Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  BIOS jamab märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 22.11.2015 11:09:14 BIOS jamab vasta tsitaadiga

Tere.

Sai pandud peale bios,mis on vastavuses cpu uuendusega.
Peale flashimist toimis pc mõni tund probleemideta.
Siis aga panin tähele,et pc tegi restardi..
Nii paar korda järjest ennem,kui andis võimaluse parooli panna ja nii toimis pc taas tunnikese okilt,kuni taas restardini..
Panin vana biosi peale tagasi ja asi okkis.
Üldse aga vahetasin biosi üldse ka,et näha,kas on erinevust bootupil ja toimiva pc tegevuses..mälu-cpu kasutus-effektsust..
Erinevust märkasingi mälu kasutuses,mis oli uuema biosiga madalam tühikäigul.
Vastavalt siis vana biosiga-23% ja uue biosiga-17%.
Bootupil kõik sama..ilgelt aeglane ja ei midagi paremat.

Emaplaat on see http://www.gigabyte.com/PRODUCTS/product-page.aspx?pid=3901#ov

Prose oli see http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20965%20Black%20Edition%20-%20HDZ965FBK4DGM%20%28HDZ965FBGMBOX%29.html

Uus prose on see http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-FX-Series%20FX-8320.html

Kas on kellelgi ideid,mis või kas teha.

Jama seisnebki selles,et bootup on väga aeganõudev ning ajaga kaasaskäimine oli mõttes icon_smile.gif

Tänan juba ette neid laiskvorste,kes siiski viitsivad vastata icon_smile.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Prayer
HV veteran
Prayer

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.11.2015 12:39:20 vasta tsitaadiga

FX-8320 puhul on 2 võimalikku BIOS'i - F13 ja F14e - kas proovisite mõlemaid?
Kommentaarid: 228 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 199
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 22.11.2015 12:55:00 vasta tsitaadiga

Prayer kirjutas:
askmisel

Proovisin vaid F13..
Hetke tagasi juhtus taaskord see paha restart,kuid sedapuhku juhtus see vana F12 biosiga :O
Kas võis juhtuda,et vana bios ei saanud ilusti peale..

Prayer
HV veteran
Prayer

sõnum 22.11.2015 14:05:05 vasta tsitaadiga

mcjaaxon kirjutas:
Prayer kirjutas:
askmisel

Proovisin vaid F13..
Hetke tagasi juhtus taaskord see paha restart,kuid sedapuhku juhtus see vana F12 biosiga :O

F12 ei ole kah parim:
http://www.overclock.net/t/1048912/official-gigabyte-ga-990xa-970a-series-owners-club-help-thread-fx-8350-support-added
Soovitan proovida viimast beta BIOS'i. Kui seal kah kalab, siis võib asi olla kas BIOS'i seadetes või hoopis milleski muus (toide, mälud...).
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 22.11.2015 15:55:03 vasta tsitaadiga

Prayer kirjutas:
mcjaaxon kirjutas:
Prayer kirjutas:
askmisel

Proovisin vaid F13..

F12 ei ole kah parim:
http://www.overclock.net/t/1048912/official-gigabyte-ga-990xa-970a-series-owners-club-help-thread-fx-8350-support-added
Soovitan proovida viimast beta BIOS'i. Kui seal kah kalab, siis võib asi olla kas BIOS'i seadetes või hoopis milleski muus (toide, mälud...).

Mul olid mälud vana prosega 1866 sagedusega 11cl..need jäid ka sisse..mälude pärast samuti oli soov uus prose soetada..
Panen kasti ilusasti kokku tagasi ja proovin uut biosi,mida kohe ei söendanud proovida,kui sellega tegelema hakkasin icon_smile.gif
Kajastan ka,kuidas läks icon_smile.gif

EDIT:

Hetkel on peal siis F14 bios BETA ja veel pole anomaaliaid esinenud.
Kas on kellelgi aimu,miks pc väga pikalt end ülesse buudib?
Pikalt näitab just seda osa,kus näeb mälusid..proset ja kettaid..must pilt-valgete kirjadega.
Põhikirjad on ees pikalt enne,kui tulevad kettad sinna listi..

Prayer
HV veteran
Prayer

sõnum 22.11.2015 16:32:56 vasta tsitaadiga

Siin on mitu võimalust...
BIOS'is Fastboot sisse, S.M.A.R.T. välja, ketastel autodetect välja ("manual" vmt. juba tuvastatud ketastega), kettad ühendada emplaadile nii, et bootiv ketas oleks SATA0 pesas, kettad käia üle tootja utiiliga (quick self-test).
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 22.11.2015 16:34:09 vasta tsitaadiga

BIOSi reseti ja uuestiseadistamist oled proovinud? Ehk siis menüüst reset või CMOS patarei mõneks ajaks maha võtta?
Kommentaarid: 732 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 553
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 22.11.2015 17:57:33 vasta tsitaadiga

Prayer kirjutas:
Siin on mitu võimalust...
BIOS'is Fastboot sisse, S.M.A.R.T. välja, ketastel autodetect välja ("manual" vmt. juba tuvastatud ketastega), kettad ühendada emplaadile nii, et bootiv ketas oleks SATA0 pesas, kettad käia üle tootja utiiliga (quick self-test).

Võtsin täna aja maha ja tegelen sellega homme edasi.. icon_smile.gif

patarei trikki olen teinud ja seda tegin nii,et patarei välja..start..vool maha tagant ja juhe välja..siis uuetsi start..
Kas reset on biosi menüüs open case kirjaga vms??

Prayer
HV veteran
Prayer

sõnum 22.11.2015 18:23:24 vasta tsitaadiga

tsitaat:
You may clear the CMOS values by removing the battery:
1. Turn off your computer and unplug the power cord.
2. Gently remove the battery from the battery holder and wait for one minute. (Or use a metal object like a screwdriver to touch the positive and negative terminals of the battery holder, making them short for 5 seconds.)
3 .Replace the battery.
4. Plug in the power cord and restart your computer.

CLR CMOS pinnid on all vasakus nurgas, esipaneeli ühenduste kohal (pmst see protseduur on sama mis eelmise tsitaadi sulgudes olev tekst):
tsitaat:
Use this jumper to clear the CMOS values (e.g. date information and BIOS configurations) and reset the CMOS values to factory defaults. To clear the CMOS values, place a jumper cap on the two pins to temporarily short the two pins or use a metal object like a screwdriver to touch the two pins for a few seconds.

BIOS menüüs võib öelda, et "Load Fail-Safe Defaults" on sama asi, kindlam siiski patareiga see asi ära teha, või siis mõlemat.
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 22.11.2015 20:49:53 vasta tsitaadiga

Prayer kirjutas:
tsitaat:
You may clear the CMOS values by removing the battery:
1. Turn off your computer and unplug the power cord.
2. Gently remove the battery from the battery holder and wait for one minute. (Or use a metal object like a screwdriver to touch the positive and negative terminals of the battery holder, making them short for 5 seconds.)
3 .Replace the battery.
4. Plug in the power cord and restart your computer.

CLR CMOS pinnid on all vasakus nurgas, esipaneeli ühenduste kohal (pmst see protseduur on sama mis eelmise tsitaadi sulgudes olev tekst):
tsitaat:
Use this jumper to clear the CMOS values (e.g. date information and BIOS configurations) and reset the CMOS values to factory defaults. To clear the CMOS values, place a jumper cap on the two pins to temporarily short the two pins or use a metal object like a screwdriver to touch the two pins for a few seconds.

BIOS menüüs võib öelda, et "Load Fail-Safe Defaults" on sama asi, kindlam siiski patareiga see asi ära teha, või siis mõlemat.

Tegin nii icon_smile.gif ..

Power OFF..kaabel minema tagant..patarei välja ja lasin clr cmos vähemalt viieks sekundiks kokku kruvika otsaga..
HDD S.M.A.R.T. on disable peal,kuid mul biosi menüüs puudub fastboot või ei oska ma seda leida.
Ehk on muudmoodi see kirjas biosis ?

Aga siiani toimib küll thumbs_up.gif
Kui jääb kestma vaatamat nendele milllllionitele erroritele,mis event viewer näitab-suur aitäh ja kalli aitajatele icon_smile.gif

Prayer
HV veteran
Prayer

sõnum 22.11.2015 23:56:02 vasta tsitaadiga

See emme on vist vanem, kui ma ette kujutasin, Fastbooti ega muud taolist seal pole.
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 23.11.2015 07:42:29 vasta tsitaadiga

tsitaat:

kettad ühendada emplaadile nii, et bootiv ketas oleks SATA0 pesas,

Sõltub, mul näiteks peab olema viies või kuues pesa.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 23.11.2015 12:29:22 vasta tsitaadiga

Prayer kirjutas:
See emme on vist vanem, kui ma ette kujutasin, Fastbooti ega muud taolist seal pole.

Plaat on vist tõesti vanem mudel..no toimetab ja väga hullu nagu pole icon_smile.gif

Ketas on tõesti ka nüüd 0 pesas..lasin biosil ketta ära tunda ja siis s.m.a.r.t. disable..
Eile lasin lihtsalt tiksuda tühikäigul ning peale baraei ja clr cmos resetti-lisaks biosis reset..enam jamasid ei tekkinud icon_smile.gif

Suur tänu teile armsad HV-lased icon_smile.gif

estdata
Kreisi kasutaja
estdata

sõnum 23.11.2015 22:21:39 vasta tsitaadiga

mcjaaxon kirjutas:
Prayer kirjutas:

Plaat on vist tõesti vanem mudel..no toimetab ja väga hullu nagu pole icon_smile.gif

Ketas on tõesti ka nüüd 0 pesas..lasin biosil ketta ära tunda ja siis s.m.a.r.t. disable..
Eile lasin lihtsalt tiksuda tühikäigul ning peale baraei ja clr cmos resetti-lisaks biosis reset..enam jamasid ei tekkinud icon_smile.gif

ega sul emaplaadil peale cmos patareide välja võtmist pole cmios jumperid emaplaadil , võiks proovida seda jumperitega mängida.Ja see kuidas õieti panna ja resettida täielikult , loed manuaali icon_smile.gif
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 16
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 24.11.2015 08:28:55 vasta tsitaadiga

estdata kirjutas:
mcjaaxon kirjutas:
Prayer kirjutas:

ega sul emaplaadil peale cmos patareide välja võtmist pole cmios jumperid emaplaadil , võiks proovida seda jumperitega mängida.Ja see kuidas õieti panna ja resettida täielikult , loed manuaali icon_smile.gif

Kui see jumper peaks olema biosi resetimise lähedal,siis pole küll näha.
Pean tunnistama,et neid jumpereid polegi viimasel ajal märganud..

Prayer
HV veteran
Prayer

sõnum 24.11.2015 15:15:56 vasta tsitaadiga

mcjaaxon kirjutas:

Jutt käib samast asjast, kodanik pole teemat läbi lugenud lihtsalt:
Prayer kirjutas:

tsitaat:
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 24.11.2015 17:24:56 vasta tsitaadiga

Prayer kirjutas:
mcjaaxon kirjutas:

Jutt käib samast asjast, kodanik pole teemat läbi lugenud lihtsalt:
Prayer kirjutas:

tsitaat:

Pinnid leidsin ja resetisin ka,kuid jumperit eraldi pole küll kuskil,et seda nö. teise asendisse tõsta icon_rolleyes.gif

Prayer
HV veteran
Prayer

sõnum 24.11.2015 18:49:23 vasta tsitaadiga

mcjaaxon kirjutas:
Pinnid leidsin ja resetisin ka,kuid jumperit eraldi pole küll kuskil,et seda nö. teise asendisse tõsta icon_rolleyes.gif

Uuematel mammadel pöle jah enam normal/clear jumperit, on ainult clear pinnid.
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 24.11.2015 19:30:54 vasta tsitaadiga

Prayer kirjutas:
mcjaaxon kirjutas:

Rõõm teada,et mu emme uuem on..eks ta ka tegelikult on,kuigi nagu aru olen saanud-pole see piisavalt uus ja sel paraku täitex fastboot systeemi.
Noh..pole see suur probleem,kuid vahel lihtsalt oleks igati ok,kui pc kiiremini end ülesse buudib icon_smile.gif

estdata
Kreisi kasutaja
estdata

sõnum 24.11.2015 20:51:21 vasta tsitaadiga

mcjaaxon kirjutas:
Prayer kirjutas:
mcjaaxon kirjutas:

Rõõm teada,et mu emme uuem on..eks ta ka tegelikult on,kuigi nagu aru olen saanud-pole see piisavalt uus ja sel paraku täitex fastboot systeemi.
Noh..pole see suur probleem,kuid vahel lihtsalt oleks igati ok,kui pc kiiremini end ülesse buudib icon_smile.gif

mis konkreentne emaplaadi nimetus on ?
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 16
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 24.11.2015 21:34:02 vasta tsitaadiga

Vanemad plated enamasti bootivadki aeglasemalt. Ja mida rohkem neil rauda peal ja küljes on igasugust, seda aeglasemalt. Mõnel võtab veel SATA kontrolleri bootimine eraldi lisaaega. Selle konkreetse plate kohta ei oska öelda.
Ainus vahend sellisel masinal bootimist kiirendada on mitte bootida, st et paned enamasti masina sleepi, mitte ei lülita välja.

tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 24.11.2015 21:47:44 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Vanemad plated enamasti bootivadki aeglasemalt. Ja mida rohkem neil rauda peal ja küljes on igasugust, seda aeglasemalt. Mõnel võtab veel SATA kontrolleri bootimine eraldi lisaaega. Selle konkreetse plate kohta ei oska öelda.
Ainus vahend sellisel masinal bootimist kiirendada on mitte bootida, st et paned enamasti masina sleepi, mitte ei lülita välja.

Ma suht tihti ka nii teen,kuid olen aru saanud,et vahemälu vabastamiseks tuleks vahel shut down'i teha.
Kas see nii on-ei tea täpselt.
Minu pc'l on selline asi,et saan kasutada arvutit vaid nii,et ketas biosis on ide native peal ja kui panen selle achi peale,siis on blue screen ja tule tagasi panna,et saaks yldse kasutada pc'd.
On ehk kellelgi ideid,mis on pahasti või mida peaks muutma?
Ehk sellest ka arvuti aeglane bootimine.

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 24.11.2015 22:27:23 vasta tsitaadiga

Kui sa lihtsalt BIOS-is lülitad AHCI peale ilma OS-iga midagi peale hakkamata, siis ongi BSOD loomulik, sest AHCI kasutab teist draiverit. Juhul kui AHCI oleks valitud enne Windowsi paigaldamist, siis küllap ta ka töötaks, aga hiljem ümberlülitumine tähendab seda, et enne lülitamist tuleb AHCI draiver paigaldada (XP) või aktiveerida (Vista & 7).

Windows XP puhul oli üleminek suht keeruline, aga Vistast alates on asi lihtsam üldiselt.

Võimalik, et saad abi sellest juhendist: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=519764

Bootimine, vähemalt POST test sellest üldiselt oluliselt ei muutu muidugi. OS-i bootimine ja hilisem ketaste töökiirus ehk mingil määral. Peamiseks eeliseks on ikkagi (e)SATA hotplug funktsionaalsuse tekkimine ehk süsteemi töö ajal ketaste lisamine ja eemaldamine.

tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 25.11.2015 16:00:52 vasta tsitaadiga

Nüüd sain taaskord hetk tagasi kallilt pc'lt vihase retsardi icon_evil.gif

Ma ei oska arvata,kas siit saab infot,millest kinni hakata,kuid ehk keegi armsatest HV'lastest on kogenum ja oskab siiski pakkuda viga või pahandust,mis minu pc's pahandust teeb.
Panen siia event vieweri pildi-print screen..

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 25.11.2015 16:06:01 vasta tsitaadiga

Mees, sul on ilmselgelt kettaga mingi jama icon_idea.gif
Vaata, mida HD Tune ütleb (Health osa).
Kommentaarid: 732 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 553
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  BIOS jamab mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.