Pikka juttu pole vaja, sest kõik teavad, mis on DX12. Küll aga saame loodetavasti juba see reede näha reaalseid real-world benchmarke, sest ARK: Survival Evolved saab omale DX12 toe.
This Friday:
- New Creature: Mesopithecus
- Smoke Grenades
- DirectX12 Mode for Windows 10! Approximate +20% perf
- "Survival of the Fittest: Unnatural Selection" Event + Tournament
sama kommentaar, mille ma amd 300 teemas selle jutu kohta panin:
londiste kirjutas:
mis teema selle msaa-ga oxide mootoris on - igal pool tsiteeritakse nii nvidia kui oxide juttu selle "katki"/"mittekatki" olemisest, aga ei mingeid detaile.
async shaderid on ilmselt nvidia vale capability reporting aga olulist kaotust selle mitte kasutamine nähtavasti ei tekita ka.
üldiselt on nvidia nügimine selle benchi osas arusaadav - nvidia kaardid sama klassi amd kaartidega võrreldes mingeid müstilisi fps-tõusu numbreid ei näita. kes seda ikka tähele paneb, et need juba dx11 all amd dx12 tulemustega võrreldavad on (amd hädistest dx11 numbritest rääkimata).
muide, kui oxide seda ise sõnastab nii, et disable setting, siis kas async shadereid lülitatavaks optioniks ei saanud siis panna?
kuigi iseenesest nagu tahaks - see krdi mäng on 45 raha, ei raatsi testimise jaoks ostma küll hakata. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Oxide Games refuted Nvidia’s statements about the state of Ashes, but the events raised questions about the state of Nvidia’s DX12 drivers and whether its GPUs were as strong in DirectX 12 as they have been in DirectX 11. (Oxide itself attributed these differences to driver maturity, not any fundamental quality of either GPU family). Now, an unnamed Oxide employee has released some additional information on both the state of Ashes and the reason why AMD’s performance is so strong.
ja selle jutu juures olev pilt:
Spoiler
980ti on 1080p-l veidi kiirem ja fury x 4k-l veidi kiirem, mõlemad tulemuste erinevused sisuliselt mõõtevea piires (1.2% ja 2.2%). see peegeldab absoluutselt üheselt kõiki benchide tulemusi, mida me nende kahe kaardi võrdluses suve jooksul näinud oleme. mis küsimused nvidia dx12 draiveri olukorrast või nvidia dx12 jõudlusest? 980ti on fury x otsene konkurent ja trading blows on nende normaalne olukord. amd jõudlus ei ole kuskilt otsast rohkem strong kui siiani nähtu.
edit:
kui ma juba extremetechi näidet kasutan - siis käed üles, kes nende pikema dx12 ja ashesi loo dx11 tulemusi (kõrvutatuna ülaloleva graafikuga) 980ti ja fury x normaalseks jõudluse vahekorraks peab?
Spoiler
tegelikult on sealt graafikuid vaadates ka nvidia vastuseis msaa osas välja loetav - fury x peal on msaa sisuliselt tasuta, 980ti saab -15% perf hiti
edit2:
redditis arvatakse-leitakse nvidia ja async compute kohta nii:
async compute - is it true nvidia can't do it? (reddit) _________________ - londiste
Lugesin ka erinevaid redditi threade sellel teemal ja järeldus on ikkagi selline, et kõik nVidia senised kaardid on panges omadega, kui asi puudutab Async Compute'i. Lihtsalt ei ole riistvara ette nähtud sellise funktsiooni jaoks. Maksimaalne, mis on võimalik, on emuleerimine väiksemate koormuste korral, ja isegi siis ei ole tegu true async computega vaid ikkagi klassikalise sünkroonse lahendusega. Tarkpead on juba kirjutanud testid valmis, mis seda mõõdavad. Tulemused on laias laastus sellised (all näitlik esitus probleemi illustreerimiseks, mitte reaalne data):
Kuna on selge, et nVidia on korralikult hädas tekib kohe järgmine küsimus - kui paljud mängutootjad nad suudavad oma The Way It's Meant to Be Played programmiga ära osta, et mänguarendajad async computet "üle" ei kasutaks...
Isiklikus plaanis on väga kahju, et nii läks, selles valguses ei saa olla 100% kindel et mu GTX Titan 6GB veel ca 2,5 aastat relevantne püsib.
erick, seda pilti pidasid silmas selle korralikult hädas olemise all?
kommentaarid teemas selle juures - to scale. lower is better.
_________________ - londiste
Vahet pole, tõsiusklikele see numbrite hookuspookus ei mõju...
Neil on ainult üks tõde: "Greener is better". _________________ Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
Vondur, siin on terve tore probleemide pundar, mõneti on näha paralleelid tolle 3.5gb casega.
- nvidia on mingit mõnusat häma ajanud ja tegelikult on asjad teistmoodi kui väidetakse.
- keegi random tegelane on kirjutanud testiks programmikese, mis paistab tegevat õiget asja ja väljastab tulemusi, mis vastavad praegusele arusaamale asjadest.
tulemused, nagu ülevalt graafikult võid näha on tegelikult vastuolulised (ja teemat lugedes ka sellelt pinnalt hetkel vastustatakse) - väikese hulga (<32) puhul on nvidia tulemused paremad olenemata sellest, et nähtavasti ei ole tegemist "true async computega" (mida iganes see siis ka ei tähendaks).
tahes-tahtmata on nvidia nüüd sunnitud reageerima - ja selle aeglus näitab üldiselt, et midagi on jälle nihu
amd muidugi jälle puhub oma pasunat (ja vaikselt järelmärkusena mainis, et noh, ega neil ka päris full feature dx12 kaardid pole).
huumor kuubis, noh _________________ - londiste
Vondur, siin on terve tore probleemide pundar, mõneti on näha paralleelid tolle 3.5gb casega.
- nvidia on mingit mõnusat häma ajanud ja tegelikult on asjad teistmoodi kui väidetakse.
- keegi random tegelane on kirjutanud testiks programmikese, mis paistab tegevat õiget asja ja väljastab tulemusi, mis vastavad praegusele arusaamale asjadest.
tulemused, nagu ülevalt graafikult võid näha on tegelikult vastuolulised (ja teemat lugedes ka sellelt pinnalt hetkel vastustatakse) - väikese hulga (<32) puhul on nvidia tulemused paremad olenemata sellest, et nähtavasti ei ole tegemist "true async computega" (mida iganes see siis ka ei tähendaks).
tahes-tahtmata on nvidia nüüd sunnitud reageerima - ja selle aeglus näitab üldiselt, et midagi on jälle nihu
amd muidugi jälle puhub oma pasunat (ja vaikselt järelmärkusena mainis, et noh, ega neil ka päris full feature dx12 kaardid pole).
huumor kuubis, noh
Palju see pasun siis tuututaks kui AMD`l oleks DX12 probleeme? _________________ Purgatory Judgement
Huumor jah!
Ma olen mõelnud, et kas see AMD parem seis pole mitte lihtsalt juhus, umbes et "oih, kogemata läks nii, et oleme rohelistest paremad".
Ag nVidia puhul on asi selge, nad pühendusid liialt "right now" paremaks olemisele ja tulevik jäi unarusse.
Vondur, mille poolest amd paremas seisus on ja misasi nvidia puhul selge on?
paremus on suhteline ja kogu see kammajjaa on mingite second-rate dx12 lisafeaturete üle.
AMD oskab dx12 võimalusi paremini kasutada ja ainuüksi see on juba parem seis, aga jah, paljude puhul on endiselt "greener is better anyway".
Mida sinagi usinalt tõestad.
AMD oskab dx12 võimalusi paremini kasutada ja ainuüksi see on juba parem seis, aga jah, paljude puhul on endiselt "greener is better anyway".
Tore näha, et punased on endiselt diagnoos.
Oled sa mind näinud nVidia teemades sõna võtmas?
Mina näen sind aga AMD teemades pidevalt tõestamas kui hea on nVidia... Kumb meist on haigem?
Aga jah, hull on alati kindel, et mitte tema, vaid kõik teised on hullud ja ta üritab seda igal sammul tõestada.
Hullud ongi meeletult produktiivsed... ja nüüd Scart, loe oma postitused AMD teemades kokku!
Meeletult produktiivne oled, mida oligi tarvis tõestada.
Praegu on veel vara väita, et Nvidia ei oska dx12 võimalusi kasutada. Sellegipoolest on Nvidia oma turu liider, ehk loodetavasti nad ikka teavad mida teevad.
Oleks neid dx12 mänge siis massiliselt, kus peal neid testida. Praegu on mingi ainult üks enamvähem ja see võib lihtsalt toetada rohkem ati kaarte.
See on nagu aeg, kus dx10 tuli välja ja enamus mänge tehti ikka ainult dx9 peale ja see dx10 ei andnud just suurt midagi juurde.
Samas ma ei ole ka asjaga väga kursis ja ei huvita ka see nii väga. Mul on peamine ikka see, et mäng jookseks normaalselt ja oleks ilus vaadata.
Benche ma ei tee ka praktiliselt üldse.
Vondur, Mõttetu on oma närve kulutada tema peale. Tal jääb ikka oma arvamus ja selle peale surumine.
Mina näen sind aga AMD teemades pidevalt tõestamas kui hea on nVidia... Kumb meist on haigem?
Aga jah, hull on alati kindel, et mitte tema, vaid kõik teised on hullud ja ta üritab seda igal sammul tõestada.
Hullud ongi meeletult produktiivsed... ja nüüd Scart, loe oma postitused AMD teemades kokku!
Who gives a fuck selle kohta, mida mina postitan? Hetkel toodad sa konkreetselt "he said, she said" juttude peale redditist sellist kräppi, et häbi võiks olla.
Who gives a fuck selle kohta, mida mina postitan? Hetkel toodad sa konkreetselt "he said, she said" juttude peale redditist sellist kräppi, et häbi võiks olla.
Who gives a fuck selle kohta mida mina kirjutan? Huvitav värk, kui sina polnud näiteks Furyt veel nuusutanudki, teadsid sa kilomeetrite kaupa saasta toota, sest kusagi keegi kirjutas midagi, ja sina siis lugesid, huilgasid rõõmust ja hakkasid tootma kräppi, mis just sinule maitses... miks sul siis häbi ei olnud? Aga dx12... see ainuke dx 12 toetav Ashes of the Singularity ongi ju loodud AMD rauda eelistades, nii et AMD-l peabki see mäng paremini jooksma ja on sulatõsi, et selle mängu puhul on AMD paremas seisus. Siin polegi midagi vaielda, aga lõbus on vaadata kuidas rohelised alati hingeldama hakkavad, kui nende altari kallale minnakse.
Kui DX12 välja kuulutati, juba siis mainiti ära, et mõned GPU-d toetavad üht võimalust teatud määral, teised teist teatud määral. Kuna toimus Tier-desse jagamine, siis Nvidia sai kõik Tier-d täis, ka viimased. Nende viimaste kohta oli juba jutt ammu, et need suurt midagi lisa ei anna, ainult Nvidia tagus rinnale, et neil "full DX12 support", kuigi AMD-l ka peaaegu, ainult viimane Tier puudu. Nüüd siis näha, see mis ammu juba jutuks oli, et viimane Tier ei anna suurt midagi, esimesed tähtsamad. Arvatavasti Mantle-ga mängimine andis natuke kogemust ja sealt ka suurem jõudluse kasv, millega siiski ei minda mööda, vaid saadakse Nvidiale järgi.
Igaljuhul rohkem päris DX12 mänge tuleb, siis saab enda arvutis järgi vaadata;)
seleta palun pildi varal kus on amd/fury parem seisukord dx12 rindel?
Spoiler
Teid Scartiga peaks ühte tuppa luku taha panema ja mitte enne välja laskma, kui teil vaidlemise isu otsa saab...
ainult ma kardan, et te surete seal enne nälga kui vaidlemisest tüdinete.
Muide, Scart ütles selliste andmete kohta, "he said, she said"...
keda ma nüüd siis uskuma pean, sinu "he said, she said" tabeleid või Scarti universumist suuremat tarkust?
Ma kah panen ühe pildi kui juba fotonäituseks läks. Mida nüüd siis uskuda?
Vaata siniseid "kriipse". On ju AMD nVidiast antud juhul parem kui asi puutub dx12-t?
nVidia lipulaev saab AMD "rebrandingult" vastu pükse nii et tolmab...
seleta palun pildi varal kus on amd/fury parem seisukord dx12 rindel?
Arvan, et point selles, et GTX 980Ti on by default dx11 peal oma 20-30% kiirem, kui Fury X.
Kui nüüd dx12 all on Fury X perffi suhtes sama tugev kui 980Ti, olles samas ca. $150-200 odavam, siis ilmselgelt peab Nvidia midagi ette võtma.
Kus Fury X 450-500$ saab?
Meh, suht mälu järgi pakkusin. Vbl vahe veidi väiksem. Kuid point on sama. Nvidia ei saa lubada, et nende lipulaev, mis konkurendile dx11 peal konkreetselt pähe istus, saab nüüd järsku selle sama konkurendi käest dx12 peal täpselt sama kõva paugu vastu ning tunduvalt odavama hinnaga.
keda ma nüüd siis uskuma pean, sinu "he said, she said" tabeleid või Scarti universumist suuremat tarkust?
Sa lingid AMDi Mantle'i ehk GCNi jaoks tailor made mootori alfatesti ja kukud siin plärtsuma ühe testi põhjal sellest, kuidas kogu DX12 välja hakkab nägema. Punaste altar much? Eks kuidagi peab ju peale kogu Fury ja 300-seeria fiaskot oma tuju üleval hoidma läbi mustade aegade, saame aru.
Archangel kirjutas:
tunduvalt odavama hinnaga.
Fury X ja 980Ti vanilla MSRP on identne ning paugutajad nagu Gigabyte G1 on mõnikümmend raha rohkem. Mis asi sul siin odavam on? Eestis on too sama G1 sama hinnaga mis Fury X vanilla.
Vondur, tolmamisest on asi ikka kaugel.
aga need tulemused on huvitavad. pcper näeb nvidia kaartidel dx12 all üsna stabiilselt fpsi kukkumist. (ja 5960x ning 6700k tulemuste vahe vihjab otseselt testi cpu-limited - või thread limited, sest cap paistab taktiga kaasa jooksvat - olemisele).
ma ei viitsi läbi kammida tulemuste otsimiseks ja kõik kuradi saidid testivad eri asju ka. 390x ja 980, 390x, 960, 980ti ja fury x, 980 ja fury x. aa, low, mid, high. tulemused varieeruvad seinast seina.
jätkuvalt huvitaks mingi nvidia poolne kommentaar ja ükskõik kelle selgitused, mis täpselt selle async compute pulliga toimub ja mis oxide aa-ga katki on.
prosekasutususega on muide ashesil huvitavad hädad - ei kasuta kogu proset. dx11 all kuskil 68-75%. isegi ühte core ei kasuta 100%.
vrami kasutus peaks üle 2gb ära käima, 2.3-2.5 kanti, nii et 2gb kaardid on huvitavas olukorras. _________________ - londiste
Spoiler
Küllaltki eksitava presentatsiooniga pildid. Esiteks iga triip kujutab endast workloadi 1-128 queue depthiga. Aga oluline on just 128 queue depth, ehk kõige viimane kriips.
Kokkuvõte: Graafikas on 980 Ti ca 30% kiirem kui Fury-X, computes ca 5% aeglasem kui Fury X. Kui Async Compute jookseks nii nagu mõeldud, siis kombineeritult peaks 980 Ti olema 25% kiirem kui Fury X. Aga kombineeritud workloadi puhul me näeme 128 queue depthi puhul hoopis ca 25% edumaad Fury X-il. Ehk sisuliselt nVidia kaotab Async Computes 128 queue depthi puhul ca 50% jõudlust võrreldes Fury X-iga.
Ainus lahendus nVidia jaoks on nõuda arendajatelt low-queue depth workloade. Ja see on tõsine pang.
Spoiler
Küllaltki eksitava presentatsiooniga pildid. Esiteks iga triip kujutab endast workloadi 1-128 queue depthiga. Aga oluline on just 128 queue depth, ehk kõige viimane kriips.
Kokkuvõte: Graafikas on 980 Ti ca 30% kiirem kui Fury-X, computes ca 5% aeglasem kui Fury X. Kui Async Compute jookseks nii nagu mõeldud, siis kombineeritult peaks 980 Ti olema 25% kiirem kui Fury X. Aga kombineeritud workloadi puhul me näeme 128 queue depthi puhul hoopis ca 25% edumaad Fury X-il. Ehk sisuliselt nVidia kaotab Async Computes 128 queue depthi puhul ca 50% jõudlust võrreldes Fury X-iga.
Ainus lahendus nVidia jaoks on nõuda arendajatelt low-queue depth workloade. Ja see on tõsine pang.
Äkki sa kirjutaksid nüüd maakeeli rohkem lahti, mida me sellest peame järeldama?
Et kui korralik Async Computet maksimumini kasutav mäng lasta käima siis nVidia GTX 980 Ti performib kuni 50% kehvemini kui AMD Fury X. Ehk siis fps dropib kohe kuni 50%, kui async compute efektid (valgustus, varjud, füüsika, post-processing, võibolla ka MLAA) sisse lähevad.
viimati muutis erick 02.09.2015 11:42:11, muudetud 1 kord
erick, miks on oluline 128 queue depth? pane tähele, et ka osa gcn kaartidest ei ole 128 queue depthiga.
kõlab loogiliselt, et suurema toetatud install basega lahendus leiab laiemat kasutamist - 16/32/64-ish queue depth seega.
aga sinu järeldus on muide samamoodi meelevaldne. sa tõlgendad, et nvidia ei toimeta kuidagi compute ja graphics koos, mis juba neidsamu graafikuid vaadates ei saa tõele vastata. selle ulatus on muidugi küsimärk.
ma ei oska ka peale pikemat lugemist öelda, kas see test ja seega graafikud on täpselt see, mida vaja või mitte. tundub enam-vähem olevat. need graafikud muide ei näita niivõrd performancet kui võimekust.
aga üldiselt, see on piisavalt suure kella külge pandud, et nvidia peab varsti mingi vastusega välja tulema. _________________ - londiste
viimati muutis londiste 02.09.2015 11:52:55, muudetud 3 korda
londiste, tõenäoliselt näeme mingitsorti slidereid siin, kus erinevad kvaliteediastmed võrduvad erinevatele queue depthidele. 128 saab olema ilmselt Ultra säte. Mis tunne sul oleks ca 650 EUR kaardi omanikuna, mis vähem kui aasta peale launchi ei suuda Ultra peal mänge vedada? : P
erick, eks näha saab. pakun, et lõpuks tuleb selge paralleel selle 3.5gb looga - nvidia poolt väga nõme käitumine ja mingi asi on omajagu katki, aga praktikas avaldab mõju vaid väga piiratud olukordades. lihtsalt kui juhtud mõne sellise otsa sattuma, oled fucked. suuremal enamusel inimestest on anyway ükskõik.
foorumites ja uudiste kommentaarides on jälle samasugust ülereageerimist näha nagu 3.5gb skandaali ajal - kaardid tagasi, class action ähvardused jms kama. _________________ - londiste
londiste, tõenäoliselt näeme mingitsorti slidereid siin, kus erinevad kvaliteediastmed võrduvad erinevatele queue depthidele. 128 saab olema ilmselt Ultra säte. Mis tunne sul oleks ca 650 EUR kaardi omanikuna, mis vähem kui aasta peale launchi ei suuda Ultra peal mänge vedada? : P
Milline mäng täpsemalt on 2016 suvi DX12 feature-set only ja kuidas sinu arvates nelja giga VRAMiga Fury X (mis juba on vram starved @ 1440p) ka neid mänge veab tulevikus?
Milline mäng täpsemalt on 2016 suvi DX12 feature-set only ja kuidas sinu arvates nelja giga VRAMiga Fury X (mis juba on vram starved @ 1440p) ka neid mänge veab tulevikus?
aga siis ostad teise kaardi juurde cfx/sli ja on kohe laksust 7-8GB vmem olemas, no problem.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.