutuseks Alpenföhn Triglav ja emmeks Hero VII
mis prose praegu oleks vääriline 2500K-ga vahetuseks?
Ma ei näe siiani erilist põhjust uuendamiseks, võib-olla siis järgmine gen., kui AMD on ka jõudnud vahepeal midagi uut välja lasta -- suurem/huvitavam valik ja konkureerivad hinnad.
Kui palju 4690k ülesse lähevad, mul teeb stabiilselt 4.2 mhz.Mängisin natuke voldiga ka 4.4mhz 1.290 polnud enam stabiilne,päevas korra viskab sinist.Lihtsalt huvi pärast tahaks teada kui kõrgele läheks.Veidi nõu kuluks ära.
Ahjaa jahutuseks Alpenföhn Triglav ja emmeks Hero VII
Neil pidi vist inputi ka muutma, just lugesin kui üks vend oma 4790k ja 1.35v otsas 5100 peal rog realbenchi lasi 4 tundi.
Ise jooksutan 4,9 peal h110 ja livhvitud ihs ja ka vahetatud pasta, ning ilma voltimiseta peaks stabiilselt veel 4,6-4,7 ära tulema. Maksimaalne on üle 5,1 superpi skoor 07,030s kasutan asus z87 pro platet.
Aga z97 kiip on paras ikaldus ei saanud 4,8-t ka kätte.kasutasin siis asus ranger z97 platet. _________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
Siga armastab muda, aga mudane siga armastab puhast aset!
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid!
pots4t4j4, tundub suht lollikindel ja lihtsalt kasutatav - samas kui hakata mõtlema siis analoogse asja - küll vähe robustsema peaks ka ise valmis ära tegema. Krt homme nokitsen ja vaatan
Niisiis sain oma CLP kätte, seekord panin siis core ja IHS vahele CLP, jahutuse ja IHS vahele jäi ikka noctua NT-H1 sest plaanis lähipäevil jahutust vahetada ja ei viitsi selle CLP eemaldamisega vaeva näha. Kui nüüd ka jahutuse ja IHS vahele ka CLP panna peaks sealt jälle hulka kraade alla saama.Panen ka mõned pildid
Jahutuseks on siiski Noctua NH-D14 + 1xNoctua NF-P12 @ 5v
Tuumast vasakule jäävad jurad katsin igaks juhuks clear nailpolishiga ,et CLP seal pahandust ei teeks.
Ega jah oleneb mis on alksed temperatuurid mida hakatakse alla võtma, ja muidugi kui pädev jahutus peal. _________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
Siga armastab muda, aga mudane siga armastab puhast aset!
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid!
Hetkel EVO 212 peal, oc 4,6 kõik 4 tuuma korraga ja tavakasutuses 71c max. Prime95 on hoobilt bsod, aga igapäevases kasutuses on stabiilne.
Ja BSOD on millestki muust vast, sest temp ei tõuse selle ühe sekundi jooksul üle 60c
Asi hakkas rsk huvitama ja kakkusin oomeku ka enda isendil korgi pealt ja läks CLU vahele ja krt on jahh vahe. Ei viitsind küll ennem piinata aga tean diablu 3'me mängides ronis ka temp sinna 60 peale. Asi ka selles, et kuna mul H110 pump andis saba ja läks garantiisse neverländsi siis ajutiselt TR'i vana silver arrow peal aga sellele ka see häda, et kuna mälud segavad siis pull konfis.
Ehk siis 4,6Ghz 1,200v peal ja tulemus peale 20 mintsa selline:
Spoiler
[img][/img]
Eeldan, et kes hwinfot kasutand see teab, et tembid ja vendi pöörded järjestuses current - minimum - maximum - average.
viimati muutis Auron 22.01.2016 11:00:27, muudetud 2 korda
pga = pin grid array
fcbga = flip chip ball grid array
viimane neist on emaplaadile joodetud. selle vahetamine võib natukene keeruliseks osutuda küll... _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
pga = pin grid array
fcbga = flip chip ball grid array
viimane neist on emaplaadile joodetud. selle vahetamine võib natukene keeruliseks osutuda küll...
Sooviks Skylake i5 iGPU taha kolm monitori panna... emaplaadil ( http://www.1a.ee/asus_b150ma ) on VGA, DVI ja HDMI pordid, ent väidetavalt ei toeta Skylake enam VGA'd?
"The Skylake line of processors retires the VGA support, while supporting multi-monitor setups of up to three monitors connected via HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 or Embedded DisplayPort (eDP) 1.3 interfaces."
https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_HD_and_Iris_Graphics#Skylake
NATAS999, Süvened mu teksti ja vaatasid linke ka? Mobol on VGA, DVI ja HDMI pordid, Inteli koduleht ei räägi kolme kuvari toetamisest Skylake'i puhul ja wiki räägib, et Skylake ei toeta VGA'd...
https://www.asus.com/Motherboards/B150M-A-D3/specifications/
"Integrated Graphics Processor- Intel® HD Graphics support
Multi-VGA output support : HDMI/DVI-D/RGB ports
- Supports HDMI with max. resolution 4096 x 2160 @ 24 Hz / 2560 x 1600 @ 60 Hz
- Supports DVI-D with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
- Supports RGB with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
Maximum shared memory of 1024 MB
Supports up to 3 displays simultaneously"
Küsimus on selles, et kas MOBO pordid ja spec'is kirjutatud tekst on täpsem kui Intel'i koduleht ja wikipedia?
edit:
"The analog (VGA) video connector has now been completely removed from the CPU/chipset combination, meaning that any VGA/D-Sub video connection has to be provided via an active digital/analog converter chip. This has been a long time coming, and is part of a previous committment made by Intel several years ago to remove VGA by 2015. Removing analog display functionality will mean added cost for legacy support in order to drive analog displays. Arguably this doesn’t mean much for Z170 as the high end platform is typically used with a discrete graphics card that has HDMI or DisplayPort, but we will see motherboards with VGA equipped in order to satisfy some regional markets with specific requirements."
http://www.anandtech.com/show/9485/intel-skylake-z170-motherboards-asrock-asus-gigabyte-msi-ecs-evga-supermicro
Ehk siis MOBOs on kiip, mis converdib digitaalse signaali analoogiks.. ei tea, kas mingi nähtav mõju ka sel on või ei peaks muretsema? Igatahes hea teada, et lihtsalt ilupärast VGA port sinna pandud ei ole ;D
eniveis, ark'is räägib, et 3 displeid supported ja mobol VGA olemas, mis toimib, seega tundub, et roheline tuli.. _________________
Eks siinkohal on asus ise lisanud digitaal-analoog ülemineku, et oma vga port tööle saada. Skylake protsessori graafikakiibi välja antud signaal muundatakse emaplaadil.
ThottleStop 6.0 kasutades ei luba sülearvutil protsessoril põhi kordajat tõsta, ainult turbol. Samas aga i7 920XM-il on kordaja 15x133, programm aga laseb vaikimisi 16x133 kasutada, see on i7 940XM kordaja. Tekkis mõte, kas need mõlemad prosed on 100% samad, ainult ühel on tehase seadetes kordajat tõstetud? Performance Test-i andmetel saab prose jõudlust tõsta originaali 3749 punktilt 5842-le, s.o. 1,52 korda ilma põhikordajat muutmata.
Mis Pentium G4400 Skylake max. ohutu voltage on, kui kiirendada? Väga nagu ei leia materjali otsides, enamus tulemusi on 1,350 ja selle ümber, kas tõesti on ohutu nii kõrge pinge 24/7? Lihtsalt varem oli mul 4690K ja üle 1,3V ma kunagi ei läinud.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.