Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Riistvara »  Inteno DG301 ruuter märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 58, 59, 60  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
madmel
HV veteran
madmel

sõnum 06.12.2015 16:08:57 vasta tsitaadiga

Keeruliseks on see jutt siin läinud icon_smile.gif Ruuteris vaja ainult enabled panna ja kõik. Seadmetes tundub , et läheb rahval keeruliseks. Kuigi kui seda juhendit jälgida siis ma küll miskit probleemi ei leidnud.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
indrpo
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 06.12.2015 17:15:04 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
-parun- kirjutas:
Ja ma eeldan et kui printserver on seal kasutajale kättesaadavaks tehtud, siis on ka liiklus lubatud.

By default peaks olema lubatud jah, isegi vastav ruul on Firewall all olemas. icon_rolleyes.gif
Samas ma julgen oletada, et järgmises softiversioonis seda enam poie, kuna "on liiga keerukas kasutajale seadistada ja keegi ei kasuta naguinii ning TV töötab, mida teil veel vaja on..."

Viimasel ajal on sulle selline sarkasm omaseks saanud, ehk selgitad miks?
See, et mõned mitte päris 100% toimivad funktsioonid nagu vpn ja guest wifi ruuterist kaovad, ei tähenda nüüd päris maailma lõppu. Isiklikult on ruuteri print serverist samuti kama kaks, sest võrgu siseselt on mitmeid võimalusi printerit võrku saada, kaabli, wifi või kasvõi usb ja syno abiga.

Printeri funktsioon tehti just alles viimases tarkvaras teadlikult korralikult toimivaks. Linnuke ette ja ülejäänud töö on vaja arvutis teha.
Teatud printerite korral on vaja Bidirectional mode linnuke vaid ruuteris samas menüüs ära võtta, sõltub kas printer annab vastuse peale info kätte saamist, või mitte. Vist olid vanemad HP laserjetid jms. millel tuli välja lülitada, sest need infot tagasi ei saatnud ja lehti aga tuli ja tuli.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 06.12.2015 17:24:49 vasta tsitaadiga

Peab mainima, et intenol viga jälle küljes. icon_neutral.gif
Mitu head kuud pole restarti teinud (umbes 3-4 kuud), aga täna kadus võrk arvutist 20secundiks ja tuli tagasi, eks port tegi restarti. Teised seadmed toimisid. Varem oli seda viga korra päevas, peale radikate paigaldust kadus. Nii tava restart kui pesa restart.
Ära väsitab see logu, peab vist Asuse ikka võtma.
Kommentaarid: 251 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 215
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 06.12.2015 17:38:40 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
See, et mõned mitte päris 100% toimivad funktsioonid nagu vpn ja guest wifi ruuterist kaovad, ei tähenda nüüd päris maailma lõppu. Isiklikult on ruuteri print serverist samuti kama kaks, sest võrgu siseselt on mitmeid võimalusi printerit võrku saada, kaabli, wifi või kasvõi usb ja syno abiga.

No Guest wifi oli igatahes täiesti 100% toimiv funktsioon, VPN`i ma ei oska kommenteerida...

indrekp kirjutas:
Viimasel ajal on sulle selline sarkasm omaseks saanud, ehk selgitad miks?

Äkki seetõttu, et kui ma olen endale mingi karbi hankinud, siis ma eelnevalt vaatan selle featuresetti ja selle järgi langetan oma otsuseid.

Paraku telekom on endale jätnud õiguse seda featuresetti oma äranägemise järgi pidevalt väiksemaks nudida, suva ajahetkel ning ettehoiatamata,
seega ei saa ka selle Inteno karbi puhul mingist kindlast 100% töötavast funktsionaalsusest rääkida, millega lõpptarbija oma valikutes arvestada saaks.

Ja pane nüüd käsi südamele, kas keegi garanteerib, et see printer sharing ka seal järgmises softiversioonis enam olemas on?
Ma arvan et ei garanteeri, seega on ka selle käima ajamine lõppkasutaja seisukohast ajaraisk.
Mõistlikum oleks oma printserver Intenole sappa pista ja siis võib tõesti kindel olla, et see ka veel paari kuu pärast töötab.

viimati muutis Etz 06.12.2015 17:42:27, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 236 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 196
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 06.12.2015 17:42:20 vasta tsitaadiga

Etz, ei mäletagi, et ükski telekomi ruuter KUNAGI varem oleks toetanud guest wifit, vpni, printserverit, kõvaketast, dlna'd jms.
See on kohati mõnel ruuteril sees olnud, ametlikult not supported, kuidagi mõnes softis ka toiminud aga mulle pole see "kuidagi" kunagi meeldinud. Pigem ongi see seade vaid võrgulüüs ehk teenusruuter ja ülejäänud asjad sisevõrgus.
Loomulikult saab teha nagu sina, et hangid ise oma võrgulüüsi ka krutid seda seni kuni saad kõik ühes karbis tööle, seejärel ongi kõik olemas.

Seega ma ei näe ikkagi miks sul vaja mõnitada seadet, mida sa ei kasuta, ja mis teeb tegelikult täpselt seda tööd milleks see ette nähtud on.

SilQ kirjutas:
Mitu head kuud pole restarti teinud (umbes 3-4 kuud), aga täna kadus võrk arvutist 20secundiks ja tuli tagasi, eks port tegi restarti. Teised seadmed toimisid. Varem oli seda viga korra päevas, peale radikate paigaldust kadus. Nii tava restart kui pesa restart.

Esimest korda siin teemas räägid mingist pordi restardist? Varem oli ikka wifi mured ja ruuteri restardid?
Ku LAN port käib maha on ju probleem kahe pordi omavahelises suhtluses, ehk ruuteri ja arvuti vahel link kaob, olgu selleks siis kehv kaabel, et Gbit ei püsi või ruuteri või arvuti lan surm või kehv driver.
Ma saan aru, et kui ruuter ise arvab heast tahtest oma LAN porte restartida siis peab kogu switch maha käima ja kogu liiklus seisma, kas TV kustus samal ajal ära?
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 06.12.2015 17:45:21 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Seega ma ei näe ikkagi miks sul vaja mõnitada seadet, mida sa ei kasuta, ja mis teeb tegelikult täpselt seda tööd milleks see ette nähtud on.

Ma ei nimetaks seda mõnitamiseks, vaid teiste kasutajate hoiatamiseks, kui väga lihtne on selliste asjadega arvestades orki lennata... icon_rolleyes.gif

indrekp kirjutas:
Pigem ongi see seade vaid võrgulüüs ehk teenusruuter ja ülejäänud asjad sisevõrgus

Ja mida mina siis kirjutasin?

Etz kirjutas:
Mõistlikum oleks oma printserver Intenole sappa pista ja siis võib tõesti kindel olla, et see ka veel paari kuu pärast töötab.

tagasi üles
Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 06.12.2015 18:52:17 vasta tsitaadiga

sain tööle igatahes.win enda firewall panin kinni thumbs_up.gif thumbs_up.gif thumbs_up.gif
bladerunner
HV Guru

sõnum 06.12.2015 19:03:37 vasta tsitaadiga

See neetud "Online Abi" ei suutnud mu ruuteri uuendust läbi viia.
Isegi mitte restarti ei teinud.
Tellisin nüüd öise "uuendamise". Aga erilist usku pole sellegi õnnestumisse.

See Abi leht näitas mu Wifi parooliks ka tühjust, samas on parool seatud.
Huvitav, kas peale uuendamist olekski võrk kõigile valla?
Igaks juhuks sisestasin Wifi parooli seal lehel uuesti.

Üldiselt see leht selmet et uuendust tuimalt pakkuda, võiks siis juba öelda kah, kui miski ruuteri konfis talle meeldima ei peaks (mitte et mul seal midagi ekstra konfitud oleks).
Muidu jälle selline tüüpiline Elioni lahendus, alustatakse heade mõtetega, tehakse midagi töötavat ka valmis aga pisiasjad jäetakse ligadi-logadi.

HPN
HV veteran
HPN

sõnum 07.12.2015 14:09:32 vasta tsitaadiga

Peale uuendamist on mul mingil põhjusel upload (ruuterist kaabliga arvutisse) 100Mbps-i pealt ~30Mbps-i peale kukkunud/piiratud (100/100 interneti teenus). Proovisin otse kaabliga (Inteno võtsin vahelt ära), siis oli kõik nii nagu peab olema - 100/100. Kummaline on veel see, et sama testi üle wifi telefoniga tehes, sain tulemuseks ~50/50, mis peaks WiFi võimekust arvestades OK tulemus olema. Mis põhjusel kaabliga nüüd selline kala tekkinud on?
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 07.12.2015 16:58:48 vasta tsitaadiga

bladerunner kirjutas:
See neetud "Online Abi" ei suutnud mu ruuteri uuendust läbi viia.
Isegi mitte restarti ei teinud.
Tellisin nüüd öise "uuendamise". Aga erilist usku pole sellegi õnnestumisse.
Nagu arvata oligi ei juhtunud midagi.
Tegin veelkord selle "Uuenda kohe" läbi, aga ega seegi teisel korral targem kui 1. olnud.

Digibokse ja ruuterit ennast saab kenasti kaughalduse kaudu re-startida, seega ligipääsus probleem pole.
No eks ootame kuniks soft areneb ja paraneb.

jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 07.12.2015 17:45:54 vasta tsitaadiga

no seda rääkisin ka mina, aga ju sul ka üle näpitud nagu mul
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 07.12.2015 19:29:13 vasta tsitaadiga

OK, see et ta uuendust läbi ei vii on ilmselt mingi põhjusega, nupp rikkis või midagi muud. Probleem on pigem see, et OA sulle vastust ei anna, miks ta uuendust teha ei saa.

Iseenesest on OA sarnane nupp kõikidel Telekomi toe töötajatel ka oma andmebaasis, ka nemad käivitavad kliendiga kokkuleppel samast nupust uuendust.
Huvitav oleks teada, kui te nüüd 123 helistate ja palute nuppu tallata, võiks nad vastuse öelda kas nende kaudu uuendama hakkas või kui ei hakanud, mis põhjusel.

Ma ise võiks sama asja proovida kui te mulle PS saadate oma andmetega aga kui ei julge, siis 123.
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 07.12.2015 23:13:47 vasta tsitaadiga

Kas pfsense toetaks iptv'd ? Hakkab üle viskama see inteno.
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 07.12.2015 23:19:39 vasta tsitaadiga

ufo56 kirjutas:
Kas pfsense toetaks iptv'd ? Hakkab üle viskama see inteno.

Layer 2 vlan`ina kindlasti toetab, ilmselt saaks ka ruudituna multicasti tööle aga pole ilmselt väga pointi.

tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 08.12.2015 00:14:15 vasta tsitaadiga

ufo56, kui võrgukaardid toetavad, siis ikka.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 09.12.2015 14:19:19 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
OK, see et ta uuendust läbi ei vii on ilmselt mingi põhjusega, nupp rikkis või midagi muud. Probleem on pigem see, et OA sulle vastust ei anna, miks ta uuendust teha ei saa.

Iseenesest on OA sarnane nupp kõikidel Telekomi toe töötajatel ka oma andmebaasis, ka nemad käivitavad kliendiga kokkuleppel samast nupust uuendust.
Huvitav oleks teada, kui te nüüd 123 helistate ja palute nuppu tallata, võiks nad vastuse öelda kas nende kaudu uuendama hakkas või kui ei hakanud, mis põhjusel.

Ma ise võiks sama asja proovida kui te mulle PS saadate oma andmetega aga kui ei julge, siis 123.
Uptime järgi otsustades tegi ruuter üleeile öödel enamvähem 02:00 +-1min ise järjekordse restardi.
Täna hommikul oli Wifi ka kadunud, kui tavaliselt on sel juhul võrk/SSID näha aga ühenduda sellega ei saa, siis täna ei paistnud SSID-d ka olema.

Mulle jäi nagu kusagilt silma, et juhul kui tellida ajastatud softi uuendus ööseks, siis tehakse kõigepeale värske backup Elioni poolt ja siis alles uuendatakse ruuteri tarkvara, aga kui valida, et "Uuenda kohe" või lasta seda 123 teha, siis backup-i ei tehta ja lastakse uuendus niisama ruuterile peale ning osasid seadeid ei taastata sel juhul.
Viimane backup OA lehe järgi on tehtud millagi suvel.

Ja miskipärast OA leht enam ruuterile softiuuendust ei paku, huvitav, kas tehti mingi lisakontroll ja mu ruuteri seadistused on ikkagi ebasobivad uuele versioonile. icon_rolleyes.gif

ab79
HV kasutaja

sõnum 10.12.2015 03:35:32 vasta tsitaadiga

Tere! Pöördun oma küsimusega siia foorumisse. Kas on võimalik niiviisi wifi leviala koos ethernet portidega seadistada: ST780WL eth + (vlan) Client ja Inteno Master ehk access point. Ehk siis ma tahaks, kui võimalik on speedtouchile ühendada ühe teleka ethernet porti ja üle wifi talle netti saada. Põhjusel, et teler ja Inteno asuvad eri korrustel, otse ühendades tuleb kaabeldus mängu, aga tahaks seda viimaseks võimaluseks jätta. Proovisin üle WDS-i seadistada, aga ei õnnestunud. Wifi võrgud on püsti, aga kui juhtmega seadme speedtouchile taha ühendan, siis ei juhtu midagi, suunatakse speedtouchi avalehele. Lisainfoks, viimase elioni seadetega firmware võtsin maha, tegin downgrade kuna pole enam vaja, tema asemel on inteno, mis neti majja toob.Teiseks puudus viimasel firmwarel ka GUI võimalus käsitsiseadistuseks.
tagasi üles
olka
HV kasutaja
olka

sõnum 10.12.2015 11:23:43 vasta tsitaadiga

aga see wifi hangumine ja temp. on omavaheline seos. Panin Inteno seadmekappi, kus see on väga tihedalt ja väga suurt õhuliikumist ei ole. Enne seda ei olnud Intenoga probleeme, nüüd on seade kapis ja kuus ca 2x wifi hangub, nii et seal on mingi seos!
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 10.12.2015 11:31:10 vasta tsitaadiga

olka kirjutas:
aga see wifi hangumine ja temp. on omavaheline seos. Panin Inteno seadmekappi, kus see on väga tihedalt ja väga suurt õhuliikumist ei ole. Enne seda ei olnud Intenoga probleeme, nüüd on seade kapis ja kuus ca 2x wifi hangub, nii et seal on mingi seos!

Endal oli Inteno seadmekapis, kus puudub ventilatsioon...mingeid probleeme ei esinenud.
Suviti on samas kapis 40+, ikka ei hangunud... icon_rolleyes.gif

tagasi üles
sooty
HV veteran

sõnum 10.12.2015 11:40:16 vasta tsitaadiga

Mul kuivati saaparest ruuterite & switchi jaoks riiulis (see plastmassist osa) icon_biggrin.gif
Õhk käib läbi ja hoiab asja kena-viisaka

Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 10.12.2015 12:01:55 vasta tsitaadiga

Helistasin eile 123 ja palusin siis jõuga FW soft ära uuendada.
Ca 30min pärast helistati tagasi ja öeldi, et ei saa ka nemad kahjuks uuendada, miski viga.

Õhtul tegin siis ruuterile "lobotoomia", sellepeale tiriti siis FW soft lõpuks kohale.
Miinimumseaded taastati kenasti ka, asi seegi.
Ülejäänu toksisin käsitsi sisse, paar pordisuunamist VPN tarbeks ja 2 staatilist DHCP aadressi, võrguketaste jaoks.

Täna helistati ka 123 pealt tagasi ja öeldi, et ebaõnnestumise põhjuseks olid mingid anomaaliad hostname'dega. icon_rolleyes.gif
Ma kujutan ette et need olid äkki needsamad staatilised DHCP määrangud, ainuke koht kus mingid mu lokaalsete masinate nimed figureerida võisid.

Eks tuleb siis enne järgmist korda need eemaldada kui need probleeme tekitavad.

indrekp arvates on see kindlasti see, mida tema nimetab "ise tead, et sa oled ruuteri nii pekki häälestanud". icon_lol.gif

Niipalju võib Telekomi kiituseks küll öelda, et 123 suhtlus oli väga viisakas ja abivalmis. thumbs_up.gif

indrpo
HV Guru

sõnum 10.12.2015 12:43:25 vasta tsitaadiga

bladerunner, minumeelest suurepärane Telekomi teenindus siis sinu näitel.

See "ise pekki häälestanud" võib tõlgendada mitmeti. Ütlengi nii kuna esimesel korral ei saanud kasutajad aru, et Telekom ei lase uuendust mingil viisil peale, kui ei õnnestu taastada kliendi tehtud häälestusi. Seda on ka kasutajad siin ise vihjanud, et nad ei taha, et keegi nende seaded kustutab koos uue tarkvara lisamisega. Loodud mugavus võib olla ka selles osas ebamugavus, et kui kasutaja ise oma ruuteris midagi muudab, vajab see ka edasiste muudatuste saamiseks veelkord enda kätt.

Olen aus, mis siin ikka kobiseda. Eks ma võin ju ka vaiki olla ja näha kuidas te omavahel arutlete, miks üks või teine asi on nii või naa, seni olen ikka selgitanud teile arusaadavas keeles. Ehk siis kui teie räägite vabas vormis, siis vastan samamoodi, loodan, et te ei pane pahaks. icon_wink.gif

NB! see ei tähenda, et Telekom ei võiks mingi hetk teie ruuteri ise resettida ja uuendada kui nii kokku lepitud on.
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 10.12.2015 13:50:44 vasta tsitaadiga

indrekp, see et uuendust peale ei lasta on ju tore, aga samas võiks OA siis seda ka mitte pakkuda koos põhjendusega miks seda teha ei saa või pakkuda võimalust koos "jõuga" pealesurumisega ja hoiatusega, et seaded tuleb endal taastada.
Praegune lahendus on lihtsalt poolik ja katki.

Ehk "Uuenda tarkvara" nuppu näidatagu ainult ja ainult neile, kel saab seda ka reaalselt hetkel läbi viia.
See on mu jutu point.
Edaspidi võib siis tasapisi taustal uuendusprotessi täiustada, et rohkemad erinevad konfimuudatused oleksid toetatud ja üleviimiseks kõlblikud.
See mis tehtud töötagu korralikult, mitte "agadega".

A.S.
HV Guru

sõnum 10.12.2015 13:56:09 vasta tsitaadiga

bladerunner kirjutas:
Ehk "Uuenda tarkvara" nuppu näidatagu ainult ja ainult neile, kel saab seda ka reaalselt hetkel läbi viia.

Nupu alla võiks tekkida parem linnukese koht, et kasutaja on nõus ruuteri seadetele reseti tegemisega.

Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 10.12.2015 19:56:03 vasta tsitaadiga

bladerunner, seda pointi tõin ma ise juba mingi hetk tagasi välja, ei hakanud ennast kordama. Ehk jah, oa vastus võiks olla, et ei saa automaatset uuendust teostada... nii nagu seda näevad teenindajad.

A.S., ka sul on õigus, algseadista ruuter ja uuenda, või varunda ja uuenda (ebaõnnestumisel vastus)

sarnaseid tegevusi saaks OAsse luua. annan teatepulga infoga edasi.
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 11.12.2015 20:46:37 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:

SilQ kirjutas:

Esimest korda siin teemas räägid mingist pordi restardist? Varem oli ikka wifi mured ja ruuteri restardid?
Ku LAN port käib maha on ju probleem kahe pordi omavahelises suhtluses, ehk ruuteri ja arvuti vahel link kaob, olgu selleks siis kehv kaabel, et Gbit ei püsi või ruuteri või arvuti lan surm või kehv driver.
Ma saan aru, et kui ruuter ise arvab heast tahtest oma LAN porte restartida siis peab kogu switch maha käima ja kogu liiklus seisma, kas TV kustus samal ajal ära?

Ära ole rumal. Ei räägi esimest korda, esimene jutt tuli rohkem kui aasta tagasi, peale mingit update. Sellist muret oli umbes 5-6 HV kasutajal veel. Lahendus oli 100mb peale tõsta.
Jälgi teemat, wifi muret pole mul kunagi olnud.
Tookord sa juba vehkisid kätega ja ajasid kõik kasutaja, kaabli ja arvuti süüks. Mis sa arvad, et ma ei ole neid proovinud?
See on ruuteri probleem, taaskord seda öelnud elioni tehnik, keda ma usun antud hetkel rohkem kui sind, kuna su jutt on üsna "hülga möla" viimasel ajal.
Täna oli taaskord kohtvõrgus vaja andmeid liigutada. Panin elioni kaablid huvipärast külge(mis kaasas). Ikka kukkus maha. Ole nüüd, kogu switch ei käi maha, sa vist pole inteno originaal manualiga üldse tutvunud icon_lol.gif .
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 11.12.2015 20:49:27 vasta tsitaadiga

Enda intenol on nüüd kaks korda veel silma jäänud, et ruuteril internet tuli muutub punaseks ja siis jälle roheliseks.
Mingi tarkvarajama viimase versiooniga.

SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 11.12.2015 20:53:14 vasta tsitaadiga

Ilmselt tuleb elioni inteno ikka tagasi viia ja kasutaja keevitus soovitatud asus võtta. Julgen arvata, et Inteno on kehvim ruuter Elioni ajaloos.
indrpo
HV Guru

sõnum 11.12.2015 22:07:46 vasta tsitaadiga

Ok, poisid, tehke mis te õigeks peate. Mina käin ju probleeme klientide juures lahendamas ja ootaks heameelega konkreetselt riket kus seda juhtumit lahata. Inteno on harv rikete põhjustaja. Kui rikkeid pole on tegemist tõesti ainult "hülge mölaga" nagu öeldi.

SilQ, alati on probleemd kellegi või millegi süü aga alati polegi teised süüdi võiks vastu öelda.
Lan probleemidest räägiti esimese softiga seoses, sarnane kõikidele gb ruuteritele kindlate lan kaartidega seoses, uuendada sai nii lan drivereid kui ka ruuteri tarkvara, viga kadunud.
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 11.12.2015 22:25:25 vasta tsitaadiga

indrekp, Eksid, taaskord.
indrpo
HV Guru

sõnum 11.12.2015 22:57:14 vasta tsitaadiga

SilQ kirjutas:
indrekp, Eksid, taaskord.

See on siis kõik mida sa julged arvata, et ma ainult eksin milleski?
Selles ei maksa kaheldagi, et sul on jälle mingi probleem, seekord siis lan probleem. Sellele on vaja rohtu aga nii me rohtu ei leia kui sa siin teemas pobised.

Ära unusta, et me kõik kasutame intenot aga hetkel on sinu juures vaja vastumürki otsida.
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 11.12.2015 23:08:59 vasta tsitaadiga

indrekp, Kui sa loed teemad, saad sa vastuse kõikidele küsimustele.
Pudistame siis taaskord ette:
Viimane soft on ruuteril peal (aitan sind taaskord, ilmselt selles ongi probleem)
Samuti on kõige viimased driverid Lan'il peal.
Proovitud kolme erinevat arvutid.
Proovitud kolme erinevad kaablit.
Inteno kohta võta data sheet ette ja loe ise, nii palju ma ka ei viitsi mämmutada.

indrpo
HV Guru

sõnum 11.12.2015 23:45:42 vasta tsitaadiga

SilQ kirjutas:
Täna oli taaskord kohtvõrgus vaja andmeid liigutada. Panin elioni kaablid huvipärast külge(mis kaasas). Ikka kukkus maha. Ole nüüd, kogu switch ei käi maha, sa vist pole inteno originaal manualiga üldse tutvunud icon_lol.gif .

Et siis mul on jälle mingi ulme ruuter mille taga kaks digiboksi, syno ja lan arvuti vahetavad andmeid 100MB/s kiirusel ilma "kukkumata"
Sinu inteno manualis on kirjas, et lan peabki kukkuma? Originaal manual ei ole minu jaoks oluline, üldjuhul õpitakse praktikast, HV kasutajad pole enamasti üldse manuali kasutajad, va sina.
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 12.12.2015 18:39:39 vasta tsitaadiga

indrekp, kopp.gif sa oled loll või mängid?
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 12.12.2015 21:20:38 vasta tsitaadiga

SilQ kirjutas:
indrekp, kopp.gif sa oled loll või mängid?

Peab tunnistama, et üht koma teist vist jah.
tagasi üles
OnExX
HV kasutaja

sõnum 13.12.2015 13:01:02 vasta tsitaadiga

Väike mure seoses Intenoga. Nimelt ei taha WAN port läbi saada huawei hg8010-ga.

Lõpptulemiks jääb taga selline pilt:
Spoiler Spoiler Spoiler

Inteno tuled peal:
Spoiler Spoiler Spoiler

Inteno admin liides:
Spoiler Spoiler Spoiler

Minu poolsed tähelepanekud:
*Läbi LAN portide ei anna ruuter mulle IP-d kätte (ehk gateway puudub ja suvaline ip). Wifiga annab.
*Resete olen teinud piisavalt.
*Maksimum ootamine, et ülesse tõmbaks ennast ~15 min.
*Kasutatud mitmeid erinevaid võrgukaableid. Isegi sai poest uus ostetud - ikka sama lugu
*Pannes Huawei poolt tuleva võrgukaabli Inteno LAN pessa, hakkavad tuled kenasti põlema (nii Huaweil LAN kui Inteno LAN. Samas WAN-le jääb oranz tuli !?). Pilt ka:
Spoiler Spoiler Spoiler

*Pannes Huawei poolt tuleva võrgukaabli arvuti taha - nett olemas.
*Hetkel kasutuses olev tg789 (mille tahaks Inteno vastu vahetada) töötab kenasti ning töötavad kõik tuled ja viled (sama kaabliga jms).

On kellelgi ideid, mida edasi teha ? Endal ideed otsas.
Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 49
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 13.12.2015 13:41:26 vasta tsitaadiga

OnExX, ilmselge oletus oleks, et Inteno WAN port lihtsalt maha põlenud/vigane. Vaheta ruuter esinduses ringi.
indrpo
HV Guru

sõnum 13.12.2015 17:13:28 vasta tsitaadiga

Ruuteri garantiivahetus või tegelikult aitab ruuteri softi üle kirjutamine, jama ainult, et kasutajatel pole ise kusagilt softi võtta, uurin kas saaks selle upgrade.elion.ee lehele panna. Oli eelmises softis mingi kala sees seoses wan tulega.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 13.12.2015 17:47:48 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Ruuteri garantiivahetus või tegelikult aitab ruuteri softi üle kirjutamine, jama ainult, et kasutajatel pole ise kusagilt softi võtta, uurin kas saaks selle upgrade.elion.ee lehele panna. Oli eelmises softis mingi kala sees seoses wan tulega.

Ja mismoodi kasutaja selle ruuterisse peaks saama?
GUI`s on see kinni keeratud ja käsureale ju kah ligi ei lasta... icon_rolleyes.gif

tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 13.12.2015 19:54:29 vasta tsitaadiga

Kasutajal pole softi, tehnik tuleb teeb mis vaja tasuta garantiikorras.

Protsess ise on lihtsam kui thomson, ip arvutisse, reset alla ja vool sisse, recovery modes saab veebilehel browse image ja next.
tagasi üles
sand5r
HV vaatleja

sõnum 15.12.2015 14:17:40 Re: Kaks Wifi võrku vasta tsitaadiga

sand5r kirjutas:
Palun kiiret õpetust, kuidas konfida 2 tk Inteno ruuterit nii, et eri maja otstes oleks Wifi-levi olemas. Probleem siis selles, et kaabeldus on üle maja, aga ainult ühe ruuteriga wifi ei levi.

Tegin nii - ruuter 1 on niiöelda master, kuhu tuleb Elioni kaabel sisse ja ruuter 2 oleks siis slave, mis on kaabliga 1 külge ühendatud (1 LAN port, 2 WAN port). Konfisin nii, et 2 disable DHCP ja panin talle 1 poolt static IP-aadressi, mis on väljaspool DHCP tavapäraselt väljaantavat range'i, lisaks panin mõlemale samad wifi-võrgud (sama SSID, sama kood, sama encrypt, erinev channel, ühel 1 teisel 13), aga tööle lõpuks ei saanud. Ehk saab keegi kiirelt aidata või juhendada, kust netis juhendit otsida? Inteno DG301 kohta põhjaliku manuali netist ei leidnudki.

Vaatasin põgusalt ka OpenWrt materjale, aga seal läheb juba commandline's häkkimiseks, minu jaoks veidi liig, ehk saaks ruuteri interface's asjad ikka aetud?

P.S. Elioni service'i all ainult Internet, mingeid telefone ja ipTV-d pole, niiet ei saa seal midagi vussi keerata.

Nüüd järgmine probleem - panin ruuter 1 ja ruuter 2 vahele kaabli LAN-LAN portidesse ja töötab kenasti, aga mingi aja möödudes ta enam seadmetele IP-d ei suuda anda (2 läpakat, 2 telefoni, 1 ipad), s.t. on wifi külge ühendatud, aga seade ei saa IP-d endale kätte. Teen slave modemile restardi ja siis jälle suudab anda. Muud settingud on kõik default, v.a. need, mis ülemises postituses muutsin.

Kas lihtsaks lahenduseks oleks panna slave ruuter näit. iga 30 või 60min tagant restarti tegema? On seda võimalik nii confida, et ta ise restardiks teatud intervalli tagant? Või aitaks mingi muu lahendus?
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
Cloner
HV kasutaja
Cloner

sõnum 17.12.2015 14:58:23 vasta tsitaadiga

Aususe huvides, tuleb mainida et peale kanali vahetust 13 pealt madalamale töötab mul see ruuter sellesmõttes küll, et ära ei hangu enam ühendus.
Levi on ikka kehvake, eks peab mingi asisema asja ikka panema, paremasse kohta toas.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 17.12.2015 20:15:03 vasta tsitaadiga

Sai pisut wifi seadmeid katsetatud, eriline üllataja nii hinna, levi kui kiiruse läbilaske poolest oli üks AC paljukirutud Trendnet:
https://pood.elion.ee/productInfo/48/ruuter-trendnet-tew-811dru/TRE730903

Tahaks pikemalt katsetada kas esineb trendnetile omaseid hangumisi, iseeneslikke resette jms aga esmapilgul levis veidi paremini kui Inteno ning AC kaudu leppis Inteli wifi kaardiga 866Mbit/s kokku ning speedtest wifiga oli 300Mbit/s + kiirustel üles alla 500Mbit/s teenuse otsas.
Huvitav hind oli HV soodsaim ja enne polegi märganud alla 100€ kiiret AC ruuteritvõi AP'd:
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutikomponendid/V%C3%B5rguseadmed/371123/

Hirmutav oli see, et seade on ise kergem kui seebikarp, seega erilist kvaliteeti ei ootaks aga viisakas nägi välja.
tagasi üles
VeixES
HV veteran

sõnum 24.12.2015 18:49:42 vasta tsitaadiga

Inteno ja Nexus5. Wifi kukub järjepidevalt ära. kõik uued versioonid peal. Sagedused tühjad.
Lahenduseks siis inteno wifi kinni keeramine ja mikrotik rb2011 pealt wifi. Isikliku raha eest seda inteno saasta ei ostaks.

anubis
HV Guru
anubis

sõnum 24.12.2015 18:58:44 vasta tsitaadiga

Kuidas Intenos VPN passthrough aktiveerimine käib, jõuluks sugulaste juures ja ei pääse ligi töö- ning koduvõrgule.

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 337 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 283
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 24.12.2015 19:06:12 vasta tsitaadiga

Kas peab üldse eraldi aktiveerima? St "passthrough" tähendab ju antud seda, et tahad "seest" kuhugi "välja" VPNi teha ning ruuter peab selle lihtsalt läbi laskma. Ma olen enda Inteno taga VPNi ikka parasjagu kasutanud, ei konfinud midagi, kõik oli default'is. St mõni pordisuunamine oli jah tehtud sisevõrgus olevate teenuste pihta... aga midagi muud polnud küll käsitsi muudetud.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 24.12.2015 23:15:19 vasta tsitaadiga

Pealegi, "Forward to" ... "any host, ... in lan", kuidas seda peaks mõistma? Et kuhu ruuteris see port siiski suunatud on? Töötab see üldse sellisena? Mul on omal ka sisevõrgus VPN server püsti ja pordid on ikka konkreetselt selle peale suunatud (ja toimib). icon_rolleyes.gif

Ja seestpool välja VPN tegemiseks pole nagu midagi vaja teha, see toimibki, "passthrough".

anubis
HV Guru
anubis

sõnum 24.12.2015 23:39:58 vasta tsitaadiga

See konf oli ruuteris juba olemas.

Ei taha väga midagi nikerdama ka hakata, paar pokaali veini sees ja ei viitsi beer_yum.gif

Igatahes VPNiga ei ühendu WiFi kaudu, 4G kaudu saan ilusti ligi, ehk et teenus püsti.
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 24.12.2015 23:57:01 vasta tsitaadiga

anubis, mis tüüpi toru see sul on? PPTP?
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
anubis
HV Guru
anubis

sõnum 25.12.2015 00:02:07 vasta tsitaadiga

Jep.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Riistvara »  Inteno DG301 ruuter mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 58, 59, 60  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.