Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tonis
HV vaatleja
|
03.04.2015 18:57:26
|
|
|
Tartu Ülikoolis õppinud pole aga tõenäoliselt on õpingud ikka piisavalt rasked.
Kui tahad kergelt läbi saada siis pole eriti mõtet ülikooli minna.
Tartu Ülikoolis on asi igatahes teoreetilisem kui ITKs
Konkurentsivõimeline on ka kindlasti, aga rohkem sõltub sinust endast, vahel ikka õnnestub end läbi ülikooli vedada mõnel inimesel, kel on õnnestunud ülikool läbida ilma midagi õppimata
Kasulik on ülikoolis korralikult tööd teha ja pingutada.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
circles
HV kasutaja

|
03.04.2015 20:05:45
|
|
|
Cella kirjutas: |
ka-la kirjutas: |
Cella kirjutas: |
Jagage kogemusi, kes õpivad TÜ-s informaatikat. Mõtlen kandideerida see aasta  |
Mis täpsemalt huvi pakub? |
Kas õpingud on rasked-kerged?
Millised on õppejõud?
Kuidas on teooria-praktika osakaal?
Kas TÜ informaatika on konkurentsivõimeline vs TTÜ ja IT Kolledžiga?
Ühesõnaga igasugu kogemusi võib jagada - kõik huvitab  |
Konkurentsivõimeline pead sa ise olema, ükski eriala iseenesest ei taga veel mingisugust konkurentsivõimet. Jah, ka TÜ-st on tõenäoliselt võimalik end nii läbi lohistada, et hiljem pole erialaselt end väga kuskil rakendada. Üldiselt on TÜ siiski üks raskemaid ja vähemalt alguses ei pruugi õpitu küll kuidagi paista haakuvat selle erialaga, mida õppima läksid. Selle kohta võib lihtsustatult öelda nii, et ühelt poolt on tegu filtriga, et igaüks eriala diplomini ei jõuaks ning teisalt on ka need ained vajalikud, et arendada sügavamat analüüsivõimet ja probleemilahendusoskust, mida ülikool samuti peab andma. Samuti on ülikooli üheks eesmärgiks koolitada endale ka teadlaste järelkasvu ja seetõttu on seal ka teoreetiliste teadmiste osakaal suurem kui mõnes rakenduskõrgkoolis.
Õppejõud ja muu selline pudi-padi nagu eriala täpsed ained muutuvad tegelikult pidevalt, mistõttu ei ole nendel suuremat tähtsust, enam-vähem tasakaalustub kõik välja. Aga mis minu hinnangul üldiselt kehtib, on eelnenud nõuanded. Konkreetsetest ainetest, mida sa hetkel õpid tähtsam on tihti ülikooli enda keskkond, kus sa viibid. Erinevad kontaktid, vabatahtliku tegevuse käigus tekkinud võimalused ja projektid, ideede teket soodustav õhkkond jne.
_________________ Võtke õuna! |
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
erikh
HV vaatleja
|
04.04.2015 17:34:19
|
|
|
Mul on kogemus mõlema kooliga olemas ja kui ma peaksin noorele endale nõu andma, siis soovitaksin kindlasti TÜ-d (vb ka TTÜ?). ITK on hea kool, aga kui pea vähegi rohkem võtab, siis soovitan raskemat teed pidi minna. See abstraktne mõtlemine ja probleemidele lähenemine, mille TÜ mat-infis omandad, jääb tõenäoliselt terveks eluks. Praktiliste asjade õppimise pärast ma väga ei muretseks - peale paari aastat töökogemust praktilisem haridus mu arust enam nii suurt eelist ei anna. Aga loomulikult maitseid on erinevaid.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
08.04.2015 18:31:53
|
|
|
erikh kirjutas: |
Mul on kogemus mõlema kooliga olemas ja kui ma peaksin noorele endale nõu andma, siis soovitaksin kindlasti TÜ-d (vb ka TTÜ?). ITK on hea kool, aga kui pea vähegi rohkem võtab, siis soovitan raskemat teed pidi minna. See abstraktne mõtlemine ja probleemidele lähenemine, mille TÜ mat-infis omandad, jääb tõenäoliselt terveks eluks. Praktiliste asjade õppimise pärast ma väga ei muretseks - peale paari aastat töökogemust praktilisem haridus mu arust enam nii suurt eelist ei anna. Aga loomulikult maitseid on erinevaid.  |
Sekundeerin.
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
etk
HV kasutaja

|
08.04.2015 20:35:51
|
|
|
erikh kirjutas: |
Mul on kogemus mõlema kooliga olemas ja kui ma peaksin noorele endale nõu andma, siis soovitaksin kindlasti TÜ-d (vb ka TTÜ?). ITK on hea kool, aga kui pea vähegi rohkem võtab, siis soovitan raskemat teed pidi minna. See abstraktne mõtlemine ja probleemidele lähenemine, mille TÜ mat-infis omandad, jääb tõenäoliselt terveks eluks. Praktiliste asjade õppimise pärast ma väga ei muretseks - peale paari aastat töökogemust praktilisem haridus mu arust enam nii suurt eelist ei anna. Aga loomulikult maitseid on erinevaid.  |
Nõustun.
Ise soovitan TTÜ IT-d kuna mulle isiklikult istus see rohkem.
Põhiline rõhk on aga endal, et keskenduks ja õpiks sest niisama sinna "lihtsat" õpingut otsima minna ei ole mõtet.
|
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
k-d.k
Kreisi kasutaja
|
10.04.2015 22:47:00
|
|
|
Olen ka eelnevatega nõus. Õppejõududega on nii, et valdavalt on ikka väga pädevad, aga kohati viskab sisse ka sellist, millest tasuks eemale pigem hoida. Näiteks TÜ palkab ka 2 ja 3 aasta tudengeid 1 aasta tudengitele aineid andma vms (kuna rühmasid on nii palju), siis võib küll juhtuda, et pole pädev. Mulle kogemus näitab, et õppejõust tegelikult sõltub üpris palju. Kui on mingi raske matemaatika aine ja on tõsiselt mõistlik ja rahulik õppejõud, kes suudab asja hästi ära seletada ilma liigse keerukuseta, siis on endal ka rohkem motivatsiooni pingutada ja praksis reaalselt kohal käia.
Nüüd tehti see Informaatika õppekava ümber ka, selline tunne et pisut lihtsamaks läheb (matemaatika osas just, mat analüüs 1-st sai kõrgem matemaatika jms.), aga samas tundus ka huvitavamaid aineid.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
1 :: |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cella
HV vaatleja
|
12.04.2015 23:47:49
|
|
|
Aitäh , kes vastanud
Eesmärk võimalikult hea kõrgharidus omandada, kindlasti mitte "läbi vedada" kuidagi. Õnneks on mul lahtine pea õppimaks igalpool.
Ise muretsesingi, et TÜ pole ehk piisavalt praktiline ja äkki nii raskem tööle saada pärast, aga nüüd mu meel läks natuke rahulikumaks
|
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
13.04.2015 15:08:10
|
|
|
Keegi teab, kas TTÜ IT ainete kohta on ka kusagil magistritööde nimekiri olemas? Või peaks TTÜ raamatukokku minema ja ise töid hakkama lappama?
_________________ Ole tore ! |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
circles
HV kasutaja

|
13.04.2015 18:01:12
|
|
|
kotmarjak kirjutas: |
Keegi teab, kas TTÜ IT ainete kohta on ka kusagil magistritööde nimekiri olemas? Või peaks TTÜ raamatukokku minema ja ise töid hakkama lappama? |
Ühist avalikku nimekirja pole. See sõltub teaduskonna (ja õppetooli) suvast, kas pannakse üles kaitstud tööde nimed.
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
webromps
HV kasutaja
|
13.04.2015 23:15:21
|
|
|
kotmarjak kirjutas: |
Keegi teab, kas TTÜ IT ainete kohta on ka kusagil magistritööde nimekiri olemas? Või peaks TTÜ raamatukokku minema ja ise töid hakkama lappama? |
Siin midagist on. Arvutiteaduse instituudi omasid.
http://lab.cs.ttu.ee/tiki-view_tracker.php?trackerId=1
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
karupanda
HV vaatleja
|
22.05.2015 02:08:35
|
|
|
TÜ, TTÜ ja EIK on kõik väga head valikud. Mul on siin foorumis seigeldes jäänud silma suur diskussioon selle ümber kus siis lõppude lõpuks informaatikat õppida. Ülikooli valikul tasuks esmalt paika panna, mida sa tulevikus saavutada tahad. Tahad sa teadustööd teha, luua uusi tehnoloogiaid või tahad sa hallata neid tehnoloogiaid ja luua nende tehnoloogiate baasil midagi. Rakenduskõrghariduse puhul pole välistatud ka esimene variant. Tudengielu baasil ärge otsust langetage. Seda pidu ja pillerkaart saate te nii et tapab, olenemata sellest kas paiknete te Tartus või Tallinnas. Organisatsioone on koolidel ka nii, et tapab. Pigem on probleem selles, et on puudus inimestest, kes tuleks ja teeks. Niisamuti on võimalus ühineda ka teiste koolide tudengiorganisatsioonidega.
Olen ise lõpetamas EIK-s esimest aastat ja siiani kooliga väga rahul. Siin on tõenäoliselt üks parimaid õppejõudusid Kristiina Hakk, kes teeb sulle matemaatika nii selgeks, et ise ka ei usu. Siin alustatakse kohe Java õppimisega, mis küll alguses võib uustulnukaid ära ehmatada - samas väga kasulik. Siin koolis on võimalik saada väga hea ettevalmistus CCNA sertifikaadi eksamiks (sul on väga head materjalid ja labor kasutada). Võrreldes teiste koolidega on siin jäetud rohkem vaba-ja valikaineid õppekava koostamiseks. Kooli taseme kohta tooksin näite, kuidas kaastudeng tahtis kehalist deklareerida TTÜ-st, kuid õppeosakonnast vastati, et võib ainult erialaseid aineid võtta (ehk asjad on ikka vägagi paigas).
Kaadervägi on selles koolis korralik.
|
|
tagasi üles |
|
 |
circles
HV kasutaja

|
22.05.2015 09:26:29
|
|
|
Hype on küll hea, aga olles ka ise antud koolis käinud, väidan, et TTÜ informaatika õppekava on vähemalt sama heal tasemel, kuid seal ei taheta igal võimalusel kohe raha saada. Suuremas koolis saad sa tuttavaks ka suurema arvu erinevate inimestega jne. Kohe Java õppimisega alustamine.. ka TTÜ's on täiesti piisavalt programmeerimiskeeli, ei näe, et see erilist eelist annaks, tegu ju sissejuhatava kursusega ikkagi
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
22.05.2015 09:38:09
|
|
|
EIK'i kohta võin ise kaugõppijana öelda, et on väga meeldiv. Suurem rahvas argumendiks pole, kuna koolis nagunii praktiliselt ei käi (ja kui olen kohal, siis on see ajal, kui tavaõppuritel loenguid pole).
Rahaga hetkel pole nagu ka pahasti - RE koht ja erialastipp veel boonuseks. (Oleksin natukene usinam, saaks tulemusstippi ka)
Ja suurimaks plussiks (küll juttude järgi vaid) on see, et EIK peaks olema TTÜ'ga võrreldes oluliselt praktilisem. Ma ei ole mitte kuidagi teooria tuupija, küll aga võin ehitada ja lammutada väga keerukaid süsteeme ja õppida selle käigus.
Aga noh, esimene kursus alles, eks näis, kuidas asi edasi läheb...
_________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Vaata siia, äkki müün midagi põnevat -> https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=jnt |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
2 :: |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
andreisavo
Kreisi kasutaja

|
22.05.2015 11:15:48
|
|
|
Tervist,
On juba ammune soov olnud IT'd õppida ja mõtlesin, et see aasta prooviks EIK kaugõppesse kandideerida. Varasemat töökogemust IT vallas pole ja ega peale arvutite komplekterimise ja windowsi kasutamisega muid teadmisi väga polegi (Natuke sai omalkäel Javat õpitud). Vaatasin ka IT-alase pädevuste testi näidisküsimusi ja ega kõrvalise abita ei oskaks ka neile vastata. Kas keegi oskaks suunata või anda mingeid abimaterjale, et ettevalmistada end selleks testiks?
Lp,
Andrei
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
karupanda
HV vaatleja
|
22.05.2015 12:03:44
|
|
|
Minu seisukohast selleks testiks ei ole võimalik eraldi õppida. Need kogemused ja teadmised peavad ikkagi olema omandatud aja jooksul (IT-alane pädevus tuleb aastatega). Tõenäoliselt tuleb aru saada kuidas võrk toimib (OSI, TCP/IP mudelid tuleks vastavalt selgeks teha), milliseid võrgurakendusi kasutatakse, arvutite riistvaraline pool, ajalugu jne. IT on nii lai valdkond, et neid küsimusi võib varieeruda u-duurist puukuurini. Aga kohale mine kindlasti, sest kohale mitteilmumine on väljapraakimise esimene etapp . Edu!
|
|
tagasi üles |
|
 |
kerdok
HV vaatleja
|
04.06.2015 13:54:44
|
|
|
Kas keegi oskab öelda palju oli eelmine aasta viimane nii-öelda punkti summa millega IT kolledžisse süsteemide arendusse sissepääseti?
|
|
tagasi üles |
|
 |
rocky-b
Kreisi kasutaja

|
04.06.2015 19:06:22
|
|
|
kerdok, Seda ei mäleta, kuid mul eelmine aasta oli 4,515 ning sain tasuta kohale, eks ta sinna 4,3-4,4 vahele jäi. Sinnakanti on ka eelnevad aastad jäänud, ehk jääb ka see aasta.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
ccplazza
HV kasutaja

|
06.06.2015 13:05:40
|
|
|
kerdok kirjutas: |
Kas keegi oskab öelda palju oli eelmine aasta viimane nii-öelda punkti summa millega IT kolledžisse süsteemide arendusse sissepääseti? |
4,44
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pankook
HV kasutaja

|
21.06.2015 15:30:13
|
|
|
ccplazza kirjutas: |
Kas keegi oskab öelda palju oli eelmine aasta viimane nii-öelda punkti summa millega IT kolledžisse süsteemide arendusse sissepääseti? |
4,44 |
On neid kuskil võimalik vaadata? Oleks huvitatud süsteemide halduse sisseastumise keskmisest punktisummast.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
l3mpz
Kreisi kasutaja

|
21.06.2015 15:46:41
|
|
|
Pankook kirjutas: |
4,44 |
On neid kuskil võimalik vaadata? Oleks huvitatud süsteemide halduse sisseastumise keskmisest punktisummast. |
Iga aasta on erinev tulemus
Pingerida koostatakse hinnete põhjal. Ning igal aastal on need hinded erinevad, samas tahjate hulk ka suurem
Ning alati on ära ütlejaid, ning tänu sellele nihkub sisse saajate alampiir
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
ccplazza
HV kasutaja

|
21.06.2015 19:41:51
|
|
|
Pankook kirjutas: |
4,44 |
On neid kuskil võimalik vaadata? Oleks huvitatud süsteemide halduse sisseastumise keskmisest punktisummast. |
Minu teada ei näe kuskilt, mul lihtsalt meeles eelmisest aastast. Enamasti iga aasta umbes sama tulemus.
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
21.06.2015 22:03:56
|
|
|
Pingerida tuleb summast:
Gümnaasiumi keskmine lõpuhinne
Matemaatika eksam kuni 1 punkt
kohapealne test kuni 1 punkt
Seega kokku saab maksimaalselt 7 punkti: keskmine hinne 5, mata hinne 100% ehk 1 punkt ja kohapealne test 100% ehk 1p.
_________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Vaata siia, äkki müün midagi põnevat -> https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=jnt |
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
rocky-b
Kreisi kasutaja

|
21.06.2015 22:10:09
|
|
|
Lisaks veel, et IT Kolledžis on ühine pingerida, pole vahet, mis eriala valid.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|