Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sooty
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
23.12.2015 04:11:43
|
|
|
rmc kirjutas: |
caramis, Noctua Redux "odavseeria" on täiesti okei hinnaga ju... Soomest saab ~€13.5'ga ja USAs üldse 13 dollarit... http://noctua.at/en/catalog/product/view/id/98/s/nf-s12b-redux-1200-pwm/category/14/
Meil muidugi ligi 20,
ise mõtlen just Redux'id sisse panna... kolisin uude kasti just http://imgur.com/chTfxAf ja praegu selline seis...
Kaalun taha üles 14CM Noctuad ja tagant välja 12CM Noctuad välja puhuma panna ja ette ning alla 12CM sisse puhuma... tundub nagu võiks ideaalne õhuvool olla nii... alt üles saavad GPU ja PSU värsket õhku, lisaks eest puhuvalt vendilt ka, mis CPU coolerile puhub värsket ja ülevalt viiakse soe välja...
Võtaks tavalised noctuad, ent eelkõige on nad rõvedad ja siis lisaks veel kallid... Industrialide välimus meeldib kõige rohkem, ent nad on liiga lärmakad... Noctuasid tahan, sest nad liigutavad hästi ja jäävad seejuures vaikseks ka..
edit: esmajoones vahetan stock 212EVO fan'i välja, tahan vaiksemat, Noctua ilmselt..
also: kas ventide "kummikinnitustel" on erilist vahet või on savi, millised võtta, odavaimad? |
mobol on CPU fani + kolme case fani pesa, ehk paneks 212EVO'le PWM'i ja kolm case fan'i ka PWMid... ilmselt ees, all ja tagant välja, laes oleva 14cm paneks kontrolleri taha. variant oleks kasutada ja splitterit ja ühendada kõik 4 kas mobo külge PWMina või siis jätta CPU cooleri fan ainult mobo külge ja võtta see PWM ning teised panna tavalised ja fan controlleri külge (võimaldab 5,7,12v regullimist)
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirage
HV veteran
|
23.12.2015 22:15:58
|
|
|
Tavalistel Noctua ventilaatoritel on kaasas kummist kinnitused, juhtme pikendus, y-splitter ja low noise adapter. See värv samas jahh, kas istub või mitte . Aga sealt see redux kokkuhoid tulebki vast.
Enda Define R5'el 2 NF-A14 ees ja üks NF-P12 taga, performance poolest pole rohkem vajagi, diminishing returns.
_________________ Terrorists have two eyes, pandas have two eyes. Coincidence? I think not!
><(((°> |
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
24.12.2015 02:06:41
|
|
|
Mirage, värv ei istu jep.. mul see probleem, et GPU on allpool, kuna MATX ju ja PSU tahab ka sealt õhku saada = hädasti oleks ühte venti sinna peale puhuma vaja.. läbi HDD bracketi pole vast väga hea idee, seega alt üles tundub parim variant...
redux värvi poolest kehtib, kummipuksid tahan kõikidele ventidele panna, otsin vist suurema komplekti musti kuskilt, ei tea samas, milliseid eelistada... noctual on 20nde komplekt, a pruunid :p
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
25.12.2015 12:37:28
|
|
|
Mina ei tea mis te nendes Nocutades näete. Enda kogemused sellised:
Kord sai tellida masinasse 5tk (mingi 3-4 aastat tagas). Ilge raha läks sinna alla.
Vahetama välja pidid nad Nexuse vente. Nocuta kummipuksid olid juba kvaliteedilt kehvemad kui nexuse ventidel + olid nad palju jäigemad ja kõvemad = annab paremini vibra edasi.
Plastik küll oli tummisem ja raskem käes kui Nexusel, aga mitte nüüd tipp viimistlus (tervaid servi leidis ka sealt).
Nexuse ventide miinus oli 3pin. Lõin siis vendid ringi. Ütleme nii, et lärm jäi samaks (või isegi tõusis). Õhuvool küll paranes, aga näiteks fan controllerile ei alllunud Noctuad üldse nii hästi kui nexused. Miinimum pöörded mida kontrollerist keerata neile sai enne seisma jäämist oli 500rpmi, nexustel 250. (scythe Kaze master)
Kuna tulid samal ajal ka Arcticu vendid (4pin) mis olid 6x odavamad, siis katsetasin ka nendega otse emaplaadile. Sain vaiksema tulemuse + ilusamad vendid (kaablid küll olid koledamad, aga sleevisin ise ära). Õhuvoolu mõõta ei saanud, aga tunde järgi tundus parem vs Noctua. Aga mitte midagi suurt.
Kui nüüd rääkida üld kitist mida Ncotua sisalda, siis päris asjalik, kõik kohe olemas.
Kuna ajapikku on olnud veel kogumusi erinevate ventilaatoritega, siis mina teeks nii: võtaks Nexuse puksid (eraldi müüa), ostaks või teeks vajalikud takistid (Zalmanil suur valik) ja ostaks Enermaxi vendid. Või kui raha vähem siis Arcticu. Tulemus saaks sama kui mitte isegi parem.
Nagu on öeldud, siis füüsika seaduste vastu ei saa isegi suur rahakott mitte, heli jääb eksisteerima kuna labad lõikavad õhku. Ja mina ei näinud küll Nocutades mingid imelooma. Võimalik, et aastatega asi muutunud. Aga see kallis õppetund mind enam küll nende toodet ostma ei pane.
viimati muutis SilQ 27.12.2015 15:48:18, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
26.12.2015 01:36:34
|
|
|
SilQ, kust nexuse pukse saab? oleks mingi 24tk vaja Eelmine korpus oli Nexuse oma ja vendid sees ka, üks puksidega, lamp, et tehases paigaldatud vent taga oli kruvidega..
Millised Enermaxid ja miks? Millised arcticud?
Mul see ongi, et tegelikult tahaks lihtsalt head tulemust... et kast oleks jahutatud vaikselt ja näeks hea välja (black-white või allblack). Hind võiks seejuures ka hea tulla, lihtsalt on tundunud, et Noctuadega on lollikindel suht, neil nüüd uus, odavam seeria ka väljas..
edit: tundub, et proovin hiinakad ära... http://www.aliexpress.com/item/500-PCS-GDT-Screw-Pin-Rivet-Rubber-PC-Fan-Anti-Vibration-Mount-Silicone-Screws-Noise-Absorbtion/1834928090.html
kujundus nagu nexuse omadel, eks näeb kvaliteeti ka..
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
|
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
smurfar
Kreisi kasutaja

|
27.12.2015 15:43:17
|
|
|
Noctua pole nüüd küll mingi vaikne vent..
Fractal Design R5-l läks 1 originaal vent läbi, mille sai siis Noctua NF-A14 PWMi vastu ära vahetatud ja üllatus kui suur, kui müratase tõusis tunduvalt
Noctua istub low noise adapteri otsas (pöörded jäävad enamasti alla 800 rpm-i) ja kast on nüüdseks kuulda paari meetri kauguselt. Enne kadus kasti kuuldavus kusagilt meetri pealt..
_________________ Parandan lõhutud küttepuid. Hind kokkuleppel |
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
27.12.2015 15:45:14
|
|
|
smurfar, Mul oli sama lugu, 6x odavamad vendid jahutasid kasti paremini ja olid vaiksemad kui 25€ maksvad Noctuad. Minu silmis on tegemist brändiga "loll saab kirikus ka peksa"
Võimalik, et nüüd on nad muutnud midagi, aga 3 aastat tagasi olid nad ikka täielik kräpp.
_________________ If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
 |
|
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
smurfar
Kreisi kasutaja

|
27.12.2015 15:49:02
|
|
|
Antud vent oli mul "igaks juhuks" ostetud sügisel mingi aeg.. Tundub, et ei ole tõstetud ega ka langetatud nende kvaliteeti kusagilt otsast.
_________________ Parandan lõhutud küttepuid. Hind kokkuleppel |
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
27.12.2015 16:45:36
|
|
|
fractali korpused ja noctua vendid ei sobinud mul ka hästi kokku. kõigis mu muudes korpustes on (ka täpselt samad) noctua vendid vaiksed olnud.
fractali vendid on üsna saast nii müra kui õhu liigutamise osas.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
28.12.2015 01:31:15
|
|
|
SilQ, 4 nexuse puksi @ 5 euri = no-no... loodan, et need hiinakad toimivad hästi, tean umbes, millised need nexuse puksid olid ka...
arcticu suhtes norm, mõtlesin neid ise ka tegelt, sest eelmine jahuti oli arctic ja selle vent töötas küll hästi.. tundub, et selle praeguse korpuse õhuvool pole üleüldiselt ka nii hea, eest otse ei puhu GPU ja PSU peale, HDD kast on ees ja seda ei saa ära ka võtta, sest üks 3.5" on kastis... ei tahaks väga põhjapeale panna venti, a tundub, et pean seda tegema ikkagi... saab GPU ja PSU õhumure ilmselt lahendatud (PSU on praegu aktiivses režiimis, kui vendi alt üles külma puhuma saab, lülitan passiivse uuesti sisse) ja tundub, et tahan default vendid ka välja vahetada, teevad nats suurt vuhinat vist... eks näis, mis puksidega teevad...
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
wrx123
HV kasutaja
|
29.12.2015 23:46:28
|
|
|
londiste kirjutas: |
fractali vendid on üsna saast nii müra kui õhu liigutamise osas. |
http://www.silentpcreview.com/article1422-page4.html
Nende andmetel on nt Fractal R5'ga kaasa tulevad ventikad juba päris korralikud. Nt R4 omadega võrreldes on korralik edasiminek olnud.
Mul endal jooksevad ka need ~700rpm kiirusel ja on praktiliselt hääletud. Vana hea kõvaketas tekitab selgelt suuremat lärmi kui need või mistahes teised ventikad korpuses.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
30.12.2015 00:21:30
|
|
|
r4 sees on: 2x"hydraulic bearing 140mm Silent Series R2 fan, 1000 RPM speed"
r5 sees on: 2x"Fractal Design Dynamic GP14 fan, 1000 RPM speed"
mul arc mini, milles on "3 Silent Series R2 fans included"
ok, siis selge, et mul halvemad r4'ga samad fanid sees... need on fractali odavaim seeria vist http://www.fractal-design.com/home/product/casefans ... ja nendest on uuem "r3" mudel väljas ka juba.
hetkeseisuga tundub, et panen võrdlusesse siuksed brändid nagu: antec, arctic, bequiet, noctua, fractal. tahan võimalikult palju õhku väikese lärmiga liigutada.
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elzair
HV vaatleja
|
30.12.2015 00:39:56
|
|
|
Be quiet! ühed parimad vaiksed ventikad, Nois blockerid on ka super head... Noctuad on liiga kallid, et end õigustada va kui kasutad ulme pakse radikaid ja absurd kallist custom loopi.
Vaikne ja tohutu õhuvooluga korpus on näiteks Fractali node 804, enda süsteemil kasutan Be quiet! ja Nois blockereid super vaikne.
Lisaks saad vaskpoolsesse kambri põhja panna kaks 120mm ventikat GPU-le lisaks toimib hästi ja väga harv juhus kui MSI 980 TI ventid töölegi lähevad.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
30.12.2015 17:48:51
|
|
|
korpust hetkel vahetama ei hakka, just ostsin arc mini r2... kaalusin node 804 ka, ent otsustasin klassikalise toweri kasuks...
igatahes, korpus on selline http://imgur.com/chTfxAf hetkel ja prose jahutuseks siis CM 212EVO...
esmajoones vajabki prose jahutuse vent vahetamist..... , noiseblockeri unustasin ära, neid tahtsin ka uurida jah. mingiaeg tuleb aega leida uurimiseks.. :p
edit: mõtlen natukene selle peale, et 3.5" HDD üles 5.25" pessa panna bracketiga, tuleb lihtsalt mingi vaikne isend leida... see tähendaks, et alumise HDD cage'i võiks ära võtta ja lisavendi ette panna = saaks õhuvoolu ideaalseks ilmselt kastis... jabur üldse, et 2x5.2" slot on laes, üks 5.25" on täiesti piisav
edit2: http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/hdd-silencer-cooler-roundup_11.html on miskit paremat tulnud vahepeal turule hdd vaigistaja-jahutiboxide suhtes? tundub, et scythe quiet drive või himuro on parimad variandid...
mõtlesin alguses, et kui 3.5" WD RED panna 5.25" sloti, siis võiks ta olla vaigistav ka ja leidsin sellised, mis reviewde järgi tunduvad väga head http://www.frozencpu.com/products/3040/noi-05/FrozenCPU_HDD_Noise_Reduction_System.html ,ent kuna paigutan ketta üles, siis kardan temperatuuride pärast natukene ja mõtlesin, et võiks siis juba jahutavate omadustega box olla, samaaegselt vaigistav... http://www.frozencpu.com/products/11757/hdc-77/Akasa_HDD_Cooler_Anti-Vibration_Suspension_Set_AK-HD03-BK.html ja http://www.frozencpu.com/products/15856/hdc-93/Akust_525_Bay_to_35_HDD_Adapter_Noise_Reducer_-_Black_AV00-0100-AKS.html tunduvad natuke liiga basicud = ei vaigista eriti.
st. tundubki, et pean otsima omale mõistliku 3.5"->5.25" variandi ja siis alla lihtsalt lisa vendi ette panema ja on õhuvoolu küsimused lahendatud... ilma alumise hdd rackita on õhul vaba liikumine ja peaks nii prose kui ka gpu-psu piisavalt õhku saama...
ventide suhtes veel ükspäev võrdlen kõiki omavahel ja otsustan midagi ära ja ostan 212EVO'le vendi, sealt vaatan edasi (hetkel tundub, et 212EVO külge push 12cm, ette 2 venti (12cm), taha 1 (12CM) ja lakke ka üks (14CM) ning peaks safe olema. põhjast üles suunav vent tundub sketchy, ei saa hästi õhku alt vast, eest parem ilmselt, ae ks siis saab võrrelda.)

viimati muutis rmc 11.01.2016 13:19:57, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 195 loe/lisa |
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elzair
HV vaatleja
|
30.12.2015 19:39:22
|
|
|
PL-PS Noise blocker on super hea
B12-2 või B12-3 ka üli head ise kasutan XL-2 mis on head kuigi kui minna PWM-i peale siis natuke lärmakad, pigem minna B seeria peale või PL-ide peale kuidas ja mille välimus rohkem meeldib.
PWM-idena kasutan ise Be quiet! Silent Wings 2 120mm ja 140mm PWM veits lahjad on aga ebareaalselt vaiksed ka 100% peal pead ikka väga tahtma, et neid kuulda. Üks on 140mm teine on 120mm ja nad on Drak Rock 3 peal hoiab 6700k 4,4ghz (ilma turbota) hästi, kuid võiks jahedam olla... Kaalusin vana Drak rock 2 peal võtta noise block-erid aga kuna tempid ei lähe üle 77 siis ei näinud suurt vajadust.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
30.12.2015 22:16:29
|
|
|
miks eelistada tavalisi PWM'ide asemel? mõtlesin kõik PWM'id panna ja mobo külge ühendada, kuigi teine variant on kontrolleri külge lükata kõik ja ise regullida, mobo külge ainult CPU vent.
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
caramis
HV Guru

|
31.12.2015 02:04:23
|
|
|
tarvis 80-92mm ventikat taaskord ühe videokaardi modifikatsiooni jaoks. võib olla kuni 25mm paks ja pigem õhuvoolu hulga kui staatilise rõhu disainiga. peab olema PWM. vaatasin neid Arcticuid, aga minu viimane kogemus paar aastat tagasi oli nende 120mm isenditega selline, et rippuda (horisontaalis, mootor kere all) nad ei kannatanud, kippusid ruttu lärmama. vertikaalselt toimisid okeilt. raami lõigun ma ümbert nagunii, seega selle omadustest mul savi lisaks mainin, et mingit päris 15-eurost jublakat ma ka ei osta, et seda retsima hakata. äkki on need uuemad Arcticud asjalikumate laagritega nüüd..? Nexuseid pole ka miskipärast enam väga liikunud, nende tuulikud olid täitsa head
_________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms) |
|
Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elzair
HV vaatleja
|
31.12.2015 12:27:59
|
|
|
Ma ei eelista tavalisi vaid PWM ja nö airflow ventide segu, et saavutada täielik vaikus ja hea vool
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
31.12.2015 13:23:38
|
|
|
Elzair, misasi on PWM ja airflow ventide segu?
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
31.12.2015 13:40:52
|
|
|
wrx123
Enamus andmed ja info mis ventilaatorite juures on, on üks suur BS. kellegagi siin aasta paar tagasi sai vaieldud. Siis näiteks dB'd on ka nagu enamus lambist kirjutatud. Vähestel ventilaatori tootjatel on ISO nõuete kohaselt neid testitud. Enamus panevad neid numbreid kas umbes või testitakse ruumis kus loomulik dB on seal 20 kandis. Väga palju oleneb ka dB mõõtmis kaugusest. Osad mõõdavad 30cm kaugselt, teised 1m kolmandad 2m. Ilmselgelt tulemuste vahed on meeletud.
Samad tehakse ka õhuvoolu andmetega. Eks mingil määral tasub neid uskuda, aga parim tulemuse annab ikka enda kogemus või teiste. Samas Noctuad kiideti ka kunagi meeletult, aga mina pettusin.
Fractal tegelikult on paras kräpp, andmed on korralikud aga tegelikult õhu liikumine on olematu. Heli on neil ka teistest tiba kõrgem. Igaljuhul neid ma ei soovita.
Elzair
Be Quieti cooleriga sain kunagi CPU vendi kaasa, see mulle küll mingit erilist muljet ei jätnud. Õhku liigutas täitsa hästi aga müra oli ka mehine. Aga ilmselt mingi case fan võtta on kindlasti parem. Kahjuks kogemust selle tootjaga rohkem pole.
NoiseBlocereid pole ka kasutanud.
rmc
PWM on kontrollitavad ventilaatorid. Asusel näiteks saad kindlasti softis öelda, olge head poisid teie kaks, käige 700rpmi, ja teie kaks välja puhuvad käige 500rpmi. Saad täpselt nii reguleerida et endale meeldib. Aga see muidugi eeldab emaplaati mis seda toetab.
Need kinnised HDD boxid on saatanast, mina vähemalt pole ühtegi normaalset kohanud. Kui tahad vaikust ja ruumi palju pole vaja siis võta 2.5" ketas, mingi 2teraseid peaks liikuma. Aga mina lahendasin kunagi 5.25 pesas panin ta lihtsalt kummide (nagu pükste sees käivad) peale rippu ja sain praktiliselt mõtlemis helist lahti.
|
|
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
31.12.2015 13:45:37
|
|
|
SilQ, niipalju kui uurisin, siis need Scythe'i boxid peaks vaikseks tegema ja temp isegi paremaks minema kui default... ja mul just see, et 3.5" ja 6TB, mahtu poleks, siis oleks savi muidugi... WD RED on suhteliselt vaikne, ent võiks natuke vaiksem olla, kuigi primaarne on hetkel see, et 5.25" pessa paigaldada ja seejuures võiks tempid ja vaikus ka garanteeritud olla...
mu mobo peaks PWM'i toetama küll.. profiilis olemas info.
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elzair
HV vaatleja
|
31.12.2015 13:56:13
|
|
|
Näide siis mu enda kastist node 804:
Paremas kambris jooksevad kõik juhtmed eest, tänu millele pole alla mõtet ariflow panna vaid pigem PWM (4 piniga staticpresure ventikad), et õhk ilusti läbi pääseks ja ringleks nii nagu peab.. Ees üleval on ariflow ventikas mis on üli aeglaselt pandud jooksma.
Parema kamrbi top ventikad on kõik PWM ventikad aelgased ja vaiksed. Taga on 140mm airflow vent mis töötab suht kiiresti. Sellise nö seguga ei jää õhk kuskiletoppama.
Vasakus kambris on ees üleval on PWM ventikas, mis jookseb samas taktis mis CPU cooleri fan, ees all on airflow, et puhuda GPU-st ringlev soe õhk minema,
All on kaks airflow venti, mis puhuvad otse GPU peale. Üleval on kaks PWM venti mis vaikselt viivad õhku välja, et see seisma ei jääks ilmselgelt.
Taga on üks airflow ventikas mis töötab üpris kiirelt et suurem osa otse välja tõmmata.
CPU cooleril on kaks PWM venti üks 140mm teine 120mm.
Ma loodan, et see selgitas sulle natuke seda olukorda vms
Auron kirjutas: |
Elzair, misasi on PWM ja airflow ventide segu?  |
EDIT: 1 meetri pealt on 19 Db niisama oleksus 26 Db full loadi ajal (stress test Prime 95), 20-22 Db väga nõudlike mänge mängides
viimati muutis Elzair 31.12.2015 14:16:07, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|